Új privát üzeneted érkezett!

LKata!
Tomi is alvós lett az elmúlt 2-3 napban. Én nem hiszem, hogy betegség miatt lenne, lehet, hogy a sok mozgásban jobban kifáradnak vagy a változékony időjárás. Nálunk máskor is volt már alvósabb periódus. A vérszegénységnek más tünetei is vannak, pl. étvágytalanság, rossz kedv illetve a szemet szokták lehúzni a dokik ( a szemhéj? alsó részét és ha az nem piros,akkor gyanús, hogy vashiányos.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Júj, de édesek a képek Tomikáról! A fekvőtámaszoshoz külön gratula, kell ám erő ehhez! :lol:
A kis kalóz a vizen, nagyon édes, a fejestől nem csoda, hogy kiakadtál :shock: De lehet, hogy Tomi úszóbajnok lesz :wink:

Nálunk is dög nagy alvások vannak mostanában napközben, 1 óra 15 perc, 1,5 óra, volt, hogy 2 óra, persze éjjel 9 óránál nem alszik többet.

De jó, akkor már tuti vagyunk 4-en a talira :lol: 8)

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


oltások:

én beadattam a rotát, szeretném a meningococcus ellenit majd egy évesen.
a bárányhimlőről viszont még nem döntöttünk: nem néztem utána, de olyanokat hallottam róla, hogy nem véd örökké, kb. 10 évesen elévül és újra be kell adatni. Ez viszont nagyon gáz lenne, sokkal veszélyesebb idősebb korban elkapni és nem tudom bízzam-e annyira Tomiban, hogy felnőtt korában is beoltatja majd magát. Elég logikátlan, hogy így lenne,de azért jó utána nézni. a mi dokink amúgy javasolta, csak azt mondta, hogy óvi kezdés előtt adassuk be.
amin még gondolkodunk az a hepatitis A... franc tudja, végül is mi sem vagyunk beoltva ellene, de nem hülyeség.
a kullancs ellenit meg fogja kapni
az új oltástól én félek, elég fura, hogy előbb megrendelik és utána kezdik el az emberkísérleteket...
:?

amúgy anno a spanyolnátha, ami tényleg nagy járvány volt hamarabb kitört és követelte az áldozatokat, mint ahogy megtudták volna micsoda (úgy rémlik tanulmányaimból...). Szóval én még mindig úgy gondolom, hogy hátha nem lesz ez akkora járvány

Kép

Kép
borkaby
 
 

 
 

Ildi!
:lol:
várom a talit!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Marek, az erszényt csak ajánlani tudom, nekünk ilyen van:
http://www.bohem-mama.hu/bohem

a pici meg így nézett ki benne pár hónapja:
Kép

Kép
Kép
dalminha
 
 


Macianyu!
Szerintem nem vagy feminista :lol: :lol: :lol:
az én apukám is ilyen, mindenben kiveszi a részét, úgyhogy láttam, hogy van ilyen férfi, de az én férjecském nem ilyen, illetve csak akkor, mikor elkapja valami takarítási mánia: az nagyon jó, mert akkor csillog-villog minden, én soha nem lennék képes olyan alaposan kitakarítani :D

türelem:
nálam egyszer volt egy olyan nap, mikor sírva hívtam fel a férjem, hogy jöjjön haza, mert elfáradtam. Tomi egész nap nyöszörgött, csak az ölemben akart lenni, aminek persze nem tudtam ellenállni, csak így nem lett kész az ebéd időre, amitől még nyűgösebb lett, nem tudott elaludni sem, én meg már nem tudtam mit csináljak, nem tudtam enni, fürdeni...
Nálunk nincs járóka és az ágyba sem szoktam betenni Tomit. Nem tudom, hogy mi volt vele aznap, sem előtte, sem utána nem volt velünk ilyen.
(Lehet, hogy az volt amúgy a baj,hogy nem voltunk lent már második napja,mert ő megszokta a napi 2-3 óra lent levést).

Biztos mindenkinél eljön majd az a nap, amikor túlcsordul a pohár. Szerintem is nagyrészt habitus kérdése.

amúgy nekem valaki, aki nagyon jól ismer egyszer azt mondta, hogy "olyan leszel majd,hogy mikor mérges leszel a gyerekedre, hogy ő nem fogja komolyan venni, max kiröhög...
és hát el kell mondjam tényleg nem vagyok kiabálós, kiakadós típus, a "sírós" napomon sem hiszem, hogy Tomira irányult volna a rossz kedvem.
Viszont ha Karesz szól rá valamiért, akkor azt Tomi jobban megérti.

Kép

Kép
borkaby
 
 


felkelt Tomi közben, ettünk és megyünk sétálni, este majd még jövök

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Haldoklom... az én jól alvós kislányomból egyszeriben nem alvós lett :( Éjjel 2-5-ig virgonckodott :shock: :? majd aludt 2 órát és 7-től ismét úgy gondolta, hogy akkor mostmár kelés van... 2-szer 2 órát aludtam összesen... Remélem ez csak átmeneti, mert nem fogom sokáig bírni :? már tegnap is hajnali 4:45-kor úgy döntött, hogy reggel van :shock: Kata nem cserélünk 1-2 napra? :lol:

Borkaby,
én is olyankor tudok kiakadni, mikor vinnyog, de igazából se nem éhes, se nem szomjas, pelus rendben, nem is álmos... és nem tudom mi baja, de a fejem szétmegy a folyamatos nyöszörgéstől...

Az én férjem se sokat segít, ő is sokat dolgozik, még hétvégén is... Amiket csinál: a kertben nyírja a füvet, locsol, elviszi a szétválogatott szemetet a szemétgyüjtő szigetre, bevásárol. Pálmit néha-néha pár percre átveszi, inkább csak mikor neki kedve van, vagy ha nagyon haldoklom, akkor reggel is még egy órára, hogy alhassak, de nem önszántából, hanem odaadom neki és visszamegyek aludni :) de már azért is reklamált, hogy nem tud dolgozni :?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Lkata, szerintem is normális, hogy ennyit alszik Norbika. Gondolj bele, minden nap csinál valami új mozgást. Ez nagyon fárasztó munka. Ki kell pihennie. :)

Mtücsök, Ildi, csatlakozom a hajhullatók táborához. :shock: Én minden reggel szépen kikefélem, oszt ennyi. Számoltátok már, hány darab hajszál hullott ki? Állítólag 50-80 db még normálisnak számít. Én nem számoltam eddig...
Még mindig nem mentem el schüssler-diagnosztikára, pedig ott egyből mondanák,hogy xy só hiány. :roll:

Ildi, Marek, az Auchanban is lehet kapni csomagolt, főtt gesztenyét 300 Ft körül van, azt hiszem 20 dkg körüli, szóval nem drága. Lehet, hogy csak 10 deka, de még úgy sem drága. Hamarosan veszek én is, mert Gergő habzsolta, amikor evett belőle. Nincs hozzáadott cukor benne, csak maga a gesztenye. :)

Ildi, nagyon jól hangzik a játszóház. :) Biztos szuper lesz! Főleg, mert zenei. ;-)

Marek, persze, hogy utánanéztem. :wink: De számtalan táblázat hozzáférhető, pl.:
http://www.egeszseg.b74.hu/cikkek/feherje.html#top
Pl. a búzakorpa (15 gramm fehérje van 100 grammban), amiből Gergő minden nap legalább 1 evőkanállal kap (kb 5 gramm), kb akkora mennyiségű fehérje, mintha ugyanennyi marhahúst, sertéshúst, kenőmájast, vagy félzsíros túrót adnék neki). De ez semmilyen emésztési nehézséget nem okoz, nem lesz büdi a kakija tőle, nem csípi ki a popsiját a savas széklet, viszont felszívja a bélben a keletkező salakanyagokat. Ha lehet választanom, akkor inkább búzakorpát adok. :) (Gyümölcsbe keverve.)
És sajnos a családom egészségi állapotában tapasztalt súlyos tanulságok, amik oda vezetnek, hogy így gondolkodjak a húsról. Én ugyan élek vele -ritkán-, nagymamám viszont minden nap nyomatja, és már teljesen savas a szervezete, fáj mindene, de a húsról nem hajlandó lemondani, az evés az egyedüli öröme. Anyukám pedig hányt a hústól, amikor rákos volt. Mondták neki a terápia részeként, hogy ne egyen húst, mert méreg egy rákos szervezetnek.
A kisbaba 10 hónapja még a pocimban volt, hova a nagy sietség az etetést illetően? Már kóstolta a husit, nem is utasította vissza. De amíg van más, kímélőbb alternatíva, addig azt próbálom adni.

Ma kipróbáltattam vele a zöldbabot. 80 ml-t evett, ami a 200 ml körüli gyümölcsevéshez képest visszaesés, de nem csüggedek. Remélem, nem lesz csimm-bumm cirkusz. :D

Szerintetek van olyan bölcsőde, ahol heti egy-két délelőttnyi gyerekmegőrzést vállalnak?
Ha van ötletetek, légyszi, írjatok, mert egyelőre fogalmam sincs, hogy fogom megoldani a következő tanévet. A férjem nem vigyázhat örökké Gergőre, amíg én egyetemen vagyok, és a kutatásommal sem állok sehogy sem. :?

Kép
szöszke
 
 


Borkaby, nagyon édesek a képek!!! Pacsmagoláson voltál már? :)

Kép
szöszke
 
 


Eszembe jutott még valami, amit szerettem volna már egy ideje!

Aki tud olyan főzelékreceptet, amit imád a babája és nagy mennyiségeket megeszik belőle, írja már meg légyszi!!!


Ezt azért kérem, mert Lotti amúgy eszik ebédre főzeléket, de néha-néha csak 3-4-5 kanállal :shock: Valamikor tud enni vagy 100-150 grammot is, valamikor 200-at is, de van, hogy max. pár kanállal tudok belediktálni. Igazság szerint nem értem, hogy mi lehet a gond. Pl. tegnap céklát evett krumplival és ízlett neki, ma csináltam ugyanazt, de tojássárgájával kevertem, szerintem tök ugyanolyan íze volt, mint a tegnapinak, mégsem kellett neki :roll:

Nem tudom, hogy mi az oka, én pl. egyáltalán nem használok se sót, se cukrot, kivéve a sóskát, amibe muszáj, de amúgy ált. almával teszem édesebbé.
Szóval jöhet mindenféle főzelék"recept", hogy a babáknak mi a kedvencük, és hogy mit is tesztek bele!!! Köszi előre is!!!

A másik: valaki jár már babájával játszóházba vagy ilyesfajta közösségbe???

Szöszke, sajna nem tudok segíteni, mi még fel se íratkoztunk bölcsibe :shock: Nem tudom, hogy akarok így visszamenni jövőre melózni :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szöszke!
Szerintem azért is esznek kevesebbet főzelékből, mint gyümiből, mert a főzeléknek nagyobb a tápértéke, hamarabb eltelíti a pici pocit :)
Nekünk még nem nagyon büdi a kaki, pedig eszik húst Tomi, minden másnap,igaz pici mennyiségeket köretként és az is zöldségesen elkészítve (tehát főzelék + zöldséges hús köret).
Szóját is ehettek? Az is jó húspótló?
Búzakorpát hogyan készíted el, azt meg kell főzni?
Pacsmagoláson nem voltam még,mert alig-alig vagyunk itthon és nehéz megszervezni a Tomira vigyázást. Most megint megyünk anyósomhoz, csak vasárnap jövünk haza.

Ildi!

Nem tudom mennyire adsz már Lottinak glutént,mert én már nem krumplival, hanem liszttel csinálom a főzeléket, nagyon pici sót is teszek bele, mert ízesítés nélkül már sehogy nem ette meg Tomi (ugyanez volt, hogy 4-5 kanál és akkor már sokat evett... :roll: :cry: és nem is hízott semmit 3 hétig). Aztán elkezdtem úgy csinálni, hogy póréhagymát vagy hagymát megpárolok,bele pici olaj, zöldség,amiből a főzelék lesz bő vízben, mikor megpuhult egy -két evőkanál tönkölybúzaliszt, pici só, kicsit összefőzöm és kész.
Én több adagot főzök egyszerre és a maradékot lefagyasztom, hogyha egész napos programunk van ne legyen gond az evés. amúgy én is mindennap frissen főzök.
Ja,és mikor esszük teszek bele 1 teáskanál joghurtot.
Tomi a krumplifőzeléket imádja mostanában a legjobban és a paprikás krumplit, de eszünk rizses húst is, zöldséges húst, durumtésztás pörköltet is, krumplis tésztát, paradicsomos káposztát, töltött káposztát is evett már. Persze minden baba módra,kevés fűszerrel, de ugyanolyan módon elkészítve,mintha magunknak csinálnám - csak én mindent jó puhára főzök Tominak.
(Szöszke! ne szörnyülködj a sok húsos ételen :lol: :lol: :lol: :lol: (vicc))
Még az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy Lotti csak unja, hogy kétszer ugyanazt kap? Nálunk Tomi egy nap kétszer ugyanazt nem eszi meg és egymás utáni napokon sem eszi meg ugyanazt... Pedig régebben volt idő, hogy 2 hétig csak tökfőzeléket ettünk, mert az csúszott, reggelire meg banánt...
:lol:

MTücsök!

Mi elhagytuk a körforgót.
Nem is lehet megszerelni már?

Kép

Kép
borkaby
 
 


Szöszke!
Én csak olyat tudok, ami fizetős magánbölcsi, elég drága sajnos...

Kép

Kép
borkaby
 
 


Mi nem járunk még közösségbe, szerintem majd ősszel elmegyünk Ringatóba és keresünk valami jó kis játszóházat is a közelben. Itt Kispesten a művházban vannak babás programok: baba-mama tánc, Ringató, Táncoló Talpak :D, és ez is nagyon szimpi: http://gyermekhaz.kispest.hu/

Kép

Kép
borkaby
 
 


Mit adtok uzsira/vacsira a babáitoknak?
Én már kezdek kifogyni az ötletekből: eddig főzit ettünk délután is, de egyre nehezebb kitalálni mit is főzzek második evésre :roll:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Borkaby, dehogy szörnyülködöm...tök éhes vagyok, csorgatom a nyálamat. :D:D:D A búzakorpát egyszerűen hozzákeverem nyersen az aktuális ételhez. Ma este pl. kajszibarack volt körtével, és ahhoz kevertem egy jó nagy evőkanálnyit. 150 ml-t tudott megenni belőle. De nem győztem pakolgatni a kis tátott szájacskájába, úgy követelte. :) Ezt a hagymás dolgot ki fogom próbálni. Bár fokhagymát kellett selejteznem, mert megromlott a hűtőben, és amikor hazaértünk az 5 napos kirándulásból, a romlott fokhagyma miatt olyan anyóka-szag volt a lakásban, hogy majd' elájultunk. :shock:

Kép
szöszke
 
 


Borkaby, köszi, ez így jó ötlet, amúgy persze, régóta kap gluténdolgokat, már 7 hós korától, úgyhogy a liszttel történő besűrítéssel nem lesz gond, nekem búzalisztem van, azzal csinálom majd (nem tudom, milyen a tönköly :oops: ).

Amúgy nálam az a baj, hogy tudjátok, én nem tudok főzni :oops:
Amióta van Lotti és HT is megkezdődött, szorgalmasan próbálkozom és persze megy, de azért ezt nem nevezném enyhe jóindulattal sem főzésnek :roll: Persze tudok pár dolgot csinálni, palacsintám nagyon jó vagy tésztás ételeket, de pl. a húsokkal totál nem boldogulok és van még egy-két mumus, pl. sosem tudnék paradicsomos húsgombócot csinálni :lol: Vagyis soha ne mondd, hogy soha, lehet, meg tudnám, de sosem próbáltam.
Ezért is kérem, hogy írjátok le, hogy ti hogy csináljátok és merítek belőle majd.

Amúgy én szinte mindent párolok, szinte mindig krumplival sűrítek, néha rizzsel, olivaolaj mindig megy bele, de nem sózok, nem cukrozok, talán most már picit kéne azt is.

Szöszke, a búzakorpát beszerzem én is, olvastam most róla egy cikket és tényleg hasznos lehet. Persze én húst amúgy adom heti 2X legalább, de ártani nem árthat.

Uzsi/vacsi, nálunk nagyon gyakran van tejpép, Milupának a vaníliás vagy kekszes-piskótás, esetleg gyümis tejpépje, vagy a Mildipép, sárgabarackos tejberizspép vagy a málnás, banános, ezeket imádja Lotti, hatalmas adagokat bevág belőle!!!
Persze valamikor gyümit kap, pl. pont tegnap kapott őszibarackot a Milupa 7 gabonapehellyel téve tartalmasabbá.
Vacsi, az ucsó kajcsi nálunk csak cici. És épp ezért is kell, hogy uzsira jól megtömje magát, mert a cicin nagyon hamar bealszik és nem tudom, mennyire lakhat jól :shock: Persze olyankor estére már jó zsíros a tej és ugye kevesebb van, de az táplálóbb, na de mégis.

Körforgó, én elajándékoztam!!! Talán emlékeztek rá (régiek), hogy tavaly ilyenkor írtam, hogy egyik barátnőm babája a 30. héten meghalt a kórházban 2 hét után :cry: Na, újra babát vár, jövő hónapban szül :lol: Nekik adtam ajándékba a zenélő forgónkat, Lotti amúgy nem is szerette, mondhatni tojt rá.

Főzelék, egyszer eszi ebédre Lotti, szerintem estefelé már nem enné meg.

Na megyek, épp párolom a karfiolt és a répát neki, ehhez lesz husi és liszttel fogom sűríteni, szerintem kipróbálom, hogy teszek bele egy kis sót is, mert amúgy nagyon az édes felé húz a gyerek, ha édes alma van benne vagy bármiben banán, akkor megeszi, csak nem szeretném, hogy arra szokjon rá, hogy csak az édes a jó kaja.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi!
az én husim, ami pörköltes és babás :) :
pici (póré)hagyma megpárolva,bele pici olaj,só,pirospaprika, ezt kb. 5 percig együtt párolom,utána bele apróra vágott husi és én szoktam Tominak bele tenni répát,brokkolit is,és öntök hozzá vizet.Mikor a husi jó puha,akkor kész is van :)

majd még írok, csak most pakolunk,indulunk :)

Szöszke!
Éhes lettél?
:lol: :lol: :lol:
Tuti veszek én is búzakorpát, köszi!!!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Ildi szerintem is próbáld meg hogy ne add másnap ugyan azt Lottinak. :wink:

Én még káposztát nem adtam, paprikáskrumplit sem, tésztát is csak üveges kaját (ami tojás mentes).
Norbi szereti a tökfőzeléket (egy evőkanál gyalult tök, pici kapor egy közepes burgonya, só, pici oliva olaj vagy teavaj)
paradicsomos cukkínit(két -három evőkanál daradolt cukkíni, egy nagy paradicsom héj és mag nélkül, kis krumpli,
teavaj, pici v.hagyma, pici bazsalikom, só.)
Salátafőzelék sajttal, sóska tojássárgájával, brokkoli sajttal vagy csirkehússal(ezeket már beszéltük) :wink:
Burgonya főzelék tejfölösen, petrelyelyemmel :wink: ez is fini!
Zöldbab répával, rizzsel, csirkehússal(ezt is csak összefőzöm kicsi só, petrezselyemzöld, olivaolaj)
Csináltam már olyat is hogy zöldborsó, brokkoli, fehérrépa, sárgarépa, burgonya, v. hagyma főzelék.
Bolonyait egyszer kapott üvegeset, Halas menüt üvegeset, sonkás tésztát üvegeset.

Uzsira..mi is tejpépet vagy pudingot eszünk vagy natúr joghurt valami gyümivel(barack a legfinibb)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ja, és Ma a családnak kelkáposztafőzeléket csinálok, mivel abba nem kell tej, pici fokhagymát is teszek hozzá,
szerintem abból fog enni Norbika is. :lol:

Ja, még annyi hogy a felnőtt krumplifőzelékbe raknak -felénk legalább is , babérlevelet. Nagyon fini tőle a főzelék, már lehet belefőzni nekik is, én is úgy csinálom legközelebb

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Közösségbe járás...sajnos felénk nincs ilyen. :( Egyszer volt egy tali, a 2008-ban szült (szoptatós)anyukákat hívta meg a védőnő
egy piknkre , az nagyon jó volt.
Találkoztunk a tejtesóval is :lol:
Szerencsére itt az unokatesó, vele tud majd játszani Norbi. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


sziasztok
elöször is köszi a gratulációkat :lol:

l.kata: örülök, hogy apud jobban van és sajnállom a balesetet

ildi: gratula a járáshoz, az álkapcsodnak pedig jobbulást

szöszke: sajnállom, hogy apósodnál gelidegesitettek, ne is törödj velük

zsuzsu: még mindig föleg szopi van, de gond nélkül megeszik bármit, ha úgy van kedve. lehet az simán husi, leves, pörköltböl tészta vagy fözelék. a gyümölcsöt inkább harapja, biztos a pürésitett változat túl bébis már neki
:wink:

borkaby: aranyossak a képek

marek: mi mennénk a talira, de férjem olyan messzire nem enged el egyedül a gyerekkel, ö meg nem hiszem, hogy elvinne. azért megpróbálom meggyözni

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Ildi, Borkaby, és nagyon olcsó a búzakorpa! A CBA-ban 250 grammos zacskónyi került 150 Ft-ba. :) És ha csak napi egyszer egy evőkanállal kap, akkor 50 napra elég. :D Napi 3 Ft. :wink: Még spórolásnak is jó :), de bevallom, én is meg szoktam dézsmálni. :):):)

Rettenetes éjszakánk volt. Gergő 9 órától fél 1-ig aludt egész rendesen, aztán fél-egy óránként ébresztett minket sírással. :? Forró volt a buksija, kapott minimális Norofent, de semmit sem használt...akár ne is adtam volna...

Timi, és Sanyika elveszi magának, amit akar, vagy te adogatod neki?

Kép
szöszke
 
 


Ezt csináltam:

Kép

marek
 
 


Szöszke
Nekünk három napja ilyen éjszakánk van. Éjfélig alszik, utána szopi fél óránként. Én ráadásul mostanában nagyon rosszul alszom, soha nem tudok elaludni a következő riasztásig... Már olyan vagyok, mint a mosott rongy, jó lenne, ha végre kibújna az a hülye fog. :roll:

marek
 
 


Marek...jaj de jó képek!!! :shock: :D

Alvás: Hát Norbi ma már nem alszik egy grammot sem :shock: :?
Szóval Veronika, már biztos nem cserélnél velem. :? Olyan aktív és alvás helyett csak nyöszörög és sír.
Talán egy órát aludt délelött és slussz :( Biztos a frontok viselik meg. :roll:
Legalább tudom hogy semmi baja. :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ja, és ízlett a rendes kelkáposztafőzelék Norbinak! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata
Az egy óra délelőtti alvás nem olyan rossz ám!!! :lol: :lol: :lol: Én örömtáncot járok, ha Bori alszik délelőtt egy órát... :lol: Persze tudom, hogy ti ilyen szerencsések vagytok, hogy alszotok nappal is, meg éjszaka is... :lol: Én meg lassan csinálok egy honlapot: zombimamák.hu :roll:

marek
 
 


Hellótok!

Hát nincs itt senki??? :shock: :( Befagyott a topic?

Marek...hááát, igen tudom, egy szavam se lehet.
Egyébként ma is ezt csinálja, fél 11 óra dörzsöli az orrát, ásít, tök fáradt és most délben aludt el, 3/4 órás hiszti után. :roll:
Zombimamák?? :lol: Ez jó! illetve, nem jó :? sajnálom hogy keveset tudsz pihenni.
Ennek ellenére még megy a kistesó projekt??? :wink:

Napsugár???Linh??? Peva???Kata???Sensi???
hol vagytok??? :(


Nah, Norbi sír, megyek,fél órát aludt csak :shock: :(
Lehet jön a rágó foga????

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Marek, csatlakozom a zombikhoz is, a hajhullatókhoz is, a későn adunk húst és tejet csapathoz is. Kicsit sok ez a klubtagság. :D
A "titi" szón napok óta röhögök. :D

Megint rossz éjszakánk volt. Viszont reggel az első igazi szopi után Gergő olyan stand up-ot nyomott, hogy nem voltunk észnél. Folyamatosan szövegelt. :D Még szerencse, hogy ilyen aranyos, különben már megharagudtunk volna rá, hogy nem alszik, és minket sem hagy aludni.

Van olyan, akinek még nem ül a babája?
Nálunk most a rajtam felkapaszkodás állásba a nyerő. De még nem ül Gergő. :roll:
Elvileg ma viszem méretni. Remélem kiderül, hogy nem vérszegény, nem izomgyenge, és nem csontszegény. :shock:

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

3 napig nem volt net, nem győzök visszaolvasni! :roll:

Szöszke - Hát nem is úgy néz ki Gergő, mintha koplaltatnád! :wink: Persze, úgy csináld, ahgoy a legjobbnak látod. Én is és Kata is csak azt írtuk le, ami a mi véleményünk. De ugye már többször megbeszéltük, az a jó ebben a fórumban, hogy mindannyian mások vagyunk és mégis jól megértjük egymást. egyébként rólam már lepörög, hogy mindenki jobban ért az én gyerekemhez, mint én. Legalábbis szerintük. Én meg teszek rájuk, akárki is legyen az. :wink:

oltások - A rotát beadattuk, a többin még nem gondolkodtam. Majd szeptemberben randizunk a dokinkkal és megbeszéljük.

Fejlesztés - Köszönjük a bókokat! Nehogy azt gondoljátok ám, hogy Szabi "iskolapadban ül". Csak dumálok egyfolytában, de van hogy csak nézem, ahogy játszik. Aztán amikor az ölembe kéretőzik, mert épp ölbe baba, akkor veszünk egy könyvet (sima mondókás leporelló) elmondom belőle a mondókát, aztán hogy mik vannak a képen, utána egyet-egyet megkérdezek tőle, aztán lapozunk. Van hogy egy egész könyvet végig nézegetünk így, van, hogy csak 1 oldalt, van, hogy egyet sem, csak 2 pillanatig ül egy helyben, aztán megy a dolgára. Attól függ, hogy mennyihez van kedve. Meg ő mindenre mutogat. mi pedig mondogatjuk neki, hogy mi micsoda. Aztán ha kérdezünk és jó helyre mutat, akkor nagy a tapsvihar. ő is megtapsolja magát. Ugyanez van a karikákkal, a dróton huzogatós játékkal, a labdával, mindennel. Amikor a zacskóból pakol, akkor meg trükköztem az elején. Próbáltam kitalálni, hogy melyik játékért nyúlna és azt kértem tőle. Nyilván azt fogja kivenni, de jár a dicséret és a taps érte. most már trükk nélkül is megy. :lol:
Egyébként szerintem minden baba tökre okos, csak mindenki másban fejlődik épp. Lotti, Norbika és a többiek a mozgásra koncentrálnak, Szabi épp nem. Illetve a már meglévő mozdulatait gyakorolja rendületlenül. Most épp a pohárba, dobozba pakol ki-be. Kanállal keverget a pohárban és a dobozba rakja veszi ki a kölesgolyót.

Kata - Nem úgy néz ki norbika, mint a ki vérszegény! Lehet, hogy épp nő, azért alszik többet. Nálunk is vannak alvós és kevéésbbé alvós napok. Gratula a lépegetéshez!!!!! örülök, hgoy apud jobban van!!!!

Macianyu - Nálunk is sokat segít apa, amikor otthon van. Szintén takarít, főz, mos, gyerekezik. De este 6kor ér haza. Én sem gondolom, hogy türelmetlen lennék, de van amikor elfogy. Ahogy te is mondtad, mert fáradt vagyok vagy menstruálok vagy nem látok az allergiától....ilyenkor néha sajnos megemelem a hangom. De csak 2 pillanat és elszáll a mérgem, utána jön a magyarázat.

Zsuzsu - Szabi is csinálja azt a pengetést, csak mi "bebűűű"-nek hívtük, mert nem tudtam, másképp leírni. :lol: A papa a hétvégén megtanította az indiánt is, azóta azt csinálja, az a sláger. :lol:
Konsti édes!!!!

Ildi - Voltatok végül strandon? A jövő hétre már nem mondanak annnyira jó időt, de ha mégis és otthon leszünk (egyenlőre úgy néz ki hazamegyünk), akkor mehetünk.
Itt Tatán mi volt zenebölcsiben. Nagyon élveztük. Hol találtad? Úgy értem a helyszín, lehet menneénk mi is, ha nincs túl messze.

Tücsök - lekvárfőzés, nem semmi! le a kapappal!!!! Csínytevés - :lol: Nekem bejött az a sampon, amit reklámoztak hajhullásra. Most nem jut eszembe a neve és pesten van természetesen.

Marek - Aszti! Nagyon ügyes Bori, hogy már ilyeneket mond!!!! sok puszi neki!Talira ránk is számíthatsz!!!!! :wink: Az én párom is Pató Pál!!! De most egy igazi hős volt: fel- és összeszerelte a fürdőszobaszekényeket! a gesztenyepürében van más is, azt hiszem, nem csak a gesztenye! De azért nézd meg. Gondolom márkafüggő. Fűnyírás :lol: Babaerszény - szerintem gondold meg. Nekem van az a táskám (babaybag), és már 3 hónaposan is nagyon nehéz volt benne Szabi, mert csak az egyik vállamon volt a súlya. :?

Borkaby - klasszak a képek!Gratula az új tudomyányotokhoz!

Kaják - tudjátok én akkor adtam fel az elveimet, amikor Szabi elkezdte követelni a kaját ami az asztalon van. amikor még nem mászott, ez nem is volt olyan nagy probléma, mert a nappaliban játszott vele valaki, míg a többiek ettek, aztán csere. Így nem volt kísértés. De amióta megállíthatatlan, ha meghallja az evőeszközcsörgést vagy csak látja hogy valaki az asztalnál ül és eszik, már teper is oda. És most már nem jó a "valami az asztalról" és egy darab kenyérhéjjal el van intézve! Pontosan memgutatja, hogy neki a papa tányérjából a halacska kell vagy az uborka vagy bármi. És ha nem kaphat belőle egy kis kóstolót legalább, akkor tombol. Figyelemelterelés nem jön be, elviszem onnan nem jön be, adok mást helyette, nem jön be. Addig megy a rapli, míg meg nem kóstolhatja. Hát akkor legyen. Azt mégsem várhatom el a családomtól, hogy ne egyenek és Szabit sem száműzhetetem, míg a család eszik. :? Egyedül a tojás és a tej, amihez kitartóan ragaszkodom, hogy ezt a másfél hónapot bírjuk már ki nélkülük. Így aztán Szabi szinte mindent eszik: margarinos kenyeret gépsonkával, kelkáposztafőzeléket (trükkösen vettünk ki neki belőle mielőtt rendesen beízesítettük volna, de liszttel van sűrítve), bármiylen levesből a zöldségeket, husit minden formában, bármilyen gyümölcsöt....nem is tudom felsorolni. Hál'isten, ha nincs más épp, az üvegeset is megeszi.

A fiam egyre önállóbb: egyedül meg fürödni. :lol: Nekiállok vetkőztetni, apa csinálja a vizet. Meghallja, hogy folyik a víz és már kotor is csupasz popsival a fürdőbe és áll fel a kád mellett. :lol: tökre cuki! Enni is egyre többször akar egyedül.

Na, jó hosszú lettem, bocs.

Ja, még azt akartam, hgoy Peváék jól vannak, de Dorka csak délután alszik, akkor meg Évi is teszi a dolgát, ezért nem tud jönni. De majd monsom neki a talit.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Betty
Örülök, hogy tudtok jönni. Remélem Peváék is bevállalják!!!

Szöszke
Ti nem szeretnétek?

Többiek? Zsuzsu, Sensi, Tücsök stb...

Egy csomóan eltűntek. Például Ancsa és Clau is nagyon elment nyaralni... :roll:

Kajaügyileg én is feladni látom az elveimet. Bori sajnos nem nagyon eszi a főzeléket, viszont a levesekből megeszi a zöldséget... :roll: Akkor most mi a jobb? Ha nem adok neki semmit, vagy adok neki a levesből, és örülök, hogy végre kinyitja a száját valaminek... :roll: Persze ha nem olyan leves van, amiből kaphat, akkor marad a pép, meg a szájzár. Egyébként ő még mindig nem kér a mi kajánkból. Egyedül az almából és a barackból kell neki adnom, de azt sem eszi meg, csak rágcsálja... erősíti a fogait, amiből már hét van neki (bibibííí) - nem is csoda, hogy ilyen rosszak az éjszakáink. Sorra jönnek a fogai. Csak azt veszem észre, hogy túrja a száját, aztán egyszercsak kinn a fog. Sose tudom, hogy hol készülődik, csak azt látom, hogy valami lesz... Most is várok még egy fogat valahol. De már nagyon, mert kissé fáradt vagyok... :roll:

LKata
Kistesóprojekt még mindig megvan, bár menstruáció még sehol. :roll: :roll: :roll: Nem szeretnék hozzászokni a rengeteg alváshoz, jobb, ha addig jön a tesó, amíg benne vagyunk az éjszakázásban... :lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Köszi a hiányolást! :lol: Nyaralni voltunk és probálom utolérni magam.Tegnap Zsófinál diagnosztizálták a parlagfű allergiát ami kihozta az asztmát :cry: :cry: Elkendőtem rendesen de rájöttem ez olyan dolog amit kezelnünk kell és megtanulni együtt élni vele! :roll: :)

Marek!Szerintem adjál neki amit kér és örülj,hogy nyitja a száját a te szavaiddal élve!És igaz nem ehetne olyat de ha szépen fokozatosan hozzá szoktatod?Bolti bébikaját sem eszik?

Kata!Örülök,hogy apukád jobban van!!!!Rágofogak simán lehet ám nem minden gyerek "olvasa"a könyveket :lol:Nálatok nem lesz tesó projekt?

Ildi!Gratulálok Lottinak a járáshoz!!!Gondolom most már egyre többet gyakorolja :lol:

Szöszke!Én nem egy gyereket ismerek aki nem ült hanem egyböl felált ez nem biztos,hogy baj de minden képpen kérdez rá.Aztán meg ird meg nekünk!Játszóházat keres!Itt kecsón ilyenek vannak amik pár órás vigyázást "ad"vagy esetleg magán bölcsit az is órára van!

Timi!Gratulálok az első foghoz!!!!Megszenvedtétek?

Macianyu!Mázlista vagy,hogy nálad nem szakad el a cérna!Én Zsófinál nagyon türelmes voltam és ritkán akadtam ki,most 2gyereknél hhhhááátt igen csak gyakori!Abban igazad van,hogy apának is ki kell vennie a részét de az enyém pl 4-kor kell és ma haza se jön ha holnap haza ér délután vamiko tuti nem nyomo a srácokat a kezébe ha Ő nem kéri.Rengeteget segít és nekem már az is jó ha nyugodtan elmosogatok kitakarítok!

Kaja!Én már régen azt adok neki amit mi eszünk.Tejen és gombán kivül mindent eszik.Valamelyik nap turmixoltam neki banánt,almát tök fincsi lett,meglátta,hogy Zsófi Danettet eszik és elrántotta a fejét egy falatot nem volt hajlandó lenyelni és visitott végül Ő is danettet evet :D

Vacsi:Hát most tuti kiakadtok de nálunk felvágot és kenyér a vacsi.Ezekből minőségit veszek mert szerintem ilyet is kell ennie :oops:

Türelem:Én ma vágtam földhöz a távirányítot(ez volt a kezembe)miútán Zsebi ordított mert takarítottam,Zsófinak meg éppen 600miilió dolog kellett.Na utána nagy megszepenés és rögtön csönd majd távirányító szerelés!De tegnap elött szintén egyedül voltam és 2-en nyomták torokból majd én is :oops: :oops: :oops: Ennyit az én türelmemről őpedig nagyon-nagyon szeretnék nyugodt maradni :oops: :oops: :oops:

Alvás:Most már van,hogy napi 1x alszik de viszont 8-kor muszály fürdetni pedig 2órát alszik.De tegnap 2x aludt 1,5 órát :roll:

Tali!Nekünk sajnos nem jó mert Zsebinek akkor lesz valószínü a szülinapja ha esetleg vasárnap elmenénk!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Marek, azért lapítottam tali ügyben, mert azon a hétvégén van épp kórus-edzőtábor, ami ugyan 2 napos, és valószínűleg nem megyek rá. Inkább megyek az egynapos baba talira hozzátok. :D
Tegnap voltam Auchanban főtt gesztenyéért, 10 dkg 267 Ft-ba került. Vettem 4 csomaggal, amiből egyet már megettem. :shock:
Szerintem jól csinálod az etetés-dolgot. Kóstoltasd, hátha rákap valamire a kisasszony. Az a jó, hogy még sokat szopizik, így nem szenved semmiben sem hiányt.

Voltunk Gergővel mérésen, természetesen nem vérszegény, nem izomgyenge és nem csontszegény Gergő. 1,5 cm-t nőtt, és 15 dekát hízott 4 hét alatt. Egy picivel jobb, mint az utóbbi hónapokban.

Kata84, ma tanácsadáson mondtam, hogy még nem ül, erre azt mondták, nem baj, majd fog! :) Ennyit a stresszeltetésről... :twisted:

sz.bettina, nagyon ügyes Szabi. Ez a fürdős sztori különösen tetszik. :)

Kép
szöszke
 
 


Szöszke
De jóóóóó!!! (tapsikolós szmájli)

marek
 
 


Sziasztok!!

Gyengélkedett a netünk, bocsi.!

Marek!
Boldogan jönnék a talira, de sajnos szűkös a költségvetés és ez most nem fér bele. Őszintén bánt, de majd legközelebb!!

Borkaby!
Nagyon vagány Tomi!!

fejesugrás: :evil: :lol:

Emlékszel, aggódtam, h a gyerekek mennyire fogadják el Ábelt a beszéd hiánya miatt. Tegnap a játszón egy 3 éves kislány kérdezi: Ábel, fáj a torkod, elment a hangod???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Csajok!
Összegyűjthetnénk valahová a házifőzelék recepteket???????? Jó lenne!!!!!!!!!!


Ildi!
Tudod én nem adok bolti kajcsit Konstinak, viszont láttam, h gyakran keverik a zöldséget gyümivel. Konsti kapott már cukkini-banán -zabpehely mixet és nagyon bejött, 300g egy evésre.... :o :o :lol:

Nagyon sok időt sporolok meg azzal, ha fagyasztok. 2-3db cukkini, lereszelve, pici olajon, csipetnyi sóval saját levében, fedő alatt megpárolva. Adagonként lefagyasztva, turmixoni is lehet... Ugyanígy más züldséggel is. Amikor adni akarom csak este leveszem a normál hűtőbe, másnap hozzácsapok valamit, melegítem és kész.


folyt. köv. csak még pár szó Rólunk.
Konsti nagyon okos, egyedül áll a homokban, ágyon.....(ha elesik nem üti meg magát...rájött a szentem!!!máshol nem áll önállóan )

Tegnap voltam életem első szülői értekezletén. Úgy tűnik kifogtuk a legjobb óvónőt. 50-es nő, kedves, elkötelezett, a gyerekek a mindenei. A dajka is aranyos. 13 fős csoport, ficánka a nevük. 9 fiú, 4 kislány.... :lol: :lol: Ábel jele a vitorláshajó. Eleinte lesz karszalagjuk, csoportnévvel, jellel.... Néhány szülőt ismerek, de a többiek is szimpik. Elmondta az óvónő, h ők nem mondókáznak éjjel nappal, hanem játszanak és közben mondókáznak, énekelnek. Szept. 24.-én lesz ovinap, akkor már Ők is "fellépnek" egy mondókával és egy dallal....Nagyon várja Ábelt, nem volt még ilyen kisfiú a csoportjában, de áll a feladat elé. Nem lesz beszoktatás, kedden kezd mindenki és együtt szoknak be. Kicsi a terem, nem fér el mindenki gyerekestül, szülöstül. Ha nagy gáz lesz hívnak, de szerintem nem lesz. Izgalmas, de nyugodt vagyok, a legjobb most amit tehetünk Ábelért.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Marek - Szerintem is jól csinálod. Add neki amit kér. 7 fog. nem semmi. Mi megálltunk a 6-nál. De pár napja megint könyékig van a szájában és körpköd, szóval gyanús a dolog.

Kata - Szabi is van amikor margarinos kenyeret eszik gép sonkával, paradicsmmal, mint a nagyok. :lol:

Nálunk így néz ki egy nap:
reggel 5-6 között ébresztő (ha hajnalban nem volt szopi, akkor szopi)
7-fél 8 reggeli ( 1 banán harapva vagy margarinos kenyér körtével szintén kis falatokban vagy valami hasonló)
10 óra körül gyümölcs
11 körül szunya
ébredés után - fél 1-1 szopi, fél-3/4 órával utána ebéd - főzik
du.2-3 között szunya (1-1,5 óra)
du 4 - fél5 uzsi (gyümölcs)
6-fél7 szopi, utána vacsi (attól függ, hogy mi mit eszünk, ha nem kaphat belőle, akkor bármi más - ebéd maradék, sonka kenyér -ha nem azt evett reggelire, Sinlac gyümölccsel, gyümölcs műzlivel, rizstejbegríz...)
8 körül fürdés, utána másik cici, játék, hogy kijöjjenek a böfik
9 körül alvás általában 2 ébedéssel reggelig

Zsuzsu - Nagyon ügyes Konsti. Örülök, hogy szimpi az óvónéni és ilyen nyugodtan vágtok bele az évbe. Ez annyira izgi, nem! Imádom az elősöket is, amikor először jönnek suliba és mindenre rácsodálkoznak. Minden tanévkezdés egy nagy kaland, szülőnek, gyereknek és nekünk is. :lol: Lehet, hgoy hülya vagyok, de én nagyon szeretem ezt az időszakot. :oops:
Főzi gyűjtemény tök jó ötlet! Nyugtonmalac!!!Help, please!

Kata - Sajnálom Zsófi allergiáját. Tök jó, hogy így fogod fel. Mondjuk csak így lehet. :wink: Az meg különösen jó, hogy szezonális, nem kell egész évben aggódni miatta.
Szegény távirányító. :D Danette ügy - nálunk is ez van, csak nem danettel, hanem husival meg kovi ubival. :wink:

Szöszke - Na, tök jó, hogy minden rendben Gergővel! Látod, ne hagyd magad felhúzni! paráztatni meg főleg ne!

Képzeljétek a héten intenzíven úsztunk/úszunk minden nap, mert úszótábor van. Szabi rengetegett fejődött. Már együtt merülünk és imádja, hogy lát a víz alatt. Miután feljövünk mindig tökre nevet és megölel. Teszek fel videót, bár a nevetés nem annyira látszik.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 



Zsuzsu!Tök jó,hogy szimpi az óvi!!!!És mikor kezdi az óvit Ábel?Szerintem nagyon fontos az első benyomás úgy mindenről.Mi is most voltunk vagy is kedden és én is nagyon pozítiv élményekkel jöttem haza.Zsófi 7-én kezdi azon a héten még nem alszik ott és 9-11-ig lesz óviba 14-től már ott alszik :lol: :lol: Ábel várja az óvit?

Sz.Betti!Hú nem semmi a merülés nagyon ügyesek vagytok!Szerintem ha minőségi húst veszünk az csak nem olyan veszélyes :roll: Bár ha minden olyat nem ennék amiről hallottam valami mende mondát akkor levegőn élnénk.Te is allergiás vagy úgye?Neked mik a tüneteid?

Tegnap átmentünk egy kedves barátnőmhőz K.kunfélegyházára BUSSZAl :D Zsombit magamra kötöttem és irány nagyon élvezték haza felé be is aludt a mellemen Zsombi 8)
Napirend:
6-7felé kelés
7-7:30között tápi majd ha kér kenyér felvágott sajt...stb
utána játék
11:30körül ebéd olyan 12-re végzünk
12-14:30ig alvás(átlagba ennyi ha alszik délelött akkor 1,5órát alszik)
15:30-kor úzsi(gyümi vagy joghurt vagy egyben) és megyünk sétálni,játszótére
18körül vacsi kenyér és társai
20körül fürcsi(mostanában elöre kell hozni és nincs örjöngés)
tápi és irány az ágy átlagba bealszik a cumisüvegen de ha nem berakom és max fél óra és alszik

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok,

gyors bekukk, mert most anyukáméknál vagyunk, jöttünk busszal, Lotti alszik még, aztán kajcsi és megyünk strandolni. Nagyon várjuk, mert sajnos nem jött össze a tegnapi strand se Veronikával és Pálmibabával, mert a kisasszony nem hagyta anyukáját aludni :lol:

Bettyna, jövő héten már nem lesz sajnos strandidő, de ha mégis változna, én benne vagyok a Paskálba vagy a Dagályba (oda Zoli el tud vinni minket még reggel).
Édes nagyon a videó, nagyon ügyi Szabibaba!!!

A zenebölcsi az Állatkertben lesz a játszóházban. Jövő héten csütörtökön, legalábbis az, amire mi el tudunk menni, mert BKV-val meg tudom közelíteni.
Belinkelem, van még egy-két helyszín,ha valakit érdekelne, de ha hozzánk csatlakozna, mi csütörtökön megyünk. Sajnos az állatkerti játszóházas nem 600 forint (mint a többi helyszínen), mert ott fizetni kell a játszóház belépőjét :?

http://www.cilizenebolcsije.eu/cili-zen ... ontok.html

A főzelékgyűjtemény király ötlet!!!
8)

Jaj csajok, írtam már, hogy Lottinak érkezik az unokatesója?? :lol:
Kisebbik húgnak :lol: Szegény, nagyon rosszul van, egész nap hányingere van és még dolgozni se tud menni, mert nem tud enni-inni, kap valami injekciót is a dokitól naponta :roll:

Na bocsi, megyek, mert ébredés van, kitartást a meleghez mindenkinek!!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Hát lányok, csak hogy ne legyen egy nyugodt pillanatunk sem...
Ma ment Ábi utoljára bölibe.Vittünk ajándékot a gondozó néniknek, tündér volt Ábi, mert ő adta oda, és közben elmotyogott egy "köszönök mindent" mondatot.majd elsírtam magam...És az eszemben volt, hogy nehogy valami történjen így az utolsó napon.
Aztán haza jöttünk emmával és mivel egész éjjel nem aludtam, mert fuldokoltam az allergiától, ledőltem vele 9-től aludni.Lehallkítottam a telomat(amit sosem szoktam) mondván ha most sem tudok pihenni, kiugrom az ablakon.De eszembe jutott, hogy igy nem tudnak a böliből elérni, ha van valami,.Aztán elhesegettem a gondolatot, mondván mi történne....
Erre kerestek a böliből, hogy Ábel elesett a bicajjal és felrepedt az álla, az Apja most vitte be a sebészetre.Ha össze kell varrni, elaltatják és ott kell aludniuk.Ha csak ragasztják, talán haza engedik.Én meg sík ideg vagyok....
emmalena
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon olvastam vissza, csak életjelet adok, egész héten zombiként mászkálok, Pálmi "elromlott" :( :lol:
Azt hittem, a 4-5 óra alvások több részletben az gáz - ez megy már egy hete-, de ma csak 3 óra sikerült, ez a heti negatív rekord :)

Amúgy Pálmi mászik, ül, és fel is állogat pár másodpercre, de nem sokat, csak 2-3-szor egy nap. Úgyhogy lehet, hogy a nagy izgalmak a rossz alvás oka.

Szerdán olyan fáradt voltam, hogy csak este 8-kor jutott eszembe, hogy 5-re doktornénihez kellett volna mennünk, úgyhogy 10 hós adatok még mindig nincsenek :)

Na ennyi, majd próbálok olvasni is, ha hagy a kis drágám :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2009.08.28 10:10-kor.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Ó, Emma :( Drukkolok, hogy hazajöhessen éjszakára! Szegénykém!! Hogy megérezted!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Ildi - Jól látom, hogy 1700 Ft a játszóházi belépő???? :shock: :shock: :shock: Háááát, mit mondjak, k..... drága! Mi még lejárjuk a várgesztesi úszóbérletünket és az is csütrötökön van.

Kata - Igen, allergiás vagyok. Tipikus szénanátha, szem könnyezés, torokviszketés. Én felvágottból a délhúsnak a tejfehérje mentes termékeit szoktam venni Szabinak, tudod a kaki mizérián miatt. Én is azt gondolom, hogy nem tarthatom búra alatt, előbb utóbb úgyis találkozni fog mindenféle szeméttel. Hátha így az imunrendszere megtanulja kezelni őket. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem figyelek oda, mit adok neki, csak nem parázom túl, hogy csak bio, csak ilyen, csak olyan lehet. Na, meg guye a levegőben is annyi minden van, hgoy inkább azt se vegyél! :wink:

Emma - Ó, jaj!!!! Szegény Ábi! Az a fránya 7. érzék, igaz!

Veronika - Gratula Pálminak! igen, valószínű, hogy a sok újdonság miatt nem tud aludni. De majd helyrejön. :)

Köszönjük a bókokat, további úszós képek a picasan Szabi albumában az augusztusi mappában, ha érdekel valakit. Nem ér az én bálna testemet nézni! :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

Emmaléna
Tudsz már valamit? Ugye nem kellett Ábinak benn maradnia a kórházban... :roll: Jobbulást neki!

Zsuzsu
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni! Pedig annyira számítottam rátok, mert ti olyan közel vagytok... :cry: Jó lett volna találkozni!

Ja, egyébként Nyugtonmalacék is jönnek a talira.

Bettyna
ÖÖÖ....én nem akarnék Borival merülni... :oops: Szerencsére nálunk nincs ilyen gyakorlat. Ő merül egyedül, aztán fent találkozunk.... :lol:

Én is allergiás vagyok... Jelenleg naggyon durva, szétmegy a szemem, orrfolyás, orrdugulás ezerrel. Én ráadásul szoptatok, úgyhogy a hagyományos gyógymódok nem játszanak, az alternatív gyógymódok meg cart se érnek... :roll: Kétféle homeós bogyót szedek, meg homeós orrspray, meg tengervizes orrspray, meg Calcium sandoz, meg szemcsepp.... Ez így együtt semmit nem ér, megpusztulok éjszakánként, de legalább kifizettem egy vagyont a patikában... :roll: A mamamin olvastam a vizeletterápiáról, de nem hiszem, hogy pisit akarnék a szemembe cseppenteni... :roll: :oops: :lol:

Veronika
Üdv a zombiklubban. Nem mondom, hogy egyszerű az élet zombiként, de meg lehet szokni... :lol: Nincs kedvetek sorstársakkal találkozni szeptember 26-án? :lol:

Én nem írok napirendet, mert nem létezik... :lol: Bár lehet, hogy ha leírnám, akkor kiderülne, hogy mégis van... :lol:

[color=red]Két kérdés pirossal... :lol: :
[color=#444444][color=red]Szőlőt mikortól lehet adni, mert az én táblázatomban nincs benne, és nem is emlékszem, hogy lett volna róla szó. Tele a kertünk szőlővel, szóval ha valaki szeretne, az jöjjön és szedjen magának...
[color=red]
:lol:
Ki milyen cipőt vesz télre a gyerkőcnek? Én megkérdeztem a barátnőmet, ő azt javasolta, hogy őszre-tavaszra puhatalpú Pedipedet vegyek (ezt én is így gondoltam), télre pedig valami nem átázós Siestát, vagy valami hasonlót, de olcsóbbat (mert a Siesta kissé drága)
Ti hogy csináljátok?
[color=r[/color]ed][/col[/color]or][/color][/color]

Ez a piros nekem nem jön össze... :lol: :lol: :lol: ÁÁÁÁÁÁ

marek
 
 


Sziasztok!!

Kata!
Ábel kedden, elsején kezdi az ovit. 12-n kezdenek, egy kislány 17.-én lesz 3 éves Ő aznap jön csak.

nálatok milyen költségek vannak????

Emma!
A legjobbakat!!!!!!

Marek!
szőlő: a kiskönyv közepén van egy szines táblázat, abban szerepel. 8-12 hónap ..... én magozva, héj nélkül adnám előszőr.

cipő: szandál, saroknál zárt. nem fog Ő még kint rohangászni annyit. (na meg 1 hónap múlva szerintem járni fog. ) Télre bakancsféle....

Kijelölöd, utánna a szín....


lehet új topicot nyitni itt, oda lehetne a recepteket esetleg, de nem tudom hogy kell....
[/b]

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Marek!Én most vettem Nike sport cipőt Zsombornak őszre.Télre valószínü a Deichmanba nézek csizmát mert akkor már szerintem javában szalad :lol: :roll: Tavaly Zsófinak 3ezerért vettünk ami most 14ezer 8) Csak kifuto model volt de engem nem érdekel.Zsófinak néztem egyszer siestát csizmát 20ezertől voltak :shock: Az Alföldbe fent van cipő osztály és ott szokott lenni tavalyi modell féláron akció Zsófinak így lett 2éve siesta cipője :wink: Szőlő mag,héja nélkül már szerintem mehet!

Zsuzsa!Hát nálunk most kellett fiezni 750-et biztosításra,2500ft csoportpénz/fél év,és 4500-at kajára 14napra :) Nem tudom ez sok vagy kevés szerintem elfoagdható 325/nap a kaja vinni kellett wc papirt,szalvéta,zsepi,szappan,doszié,10db rajzs lap.Nálatok mik lesznek a költségek?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


szöszke: nem értem a kérdésed. a gyümire gondolsz? mert azt tartom neki, amig harapja, de néha elveszi /ha hagyom neki/

kata84: sajnállom az allergiát.köszi. nem, észre se vettük. ha nem kukkoltam volna be minden nap a szájába, észre se vettem volna :lol: .

zsuzsu: jó ötlet ez a recept csere. majd drukkolok, hogy minden rendbe legyen az oviban :wink:

sz.bettyna: jó a videó. :lol:

emmalena: nagyon sajnállom a balesetet :evil: . jobbulást

:arrow:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Marek - Nálunk sem kell merülni a gyerekkel, csak lehet. Mert vicces. Meg mert nagy poén, hogy az arcodat látja a víz alatt, nem csak a fürdőruhádat. :lol:
Szőlő mag és héj nélkül simán. Bár a múlt hétvégén voltunk Neszmélyen Borünnepen és ott volt egy csomó szőlő. Nagyon fini volt, de apró szemű, képtelenség volt lehámozni, kimagozni. Az én türelmetlen Szabinak azonnal kellett. Kivette a kezemből a szemeket. :oops: Nem lett tőle semmi baja, csak másnap reggel a kakiban találkoztam a héjjal és a magokkal. :wink:
Én is szoptatok még, így nekem is csak a homeós cuccok maradnak, de kb. ennyit használnak nekem is. Még talán ez a pollen stop jött be, meg a Coryzalia.
Cipőn még nem gondolkodtam. Addig amíg nem megy, addig nem nagyon akarok neki cipőt venni, csak ilyen olcsó kocsicipőt a Tescoban. Itthon mezítláb van, illetve zokniban. Ha elindul, majd meglátom mire futja majd a költségvetésből, meg hogy épp milyen évszak lesz. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!!

Arra gondoltam, írok a szerkesztőnek, h segítsen, mert szeretnénk itt a várandósságon belül egy új topicot babakonyha címmel. mit szóltok???

Bettyna!
ovi-iskolakezdés: nem vagy hülye! Nosztalgia.... :lol: :lol: természetes, h vágysz vissza. Nekem ez most nagyon új helyzet, azt hittem nehezebben fogom tudni elenggedni Ábelt, de most nyugodtabb vagyok. Ami érdekes, kb. 1 hete sokkal bújósabb Ábel, nagyon sokszor ölelget, puszilgat.... beszélünk az oviról, de úgy tűnik belül is érzi, h változás előtt állunk.

A merülős videó nagyon édes!!! A szülőin volt egy úszóedző, 5 éves kortól javasolják az úszást. Mellúszás alapjait tanítják. A vízhezszoktatást a szülőkre bízza, strand, tenger, balaton.....ezt mondta.

Kata84!
Örülök, h Nektek is tetszik az ovi.

költségek: csoportpénz 3000 ft/év ebből vesznek wc papirt, pzs-t, szinesceruzát, festék......

lesz valami SZMK (Szülői Munkaközösség ) pénz is, amiből a mikuláscsomagot, karácsonyi ajándékot veszik, ez egységes lesz az egész oviban, amit a tagok szavaznak meg. pár száz ft/gyerek lesz azt mondták.

Az ebéd összegét nem tudom, 14-15-én van a befizetés. 7-8 ezerre számolok.

hetente kell vinni gyümölcsöt 1-2db-t., de lehet, h valamelyik őstermelő szülő ellátja az egész csoportot, így akkor másnak nem kell vinni.

A biztosításról még nem esett szó.....

Ábel ebéd után hazajön. Nem értettem pontosan, de úgy tűnik altatás után csak a dajka marad velük. Ébredés, uzsi után az összes ovis együtt játszik az udvaron, ott várja a szülőt. Mivel itthon vagyok, úgy döntöttünk aludjon itthon, együtt a tesóval. Azt még nem tudom Konsti mennyire fogja hiányolni, de tartok tőle, h nagyon. Amikor táborban volt Ábel, már akkor is sokat kereste a kicsi, folyamatosan Ábizott!

Babacipő: Ábink korán elindult, nem volt igazán erős még akkor a csontozata, így O lába volt. Nálunk az a szokás, ha már stabilan jár a gyermek, akkor megmutatjuk a gyereksebészeten. Nekünk annyit mondott a prof., h nem lesz gond, mezítláb járjon, max. zokniban. Nincs is gond vele szerencsére, a lába szép!! :lol: :lol:

Konsti tegnap többször egyedül, kapaszkodás nélkül felállt a fűben. Bence korábban nem látta még és rácsodálkozott. " az anyád mindenit kiskölkem..." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Rájött, h nem csecsemő már a kicsi fia.....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?