Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Először is a hasfájásra:nekünk anno egyedül a cseresznyemagos párna vált be!!!DM-be lehet kapni,nincs egészen 1000ft.Sztem megéri kipróbálni.

Köszönöm szépen a különalvással kapcsolatos válaszokat!!! Ma éjszaka bevittem a hálóba a pólyáját,és abban aludt.Nyugodtan aludt a kis drága,de Luca így is felkelt,de nem sírt legalább.
viszont tegnap vacsoránál azt hittem megőszülök...Zsombi sírdogált,Luca is rákezdett és nagyon kiakadtam,még a könnyeim is elkezdtek hullani...nem lesz egyszerű menet ez 2 kicsivel.
Másoknál vannak ilyen gondok??

Angelita,nem próbáltál vmi tejserkentőt szedni?Homeósból sztem nagyon jó az urtica urens..vagy ha gondolod próbálj meg felkeresni egy LLL-es tanácsadót,de ha úgy érzed nem megy,akkor meg ott a tápszer :)
Én is várom már,hogy mehessünk ide-oda,ne aggódj :wink: De mi már holnap megyünk levegőre,persze csak az udvarra.

Cscsi,én is gondolkozok,hogy nem lehet-e túletetni,vasárnap reggel óta 210g-ot hízott.A védőnő azt mondta,hogy a napi hízás adag az olyan 20g.

Nikó,jelentkezz majd hogy mi volt ma!

Ádibabának,meg ma indítanak ugye?

Lina,jött vmi visszajelzés a cirkuszból?

Kép
Kép
tundi24

Tündi:

Majd csak holnap megyek orvoshoz de ahogy tudok jelentkezem.

Bikmak???????????? Tudtok róla valamit?
nikó

Lina!
Az jó,ha egyre kevesebb tápi kell.Viszont ha cicizik és utána még fejni is tudsz(mert múltkor ezt írtad),az tuti valami zavar.

Irdab!
Nem kell sokat fejni.elég 5-10mili közt,ez pont annyi amennyi okozhat pocakfájást.És nyugi,szopi után ha tudsz még fejni akkor van ott bőven tej.Amúgy meg félreértések elkerülése végett!!!A cicinket nem tudjuk fullra kiüríteni ugyanis a tej az folyamatosan termelődik :wink:
Csak épp max nem ömlik a végén csak csepeg,de ha megnyomod mindig jön belőle pár csepp,még szopi és fejés után is :)

mimi12

[quote="mimi12"]L írta:mimi12ina!
Az jó,ha egyre kevesebb tápi kell.Viszont ha cicizik és utána még fejni is tudsz(mert múltkor ezt írtad),az tuti valami zavar.

Ez értelmetlen lett...
SZóval arra gondoltam,ha nem szívja ki az egészet és kell tápi kiegészíteni miközben a cicidben marad még valamennyi tejcsi....

mimi12

Mimi,
egyszer próbáltam csak fejni szopi után pár perccel, és a kettőből jött le 20 perc alatt 10 ml. Erre írtam, hogy szerintem Levi kiürítette, az a 10 ml szopi óta, meg a fejés alatt termelődött.

Most szopi után még hagyott benne, de nem is kérte tovább. Aztán egy óra után jelezte, hogy azért még ehetnénk valamit :lol:
De őszintén szólva nekem ez a szopi+tápi nagyon jó megoldás, ha kell itt tudom hagyni Levit bárkire (na jó, eddig apára meg nagyira), mert meg tudják etetni, ha nem érnék haza. Amennyi tej van, azt meg megkapja, azért nem is annyira keveset.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab, szerintem is inkább a ciciből etesd, ha úgyis viszed magaddal. Ha van hordozókendőd, azzal jól el is tudod takarni a babát meg a cicit ha olyan helyen kell etetni.
Többen is írtátok, hogy lehet-e túletetni a babát - az orvos és a védőnő is azt mondták, hogy anyatejes babát nem lehet túletetni, pont annyit eszik magától, amennyire szüksége van.:) Ezen ne aggódjatok:).
Sissi, elkezdtem a homeós bogyót, amit írtál, remélem használ, már egy hete húzom ezt a nyavalyás mellgyulladást, vagy nem is tudom már mit. A jobb mellem még mindíg baromira fáj.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Madaran, gratulálok a babácskádhoz!!! Jó egészséget, sok boldogságot kívánok!

Bikmakk, remélem már Te is Dani-babázol!!! Várjuk ám nagyon a híreket felőletek!

Sereghajtó kismamik, most már tényleg Ti is a célegyenesben vagytok, kitartást! :D

Köszi mindenkinek a mellgyulladással kapcsolatos tanácsokat és drukkokat! Szerencsére elmúlt! :D :D :D Oui, Neked is nagyon drukkolok, hogy elmúljon!

Mellszívó: én is azt gondoltam, hogy én ugyan nem fogok fejni, mert nekem is annyi tejem volt, hogy inkább apasztani kellett volna... De pont emiatt jött be ez a mellgyulladás, tehát igenis kell fejni a mellgyulladás megelőzésére - vagy nagyon-nagyon vigyázni, hogy semmitől ne záródjanak el a tejcsatornák (ez sajnos pl. egy véletlen beütéstől is megtörténhet...)! Szóval nekem is be kellett szereznem egyet, mert a kölcsönkapott Avent kézi nekem sem működött. Úgyhogy egy patikában vettem Pesztonka elektromosat - ez 2 az 1-ben, mert orrszívó része is van. Meg vagyok vele elégedve, etetés után és éjszaka, ha Betti nem kel időben, mindig fejek. :?

Betti tegnap volt 5 hetes, de még mindig nem mondhatom, hogy beállt volna a napirendje... Ami leginkább amiatt rossz, mert így nem tudok se vele, se nélküle kimenni mászkálni, mert nem tudom, mikor kezd el sírni amiatt, hogy éhes... Legutóbb is kimerészkedtünk babakocsiban a kertbe, mert épp elaludt a cicimen, erre 5 perc múlva eszébe jutott, hogy még nem lakott jól és szép kis sírásba kezdett... jöhettünk vissza. (Majd ki kell alakítani egy kis zugot kint, ahova nem látnak rá se a szomszédok, se az utcai járó-kelők és autósok, ahol meg tudom zavartalanul etetni. Még nem találtam ki, hol és mi is lenne erre a célra megfelelő... De ilyen melegben amúgy is csak naplemente után megyünk ki - tegnap az ölemben volt, úgy sétáltunk a kertben, az tetszett neki, nem sírt.)

Ja, a héten történt azért jó dolog is: megérkezett az anyasági támogatás! :lol: Hihetetlen, hogy ilyen hamar - 14-én adtuk be a papírokat (apa intézte személyesen), és 25-én már meg is érkezett úgy, hogy közte még egy 4napos ünnep is volt!
Viszont a családi pótlékot is ugyanekkor igényeltük meg, az még nem jött - de hát nem is az a jelentősebb összeg... :lol:

Kép

Kép
hmbori

Tündi - cseresznyemagos párnát a hasira kell rakni és az melegíti? előtte valahogy melegíteni kell? vagy az hogy működik?
Nálam általános a duósírás, már kezdek hozzászokni, sőt triósírás szokott lenni, mert ilyenkor apa is nekiáll, hogy ő éhes, és sokszor apa az első, gyorsan megcsinálom a kajáját aztán intézem a két síróst, sajnos szegény Matyika marad utoljára, mert neki a legkisebb a hangja. :cry: :cry:
Közben meg feszült vagyok és pörgök ezerrel, konkrétan éjszaka tudok csak enni. Néha még nehezebb, ha a férjem itthon van, mert akkor mondhatni három gyerekem van....

Egyébként azt hittem, hogy összeszokik a két gyerkőc, de igazából most egyre rosszabb, mert Matyinak már erősebb a hangja, így Máté felkel rá, illetve ha altatom, akkor nem alszik el, mert őt lesi. Ha meg Matyi alszik vagy altatnám, akkor felkel Mátéra, mert ő még nem tud beszélni és mindenért sír, visong, még nem tudom neki mondani, hogy várjon egy kicsit, 15 hónaposan még nincs időérzéke, neki azonnal kell.
Kétgyerekesek - mikor jön el Máténál az az idő amikor ha kérem csendben marad? Mondjuk hogy meg lehet zsarolni, hogy ha csendben maradsz akkor kapsz egy csokit vagy csak úgy egyébként, mert remélem azért csak hallgat majd rám zsarolás nélkül is.
anettoo

Uh, Anett nem lennék a helyedben!

Nálunk szerencsére -még- nincs gond a két gyerekkel. Hol az egyiket,hol a másikat részesítem előnyben. (Ilyenkor a férjem megy a másik gyerekhez -ha épp itthon van)
Milunál az vált be, hogy el kell terelni a figyelmét. Pl. hozzon egy mesekönyvet és miközben Bali szopik, mesélek neki a könyvből. Vagy jöjjön segíteni pelenkázni (krémezheti a popsit), úgy veszem észre ő szereti, ha foglalkoztatom, bevonom a baba körüli teendőkbe.
Megzsarolni azért hülyeség, mert bár könnyebb megoldásnak kínálkozik, de hamar vissza fog ütni, és már ő zsarol téged :) És nem csak egy csoki fog kelleni, hanem egyre nagyobb dolgok.

Beszélj hozzá sokat, mikor mit csinálsz Matyival és miért, hidd el sokkal többet megért, mint gondolnád! Így lehet, hogy előbb utóbb Máté is türelmesebben fogy hozzáállni a kistesóhoz.
Vendég

Tényleg, most mi van a telekkel? Megvettétek? Építetek? Vagy mentek Németországba????
Vendég

Sziasztok!

Tündi szerintem simán lehet a bébi külön szobába de ha izgulsz akkor vegyél egy bébiőrt és akkor mindent hallhatsz .

Anetto nekem baromi jó dolgom van Nolival pedig nem a nyugodságáról híres igaz 3 éves most múlt el de ha kérem,hogy csönd legyen akkor vállat von és közli,hogy nem :oops: de mindent hagy ha szopi van akkor jön és simogatja a hátam és a vállam..az az egy bajom van,hogy sajna sokat van egyedül...egyedül játszik meg ilyenek ez ellégé zavar :? .De remélem beállunk valami rendszerességre és akkor könnyebb lesz.Most mind a kettő alukál :P

Nekem azért kell fejni mert én vásárolok be mindig ha apára biznám..hát ...lenne abból minden és akkor meg tudja etetni ő is...meg ha van valami ..most pl.az oviba való szoktatás..ne legyen belőlle akkora nagy próbléma...meg úgye a fodrász meg ilyenek :lol: :lol:
Most úgye mehetek a nőgyogyihoz is ..oda meg nem viszem eggyikt se
:roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

igen ezt már én is akartam Anetto kérdezni amit Csilla

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, csak érdeklődnék, hogy nem-e érdekel valakit egy új nania kerekes hordozó???
Ha valakit érdekel írjon privit!

Kép
Kép
sz.niki

Anett,huu hát nálatok sem lehet egyszerű,hisz Máté még kisebb,mint Luca.Csak nálunk az is a gond,hogy Luca túl akaratos..hisztis,ha vmi nincs úgy ahogy ő akarja már rá is kezd a hisztériára...az én agyam meg fő :oops:
A cseresznyemagos párnát a mikróban kell felmelegíteni,és rá kell rakni a pocijára.Mi nem közvetlen a bőrére tettük hanem a badyjára.

Bim-bam,babyőrünk az van...de elég ha azt beteszem?

Bori,jajj de jó,hogy helyrejött a cicid! :) Tényleg hamar küldték az anyaságit,remélem mi is hamar megkapjuk :)

Kép
Kép
tundi24

tundi:
Nalam mar ketszer volt, hogy az egyik gyerek az egyik szobaban bombolt az apja nem akarta kiengedni hozzank, a masikban a Robi bombolt anyukam kezeben, mert ehes volt. Kozben en fejtem a tejet es sehova nem tudtam menni csak en is sirtam. :(
Timi allandoan azt szeretne, hogy vegyem fel, ha a Robit felveszem, mostanaban sokkal surubben vonul el az agyra cumizni es a szivem szakad meg, de nem tudok vele allandoan foglalkozni, pedig latom a jeleit, hogy hianyzom neki. A korhazi napok nem viseltek annyira meg, de miota itthon vagyok o is erzi a valtozast, pedig meg sok segitsegem is van egyelore.
Nem konnyu... :roll:

bikmakkrol en is szeretnek mar tudni valamit... Nem lehet egyszeru neki ennyit varni. :(

baratodildi

Anetto,
a csendben maradásra szerintem még várhatsz :lol: Lili lassan 4 éves, de tuti akkor kell neki valami, amikor én szoptatok, és persze azonnal. Mondjuk ő már vár, max. besértődik.
Máté nem TV-zik? Lilit az leköti elég hosszú időre.
Amit írsz apáról, azt én is így érzem. Könnyebb, ha nincs itthon. Akkor legalább tudom, hogy nem számíthatok rá, viszont Lili szót fogad. Ha itthon van, kezelhetetlenebb.

Tündi,
nem találták meg a kutyát :cry: Vagy a takarítók nem adták le, mert a férjem szerint mire ő összekészült, már nem is volt senki a nézőtéren.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziadsztok!

Anett: tényleg nem lehet egyszerú neked.

nekem nincs okom panaszra,Márk nagyon jól viseli a tesót.H feje k és Ő a szobájában van az a lényeg,hogy én is ott legyek.Márk eljátszik egyedül.Atit olyankor az ágyára fektetem,vagy a pihenőszékben figyel.

Ma megjártuk az ortopédiát minden rendebne fél évesen kell mennünlk kontrollra.
A gyerekorvosnálk is voltunk mivel Atinak a nyaka teljesen piros és csúnya.Ugye a tokától nem kap levegőt az a rész.Kaptunk ár betadine kenőcsőpt és betadine szappannal kell minden etetés után kimosni.De azt hiszem napközben áttérünk a babaszappanra mivel most is minden betadinos lett és alig tudtam kiszedni a ruhájából.
Vendég

Sissi, Miránál nekem is befolyik a tej a nyakába, és összegyűlik. Apa fürdeti, mondom neki a nyakát is mosd meg rendesen, dehát ugye apa azt hiszi porcelánból van a manó (pedig második gyerek) és kihagyja... aztán án szedegetem neki ki napközben zsepivel mikor észreveszem. :) Nagyon be tud oda romlani a hajlatba a tej.
Hmbori, küldtem privit!

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok !

Tegnap délutén végre 8 nap után hazajöhettünk a kórházból !!
Már mindketten jól vagyunk, csak nehéz megszokni az itthonlétet így, hogy egyel többen vagyunk (nincs idő semmire) ! :D
Sajnos nem volt időm visszaolvasni, de gratulálok minden Anyucinak, aki mostanában szűlt !!
HAmarosan csatlakozom megint a fórumhoz és majd képeket is hozok !

Kép
Kép
rilla_

Rilla,jajj de jó,hogy már ti is otthon vagytok! :) Gyere ahogy tudsz és mesélj!

sissi,örülök,hogy minden oké volt az orthopédián :) Gondolom Márk amugy is egy nyugis kisfiú,nem?Mert nálunk Luca tényleg elég temperamentumos :shock: :D Persze ha fent van Zsombi,akkor szeretné fogni,meg is szoktam neki engedni,de csak ha én is ott ülök,puszilgatja,simogatja :)

Ildi,hát igen nálatok sem vmi nagy még Timike.És érthető is,hogy hiányolnak bennünket,de nem lehet egyszerre kétfelé szakadni.Nálunk keddig még apa itthon lesz,így sokszor lefoglalja Lucát,de sokszor ő is hiába mond neki bármit is...és persze ettől még sír ha a tesó is :?

Lina,sajnálom,hogy nem lett meg a kutyus :(

Kép
Kép
tundi24

Próbálom utolérni magamat... :wink:

Gyerekek gyönyörűek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Angelita
Ne csinálj gondot magadnak abból, hogy nincs elég tejed. Tápszeren is felnőnek a gyerekek!

Cumi
Nekünk van...azaz Villőnek :lol: :wink:
Vendég

Voltunk a védőnéninél első hivatalos méricskélésen. 19 naposan 5250g és 55 cm Levi. És a mérleget is felszentelte :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Rilla, csak türelem, belejöttök majd az otthoni napokba is! Üdv újra köztünk! :)

Tündi, akkor már tartasz egy kicsit azoktól a napoktól, amikor nem lesz otthon apa, igaz? :? Nem tudok mást mondani: kitartás! :)

Ágota, jó, hogy megint bejelentkeztél! Kérhetünk friss képeket Bömbike-Villőről? :) Mekkora a súlya már?

Linácska, tyűűű, nem semmi mértékben hízik Levi-baba!!! :D De ez nagyon jó!!! Csak így tovább!!!

Ma apára és a nagyszülőkre hagytam Bettit kerek egy órára! Ugyanis az anyatejes világnap alkalmából rendezvény volt nálunk, gondoltam, megnézem. Hát, értelme nem sok volt, új infókat nem kaptam, max. az az 1-2 kiadvány és termékminta lehet hasznos, amiket szereztem.
Viszont már ez alatt az 1 óra alatt annnnnnyira hiányzott Betti..!!! Durva! Nem akarom, hogy ennyire összeragadjunk - ő is végig sírt, amíg nem voltam vele, hiába adtak neki tejecskét, meg hiába ringatták... Azt hiszem, ezt még sokat kell gyakorolnunk.

Jövő héten megyek majd a dokimhoz a 6 hetes kontrollra - akkor is hasonló helyzet lesz, kiváncsi vagyok, mutatunk-e javulást? Melyikünk bírja majd jobban a másik nélkül? :)

Többiek, milyen hasonló szitus tapasztalataitok vannak?

Kép

Kép
hmbori

Ma reggel kaptam ezt az smst. Szerintem Ádibaba írta, mivel a számát sajna nem tudom (nem adta meg) és nem volt benne a táblába sem, de azt mondta nekem ír ha meg van a baba. :oops: :oops: :oops:
Szóval:

" Szia! Aug 27-én este 8-kor megszületett Tóth Réka . 3520 g és 55 cm. Mindketten jól vagyunk"

Szívből gratulálok nektek, és mihamarabbi felépülést, és sok tejcsit.

Tegnap megszoptattam bogyeszt a kocsiban :lol: , de k.....t meleg volt. És jól hall a hallásvizsgálat alapján. :lol:
Most alszik a pihenőszékében.

Csajok én úgy szégyellem magam :oops: :roll: , de már többször azt álmodtam éjjel h szoptatok, aztán hallom h nyüglödik a gyerek apa meg megráz h kicsim megkéne etetni a gyereket.
Erre én hát az elöbb etettem meg.
Apa ja 5 órája evett a gyerek utoljára.
Pedig ha megnyikkan nekem ugranom kellenne. :oops: :roll:

De az én gyerekem elég sokat nyekereg, morog, a tiétek is?

Tegnap próba képen nem adtam az infacolt, hát szörnyű volt a du. Este már adtam neki de már jobban van a gyerek. Annyira szenvedett h már én is vele bőgtem :cry:

Most meg várom a hidegfrontot, mert akkor alszik mint a bunda.
Jah és ma volt az reggel, h dumáltam hozzá, és annyira figyelt és szerintem megvolt az első tudatos mosoly is :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Bori, én egyszer kaptam kimenőt apától a tescoba mentem el egy órára. Megetettem és útnak indultam, apa azt mondta simán meglesznek. Mikor elmentem aludt, mire hazajöttem apa nagyon kész volt egész végig ordította gyerek. A tejci neki sem kellett és csak cicin nyugodott meg.
Jah hajnalban odavettem magunk közé mert kipattant a szeme, aztán elaludt, de felém frdult a cicimre tette a kezét és teljesen hozzámsimult. Olyan édes volt :lol:

Minden cicigyulladásos maminak jobbulást. Jobban vagytok ugye csajok?!

Lina mekkora nagy levi :wink:

Rilla üdv újra itt.
Tündi kitartás. Tegnam voltam a dmben és a cetli a babakocsiban maradt, és elfelejtettem venni neki megymagos párnát.
Olyan ideges voltam, és haragudtam magamra, így apa majd mehet megint a dmbe holnap.

Adri

Kép

Kép
irdab

Ádibaba, gratula Réka-babához!!!
Irdab, köszi a híradást! :)

Bikmakkról senkinek nincs infója?

Nikó?

Kép

Kép
hmbori

Irdab, Bori,
gyakroljátok csak a kimenőket!!! Tapasztalatból mondom, hogy időben el kell kezdeni, mert később csak nehezebb, és baromi nagy szívás, ha a gyerek nincs mással el. A barátnőm kislánya 3 éves koráig nem volt senki mással, még apával sem. Szívtak a bölcsiben, utána anya kórházba került pár napra, akkor is, alig tudott elintézni valamit, szóval nagyon gáz. Én 5 hónaposan már egy egész napra hagytam Lilit a nagyinál, kellett egy kis pénzt keresni :lol: 7 hónaposan már ott is aludt. Ok, nagyi tápszerrel is meg tudta etetni.

Ádibaba,
gratulálok Rékához!!!

Bori,
szerintem nem olyan jó az, hogy 15 nap alatt 90 dekát hízott Levi, az baromi sok. Igaz, ez másik mérleg volt, itthon én olyan 5 kiló körülinek mérem, az se kevés, de még normális. Majd a következők lesznek mérvadók, mikor újra a védőnő mérlegén lesz mérve.

Na én is megyek Tesco-zni, próbálok másik kiskutyát szerezni, mert az üzletsorán van olyan játékbolt, mint a Westendben, ahol vették.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ádibaba
Hatalmas gratuláció Réka Babához :D
Sok tejcsit és gyors felépülést nektek!

Ma elmentem a patikába,hogy felvásároljam az összes cumit ami létezik,mert a kiscsajom a Tommee Tippes cumitól öklendezik :P
Nagyon kezd rászokni a kezére és azt nagyon nem akarnám!
Ezért vettem egy párat.........
A lényeg ,hogy hazajöttem ,lesterilizáltam és a pont fel is ébredt a lánykám, így ki is próbáltam ,hogy melyikhez mit szól?!Mindegyiktől öklendezés volt, kivéve a 200Ft-os hagyományos nem formázott cumitól, amit alig lehetett kivenni a szájából!
Végre úgy tisztába is tudtam tenni a kis éhenkórászt :D,hogy nem sírta végig és még a tejcsit is megtudtam melegíteni úgy ,hogy csend volt :D:D
Most alszik szépen, és Én olyan boldog vagyok ,hogy végre van egy olyan cumi amit elfogad!!!

Kép
noki&potyi

Sziasztok!

NST, magzatvíz rendben, Gréti pociba bő 1 ujjnyira vagyok nyitva. Ha elöbb nem jövőhéten csüt. vagy pénteken tuti szülök. Most eldölök majd este jövök.
Ádibaba: Gratula, jó egészséget és sok tejcit.
nikó

Lina,jó kis súlyban van Levi :) Nálunk a múltkor(hétfőn) amikor itt volt a védőnő Zsombi lekakilta :roll: :oops:
Remélem kapsz másik kutyust!

Bori,hát egy kicsit tartok,hogy mi lesz ha apa nem lesz itthon,de majd jön még anyósom is a jöv héten,na meg a mama nem lakik messze majd ő is jönni fog.
Holnap hajnalba is megy apa horgászni,úgyhogy szólok a mamának,hogy jöjjön át ha felkelt.
Sztem is kezd el hozzászoktatni,hogy mással is legyen Betti.Nálunk Luca anno elmaradt a mamával,meg apával is egy gond nélkül.Az anyaságit is én mentem intézni,meg amiket kellett.Kifejtem a tejcsikét és odaadták neki.

Adri,én felébredek a nyöszörgésekre is.Bent van nálam a telóm,és nézem,hogy mennyi az idő,hogy éhes-e vagy csak vmi más gondja van.
Cseresznyemagos párnát keress,ne meggymagosat :wink: Remélem segíteni fog nektek is!

Noki,örülök,hogy megtaláltad a nektek legmegfelelőbb cumit! :)

Nikó,hátha nem kell jövőhét csötörtökig várnod,hogy megérkezzen Gréti!szurkolok,hogy előbb kibújjon! :)

Jajj Lina,ha 15 napra sokallod a 90g-ot akkor én mit szóljak...3990el jöttünk haza vasárnap,és szerdán 4200g volt.Sztem egyáltalán nem sok a 90g.A védőnő azt mondta,hogy napi 2dkg hízás a normál.Az ugye egy hétre 14dkg.Persze van aki jobban hízik van aki kevésbé.Sztem nem kell ezzel különösebben foglalkozni.Úgyis megálll majd nekik a hízásuk,de legalábbis lelassul.

Ádibaba,gratulálok Réka babához!Jó egészséget és sok sok tejcsikét kívánok! :)

Kép
Kép
tundi24

[quote="irdab"]
írta:
irdabNoki, Mimi köszönöm az öltöztetéssel kapcsolatos tanácsokat. És igen jól gondoltam néha túlöltöztettem Zorát, de múltkor 27 C ban fürdetéskor vacogot. Elég nehéz rajta kiigazodnom.

A bnőm ajánlott hasfájásra kapormagolajat, az a neve h GRIPEWATWER 6X5 ML/NAP az adag, és gyógyszertárban lehet kapni. Neki két picije van, és mind a kettő hasfájós volt, és nekik ez jött be. De csak 2 hónapos kórtól lehet adni a babának.
Na sír a csajom lépek......

Most jutott eszembe...
Eh jobb később mit soha alapon,de ép az imént adtam a Gripe Watert a Reginek,és rémlett ,hogy mintha 5milit írtál volna napi 6x...
NOs javítom..Nehogy valaki tényleg ennyit adjon.Napi 5mili a max mennyiség x részletre elosztva.Magyar leíráson 1mokkáskanál van írva kaja után.Le mértem az kb 1mili :lol:
Szóval napi 5x1mili :lol:
Nagyon nem mindegy!!!

A fürdés utáni fázás.Háát lehet téged is kiráz a hideg,ha a 37fokos vízből a 25-28fokba kiszállsz a kádból :wink:
Én a Reginek ebben a nagy melegben kicsit hűvösebb vizet csinálok.Nem mérem,hogy milyen a hőfoka,csak úgy kézzel nézem..
De megfigyeltem,hogy jobban élvezi a kicsit hüsibb vizet.Bizti ő is felhevül meg leizzad napközben,és jól esik neki a kellemes víz.
De szerintem olyan 35fokos lehet a vize 37helyett,szóval azért nem oyan hideg ám :wink:

mimi12

Köszi Mimi a javítást :oops:
Mi ma veszünk, szóval a leírást még nem láttam.

Tündi párna :oops:

Már ide is csak össze vissza írok mindenféle hülyeséget :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri szívesen! :lol:

Csajok!
Én meg hordozó kendőt szeretnék...És a fenébe nem találok a méretemre használtan eladó olcsóbb kendőt .
Olyan szomorú vagyok :cry:

mimi12

Tündi,
nem 90 g, 900!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="linacska"]T írta:linacskaündi,
nem 90 g, 900!!!

Kis apróság :lol:
Anno a Fanni volt ilyen rosszul hízó.2850-el vittük hazaés 2hét sem telt el és 3700körül volt :lol:
De a Regi is hízott 1kilót 1hó alatt.De azért ő olyan kis nőiesben adja elő :D

mimi12

Ma egész nap nyűglődés van, nem tudom miért. Alig tud elaludni Levi, csak sírdogál. Nem volt ő ilyen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,a 900 az már más :) Nálunk Lucának 800g volt a rekordja 2hét alatt :) Eleinte nagyon hízott,aztán meg alig akart.Mostsem sok megy rá.De Zsombi sem kis ütemben hízik :)
Lehet azért nyűgösebb Levi,mert jön egy kis hidegfront,nem?

Mimi,akkor Regi is szépen hízik :) szabi hogy álll hozzá?

Kép
Kép
tundi24

Tündi,
éhes volt. Azt javasolták, hogy ha 100-120-akat szopik, akkor próbáljam ki, hogy nem tápszerrel pótolom (mert ugye ennek elégnek kellene lenni), hanem adok neki teát. Hát adtam. Majdnem körberöhögött, hogy mit akarok ezzel. Úgyhogy csináltam 40 tápit még. Megette. Aztán jött 2,5 óra nyűglődés. Semmi nem volt jó, és gondoltam éhes nem lehet. Csak fura volt, hogy ha cicire tettem (gondoltam szomjas), akkor minden ok volt, majdnem bealudt, de ahogy elvettem, már ordított is. Meg ugye sok se jött ennyi idő után. Aztán negyed 7-kor meguntam, csináltam 100 tápszert. Lecsúszott, és szó nélkül alszik azóta. Apa meg beteg, lázas..., alszik. Lili játszani szeretett volna, már olyan lelkiismeretfurdalásom volt miatta. Most gyorsan őt betettem a kádba, hogy a haját megmossam, amíg Levi alszik. Hogy én mikor eszek, vagy fürdök, azt nem tudom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Adibaba:
Nagyon sok szeretettel gratulalok nektek!

niko:
1 ujjnyi hajra!!!! Mar neked is nagyon ido lenne...

bikmakk:
Sokat gondolok rad, remelem mar tenyleg babazhatsz.

irdab:
En Timinel rengetegszer almodtam, hogy etetem, aztan csak a kisparnamat szorongattam, a gyereket meg nem koltottem fel. Irdatlanul almos voltam akkor.
Most jobban vagyok, mert ejjel 3 oranent ebred Robi es kozben meg alszom, fejni ejjel nem fejek, igy is elegge sok a tejcim. Tobb, mint ami neki kell. Most nem is halucinalok semmit, de azert elegge nehezen terek magamhoz ha ebredezik. Timinel sokszor en meg sem hallottam ha felebredt, nekem is ugy szolt ferjecskem, hogy nem hallom??? Hat nem. Almos voltam.
Mar en is sajna elkezdtem az ifacolt ma. Tegnap es tegnapelott este is annyira szenvedett szegenykem, izzadtra uvoltotte magat vervoros fejjel. Nehez ezt a kinlodast nezni. Nekem most az valt be, hoyg folyamatosan ovatosan mozgatom, hatha a levego buborekok elmozdulnak benne es akkor lent vagy fent kijonnek.

Mar Robi is hizott. 3290 jottunk haza hetfon, tegnap mar 3400 volt. :) Meg nem a szuletesi suly, de meg van is par napunk osszeszedni :)

noki:
Orulok, hogy megvan a jo cumi :)

linacska:
Felszentelt merleg. :) :P

rilla:
8 nap jo soknak hangzik!!! Remelem minden rendben van mar veletek. Majd gyere es meseljel!

Szuletestortenettel meg tartozom, de ma mar nem jutok hozza... Visszaolvasni is csak erre az oldalra futotta. :(

baratodildi

Sziasztok Lányok!

Hazajöttünk ma kórházból. Egy nappal tovább voltunk bent, mert Marcibaba besárgult kicsit, így kapott egy kis kék fényt egy napig.

Vágytam már nagyon haza, de nagyon szokatlan a helyzet.

Borzasztóan félek, aggódom mindig, nagyon tapasztalatlanok vagyunk... Aludni is alig tudok, pedig kellene, de folyton fülelek, hogy minden rendben van-e, nem éhes-e, stb.

Remélem ez a kezdeti nehézségekkel teli időszak hamar elmúlik. A kórházban Marci teljesen nyugodt gyerek volt, gyakorlatilag aludt és evett.

Itthon meg nyűgös, sírós, legalábbis a délután ezt mutatja :( Biztos hat rá, hogy hirtelen megváltozott a teljes környezete, és elszúrtuk kicsit, mert etetés után pelust cseréltünk, aztán a gyerek az istennek sem akart elaludni. Most fürdetéskor felkeltettük, megint bömbizett, most még mindig alszik.

Ti hogy etettek? Keltegettek vagy ahogy éhes lesz? Nekem ez a keltegetés nem megy, eddig akárhányszor próbáltam ébreszteni nem hajlandó enni...

Honnan tudjátok, hogy jól lakott a baba? És mennyit kell ennie egy ilyen pindúrnak? Marci akár egy órán keresztül is aktívan szopik, és utána még mindig tátog meg rágja az öklét. Azt hiszem szerzünk egy mérleget, pedig nem akartam, de másképp nem tudom, hogy eleget evett-e.

Asszem amennyire nem aggódtam a terhességem alatt, annyira túlparázom a második felvonást.

A szüléstörténettel jövök még,

Puszi mindenkinek,

Bea

Kép

Kép
dbea

Lecseréltem a vonalzót is :lol:

Kép

Kép
dbea

Hali!

Megírtam a szüléstörténetet, és kaptok egy képet is Ágiról, többre most nem futja, bocs. :oops:

Ádibabának gratula Rékához! :)

Ági szüléstörténet

Nagyon szerettem volna úgy szülni, hogy ne a magzatvíz folyjon el az elején, hanem szépen kezdődjenek az összehúzódások, sűrűsödjenek be, és a magzatburok csak a kitolás előtt repedjen meg. Ezt azért akartam, mert a két kórházi szülésemnél a burokrepesztés után brutálissá váltak a fájások, a harmadik szülésem pedig burokrepedéssel indult, és ott már az első összehúzódás elképesztően erős volt. Nos, nagyjából megkaptam, amit kértem. :)

Aznap mindössze 5-6 jóslóm volt, azok is főleg délelőtt, és éjszaka sem volt semmi. Eszembe sem jutott a szülés. Egészen hajnali negyed ötig, amikor egy elég erős fájdalom ébresztett. Gondoltam, na, mehetek pisilni, akkor szoktak így fájni a jóslók, amikor nagyon tele a hólyagom. Feltápászkodtam szépen lassan, kimentem a fürdőbe, és már éppen ráültem volna a vécére, amikor jött a következő összehúzódás, ami annyira fájt, hogy nem tudtam leülni. Hm, hát ennek fele sem tréfa, a szobában elbitoroltam a férjem karóráját, hogy megnézzem, lesz-e valami rendszer, mert azért még nem voltam biztos magamban (hehe, két összehúzódás után hogyan is lehettem volna). Oké, jött a harmadik, pontosan tíz perc múlva, ez már nagyon sziszegős volt, fel is ébredt a férjem. A végén mondtam neki, hogy keljünk inkább fel, mert azt hiszem, szülünk, mire ő mondta, hogy ő is azt hiszi. Oké, felkeltünk, bébiőr bekapcsolva, lejöttünk a földszintre. Közben még egy összehúzódás, én még mindig vacilláltam, hogy felhívjam-e anyuékat, de aztán úgy döntöttem, hogy max. feleslegesen jönnek, de inkább induljanak (az előző szülésem is csak egy és háromnegyed óra volt, csak ott nyilvánvaló volt a dolog, mert másfél órával az első összehúzódás előtt elfolyt a magzatvíz). Felhívtam őket, rögtön ugrottak is az autóba. Gondolkodtam egy kicsit, aztán felhívtam a bábát, is, hogy ugyan még csak most kezdődött, de elég erőteljes a dolog, és örülnék, hogyha készülődne, mert valószínűleg lesz valami. Mondta, hogy jó, készül. Telefon le, ezután rögtön hárompercesekre váltottak az összehúzódások, én akkor már hangot is adtam közben, még nem nagyon hangosat, de azért szólt rendesen, ugyanis fájt is rendesen. Közben elmentem pisilni, láttam, hogy elment a nyákdugó. 10 perc múlva inkább úgy döntöttem, hogy megsürgetem az embereket, anyuék már nem voltak otthon, a bábának meg mondtam, hogy inkább siessen, mert úgy tűnik, felgyorsultak az események. Közben a férjem a konyhában pakolt és mosogatott (első este volt két hét óta, hogy nem pakoltunk el, és nem voltak tiszták a szüléshez szükséges nagy lábasok, persze pont most indult be a szülés). Gondoltam, segítek neki a fájásszünetekben, de aztán kénytelen voltam rájönni, hogy amikor 1 percig tartó fájás után 1 perc szünet van, akkor nemigen vagyok hasznos segítség, úgyhogy hagytam, én meg a nappaliban a kanapé támlájába kapaszkodva üvöltöttem két percenként. Közben kakilni kellett, de éreztem, hogy ez még nem tolófájás, hanem tényleg kakilni kell. Többször nekiindultam, de nemigen éreztem képesenek magam arra, hogy fájásszünetben végezzek. Végül csak kiviteleztem a dolgot, sőt, még le is zuhanyoztam az alfelemet utána, hogy tiszta legyen, amikor kibújik a baba. Néha ki-kinéztem, hogy megjött-e már valaki, láttam, hogy mindjárt kel fel a nap. Szép időpont a születésre. :) Szerencsére anyuék nagyon gyorsan ideértek. Anyu bejött, akkor éppen fájtam, és ordítottam, mire ő rögtön: "Jaj, Istenem, mit csináljak, mit segítsek?", tudtam, hogy ezt nem bírom hallgatni, így mondtam neki, hogy cseréljen a férjemmel, majd én szorongatom a férjem kezét, ő meg mosogasson, a húgom meg várja kint a bábát, hogy rögtön megtaláljon minket. Ez jó is volt így, közben a férjem leterítette a kanapét dekubitusz lepedővel, én meg fájdogáltam belé kapaszkodva. Fájásszünetekben kipihentem magam, de azért sosem vártam a következőt, nagyon fájt. A bába is nagyon hamar befutott, végtelenül örültem neki, jól megöleltem (attól tartottam, hogy esetleg nem ér ide, és egyedül kell szülnöm, ami azért kicsit megijesztett). Utána már minden ment a maga útján, gyors szívhanghallgatás, minden oké, én meg próbáltam valami jó pózt találni, mert egyre jobban fájtak az összehúzódások. (Hiányzott a lépcső, ahol anyuéknál vajúdtam Bercivel, abba nagyon jól bele lehetett kapaszkodni.) Végül az egyik lábammal a kanapén térdelve, a másikkal a földön állva lehajolva az ülő férjem alkarjába kapaszkodtam, és jól nekiszorítottam a fejemet. Mondta is, hogy az orrodat azért ne törd el, amit akkor nem értettem, mert nem éreztem én semmit az orromban, csak lent a nagy fájdalmat, amit csak üvöltve bírtam elviselni (nem kell egyébként semmi extrára gondolni, csak egy jó hangos „ááááááááá” volt végig), de másnapra jól megfájdult az orrgyököm. :) Közben a bába próbált könnyíteni a helyzetemen különböző praktikákkal, kaptam alulra muskotályzsályás meleg borogatást, amit rögtön elutasítottam (már az előző szülésnél sem esett jól), aztán megpróbáltuk ezt a hasam aljára rakni, mert nekem csak az szokott fájni szüléskor, de egyszerűen nem fért oda a nekem jól eső pózban, szóval ez is sztornó. Utána megpróbálta masszírozni a derekamat, mondtam, hogy nem kell, mire ő, hogy de ő szívesen csinálja, én meg, hogy de nekem nem esik jól, ő meg, hogy ja, akkor jó. :) És látta, hogy én inkább egyedül szenvedek, és hagyott. És tovább jöttek az összehúzódások, én meg amikor lehajoltam közben, a hálóingem mindig az arcomba lógott, és nem kaptam jól levegőt, mire elkezdett legyezni a mappájával, hát az olyan jól esett! Mondtam is, hogy ezt folytassa valaki mindig, mert ez nekem nagyon jó. Ekkor már éreztem, hogy lassan jön a baba (nem volt amúgy ez sok idő, szinte hosszabb leírni), mondtam is, hogy mintha jönne, és a bába is mondta, hogy ő is úgy gondolja. Szívhanghallgatás, minden oké. Kérdeztem, hogy nem vizsgál-e meg, hogy nyomhatok-e, mondta, hogy dehogy vizsgál meg, amikor úgy érzem, hogy nyomnom kell, akkor nyomjak nyugodtan. Ekkor jött kb. 3-4 olyan összehúzódás, ami valahogy átmenet volt, de még nem volt igazi nyomásinger, ezért inkább csak átlélegeztem és üvöltöttem őket, és már nagyon elegem volt a fájdalomból. Meg úgy éreztem, hogy lelassult a dolog, amit szóvá is tettem, mire a bába mosolygott, hogy igen, már másfél perce nem üvöltök. Utána viszont megindult a gyerek, éreztem, hogy most már valószínűleg nyomni kell majd, és nyomtam is. Jött lefelé, én teljes erőből nyomtam egy nagyot (üvöltve), pukk, a magzatvíz kirobbant belőlem, utána kis lihegés, aztán még egyet nyomtam, és így tovább, és egy tolófájás alatt öt nyomásra kibukkant Ági. Érdekes, hogy már most sem tudom felidézni magát az érzést, ahogy jön le, pedig utána pár napig még simán sikerült, egyszerre volt fájdalmas, izgalmas és felemelő. Hogy tudtam, hogy ha nyomok még, akkor jön tovább, és mindjárt kibújik, és a harmadik nyomás után már majdnem kint volt a feje, éreztem, ahogy tágul a kijárat, és teljesen tisztán gondolkoztam közben, hogy akkor most nyomok, és ki fog bújni a feje, és ez is történt. Ezután nagyon ki akartam nyomni a testét is, mintha mondtam volna azt is, hogy húzzák ki belőlem, közben nyomtam egy ötödiket, és kibújt (5.53-kor, kevéssel több mint másfél órával az első összehúzódás után). :) És annyira euforikus voltam utána, rögtön álltam fel, és fordultam a bábához, hogy kérem a babámat, gyorsan adja ide, és már feküdtem is a hátamra, hogy rám tehesse. :) Közben a férjem rögtön az alfelét leste, és örömmel tudatta, hogy lány (nagyon azt szeretett volna). A köldökzsinór nem volt valami hosszú, ezért csak a hasamra került Ági, aki szinte rögtön elkezdett kapálódzni, és ahogy azt a netes videon láttam anno, elindult felfelé a cicihez. :) Tiszta örömben feküdtem, az egyik kezemmel tartottam a takaró alatt, a másikkal simogattam a nagy fekete haját. A köldökzsinór elég sokáig pulzált még, aztán végül abbahagyta, el lett vágva, a méhlepényt is megszültem útközben. Ági közben felért a ciciig, amit segítettem neki bekapni, mert egyrészt a lapos mellbimbómat nem könnyű bekapni, másrészt már nagyon türelmetlen volt (azóta is nagy szopimán a kiscsaj, éber állapotának nagy részét cicin tölti). Egészen meg voltam hatva, hogy ezt is átélhettem. Az egyetlen rossz az volt, hogy ekkor már el is kezdődtek a brutális utófájások, esküszöm, rosszabb volt, mint a szülés, lévén nem egy percig tartottak, hanem jóval tovább, és a térdemig és a hasam tetejéig kisugárzott az égető érzés, jaj. A bába közben megvizsgálta az alfelemet, és úgy döntött, hogy két öltést azért kapok a repedésre (az első gyereknél elszenvedett gátmetszésem minden utánalévő szülésnél repedt...). Kaptam érzéstelenítést, közben a bába kifőzte a műszereket, és összevarrt (nem volt jó, tűfóbiám van, rosszul reagálok minden hasonló dologra, szorongattam is a férjem kezét, Ági közben anyunál volt). Elég sokáig tartott, mert közben jöttek az utófájások, amikkel aztán még két napig nagyon-nagyon szenvedtem, utána még kettőig kicsit, és aztán múltak el teljesen. A varrás végére felébredtek a gyerekek is (csoda, hogy addig nem, pedig jó hangos voltam a vajúdás során), a férjem felment hozzájuk, meg anyu is. A nagyobbak le is jöttek rögtön babanézőbe anyuval, a kicsit viszont nem volt könnyű meggyőzni, hogy jöjjön le, amikor megtudta, hogy egy ismeretlen is van itt (mármint a bába, nem a baba :) ). Végül ő is lejött, itt vigyorgott mind a három, mint a tejbetök. Megkérdeztem a húgomat, akinek még nincsen gyereke, és aki végig bent volt, hogy na, milyennek találta így kívülről a szülést (kicsit aggódtam, hogy elvettem a kedvét a nagy kiabálással), mire mondta, hogy valahogy nem annyira csodálatosnak, hanem inkább nagyon természetesnek élte meg. Hogy ennek így kell történnie. És ezzel be is fejezem a történetet, mert ez egy jó befejezés. :)

Ágicica ma:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsizsa 2009.08.28 23:08-kor.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Ádibaba:GRATULÁLOK RÉKA BABÁHOZ!!! sOK BOLDOGSÁGOT KIVÁNOK NEKTEK!!!
Vendég

Zsizsa,
azért bátor vagy, hogy be merted vállalni ezt az otthonszülés dolgot. Persze egy baba akár segítség, meg nyomás nélkül is kibújik előbb-utóbb (nekem a feje úgy jött ki), de én paráznék, hogy mi van, ha gond lesz.

Képzeljétek, éjszaka Levi 150g-ot szopott. Én olyan büszke vagyok magamra :lol: 11-kor evett este, igaz nem sokat, de evett fél 10-kor is, és akkor aludt el. 2:20-kor nekiállt nyűglődni, de úgy voltam vele, hogy éhes nem lehet még, és különben is álmos vagyok, úgyhogy hagytam. Még jó, mert csak a fejét akarta áttenni a másik oldalra (hason alszik). És utána csak 4:10-kor kelt, akkor szopizott ennyit. Reggel 7-ig még aludt, szerintem most is csak arra kelt, hogy feküdt a pisiben szegény, mindig kifolyik a hasánál. Próbáltam etetni, mikor rájöttem, hogy 3 óra sem telt el, kicsit evett, olyan 70-80g körül, és azóta is alszik. De jó lenne ez minden éjszakára :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Olvasni is igyekszem ám, de most kb. 1 órám van, míg Zsigi ébredezik, úgyhogy megpróbálom Nektek a szüléssztorit összehozni.

csak, hogy a helyzetem némiképp tükrözzem: gumipárnán feszengek éppen, haskötőben, melleimen Aventes cucc... :wink: :wink: :wink: szárítok...

Na, szóval:
20-ai ünneplés után éjjel éppen lefeküdtünk aludni, amikor vmi furcsa görcsöt éreztem, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. aztán amikor már 4-5x kb 10-20 percenként, akkor megfordult a fejemben, hogy Úristen, lehet, hogy most???? Egy darabig még hessegettem a dolgot, aztán egyszer iszonyat fájt, eszembe juttatva a tavaly szeptemberi szülés fájdalmait. Mondtam a férjemnek, hogy sztem ez "olyan" fájdalom... Ez ment 1.20-tól kb 3.00-ig...
Ahogy tőletek tanultam, szépen elmentem zuhálni, hátha enyhülnek a görcsök...na, nem hogy enyhültek, tottál felerősödtek, hogy állni sem tudtam. Erre mondta a férjem, hogy: Akkor indulunk.
HÁt, azt sem tudtam merre, mi??? teljesen begazoltam...
4.30-ra értünk a kórházba, még jó, hogy tök üres volt a pálya, a város, úgy mentünk mint a meszes.

folyt. köv. mert Zsigi jelez :wink: :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok lányok!

Nálunk továbbra is az etetéssel/evéssel vannak gondok: most már lusti szopizni Emma, hiába teszem mellre, pár perc után feladja vagy bealszik. A tápszerből is egyszerre csak 40-60-at eszik, közel sem 90-et, így persze gyakrabban kel és eszik.
Szájpenésszel küzd valaki? Nálunk ez is előjött, igyekszem határozottan kitörölni a száját minden evés után -remélem, hamar túlleszünk rajta.
Ami miatt még sajnálom, az a popsija, nagyon csúnya piros, kiütésekkel, így a boraxos krémmel kezelem.

4 napja esett le a köldökcsonkunk, de szerintem még mindig nedvedzik, így alkohollal kezelem és hintőporozom. Nem tudom, nem ingerlem-e feleslegesen és nem lenne-e már elég a napraforgóolaj? Szerintetek?

Bocsánat, hogy most csak magunkról írok, most mennem kell, ébredezeik pindúr panka.

Ádibaba, gratulálok Réka születéséhez, jó egészséget Nektek!

Rilla, kitartást az első pár otthon töltött naphoz!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Angelita,
pár napig nekünk is váladékozott. Mit pár napig...
11. napon esett le, ma 20 napos, és tegnap mondta a védőnő, hogy szerinte már ok, és lehet vizes. Vagyis én még egy hétig pezsgettem hiperollal, alkoholoztam, és hintőztem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

szóal...
a kórházban is 20-a utáni kihalt hangulat, az ügyeletes dokit sztem legszebb álmából keltettük.... még én voltam zavarban, hogy tényleg kellett-e jönni. De ő egy vizsgálat után konstatálta: igen, egy ujjnyira nyitva, 5-10 perces fájások, "ma szülünk".... Na, ez eléggé józanítólag hatott rám... Nincs menekvés, ma szülünk...
:lol: :lol:
Senki nem szült éppen, így választhattunk a szülőszobák közül. Mivel egyben volt csak légkondi, így a kánikulára gondolva azt választottuk.
A váltásig 7-ig 5 perces fájásokkal elvoltunk a szobában. Aztán új szülésznő (örök hála neki itt is, nagyon sokat segített, nélküle nem ment volna ilyen flottul!!!!), hír, hogy a mi dokinénink valszeg nem jön fel Balcsiról, így egy intézett ügyeletes dokihoz kerülünk, de jó kezekben leszünk... :wink:
Ekkor már 2 ujjnyi voltam ---de jó, haladunk--- lassan megyünk az előkészítőbe: borotválás, beöntés (hányás, fosás, fájás, minden, amit akartok egyszerre, sőt a doki akkor jött bemutatkozni, hogy akkor : ő lesz a szülészem...---elég kellemetlen volt, de asszem csak nekem.
Nem nagyon akartam labdára ülni, mert az elején kipróbáltam, és rohadtul nem tetszett, jobb volt állva, de a szülésznő az ágyban való fekvés helyett egy idő után ezt javasolta. És igaza lett, totál felerősítette a fájásokat, az már rendesen fájt. ekkor már állandóan a ctg-n, férjecském mellettem, én meg próbálva koncentráltan lélegezni, rugóztam a lasztin... :roll: Időérzékem teljesen elszállt, csak a monitort voltam képes figyelni, hogy Zsigi szívhangja okés legyen. Közben a dokik, szülésznő ki-be, mert a szomszéd szobában is beindult egy szülés.
Néhány órás labdázás után méhszáj 3 ujjnyi (szuper, volt értelme kínlódni), doki vizsgált, jó laza vagyok, du.-ra meglesz a béjbi... :roll: :roll: (magamnak belőttem a du. 4 órát, az úgy a közepe...), aztán egy idő után javasolta az oxit-t, hogy kicsit gyorsítsunk, meg erősítsünk a fájásokon (köszi :shock: :shock: ), persze igaza volt, mert baromira beindultak tőle a fájások, amik aztán hamar tolóvá váltak. A szülésznő pontos utasításait próbáltam betartani, háááát, nehezen tartottam vissza a fájást, amikor kellett.....Ekkor már 4 és fél ujjnyi, jöhet a baba!!
szóval, burokrepesztés valamikor közben, gátmetszés valamikor közben, és három tolásra kint volt a kis gyönyörűségünk!!! :D :D :D Az a része már nem is fájt annyira. Vitt előre, hogy nem sokára a kezemben tarthatom, és hogy biztattak, hogy milyen ügyesek vagyunk.
Zsigmond 13.51-kor bújt ki, azonnal rámtették!! Ahogy már többen is próbáltátok megfogalmazni, leírhatatlan élmény volt, hogy először a férjem, aztán én megfoghattam a pici, puha, forró kis kvartyogó csomagot!!! :lol: :lol: és hogy mindene megvan, jól van, egészséges!!!!
elvitték lemércézni, fürcsibe, aztán visszahozták, hogy szopizzon. Mint egy kis cápa, nekilátott!!---azóta is úgy eszik, hogy rámveti magát, pár másodpercig tiszta görcsben szívja a cickót, aztán elernyed teljesen és úgy folytatja.

ennyi a történet, hát: csodálatos élmény marad a számomra minden perce. Az élet kárpótolt a sok szörnyű szenvedésért (tudjátok az előzményeket :cry: :cry: :cry: ), ami megelőzte ezt.

A kórházról (Kútvölgyi) csak annyit, hogy három napot voltunk bent, de nagyon sokat köszönhetek az ottani csecsemősöknek. Olyan volt, mint egy jó tanfolyam :wink: :lol: Tanítottak fürdetni, szoptatni, pelenkáztatni, és mindezt nem erőszakosan, hanem figyelmesen, kedvesen. Nagyon sokat tanultam tőlük, amiket alkalmazok is....
PErsze a gátam úgy fájt egy-két napig, hogy ráülni sem bírtam, most is párnázom, de egyre jobb lesz.

szopi :egyelőre megy Beindult a tejci, három óránként mint az óramű felébred, éjszaka 1 v. 2 alkalommal, úgyhogy rendes gyerek, hagy aludni.

kicsit hosszú voltam, bocsi de rövidebben nem lehetett! A naplómban 14 oldal lett :roll: :shock:
Lassan visszakapcsolódom ám :D

mindenkinek szép napot, végre lehűlt a levegő, jön az arany szeptember, az egyik legszebb hónap :D

Ja, már voltunk kint, minden nap egy kicsit. Babakocsival, hordozóval. TÖk jó érzés, olyan büszke vagyok, mint még soha!! Két napja bemutattuk a vizslánknak is, felvette a szagát, és ha vele vagyunk, el nem mozdul mellőle. SZerintem működni fog a barátság! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!
Köszönöm Mindegyikőtöknek a gratulációkat!Noémi Neked a közvetítést!!!
Még nem tudtam vissza olvasni....csak pár képet hoztam...
Kép Kép Kép Kép
Tegnap esti képek!
Továbbá gratulálok az új babákhoz-anyukáknak!
kandi72
Budapest III. kerület

Mimi, nekem van hordozókendőm, egyszer sem használtam :) Elboltoljuk?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?