Sziasztok!
3 napig nem volt net, nem győzök visszaolvasni!
Szöszke - Hát nem is úgy néz ki Gergő, mintha koplaltatnád!
Persze, úgy csináld, ahgoy a legjobbnak látod. Én is és Kata is csak azt írtuk le, ami a mi véleményünk. De ugye már többször megbeszéltük, az a jó ebben a fórumban, hogy mindannyian mások vagyunk és mégis jól megértjük egymást. egyébként rólam már lepörög, hogy mindenki jobban ért az én gyerekemhez, mint én. Legalábbis szerintük. Én meg teszek rájuk, akárki is legyen az.
oltások - A rotát beadattuk, a többin még nem gondolkodtam. Majd szeptemberben randizunk a dokinkkal és megbeszéljük.
Fejlesztés - Köszönjük a bókokat! Nehogy azt gondoljátok ám, hogy Szabi "iskolapadban ül". Csak dumálok egyfolytában, de van hogy csak nézem, ahogy játszik. Aztán amikor az ölembe kéretőzik, mert épp ölbe baba, akkor veszünk egy könyvet (sima mondókás leporelló) elmondom belőle a mondókát, aztán hogy mik vannak a képen, utána egyet-egyet megkérdezek tőle, aztán lapozunk. Van hogy egy egész könyvet végig nézegetünk így, van, hogy csak 1 oldalt, van, hogy egyet sem, csak 2 pillanatig ül egy helyben, aztán megy a dolgára. Attól függ, hogy mennyihez van kedve. Meg ő mindenre mutogat. mi pedig mondogatjuk neki, hogy mi micsoda. Aztán ha kérdezünk és jó helyre mutat, akkor nagy a tapsvihar. ő is megtapsolja magát. Ugyanez van a karikákkal, a dróton huzogatós játékkal, a labdával, mindennel. Amikor a zacskóból pakol, akkor meg trükköztem az elején. Próbáltam kitalálni, hogy melyik játékért nyúlna és azt kértem tőle. Nyilván azt fogja kivenni, de jár a dicséret és a taps érte. most már trükk nélkül is megy.
Egyébként szerintem minden baba tökre okos, csak mindenki másban fejlődik épp. Lotti, Norbika és a többiek a mozgásra koncentrálnak, Szabi épp nem. Illetve a már meglévő mozdulatait gyakorolja rendületlenül. Most épp a pohárba, dobozba pakol ki-be. Kanállal keverget a pohárban és a dobozba rakja veszi ki a kölesgolyót.
Kata - Nem úgy néz ki norbika, mint a ki vérszegény! Lehet, hogy épp nő, azért alszik többet. Nálunk is vannak alvós és kevéésbbé alvós napok. Gratula a lépegetéshez!!!!! örülök, hgoy apud jobban van!!!!
Macianyu - Nálunk is sokat segít apa, amikor otthon van. Szintén takarít, főz, mos, gyerekezik. De este 6kor ér haza. Én sem gondolom, hogy türelmetlen lennék, de van amikor elfogy. Ahogy te is mondtad, mert fáradt vagyok vagy menstruálok vagy nem látok az allergiától....ilyenkor néha sajnos megemelem a hangom. De csak 2 pillanat és elszáll a mérgem, utána jön a magyarázat.
Zsuzsu - Szabi is csinálja azt a pengetést, csak mi "bebűűű"-nek hívtük, mert nem tudtam, másképp leírni.
A papa a hétvégén megtanította az indiánt is, azóta azt csinálja, az a sláger.
Konsti édes!!!!
Ildi - Voltatok végül strandon? A jövő hétre már nem mondanak annnyira jó időt, de ha mégis és otthon leszünk (egyenlőre úgy néz ki hazamegyünk), akkor mehetünk.
Itt Tatán mi volt zenebölcsiben. Nagyon élveztük. Hol találtad? Úgy értem a helyszín, lehet menneénk mi is, ha nincs túl messze.
Tücsök - lekvárfőzés, nem semmi! le a kapappal!!!! Csínytevés -
Nekem bejött az a sampon, amit reklámoztak hajhullásra. Most nem jut eszembe a neve és pesten van természetesen.
Marek - Aszti! Nagyon ügyes Bori, hogy már ilyeneket mond!!!! sok puszi neki!Talira ránk is számíthatsz!!!!!
Az én párom is Pató Pál!!! De most egy igazi hős volt: fel- és összeszerelte a fürdőszobaszekényeket! a gesztenyepürében van más is, azt hiszem, nem csak a gesztenye! De azért nézd meg. Gondolom márkafüggő. Fűnyírás
Babaerszény - szerintem gondold meg. Nekem van az a táskám (babaybag), és már 3 hónaposan is nagyon nehéz volt benne Szabi, mert csak az egyik vállamon volt a súlya.
Borkaby - klasszak a képek!Gratula az új tudomyányotokhoz!
Kaják - tudjátok én akkor adtam fel az elveimet, amikor Szabi elkezdte követelni a kaját ami az asztalon van. amikor még nem mászott, ez nem is volt olyan nagy probléma, mert a nappaliban játszott vele valaki, míg a többiek ettek, aztán csere. Így nem volt kísértés. De amióta megállíthatatlan, ha meghallja az evőeszközcsörgést vagy csak látja hogy valaki az asztalnál ül és eszik, már teper is oda. És most már nem jó a "valami az asztalról" és egy darab kenyérhéjjal el van intézve! Pontosan memgutatja, hogy neki a papa tányérjából a halacska kell vagy az uborka vagy bármi. És ha nem kaphat belőle egy kis kóstolót legalább, akkor tombol. Figyelemelterelés nem jön be, elviszem onnan nem jön be, adok mást helyette, nem jön be. Addig megy a rapli, míg meg nem kóstolhatja. Hát akkor legyen. Azt mégsem várhatom el a családomtól, hogy ne egyenek és Szabit sem száműzhetetem, míg a család eszik.
Egyedül a tojás és a tej, amihez kitartóan ragaszkodom, hogy ezt a másfél hónapot bírjuk már ki nélkülük. Így aztán Szabi szinte mindent eszik: margarinos kenyeret gépsonkával, kelkáposztafőzeléket (trükkösen vettünk ki neki belőle mielőtt rendesen beízesítettük volna, de liszttel van sűrítve), bármiylen levesből a zöldségeket, husit minden formában, bármilyen gyümölcsöt....nem is tudom felsorolni. Hál'isten, ha nincs más épp, az üvegeset is megeszi.
A fiam egyre önállóbb: egyedül meg fürödni.
Nekiállok vetkőztetni, apa csinálja a vizet. Meghallja, hogy folyik a víz és már kotor is csupasz popsival a fürdőbe és áll fel a kád mellett.
tökre cuki! Enni is egyre többször akar egyedül.
Na, jó hosszú lettem, bocs.
Ja, még azt akartam, hgoy Peváék jól vannak, de Dorka csak délután alszik, akkor meg Évi is teszi a dolgát, ezért nem tud jönni. De majd monsom neki a talit.