Új privát üzeneted érkezett!

Dytke, hát ami pánt a hónom alatt fut az olyan fura...
De most fent van Csengő és lehet hogy gyakolorolok vele.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Anita - Ambi ilyen idős korában ugyanilyen volt. Senkinél nem akart lenni, csak nálam, főleg ha nem itthon voltunk. Apa sem volt mindig jó. Mostanában kezd ez lazulni, de azért sokszor én vagyok nála a tuti :)

Edina - nekem két tetkóm van. Egy a karomon (látszik is a képen), a másik a fülemen (ez nem nagyon látszik). Egyiket sem bántam meg, pedig az egyik 11, a másik 10 éve készült.
Íme a képek:

Kép

Kép

dytke
 
 


Tudtátok, hogy van Ferihegyen, közvetlenül a reptér mellett egy repülőgép emlékpark? Ott voltunk ma, mert Ambi szereti a repülőket. 3 régi gépre (50-es, 60-as és 70-es évekbeli) fel lehet menni, meg van még néhány kisebb gép. Pont láttuk Madonna gépét leszállni :)
Ha valakit érdekel, itt a weblapja:

http://www.repulogepemlekpark.hu/index. ... nGroupID=2

dytke
 
 

 
 

Köszi Dytke! Próbálkozom! Nem adom fel! :D

Én mostanra értem meg (vagy hülyültem meg) és csináltatni szeretnék egy tetkót:
Ezt rajzoltam egy minta alapján. El van dugva benne egy E, Cs és Zs betű.

Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Hűha, hát én soha nem csináltatnék tetkót :) De jó, hogy ennyi félék vagyunk :) Egyszer volt hennával egy rózsa "tetoválva" rám, az király volt, de a végleges dolgoktól félek...

Madonnáról jut eszembe, tegnap kint voltam a koncerten és szarrá áztunk, de azért jó volt :) Főleg, hogy kb. 2 éve nem voltam szórakozni :)

Apa nagyon jól helyt állt itthon, este fektette babát és még reggel is ő kelt vele hogy alhassak tovább. A fektetést és kelést életében most intézte először nélkülem, de nagyon ügyesen helyt állt, meg is dícsértem :)

Viszont most először láttam Pálmin valamiféle érzelmet mikor meglátott reggel, hogy örült nekem. Eddig nemigen mutatott semmi ilyesmit, bárkivel elvan, nem féltékeny, ha másik babával jászom, semmi jelét nem adta eddig, hogy én különleges lennék a számára...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

dytke
Mi ismerjük a parkot, szoktunk menni. Milyen közel voltatok hozzánk. :) Be is ugorhattatok volna. :wink:

Veronika
Tudnak az apák, ha akarnak. Szerintem szándékosan eltitkolják a gyerekhez való szakértelmüket, nehogy rájuk kapjunk. :lol:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy,
jaja, lehet :) Bár előtte már pár napja gyakorlatoztunk a nagy napra :) De akkor én is ott voltam vele, tegnap este volt először teljesen egyedül a feladattal :) Persze adtam használati utasítást mind a keléshez mind a fektetéshez és minden elő volt készítve, kaja, cumi, pelus :)

Drukkolok a második teszthez, nemsokára már én is tesztelgethetek! (november vége felé) Tényleg, Nikuc hol van? Vele terveztük a második babát egyszerre! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok Lányok !

Először is Boldog Születésnapot kicsiknek és nagyoknak ! :)

Susy

Sajnálom a negatív tesztet, remélem hamarosan a te pocakodba is baba költözik ;).
Én is csodálom azt aki 1-nél több gyereket szeretne. Néha úgy érzem ehez az egyhez is kevés vagyok. Vagy inkább biztos.

Mi nyaralni voltunk, Balcsin. Szomszédokkal. Márkó nagyon élvezte a balcsit... csak első este a hely nem volt neki szimpatikus, elég nehezen aludt el. Ha lesz több időm, teszek fel képet is. További jó hétvégét.

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Edina - szerintem nagyon szép a minta, én megcsináltatnám :) Hová szeretnéd? Ügyes vagy, hogy ilyen szépen rajzolsz.

Képzeljétek, Ambi ma 2-3 métereket ment egyedül. Látszott rajta, hogy nagyon örül magának. Egész este gyakorolta :) Remélem éjjel nem fogja. és ma evett muffint. Apa nem figyelt és előtte evett, ő meg kért belőle. Direkt olyat csináltam, hogy ehessen ő is. Nagyon ízlett neki, mert többször is kért. De amint betettük az etetőszékbe, ott már nem kellett neki. Így bepróbálkoztam uzsira pici almadarabokkal, és így ette. Délben borsószemeket evett, egy ici pici falat májas töltelékkel. Pár napja adok neki Chamomillát, mert eléggé nyűgös és azt is imádja felcsipegetni a kezemből. Mindig sikongatva örül, ha meglátja mi következik :)

dytke
 
 


Nem tudja valaki, hogy a babafalvás volnalzók miért nem működnek??

dytke
 
 


Susy, köszi, még futunk egy kört - nekünk egy szekrénysor kellene a gyerekszobába és eddig nem láttunk olyat, amilyen az álmunk lenne...
Apa már arra is gondolt, hogy maga belevág.
Bár Lillu is kért tőle egy babaházat, úgyhogy nem fog unatkozni :lol:

Nekem nincs bajom a tetkókkal, de én magamra nem tudok elképzelni :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Edina - Klassz a tetkóterv! És a srácok is nagyon édesek4

Susy - Panacsoló Kristóf! Tündéri nagyfiú már!

Dytke - Nem szívesen ismételném a többiket. Hidd el, mindannyian vagyunk mélyponton, ki többször ki kevesebbszer. Nagy feladatot kaptál az élettől, de ahogy Márti is írta elég Ambira nézni és látszik, hogy ügyesen megbírkozol vele. Gyönyörűek vagytok együtt! Az evést ne add fel, de ne is stresszelj rajta ilyen sokat. Lehet, hogy, ha lazábban veszed, egyszer majd csak elkezd enni, mint Lillu. Kínálgasd és dícsérd minden falatért, ha kell. (Bár gondolom ezt csinálod :oops: ) Van egy tanítványom, akinek az öccse az anyukájuk szerint fénnyel táplálkozik, mert szinte semmit sem eszik. :lol: 7 éves, iszonyú eleven és makk egészséges.

Rólunk - Szabi agyra gyúr! Hogy szereted a kutyust?(tanuló kutya) - ölelgeti és mosolyog neki. Ugyanígy velem. Hol van a kukacod? Hol van a cica, maci, zümi stb? - megmutatja, ha épp van kedve hozzá. Ki-be pakol a dobozba/ból, keveri a kávét (pohárban a kanállal kotor). Gurítja a labdát. Átmászik bármi alatt és fölött. És mindeközben ezerrel gyakorolja a guggolást, felmegy az emeletre a lépcsőn és eszik. Bármit. Nem lehet enni előtte, mert kiöveteli a szádból a falatot. Ja és tanulunk egyedül aludni. Már nem kell ringatnom, elég, ha mellé bújok az nagyágyon, simizem a hátát és ha elaludt, beteszem a helyére.
A héten babaúszó tábor van Várgesztesen, megyünk minden délelőtt. Kíváncsi leszek mennyit fejődünk egy ilyen intenzív hét alatt.
Aztán lassan vége a nyárnak, hazaköltözünk mi is. A madarak el, mi meg vissza.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok,

lebetegedtem egy tányér hideg gyümölcslevestől :? Végigszenvedtem a négy napos ünnepet, ma voltam dokinál. A hangom elment 2 napja, aminek a férjem nagyon örül :) , én annál kevésbé. Képzeljétek, Maripent írt fel antibiotikumnak. Szerintetek azt lehet szoptatás mellett szendni? A betegtájékoztató erről semmit nem ír, a dokit 3x megkérdeztem, szerinte lehet. Nekem gyanús...

Kép
ugabesz
 
 


Gabesz - sajnálom,hogy beteg lettél. Jobbulást!!! Sajna nem tudom lehet-e Maripent szedni.

Betty - és Szabi fekve marad? Mert ha Ambit ébren leteszem, felül, feláll, nem marad fekve akkor sem, ha hulla fáradt.
Igen, azt teszem, amit írtál. Dícsérem egy kanálért is, de néha elvesztem a türelmem, amikor elkéri a falatot, de a földre dobja a falatot. Egymás után akárhányszor. Mai ebéd: 2 szem borsó. Remélem nem fekszi meg a gyomrát :):)

Azt hiszem Abmi jár. Ma este is sokat ment, már 5-6 métereket is. És nem csak egyenesen. Kanyarodik, visszafordul stb. Körbejárta az asztalt, kiment a nappaliból az előszobába. Annyira aranyos :) A férjem szerint olyan, mint egy zombi. Szerinte a horrorfilmekben a zombik mozgását a járni tanuló gyerekekről mintázták :):)
Szerencsére éjjel nem gyakorolt. Csak 5-ször keltünk. Jó, mi, hogy ez jónak számít....

dytke
 
 


Gabesz
jobbulást neked! Én sem tudom, hogy lehet e vagy nem szoptatni maripen mellett. Neten nem kerestél rá?

Bettyna
Akkor olyanok vagytok, mint a költöző madarak! :)
Szabi nagyon édes lehet, lassan ti is 1 évesek lesztek!
:)

Dytke
Hát akkor gratula Ambinak!!! Éljen a nagy fiú!
Hát tényleg jó, hogy az 5- szöri kelés jónak számít.
Egyébként mi is kelünk általában éjjel, de csak egyszer. Olyankor átmegyek hozzá, és együtt alszunk az ágyon, lehet ha nem lennék ott többször kelne. :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy - én aludtam Ambival egy szobában, egy ágyban, de ugyanúgy kelt. Sőt. Azt is kipróbáltam, hogy cumit tettem a szájába, mikor kelt. Beleszívott, aztán kivette és eldobta, majd sírt tovább... Egyszer majdcsak alszunk rendesen. Viszont délután majdnem 2 órát aludt. Szülinapja óta csak délután alszik, de általában csak egy órát.

dytke
 
 


Sziasztok!

Edina, jól néz ki a minta amit rajzoltál! :) Nekem is tetszenek, de magamon nem tudnék elképzelni egyet sem. :)

Dytke, nagyon ügyes Ambi! :)

Bettyna, Szabi is nagyon ügyes nagyfiú! :D

Szerintem nálunk is rengeteg kelés lenne éjjel ha nem velünk együtt aludna. Mert mikor fordul mindig keres maga mellett, mikor este Levi már alszik, de én még nem és nem vagyok mellette sokszor felébred, ilyenkor kap cicit és vissza is alszik szerencsére.

Mi ma voltunk védőnőnél. Levi 7640g és 72cm. Azt mondta, hogy az utóbbi hónapokban keveset híztunk. Leírom mennyiket. Szerintetek?
2009. május 18. - 7160g
2009. június 24 - 7360g
2009. július 20 - 7500g
2009. augusztus 24 - 7640g
Még azt akartam írni, hogy Levi már magától felhúzzam magát kapaszkodva állásba segítség nélkül és egy kis ideig meg is áll és pár lépést megy is úgy, hogy fogom a kezét. :D Egész nap alig lehet leültetni csak a kocsiban ül amúgy állandóan állni akar. :D

Hoztam pár friss képet is :D
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Az utolsó előtti képenmár látszik a két fogacskánk is :D

Egy iciri-picirit sok lettem :oops: bocsi :oops: :D

anitapo20
 
 


Gabesz!

Lehet szedni Maripent! Nagy molekulájú, nem jut át az anyatejbe!

Veronika!

Na, ugye, hogy beért Apa teljesen az apaszerepre?

Antiapo!

Levi széééép! az a lényeg, hogy hízik. kamilla még mindig nádszál kisasszony-bár cseppet sem sovány, de épp csak 7500g-pedig nagyon sokat eszik és sokfélét is ( többnyire már a mi ennivalónakat)!

Dytke!

Te milyen csini vagy! Nem csoda, hogy a kicsi fiú is ilyen kis sármos!

Susy!

Majd küldöm az asztalos számát, iszonyat beteg voltam-voltunk a hétvégén, mindannyiunkon végigment egy hányós-hasmenéses vírus, azért nem jutottam a gépig (meg amúgy is el vagyok úszva mindennel)!

Ildi!

Nekünk ilyen bútorunk van, a gyerekek imádják, nagyon szuper minőség(naz asztal-székek-szekrényajtók valódi fából vannak, így cseppet sem borulékony) és szerintem ahhoz képest nem drága. és, bár nincs bajom a Disney-s figurákkal, azért én örülök, hogy nem minden róluk szól!

http://www.zoobutor.hu

Rólunk: Túl ezen a betegségen és az összes ágynemű-ágybetét mosáson már jól vagyunk. Leszámítva, hogy a tegnapi uh. előtt nagyon csúnyán hanyatt estem és nagyon megijedtem (épp jókór jött az uh. Timmermann dokival). babóca jól van, nagyon is, dörzsölgette a szemét és integetett. :lol: Nyaki redő és minden egyéb Down-kórra vizsgált érték rendebn. A valódi koránál 3 nappal látszik nagyobbnak, a számított terhességi kornál (menzesz alapján, de én is meg a dokim is tudjuk, hogy a ciklus 20. napján fogant a bébi) pedig 2-vel kisebbnek. Szóval minden rendben. Levették a vért a kombinált teszthez is, csak elég bénán sirült, nagyon fájt (mondjuk így, hogy 3 cm-es műkörmökkel csinálta a nő, nem is csodálom nagyon).
2 hét múlva doki megint.

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

dytke
Tudom, hogy próbáltad, nem is azért mondtam, mi ebben szerencsésebbek vagyunk. :)

Anita
Nagyon jók a képek Leviről. Az első kettő és az utolsó tetszik a legjobban, de mindegyiken nagyon helyes és kis édes. :)

Márti
Örülök, hogy minden rendben veled, főleg esés után. hogy sikerült?
Remélem a családdal is minden rendben a betegség után.
Azt hiszem a tel. szám már nem kell, meg van az asztalos, legalább is egyenlőre úgy tűnik, de nagyon köszi.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Szeretnélek Titeket nagyon szépen megkérni, hogy az ÁEK szülészetén szerzett tapasztalataitokról írjatok nekem.
Első babámat várom, a környezetemben csak olyan anyuka van, aki több éve szűlt ott, és akkor még MÁV volt.
Minden történet érdekel!
Köszönöm!
Ani
anikko
 
 


Márti!
Köszönöm az ötletet, elmentettem az oldalt :lol: Az, hogy nem Disney mintás, nem jelent problémát :lol:
A kombinál nekem is jó nagy kék foltot csináltak :shock:

Anikko!
Tekintve, hogy én is a Máv utolsó heteiben szültem Lillut nem én vagyok az embered, de majd jönnek a többiek is és mesélnek :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Végre itthon, és gép előtt. Próbálok visszakapcsolódni. A képeket tudtam visszanézni, és az utolsó oldalt olvastam. Mindenkinek szorítok, akinek kell, és együtt érzek veled Dytke. Nem semmi a feladatod ezzel a csöppséggel!

Márti, nem lehetett semmi pocakosan, 4 gyerekkel egy ilyen vírus.

Maripen az én tudtommal is szedhető! Régi gyógyszer, nagy tapasztalat van mögötte.

Tünde

mtunde
 
 


Márti - örülök, hogy minden rendben!! Köszönöm a bókot :)

Susy - tudom, hogy nem azért írtad

Anita - Levi nagyon édes. Kis zsivány mosolya van :) És gratula a lépegetéshez :)

Anikko - én egy éve szültem ott. Nekem pozitív a tapasztalatom, igaz a csecsemősökről nem tudok írni, mert Ambi az intenzíven volt. Szerintem kérdezz, hogy mit szeretnél tudni.

dytke
 
 


Sziasztok!

Márti, örülök, hogy jól vagytok!!!

Anita, nagyon helyes a fiad! Végre egy Levente aki után már én is adnám ezt a nevet a fiamnak. Apának nagyon bejön ez a név, de én csupa negatív Leventét ismertem életemben. De mondom, a te fiad nagyon tetszik.

A tetkót nem egyedül én rajzoltam. Írtam, hogy minta alapján csak belevittem ezt-azt. És nem szabadkézzel, hanem corelben rajzoltam át a mintát. De örülök, hogy tetszik... Csütörtökön a bokámon lesz. :D


Anikko, én fél éve szültem az ÁEK-ban utoljára. Mindhárom csajszim ott született. Ami szerintem változott, hogy nagyon erőltették a fájdalomcsillapítást. Feltűnő volt. Mondjuk az én szülésznőm amit a gép dobott (mert már nem lehet választani) az BM-es volt. Lehet ha régi Máv-os akkor ez nincs így. Nem tudom. De a dokim Mávos volt és nagggyon meg voltam vele elégedve! Szerintem jó hely! Még mindig! De ha van konkrét kérdésed, csak mond!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Edina - majd rakj fel képet az újdonsült bokádról :):)

dytke
 
 


Lányok,
az én jól alvós babámból rossz alvó lett :( Remélem csak átmeneti.
Már egész kiskora óta 12 órát átaludt, egész kb. 2 héttel ezelőttig, azóta már csak 10 órákat alszik, aztán múlt éjjel már 4:45-kor úgy döntött, hogy reggel van, és ez ma is folytatódott, ma hajnal 2-től 5-ig virgonckodott, aztán aludt 7-ig majd végleg úgy döntött, hogy most már fel kell kelni! :? Ilyen eddig nem volt, hogy éjjel felkelt :? Mikor kicsi volt is csak felsírt, kajált, majd aludt tovább... éjjel sosem volt fent...

Remélem, hogy csak a változó alvási szokás miatt, hogy a nappali 2 alvás helyett már csak 1-szer alszik, ezért hamarabb fekszik este és emiatt borult fel az egész... volt valakinek ilyen? Mennyi idő alatt rendeződött?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Vera- drukkolok, hogy csak átmeneti legyen. Én átérzem teljesen :wink: Ma éjjel kb. 12-szer volt fent Ambi, volt hogy egy órát voltam nála. Nem volt magánál, de nem bírtam letenni, nagyon nyugtalan volt. Gondolom sétálni akart álmában, hogy gyakoroljon.

dytke
 
 


Veronika, szerintem természetes, jöhet a foga, lehet, hogy a sok új tapasztalat miatt van, ebben a korban könnyen felborul az alvás. Mivel Pálmi alapvetően jól alvó baba, szerintem van esélyetek hogy gyorsan rendeződik.

Anita, Levi csuda helyes! Tényleg nem hízik sokat, de hát a babák különbözőek, enyém is kissúlyú, szintén kisebb gyarapodásokkal. Adj neki banánt, este pépet és még valamit, napközben főzeléket (de ez gondolom amúgy is így van :)). Ez egy nagyon mozgós időszak, Róza is megnyurgult a járástanulás elején, most meg megint kezd egy kis husit felszedni magára. Na nem viszi túlzásba, még nincs 9 kiló :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Anikko
Nekem semmi gondom nem volt a kórházzal, elégedett voltam. Bár már én is másfél éve szültem ott. Talán tényleg jobb lenne, ha kérdeznél.

Dytke
Szegény te! És szegény Ambi, mert szerintem ez neki sem jó. :(

Veronika
Valami változott Pálmi életébe, ez szerintem mindenkinél eljön egyszer, hol rövidebb hol hosszabb ideig. Drukkolok, hogy rövid ideig tartson nálatok.

Anita
Miért kevés havonta 70 akárhánydeka hízás? :shock: Szerintem meg teljesen jó. Mi mikor többet híztunk ettől, azt mondták nem szabad etetni ezt a gyereket. Nyár van, többet mozog, izzad meleg van, nincs ezzel a hízással szerintem semmi baj.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Bocsánat! Benéztem!!!
Azt hittem elsőre, hogy ennyiket hízik havonta, és most nézem ,hogy a súlyát írod. Úristen, de sötét vagyok! :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Levi nevében is köszönöm a dícséreteket :D

Susy, :D

Szalamandra, igen kap főzit, már amennyit megeszik belőle. Banánt imádná, de alergiás lett rá. Legalább is szerintem, mert amikor adtam neki az elején minden jó volt semmi baja tőle. Aztán egyszer rosszul lett és hányt tőle, pár hét múlva újra adtam neki keveset akkor is hányt úgyhogy szerintem alergiás lett rá vagy nem bírja a gyomra. Pedig csak pár kanálal kapott mindig. Azóta megfogadtam banánt nem adok neki. Tényleg ha most úgye hány a banántól akkor később sem fogja tudni megenni? Vagy kinövi majd?
Almapépet pedig imádja! Már megismeri a dobozát a polcon és mikor uzsi idő van mutogat a doboz felé és a kezével markolászik, hogy kell neki :D:D:D Imádom olyankor! (na meg mindig)

Edina, örülök, hogy Levi megváltoztatta a Levente névhez való hozzáállásod :D Tényleg kérünk majd képet a bokádról :D

Veronika, sajnálom a kelést. Remélem hamar rendeződik az alvása Pálminak.

Dytke, sajnálom a keléseket :(

Anikko, szerintem is kérdez nyugodtan konkrét dolgokat amik érdekelnek. Én 9 hónapja szültem, a szülésznőm nagyon kedves volt. Beszélgettem az ott lévő többi szülésznővel is mikor a papírokat kellett tölteni szimpatikusak voltak, de hogy milyen szülésznők azt nem tudom. Nekem nem erőltették a fájdalomcsillapítót, bár ha lett volna elég idő, hogy odaérjen hozzám aki beadja nem beszéltek volna le róla. Az új szülőszoba nekem nagyon tetszett. Mesziről beláttam egy régebbi be, hát az új sokkal barátságosabb szerintem. Kérdezz még ha van konkrét kérdésed. :D

Ma vett nekünk anyukám egy új mosógépet, mert a régi már nagyon halott volt. Elvileg szombaton hozzák házhoz, jaj de várom már :D

anitapo20
 
 


Anita - ezek a hízások teljesen jók. Ilyenkor már sokan 100-akat sem híznak.

Ambi mára megjavult. Szülinapja óta nem aludt délelőtt, de gondolom a sok kelés és nyugtalan alvás miatt nagyon álmos volt délelőtt, így be is aludt. Aludt egy órát. Persze ebéd után így nem volt álmos, de 3-kor elaludt és aludt majdnem két órát. Hatkor kezdtünk uzsizni, mert cicin alszik el, gondoltam így talán éhesebb lesz. Apa pont akkor jött haza. Egy kanállal evett, aztán nem volt hajlandó, folyton apát követelte. És apának megevett több mint fél üveg kaját, meg még evett kekeszet is :) Sokat játszott egyedül (általában igényli, hogy vele játszak), kirámolta a szekrényeket, meg nézegette a könyveit. Féltem, hogy este nem alszik el, mert majdenm 5-kor kelt, erre negyed kilenckor simán elaludt, ahogy szokott :) Azért túlzott reményeket nem táplálok az éjszakával kapcsolatban :)
És ma is nagyon sokat ment egyedül kint a füvön is, a kis ügyeske. És folyton mondogatja, hogy anya-anya. Meg hogy anya-nyanya :):)

dytke
 
 


Ja és ebédre is evett 6 szem borsót :)

dytke
 
 


dytke, lehet hogy szép lassan feltornázzátok a borsószem-számot :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Dytke,
ha apának hajlandó enni, este egy etetés lehet jól jöhet alvás szempontból is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Szalamandra - ma délelőtt is evett, de nem az etetőszékben, hanem a bébitaxiban. És egyedül is evett a végén, nagyon ügyesen. Lehet tényleg a székkel is baja van, nem tudom. Tegnap mondjuk ott evett. A mai borsószám: 7. Haladunk :)
Paprikás krumplit akartam neki adni, de mutogatott a levesembe, hogy borsót kér :)

Ildi - régen, mikor evett rendesen, akkor ha apa itthon volt (hétvége és este) mindig ő etette, ez és a fürdés mindig az ő idejük volt. Aztán nem volt hajlandó enni senkinek. Ma meg evett nekem is reggel. Ma csak 3-szor keltünk, de szerintem az evés és a jó alvás között van összefüggés. Mármint, hogy most nem bántja annyira a foga. A homeo bogyókat nagyon szereti enni. Chamomillát kap meg egy másikat a hasmenésre. MIndig örül, mikor meglátja a kezemben :):)

Képzeljétek. MA délután moziba megyünk. Jön anyósom és az ő anyukája, ők fognak vigyázni Ambira addig. Nagyon izgulok. Eddig egyszer hagytam a saját anyukámra egy órára, nagyon jól elvoltak, meg a férjem volt vele kétszer pár órát. Azért izgulok, mert anyósom "hagyjuk sírni a gyereke" típus, és tudom, hogy hagyni fogja, ha sír. Meg is dumáltam ambival, hogy ne sírjon, jönni fogunk, és nagyon jól ellesznek. Ő fog vigyázni a mamákra :):) Remélem hallgat rám :)

dytke
 
 


Dytke, nem tudom, mennyire kemény az anyósod, de az én anyukám nem hagyja sírni a gyerekeimet, miközben minket hagyott... Szóval fejlődőképesek. Pláne, ha tudják, hogy nálatok más a dörgés. Na meg ott lesz a dédi is. Az idősebbek már nagyon nem bírják hallgatni a gyereksírást. :)
De Ambi élvezni fogja. És talán jó is, ha néha-néha átél ilyet, hogy aztán nehogy úgy járjatok, hogy a következő 7 évben nem mehettek sehova... :)

homeós bogyó. Naná, hogy szereti, hiszen olyan, mint a cukor. Villőcském reggel már odaáll a konyhapulthoz, és közli: cukor, ma már azt is mondta: "cukor kérek" Merthogy neki, hiába mondjuk, hogy az vitamin, de az is cukor. :)

mtunde
 
 


Sziasztok!

Tünde
Aranyos lehet Villő, ahogy mondja. :)

Dytke
Kívánom, hogy érezzétek magatokat nagyon jól a délután folyamán. Majd írd meg Ambi is mit szólt a nagyikhoz. :)
A borsós sztori nagyon tetszik.
Az éjszaka milyen volt?

Lányok nem tudjátok véletlenül, hogy esküvő után a keresztlevelet vissza adja a pap?
Keresztszülők leszünk, és a pap kéri, de nem találom sehol, és én úgy emlékszem, hogy azt nem kaptuk vissza. Már feltúrtam az egész házat. :roll:

Éjjel baleset történt Kristóffal. Le esett az ágyról. Szép elaludt este, ő nagy ágyon alszik, aztán apával egy nagy koppanást hallottunk olyan éjfél körül és utána ordítás. Szépen körbe volt rakva, azzal volt a gond, hogy túl ment a párnán felfelé és az ágy végébe esett le a tv szekrény elé, és ott elég szűk a hely. :(
Nagyon lila volt a homloka és egy picit ki is repedt. Jegeltük, és éjjel vele aludtam, hogy nehogy gond legyen, de szerencsére nem volt semmi. Most tele pakoltuk azt a kis helyet takarókkal és párnákkal, hogy ne tudjon le esni. A kiságyban nem alszik, valahogy kevés neki az, és már kb. fél éve a nagy ágyon alszik, de még sosem volt gond.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy, aranyos, és erőszakos. :D (mármint Villő)

Szegény Kristóf. Reméljük, ez vol az utolsó eset. Biztos hamar megszokja, hogy nem mászkálhat akármeddig.

mtunde
 
 


Susy, én is elkunyultam a keresztlevelem már vagy ezer éve, bár nekem kerianyaságnál és esküvőkor is elfogadták bemondásra/ ill. a konfirmációs emléklappal alátámasztva :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Anikko!

Én most szültem itt 4-szerre. A szülőszoba, szülésznők, szerintem még mindig a profik közé tartozik. Nálam szóba sem került a fájdalomcsillapítás, de szerintem ez dokifüggő. A szülésznők értik a dolgukat.

A csecsemős részleg sajnos hátrányára változott, már nem bababarát a kórház. A csecsemősök sajnos túlterheltek, de ha szólsz segítenek. Szoptatásról mindenképp tájékozódj, mert ott mindenki mást mond, és oda van készítve a cukrosvizes üveg a kiságyba... Persze ezt akkor használod, ha akarod, de ha még nincs tapasztalatod nagy a csábítás....A pelenkázást, köldökápolást megmutatják. Szülés után első éjjel a babát beviszik, utána végig veled van (mondjuk én első alkalommal is kértem, amin felébred hozzák ki, és ki is hozták).

Összességében pozitív a kh mérlege, főleg, hogy egyágyas szülőszobák vannak és nem egy függönnyel elválasztott ágyon kell gyermeket világra hozni!
Kérdezz bátran!
Betti

Kép
becsengo
 
 


Susy!
keresztlevél : Ha végképp nincs meg, akkor szoktak igazolást adni onnan,ahol kereszteltek, akkár postán is.
Nekem helyben volt mindkettő, (keresztelő, esküvő) így az atyának kéznél volt minden.A férjemét pedig az atya kérte ki.
Betti

Kép
becsengo
 
 


Köszönöm a Maripenes válaszokat, végül elkezdtem szedni a mandulagyulladásom miatt, de a neten ellentmondó infókat találtam, azért kérdeztelek meg Benneteket! Köszönöm!

Anitapo,
nagyon jók a képek!!! és a súlygyarapodásotok is teljesen rendben van!

Edina,
nagyon szép a tetkó, kérünk képet!

Márti,
már integet a picike! Gratulálok! UH-s képet tennél fel, hogy mi is gyönyörködhessünk a kis csöppségben?

Lányok, kicsit aggódom: van olyan, hogy a tejleadó reflex nem mindig működik? Dáviddal eddig az volt a rendszer, hogy hajnal 5-kor kelt, majd összebújás-szopizás-alvás ment fél 7-ig és akkor keltünk. Most pár napja ugyanígy kel, de nem megy a szopizás. Sírdogál, cseréljük a ciciket, a pozíciókat, de nem tudja megszívni eléggé! Nem indul be a tejleadás. Pedig feszes, fáj a cicim, biztos van benne tej! Mitől lehet ez? Összefügghet a lebetegedéssemmel, vagy a Maripen szedéssel? vagy Dávidnak nem megy a reggeli szopizás? Tegnap este úgy megszívta, hogy spriccelt a másikból a tej....nem értem....

Kép
ugabesz
 
 


Jó reggelt lányok!

Gabesz
Szerintem inkább a betegséged miatt lehet, mint hogy Dávid nem tudná kiszopizni a tejcsit, ha ez nálatok így ment eddig. Drukkolok, hogy mihamarább újra a régi legyen minden.

Ildi
Hogy viseled a terhességet? Fáradékony vagy? Rosszullétek?

Becsengo
Egyenlőre nem találom, de már ötletem sincs, hogy hol keressem a keresztlevelet.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Lányok nem lesz idén már Kismama babaruha börze. nem rendezik meg, pedig én nagyon szerettem volna menni.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy, hát hányni hányok megint és még mindig, de már felkészültem rá, hogy így is marad a végéig :lol: Egyébként valamivel elviselhetőbb a dolog, mint Lillunál volt. :lol: de ha ez az ára, akkor is simán vállaljuk :wink: A fáradtság elviselhető, bár Lillunak két hátsó foga jön, egész éjjel nem aludtunk, úgy 2 felé Apa megszánt és átvette, mert látta, hogy már nem bírom.
Amúgy nem panaszkodom, annyira akartam kismama lenni, hogy ezek a gondok eltörpülnek az egész mellett.
Egyedül a kilóimra kell vigyázni, de ezzel sajnos számoltam az elejétől :cry:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Susy, de lesz egy másik börze ott. Igaz az nem tudom milyen...

Íme a lábam:

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Sziasztok!

3 napig nem volt net. :(

Dytke - Attól, függ mennyire van felprögve. Van, hogy egyből fekve marad, van hogy 3-4-szer feltértdel, de mindig visszafektetem. Előfordul, hogy nem tetszik neki és reklamál, de az álom manó erősebb szokott lenni. Ha a kiságy nagyon nem megy, akkor mellé fekszem a kanapén (úgy nem lát semmi érdekeset, csak engem) és amikor elaludt, betszem a helyére. De, tudod, hogy ő sosem volt olyan sajtkukac, mint Ambi. :wink: Gratula a növekvő borsószem számhoz a járáshoz meg különösen! Nagyon ügyes a lurkó!!!!
Milyen volt a mozi? Hogy bírta Ambi a mamázást?

Susy - költöző madarak :lol: Bizony, 1 hónap különbséggel lesz a szülinapunk Szabival. Ketten együtt 31 évesek leszünk. :lol:
Szegény Kristóf!!!!! Sok gyógypuszi neki!!!!

Anita - Nagyon szép Levi!!!!

Edina - Klassz lett a lábad!!!!

Ébredés van! Már épp ideje. 11 óta alszik. Kicsit kimerítette az úszás :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Ildi
Hát nem annyira irigyellek a hányás miatt. én sosem hánytam Kristóffal, és remélem, ha lesz kistesó vele sem fogok. Végig hányni, akkor nagyon meghízni sem tudsz. Drukkolok, hogy ne szedjél fel sokat. Érzed már a picike mozgását? :)

Edina
Nagyon jó lett a tetkód! Mennyire fájt, érzékeny a felület utána? :roll:
Igen, lesz másik börze a Baby- Markt, de október végén csak, és akkorra már be kell vásárolni téli cuccból szerintem.

Bettyna
Akkor nagy buli lesz nálatok! Van is ok az ünneplésre, neked kerek, Szabinak az első!!! :lol:

Szalamandra
Ha jól emlékszem ti a XVIII. kerületben laktok. Jövő hét végén gasztronómiai fesztivál lesz a kerületben a Bókay téren.

Most hétvégén a Vajdahunyad várban lesz egy ilyen gasztros program, Híres íznapok címmel. A magyar gasztronomiát népszerűsítik, és Szept 12.- én pedig a Budai várban lesz bor fesztivál. Csupa jó program. :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Betty- Egyszer régen Szabi már egyedül aludt el nem? Mikor próbáltátok a suttogót. Nem vált be végül?
Ambi ha összeesik a fáradtságtól, akkor fekve marad pár másodpercre, aztán felkel és indulás van, mintha muszáj volna... :)

Edina - nagyon tetszik a bokád!!!! Viseld büszkén, nagyon szép!!!!

Susy- szegény Kristóf! Sok-sok puszi neki!!!!

Képzeljétek, ma elaludt délelőtt egy órára, 11-kor kelt, és képzeljétek azóta most este 8-kor aludt el. Egyszerűen nem akart aludni, és nem is volt álmos látszólag. Viszont menni akart. Egész nap be nem áll a szája, járkál és dumál. Már teljesen egyedül közlekedik, de ha siet, akkor kell még a kezem :) És kint a kertben a füvön is simán megy.
És tegnap óta eszik mint a kisangyal!!!! Kéri, játék sem kell. Nem akarom elkiabálni, de nagyon ügyes. Ma kipróbáltam, hogy vacsira is kér-e enni nem csak szopizni, simán megette amit meghagyott uzsiról. Nem evett nagy mennyiséget most sem, de eszik és kéri. Lehet a járás miatt éhesebb, mert az uzsit kérte nagyon :):)
Én azt se bánom, ha 4-5 kanálkával eszik csak, de egyen. És egyedül is evett nagyon ügyesen tegnap is és ma is :)
A mozi nagyon jó volt (Másnaposok) viszont Ambinak sok volt 3 óra nélkülünk. 2 órát elvolt, utána 3/4-ed órát sírt. Azt mondta anyósom, hogy mindenhol keresett, többször körbejártk a lakást. Aztán egyszercsak bevitte anyósomat a fürdőbe, és szinte követelte, hogy fürdesse meg. Szerintem azért, mert fürdés után mindig szopi van. Annyira sírt szegény. És mikor megjöttünk nagyon sokáig nem tudott megnyugodni :(:( Annnyira bújt, kapaszkodott belém, és nagyn nagyokat sóhajtozott. Ma pedig csak wc-re mentem, de máris nagyon sírt. Gondolom összetársította, hogy ha a két mamával van, akkor én elmegyek. Remélem elég ritkán találkoznak ahhoz, hogy mire legközelebb találkoznak, akkorra elfelejtse az egészet. De amúgy amíg nem hiányoztam neki ennyire, nagyon aranyosan játszott, megmutogatta, hogy mit nem szabad neki. Odament minden szekrényhez, konnektorhoz, hogy nem-nem :)

Ezt horgolta neki a dédi:
Kép

bocsi, hogy ilyen sok lettem :oops:

dytke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?