Sziasztok!
Patr! Kérdezz rá a dokinál, ha úgy érzed! Ártani nem árt! Megnyugszol!
Bébé! Cuki Pupák!
Szintus! Az Aventnek és a MAMnak is van világítós cumija, pontosabban foszforeszkál. A MAMé jobb, mert az egész gomb foszforeszkál, az Aventnek csak a karikája. Nekünk is van ilyen is, olyan is!
Akkor most jön a titok!
Leírom az előzményeket is. Szóval jelenleg az Arany János nevű általános iskolában vagyok állományban, határozatlan időre kinevezve. Ez egy olyan iskola, ahol szinte csak roma tanulók vannak. Minden évben azt a hírt keltik itt a városban, hogy meg fog szűnni az iskola, mert integrálni kell a gyerekeket, nem lehetnek szegregált iskolák. Eddig csak amolyan szóbeszéd volt, de most született egy törvény, ami szerint a létszám 80 %-át nem haladhatja meg a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók száma a létszámnak. Ha meghaladja (mint itt is), nem indulhat első osztály, vagyis szépen lassan elfogy az iskola. Ez most így áll, de lesznek választások, lehetnek kiskapuk, stb, de mindez feltételes mód. Így ennek a sulinak a jelen állás szerint kb 4 éve van ebben a formában.
Mikor ezt megtudtam, júniusban, beadtam a pályázatomat más iskolákba. Teljes csend volt, de az utolsó két hétben szóltak a Kovátsból. Ez egy jobb hírű iskola itt a városban, én is oda jártam diák koromban. Gondolkoztam én is, a Kováts igazgatója is, végül úgy döntöttem, hogy feladom az Aranyban a státuszomat egy egy éves szerződésért a Kovátsban. (itt sokat örlődtem, mert egy státusz mégiscsak státusz, amit nem bontanak fel csak úgy, egy egy éves szerződés után meg bármi lehet, itt csak az egy év a biztos, az is lehet, hogy egy év múlva megköszönik a munkámat és nem hosszabítanak szerződést, de az is lehet, hogy hosszabbítanak, vagy akár státuszt is kaphatok).
Közben bejött a képbe egy harmadik iskola, a Református általános iskola itt Karcagon. Nagyon gyorsan fejlődik, a legtöbb első osztályt indítja itt a városban, megválogatja a gyerekeket. Szóval ide jár a lakosság krémje. Az ottani igazgató is felhívott és őszintén megmondta, azért nem mert alkalmazni, mert fél, hogy az Aranyból nem engednek el és letöltetik velem a 60 nap felmondási időt. (eddig erre nem is gondoltam, ezek után ez stresszelt, hogy vajon elnegendek-e)
Így a Kovátsban kötöttem ki és ma jelentettem be az Aranyban, hogy el szeretnék jönni. Hamarabb egyszerűen nem tudtam szólni, mert múlt héten szerdán derült ki, hogy felvesznek és 20-a miatt az Aranyban senki nem volt.
REggel felhívtam egy munkatársamat, hogy hányra kell menni, de mivel ő sem tudta, hogy 8-ra, vagy 9-re, így én fél nyolckor elindultam itthonról. Persze 9-re kellett volna menni de nem is baj, hogy hamar mentem. Megjött az igazgató, bementem vele az irodájába, és elmondtam, hogy a bizonytalan helyzet miatt, közös megegyezéssel átmennék a Kovátsba! Látszott rajta, hogy nem tetszik neki, de normális volt, azt mondta nem áll az utamba, de maradjak a gyűlésen addig, míg az osztályom sorsát el nem döntjük közösen a tantestülettel. Aztán jött a fekete leves. Megjött egy másik munkatársam és bejelentette, hogy ő is el akar menni! Szegény már szóhoz sem jutott, az igazgató tombolt, kiabálta, hogy senkit nem enged el. Adrienn teljesen kivolt, amikor kijött tőle, majdnem sírt, szóhoz sem hagyta jutni. Ezért volt szerencsém, hogy hamar mentem, én legalább ilyen formán nem kaptam fejmosást. Dúlt fúlt az igazgató, elkezdődött a gyűlés. Végighallgattuk, hogy kinek mi lesz a tantárgyfelosztása, aztán ott mindenki előtt ecsetelte, hogy milyen helyzetbe hoztuk és beszéljük meg, mi lesz az osztályokkal. Adrienn 2-os, én 1-ős lettem volna. Sokat vacilláltak, főleg az enyémen, mert senki nem akart lejönni elsőbe 3. vagy 4. osztályból. Végül találtak megoldást, egy csajt, aki tavaj itt volt, de úgy tűnt, hogy nem foglalkoztatják tovább, most visszahívtak. Az én osztályomat meg megkapja egy olyan, aki egy évig táppénzen volt. Nem örült neki, egyáltalán nem!
Csak szeptember 1-től akartuk megszüntetni az ottani munkaviszonyunkat, de azonnali hatállyal kellett. Szóval közös megegyezéssel aug. 24-ével eljöttünk. Holnap kell menni a papírokért!
Átmentünk a Kovátsba, megbeszéltük, ki mit kap! Így én elsős leszek itt is! Matekot + készségtárgyakat fogok tanítani iskolaotthonban. Lesz egy autistám, akiről még nem tudni milyen. Tesit egyenlőre nem taníthatok (pedig szerettem volna)
Végül is jól sült el, de az igazgató meglehetősen kiakadt! Mindenki azt mondta egyébként, hogy jól csináljuk, addig menjünk, míg van hova!
Hát röviden ennyi.
Holnap papírokat intézünk, majd bemutatnak minket az alsós tanítóknak, megismerjük a párunkat, mert az iskolaotthonban párban tanítunk.
A Kovátsban marha kíváncsiak voltak, hogy hogy zajlott az egész bejelentés, meg minden. Ők is gondolták, hogy nem lesz sima ügy!