Új privát üzeneted érkezett!

Szöszke, mi is a himlő elleni oltást adatjuk még be, nekünk is egy db oltás lesz az 1 szülinapja után egy nappal :? Mást már nem. Miért, mi van még amúgy?

Strand, szerdán és csütörtökön nagyon meleg lesz, ma elsétáltam a Paskál strandig, hogy megnézzem, messze van-e tőlünk, úgy volt, hogy az egyik barátnőmmel megyek el, de lemondta.
Valaki jönne még? Vera, te írtad, hogy mennél!
Jó fél óra séta tőlünk, de annyira nem vészes.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


LKata, tükör :lol: Nálunk is ez van. Nézi magát benne, mögé állok, meglát és nagyon mosolyog, aztán hajolok felé és tudja, hogy a tükör az csak a tükör, mert hátranéz :lol:
Nálunk a tapsolás Balaton óta megy, mert ott egész nap mindenki tapsolt neki, mert épp azt "tanítottam" :lol: De hát egész nap nem lehet tapsikolni a háztartás mellett, amikor ketten vagyunk itthon egész nap :?
Örülök, hogy nem csak nálam szakad el a cérna :wink: :oops:

Szöszke, a rokon beszólása elég dühítő :evil: Nem hiszem, hogy ilyen stílusban kellett volna előadnia. Amúgy miért nem eszik Gergő főzeléket, nem jött be neki a zöldség? Mármint a zöldborsó, na igen, azt kéne cukrozni, amit én sem csinálok, de pl. a brokkoli vagy a karfiol almával? Vagy gesztenye-alma?
Húst én is hetente 2-3X adok, eddig csak csirkét, és ha bébiételt kapott, akkor pulykásat is.

A tejtermékek pedig nagyon-nagyon bejöttek Lottinak, a túrót imádja a párolt almával és a natúr joghurtot a szilvával :lol:


Bettyna, de okos Szabi!!! Lotti semmi ilyesmit nem csinál. A könyvekből mutattad neki először a kutyát, zümit ilyeneket és úgy mutatta meg utána? Nekünk nincs ilyen babakönyvünk :oops:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi,
most pont lehűlt a levegő :? De ha megint 30 fok lesz, akkor mennénk a Paskálra! Holnap rá is érnénk, csak nem tudom milyen idő lesz...
Szerda nem jó, csütörtökön meg csak úgy, hogy legkésőbb 16 órakor el kell jönnünk :roll: Na majd egyeztetünk priviben!

Nagy-nagy gratula a járáshoz! :)

Betty,
Szabi nagyon okos, ha ilyeneket tud! Pálmi nem tud ilyeneket, pedig őt is okos gyereknek tartjuk :lol:

Szöszke,
idegesítő lehetett, én is kiakadtam volna a nőcire. Védőoltásokról nem gondolkodtam mostanság, szerdán megyünk dokinénihez 10 hós kontrollra, majd akkor rákérdezek ajánl-e valamit.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

 
 

szöszke...bocsi, nem tudtam, sajnálom hogy az igazi nagymami már nem él :(
Mostohanagymami :( :evil:
Borsót Norbi sem szereti. De szereti a brokkolit krumplival, salátafőzeléket sajttal, cukkínit, rizzsel, néha csinálok
ilyen répa, burgony, tök, pici hagyma, zöldbab keveréket is :D
Használok már olívaolajat is, kaport, petrezselymet, zellert, és sót kis mennyiségben, szoktatni kell ezekhez,
nincs már korán ne félj! :D

Ildi, szöszke...bárányhímlőről beszéltek???Azt én is beadatom majd.

Bettyna, már hiányoltalak! Nahááát, Szabi olyan ügyes, okos! :D
Norbi nem akar résztvenni ilyen szellemi témákban
mint állatoskönyv nézegetés, tapsolás, mutogatás a felismert állatra, tárgyra :?
De a testi fejlődés nagyon jól halad, ma ő is kettőt lépett, és hosszan áll egyedül, majd legugul és onnan újra feláll :D

Még reggel a vérszegénységgel kapcs. akartam is kérdezni hogy mi számít sok alvásnak, mert Norbi pár napjatöbbet alszik.
Képzeljétek este 9-től reggel fél8-8 óráig alszik, eszik és még visszaalszik negyed 10-ig :shock:
kicsit játszik , szűk egy órát, eszik gyümit és megint nyűgös, dörzsöli az orrát, leraktam aludni, és 5 perc alatt elaludt
....és így tovább :roll:
4x alszik egy nap és még este is 11órát.
Kicsit aggódom, remélem nem lesz beteg, vagy vérszegény???

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Még annyit hogy apukám javulgat, már nem kell erős fájdalomcsillapító, és már sétálgat, söprögetett az udvaron,
nem fekszik egész nap. :D

NyugtonMalac...hogy vagytok????

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata de jó neked, Pálmi meg pont ellenkezőképp van, nemrég még aludt 12 órát éjjel és nappal 2-szer összesen kb. 3 órát. Most meg éjjel 10 órát és nappal még egy felet :shock:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok Lányok!
A türelem témakörhöz kapcsolódóan kicsit elgondolkodtam: nem lehet, hogy azért nincs türelmetek a gyerkőchöz, mert
- valami olyat vagytok kénytelenek csinálni, ami elvonja az időtöket (házimunka, tanulás)
-vagy Apa nem foglalkozik a gyerekkel eleget?
Lehet hogy én vagyok túlzott feminista (nem szokták jelezni, de lehet) , de kedvesemmel sokat beszélgettünk az egész gyerek témakörről, és a párommal kiegyeztünk abban, hogy a gyereknevelés is munka. Nem 4 órás, nem könnyített- ez egy egész napos speciális munka. Nekem segített az is, hogy néha-néha az apja kezébe nyomtam a gyereket, hogy tessék, most te foglalkozz vele egyedül. És akkor nem mosogattam, nem takarítottam, hanem ledőltem az ágyra és pihentem. És akkor a párom rájött, hogy mi van a mókán és kacagáson túl. És nekem igenis elvárás a férjem felé, hogy segítsen a takarításban, vagy ha nem takarít, vigyázzon a gyerekre addig. Vasalni ő is tud, főzni szintén- nem hülye gyerek.
És lehet hogy valakinek nem tűnök őszintének, de ki merem jelenteni: a gyerekkel nem vagyok ingerült, legrosszabb esetben is csak fáradt, de akkor aktivizálom Aparobotot.
De persze azt is megértem, ha valakinek nem ilyen típusú a párja- szerencsére nem vagyunk egyformák. Csak jelezni akartam, hogy létezik ilyen is.
LKata: örülök, hogy Apud jobban van. :wink:
Fejlesztés: kicsit másként látom ezt is- enyim gyerek ugyanis most szerintem nem igazán fejleszthető ücsörgősen, most mindene a kúszás -mászás. Ha pár percre meg tudom tartani egy könyvecske felett, akkor persze próbálok neki magyarázgatni, de leginkább csak követem a lakásban (a kertben, a játszótéren, a játszóházban, stb.) őt, és ott próbálok hozzá értelmesen beszélni (de jó ez a homokozó; nézd csak a kislányt, miylen szép lapátja van, stb.). :roll:
Hozzátápi: mi is mindent adnánk neki (ami a kiskönyvben írva vagyon), csak sajna nem eszik eleget. Mindent megkóstol, de nagyon keveset eszik egy féléből (4-5 falat). :oops:
Valahol egyébként azt olvastam, hogy a növényekhez (példul spenót) is azért szoktak állati eredetű fehérje fogyasztását javasolni (példul tükörtoji), mert anélkül nem oldódnak ki a hasznos anyagok. Tehát a teljes húselhagyás is káros.
Aludni még sajna mindig sokszori keléssel alszunk- valaki azt mesélte, hogy az első gyerökkel ő is így volt, aztán a második gyereke már átalussza az éjszakákat 8 hetesen. :shock: Szeretnék én is erről beszámolni december után :lol:
No, megyek, ébredés van.
Pusz,
Marcsi

macianyu
 
 


Macianyu, na igen, fontos, hogy az apa is besegítsen, de ált. az apák nagy része reggel elmegy dolgozni és késő du. jön haza :? Nálunk is így van, Zoli reggel fél 8 körül meg és fél 18 körül jön haza. Ilyenkor rögtön csak nem nyomom a kezébe a gyereket, hogy most én fáradt vagyok, mert oké, hogy a gyerekkel lenni is munka, de ő is gályázott ám egész nap. Hagyom, hogy levetkőzzön, vécére menjen, egyen, ilyenek. Aztán ált. már majdnem este van, közben etetés, amit ő nem tud csinálni, mivel én szoptatok :lol: A füri közös, utána megint én szoptatok. A hétvége persze egészen más, sok mindenben segít, Lottival is elvan.
A türelemvesztés ált. hétköznapra értendő, hétvégén más hármasban, persze olyankor is ki tud feszíteni Lotti néha, pl. éjjel amikor 2 órán át nem hajlandó aludni. :evil:
Hétköznap pedig van teendő, én ritkán főzök, de kétnaponta takarítok, mert Lotti bejár mindent, mosok, ilyenek. Ezt gyerek mellett egész nap mosolyogva nem tudom megcsinálni, de muszáj! Szóval talán habitus kérdése is, nem csak segítő/nem segítő apa és a házimunka/tanulás a mumus.
Amikor pedig végre alszik, akkor eszek/iszok, megcsinálom a kajáját (én minden nap főzök neki, ritkán van bébiétel, üveges), picit pihizek, olvasok, netezek (mint most is), hogy feltöltődjek.

LKata, szerintem örülj, hogy Norbika ilyen szépen alszik, nem hiszem, hogy baja lenne! Lotti is naponta 3X alszik, bár pont most kb. 4-5 napja kezd átállni 2 alvásra. Este meg ált. 9 órát alszik összesen.
Nem hiszem, hogy beteg lesz, ne fesd az :twisted: a falra :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi: nálunk is dolgozik apa nap közben, és én is minimum 2 naponta felmosok. De ha hétvégén felteszem a kérdést, hogy takarít vagy gyereket vigyáz, ő visszakérdez: neked melyik lenne jó, cicám? És szinte minden este hancúrozik fárasztás képpen a gyerkőccel vagy egy órát. Nem bezzegelni akarok, mert mindenki választotta valamiért a párját, csak tippet adni a nyugodt gyerekneveléshez. És lehet, hogy másnak más jön be, mint nekem- ezt is elfogadom. :wink:
(Egyébként főzni nem főzök naponta, de mi ezt nem is igényeljük.Minden család más és más. És az üveges kaját enyim gyerek sem eszi meg-ebben sorstársak vagyunk :) .)

macianyu
 
 


Jaja, értem én, de nekem nem azért fogy el a türelmem, mert házimunka van vagy mert párom nem segít...

Amúgy gyerek habitusától is függ, pl. a konyhába nem tudok úgy meglenni, hogy Lotti ne csüngne a lábamon és dőlne jobbra-balra, ha pedig az ágyába teszem, akkor sír és addig csinálja, míg ki nem veszem onnan... persze hogy elszakad a cérnám egy idő után :roll:

Amúgy mi hétvégén szinte sose vagyunk itthon, tehát nem kell házimunkát csinálni, ha nagytakarítunk, együtt csináljuk.
A nyugodt gyereknevelés jelen esetben nálunk nem attól függ, hogy párom takarít-e vagy gyereket foglal le, hanem attól, hogy én hogy aludtam, hogy tudtam-e enni napközben, hogy Lotti milyen lelkiállapotban van épp... szóval kissé összetett ez a téma...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

LKATA!
Örülök,hogy apukád jobban van.

Szülinapi ajándék: hát nálunk ez kemény dió, ugyanis szerintem még az első gyerekkel is nehéz, de így, hogy nekünk már van egy, így még nehezebb. Nagyon-nagyon sok játékunk van, a nagyobbikról és így már nehéz most meging okosságot venni.

Fejlesztés: szerintem nem kell kimondottan leülni és azt mondani én most fejlesztem a gyereket. Nekem az a meglátásom és az elsőnél bevált, legalább is a külső visszajelzések mind ezt mutatják, hogy elég nagyon sokat beszélni hozzá és minél választékosabban kifejezni magunkat. Aztán mikor már egy kicsit nagyobb, akkor lehet mindenféle logikai játékkal próbálkozni.

ILDI:
Egyet értek veled a türelemmel kapcsolatban. Én is el szoktam veszíteni a cérnát, és aki azt mondja ő nem az még saját magának is hazudik. Két gyerekkel még brutálisabb. CSak pl. este lefekszenek aludni felsóhajtasz, hogy de jó én is lefekszem végre elalszol már eleve tök késő van, akkor felkel a kicsi mert éhes vagy szomjas, kiszolgálod visszafekszel épp lecsukod a szemed ébred a nagyobb mert neki pisilni kell. Megint lefekszel épp elszenderedsz és megint kell a kicsi evés vagy ivás, elalszol aztán már reggel van és ébrednek a gyerekek. Ez nálunk hat és fél hét között van. Szóval nekem ne mondja senki, hogy egy ilyen éjszaka után másnap nem veszíti el a cérnát és ennek semmi köze se a takarításhoz se a főzéshez se semmihez. Félre értés ne essék ezzel nem azt akartam mondani, hogy fáraszt az egész, de vannak a gyereknevelésnek nehéz pillanatai, persze rengeteg benne az öröm és semmi pénzért nem csinálnám vissza az egészet.

Mi is mennénk strandra, de én olyan bálna vagyok. :cry: :cry:

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Hozzátápi:
Én is azt gondolom, hogy hét hós kortól el kell kezdeni a zöldség gyümölcs adását. Nyolc-kilenc hósan a csirke húst, egyszerűen szerintem csak az anyatej nem ad megfelelő tápértéket egy ennyi idős babának. Nekem ugye mind a két gyerekem tej allergiás így tejterméket nem kapnak, de szerintem húst minden képen egy héten kétszer enniük kell, és ezt mondja a gasztros főorvos is akihez hordom őket.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Főzés:
Mi sem igényelnénk, ha ketten lennén, de nekem muszáj főznöm a nagyobb miatt is és a kicsinek is én főzők, szerintem brutál drágák a bébi ételek, nekünk egy üveg nem is elég egyszerre és így anyagi csőd lenne minden nap azt venni. A nagyobbikról meg már nem is beszélve, ő biztos nem örülne, ha egy üveges kaját nyomnék a kezébe, vagy kennék neki egy vajas kenyeret ebédre. :lol:

Így nálunk kétnaponta főzés van. Minden nap kétszer megyünk játszóra délelőtt és délután, szóval nem mondhatom, hogy unatkozunk és azt sem, hogy nem fáradok el nap végére. És akkor még az egyéb ínyencségekről nem is beszéltünk, hogy mondjuk éjszaka két gyerek alvás között lekvárt főztem be, hogy ne boltit egyenek a gyerekek. :shock:

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Tücsök, biztos vagyok benne, hogy nem vagy bálna!

Tetszik, amiket írtál, nagyon egyetértek!

Verával még egyeztetünk reggel, de úgy néz ki, hogy jó idő lesz, kb. 11 körül megyünk ki a strandra (Paskál), akinek van kedve, jöjjön!


http://www.termalfurdo.net/index.php?p=egy_furdo&fid=28

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Hehe, és most nézem, hogy minden kedden féláron van a belépő :lol:

http://www.termalfurdo.net/index.php?p= ... d=28&alm=4

Na megyek, még most kezdünk el filmet nézni, az a címe, hogy Másnaposok, állítólag nagyon jó. Jó éjt!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


mtücsök: kicsit rosszul esik, hogy kétségbe vonod szavaim valóságtartalmát :cry: , főleg azok után, hogy mind az evési, mind az alvási problémákról őszintén beszámolok. Nem azt írtam, hogy mintaanya vagyok, egyszerűen csak azt, hogy a gyerekkel sosem vagyok ingerült. Nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok a világon. Apánál is rákérdeztem a dologra az imént, ő tanúskodni is hajlandó- több tanút már csak a bírósági tárgyalásomra vagyok hajlandó odacitálni. :lol: A lekvárbefőzés nem semmi, pláne ekkora melegekben nyomni nagy meló lehet! Gratu!
Strand: de jó nektek, kíváncsi vagyok, mit szólnak majd a pöttömök.
Jó éjt mindenkinek,
M.

macianyu
 
 


[quote="macianyu"]m írta:macianyutücsök: kicsit rosszul esik, hogy kétségbe vonod szavaim valóságtartalmát :cry: , főleg azok után, hogy mind az evési, mind az alvási problémákról őszintén beszámolok. Nem azt írtam, hogy mintaanya vagyok, egyszerűen csak azt, hogy a gyerekkel sosem vagyok ingerült. Nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok a világon.
M.


Macianyu!

Félre értettél, nem akartalak én téged bántani, és azt sem kérdőjelezem meg amit mondasz. Én csak a saját véleményemet írtam le két gyerek után. Bocsi, ha bántó voltam, tényleg nem állt szándékomban megbántani. Remélem nincs harag.

Arról meg már nem is beszélve, hogy egy ilyen kicsi gyerekkel még nem is történik olyan extra ami miatt sokat kéne ingerűltködni, de egy négy és fél éves már igen is kiveri néha a biztosítékot. :wink:

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Jaj tudom mit akartam még OLTÁSOK:
Mi a kötelezőkön kívül semmit nem adatunk be, én eléggé oltás ellenes vagyok. Nem bírom ezt a sok újfajta cuccot. Mindentől óvják az emberek a gyerekeiket közben meg mindenfélékkel beoltatják őket amiről azt sem lehet tudni, hogy mondjuk pár év múlva milyen mellékhatása lesz. Nekem van a környezetemben olyan gyerek akit beoltottak bárányhimlő ellen aztán mégis elkapta és kórházba is került vele. :? :shock:

Ezzel megint nem akarok senkit megbántani, csak ha már feljött a téma gondoltam leírom a véleményem.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Éjszaka a másodikkal: az első 5 hónaposan átaludta az éjszakát a második már 10 hónapos és még mindig kétszer kell. :shock: :shock: Remélem egyszer ő is megtanul estétől reggelig egyfolytában aludni.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Tyűha, szabadulnak elfele az indulatok. :shock:
Én biza sokáig bírom cérnával, de amikor Gergő már fél órája nyomja torokból, akkor én is elkezdem torokból nyomni, és akkor csönd lesz egy időre a megszeppenéstől.

Mtücsök, befőzés: gratulálok! Én is játszadozom a gondolattal, csak nincs mit befőznöm. De most a lustaságom szól belőlem, egy köpésre van a piac tőlünk. :roll:
Szóval akkor csak rosszabb éjszakákra készüljünk, ha már két gyerekünk lesz? :shock: :D Már így is totál kivagyok...most aludhatnék, amikor Gergő is alszik...de egyszerűen ilyenkor végre nyugi van.
Én sem emlékszem, hogy bálna lennél... :shock:

Macianyu, rendes férjed van. Nekem is jó férjem van, csak nagyon magunknak valók vagyunk, és nehezen osztjuk meg a feladatokat. Vagyis ha megkérjük egymást valamire, az nagyon szépen működik, csak magától nem mindig megy a dolog. (Légyszi, fogd meg a gyereket addig, míg kimegyek ide-oda, vagy Figyelsz rá, míg wc-zek, stb...) Jó lenne, ha automatikusan mennének a dolgok, és nem kellene szólni érte külön. Ebben a nők jobbak, sokkal figyelmesebbek, résen vannak.

Ildi, az az érzésem, hogy Lottika totál kezd megérni egy játszóházas foglalkozásra. Mármint hogy gyerekek között legyen és olyan ingerek érjék. Gergő unalmában szokott rám mászni..és közben óbégat a kis zsivány.

Kép
szöszke
 
 


Csajok, akik holnap fürdőbe mentek! Lehet, hogy hülyeségnek tűnik, amit mondok, de használjatok tampont! :oops: :oops: :oops: A HPV minden mesterséges vízben ott lehet... :cry: :cry: :cry:

Kép
szöszke
 
 


sZIASZTOK!!

Veronika!
Mi is most előszőr vittük ki a járókát, de nagyon bejött. Újdonság volt és jól elvolt benne. Bent egyre inkább utálja a ketrecet, felcsimpaszkodik a sarokban és próbál kijönni. :x :o :evil:

Timi!
Gratu a foghoz!!!!!!!!
Édes lehet Sanyika, képet kérünk! :wink: :)

Haladtok az evéssel, vagy még főleg szopi???

L.Kata!
Mi már 9 hónapos kora óta 3-as tápot eszünk. (nem kaptunk kettest, így lett a hármas, de nincs vele gond, rajong érte. 3 szor kap, 300ml-t.)

Csuklottál tegnap reggel?? :lol: :lol: :lol: Főztem zabpelyhet és emlegettelek! :lol: :lol: Nagyon gyorsan kész lett, összeturmixoltam őszibarackkal és Konsti befalta. :D :D

Nekem a második csaszi volt, de az első nem. :wink:

Norbi bibijének jobbulást!!!
alvás: lehet a melegtől is. a sok mozgás.... irigykedem, igaz Konstinak sikerült egy órát aludnia tegnap délben. ez csúcs, mert most már apa dolgozik....


Ildi!
Hatalmas gratula Lotti-kisasszonynak!!!!!!!! :)

megértelek, h nehéz türelmesnek lenni, mások vagyunk, más habitussal. lehet, h tényleg a közösség lenne a megoldás. Nálunk is nagyon unatkoznak, hiába a játék, kettővel még nehezebb játszani. tanácsom nincsen, ha lenne kert, az talán segítene. Esetleg szobahinta az ajtófélfára erősítve....
Szoktam azt is, h cserélgetem a játékokat, ne unják el. ....

Szöszke!
A Te fiad, a Te felelősséged.... amit teszel, az a helyes, nem amit mások mondanak. Te érzed..... Ne foglalkozz másokkal.

Oltások: Én nem vagyok elég bátor, így minden oltást megkapnak, amit a doktornénink javasol. Anno a rotát nem javasolta, azt nem adtuk, de amúgy mindent. Neis Vac, Prevenár, 18 hónaposan a bárányhimlőelleni és már szó volt az új influenza elleni szuriról is.

Rólunk: nálunk most a berregés a sláger. "penget" a száján az ujjaival és berreg. :lol: :lol: :lol: Jó fej, ha nagyon ki akar jönni a járókából, akkor produkálja magát 8önálló állással, berregés, tapsolás...jutalmat remél, vagyis, h kiveszem a ketrecből. ) Csudapasi!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Ma jönnek a fűtésszerelők, remélem minden rendben lesz és hamar végeznek.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kép Berregés-pengetés

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Azt nem mondanám, hogy unatkozik Lotti, mert sokat foglalkozok vele, inkább azt, hogy annyira minden de minden érdekli, hogy tényleg nem áll meg egy percre se. :roll:
A játszóház jó ötlet, majd keresek is valami ki helyet, ahová elmehetünk.

Tampont sosem használtam :shock:

Macianyu, talán te alapból türelmesebb típus vagy, mint én, én amúgy is olyan adj uram, de azonnal féle vagyok :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Veronika most írt, hogy mégsem tud jönni a strandra, ha másnak nincs kedve, akkor most mi se megyünk ki kettesben Lottival, jelezzen, aki menne!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!

Húúú, de sok téma van/volt. :wink:
Nekem tetszik ha mindenki őszintén elmondja a véleményét....csak veszekedés ne legyen :oops: :)

Én véleményem:

Türelemről: Macianyu irigyellek ha mindíg türelmes tudsz maradni, és az én esetemben lehet bele is trafáltál,
engem valóban idegesít ha elmaradok a házimunkával vagy nem minden a terv szerint alakul :roll: :oops: ciki de így van.
Ettől önző vagyok vagy rossz anya? :oops: :( szényenlem de sokszor befolyásolja a türelmemet.
Próbálok ezen változtatni, ígérem.
Tök igazad van a gyerek az első feladat! :wink:
Apa segít nekem vigyázni Norbira, de sajnos nem takarított mostanában.
Sokat segített mikor veszélyeztetett terhes voltam :D
de mostanában már nem, pedig van hogy megkérem porszívozzon már fel legyen szives, erre ő:
-Majd később! (persze én nem szoktam rá várni) :roll:
vagy-Hát, nagyon nincs kedvem! :?
enek ellenére jó apa és jó férj, nekem ennyi belefér.
Azért elmegy a Dm-be, Tescoba bevásáról ha megkérem.
ezzel így vagyok mint Ildiék
Mert ha belegondolok, ő is reggel 7-kor megy dolgozni( a héten már 5-kor) és este 6 felé ér haza.
Felelősségteljes , precíz munkát végez, mikor hazajön elérakom a kaját, átöltözik....miegymás és néha megy ki a kertbe
meglocsolni a gyümölcsfákat, vagy füvetnyír.De ha ledől a Tv elé, akkor sem oszthatom ki neki a feladatokat. :oops: :?
Mikor hétvégén több ideje van, játszik Norbikával, sétálunk vagy megyünk a mamákhoz.
De nálunk mindíg van a házkörül munka, úgyhogy ő azt csinálja még én fennt vasalok, vagy Norbizok.
Nem mondom hiányzik hogy elmenjünk kikapcsolódni vagy csak együtt Dvdzzünk vagy kiránduljunk, strandoljunk....de erre most pénz sincs...majd egyszer.
MTücsök...jó hogy jöttél...húúú, de rossz olvasni amiker írtál az éjszakával kapcsolatban.
Remélem nekem a második baba is jó alvó lesz. norbi már 3 hónapos korától végigalussza az éjszakát, el vagyok
kényeztetve :oops: :D
Becsülöm azt aki még a lekvárt is maga főzi hogy a gyereke egészségeset kapjon, ügyi vagy :D
Én is szeretnék majd befőzni, eltenni télire. :wink:
Egyenlőre anyukám csinálja ezt és inkább neki segítek így nekem is csurran-cseppen pár üveg. :wink:

Bocsi ha hosszú voltam :oops: :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!
Látom visszatért Tücsök... :lol:
Én is olyan típusú ember vagyok, mint Ildi: mindent most akarok. Így sajnos nem vagyok túl türelmes, de Borival nagyon-nagyon próbálok, mégis néha elszakad a cérna. Utána persze nagyon rosszul érzem magam, mert nem tudom értékelni, hogy van egy ilyen csodálatos kislányom... :oops: Írigylem azokat, akik mindig türelmesek...

Képzeljétek, Bori már nemcsak apát, papát, cicát, kutyát mond, hanem azt is, hogy anya... :lol: Végre nem cicinek nevez... :lol: :lol: :lol:

Oltásokat nem tudom... Prevenárt megkaptuk, Neis Vac - egy évesen szerintem beadatom, bárányhimlő - passz - nincs nagyobb testvér, aki hazahozza az oviból, persze tudom, hogy így is elkaphatja... :roll:

Ildi
Gesztenyét hogy csináltad Lottinak? Most vettem neki üvegeset, de cukor van benne. Miért kell mindenbe cukrot rakni? Én nem adok cukrosat Borinak... :roll:

Férj - jó neked Macianyu, hogy ilyen férjed van, de azért asszem sajnos nem ez az általános. Az én férjem mindent megcsinál, ha megkérem, de nekem sokszor egyszerűbb megcsinálni, mint megkérni, mert ő nem olyan "adj uram, de azonnal fajta" (hanem Pató Pál fajta), és én nem tudok napokig várni dolgokra... :lol: Persze a türelmetlenség elkerülhető lenne, ha mindent meg tudnánk osztani, de napi tizenix óra munka után nem biztos, hogy elvárható, hogy porszívózzon fel helyettem.

Ma elmegyünk súlymérésre, mert már nagyon régen találkoztam a védőnővel. Vérvételre is kell beutalót kérnem, de nem nagyon örülök neki.

Bori egyébként durván fogzik. Minden tüntet produkál, bár fogat nem érzek. Éjjel nem alszik, hanem keservesen sír, hasmenése is van, meg piros a feneke, mint állat, nyála is folyik ezerrel. Már vettem neki Dologélt, ez a max, amit megteszek, biztos finom, mert nem tiltakozik... :lol: :lol: :lol: Jó lenne, ha túllennénk ezen az időszakon, mert már igazi zombi vagyok, jó lenne egy olyan éjszaka, amikor csak kétszer kelek, nem ötször-hatszor... :roll:

marek
 
 


LKata
A te férjed is Pató Pál??? :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


Zsuzsu...örülök hgy ízlett a zabpehely. :D Édes a brümmögös kép! :lol:

Szöszke...látod a lányok is írják milyen fontos a főzelék.
Megértem hogy hús ellenes vagy, de ha a minőségtől akkor vegyél bébi ételből husosat, az ellenőrzött. :wink:

Már nem tudom ki írta, hogy a sóska mellé kell a fehérje is :lol: ez valóban így van.
Tegnap pont sóskát adtam Norbinak egy főtt tojássárgáját turmixolltam hozzá. :D imádta!

Főzés:Én is kétnaponta főzök. Férjem a melóba is visz kaját néha, így az se mindegy mit. :roll: Sajnos ő nem igen szereti cipelni a
főzeléket(itthon megeszi), én meg iomádom.
Norbinak naponta.

Aluszékonyság...háát, erről annyit hogy ez tök szupi kényelmes dolgo, de aggasztó akkor is.
Norbi este 8kor már olyan álmos volt, hogy leraktam aludni, és reggel 7-ig aludt. Megitta a 220ml tápszert és
fél 8-tól megint alszik :roll: ez normális????

Na, most már tényleg megyek, pusza.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Marek...háát, ja :lol: De az ő dolgait azonnal megcsinálja! :roll:
Na, jó én nem szidom, én imádom a férjem. Van tőle sokkal sokkal rosszabb is. :D
De jóó hogy ennyi mindent mond Bori! Anyáért meg irigy-irigy! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Marek, a gesztenyét a CORA-ban vettem, mirelit egész gesztenyék, pároltam kevés vízben puhára és almával és kevés krumplival adtam Lottinak, ez a fő kedvenc. Viszont most már nagyon-nagyon drága lett ez a zacsis gesztenye, minap láttam, hogy 3 e forint felett volt az ára :evil: Így natúr egybe gesztenyepürét vettem, amiben szintén nincs cukor és abból is ugyanolyan fini lett.

Amúgy nálunk dettó, Zoli megcsinál mindent, de kérni kell. Én meg úgy vagyok vele, hogy engem már zavar, hogy mondjuk ez vagy az rossz helyen van vagy por van . . . és inkább megcsinálom. Azt nem is várom el tőle, hogy hétköznap meló után még ő takarítson, de azért hétvégén ha nagytakarítunk, ő csillogó-villogóra takarítja a konyhát vagy a fürdőszobát, ha ő belekezd, nagyon alapos és hatékony, viszont nála ez tovább tart, mintha én csinálnám :roll: Na szép vagyok, a sz@r is ízetlen :lol:

LKata, ne szégyeld magad, emberek vagyunk, attól, hogy van egy vagy két (vagy több) gyerekünk, még megmaradnak az alapvető emberi tulajdonságok, pl. néha nálam az önzőség, amikor én már éhes vagyok, de még Lottit kéne etetnem/altatnom vagy innék már egy kávét, mert fáj a fejem, de nem tudok, mert minden előtte(m) van. . . hát persze, hogy ilyenkor már kissé türelmetlenebb vagyok.
De én is mindig figyelek arra, hogy Lotti ne lássa, persze nem mindig sikerül :oops:
És nagyon jó anya vagy, nyugi, nem ettől függ!!!!!!!!! Hány türelmes anya van, aki amúgy teljesen elhanyagolja a gyerekét...

A pasik meg csak pasik, lássuk be :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!

Ildi!
Láttad,hogy lehet olyan gesztenyét is venni, ami nem püré nem egybe gesztenye, hanem dobozban van és az van ráírva, hogy főzött reszelt natúr vagy valami ilyesmi. Lehetez is drága, nem tudom, bár vettem egyetés én is megcsináltam alma krumpli cs.mell, de nem igazán volt oda érte.

Zsuzsi!
Édi ez a járókás kép. Enyém fiam is állandóan brümmög, de ő úgy, hogy egy kicsit kidugja a nyelvét közben, persze ennek az az eredménye, hogy fröcsög a nyála. :lol: :lol:


Az én férjem is elmegy reggel 1/2 7-kor és 1/2 6-6 fele ér haza, akkor még vacsi meg ez az és már este is van. Ő is megcsinálja ha kérek valamit, persze nem azonnal és nem is magától. Sok esetben még azt sem veszi észre, hogy úgy tele a szemetes, hogy mikor rárakja a szemetet az már mellé esik. :lol: :shock:
Egyszerűen férfi ez van, én erre akkor sem vagyok képes, ha este 11 van. Lehet, hogy ő is fáradt és ő is komoly szellemi munkát végez, de szerintem az a fajta fáradság teljesen más mint egy gyerek nevelése. Sokan lenézik a gyereknevelést, pedig szerintem sok esetben komolyabb feladat mint amit a pasik csinálnak, hiszen mégis csak a mi felelősségünk, hogy milyen embert faragunk belőlük. (vagyis ahol ezt a pasi csinálja -mert én ismerek olyat- nyilván az ő felelőssége).

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Hú még két dolog és befejezem, mert sok leszek.

1. Képzeljétek megvan az én kis drágám első csínytevése, nem elég, hogy nap mint nap könyékig horgászik az akváriumban, most széttörte a zenélő forgóját ami az ágyikója felett van. :cry:

2. Nincs valami ötletetek hajhullásra. Nekem már egyszer elmúlt, és most megint csomókban hullik, nagyon durva. :cry: :cry: :cry: Lassan kopasz leszek.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Bori már hónapokkal ezelőtt eltörte a zenélő forgóját... :cry:

Hajhullásra - passz... gondolom valami vitamin, bár nem hiszem, hogy nem próbáltad... :lol:

Akkor gesztenyepüréből is lehet csinálni? Abban sincs más, csak gesztenye? De jóóóó!

Szöszke
Ezt a húsnélküliséget úgy csinálod, hogy utánanéztél, milyen fehérjeforrások vannak hús helyett? Mert akkor semmi gond nem lehet vele. A vegák, és a vegánok is így csinálják... Az a nem jó, ha valaki csak ész nélkül elhagyja a húst, de nem tudja, hogy mit lehetne helyette adni... De téged nem így ismerlek...

Tej/tejtermék - Mindenki azt mondja, hogy hú de fontos a tejtermék kilenc hónapos kortól, de közben meg ott a rengeteg allergiás baba, akik nagyon sokáig semmi tejterméket nem kapnak. Érdekes, de arról nincs szó, hogy nekik milyen hiányuk származik belőle. Most akkor mégsem olyan fontos?

Képzeljétek, új rendszer van nálunk. Reggel Bori anya hátán nézelődik , amíg anya kutyázik. Már csak azt kéne kitalálnom, hogy utána hogy szereljem a kutyát a hátamra, amíg Borizok, elvégre szeretném, ha a kötődés a kutyánál is működne irányomba... :lol:
MOndjuk tegnap szigorúnak kellett lennem, és be kellett zárnom Raszkit egy időre, mert füvet vágtam, és nem akartam darált húst csinálni belőle. Eléggé fel volt háborodva szegény, de gondolom akkor is fel lett volna, ha véletlenül elveszíti a fejét miattam... :lol:

marek
 
 


Köszi Ildi, ez jól esett! :oops: :D

Tücsök...hajhullás :( háát, nem tudom hogy ezek az A vitaminos kapszulák milyenek, nem próbáltad???
Vagy a sörélesztő tabletta???

Lefotóztam Norbit, így aludt reggel :D
Kép
most meg játszik
Kép
:D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jó reggelt!

Türelem:

Hát Emmánál még nincsenek olyan szituk, hogy nagyon elszakadna a cérna.Nem hisztizik még, elég nyugodt baba.Na de Ábinál a 2-2,5 éves korig horror volt.Annyira hisztis volt, majd kiugrottam az ablkaon.Az volt az az időszak, mikor még nem beszélt, nem tudta magát kifejezni, nem értettem mit szeretne, és ettől dühbe gurult.Na, azok a hisztik kb.3 perc alatt kihoztak a sodromból.Nagyon kemény volt.Minden nap volt kb 10 nagyon húzós hiszi.Általában este a bölcsi után, amikor egyébként is mindenki fáradt.Amióta beszél, szerencsére ezek megszüntek.Néha néha még egy egy előfordul, de azokat elég jól tudom kezelni, szerencsére elég együttműködő az Ábi.
Amitől rettegtem mindig is, hogy az utcán, buszon, boltban előad egy ilyen "földhöz csapom magam és ordítok mintha nyúznának" hisztit, szerencsére még nem fordult elő.Talán ehhez már nagy is.
De ember legyen a talpán aki az ilyen napi rendszerességgel való hisztit türelmesen szemléli.

Oltás:

Mi Ábinak beadattuk az agyhártya ellenit is, mert a családban egy kisfiu 3 évesen beteg lett és a betegség ráment a fülére.Most 14 éves és majdnem teljesen süket.És állitólag az agyhártya gyulladásnál nem ritka, hogy rámegy a fülre.Szóval ezt mindenképpen emma is meg fogja kapni.Aztán Ábi tavaly szeptemberben megkapta a himlő ellenit is, mert ugye akkor született emma és nagyon féltem, hogy a böliből hazahozza.
Ha lett volna rá pénzünk Emma megkapta volna a rota ellenit is, de sajna az most elmaradt.Ábi elég beteges volt, mikor bekerült a bölibe, annyi napot szenvedtünk végig meg virrasztottunk végig a beteg ábi mellett, hogy én nem vagyok annyira ellene ezeknek az oltásoknak.Szívfacsaró, mikor egy gyerek beteg, még egy sima influenza is szörnyű, senkinek nem kívánom az agyhártyát vagy a rotát és sorolhatnám.
Most hogy Ábi kezdi az ovit, uj közösség, új bacik, már előre rettegek, hogy ezen a télen folyamatosan párhuzamosn betegek lesznek.Egy beteg gyerek is nagyon megterhelő, pláne kettő, főleg ha egyszerre.Szóval, már most várom a tavaszt....-)

Férj-munka:

Az én férjem is sokat dolgozik.Mi úgy osztottuk be a hétköznapok teendőit, hogy este fél 6-6ra itthon van, akkor van még 1,5-2 óra a fürdetésig.Mivel ő alig van a gyerekekkel, mikor hazaér azonnal átveszi őket, játszik velük, birkóznak stb..Addig nekem van időm megfőzni a vacsit, összekapni a lakást stb.Egyedül ha nem kell a gyerekekre figyelnem, sokkal hatékonyabb vagyok.nálunk ez tökre bevált.

na mennem kell, ma megyünk utolsó napos kismama látogatóba emmával, el kell készülnünk.
szép napot mindenkinek.
emmalena
 
 


LKata, amit eddig megtudtam rólad/rólatok, abból simán kikövetkeztettem, hogy te nagyon is jó anyuka vagy,úgyhogy nyugi! :lol: Amúgy én is az vagyok :lol: :lol: Csak emberek is vagyunk, nők, vannak igényeink, ösztönlények, ha éhes az ember, eszik (de valamikor én csak 3-kor ebédelek), ha fáradt, alszik (haha), szóval szerintem akkor is teljesen normális,ha néha betelik a pohár!
Tündéri Norbika, ahogy ki van terülve, szerintem ne aggódj, nincs neki baja, lehet, hogy ez egy ilyen nyárvégi pihizés nála :lol: Örülj neki, hogy jól alszik, irigy-irigy!!! :oops: :roll:
Tök jó a búgócsiga!!! 8)

Tücsök, nekem is hullik a hajam nagyon :cry: Nem tudok semmit javasolni, én is csak tűröm, hogy egyre kopaszabb legyek :roll:

Marek
, viccesen nézne ki Raszki a hátadon a hordozóban :lol:
Én nem tudom, mennyire árthat vagy használhat most már a tejtermék, de Lotti imádja a túrót és a natúr joghurtot, igazi felfrissülés most már neki, hogy nem a gabonapelyhet vagy a kekszet kapja gyümivel,hanem ezeket, szereti.
A gesztenyepürének nézd meg a papírját, én úgy kerestem, hogy ne legyen benne cukor, majdnem mindegyikben volt, mert ezek ált. kész gesztenyepürék, amiket rögtön lehet tálalni, de van olyan, hogy natúr és abban csak a püré van.
Nálunk az volt a gáz, hogy ugye fagyott volt, és nem bírtam a harmadát levágni és meg kellett csinálnom az egészet, úgyhogy Lotti két napig ette :lol:

Képzeljétek, keresek játszóházakat és találtam egy tök jót, az a neve, hogy zenebölcsi, szeptemberben lesz az első óra, megyünk! :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Még az alvásról akartam írni...
Bori alapból minimum kétszer ébred éjszaka, de inkább többször. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) nappal sem alszik sokat. Van, hogy sikerül kétszer elaltatni. Ha véletlen alszik délelőtt egy nagyot, akkor szinte biztos, hogy délután is összejön egy nagy alvás. Ha viszont nem alszik délelőtt, ami sajnos egyre gyakrabban fordul elő, akkor délután is csak max. egy órát alszik. Addigra gondolom annyira felpörög, hogy már azért nem tud aludni.
Az ilyen napokon fordul elő, hogy estefele elalszik a bicajon, a labdán, vagy az etetőszékben.... :lol: Ilyenkor este nem kell altatni, de azért én örülnék neki, ha még aludna naponta kétszer.

LKata
Ne aggódj, hogy Norbika ennyit alszik! Nem egyformák a gyerekek, miért pont az alvási szokásaik lennének egyformák. És Norbika amúgy is mindig jó alvó volt.

marek
 
 


Lányok!
Ki az aki benne lenne egy soltvadkerti taliban szeptember 26-án, szombaton. Jó idő esetén tarthatnánk a tón, rossz esetén pedig nálunk... Légyszi írjátok meg, hogy eljönnétek e, mert csak akkor kezdem el szervezni, ha van értelme.

Egyébként bocs, hogy eddig hallgattam ezügyben, de nálunk a nyár vége igen húzós volt, pedig jobb lett volna még nyáron tartani. Ha így is eljönnétek, akkor szívesen megszervezem, ha nem akartok ennyit utazni, akkor átadom valakinek a jogot, aki megszervezi Pesten, vagy környékén.
Eredetileg egyébként 13-án akartam, de akkor lesz a Magyar Dal Napja, és Kecskeméten lesz a világzenei színpad, amit nem lehet kihagyni. Utána hétvégén meg elutazunk, úgyhogy marad a 26.

marek
 
 


Ildi
Már egy ideje akartam kérdezni: hogy állsz a mei tai megkötéssel? Még mindig nem szereti Lotti? Kipróbáltad már az utcán? Mert szerintem nincs olyan gyerek, aki azt nem élvezi.

Én most egy babaerszénnyel szemezek, ami sajnos azt jelenti, hogy meg is fogom venni... :roll: :lol: http://fidini.blogspot.com/search?updat ... -results=7

marek
 
 


Asszem megyek vasalni, mert lassan egyszemélyes fórummá alakulunk... :lol:

marek
 
 


Kivasaltam...sehol senki :roll:

marek
 
 


Marek, Ildi ...köszi a megnyugtató szavakat. :)

Én mennék a talira! :lol: Lehetne ilyen előszülinapi buli is a srácoknak, nem? :lol:
tortát vállalom, ha tényleg tudunk menni :wink:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Megkérdeztem Zolit, ő benne van, mi tudunk menni a talira!!!
Bár Lotti szülinapja előtte lesz 2 nappal, de legalább ünnepelünk nagyban :wink:

Á, Marek, sehol, megvettük, aztán próbáltam itthon többször, Lotti mindig nyűglődött, mire megkötöttem. Ha lesz tali, viszem és majd megmutatjátok, mert ti szakértők vagytok már benne, én meg nyomi :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


sziasztok!
megjöttünk a Balcsiról és holnap utazunk is tovább anyósomhoz.

hoztam képeket:
Kép

Kép

Kép
borkaby
 
 


Kép Kép

itt kukucsozunkk éppen :)


Kép

Kép

Kép
borkaby
 
 


Kép Kép
első felállások egyike :D

Kép

Kép
borkaby
 
 


Akkor elő és utószülinap nálunk...
Többiek?

marek
 
 


kiderült, hogy Tomi tud lépcsőzni és végre magától ülni és állni - minden alkalmat megragad rá

képzeljétek, még fejest is ugrott a Balcsiba :shock:
kihajolt a csónakból és a férjem valahogy nem fogta jól a csónakot vagy én nem tudom mi történt, de belebillent Tomi a Balcsiba fejjel előre. 1 mp volt az egész, mellkasáig ért bele és férjem már ki is kapta. ő profi úszó, vízimádó, kicsit sem ijedt meg én viszont a partról majdnem elájultam :? . Tominak viszont annyira tetszett a "móka", hogy kacagott és csapkodta a csónak oldalát :lol: :lol: , hogy még még még...

Igazi pihenés volt, már nagyon ránk fért.

Kép

Kép
borkaby
 
 


Marek!
mi is megyünk!

Kép

Kép
borkaby
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?