Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dehogy vagyok terhes Kép Ha meg megjöttünk a nyaralásból, úgyis muszáj mennem gyógyit iratni.. Kép Amúgy nekem is az rémlik (már kidobtam a papírt), hogy nem feltétel a szopi.

Szirom,
Mi is a Portugáloknak drukkoltunk, szupi meccs volt, jó volt izgulni Kép Ma meg a franciáknak fogunk Kép
Hú, hát le a kalappal, én tuti nem tudtam volna ellenállni ennyi finoságnak!!!! Kép Gratula!

Marycus,
Vasárnap reggel indulunk, és ahogy most néztem, hétfőtől kánikulát mondanak Kép Kép De nekem elég lenne egy-két nap belőle, mert egyszer szeretnénk a Zalakarosi aquaparkba menni, meg hát az üdülőben is szupi medencék vannak, de a jó lenne kirándulgatni is, meg Ausztriába is megyünk, oda meg nem kell 30 fok Kép

Nagyon ügyi Vikóca!! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta!

Tuti nem feltétel a szopi a cerazettnél, emlékszem a topicból ketten is szedték és én meg a continuint kezdtem és épp erről bezséltünk hoyga cerazettet akkor is lehet szedni ah már nem si szoptatnak.
De ettől függetlenül minden gyogyinak van hibaszázaléka, bármelyik mellett lehet terhesnek lenni. De a te estedben csak vicc volt aaz egész, nagyon nagyon minimális a valószínűsége hog yilyen bekövetkezik.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


megjegyezma atsóma kkro vette észre hogy terhes amikor nőtt a hasaKépKépKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Vikinek gartaula, anygon beindult!

Lányok, mondjatok már nekem ötleteket hogy mit lehet egy 8 évessel + egy Emmával csinálni itt Pesten? 5-én jön a férjem keresztfia nyaralni hozzánk, és az állatkerten kívül semmi ötletem ahová emmát is vihetem és ahol elbírok egyedül két gyerekkel, merta férjem csak hétvégén lesz itthon.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,

Akkor most megnyugodjak, vagy inkább mégse? Kép

Még szerintem szupi hely a Tropicarium, esetleg játszóházak, azt még a nagyok is élvezik (megjegyzem, én is Kép ).

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Ilyen is ritkán van, kétszer tudok netezni. Bár Vikó ma is nagyon nyügi, de délután itt voltak a nagyszülők és bemutatta minden új tudományát, meg a sikítozást is gyakorolta. Teljesen kifáradt, evett aztán nagy nehezen elaludt.

Manó:
Csodák palotája? Én még nem voltam, de azt mondják nagyon jó és mindent ki lehet próbálni.
Most ez jutott így elsőre eszembe, de ha lesz még ötletem megírom.

Krisztocs:
Jó utazást és kellemes pihizést! Szerintem nyugodj meg, és pihenj! A kánikula nem jó hír, itt Bp-n, bár én sehol se örülök neki, mert egyáltalán nem bírom a meleget. Mondjuk ez se sokkal jobb, hogy egyik nap dög meleg, aztán meg ilyen hideg, mint ma. Vikó is megérezte, ma ő se akart enni, egy fél konzerv ment csak le, inkább tápizott, meg néhány napja teljesen rám van kattanva, állandóan jelzi, hogy ő márpedig szopizni szeretne, csakhát most már nincs annyi, hogy egész nap szopizzon, azt ugye eddig kellett volna... Azért ami van megkapja, aztán majdcsak lesz kicsivel több. Akkor majd megint nem kell neki...

Jó babázást mindenkinek!

Marycus
marycus
 
 


Manó:

Esetleg ahol utánanézhetsz programoknak, ötletet kaphatsz: www.gyerekprogram.lap.hu
www.szunidodo.hu

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Voltak nálunk az este Hanziék, hát Miksabucit még szocializálni kell egy kicsikétKép A felnőttekkel tök jól elvan, de Marcustól egy kicsit tartott. Mire meg feloldódott, addigra Marci fáradt el, úgyhogy nem egyszerű a skacok lelkeKép De most egy olyan képet kaptok, ahol épp megpróbálnak barátkozniKép

Kép

Marycus! Vikó nagyon ügyibogyó!
Akkor sejtem, hogy merre laktok, bár majd legközelebb megskubizom, ha arra járunk. Szúnyog: hát gondolhatod, hogy mi is fel vagyunk szerelkezve, bent elektromos vackok, a teraszon az a lila fényű rovarégetős lámpa, meg szúnyogirtós olaj a petrólámpába, meg amit akartok, aztán mégis.

Manó! A többiek már tök jókat mondtak... mondjuk a gyerek úgyis Mekibe akar majd menniKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,
Jaj de helyesek! Miksa milyen tudományosan figyeli Marcus cumiját Kép

Meki...Regi is már meg van fertőzve...ha lát az útszélén egyet, kiabál, hogy menjünk be...hát igen, nem panaszkodom, mert mi tehetünk róla Kép Ez van. Kép

Apuci meg Regi elmentek anyósékhoz, úgyhogy magamra maradtam a pakolással, takarítással, de jobb is így, mire este hazajönnek, már útrakész leszek Kép

Máté legújabb szórakozása a berregés...rendesen megy a brrrrbrrrrbrrrr (lehet, hogy sokat nézzük a Forma-1-et? Kép ), és persze fröcsög a nyál ezerfelé Kép
A másik meg, hogy amikor kint van, odakúszik háttal a járókához, és addig lavírozik hátrafelé, amíg be nem kúszik alá Kép És csak a feje van kint a járóka alól Kép Persze utána visít, hogy nem tud kijönni....

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Köszi az ötleteket, tök sok jó programot taléltam, kár hogy alegtöbb a város másik végén van, így jár az aki dél pesten lakikKép

meki: Én is imádomKép Így persze Emma is. nem is vártam mást.

Barátkozó babák nagyon arik. Emmával most ott tratunk hogy a néniktől nem tart, de az idegen bácsiktól még mindíg fél kg negyed órát, utána már nem. De volt olyan időszak amikor a vodéki rokonoktól is félt, ahányszor mentünka nniyszor kellett fél nap mire ránézhettek. Ez már elmúlt szerencsére.

ma vettem Emmának bilit. naná hogy scak a legdrágábbra volt hajlandó ráülni, szörnyű a csaj ízlésesKépKépKép

A ksifiú egyébként még sose voltr pesten, sőt még a szüleitől külön sem, úgyhoyg most nagyon lelekes, de lehet hogy másnap vihetjük haza, én meg itt szrevezek lelkesenKép

ma és holnap egyedül vagyok, a férjem dolgozik, úgy nem szeretm ezt, olyna mintha hétköznap lenne.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó:
Nem hiszem, hogy már másnap haza akarna menni, főleg, ha sikerül neki jó programot csinálni, bár a szülei biztosan hiányozni fognak neki, de ez természetes.

Bili: Legutóbb nézegettük a bababoltban, milyenek vannak, nem mintha már szükség lenne rá, csak annyiféle volt, hogy csak na és ötletesebbnél ötletesebbek. Volt egy kisautós is, mindenféle kütyüvel az elején, ahogy kell. Mondtam is Zolinak, hogy a gyerek ráül és le se tudjuk szedni róla. Nem tudom jó-e ez. Vagy mindegy, csak üljön rá? Milyet vettetek?

Szirom, Hanzika:
Nagyon aranyosak a gyerkőcök így együtt. Állítólag fél éves koruktól érdemes őket közösségbe vinni, felnőttekkel megismertetni, hogy később ne féljenek.

A gyerekekkel Vikó nem tudom hogy viselkedik, mert ő sem volt még közvetlenül gyerekekkel. A felnőttekkel teljesen elvan, még nem volt akitől félt volna, egyedül a nagynénémtől sírja össze magát, de ezt meg is értem, hihetetlenül harsány bír lenni, Vikó meg nincs ehhez hozzászokva. Bár most mikor voltunk a fülészeten, összeszaladt mindenki, na, hát ott aztán volt hangzavar. Zoli mondta is micsoda varjak ezek a nők... Vikó nem félt, hanem mindenkit meg akart fogni, nézni magának. Az asztalról is megszerezte a kartont, ami kint volt. Nem tudom, hogy ez a félelem dolog, amiről Manó írt ez később jön, vagy ha lenne, már most jelentkezne.

Krisztocs:
Tény, hogy mi szoktatjuk a rossz dolgokhoz is a gyerekeinket, márha a meki rossz dolog. Piszológusok és táplálkozáskutatók szerint szörnyű hely. Én speciel szeretem, mondjuk nem minden nap. Arról nem is beszélve, hogy bár üzleti megfontolásból, de kétségkívül gyerekbarát a meki, lehet játszani, meg gyerekmenü is van. Mondjatok még olyan nem gyorséttermet, ahol hasonló körülményekkel várják a csemetés családokat. Szerintem vinnénk mi máshová is őket, ha hasonlóan jól éreznénk mi is és a gyerkőceink is magukat. Nemigaz?

Nemrég olvastam, hogy állítólag gyermekbaráttá kell tenni a közintézményeket is, és ha felújítják őket, akkor már csak úgy kapnak engedélyt, ha van pelenkázó, szopiztatásra alkalmas hely, gyereksarok meg nem is tudom még mi. Van egy ismerősünk, svájci, na ő mondta, hogy 3 éves koráig jóformán szoptatta a kisfiát, mert az volt a legkönnyebb megoldás. Na, igen Svájcban. Itt próbálj úgy ügyintézni, hogy esetleg közben tisztába kell tenni, szopiztatni kell. Ja, és megőrzöd a sorban a helyedet... Bár azért már van haladás, csak nagyon lassan. Egyik hétvégén elmentünk Szentendrére, babakocsistúl. Hát ezt se babakocsisoknak találták ki. De Bp-et se, a belvárosban nem is tudom hogy közlekednek a babakocsikkal. Korábban is megértettem a mozgássérültek panaszait, de most már át is élem őket. Nem könnyű.

Jó babázást!

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Manó! Mi is egyedül vagyunk ma, mert az ember dolgozik. Ilyenkor ugye nekünk is olyan, mint ha hétköznap lenne, csak a babanetre nem írnak annyian, mert mindenki a családjával van.

Meki: én is bírom a Mekit, csak az idegesít időnként, hogy taknyos kölykök tegeznek. Ha jó napom van, akkor az seKép Szóval én is szívesen bemegyek, csak az a baj, hogy a gyerekek meg egyszerűen meg vannak érte őrülve, és az nem jó. Voltak itt a tesómék a (volt) barátnőjével, akinek a 8 éves kisfia egész délelőtt nem evett semmit, és csak a Mekire tudott gondolni, mert megígérték neki a nagy unszolásra, hogy hazafelé bemennek. Ráadásul a szegény vidéki kölykök ugye csak akkor mehetnek, ha éppen szerencséjük van és Pesten járnak a szülők, és akkor mindenki irigyli tőlük a hepimélből a játékfigurát.
Mi asszem nem fogunk rendszert csinálni belőle, csak majd időnként bemegyünk, mint egy cukiba vagy bárhová máshová. Mert hát tiloslistára tenni is hülyeség, tényleg vannak játékok, meg nincs bagófüst, meg végülis szerintem semmivel sem egészségtelenebb, mint néha az itthoni melegszendvicsünk. na jó, tényleg nem egy finomfőzelékKép

Kriszta! Aranayos lehet MátéKép És aláfér a járóka alá?Kép

szirom

(Cseréltem képet a profilombanKép)

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Sajnos a mekitéma mindenhol "probléma", persze mi se hetente járunk, kb havonta egyszer, de az bőven elég is Kép

Szirom,
Befér alá, nekünk óriás hálós van, annak az alja kb 20 cm-re van a földtől...amúgy délután az üvegasztal alá mászott be, ugyanígy hátrafelé...de mint a villám, kimentem a konyhába, bejöttem, és már csak a feje volt kint Kép

Most meg benyomott egy fél doboz natúr bio joghurtot, többet nem mertem elsőre adni neki. De csűrte nagyon Kép Először simán adtam, akkor jókat kacsintgatott (nagyon röhögtem Kép ), aztán megkíméltem, és tettem bele banánt Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Szirom,
Nagyon édi Miksáról a profilkép! Asszem ilyen kendője Reginek is van, csak más színben Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Zoli nekiállt dolgozni, aztán mivel Vikó végre alszik, így kicsit netezek.
Tegnap és ma kiakasztott a kisördög. Semmi se jó neki, állandóan nyekereg, sikítozik. Most éjszaka is 3-szor ébredt fel. Lehet, hogy fogica? Kicsit mintha szélesebb lenne az ínye, de nem jelentősen. Nálatok mennyire dagadt meg az ínye a gyerkőcöknek?

Tegnap beszereztünk egy sörsátrat, mert elegünk lett a napernyő forgatásából, így reggel felállítottuk tesztelni, erre alig süt a nap... Elég ingatagnak is tűnik, pedig már láttam, hogy mások simán otthagyják egész nyáron felállítva. Azért mondtam Zolinak, hogy minden nap nézünk időjárásjelentést és ha nagy szelet jósolnak, reggel, mielőtt elmenne lebontjuk. Jó, mi? Dehát én egyedül kizárt, hogy szélben szét tudjam szedni, mondjuk lehet, hogy a szél seperc alatt szétkapja, úgyhogy nem is lesz rá gond.

Beújítottunk egy faszenes grillezőt is, amire bográcsot is lehet akasztani, úgyhogy ma grillezünk!!!

Vikó tegnap és tegnap előtt kapott cseresznyét, nagyon ízlett neki. Mi meghámoztuk, anyu meg jól kiröhögött, hogy cseresznye hámozva. Ti hogy adnátok? Ma meggyel próbálkozunk. Kíváncsi leszek.
Krisztocs: joghurt? Szabad már azt adni neki?

Szirom:
Nagyon aranyos Miksa a profilban.

Jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Most nem nagyon van időm, úgyhogy csak annyi, hogy köszi a dicséreteket, Krisztáéknak jó utat, klassz időt!

Hanzika! Levettem a képeket, bűbájosakKép Bocsi, hogy nem ajánlottam föl azonnal a mi képeinket, csak éppen akkor érkezett vendég, amikor Ádámmal beszéltem, oszt jól meg voltam kavarodva. Beszéljünk, hogy mikor vagytok úgy gépközelben, hogy viszonylag rövid időn belül le is tudjátok szedni a képeket, mert az ember nem akarja sokáig ott hagyni a cuccot. Általában munkára használjákKép De ennyi, ami most volt, tökéletes. Mégeccer köszikeKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!


Nem volt itt senkiKép

Marycus! Miksának a két alsó fognál nem megdagadt az ínye, hanem inkább kifehéredett, és látszott a bőrön át a fogacskák rajzolata, még a kibújás előtt. Most viszont alul végig fehérlik a kis ínye, és úgy látom, mint ha kibújt volna alul egy újabb fogacska, nem közvetlenül a két középső mellett, hanem eggyel arrébb. Én meg mindig felül vártam a következőtKép Csak hát nagyon nem mutatja, kész küzdelem belenézni a szájába. A fogacskát megelőzheti láz, nyűgösség, éjszakai ébredés, változás a kajában, piros popsi, hasmenés. Mondjuk azért ezek közül előfordult néhány nálunk is mostanában.

Különben milyen lett a grill? Az szúnyogok ellen is jóKép

Hanzika! Nem írtál semmit, remélem nem bántottalak meg azzal, hogy mi még nem küldtük el a képeket. Még az este siettem leírni, hogy mi volt. Tudod, milyen kerge vagyokKép

Ildikó! Mi a helyzet veletek? Tomi teljesen rendbejött már, ugye?

Mici! Most már irgum-burgum, gyere és mesélj!Kép

Ma nincs meccs, ma horgászni ment az emberKépKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Ne haragudj, hogy nem írtam, mert tegnapi nap rohanás volt este ám! Csak Ádámnak jutott idő netezni, én pakoltam, hulla voltam Kép Be is dőltem hamar az ágyba...

Marycus,
Az előjelek lehetnek a fogtól, bár nem biztos. Nálunk Marcus a fogaknál többször felsír este, éjjel és kicsit nyűgösebb. De inkább kicsit puklisabb volt az ínye és fehérebb, ennyi. Ja és jelentem nálunk már az 5.-nél tartunk Kép

Krisz,
Utólag is jó pihenést!

Manó,
Én unokaöcsöket vittem pl. kirándulni JÁnos-hegyre. Libegő vagy kisvasút, fogaskerekű, ezek Emmának is tetszenének szerintem Kép Esetleg strand? Ha még soha nem volt Pesten, akkor a Városliget is jó szórakozás neki tán (Közlekedési Múzeum is szerintem). Margitsziget, Állatkert is, de inkább egy hűvösebb napon Kép Ennyi jutott most eszembe.

Meki: én egy évig mekiztem, mert a cégnél nem volt más kajálda a közelben, azóta nem nagyon szeretem Kép Kb. évente kétszer-háromszor játszik tán be. Viszont örömmel láttam, hogy a BK-ban van chilli Kép

Ildiékkel találkoztam, Tomi már jobban van Kép Még lesz egy pisimintavétel hamarosan megint. Remélem, hogy az már rendben lesz Kép

Mi jól vagyunk, csak nehezen viselem újra a fél 6-os keléseket Kép De hát ez van Kép

Ja, és képeljétek, Marcus ma az ágy fejtámlájába kapaszkodva feltérdelt, aztán állni próbálgatott Kép Olyan muris volt! Ja és a nagyágyon együtt aludni próbáltunk, szokásos barikádokkal. Én egy kicsit elszundítottam (kb. 1-2 perc) és mire felriadtam, a gyerkőc már a földön volt, a barikádot eltolva. Lecsúszott fejjel előre, de szerencsére nem magas az ágy Kép Én jobban megijedtem, mint ő persze. Neki ez muris, imád fejjel tolatni előre, vagy seggel hátrálni.

Most ennyi, megint megyek aludni hamar.

Pusz

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Nem volt sima nap, de most már okKép Mondjuk az ember még mindig a szomszédban van, ahol a fél utca ünnepli az szembeszomszéd házaspár 57. házassági évfordulóját, de én hazahoztam Miksabuckót. Voltunk ma vásárolni, igaz, csak a Brendonban néztünk körül a kiscsákónak, de nem volt jó kör. Kocsicipő kéne neki, mert a csíkos csukáját kinőtte, nahát vagy túl melegek nyárra, vagy túl lányosak. Igazi cipőt meg még nem akarnék neki venni, mert még csak áll, járni azért még nem jár. Azért próbáltunk egyet, hát a 18-as a jó neki. Most már ezt is tudjukKép Meg megnéztük a Concord üléseket, és egy akkora barom eladót fogtunk ki, hogy tisztára felhúzott. Még csúnyán is beszéltemKép Mindenáron el akarta mondani a betanult szövegét, és zokon vette, hogy kérdeztem, baromira idegesítő volt.

Hanzika! Dehogy haragszom, gondoltam, hogy lesz dolgod elég. Emlékszem Marci szandijára, ugye azt a Corában vetted neki? Milyen izgi, hogy Marcus állni akar, pedig még pár napja pont azt mondtuk, hogy ő még egyszerűen nem akar állniKép Lehet, hogy látta Buckófinál, hogy az milyen vagány dolog, aztán nehogy lemaradjon máKép Jól belehúzott!
Én a nagyágyon már régen nem merek Miksával aludni, mert baromira gyors, és semmi veszélyérzete nincs. A frászt kaptam volna én is a helyedben.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nyári pangás van...

Még mindig nem tudjuk jön-e a foga Vikónak, nyüginek nyügi, de hát máskor is az, csak talán kicsit jobban. Most éjszaka nem ébred, a popsija kicsit piros, de nem vészes. Ő sem engedi megnézni az ínyét, így csak akkor próbáljuk megnézni, ha visít. Talán lesz fogica, de nem tudom. Hát egyszer biztos meglátjuk...

Szirom:
A grill jól sikerült. Héjában sült krumplit Vikó is evett. A szúnyogok ellen sajna nem jó, engem össze-vissza csipkedtek, de szerencsére Vikót elkerülték. Erre másnap kitettem játszani a kertbe, s amire kiértem a cumijával, mert persze bent felejtettük, akkorra ott üldögélt a fejecskéjén az egyetlen ébren lévő szúnyog...

Sajna most nagy döntés előtt állok, és nem tudom hogy legyen. Könyvvizsgálói képzésre jártam, s az első sajnos sikertelen számvitel vizsgát is már Vikóval a hasamban próbáltam meg. Már akkor is elég gáz volt 5 órát egyben végigülni. Mikor a következő vizsgaidőpont lett volna már óriás hasim volt, így nem tudtam próbálkozni, utánna szültem, most májusra, meg még nem volt se lelkierőm, se Vikó mellett időm tanulni. A következő szeptemberben lenne és ez a legutolsó lehetőségem, mert letelik a két év a következő vizsga lehetőségig. Szeptemberben lesz itthon szabin Zoli, velük szeretnék lenni, nem pedig vizsgázni, meg tanulni. Ha nem teszem le, veszik az összes eddigi vizsgám, viszont ha tovább megyek, még egy csomó pénz, meg idő, és valszeg semmit nem érek majd a végzettséggel. Ez is kihalásos pálya lesz. Azt is sajnálnám, ha az eddigi befektetés elveszne. Kedvem viszont semmi, Vikó mellett tanulni, meg nem tudom hogy fogok, sokkal idegesebb is leszek és ez nem tesz neki jót. Ha biztos lennék a sikerben, akkor azért megerőltetném magam, de a múltkorit úgy javították, hogy teljesen felháborodtam. Még a jó válaszok is alá voltak húzva pirossal. Nem reklamáltam, mert nem lett volna meg, s ezt tudtam is, de, hogy még arra se adjanak pontot, ami jó... Szóval ez is kicsit letört, mert ezen a vizsgán arra mennek, hogy minél több embert húzzanak meg. Szóval most dilemmázok. Na, ez jól nem ide tartozott, de jó volt leírni...

Vikó képzeljétek nézegeti magát a tükörben és meg is akarja magát fogni. Lehet, hogy ideje lenne gyerkőcök közé vinni?

Hanzika:
Én is megijedtem volna, Vikó mellett se lehet, már aludni. Ma le kellett vágnom a kiságyában lévő fejvédőről a madzagokat, mert reggelre szétfosztotta az egyiket és teljesen maga köré csavarta, még jó, hogy nem a nyakára... Mondjuk a fejvédő funkciót már régóta nem tölti be a fejvédő, inkább belegabajítja magát és úgy alszik, úgyhogy, nem nagy veszteség a kötő. Mindent ki tudnak találni, fő, hogy veszélyes legyen.

Tegnap voltunk a nagyszülőknél és anyu adott neki játszani egy plüss macsekot, ami színében hasonlított Ignác cicára. Teljesen felvillanyozódott, de mikor a cica nem mozdult, akkor már nem is érdekelte. Szerintetek rájött, hogy az nem az Igi bácsi?

Na, most ennyi. Jó babázást! Többiek merre vagytok?

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok4

megvagyunk mi is, de épp egy remek gyomorrontással kűzdök. legalábbis remélem hogy a ribizlia hibás és nem vírus. emma még jól van. Ha kiheverem jövök Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de én is csak az olvasásig jutottam.

Manó! Jobbulást neked, reméljük, tényleg csak a ribizli. Mondjuk azzal nekem sem volt szerencsém, vettem egy szép tálcával, aztán nem bírtam megenni, valahogy nagyon savanyúnak találtam. Pedig olyan volt, mint amilyennek a ribizlinek lennie kell. De akkor ezzel a gyomorrontással most nagy lökést kap a fogyókúrádKép Különben hol tartasz?

Marycus! Ez az Igi bácsi elnevezés nagyon aranyosKép És igen, Vikóca tutira rájött, hogy a plüssmacsek nem Igi bácsiKép
Tanulás: hát nekem is már csak az államvizsgám van hátra, meg egyetlen záróvizsga, aztán annyira nem érdekel, hogy nem tudom elmondani. Képtelen vagyok megérteni, hogy hogyan lehet gyerek mellett tanulni. Az enyém mellett legalábbis nem lehet. Vagy segítséggel lehetne talán, vagy úgy, hogy szemét lennék, és nem kap meg minden odafigyelést. De ez a "hadd ordítson a járókában" típus nem én vagyok. Miksa meg nem az az egyedül eljátszós típus. Nem mondom, van olyan, hogy elmolyol valamivel, de baromira kell figyelni, mert egy szemvillanás alatt megindul, és akárhol felbukkanhat, magára ránthat valamit stb. Tegnap pl. egy pillanatra nem figyeltem, belakapaszkodott a függönybe, de úgy, hogy lerántotta a karnist, és az volt az óriási szerencse, hogy nem lefelé esett a rúd, hanem ott végződik az egyik szekrény teteje, és azon landolt. Hülye esztergált fakarnis, gyönge szar. Huhh.

Miksa különben tegnap délután kipróbálta a kenyérhájat (morzsákat kapott már máskor is), és tetszett neki. Elég jól eszegeti kézből a kenyérfalatkákat is. Viszont tegnap ebédre 5 kanál kaját volt hajlandó megenni, és ezzel napok óta küzdünk. Pár hete még volt, hogy napi 3 üveg bébikaját bevágott a szopik mellett, meg a gyümölcsfalatkák mellett. Ellenben most erőteljesen visszatért a szopira. Tegnap volt egy pici hasmenése is, kicsit piros a popsija, az ínye meg fehéredik végig, szerintetek lehet ez a fogától? Doki szabin van, helyettesnél meg nem zavarognék ilyesmivel. Láza vagy ilyesmi nincs, kicsit nyűgös, de láttam már rosszabbat is.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Manó:
Jobbulást! Mi is próbálkoztunk a ribizlivel, de olyan savanyú volt, hogy csak na, úgyhogy csak Zoli eszegetett belőle, ő is csak úgy, hogy nem rágta szét egészen...

Szirom:
Kajcsival nálunk is gond van, a konzerves főzelékek nem kellenek Vikónak. Viszont banános almából annyit eszik, hogy szétpukkad. Megy az összes gyümölcsféle is, amit kapni lehet, ananász, körte, őszibarack, cseresznye. Evett már görögdinnyét is. Szóval gyümölcskúrát tart. Vitamin biztos van benne, de nem tudom, hogy elég tápláló-e, úgyhogy most amikor csak kér tápit is kap, meg szopizik reggel és este. Szeretne többet is szopizni, állandóan húz magához, de ugyebár mivel korábban nem akart szopizni, hát most hiába gyötörjük, nincs több. Ja, és tejpép, ami még lemegy. Lehet, hogy a sok időjárásváltozás, meg a fogica is, úgy tűnik, mintha több is készülőben lenne.
Nyügi is rendesen, tegnap 1/2 4-től 9-ig folyamatosan nyöszörgött. Játszott, meg még kacagtatni is lehetett, de amint egy percre is egyedül hagytam játszani, máris nyöszörgött, ha meg elmentem, már krokodil könnyek is hullottak. Elaludni is vagy egy órát ringattam, miközben ő vergődött a karomban, mire elaludt, pedig nagyon fáradt volt. Szerencsére reggelig tudott aludni.
A popsija is pirosodik, de ugyanaz a helyzet, mint nálatok a mi dokink is szabin...

Tanulás: Szóval én sem tudom, hogy lehet gyerek mellett tanulni, Vikó is foglalkozásigényes, s nem hiszek abban, hogy ezt mi rontottuk el, esetleg azzal, hogy korábban sokat foglalkoztunk velük. Vikóval kellett foglalkozni, én se tudom hallgatni, hogy nyekereg, bár mivel dokinéni javasolta, hát időnként próbálkoztam, meg ha már teljesen kiakaszt a kisördög. De eddig se vált be, miért pont most válna be. A másik, hogy ilyen pici Vikó soha többé nem lesz, amit most elszalasztok, azt elszalasztottam. Most már nyílik az értelmük, egyre aranyosabbak, s pont ebből kapjak kevesebbet egy vacak tanfolyam miatt. Önző vagyok, de ezeket a pillanatokat át szeretném élni minden nyűgjével és örömével együtt...

Közösség:
Most már biztos vagyok benne, hogy Vikót közösségbe kell vinni hamarosan. Ma voltunk a postán és bejött egy másik anyuka is a kisfiával, odatolta Vikóhoz a babakocsit, nagyon tetszett Vikónak a másik baba. Nézte őt, majdnem kijött a babakocsiból, aztán rámnézett és elmosolyogta magát. Szóval szerintem tetszett neki, hogy olyan kisbabát lát, mint ő.
Ja, és mostanában csak úgy szeret sétálni, ha emberek közé visszük. Ha nem lát csak fákat, akkor hamar nyekeregni kezd. Úgyhogy kénytelen leszek máshol is sétálni vele Újpesten nemcsak itt Káposztáson. Itt van sok gyerkőc, csak mind idősebbek (2 év felettiek) Vikónál, egy kislány van még, de ő meg fiatalabb 5 hónappal, ami most még sok, bár később nem lesz gond, az anyukája már ki is nézett minket, mert itt mindenkinek kisfia van, s végre talált egy kislányt.

Hanzika:
Az előzőekről jut eszembe, mikor és merre szoktatok sétálni? Ha már bemegyek a városba, akkor akár arra is vehetem az irányt.

Többiek merre vagytok?

Jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Még mindig kocsicipőt hajtok. Nincs valami ötletetek? Mindenhol magasszárút lehet kapni, de hát könyörgöm, nyár van!!! Most mezítláb vagy zokniban visszük mindenhová a kölyköt, de nem akarnám, hogy úgy nézzen ki, mint egy lelencKép Meg hát időnként állni is szeret, zokniban sehová sem tehetem le. Igazi cipőt még nem gondoltam venni. Szerintetek?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,

A szandit tényleg a Cora-ban vettem, de Ildi vmelyik nap volt és nem látott. A cipőt meg a Brendonban, de már az sincs. Más tippem sajnos nincs Kép

Marycus,

Általában a Semsey-parkban. Ez a Központtól tart az Árpád áruházig (Király u.). Ha esetleg van kedved eljönni, akkor csörögsz és megbeszélünk vmit Kép Általában olyan 10-1/2 11 között megyünk ki legtöbbször.

Manó,

Jobbulást! Akkor nem úgy telik a gyerekezés, mint gondoltad Kép

Nálunk nincs gond a kajákkal, Marcus szereti mind. De én most már inkább magam gyártotta kajákat adok, friss alapokból, mint konzervet. A cukkinit, tököt imádja, ugyanúgy, mint az őszis-meggyes-banános almamixet Kép

De az lehet, hogy Szirom nálatok a foginca kavar be és zavarja a kanál. Van éppen a szeparációs nyűg miatt szopizik többet, mert tudja, hogy akkor tuti ott vagy Kép

Marycus, te saját kotyvasztást próbáltál már főziből? Pl. tököt, cukkinit, ezek is édesek (kevéske krumplit tegyél hozzá).

Tanulás: ne is mondjátok! 96-ban kezdtem egy 4 éves fősulit, amit a mai napig nem fejeztem be Kép Csak a programozásos vizsgák hiányoznának, de hát ahhoz türelem, idő és gép kell Kép És persze kedv, hát az totál nincs. De rá kell szánnom magam, mert 2 év halasztást kaptam, ami 06-ban lejár.

Mici, MIldi,
Veletek mi a helyzet?

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nem írtatok most túl sokat, pedig majd két napja nem jöttem netezni. Biztos a nyár...

Szirom:
Sajna kocsicipővel kapcsolatban sokat nem tudok mondani, mert mi még nem nézegetjük őket, meg anyuéktól kapott egy próba lenygyelpiaci szandált, ami most teljesen megteszi még.

Hanzika:
OK. akkor szerintem a jövőhétem biztos csörgök majd, de még nem tudom melyik lesz az igazi. Nekem bizti kell egy olyan 3/4-d óra, hogy becuccoljam Vikót, meg odaérjünk, szóval olyan 1/4 10 körül jó ha telcsizek? Ébren vagytok már akkor? Azért kell ennyi idő, mert ha megyünk valahová, akkor Vikó nagyon nehezen öltöztethető, meg akkor tuti tesz valamit a pelusba is, amivel nem lehet elindulni.

A gyümölcsös dolgokat szereti Vikó, a kedvence az ananászos csirke "Viki-wok"-ban. Most csupa ilyen gyümölcsös csirkét fogunk neki készíteni, ha ezt szereti, hát egye ezt. A konzervek mostanában egyáltalán nem mennek. A cukkinit még nem, de a tököt azt próbáltuk, de nem ízlett neki, ha valamit krumplival keverek, akkor pedig rá se néz. Egyedül a grilles héjjában sült krumpli ment le, ja és a sültkrumplit is elmajszolgatta, a főtt viszont nem megy. A zöld színű kaják se mennek, ez konzervben se és itthon kotyvasztva se. Lehet, hogy nem tetszik neki a színe. Szóval, most általában itthon kotyvasztottat eszik, főleg, mert a konzervek most már nem ízlenek neki. Szerintem az is a baja velük, hogy túl pépesek. Azt figyeltük meg, hogy sokkal jobban eszik, ha nincs teljesen lepürézve, hanem inkább darabos, vagy nagyon sűrű a kajcsi. Ja, és nem az édes kajcsikat szereti, hanem az édes-savanyúakat. Lehet, hogy mindenbe kis citromlét kellene tennem? Ezt még ki lehet próbálni...

Az ízlés változásnak oka lehet a fogica is, már biztos, hogy lesz, mert ha szopik éles fájdalmat okoz, de nem harap vagy ilyesmi, úgyhogy nem direkt csinálja. De ellentétben a könyvekkel, Vikónak először a felső fogai fognak kibújni valószínűleg. De úgy néztük több is készülőben lehet, a felső metszők, a baloldali "vámpír" fog és az alsó szélső metszők. Egyszerre kicsit sok, nem? Bár az igaz, hogy már elmúlt 7 hónapos, és még egyetlen fogat se növesztett, de azért ennyi egyszerre... Hát kíváncsi leszek.

Többiek merre vagytok?

Jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok Lyányok! Kép

Hiper-szuper nyaralás után újra itt Kép Már jövőre is lefoglaltuk a szobáinkat Kép

Igazából csak bele-beleolvasgattam az írásokba..

Manó,
Hogy vagytok?

Szirom,
Sikerült cipőcskét találni? Én a babaszobán szoktam vásárolni főleg, onnan van Máté összes csukája, sőt most még egy kocsiszandit is vettem neki Kép

Marycus,
Azt mondta a védőnő, hogy nyugodtan adhatom neki, mivel eddig se volt gond a tejalapú tápival. Szerencsére nem történt semmi kiütés Kép Azóta már a kenyérhéjat is nyomjuk, edzett a kölök Kép

Máténak meg felül jönnek a fogai, ahogy elnézem. Nagyon sokat fejlődött a héten, ügyesen ülöget, csak négykézláb van, és kezdene már felállni, folyton kapaszkodót keres, lejjebb is tettük a kiságyban a matracot. Biztos, ami biztos Kép

Sok helyen voltunk, csusziparktól kezdve Ausztrián át, tavasbarlangban, sok-sok kép is van, majd szólok, ha feltöltöttem őket. Bár mindet képtelenség, mert kb 450-et csináltunk Kép Szegény Regi egyik nap beesett a csalánba, nem győztem utána ugrani Kép Persze nagy volt a fájdalom, de egy kis hideg víz meg Fenistil segített Kép

Ja, és Máté nagggyon élvezte a pancsit, bár az összes képen úgy fest a medencékben, mintha baja lenne, mert a nap a szemébe sütött Kép Kép

Jó éjt mindenkinek!
Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Gyorsan-gyorsan, mert megyünk fürcsizni. Nem bírtam jönni, mert tegnap is vendég, meg ma is vendégek. Ma nagyon jó kis grillezett szarvasgerincet rittyentett az ember, muszáj vele dicsekednem, noKép

Kriszta! Üdv itthon, örülök, hogy hazaértetek, gondolom ti nem annyiraKép Szerintem kéne különben új talit szerveznünk, mert Krisztáékat és Manóékat még nem ismerjük, vagyis én nem, szóval lesz tali?Kép Olyan kiváncsi vagyok Mátéra meg Emmára, no meg Regire is!
Cipőcskét különben még nem kaptam, körülnézek a babaszobán. Én még sosem vásároltam ott, mi ennek a menete?

Manó! Jobban vagy már?

Hanzika! Ma a vendégekkel óriásit sétáltunk, eszembe is jutottatokKép Különben egy 1 éves kiscsaj volt itt, egész jól elvoltak Miksabuccal. Mondjuk Blanka nem húzta a hajátKép

Csajok, ti spenótot hogy csináltok a kiscsákóknak? Meg Hanzika te mondtad azt a cukkinis izét, azt hogyan állítod elő?

szirom

Megin nem látom a meccsetKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!


Köszi az érdeklődést, jobban vagyok, bár még enm tökéletes, de közelítKép
Megjöttünk ma anyósoméktól is, Emma nagyon nyűgös volt ma egész nep, mert tegnap ugye nem aludt délután, mert a kocsiban aludt fél órát két részletben, remélem holnapra kialudja. A héten lehet nem tudok túl sokat jönniKép

Kriszta!

Ez a nyaralás nagyon jól hangzik, hol is voltatok egész pontosan? és merre voltatok csúszad prakban meg Ausztriában?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,

Csusziparkban Zalaegerszegen voltunk, nagyon szupi volt, pár hete nyitott mondjuk, úgyhogy még melóztak pár dolgon. De sokat csúsztam én is, meg a kicsiknek (már ilyen Regi korúaknak) vannak olyan csúszdák, amik teljesen olyanok, mint a nagyok, csak nyilván kisebbe, tehát ugyanúgy kanyarog stb. Persze a legkisebbekre is gondoltak, sok ici-pici csuszi is van!

Ausztriában az SCS-ben voltunk, hát tudtam volna még időzni, úgyhogy még nyáron egyszer kimegyünk, mert szupi leáraások voltak!

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Szirom,

A babaszobán bal oldalt bemész a csevegőbe, ott a csere-berébe, és egy jó csomó hirdetés lesz. Ha konkrétan akarsz kutatkodni, akkor meg az apróhirdetésbe menj, ott van külön cipős rész is! Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Kriszta:
Üdv itthon! Hamar eltelt ez az egy hét... Nagyon jó lehetett a nyaralás. Máté is nagyon ügyes már. Nekünk még várni kell vele, mert Zoli majd csak augusztus végén jön szabira, de akkor 3 hétre, már nagyon várjuk.

Szirom:
Babatali részünkről OK. Krisztáékat és Manóékat én sem ismerem még. A meccset sajna mi se láttuk, mert épp jöttünk hazafelé Sarudról. De szép nap volt, úgyhogy nem bántuk annyira.

Manó:
Remélem már hamarosan teljesen meggyógyulsz. Most van itt a vendéggyerkőc?

Vikóval vasárnap lementünk Sarudra, anyuékhoz. Szuper nap volt. Vikó megint úgy viselkedett, mint a múltkor, alig nyűgösködött annak ellenére, hogy egész nap kb. 1/2 órát aludt. Játszott egész nap, láthatóan nagyon jól érezte magát. Kapott répát, meg zöldbabot játszani. A répával sokáig elvolt, a bab nem nyerte meg túlságosan a tetszését. Bográcsba Zolival főztünk babgulyást, nagyon finom lett. Mikor enni kezdtünk odaültettük Vikit a babakocsijában az asztalhoz és teljesen kiakadt, hogy ő nem kap. Mostanában nem marad nyugton, amíg nem kap abból, amit eszünk. Így aztán Vikó elfogyasztotta élete első babgulyását!!! Nagyon ízlett neki. Mondjuk nyugodtan adtunk neki belőle, mert kb két kiskanál olajjal volt készítve, a marhahusiról meg minden le volt szedve ami fehér, úgyhogy semmi olyan nem volt benne, ami árthatott volna neki. Persze csak levet, meg répát kapott belőle. Aztán, mivel apu fogott egy csomó törpeharcsát, így anyu sütött neki egy halacskát, hát azt is behamizta, bár közelsem ízlett neki úgy, mint a babgulyás.

Kriszta, és még én kérdezem, hogy szabad-e Máténak joghurtot enni...

1/2 7-kor még szuper idő volt, így kimentünk sétálni a tóhoz, a terepbabakocsizás nagyon bejött Vikinek, vigyorgott, hogy ide-oda zötykölődik a feje, aztán, mire kiértünk a tóhoz, elaludt. Mire visszaértünk addigra fel is ébredt, s míg összepakoltunk apu a kertben tologatta, metróztak, minden fánál megálltak és mondta neki, hogy diófa állomás, cseresznyefa állomás, fűzfa alagút, meg ilyesmi. Végig csöndben volt és kerek szemekkel nézett rá. Végül 1/2 9-kor sikerült is elindulni, és kb. 10-re értünk haza. Hazafelé még vagy fél órát kacagott, aztán hihetetlenül nyügi lett és elaludt. Hazaértünk, persze felébredt és levágta az évszázad hisztijét, úgy üvöltött mint a sakál, míg megfürdettük és letettük aludni. Na, ennyi volt a vasárnapunk. Jó mozgalmas, de nagyon nyugtató nap volt.

Most befejezem, mert nagyon sokat írtam.
Mindenkinek jó babázást!

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Miksabuc teljesen elromlott, az éjjel 5-ször ébredt. Úgyhogy eléggé zombi vagyok én is. Mondjuk nem szopizni akart, csak felsírt, felült vagy felállt a kiságyban, oszt ordított. Simán vissza lehetett ringatni. Pedig tegnap megint nem evett rendesen, a töredékét kajálta annak, amit szokott. Kicsit most már tényleg aggódom. Meg persze semmit nem hízott az elmúlt 3 hétben, majd néz nagyot a doki a méreckedésnél. De hát ilyen kevés kajával és ilyen sok ugrabugrával nem is csodálkozom rajta. Mindemellett azért szopiba belehúzott.

Marycus! A gólra értem le éppenKép Akkor még azt hittem, hogy minden oké lesz alvásilag, hát nem... Fürdött is Vikó? Kipróbáltátok?

Kriszta! KösziKép Eligazodok azér én is egy honlapon, csak azt kérdeztem, hogy hogyan szoktak zajlani a vásárlásokKép Elmész a cuccért? Vagy postázzák? És hogy fizetsz?
Erről az osztrák vásárlásról írnál még? Mennyire van az a hely a Balcsitól? Bár most, hogy így elképzeltem, milyen jó lenne átugrani, eszembe is jutott, hogy asszem nekem lejárt az útlevelem.

Manó! Klassz, hogy jobban vagyKép Akkor már jöhetsz ide isKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Nem semmi Vikóca! Kép Ilyenkor már Regi is evett mindenfélét, Máté vhogy nem érdeklődik...ez biztos a csajok kiváltsága Kép

Szirom,
Általában posta és utalás szokott lenni a folyamata, de ha közel laknak egymáshoz az emberkék, akkor személyesen is lehet a boltolás.
Az osztrák vásárlásról konkrétan mit írjak? A balcsihoz viszonylag közel van (kb 2 órás autókázás), de attól is függ, hova mész. Mi most Kőszegnél mentünk át, és utána végig autópályán Mödlingig. (ez Bécs előtt van)

Nem is mondtam nektek, hogy Máté már csak éjjel szopizik (egyszer v. kétszer), nappal nem kellek neki Kép

Ja, Szirom, nálunk is bolondbál volt éjjel, Regi is kelt többször, Máté meg 12-1-ig nem aludt, úgyhogy kihoztam a nappaliba Robinak, aki még fent volt, és mikor lefeküdt, hozat magával Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Alkottam két albumot, jól leredukálva a képállományunkat Kép

http://babanet.hu/album/main.php?album=2854
http://babanet.hu/album/main.php?album=2856

Kriszta
krisztocs
 
 


Krisz,

Velkám bekkk Kép Megtekintettem a képeket, nagyon jók! A barlangos képeket merre csináltátok?
Regi egyre jobban hasonlít rád Kép Máténál viszont dilemmázok - ha Regi mellett van, akkor még mindig azt mondom, hogy tiszta Regi, viszont a Robival készült képek alapján Robit látom benne. Szóval, nem tagadhatja le Kép

Marycus,
Én is adtam már Marcusnak egy-két olyat, ami nekünk készült. Vagyis inkább a szüleim, de az én jóváhagyásommal. Hétvégén pl. fasírtot kóstolt, meg petrezselymes krumplit.
A sírás tuti, hogy a fáradtságtól volt, ma ugyanilyet produkált Marcus este, mert egész nap a séta alatt aludt egy kicsit. Aztán fél 7-kor beájult anyu kezében, hazahoztam, hétkor pedig sírva kelt. A fürdést, öltöztetést végigüvöltötte, de a kaját bevágta és bealudt.

Kaja (Szirom, Ildi):
Kismamás táblicsku és receptek itt:
http://web.axelero.hu/ddalia/babaindex/

Gasztron pénteken voltunk, 1 éves koráig kell várni tejes dolgokkal, akkor 2 napra kórház lesz, ahol terhelik tejes tápival a szervezetét és majd meglátjuk. Hát ez van...

Holnaptól viszont két napig megint nem leszünk. Szerda este újra itt, addig legyetek jók!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Krisztocs:
Nagyon jól sikerült képek, látszik, hogy jó volt a nyaralás és Hanzikának igaza van, Regi nagyon hasonlít rád.
Nem tudom, hogy a lányok kiváltsága-e a kíváncsiság, mert ugye nincs tapasztalatom, de tény hogy Vikót minden érdekli, amit mi csinálunk. A játékokat tekintve is jobban eljátszik a "való világ" dolgaival, mint a saját csörgő-zörgő izéivel, bár azért azokkal is játszik. Én nagyon csodálkozom azon, hogy Vikó ennyire érdeklődik a mi kajcsijaink iránt, mert egy kollégám a kisfiával kapcsolatban olyan 1 1/2 - 2 éves korában mondta, hogy már kezd érdeklődni, hogy ők mit esznek és szívesen kóstol is. Vikó meg mégiscsak 7 hónapos még csak. De ez van, s eddig még nem lett baja semmitől, remélem nem is lesz.

Hanzika:
Honnan vettétek észre, hogy tejérzékeny? Gondolom ő is hypoallergén tápit kapott azonnal, arra is allergiás volt? Másra is érzékeny vagy csak erre?
Vikó tele volt piros pöttyökkel, amíg én reggelenként ittam egy pohár tejet. Amint nem ittam el is múlt, s azóta se jött vissza. Tejjel készült konzervet már kapott nem lett tőle semmi baja. Nálunk senki nem allergiás a tejre. Mit takar ez a gasztro?

Akkor most nem aktuális a séta, de most olyan meleg van, hogy kétszer is meggondolom, hogy kimenjünk-e, itt a lakásban egész jó az idő, délelőtt még fázni is szoktunk Vikóval, pedig nincs légkondink, de éjszaka olyan jól kihűl a lakás, hogy kb. du. 3-4 óráig tartja a kellemes hűvöset. Utána ablakot kell nyitni, mert levegőtlen lesz a nappali, mondjuk a fenti szinten egész nap nyitva hagyom az ablakot, így mindig mozog a levegő.

Szirom:
Hát mi se fogunk hízási rekordot felállítani ebben a hónapban. Talánha 10 dkg-ot tudunk felmutatni lassan 3 hét alatt, de ez is ingadozó, hol van ennyi, hol meg nincs. Szerintem ez a változékony időjárás nekik se tesz jót, Vikó is inkább szopizna, csak nincs mit, így marad a tápi, de azt se viszi túlzásba, rendes kaját meg csak egyszer hajlandó enni mostanában, plussz a tőlünk lejmolt nasi.

Nem is mondtam még, Vikó belémcsimpaszkodva feláll, arra még nem jött rá, hogy rajtam kívül másba is lehet kapaszkodni. A hátránya, hogy amíg ott vagyok mellette nem hajlandó csak állni, akármit csinálok vele, lefektetem, leültetem azonnal krokodil könnyekkel óbégatni kezd. Ha engedem csimpizni azonnal elhallgat és vigyorog. A gáz csak az, hogy lépegetni is akar, így nem elég fogni őt. A másik újdonság, hogy négykézlábra áll, ő nem akar térden mászni, akkor sírni kezd, ha leér a térde, nem tudom miért jó, hogy lóg a feje, mert ugye a karja rövidebb, mint a lába, de ez most szintén sláger lett.

Na, most hagynom kell dolgozni Zolit, meg már sokat is írtam.

Többiek merre vagytok? Hiányoztok! Mici, Ildi jelentkezzetek!

Jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Újra itt. Szirom a fürdést nem próbáltuk ki, én még nem merem Vikót a tóba mártani, nem érzem olyan tisztának, meg a szél is eléggé fújt, úgyhogy bár vittük a pancsizóját, de abba se tettük bele, nehogy megfújja a szél.

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Igen, most van itta kisfiú, így legalább reggel két gyerek nyúz már 1/2 9-kor hogy mikor megyünk már el itthonról. aztán ha nem játzsóházba megyünka kkor Emm reklamás egész úto. tegnap állatkertben voltunk, ma cska za Árkádban mert gördeszkát meg hozzá fejvédőt vettünka srácnak, ma délután csak a játzsóra készülök velük. Most Emma alszik és a Tibikének is csendes pihenőt rendeltem elKép Így tudtam jönni.

Kriszta!

tényleg jók a képek. Pontosan hol voltatok?



Na ennyi voltKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


na, visszajöttem!Kép A vendégünket sikerült kikergetnem a szobábólKépKépKép bejött hogy hány órát alszik az Emma, és hogy én mit csinálok és hogy hány emberrel levelezek és elkezdte olvasgatni amit írok. Klrdezi hány óra, mondon 3/4 2. CSAK???? kérdezi ő. és mikro jön A férjem, mondom este , de az ő apja már délben otthon szokott lenni. Hát ez van.

bevallom sokkal nehezebb az ez ügy, mint gondoltam, azt hittem majd Emmával jól eljátzsanka, mert eddig ha anyósoméknál talákoztak tök jól elvoltak, d emost ne,, csak nézik a tv-t, vagy Tibi számítógépezik, Emma hisztizik hogy ő akarja rajta amesét nézni. ha elmegyünk valahová Emma hisztitik mert unja, ha itthon vagyunk Tibi látványosan unatkozik, vagy a gördeszkájával zajong. nem egyszerű, a férjem tegnap itthon volt, d ema már dolgozik, anyósom is beteg megint, újra kell műteni, szóval enm élvezem annyira ezeket a napokat. emma meg egyáltalán enm értékeli hogy van játszótársKép na, majd kibírjuk valahogy szombatig. Én is szívesen mennék velük, de Emma még kicsi ehhez, rá kellett jönnöm. tegnap az állatkerteben is leginkább nyafogott, cska a játzsóházat élvezte.

ja, reggel meg megint sikerült az olajat odaégetnem, feltetetm az olajat, hogy dinsztelem a borsót, mire megjelent Emma reggeli tálcájával hoyg már nem kéri,a ztán a Tibi, aztán inni kértek, aztán már csak azt vettem észer hogy füstölKép
És képzeljétek még az is fura hogy ha megyünk anyósomékhoz szoktunk vinni pár játékét Emmának, legót, műanyag állatkákatm,ilyesmi, an azzl ő , tibi meg még egy kislány úgy elszoktak játzsani órákig. Itt most tela szoba játékkel, rá se néznek, de semmire, komolyna mondom. Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hanzi,
Jó pihit utólag is! Kép Merre jártok?
A tavasbarlang Tapolcán volt, nagyon szupi, csomó tök szűk hely van benne, és kristálytiszta a vize!

Manó,
Hát nem irigyellek!!! Kép Kép Emiatt nem lenne jó nagy korkülönbség testvérek között Kép Azért küldök sok-sok kitartást neked!!! Kép Vigasztaljon, hogy repül az idő! (sovány vigasz, tudom...)

Marycus,
Jó nektek, hogy hüvi a kéró, ha nálunk nem lenne légkondi, bazira szenvednénk a tizediken Kép Tavaly azt is tettük Kép
Nyaralni egész pontosan Alsópáhokon voltunk, a Kolping családi hotelben. Idén már harmadszor, nagyon szeretjük, kifejezetten bababarát szálloda.

Szirom,
Sikerült kocsicipőt szerválni? Kép

Képzeljétek, vasi reggelre Regi lázas lett, aztán tegnap estére Máté is. Akkor kapott egy kanál Panadolt, az levitte, viszont éjjel megint forró volt, akkor már kúpot kapott. Azóta nincs semmi láz egyiknél se, de csúnyán köhögnek. Holnap kijön a védőnéni, dokihoz nem akarom vinni őket, mert teletömné őket antibioval Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Jaj, még mesélni akartam, hogy Robi főnökének a barátnője már 60 (!!!!!) órája vajúdik a kórházban...Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta!

Köszia vigyasztKép De még csak holnap van szerdaKép Az tuti hogy szombaton visszük hazaKép

ma délután elvittem őket a Lurdyba az új játzsóházba. Tibi nagyon élvezte, rihangált mint az őrült, de Emma nincs valhogy formában. A múltkor vagy 10x végigmászott mindenen, egyedül csúszott a csúszdám, most meg elős csúszára sikerült úgy fejre esnie, hogy el is menta kedve. Jó,a zérta fa részén játszott, meg végülis jól érezte magát, d enm volt olyna önfeldet minta múltkor. Úgy jöttünk i 1 óra után hogy a Tibikéről ömlötta víz, Emmais fáradtnak tűnt. hazaértünk, beléptünk aza jtón, mire Tibi közölte hogy akkor vigyük le a kutyát és induljunk gördeszkázni. namondtam hoyg STOP, nem megyünk sehová. Felajánlottam a legózást, d emintha a falmak beszélnék, még válasz sem jött, csak ment a számítógépezésKép na holnap újra feldobom a legó témát.Kép

Kriszta!

60óra? nem semmi, meddig hagyják szegényt? A férjem kollégájának a felsége is most van a kórházban, ikerekt várnak, 1 hónap múlvára deúgy tűnik most jönnek. Infúzióval tartják őket még bent. De szerintem már nem olyna gáz az 1 hónappal leőbbi szülés ikreknél.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó,

Az szerintem se olyan gáz! Mármint az 1 hónap ikreknél...
Közben megszült a csaj este 8-kor, kislány lett, 3300 gramm, és 52 cm Kép Le a kalappal Kép

Neked meg továbbra is kitartást! Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta! Skacoknak jobbulást! Jók a képek nagyon, végignézegettem őketKép A tavasbarlangban még én sem voltam, hát majd meglátjuk, mire lesz időnk. Az ember végülis egy hétig horgászni akarKép Az előrejelzések szerint meg jövő hét elején szar idő lesz. De hát horgászni akkor is lehet ugye.
Kocsicipőt még nem kaptam, a babaszobán én nem láttam jót, boltokban meg most nem is nagyon voltunk. Mondjuk én szeretem azért megtapizni előtte, amit veszek, ezért nem vonz annyira ez a babaszobás vásárlás. Neked még sosem volt gondod abból, hogy mást képzeltél egy fotó alapján?
Gratula a főnök lányához, Miksa is pont ekkora volt, na jó, egy centivel kisebbKép. Megjegyezném azért, hogy vajúdni sokféleképpen lehet, nekem pl. a szerdai zseléfelhelyezés után azért folyamatosan voltak 5 perces fájásaim, de a kórházban csak fájásocskának nevezték őket, mert nem voltak elég erősek, és elég hatékonyak. De azért egy húzós menstruációs görcs szintjét elérték, és jöttek ám szabályos 5 percenként. Oszt szombat délutánra lett meg Miksa. Szvsz azért remélhetőleg ő sem 2 perces erőteljes fájásokkal nyomult 60 órát. De azért kemény lehetett, szóval újra gratula!

Manó! Nem akartalak előre riogatni, de most már leírom, hogy a tesóm volt barátnőjének a 8 éves fia kifejezetten idegesítő voltKép Mondjuk biztos vannak azért jó fej 8 évesek is. De még ha aranyosak is, szerintem mi nem szoktunk az ő ritmusokhoz. Meg biztosan Emmának is furcsa, hogy nem kizárólag vele foglalkozol.

Marycus! Csúcs Vikóca, bámulatosan fejlődik! látom magam előtt, óriási csodálkozó szemekkel simán megcsinál olyanokat, amiket még nem is kellene tudniaKép

Képzeljétek, tegnap randiztunk Hanziékkal és Ildiékkel itt Horányban, és a három srác együtt nyomult a fűbe terített pléden. Marcus tök sokat fejlődött, mióta láttam, a múltkor még nem akart állni, most meg fölkapaszkodik simán, ha valakire támaszkodhat. Tomi pedig bölcsen figyelte a két izgágát, és klasszul elvoltKép

Miksa különben valamennyit javult, kicsit többet eszik, és végre átaludta újra az éjszakát. Fogak jönnek, de a fene tudja, hogy megvannak-eKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek! Most jó sokat írtatok.

Az 1 hónappal előbb szülés szerintem se olyan nagyon rossz, Vikó 5 héttel jött előbb, de amint láttátok semmi elmaradás, sőt...
Nem mondtam, de Zoli kollégájának a kisfia 24. hétre született, mindössze 60 g volt. Most már kb 10 hetes és elérte a 2 kg-ot, de mondták az orvosok, hogy 0,5-1 évnyi lemaradásra kell nála számítani, és még örülhetnek, hogy végülis a körülményekhez képest jól van. De meg tudták menteni, szóval 1 hónap a mai világban már szerintem semmi, persze ha amúgy egészséges a gyerek.

Manó:
Én sem irigyellek. Szerintem se könnyű egy ilyen korú gyerkőccel, meg a korkülönbség is nagy a két gyerek között. Bár szerintem is igaz az, hogy azért hozzá lehet szokni, szóval ha a sajátod lenne mindkettő és mindennap ez menne, már fel se vennéd, de azért kitartás, tényleg nincs már sok idő szombatig.

Kriszta:
Jobbulást a gyerkőcöknek. A védőnéni tud ilyenkor mondani valamit? Felhívtad, hogy mit csinálj vagy amúgy is jött volna? Én nem is tudom, hogy mivel is lehet, illetve érdemes keresni a védőnőt. Nekem még túl sok okosságot nem tudott mondani.

Hanzika, Szirom, Ildi:
Jó lehetett a minitali. Nálunk is a fűbe terített hálózsákos program a menő, ott nem nyügizik Vikó annyit. Lehet ugye füvecskézni, cicázni, kutyázni, lehet rugdalni a tuját. Sok érdekes dolog, bár ki tudja meddig.

Vikóra tegnap apukája vigyázott, míg dokinál voltam és nagyon huncut volt. Zoli kitette a játszijába és leült az asztalhoz. Vikó meg megérezte a kontroll nélküli létet és megindult. Zoli csak arra lett figyelmes, hogy zörögnek az újságok az asztal alatt. Hát Vikó eljutott az asztalig és nekiállt újságozni. Zoli nem hitt nekem, hogyha nem figyel rá, akkor jobb, ha a járókába teszi, mert már bárhova el tudja magát tuszkolni.
Az óriási csodálkozó szemek tényleg jó kifejezés rá.

A doki meg jól megijesztett azzal, hogy lehet, hogy jön a második... Ultrahanggal is megnézett, és nem tudta biztosra mondani se azt, hogy igen, se azt, hogy nem. Hát én még nem akarok terhes lenni, úgyhogy most izgulhatok. Zoli meg azóta somolyog, mióta mondtam neki a lehetőséget. Közölte, hogy ő nagyon örülne neki. Nem mondom, hogy én nem szeretnék kistesót Vikónak, de a császár miatt még vártam volna. Én még azért reménykedem, hogy nem lesz igaz, meg úgy is érzem, hogy nem, lehet ezt érezni szerintetek?

Na, mára ennyi!
Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus,
Micsoda hírek!! Akkor most melyik irányba szurkoljunk? Kép Szerintem alapvető, hogy ha a méhed puha, akkor tuti nem vagy terhes. Én legalábbis ebből tudtam szinte tutira Mátét Kép

Amúgy holnap én is megyek doki bácsihoz, ha tudtam volna, mehettünk volna egy nap, és legalább talizunk Kép

Szirom,
Talán egyszer-kétszer volt hogy nem jött be annyira a cucc, de ez a több száz vásárlás mellett elenyésző Kép Már vannak ugye törzsárusaim, így nincs zsákbacica Kép

Marycus,
Nekünk szupifej védőnénink van, velem egyidős, halál jókat dumálunk mindenről. Megnézte a gyerkőcök torkát, gondolom, ilyen alapvető dolgokra azért ki van "képezve".
És mindig mond új dolgokat, pl hogy Máténak karamellből csináljak teát, mert ugye ő még mézet nem kaphat. Igaz, hogy bazira nem itta meg, viszont Regi annál inkább Kép
Ma mondta, hogy már sajtot is adhatok Máténak, utána meg túrót, túró-rudit csoki nélkül.

Viszont már én is kezdek szarul lenni, kapar a torkom, és a közérzetem se fényes Kép

A taliról nincs kép? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Ja, és állítólag aug utsó péntekén a kápmegyeri ÁMK-ban lesz megtartva a kerületnek a Szopis világnap, és olyan babákat hívnak, akik fél évig szopiztak Kép Minket is meghívtak, kell vinni képet, lesz tabló, meg kapnak ajit, lesz kóstolás ilyesmi Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Tyűha Marycus, hát ez tök jóKép És nem te vetted észre, hanem a doki bácsi? Vagy pont azért mentél, mert gyanús volt? És te nem szeded a Cerazettet? És csináltál tesztet?
Bennem volt egy olyan érzés azelőtt, amikor terhes lettem, hogy most sikerült, és most kétcsíkos leszek, de ilyet már előtte is éreztem, és akkor meg nem voltam az. Meg még görcsölt is egy kicsit a pocim, mint ha meg akarna jönni. Aztán mégse jöttKép

Kriszta! Azt én nem nagyon értem, hogy a méhe puha az embernek. Azt honnan lehet tudni?
Babaszoba: akkor majd ha találnék cipőcskét, akkor kérdezek tőled, jó?Kép A taliról ígért képet Ádám, én elfelejtettem fotóapparátot vinni. Állítólag délután tesz fel, kora délután indultak haza, mert olyan szar idő volt . Erre most meg hétágra süt a nap...

Ja, Miksabuccnak nagyon bejött a gesztenyés kaja a kecskemétitől, most kajált először olyat és simán lecsúszott az egész.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,
Ha kívűlről megnyomkodod a méhed, most tök puha, terhesen bazi kemény...meg elvileg mensi előtt is...

Kriszta
krisztocs
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?