Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Sissi: nagyon szépek a gyerekek nem semmi hogy Ati milyen szép nagy baba lett.

Lányok ti adtok a bébiknek cumit?és ha igen nem féltek a cumizavartól?

Beus

Kép
Kép
beusmimi

beus: mi az a cumizavar?

Kép

Kép
ádibaba

Beus!
Nekem a nagylányom 1éves koráig cumizott a Szabinak a szájában még mindig ott fityeg sajnos.Most úgy döntöttem nem kell az a büdös cumi!!!
Amúgy egyiknél sem okozott zavart,a Szabi 2 a Fanni 1évig szopott.Viszont a Regi semmivel sem viselkedik másképp nélküle.Nemsír többet vagy kevesebbet,sőt szerintem egyeltalán nem is kell neki :wink:

No és egy kép Belcsiről.Még délelőtt küldte KAndi,csak most sikerült kicsinyítenem.
Kép

mimi12

Én Ádámnak egyáltalán nem akartam cumit adni. De végül úgy alakult, hogy vettünk neki. Sokkal nyugodtam volt. Bár én nem is igény szerint szoptattam, hanem 3 óránként. Így a köztes időben cumizottt.

sajnos Ádi a mai napig cumizik. Alváshoz nagyon kell neki. Bent van, hogy 2 is van nála. Csak ha kimegyünk akkor nem kell neki.

Kép

Kép
ádibaba

Belcsi: nagyon kis fotogén :D

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Gratulálok Dbea és Kandi! :) Jó egészséget és sok sok tejcsikét! :)

Kata,Milinek gyönyörű hatalmas szemei vannak :) Beírnád a tábliba,hogy Zsombor a 38+5 napon született.Köszike :)

Beus,én adnék cumit Zsombinak,de kiköpi,pedig jó lenne ha cumizna,mert a cicijeim rémes állapotban vannak.
Mi az a cumizavar?

Nikó,mennek a drukkok,hogy Gréti ne várja ki a pénteket!

Sissi,szupik a képek :) Ati igazi kis husis baba lett :) Engem is érdekelne a homeos bogyó a cicire.Ez a sbesedésre is jó?

Ágota,jól megjártátok :? És legalább az egész kárt megfizeti az E-on?

Ádibaba,nemsokára csütörtök lesz!De hátha megindul magától a csajszitok :)

Bori,huu nagyon sajnállak a cici gyulladás miatt.Nekem anno a testhelyzet változtatását javasolták szopi közben,amit Zsizsa is írt...de én csak ülve tudok szoptatni :oops: Remélem hamar helyre jössz!!!!

Bim-bam,igen hízogatunk :) Vasárnap óta is híztunk 80g-ot.Nem tudom,hogy ez jó-e,de sztem nem rossz arány :)

Barátodildi,kitartás a szopihoz!Én is küzdök,mert rettenetesen fáj a cicim...csupa seb...sajnos Zsombi büfijében meg is látszódik néha hogy a vért is szívja,mert nagyon halvány rózsaszínkés :?

Kép
Kép
tundi24

Mimi,köszike a képet Belcsiről! :) Szép formás nagyfiú! :)

Kép
Kép
tundi24

Lilinek is, Levinek is van cumija. Levi a kórházban egyszerre szopott, cumisüvegezett, poharazott, és cumizott. Mindet profi módon csinálta, semmi zavart nem okozott egyik gyerekemnél sem.
Sőt, éjszaka lusta voltam :oops: , és gondoltam, hogy csak gyorsan megitatok Levivel egy adag tápit, mert az max. 5 perc, és alhatunk tovább, de elutasította, és fordult a cicihez. Szerintem megszokta, hogy előbb cici, utána jön az üveg, ha jön. Ma kétszer is volt, hogy elég volt a szopi.

Köszi a Vigantolos válaszokat, akkor én is a szájába csöpögtetem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszönjük a dicséreteket. :D
Tényleg jó kis dagi lett,már nem ius látszik a nyaka,viszont a hajlatokat kenegetnem kell mivel kipirosodik.

Márknak van cumija,Atinak is de Ő a kórházban cumizott utoljára.Mivel nagyon nyugodt nem igényli.
Igaz múlt héten Márk megtalálta és elkezdte a szájába dugdosni :D

a homeos bogyók mellgyulladásra:
Bryonia cretica (Bryonia) c9 4x5
Apis mellifica (Apis) c15/c30 4x5
Phytolacca americana (Phytolacca decandra) c9 2x5
Atropa belladonna (Belladonna) c9 óránként láz esetén

Kandi:Beli nagyon szép baba!!!

Ádibaba, Niko:mennek a drukkok,hogy minél hamarabb jöjjenek a lányok.

Bikkmakkró tud vki vmit? küld vkinek sms-t?
Vendég

Sziasztok!

Köszi a drukkokat mindenkinek, remélem hatnak. :D
A tegnap délutáni hasfájás ahogy jött el is múlt, hajnalba megint rám jött de persze abba is maradt. most jól kitakarítottam a lakást a derekam majd leszakad de ennyi. Ma séta is be van tervezve. Kislányom már most eléggé öntörvényű, hiába csalogatjuk kifele eszében sincs. Hát ő tudja :-)
nikó

Kandi
Gratulálok a gyönyörű Belcsihez! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bori
Jobbulást!

Sissi
Ati nagyon szépen kerekedik! Abszolút nem látszik így rajta, hogy koraszülött!

Ágota
E-on :evil:

Beus
Mili nem cumizik. Próbálkoztam, de rájött, hogy akárhogyan szívja abból nem jön tejecske...
Cumi repült... és üvöltés volt...
Vendég

Kandi, Dbea szívből gratulálok nektek a kiskrapekokhoz :lol:

Sissi, Ati nagyon szépen növöget, és nagyon édes.

Beus, ha megtalálod az ellenszerét annak, hogy hogyan lehet a gyerekből egy böfit kicsikarni kérlek szólj. Mi is ugyan ebben a bajban szenvedünk mint Ti, h nem tudunk böfizni és ettől fáj a pocak. Vagy bealszik, vagy nem de böfi nincs. De van olyan h 2 óra múlva bukja vissza a tejcsit.
Infacolt már nem is adod neki?

Mi ma éjjel jártunk úgy először, h nem volt makka a pelusban csak reggel. :lol:

Én is csöpögtetem a d vitamint a szájába.
És mi is cumizunk, állítólag nagyon nagy a szopó reflexe a drágámnak, de nem mindig kell neki.

Csajok már akartam kérdezni, h mitől lehet az (kb 4x 5x volt eddig), h a gyerekem a cicin tök teleeszi magát, és aztán ordítva köpi ki a cicit? Talán a hasa fájhat, vagy csak nyügös? Főleg du fordul elő ez.

Adri

Kép

Kép
irdab

Kép Kép Kép Kép

És pár kép.

Meg még azt akartam kérdezni, h éjszakára mit adtok a gyerekre?

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Győnyőrűek a babák :P :P :P :P :P

Gyors kérdés :idea: aki elektromos mellszívót használ melyiket????tapasztalat???
Nem sokára az aventost /kézi/ megtanítom repülni már a t@k@m tele van vele :oops: :oops:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam
Én is kihajítottam a Tommee tippee-s mellszívómat(kézi) és vettem gyorsan egy elektromos Medela-t! Ez viszont annyira szuper ,hogy az csak na........utolsó cseppig kiszívja a tejcsit :D
Ajánlom neked,hogy a teszveszen vagy Vaterán nézz utána,mert én is itt akartam megvenni,de az egyik ismerősömtől vettem meg,mert pont árulta 10eFt-ért..........eredeti ára azt hiszem 22-23eFt?!
Irdab
Én estére a picimre hosszú ujjú rugit adok rá, nappal meg időjárás függő a dolog ,de ált. napozó van rajta egy hosszú ujjú bodyval és zokni.
D vitamint Én minden fürdés előtt csöpögtetem a szájába.
Cumi sajna nálunk nem vált be :( öklendezik tőle a kis boszim :roll: viszont a kezét az előszeretettel cumizza,de még nem alakult ki ,hogy melyik ujja is lesz amire rá fog szokni.
Remélem,hogy idővel elfogadja a cumit ,mert a kezéről rosszabb lesz majd leszoktatni :shock:
Nikó
Mennek a drukkok ,hogy a Picurod beinduljon és kiakarjon jönni :D
Bikmakk
Drukk neked is,de lehet már javában babázik, legalábbis remélem :wink:

Szép napot mindenkinek!

Kép
noki&potyi

Noki köszi én is ezen gondolkodtam... a babaholmiolcson most 18500 na most megnézem a teszen hátha...
Én nem is értem ezt az Aventos szart szó szerint mert Nolival bejött de Csillus hagy benne bőven és egyfolytában fáj meg minden és max most már 30-at tudok kifejni de szikrázik a szemem és ami a legszarabb benne ,hogy a mellbimbómat is szétcseszte ez a mellszívó :twisted: :twisted: most meginnt bénázhatok a bimbóvédővel :evil: :evil:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Mellszívó: elektromos Medelám van, tényleg nagyon szuper. Mást nem próbáltam. Gyorsabb, mint kézzel:).
Sissi, te ezeket a homeopátiás bogyókat próbáltad mellgyulladásra? Antibiotikumot szedek rá, de a mellem még mindíg fájdogál, rettenetesen megtelik éjszaka, és a szopi is fáj eléggé. Masszírozom, fejem, de olyan, mintha nem nagyon akarna javulni. Pirosság már nincs és láz se. Mit lehet még ezen kívül tenni??? Káposztalevelet próbáltátok?

Kép
Kép
Kép
oui

sziasztok csajok!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
hétfő óta mi is itthon, de egyszerűen még nem tudtam jönni..
Boldog anyuka lettem, és ez hihetetlenül jó és új érzés! Még jövök a szüléssztorival, ami azt hiszem életem legnagyobb élményeként lesz bennem. Annak ellenére, hogy végül mi is ügyeletesnél szültünk, nagyon jó dokit és szuper szülésznőt "kaptam"!!! :lol: :lol: :lol: nélkülük nem sikerült volna így, az biztos...

Mindenkinek gratula, aki azóta szült, még nem olvastam vissza, de a táblit láttam :wink: :wink: :wink:

képet is igyexem tenni.
tejcink van, egyelőre 3 óránként kajálunk, közben alukálunk. Jó gyerek, amig nem rontom el... :wink:

na, pusza, nagggyon hiányoztatok ám! :roll: :wink: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Lina!Cumizavar???Az az mikor a gyereked nem tudja kiszívni a tejcsit a cicidből,miközben te szopcsi után még tudsz fejni is.
Vagyis az a cumizavar,mikor a gyereket cumival cumisüveggel megzavarják,és ez rossz irányban hat magára a szoptatásra,sajnos sok babánál a szoptatás rovására mehet.
Nekem pl 2 hós korig egyik gyerekem sem cumizott intenzíven.
A Fanni 1évesen magától abba hagyta,ő nem is nagyon cumizott csak elvétve.A Szabi meg kb márfél éve szokott rá nagyon a cumira mikor el lett választva majd utána 2hetet kórházban is voltam.Előtte ő sem igen cumizott :(
Most viszont isten biza nagyon bután néz ki,ahogy a kb 18kilós gyerekem szájában lóg a büdös koszos szakadt ragadós cumi,amit elvenni sem lehet tőle,ha éjszaka nem találja üvőlt,ha a lakásban elveszik üvölt,ha a kocsiban nem adom rögtön oda üvölt.
Szóval szó szerint herótom van a cumitól.A foga már kezd kiállni elől a cumitól és a kettő első foga közt látom,hogy kezd lukadni,vagy romolni a foga.Mivel cumisüvegünk sosem volt,cukros lötyit sosem ivott fogat rendesen mosunk,más oka nem lehet szerintem csak ez az átkozott cumi.
Szóval én most megfogadtam,soha többet cumi!!!
Másfelől itt a Regi és látom másképp is lehet ám.Ha sír cici ha éhes cici,ha szomjas cici,ha igényli cici.
Vagyis cici igény szerint és nincs szükség cumira, sőt az újacskáját sem keresi még.Bár ezt még majd keresheti...
Na szóval cumiellenes lettem :lol:

Mellszívó.Anno én kézzel fejtem...(14éve nem igen volt elektromos)
Viszont a Szabinál kölcsön kaptam Madelát,most meg a kórházban volt is Madela elektromos fejő.Szerintem a Madela az nagyon jó.
Én akit ismerek mindenki az Aventest szidta és cserélte Aventes elektromosra.
De szerintem csak akkor érdemes bele invesztálni ha tuti bizti használjuk is.
Én spec nem fejek,mert van bőven amennyi kell,és nem szeretném ha több lenne mert néha így is veszül meg reggelre tocsogok a tejben :lol:
A fenének hiányzik hogy ennél is több legyen.
Fagyasztani nincs szándékomban.

Noki!
A barátnőm gyerekei kb 10éves korukig cumiztak,akkor hagyták abba mikor már tök ciki volt :lol:

Irdab!
Gyönyörű Zora :lol:
Öltöztetés...Most éjszaka kicsit hüsibb volt.Most hosszú ujjú bodi és vékony ujjatlan rugi volt de nem volt betakarva a Regi.
Most rövid ujjú pólócska van pl rajta.Mikor meleg van akkor éjszaka rövid ujjú vagy ujjatlan bodi és egy vékony ujjatlan hálózsák.
A nagy melegekben voltunk múlt héten is a Velencei tónál,ott pl kint a szabadban csak pelus volt a Regin,annyira meleg volt...
Én nem szeretem túl öltöztetni.
Sőt!!!Kezdő anyukáknak egy tanács...
Gondoljatok mindig arra,hogy pl most is kint kb 30fok van,a lakásban meg lehet 25fok van.Vagyis ha kimegyünk nem öltözünk hanem vetkőzünk!!!!
AZ autóba pl a Regit a hordozóba pelusba raktam be minap és úgy is izzadt,mi lett volna ha akár csak egy vékony bodi van rajta???

mimi12

a képek...

Kép
szülőágyon...

Kép
kórházban...

madaran

és még...

Kép

Kép
itthonról üdv...

Kép

Zsigitől a csajoknak :wink: :wink:

madaran

Sziasztok!

Mimi,jó,hogy leírtad ezt a cumizavart,mert én sem tudtam mi ez :? Én sem igen fejek,mert Luca nem igazán engedi,de ami van az is elég Zsombinak.

Anna,de jó,hogy ti is otthon vagytok már! :) Várjuk a szüléstörténetet.Én nemigen tudok mit írni :?

Bim-bam,nekem is kézi aventos van,de nekem kiszívja rendesen,ha ráteszem..igaz 2x csináltam,amikor Lucától tudtam,mert amugy nem engedi,így le is mondtam a fejésről.

Adri,gyönyörűséges a csajszid! :) Nálunk Zsombi hosszúujjú badyban és hálózsákban alszik,vagy egy rugiban..

Nikó,hátha meghozza hatását a mai séta :)

Sissi,köszi a homeos bogyókat..de ezek akkor kisebesedésre is jók vagy csak gyulladásra?

Lina,örülök,hogy kezd javulni a szopizásotok!Lehet nem is kell majd pótolnod egyáltalán :wink: Ügyesek vagytok :)

Kép
Kép
tundi24

anna,nagyon gyönyörűséges Zsigi babyd :)

Kép
Kép
tundi24

Mimi:akkor már tudom,hogy Atinál van egy kis cumizavar.Igaz ezt nehéz lett volna kikerülni,mivel akh-ban cumiból adták a a tejcsit ha én nem voltam.
Rendes cumink nincs ill. már irtam,hogy én nem adom neki.

Márk sajna cumizik már szeretném leszoktatni róla,remélem sokerül.

Madaran:nagyon édes Zsigi :D .öRÜLÖK,hogy már otthon vagytok.

Oui: én az elsőt vettem meg ás használtam. Nekem 2 nap után már semmi bajom nem volt.
Vendég

Bikkmakkról nem tudtok semmit?
Vendég

Sziasztok!

Madaran:

Nagy szépek vagytok!

Hát csak lesek miket írtok, cumizavar, szopi gond, cici gond, eleget eszik a baba vagy nem........... Nagyon nem tudok semmit mondani ez ügybe de remélem nemsoká igen.

Nem tudom lesz-e ma valami történés, fáj a derekam és a hasam alja de semmi rendszeresség. :( Séta nem jól sikerült annyira megfájdult a hasam de ez olyan érzés volt mint amikor sietsz és beszorul a levegő. Folyamatosan fájt azt hittem sose érek haza. Gondolom ez nem fájás félek, hogy nem fogom felismerni milyen is és mikor kell menni.
nikó

Sziasztok!

Kandi, Dbea, Anna, gratula a legújabb babákhoz :)

Anna,
Zsigi nagyon cuki, várjuk a szüléstörténetet is :)

Sissi,
akartam írni, de megelőztek sokan, hogy Ati hihetetlen ütemben fejlődik, komolyan alig lehet ráismerni a legfrissebb képeken. Ezeket a homeós bogyókat megelőzésre is lehet használni, vagy csak kifejezett mellgyulladás esetén használ?

Mellszívó: nekem még mindig a kézi aventes van, de én nem is igazán használom. Néha amikor nagyon feszül, akkor lefejem egy kicsit, de annyira szaporítani nem biztos, hogy szeretném. Egy szempontból gondolkodom nagyon a dolgon, hogy úgy egy kicsit én lehetnék mobilabb, ha van otthon lefejt tej, és van, aki megetesse rajtam kívül is Ábelt.

Oui,
sajnálom a mellfájdalmat :( Én is tartok tőle, hogy a helyzet nemsokára rosszabb lesz nálunk is, mert egyre inkább látom, hogy nagyon igénybe van véve a tejcsárda, és valahogyan nem szokom hozzá a megterheléshez.

Tündi,
hogy megy a felépülés? Remélem, jól vagy. Nekem még mindig eléggé fáj a hasam, bár továbbra sem kifejezetten a seb maga, hanem fölötte az izom és a bőr is nagyon érzékeny. A védőnő tanácsára vettem fekete nadálytő krémet, állítólag az segít a vérömlenynek felszívódni, remélem, így is lesz.

Bikmakk remélem jól van... :!:

Adri

Kép
Kép
flake76

Nikó!
Nyugi,fel fogod ismerni ha igazi fájásaid lesznek :wink:

Sissi!
Én kalapom emelem előtted..Szerintem kevesen vannak akik azzal dicsekedhetnek,hogy korababát szinte csak szoptatnak.Szerintem a Ti esetetek tök más.

Anna!Micsoda pasi :lol: :lol:

mimi12

Nikó,tarts ki!

Sissi,én nem tudok semmit bikmakkról,de remélem már babázik!!!!!

Flake,köszike egész jól vagyok.De néha fájdogál a sebem a két végénél,tegnap egy kicsit vérzett is :? És van,hogy nehezemre esik felkelni,főleg fekvésből :?

Csajok,van köztetek olyan akinek a babája külön szobában alszik?
Csak azért kérdem,mert Zsombi napközben a sajátjában alszik,éjjel velünk,de éjszaka kelti Lucát,és mind2en nehezen alszanak vissza.
Gondolkodtam,hogy éjjelre is hagyom Zsombit a kiságyában,de nem nagyon merem :? Luca sajna meg nem alszik meg az ágyában,csak köztünk :? Pedig ha ő aludna ott akkor könnyebb lenne.A mi szobánk szembe van a gyerekszobával.
Ti hogy látjátok ezt?Merjem hagyni a saját szobájában ágyában?

Kép
Kép
tundi24

Kandi, gratulálok Belián babához, jó egészséget Nektek!

Tündi, nálunk Emma külön szobában alszik, de közös ajtaja van a mi szobánkkal és nem szoktuk bezárni. Van légzésfigyelőnk, így nyugodtabb vagyok.

Lányok, sajnos nekem gyakorlatilag semmi tejem... Ma megkaptuk a mérleget a védőnőtől, hiába nyammog rajtam Emma, alig eszik valamit (még 10 grammot sem). A tápszerből sem eszi meg egyelőre az előirányzott mennyiséget. Eléggé magam alatt vagyok. Ha fejni próbálok (kézi Aventem van), akkor is csak pár csepp jön. Másnak van/volt ilyen problémája?

Kép
angelita

Tündi: Ádám is velünk egy szobában van. Mostanában meg egyre többet alszik velünk. Hiába rakom vissza, akkor is visszajön.

Mi a kiscsajt rakjuk majd külön szobába, és majd én is átjövök ide aludni. Persze az első pár hétben majd eldől. De így talán Ádi nem fog felkelni a szopikra. Ő is nehezen alszik vissza, ráadásul mindenre felébred.

Angelita: Sajnos én is sokat szenvedtem a cicizéssel. Mindig azt gondoltam hogy nincsen tejem. Fejni alig tudtam, és Ádika is nagyon keveset evett. Én örülök, hogy nem adtam fel hála a védőnőnek. Sokat próbáltam fejni, akkor is ha alig jött. Ádit 10 hónapos koráig szoptattam. Soha nem volt nagy evő.
De ha nem megy ne okold magad. Van aki Riska, és van akinek nincs. Vagy csak kevés.
A lényeg hogy ne fogyjon Emma baba!
Tápszeren is felnőnek a gyerekek.

Nem tudjátok Bikkmakk értesít valakit? Mi lehet vele?

Kép

Kép
ádibaba

Kandi, dbea, madaran:
Nagyon gratulalok nektek!!!
:P :P :P

Hat sajnos nalunk meg mindig katasztrofa helyzet van szopi teren... Mar a cumit is bevetettem... nem akartam, de igy kicsit kevesebb az uvoltes, a gyerek meg sokkal nyugodtabb. Lehet evvel artok az amugy is tragikusan nehezen mukodo szopinak... :roll:

angelita:
Aterzem, hogy milyen helyzetben vagy. Nalunk hasonlo, bar Robi megissza a lefejt tejet, de annak a mennyisege nem no ugy, ahogy en gondolom, hogy kellene. Lehet annak ellenere, hogy volt Timinek tejtesoja most a tapszernel fogunk a vegen kikotni... :roll:

niko:
Fel fogod ismerni ha menni kell...

baratodildi

Mimi,
nem én kérdeztem a cumizavart :lol:

Nem voltam ma itthon, most meg csak félkézzel,úgyhogy csak olvastam.

Meg mérges vagyok, a férjem meg Lili cirkuszban voltak Pesten, kapott Lili egy plüss kiskutyát, és otthagyták a cirkuszban. Komolyan mindent elhagy a férjem, de mikor Lili cuccait, arra nagyon pipa vagyok, komolyan sírni tudnék, én mindenre annyira vigyázok. Írtam mailt, hátha meglesz, telcsit már nem veszik fel.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tündi
Nálunk is külön szobába Réka!
Van légzésfigyelőnk babaőrrel egyben és így nyugodtan alszunk!
Első pillanattól kezdve külön volt és minden rendben van :D
Napközben a nappaliban van neki egy kis helye és ott nézelődik ,de amikor aluszik akkor viszem be a kiságyába!

Kép
noki&potyi

Szörnyű 2 szopin vagyok túl Maratoni is volt, és megint ordítás volt a vége, illetve bokákolás is :cry: Nem tudom miért csinálhatja ezt?!

Kérdés: kérdeztem már h hogyan olvasszam ki a lefagyasztott tejet. Írtátok h vegyem ki és kiolvad magátol ok eddig értem is.
Holnap mennénk beutalóért 11-re gyerekorvoshoz aztán hallásvizsgálatra 11-től 14ig van. Nah valamikor enne ebben az időszakban a kisasszony. Itt szeretném neki odaadni a lefagyasztott tejcit. Kérdés szerintetek mikor vegyem ki a tejet a mélyhűtőből?
És ha cipelem magammal nem romlik meg?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
na ebben nem tudok segíteni, soha nem volt egy csepp lefagyasztott tejem sem :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépek a babucik!!!

Adri a fejt tej megromlik ha nem hűtöd valamivel. Én legalábbis nem merném odaadni a picurkámnak. Ma megkérdeztem a tanácsadáson, hogy mit lehet kezdeni a büfiztetéssel azt mondta a dokinő, hogy tegyem le és vegyem fel Marcust és paskolgassam a hátát és akkor lesz büfi. Nah jó lehányta a hátam ettől de utána sikerült egy kis büfike. De szoktam de nem minden etetésnél mert néha elfelejtem :oops:

Képzeljétek MArcusom 360g hízott egy hét alatt. :shock: csak néztem mikor mondja a dokinő, hogy jó sokat hízott. És, hogy jól tart anya :lol:

Noki: Elfelejtettem megírni hol lehet fejőgépet, mi itt Érden kölcsiztük de a Mini MAnó babaáruházban is lehet, meg a szt imre kórházban is. HAvi 8000 ft de annyira jó kezd helyreállni a tejcim tőle olyan 80 szopi után még 80 at letudok már fejni. Remélem ez így is marad. De ha nem lenne mennék vennék tőled :lol:

Pocakosoknak megy a drukk, hogy meglegyenek mihamarabb a bébik.

Jó éjt
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Adri - sajnálom ezt a sírós dolgot, nálunk is ez van, csak Matyi nem bukik, de az evés vége legtöbbször sírásba torkollik, aztán döntsem el, hogy kifogyott abból a ciciből a tej, rakjam a másik cicire vagy a hasa kezdett el fájni?!

Egyébként hasfájásról ezt olvastam, jó tudni valamennyire a miértjét is...:

Az erős görcsök a hasfájós babáknál gyakran már a szopás közben jelentkeznek az első kortyok lenyelése után, sokszor szinte hallja is a szülő a bélmozgásokat. A baba sokszor ilyenkor abbahagyja a szopást, sírni, rugdalózni kezd. A hasfájás az élet első 3 hónapjában gyakori. Ennek oka az, hogy az emésztőenzimek, többek között a tejcukoremésztő enzim mennyisége is kevesebb még a bélben, mint amennyire szükség lenne.

Tejfelmelegítésről: én úgy szoktam, hogy indulás előtt kiveszem, felmelegítem, mégpedig úgy, hogy egy pohárba rakok melegvizet és belerakom a felmelegítendő tejcit, ez kb. öt perc vagy még rövidebb. Aztán 4 óráig ez tuti nem savanyodik meg...de Máténál volt hogy több ideig is hagytam állni és mégis jó volt, de mindenhol azt írják, hogy 4 órát kibír hűtő nélkül egy felmelegített anyatej.
Kóstold meg, hogy milyen az íze felmelegítés után, csepegtess a kezedre és akkor meg tudod ítélni majd azt is, ha esetleg megromlott.....
anettoo

Most olvastam vissza, két napja én sem voltam, mert én is tejlázat kaptam....elég alattomosan, mert annyira nem is volt tele a cicim tejcivel, úgy néz ki baromi hajlamom van erre.
AZt mondta a védőnőm még tavaly, hogy ehhez hajlam kell, ha egyszer előjön, vigyázni kell, mert akkor annak van hajlama és hamar támadhat ismét. Hát ez tényleg így van.
anettoo

Sziasztok!

Este voltak jó kis mensis görcsök de el is múltak, holnap NST és magzatvíz vizsgálat. Nem emlékszem volt-e valakinek ilyen, milyen maga a vizsgálat? fáj vagy nem vészes? 1 ujjnyira vagyok nyitva.
nikó

Niko,
a magzatvízvizsgálat nem lesz életed legjobb élménye, de azért kibírható. Meg nagyon függ attól, hogy ki csinálja. Nekem Lilivel párszor nézték, amikor a saját orvosom nézte az sem volt kellemes, de kibírható, mikor egy kis fiatal doki, na arra azt mondom, hogy fájt.
Most Levivel csak egyszer nézték, aztán másnap megszületett.
Amúgy max. egy perc az egész.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Noki, Mimi köszönöm az öltöztetéssel kapcsolatos tanácsokat. És igen jól gondoltam néha túlöltöztettem Zorát, de múltkor 27 C ban fürdetéskor vacogot. Elég nehéz rajta kiigazodnom.

Beus, Anettoo, Linácska köszönöm a kiolvasztással kapcsolatos válaszokat is.

Anettoo van olyan h ordít odaadom a másik cicit és akkor nyel 3 nagyot és ismét ordít, és még tudom h a másik ciciben is van tejci. Tegnap olvasgattam és azt olvastam, h vannak babák akik du és az esti órákban sírnak és akkor vezetik le a feszültségüket. :shock:
De mitől lenne feszült ha egész nap alszik, vagy ha fennt van elvan, nézelődik, meg dumál is már magában.
Ezt azért írtam, mert du van ez a bőgés a cicin. De még sohasem volt. És nálunk nem is minden napos.

Beus erre én is rájöttem ha leteszem felveszem, h böfike LEHET, DE NINCS MINDIG. De az biztos, ha pakolgatom a gyereket fel le akkor a tej visszajön. Nah és azért is gondolom h elég a tejci, ha vissza is jön nem?!
Te adod neki még az infacolt? Most 1 napja nem adom, és az a tapaztalatom, h nincs minden pelusba kaki, de szegénykém ugyan úgy erőlködik, és csavarodik mint ha adnám neki. Puki ugyan úgy van. De szegénykém annyira tud erőlködni, h a kis feje is bevörösödik :roll:
Ilyenkor a szívem szakad meg érte, és masszírozom meg trnáztatom, persze annak fügvényében, h mennyire van tele a pelus.
Próbáltam azt is h többször leveszem ciciről és kaja közben büfiztetem, mert elég mohón is eszik, de akkor még mohóbban cuppan rá újra, mintha szegénykém nem tudná mikor veszem le róla megint, és meddig ehet.

A bnőm ajánlott hasfájásra kapormagolajat, az a neve h GRIPEWATWER 6X5 ML/NAP az adag, és gyógyszertárban lehet kapni. Neki két picije van, és mind a kettő hasfájós volt, és nekik ez jött be. De csak 2 hónapos kórtól lehet adni a babának.
Na sír a csajom lépek......

Adri

Kép

Kép
irdab

Nah csak felsírt egy puki miatt de már alszik is, jaj annyira sajnálom ilyenkor szegénykémet. :roll:

Akik már szültek eszitek továbbra is a magzatvédő vitamint? Ha igen napi szinten?

Niko nekem is csináltak magzatvíz vizsgálatot, de nekem már megrepett a burok valahol és szívárgott a magzatvíz. Én is egy újnyira voltam kitágúlva. Egy nálam fiatalabb ügyeletes dokinő csinálta aztán sikerült annyira megrepeszteni a vizsgálattal a burkot h el is folyt a magzatvízem, aztán meg is lett bogyó nem sokára. :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

[quote="linacska"]M írta:linacskaimi,
nem én kérdeztem a cumizavart :lol:

Persze,hogy nem te kérdezted.Te azt írtad,nálatok nem okozott zavart...Én meg leírtam,mi lehet a zavar jele :oops:
(Bocsi)
Szerintem simán lehet,hogy Levi azért nem szopizza/szopizta ki a kellő mennyiséget a ciciből,mert a cumi+ cumisüveg megzavarta.

mimi12

Irdab!
Én úgy tudom,hogy 1hós kortól mehet a Gripe Watter..
Én már adom a Reginek,de ez sem igazán használ...
Ha fáj a pocak akkor fáj...Nekünk semmi nem jött be,csak az ölbebabaság ilyenkor...
Amúgy meg 2hós kor után amúgy is általában magától enyhül a pocakfájás,szerintem ezért hiszik sokan ,hogy ez vagy az a szuper szer használt :wink:
Nekem a Szabival az jött be,hogy szopi előtt fejtem kicsit.A tejcsinek a hígabb eleje okoz általában pocakfájást a babáknak.
Amúgy én is megfigyeltem,hogy a Reginek is van a büfivel gondja de azt 1-2 rúgással lerendezi,és vissza is jön neki kis tejcsi.
Amúgy ilyenkor reggel pukkant sokat és du 18 és 23h közt szenved,ha szenved.
Szóval csajok,így a 3. gyereknél elmondhatom.Ez egyetlen csodaszer az idő:wink:

mimi12

Először is, gratulálok minden új babához! Sok boldogságot kívánok Kandi, Bea, Anna!!!!!

Irdab, mit értesz az alatt, hogy "vacogott"? Remegett a szája? Ez normális, idegi alapon van, kifáradt, feszült... Ami pedig attól van, hogy alkalmazkodnia kell a külvilághoz. Gondolj bele, bent kucorgott egy meleg, ölelő, védett helyen 9 hónapig, hallgatta a szívdobogásodat, most meg világos van, meg látogatók, meg öltöztetés-pelenkázás, ide-oda hurcibálás, megnyugtató szívdobogás helyett ismeretlen zajok. Naná, hogy megviseli az alkalmazkodás. De ne izgulj, elmúlik :)
A tejmegromlásról: én úgy érzem, hogy ebben a 35 fokban cipelni fél napig kicsit necces! Hacsak nincs valami termoszod. De miért akarsz fagyitejet adni, amikor ott a cicid is? Inkább bújj el egy csendes sarokban valahol, és szoptasd meg. Ilyen helyeken, ahova sok babát visznek, biztosan tudnak biztosítani egy ilyen helyet, nem hiszem, hogy te vagy az egyetlen, akinek a babája megéhezik közben!

Nálunk sajnos napszaktévesztésben van a fiatalúr :( Nappal szépen alszik, éjjel a 2 órás etetés után meg kipattannak a szemei. Valami ötlet hogy lehetne helyrebillenteni???????
Csak azt ne javasoljátok, hogy ne hagyjam aludni napközben! Illetve mondhatjátok, csak akkor azt is, hogy ezt hogy lehet kivitelezni. Mert egy ekkora gyereket még nem lehet szórakoztatni, ha nem hagyom aludni, akkor üvölt, ha üvölt ringatom, ha ringatom elalszik :)

Amúgy ő is jó húsban van! 3600-zal jöttünk haza két hete, most meg 4400!!!! :shock: Heti 400g :roll:
Tudom mindenki attól parázik, hogy nincs elég teje és nem hízik a baba, én meg azon aggódom, hogy nem lehet túletetni???
Vendég

Sziasztok lányok!

Ádibaba, Ildi -köszönöm a válaszokat, a megnyugtatást.
Sajnos Emma egyelőre nem indult hízásnak: 3550 grammal jöttünk haza, most pedig 3510 grammot mért a mérleg. Egy hete vagyunk itthon. Ebben biztos közrejátszik, hogy idő kellett, hogy felismerjük, nem szopik eleget, de remélem, most már hízásnak indul.

Mi még nem voltunk kint, ma szeretném elkezdeni a levegőhöz szoktatását. Biztosan jobb lesz az én közérzetem is, ha már tudunk vele menni ide-oda, nem csak a négy fal között leszünk.

Kép
angelita

Jaj csajok, olyan jó h vagytok :lol:
Köszönöm ezt a sok jó szuper tanácsot, választ :D

Angelita, ha kell hát tápszerezed az a lényeg h ne éhezzen a baba.
Neked is jót fog tenni, h kimentek a szabadba.
Én is úgy tervezem h megetetem valahol a gyereket a lefagyasztott tej csak biztonsági megoldás lenne.

Mimi most az "okos" védőnöm szabin van, és helyettesítő jött a héten. Aki fiatal volt és 100 x többet tud mint az enyém. Nah ő mondta h annyira tartalmas a tejem, h attól jön vissza a tejcsi. És h fejjek ki egy kicsit mert az eleje nagyon cukros és attól bukik. De ha bogyó rácuppan a cicire akkor utánna kb már csak 10 ml tudok kifejni, vagy annyit sem. És ha kifejem a tejet mennyit? És akkor marad elég? És akkor a másikat is fejjem ki h arra is rá tudjam tenni? H elég legyen majd? Mert most egy ciciből eszünk még egyenlőre.
Bocs h ennyit szenvedek :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab
Nagyon szép Zora baba :lol: :lol: :lol:
Bukás nálunk is van, pedig tud Mili apát megszégyenítőt böfizni :lol: :lol: :lol: :lol:
Bukásra azt mondta nekünk a gyerekorvos, hogy nem kell vele foglalkozni, amíg a gyerek fejlődik rendesen... és nemlátszik rajta, hogy baja lenne...
Nekünk nincs fagyasztott tej... ha megyünk valahova, menet közben megszoptatom és kész!
Vitamint én szedem még...

Bim-bam
Én semmilyen mellszívót nem használok... csak az elevent :wink:
Eddig még egyszer sem fejtem. Kellene? :roll:

Madaran
Zsigi is gyönyörű :lol:

Cumizavar
A cumit más technikával kell állítólag szívni, mint a cicit... és ugye, nem is annyira melós... eszük van ám a törpöknek :wink:

Tündi
Mi egy szobában, de külön ágyban alszunk. Anyuka kényelmes, hogy éjjel ne kelljen átmenni másik szobába szopiztatni, ha a gyerek ébred....

Angelita
Egy a lényeg, hogy fejlődjöm Emma, boldog, kiegyensúlyozott mamája legyen... ha ehhez tápszer kell, akkor az kell... :wink:
Vendég

Mimi,
nem hiszem, hogy Levit zavarja a cumisüveg, főleg, hogy addig el sem fogadja, még nem szopott előtte. Ha kiszopizta a két cicit, akkor jöhet a pótlás, ha még kell. Ma éjszaka pl. csak szopizott, nem kellett tápszer. Amúgy biztos, hogy kiszív mindent, addig el sem engedi, még jön, meg addig nem kapja meg a másikat. Ha már nem tudok kinyomni én sem, akkor jöhet a másik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?