Új privát üzeneted érkezett!

Csajszik! Ma reggel volt az első jóslófájásom. :) Kicsit fura volt.

KépKép
moncsie
 
 


Ez nagyon izgi. Milyen érzés volt?
symont
 
 


Olyan, mint amikor menstruációs görcsök vannak. Annyira "életszerű" volt, hogy kimentem megnézni, megjött-e. :) Aztán rájöttem, hogy hülye vagyok. :D

KépKép
moncsie
 
 

 
 

Hihi:) ez cuki, én is a multkor komolyan elgondolkoztam, h vajon most meg fog jönni?:) Mert nagyon olyan volt, csak kicsit jobban fájt. Nekem mondjuk inkább szúrni szokott, meg görcsölni, a derekam zsibbadni, lehet az már durvább. Meg jó kis keményedések is vannak néha:D Nembaj, mostmár tőlem bármikor jöhet, az apukája 4 hónap után holnap megérkezik:):):)
Annyira boldog vagyok!!!!!!!!!

Pusszi nektek!!!!!

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


Nagy öröm lehet, hogy hazajön a párod.
Olyan jó Nektek, Nyuszi, Moncsie, hogy már közel vagytok a nagy naphoz. Nekem még olyan távoli és csak agyalok...
symont
 
 


Min agyalsz symont???
Ma volt nálam a védőnéni, és odaadta a recepteket, holnap váltjuk is ki:) alkohol, vmi popsikenőcs,fürdetőbigyó,köldökizé,lázcsillapító kúp:D:D juhhéjjj micsoda profi anya leszek:D csak nehogy a popsikenőccsel fürdessem meg:D na jo csaknem.

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


Hát azon, hogy mindent beszerezzek, mire bevonulunk, a kórházi csomagom is megfelelő legyen, itthon se hiányozzon semmi. Meg aztán, hogy elég gondoskodó, jó anya leszek-e majd. Ilyeneken?

Ti honnan tudjátok, hogy mit kell megvennetek? Vagy a védőnő majd ellát listákkal, tanácsokkal? Jövő héten megyek hozzá, kifaggatom jól :lol:
symont
 
 


huhh, nekem az elmúlt 2 hónapom azzal telt, hogy megírtam az itthoni listát, be is szereztem azokat, majd a kórházi listámat, amit mára már jól összekészítettem, majd azt, h mit hol kell igényelnem, (gyed,tgyás,anyasági stb..)... elég hosszas volt, de teljesen tökéletesítettem, ha gondolod itt segíthetünk többen is. Szerintem mindenki szívesen leírja, hogy ő mit tart fontosnak, mi kellhet, és akkor az alapján te is összeállíthatod a saját listádat. Én is kb. 4-5 féle listából szerkesztettem meg végül a sajátom:)

Hanyadik hétben vagy? Csinálj te is vonalzót, hogy tudjuk:)

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


Mondjuk van még időm októberig, de lassan el akarom kezdeni a gyűjtögetést, nehogy hamarabb akarjon kibújni, mint várjuk.

<A HREF="http://www.nagyonbaba.hu"><IMG SRC="http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/1-9-28-200*_10_26-No2mi.jpg" BORDER=0></A>
symont
 
 


Nyuszi,nekem a lelkemre kötötte a gyerekorvos az egészséges rendelésen,hogy csak a gyerek születése után lehet kiváltani amit neki felírt a doki.
A taj szám helyére az anyuka számát kell írni úgy,hogy az első szám helyett egy 8-ast kell írni.Természetesen a gyermek nevére kell kitölteni a fejlécet az ő születési dátumával,mert a kiváltás nem lehet előbb,mint hogy megszületik a baba.Sztem kérdezz rá.
Jó,hogy végre hazajön a párod!

Symont,ne agyalj,időben elkészül minden.Ha ez vígasztal,nekem elvileg 35 nap van hátra,és nagyon sok minden hiányzik.Kórházi pakkjaim még sehol :oops:

Kép
v.andi
 
 


azt hiszem rosszul illesztettem be a vonalzót. Október 26 a nagy nap.
symont
 
 


Nálam ma volt a védőnő. Azt mondta, hogy végülis most már megszülethet, elég érett. Én azért még legalább egy hetet kérek. Másfél hete mosok, most majd kezdhetek vasalni. :)

Symont: ne aggódj, tökéletes anya leszel! Neki semmi más nem számít, csak te (mindegy milyen ágyban fekszik, milyen babakocsiban tolod). Szerintem nem kell túlzásba vinni a vásárolgatást. Bár nagyon nehéz megállni, minden olyan édes-cuki. :) Én a kórházi csomagot úgy állítottam össze, mintha nyaralni mennék, csak kiegészítettem eldobható bugyival, ilyen-olyan betétekkel, mellszívóval-cumisüveggel, popsitörlővel. :D

KépKép
moncsie
 
 


Ez most nagyon jól esett. Tényleg mi számítunk ennek a kis csöppségnek és hogy biztonságban érezze magát mellettünk és érezze a szeretetet.

Ha valaki megosztaná velem a kórházi vagy otthoni listáját, nagyon megköszönném.
symont
 
 


Hát nem tudom, nekem nem mondta a védőnő, h mikor váltsam ki, azt hittem nem véletlenül írja fel ilyenkor... Na de mindegy is, mert van ismim a gyógyszertárba, ha nagyon akartam volna a receptet sem kellett volna megvárnom..

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


Symont,és még akinek szüksége van listára::::a kórházban nekem az egyik szülésznő adott,mi kell nekem és mi kell a babának.Ha odajártok nst-re akkor kérjetek!!!!!


Aztán ez volt az alap lista ami alapján én kb-ra készültem:

Ahogy közeleg a baba világrajövetelének időpontja, nemcsak lelkileg kell felkészülni a fogadására, de a körülményeket is meg kell teremtenünk. Lássuk csak, mire is lehet szükségünk az újdonsült családtag érkezése után.
A babakelengye listában a feltétlenül szükséges holmik mellett a kényelmünket, biztonságérzetünket szolgáló eszközöket is feltüntettük. A BABÁNAK

Ruhanemű
o Kombidressz vagy kising 6-7 db
o Rugdalózó (alul kapcsos) 4-5 db
o Cérna sapka 2-3 db
o Zokni 5-6 pár
o Fürdőlepedő 2 db
o Előke 5 db
o Kocsikabát 2-3 db
o Hálózsák 1-2 db
o Téli babáknak még vastag sapka, babazsák,
vagy overall, harisnya
Nyári babáknak napozó, vászon sapka


Babaápoláshoz
o Textil pelenka 20-30 db
o Törlőkendő 2-3 csomag
o Pelenka 1-2 csomag
o Babafürdető (orvos is felírhatja)
o Popsikrém (orvos is felírhatja)
o Sebhintőpor (orvos írja fel)
o Fültisztító
o Alkohol
o Steril vatta
o Hőmérő
o Bébi olló, Hajkefe
o Kiskád, vagy csúszásgátló
o Orrszívó (porszívós)
o Lázmérő
o Csecsemőmérleg
o Bébiőrző
o Légzésfigyelő

Szopizáshoz, etetéshez, itatáshoz
o Előke 5 db
o Lefejt tej tárolására edény, vagy zacskó
o Sterilizátor, vagy sterilizáló folyadék

Babaszobába
o Kiságy matraccal
o Lepedő 2 db
o Fejvédő
o Baldachin
o Takaró (vastag és vékony)
o Ágyneműhuzat
o Pelenkázó szekrény, vagy pelenkázó lap
o Szoptatós fotel és/vagy párna
o Játszószőnyeg

Utazáshoz
o Babahordozó újszülött szűkítővel
o Babakocsi
o Sétához takaró
o Esővédő, szúnyogháló
o Pelenkázó táska
o Napernyő
o Autóba árnyékoló
o Hőtárolós doboz, vagy táska



A MAMÁNAK

o Bimbóvédő
o Mellvédő krém
o Tejelválasztást serkentő tea
o Mellszívó
o Szoptatós melltartó
o Szoptatós pizsama, vagy elöl gombolós hálóing
o Szülés utáni fűzőnadrág
o Melltartóbetét
o Betét, vagy inkontinencia betét

sutimano76
 
 


Persze nincs minden,de ami kell azt majd megvesszük később,a létfontos dolgok megvannak!!!!
Én a gyerekorvoshoz megyek holnap,megbeszélni,hogy vállalja-e Bernit,és tőle kapom meg a recepteket,amit majd apa kivált az utsó kórházi napomon!!!

Symont,egyetértek Moncsieval babának egy fontos a szerető család amibe érkezik,és hogy anya mindig ott legyen.Ha nem vágod be egy sarokba amíg tévézel,meg ilyenek,akkor bizti jó anya leszel!!!!!!!!!!!!!!!

[quote]A írta:z édesanya

Nincsen a gyermeknek
Olyan erős vára,
Mint mikor az anyja
Őt karjaiba zárja.

Nincsen őrzőbb angyal
Az édesanyánál,
Éberebb csillag sincs
Szeme sugaránál.

Nincs is annyi áldás
Amennyi sok lenne,
Amennyit az anya
Meg ne érdemelne.

sutimano76
 
 


symont: akkor kb. egyszerre fogunk szülni, nekünk okt. 23 a hivatalos dátum.

Emma megszületett 2009.10.24, 3450gramm, 54 cm
emma család
 
 


Sziasztok!

mi még mindig egyben vagyunk. holnapra vagyok kiírva, de még semmi. Elment a nyákdugó, folyamatosan jósló fájásaim vannak, de még nem akar kibújni.
De ha nem jön magától 1 hét múlva beindítják.
Kíváncsi leszek.
Kitartást mindenkinek:)

Kép
gabcsi1
 
 


Szia Gabcsi: szorítunk Neked!

Lányok, köszi a válaszokat és a biztató szavakat.
symont
 
 


Sziasztok!
Symont és Emma család, úgy látszik mi nagyjából egyidősek vagyunk :) Bár én csak okt. 31-re vagyok kiírva, de szívesen szülnék 20. körül.
A babakelengyével én úgy állok, hogy listáim vannak, és mivel elég sok dolgot kapunk/kaptunk, mindig átírogatom a listákat.
Én úgy csináltam két listát, hogy az egyiken a szeptemberben beszerzendő dolgok vannak. Ezek, amik feltétlenül szükségesek, ha esetleg hamarabb születik, vagy kórházba kell mennem. Így az én kórházi felszerelésem van előnyben. Persze vettem már egy-két bodyt, zoknit, mert nem bírtam magammal
:D
De most is szólt egy barátnőm, hogy akkor ő adna még rucikat, így szerencsére babaruhákat alig kell vennünk.
A másik listán vannak azok a dolgok, amiket apa egyedül is meg tud venni :) legalábbis remélem :?

Ez a vonalzós dolog nekem sehogy se megy :cry:

Maricka 30+3
maricka
 
 


egy próba

Kép
maricka
 
 


JÉÉÉÉ, sikerült!!! :D

Kép
maricka
 
 


Sziasztok lányok! Újra itt... asszem, 5 percre, mert Dorkát most sikerült letennem. :)

Próbáltam visszaolvasni (még ölemben a kisasszonnyal). Köszönjük a gratulációkat! Nekem az egész Uzsokis tartózkodás szuper élmény volt, majdnem mindenben kellemesen csalódtam!!! Hihetetlen kedves volt mindenki, a dokik (nem csak az enyém), a szülésznők, a csecsemősök, a nővérek, szóval én csillagos ötöst adok a kórháznak! Most biztos azt hiszitek, beépített ember vagyok :lol:

Az meg, hogy Judittal és két másik szuper jó fej kismamával voltunk együtt, maga volt a csúcs. Én annyit nevettem a 4 nap alatt, hogy néha már fájt a gátam...

Majd próbálok hosszabban is írni a szülésról meg a tapasztalatokról, egyelőre kiegészítem a szülőszoba- és otthoni listát, de ezek csak saját tapasztalatok, mindenki maga döntse el, mi fontos belőle.

Kép Dorka és Anya a szülés után

Kép
Kép
sanghai
 
 


Tehát, sutimano listája

Ruhanemű
o Kombidressz vagy kising 6-7 db - inkább a kombidressz (asszem, ezt hívják bodynak), mert a kising felcsúszik könnyen
o Rugdalózó (alul kapcsos) 4-5 db
o Cérna sapka 2-3 db
o Zokni 5-6 pár - én inkább lábas rugikat vettem, mert a zoknit letornászhatja, de azért szerezzetek be zoknit is
o Fürdőlepedő 2 db - ez nagyon jó, mert van kis sapka része, és így sosem keveredik a fejhez használt rész a popsival, de egyébként jó a tetra pelenka anyagú ún. kifogó is
o Előke 5 db - még nem használtuk, de jogos. Eddig divatbemutató jelleggel nyomtuk a napokat, mert napi 4-5 átöltözés: hol egy kis pisi (persze szigorúan pelenkázás közben, hogy ráfolyjon mindenre), hol büfike, vagy víz, stb.
o Kocsikabát 2-3 db
o Hálózsák 1-2 db
o Téli babáknak még vastag sapka, babazsák,
vagy overall, harisnya
Nyári babáknak napozó, vászon sapka


Babaápoláshoz
o Textil pelenka 20-30 db - jöhet több is, én mindenhez ezt használom: takarónak, melltörlőnek, büfiztetőnek, "párnának" a feje alá, pelenkázóra. És ezeket mossátok-vasaljátok ki, legyenek készenlétben hazamenetkor, mert fog kelleni!!
o Törlőkendő 2-3 csomag
o Pelenka 1-2 csomag - a kórházban Libero 2-es méretet adtak, de Dorka olyan kicsi, hogy neki még inkább az 1-es méret jó, sztem ezt ne vegyétek meg előre több csomaggal, ráér, amíg Anya a kórházban van, majd Apa megveszi (persze pontos típus- és méretmeghatározás alapján!! :lol: )
o Babafürdető (orvos is felírhatja) - Unguentum hydrophylum nonionicum a neve, rp. nélkül is kb. 100 ft-os nagyságrend
o Popsikrém (orvos is felírhatja) -nekem ez nagyon bevált, bár mások a Sudocreme-re esküsznek (kb. 20x-os ár... )
o Sebhintőpor (orvos írja fel)
o Fültisztító - csecsemős, ilyen biztonsági vége van, DM-ben kapható pl.
o Alkohol
o Steril vatta - én inkább mull-lapot vennék, mert a vatta szálaz, illetve a fültisztítóval kezelem a köldökét, ja és nem kell steril, hiszen úgyis alkoholba mártod, illetve a steril csomag pontosan addig steril, amíg egyszer felbontod
o Hőmérő
o Bébi olló, Hajkefe - hát, ezek is ráérnek, a bébiolló helyett mi bőrvágó manikűrollót használunk, sztem ezzel könnyebb hozzáférni
o Kiskád, vagy csúszásgátló
o Orrszívó (porszívós)
o Lázmérő
o Csecsemőmérleg - nem lényeges, nekünk van, de alig méregetjük, van, akit kifejezetten stresszel, hogy jaj, most csak 10 g-ot evett, az inkább ne vegyen
o Bébiőrző
o Légzésfigyelő

Szopizáshoz, etetéshez, itatáshoz
o Előke 5 db
o Lefejt tej tárolására edény, vagy zacskó - nekem a sima uzsonnászacsi vált be, a többi bazi drága
o Sterilizátor, vagy sterilizáló folyadék - nekünk nincs. Vettem az IKEÁban egy jó kis műanyag dobozt fedéllel, ebben szoktam forró vízzel leönteni kívül-belül a cuccokat napi 1x, egyébként meg csak elmosom (ezt viszont a csak neki fenntartott szivaccsal

Babaszobába
o Kiságy matraccal
o Lepedő 2 db
o Fejvédő
o Baldachin - ízlés kérdése, nekünk nincs, csak zavarna, de van, aki szerint megnyugtatja a babát, h zártabb térben van
o Takaró (vastag és vékony)
o Ágyneműhuzat
o Pelenkázó szekrény, vagy pelenkázó lap
o Szoptatós fotel és/vagy párna
o Játszószőnyeg - hát ez sem most azonnal aktuális

Utazáshoz
o Babahordozó újszülött szűkítővel
o Babakocsi
o Sétához takaró
o Esővédő, szúnyogháló
o Pelenkázó táska
o Napernyő
o Autóba árnyékoló - ezt a jó öreg textilpelussal is meg lehet oldani, egy barátnőméknek beakadt az ablakba az árnyékoló, és szívtak vele egy csomót
o Hőtárolós doboz, vagy táska



A MAMÁNAK

o Bimbóvédő - ez a legjobb barátom :lol:
o Mellvédő krém
o Tejelválasztást serkentő tea
o Mellszívó - vigyetek be a kórházba! Ne akkor kelljen beszerezni! Juditot kérdezzétek, milyen lett volna nélküle. Nekem Medela van, neki Avent, mindkettő jól bevált.
o Szoptatós melltartó - ez is nagyon jó volt, benne a betéttel, mert a ruha nagyon dörzsölte a bimbót. De ne legyen fenn egész nap, mert olyan, mint egy dunsztkötés. Otthon néha meztelen felsőtesttel járkálok, így semmi nem irritálja és szellőzik is
o Szoptatós pizsama, vagy elöl gombolós hálóing
o Szülés utáni fűzőnadrág - nekem rugalmas övem volt, nagyon bevált, néha kell! Nem azért, mert nagy a hasad v. mert ettől előbb összehúzódik, de néha nagyon fontos, h tartsa valami a belső szerveket, mert ha sokat járkáltok, a gátat az terheli. A dokim csak napi 1-2 órát javasolt, mert egyébként meg nagyon elszorítja az ereket.
o Melltartóbetét
o Betét, vagy inkontinencia betét - szigorúan Tena Lady extra! Nekem így is néha kifolyt egy kis vér, nem tudom, az Always mit kezdett volna ennyi cuccal... :roll: Persze van, akinek kevesebb jön. De inkább legyen, kicsit ki is párnáz, ami nem hátrány aranyérnél ill. gátsebnél

Kép
Kép
sanghai
 
 


Nagyon szépek vagytok Sanghai, gratulálok. És egyben irigyellek is kicsit. De majd csak eljön az én időm is.
symont
 
 


Maricka és Emma család! Nektek is örülök, remélem tényleg találkozunk majd. Nekm is mondtak már október végét, néha változtat rajta a doki, meglátjuk.

Mindkettőtöknek van fogadott dokija? Mert nekem nincs, de a pszichológus csajszi ajánlotta, hogy esetleg mégis kellene valaki, mert azt jobban szeretik a kórházban.
symont
 
 


Nekünk nincs fogadott dokink, SZTK alapon járunk a Lukácshoz, és nagyon rendes volt mindig.
Ha szerencsénk van, ő lesz az ügyeletes :)

Azért nem akarunk fizetni egy idegen dokinak, hogy legyen valaki megnevezve.
Ha az ügyeletes olyan lesz velünk, úgyis kap pénzt...

Emma megszületett 2009.10.24, 3450gramm, 54 cm
emma család
 
 


Sutimano76: ez általános lista, ugye?! Úgy tudom, hogy a kórházba a kicsinek csak popsitörlőt kell vinni, minden mást adnak.
Meghatottál a verssel, most már nem csak a pocakomban van gombóc. :D
Sanghai: gratulálok! Szerintem inkább az anyaság érzete részegített meg. :D

KépKép
moncsie
 
 


Sziasztok!

Csatlakoznék az októberben szülőkhöz. Én október 20-ra vagyok kiírva. Jön még akkor valaki szülni? :lol:
Az elsőt is itt szültem 2006-ban.

2006-ban csak popsitörlőt kellett, mellszívó és akinél nagy volt a baba körme ott a kiskesztyű is jól jött.

Engem is érdekelne, hogy most kell-e más valami?

Most is tartják az 5. napon való hazamenetelt?

Nekem anno nagyon sok volt bent az 5 nap, plusz maradtunk egyet a sárgaság miatt. És a szülés előtt 2 nappal már bent voltam. Szóval 8 nap bent eléggé sok volt, főleg egy ötágyas kórteremben, ahol mindig volt valami, így pihenni nem sokat lehetett.

Üdv.
Vendég
 


Csak popsitörlőt kell vinni, és egy saját kistakakarót, minden mást a kórház ad.

Igen 5 nap a bentmaradás.

Emma megszületett 2009.10.24, 3450gramm, 54 cm
emma család
 
 


Sziasztok!

Betöltött 4. nap után engednek haza nekem azt mondták.

Kép
gabcsi1
 
 


Maricka, neked van fogadott dokid?
symont
 
 


Sanghai,ez a lista egy másik honlapon volt fenn,csak miheztartás végett raktam fel,nem szentírás,de köszi a kiegészítéseket.Nekem sok minden nincs még meg róla,sajna nem tellik,majd apránként,meg ki tudja még mit kapunk addig.Előkét például még nem vettem,mert eddig ahol néztem csak kötözős meg tépőzáras volt én meg bebújóst szertnék.bár az csak fojtás szempontjából,mert ha tele van kajával akkor nehezebb levenni!

A kórházban kapott lista szerint a babának:
-popsitörlő,
-esetleg saját kistakaró,
-sapka(a folyosó elég nagy a huzat),kis kesztyű,a karmolászás ellen,
- hazamenős ruha(ez kikészítve nálunk majd apa hozza be.

ennyi,a mamának hosszabb a lita,azért írtam hogy kérjetek a kórházban a szülésznőtől.De ha valakinek kell leírom és elküldöm priviben!!!.

Sanghai sajna a képet nem töltötte be a számítógép,de ha majd betölti megnézem,mert az oldalam lukas már olyan kíváncsi vagyok!!!!!

sutimano76
 
 


ÉS IGEN BETÖLTÖTT A KÉP:GRATULÁLOK MÉGEGYSZER,GYÖNYÖRŰEK VAGYTOKén meg kicsit sárgulok,már annyira várom az én pici kislányomat!!!!

sutimano76
 
 


Sziasztok lányok!!!

Kicsit keveset tudok gép elé kerülni ,mert a kis tündérem lefoglal teljesen. Igaz alszik sokat, hál'istennek. De én még fáradékony vagyok!!!Egész napom abból áll,hogy szoptatás , büfiztetés, fejés(annyi tejem van.... néha még 1litert is félre tudok tenni) .
Ja és néha pihenés...
Sanghai: Tegnap taliztunk Dáviddal, nemhogy egynapon szültünk még egy napon is intéztük a lányok papírjait is :D
Hogy mennek a dolgok???? Nekem két napja volt egy síró görcsöm... 1órán keresztül sírtam..../ ez most nem egy nappal később jött :D ,mint nálad/
Volt Rékának egy hatalmas bukása, felkaptam, de a ruhámat cserélhettem!
Köldök csonkunk már vasárnap leesett. A szopcsival kicsi kis gondjaink vannak. hogy néha cumis üveg is előkerül , sajnos!!!
A gátad hogy van??? Nekem még nagyon fáj... szombaton sírtam,mert alig bírtam lábra állni.

Képet legközelebb teszek fel én is, de most mennem kell, mert a kisasszonynak fürdés következik!!!

Sziasztok és vigyázzatok magatokra!!!

u.i: én is csatlakozok sanghaihoz, a kórházban minden szupi volt!!!
Ne ijedjetek meg, nem lesz semmi gond!!![/img]

Judit

Kép
szgiuditta
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó olvasni,hogy elégedettek voltatok a kórházzal!

Sanghai:nagyon szépek vagytok!Gratulálok Dorkához!

gabcsi:drukkolok,hogy beinduljanak az események,hátha mi is tudunk majd találkozni!

Nyuszi:neked is nagyon drukkolok!

Nekem holnap kell befeküdni,és csütörtök reggel lesz a műtét,és így elköszönök egy időre!

Mindenkinek kitartást,szorítsatok nekem! :D

Kép
abygél
 
 


Abygél: nagyon szorítunk, ne izgulj, biztos minden rendben lesz. Gondolj arra, hogy nem sokára már megölelheted a kislányod.
symont
 
 


Sziasztok!

Ma voltam dokinál, holnaptól minden nap vizsgálat lesz. ha nem indul be jövőhét szerdán befektetnek.

Kép
gabcsi1
 
 


Tegnap voltunk látogatóban a Szent Imre szülészeten.
Hát, mit ne mondjak, inkább az Uzsoki.
Az tény, hogy szép, modern, tiszta, van akár 1 ágyas szoba is, de:
Az apuka és a látogatók csak egy üvegajtón keresztül nézhetik meg a babát, az anyuka kimehet a 20 négyzetméteres előtérbe, de közben a babát bent kell hagyni a folyosón.
Ez nekem egyáltalán nem volt szimpatikus, az rendben, hogy senki nem fogdossa a gyereket, de ez az elkülönítés egyáltalán nem családbarát.

Emma megszületett 2009.10.24, 3450gramm, 54 cm
emma család
 
 


Sziasztok!

nem tudom, tudjátok-e, de ha magán egészségpénztári tagok vagytok, nagyon sok dolgot el lehet számolni a babaápolási termékek közül, pelenkától a mellszívóig, sőt még a szülés utáni Tena betétet is. Ha érdekel valakit, van egy listám az elszámolható termékekről!

további jó babavárást, és babázást! :-)

Edina

KépKép
r.edi
 
 


r.edi: engem érdekel a lista. Bármelyik egészségpénztárnál elszámolható? Mi MKB-sek vagyunk.

KépKép
moncsie
 
 


Szia Moncsie,

úgy tudom, ezek egységes szabályzás alatt vannak. Nekem konkrétan az OTP EP-től van a listám, de szerintem ez érvényes mindenhová!:
Kérésének megfelelően tájékoztatjuk, hogy babaápolási termék bármely üzletből hozott ÁFÁ-s számla alapján elszámolhatóak.

Babaápolási terméknek minősül:

· Törlőkendő

· Pelenka

· Tusfürdő

· Testápoló

· Cumisüveg

· Cumi

· Anyatejet pótló tápszer

· Csecsemőmérleg

· Orrszívó

· Mellszívó

· Őrző-figyelő

· Oltóanyagok

· Lázmérő

· Hintőpor és krémek

· Tena Lady - éjszakai betét (kórházba szülés után)

· Lázmérő a Kicsinek (digitális, flexibilis végű)

· Mellbimbó védő hidratáló (Avent-szoptatáshoz)

· Mellbimbó betét (szoptatáshoz)

· Elektromos, vagy kézi mellszívó készülék

· Neogranormon popsi törlőkendő

· Hintőpor és krémek a babának

· Sejtbankból köldökvér levétel/tárolás

· Orrjárattisztító

· Köldöktapasz

· Fültisztító pálcika

· Tejgyűjtő tároló

Mi pl a DM-ben szoktunk vásárolni, ott is kérünk számlát, és azt tudjuk elszámolni.
Remélem segít a lista :-)

Edina

KépKép
r.edi
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon jó, hogy írtok a mahán egészségpénztári tagságról.

www.mkbep.hu honlapon rajta van, mit lehet elszámolni (elszámolható termékek, külön a gyermekes mamik részére is, pl. már terheskönyvvel előre lehet vásárolni babónak dolgokat, utána meg 4 éves koráig a gyerkőcnek) És az egész családot be lehet jelenteni, akik élvezhetik a pénztári tagság előnyeit!

Olvassatok, tájékozódjatok, megéri, de sok idő kell rá.

Ha valakinek kell, én is tudok segíteni, mert már évek óta tag vagyok, amugy meg van ügyfélszolgálat is.

Jó babavárást ill. babázást

kispatak
Vendég
 


sanghai, nagyon szepek vagytok :)
lista nagyon jo h hozza fuzted a tapasztalatid!! es milyen jokat :) kising total felesleges... body a lenyeg. rovid hosszu ujju. na meg a zokni is.. en nem reg kezdtem raadni, de meg mindig kenyelmesebb a labas naci.
popsikrem, nekunk pirosodott akorhazitol, ha vki ezt tapasztalja akkor sudocrem! helyre vagja 1 nap alatt..! igaz nem olcso, a legkisebb 1000ft, de nekunk harom honapja meg van.. ugyanis ahoz kepest h mit mutatnak a korhazakban h mennyi kremmel kenjuk a baba popojat.. hat total felesleges, erzekeny a boruk, a popsitorlo nem is tesz jot nekik! inkabb vatta plusz viz. es naponta egyszer bekenni! untig eleg.
merleget csak az vegyen v kolcsonozzon aki nem kattan ra. mert tobbet art az elejen mintsem hasznal. mindeki azon parazik eleg e a teje..
baldachin nekunk van, sosem hasznaltuk, max disznek jo, allitolag nem egezseges amugy..
jatszoszonyeget meg most kezdtuk el hasznalni :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


sziasztok!

gratulálok az új anyukáknak, gyönyörűek a babák, sok örömet nektek! és nagyon drukkolok a még várandósoknak!!!

néhány tapasztalat tőlünk is: body-csak ez volt a jó, minden más felcsúszott, és a lábas nadrág ill. rugdalózó, meg a napozók a praktikusak amíg pici a baba, szerintem. Mi lassan elkezdünk mászni, így próbálkozom már a póló, nadrág együttessel, de még mindig nem az igazi...

popsikrém: érdekes volt, hogy amikor a kórházban voltunk, jó volt az a krém amit adtak, de mikor hazajöttünk, és itthon ugyanazt használtuk (ez a receptes cucc), már kipirosodott a popsi. Akkor vettünk sudocremet, amiből nem szabad sokat rákenni, mert vékony rétegben hatásos, és tényleg 2 nap, rendbehozta, azóta csak azt használjuk. És szerintem nem drága, mivel nekünk 250 g-os van, 2700 Ft volt, de 7 hónapja ezt használom, és még félig van! (én minden pelenkázásnál kenem)

Judit: mi a baj a szoptatással? Miért kell néha a cumisüveg?
és egy apró jótanács, nekem a dokim ajánlotta: gátsebre curiosa gél (kívülre persze) nagyon hatásos!

szüléstörténetre ha van idő... írjatok! :)

szép napot mindenkinek
czzsofia
 
 


ja és elfelejtettem, baldachinunk nekünk is van. nem lóg bele a kiságyba, mégis a kisasszony azzal kezdett el játszani mostanság. (este félálomban) nem tudom hogy érte el, de volt hogy 1 perc alatt magára tekerte. én le fogom szerelni...
czzsofia
 
 


[quote="szgiuditta"]
írta:
szgiudittaSanghai: Tegnap taliztunk Dáviddal, nemhogy egynapon szültünk még egy napon is intéztük a lányok papírjait is :D
Hogy mennek a dolgok???? Nekem két napja volt egy síró görcsöm... 1órán keresztül sírtam..../ ez most nem egy nappal később jött :D ,mint nálad/
Volt Rékának egy hatalmas bukása, felkaptam, de a ruhámat cserélhettem!
[/img]


Szia szobatárs! :lol:
Igen, Dávid mondta, h találkoztatok!Meg h ott volt Teri párja is, csak ő nem ismerte meg őt. Hiába, a jó öreg 106-os szoba... :D

Nyugi, hisztim nekem is volt azóta is egy, s még lesz is, azzal bíztatnak. Kicsit túlpörögtem, az volt a baj. Sok látogató jött, és én tele voltam energiával, csak azzal nem számoltam, h estére végem lesz, mint a botnak. Dorka is megérezte, nyűgös volt, én meg sírtam és veszekedtem Dáviddal. Szerencsére ő jól kezelte a dolgot, és nyugtatgatott, pár percen belül meg már hárman bújtunk össze, mintha mindig ilyen idill lett volna... Szóval anyukák, ismét egy okosság: készítsétek fel apucikat, h számítsanak rá, ha hiszti van, az a kedves hormonoknak és a fáradtságnak köszönhető! Nem megsértődni, nem nekik szól! Ja, és szigorúan pihenni, aludni napközben is, mert az ember észre sem veszi, úgy lefárad!

Judit, ez rengeteg tej! Nem akarsz leadni? Ilyen mennyiségnél simán megéri.

Most megyek, puszi!

Köszönjük a gratulációkat! Kép nézgelődünk

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sanghai,Dorka de édi,és azok a szemek,na meg haja is van bőven!!!!
Köszi a sok infot,de nem ígérem ,hogy megjegyeztem,sztem ezeket én még meg fogom kérdezni tőletek!!!!!
Most annyira kavarog már a fejem a sok infotól,hogy a felét el fogom felejteni.A fő dolgokra azért odafogok figyelni,etetés,büfi,pelenkacsere. :lol: :lol: :lol:

Judit,a topikomban egy debreceni lány 1800.-/l -t ír a leadott tejcire.Azért az nem semmi,nem is gondoltam volna!!

sutimano76
 
 


Sziasztok!
Irigy-irigy a gyönyörű babákra :) nagyon sok boldogságot hozzájuk!!!
Bocsánat, hogy nem válaszoltam a feltett kérdésre, de náthás lettem, és elég cudarul éreztem magam, így csak a maileket olvastam pár napig.
Szóval eleinte a XV. sztk-ba jártam, de aztán eljött a félidő és kezdtem parázni, hogy lesz a szülés. Tehát van fogadott dokim, Habermajer.
Ég és föld az sztk és a magánrendelés közötti hangnem, nem bántam meg, bár sok pénz, az igaz, de azóta nem is parázok a szülésen.

Kép
maricka
 
 


Ja igen, az Egészségpénztárral kapcsolatban. Én is most adtam a húgomnak egy listát, hogy miket vegyen meg. Neki kártyája van, és csak gyűlik rá a sok pénz, alig használja ki... hát most majd lefogyasztjuk :D

Kép
maricka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?