Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

kiváncsi voltam Kevinszpészire, másik fórumon olvastam:

Továbbított Üzenet:

"Megszületett Zalán, 3250g és 54cm. 23:00-kor kezdődtek a fájások, 0:15-kor értünk be a kórházba, 3:25-kor bújt elő, hosszú fekete hajjal. Jól vagyunk, puszi."

Nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak !!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.08.22 20:09-kor.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Zita,
Milyen volt a Balaton a négynapos ünnep idején ? Hallgattam a rádióban h 20-án beállt az M7 lefelé irányba.
Éljen a barack.

Millye,
Abban az esetben kell csak fizetni ha eladó vagy, a vevőt az áru ellenértékén továbbá a postaköltségen kívül semmi más nem terheli. Van egy regidíj az eladónak aminél nem is tudom hogy vannak az értékhatárok beállítva, talán 5.000 Ft-onként ugrik, tehát egy 10.000 ft-os termék regidíja 10,-Ft. De mondom ha veszel akkor ilyen probléma nincs.
Köszönöm a kép dicséreteket.
Szép helyen laktok, mi is nézegettük anno, de nehéz bejárni Pöstre. (habár mostanság szinte mindenhonnan).
Csak ismételni tudom magam András szemeit illetően. Nagyon jó ez a kép is.

Kriszta,
Remélem jól sikerült az utatok.
Én megzabálom ezt a kis tündért, hát hogy alszik már ? Jaj ahogy felhúzza a lábait, de édes.

Mulan,
Merre vagy ?

Csipike,
Örülök hogy rendben vannak az eredményeitek.

Szonce,
Persze már elutaztatok, de akkor is jó utat és érezzétek jól magatokat. Ádám tudja hogy kell élni, illetve aludni a Balaton ringatózásában.

Reni,
A helyedben 7-8 körül már inkább tejpépet adnék, úgy gondolom a főzelékhez már picit későn van.

kubuspace

20-án leléptünk Sárospatakra, holnap már megyünk haza. Nagyon jól sikerült ez a pár nap, rengeteget sétáltunk, voltunk pancsizni, kisvonaton és libegőzni is, holnap még reggel megnézzük a várat aztán irány haza.
Marci mindent nagyon élvez, jó vele bárhova menni.
8 fogacskája van és ha nem figyelek elkapja az ujjam és ráááágja. Segítség :lol: :lol:

kubuspace

Sziasztok.

Itt vagyok ám, olvasok mindent, csak nem tudok írni, mert egyszerűen nincs rá időm.

Képzeljétek olyan boldog vagyok, úgy néz ki, hogy szept.3-i indulással megyünk Korfura. Boti is jön velünk, annyira örüök...
Várom már nagyon, mondjuk sok dolgot kell még addig elintéznünk.

Tudom mondtam, hogy nem éri meg, meg fáradtságos, de biztos nagyon fogjuk élvezni így is.
Még meg kell találnunk a megfelelő irodát, de már nagyjából körvonalazódik a dolog.

Minden baba nagyon gyönyörű és olyan szépen fejlődnek, csak annyira szomorú, hogy így múlik az idő!!!
Egyszerűen röpülnek a napok, hetek, hónapok...észre sem vesszük és felnőnek a gyerkőcök!

Kevinszpészi:
Gratulálok a gyors szüléshez, remélem, hogy jól is alakult minden.
Sok boldogságot Zalánhoz.

Jövök majd amikor tudok.

Puszilok mindenkit.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

--
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:10-kor.
szonce82

Sziasztok!

Kevinszpészi, gratulálok !!! :D

Kubuspace, remélem a rossz idő azért nem rontotta el az utolsó napotokat...

Silverlion, Korfu nagyon szép. Biztos az egész család élvezni fogja a nyaralást. :D

Kép
csipike09

Kubuspace szép kis programokon voltatok megint! Ki szokta összeállítani a programotokat? :D Sárospatak is nagyon szép hely! :D köszia dicséretet és a felvilágosítást a teszvesszel kapcsolatban! Vaterán is ugyan ez a pálya?

Kevinszpészi gratulálok a babához! :D

Silverlion de szuper, hogy mentek Korfura! Biztos nagyon fogjátok élvezni! :D Én még még nem merek ilyen hosszú útra elindulni a fiammal :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Kevinszpészi, gratula, sok boldogságot nektek!

Millye, Andrisnak gratula a fél évhez!!

Kubu, jó kis programotok volt nektek is a négy napban!

Kriszta, nektek hogy sikerült a hétvége?

Mi megint nagyon élveztük a Balcsit, a dugót sikerült elkerülni, mert már szerda reggel mentünk, ma meg reggel korán indultunk vissza. Minden nap voltunk a strandon, de csak 4 után, akkor azért már nem volt olyan nagy tömeg. Julcsi nagyon szeret strandolni, nézegetni az embereket meg a fákat. Újabban folyton berreg a szájával, nagyon ari. Barackot meg már kapott minden nap, annyira imádja, persze csak nyalogatja, de kicsit azért eszik is belőle. Ééés, kibújt az alsó két foga :shock: Még nincsenek kint teljesen, de már áttörték az ínyét, látni és érezni is jól lehet. Ez elég gyorsan ment, és nem is volt extrán nyügi tőle :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 köszi a köszöntést! :D Gratulálok a fogacskákhoz! :D Nekünk még nincs fogunk, de ami késik az nem múlik! :shock: :D Örülök, hogy jól éreztétek magatokat Balcsin! Kérünk még képeket :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Kevinszpészi,
nagyon gratulálok! Küldj majd képet Zalánról!

Millye,
köszi, akkor most kicsit szüneteltetem a ricinust.

Szilvi,
Nekem van utazási irodás ismerősöm. Elküldjem az elérhetőségét?
Nagyon jó, hogy mentek. Kicsit irigykedek is :)

Zita,
jó, hogy ilyen könnyem megúsztátok ezt a fogzást. Én már két hónapja mondom, hogy Beninek biztos a foga jön, mert ömlik a nyála és borzalmasan erőszakosan rág és tömi az öklét a szájába, de még mindig semmi.

Zsuzsa,
köszi, akkor kipróbáljuk lassan a tejpépet. A főzelék úgysem tetszik még Beninek, eddig egyiket sem ettem meg.

Szerintetek a babakocsi sportülését mikortól lehet használni? 6 hónapos kortól, vagy ha már önállóan tud ülni a baba? A miénkre 6 hónapos kor van írva, csak én úgy tudom, hogy addig nem szabad ültetni őket, amíg az önállóan nem megy.

Reni
b.reni

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:10-kor.
szonce82

Lehet, hogy a fiúknál a fogzás is később kezdődik? :lol: Nekem is korán jött, 7 hónaposan már 8 fogam volt, öcsémnek meg csak 8 hónaposan jött az első :o A nyálfolyás már nálunk is régen elkezdődött, meg Julcsi is mindent tömköd a szájába. De ahhoz képest, hogy csak egy hete vettem észre, hogy fehérlik az ínye, tényleg baromi gyorsan kibújtak ezek a fogacskák :o

Reni, a babakocsid sportrésze nem dönthető? Mert ha meg tudod dönteni, akkor szerintem már simán használhatjátok. A miénk dönthető majdnem vízszintesig, úgyhog már én is gondolkodom, hogy bevetjük lassan, a mózesben ugyanis már nem marad meg a kisasszony. Most a hordozót használjuk erre a célra is, de az nem túl jó, mert pl a naptól nem védi.

Így voltunk ma sétálni:

Kép

Így eszünk barackot:

Kép

És a strandon így cipeltetjük magunkat Apával a strandolók nem kis megrökönyödésére :lol:

Kép

Lányok, biztos tök hülyének néztek, de mi az a tejpép? :oops: :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Szilvi,
Örülök nagyon a közös nyaralásnak, mesélj miért döntöttetek mégis így ?

Szonce,
Ilyenkor általában üveges kaját viszek magammal, de persze az sem gond, ha saját készítést. Szóval bárhol megetetem, utca, étterem, kávézó, autó menetközben, sőt pelenkázásban is jó vagyok, autóban, babakocsiban, padon stb. stb. tehát szerencsére ebből nincs nagy probléma.
Ma pl megnéztük a várat, mire visszaértünk az autóhoz már aludt is, közben szakadt az eső, így bementünk egy étterembe, apa kért kávét, addig én betoltam a wc-be, és a babakocsiban levetkőztettem (mert pisis volt minden) átöltözés és pelust is cseréltem.

Sajnálom a rosszidőt, pihenjetek sokat.

Csipike,
Tulajdonképpen végre elviselhető volt az idő, persze kár volt az esőért, de ma csak a várnézés volt, majd teszek fel képet hogyan jártunk a bástyán a szélben.

Millye,
Általában apa a progifelelős, de persze én is jövök mindig ötletekkel. Aztán a kettőből összemixelünk valami jót.
Vatera detto.
Andrisnak boldog félévest. Hogy szalad az idő.

Zita,
Örülök h jól sikerült a Balcsi, hajrá berregés és gratula a fogakhoz.

Reni,
Szerintem ha már ül akkor lehet, egyébként nekem védőnéni azt mondta hogy szépen fokozatosan emeljem a babakocsi háttámláját.

Zita,
Ezeket nézd meg:
http://www.milupa.hu/termekek.php?key=tejpepek
http://www.babaszoba.hu/articles/Gabona ... 1120184246

kubuspace

Köszi Lányok!
Akkor szerintem kipróbáljuk holnap a sportrészt egy rövid szakaszon, kicsit megdöntve. Nálunk is az a baj, hogy a mózes már rég kicsi és a hordozóból nem lát ki rendesen.

Zita,
Julcsi nagyon édes.
Beni is állandóan a barackot és az almát nyalogatta.

Reni

Kép

Kép
b.reni

fújt a szél

Kép

kubuspace

B.reni szerintem simán lehet ültetni... persze gondolom a babakocsin több ülési fokozat van úgyhogy nem teljesen.. . és meglátod, hogy a fiad hogy reagál rá. Erőltetni semmiképpen nem szabad. :roll:

Szonce82 köszi! :D nekünk sincs még fogunk, de nem izgulok mert a lányomé is később jött ki... addig sem harapja meg a cicimet evés közben :lol:

Zita978 nem lehet napernyőt felszerelni a babakocsira? :roll: nagyon édesek a képek! a lányod igazán jó súlyban van! :D

Kubuspace köszi! :D de helyes a kép ahogy apával van a fiad! :D nagyon ügyik vagytok kikapcsolódás szempontjából! Tegnap mi is voltunk Sukorón... nagyon szép idő volt és sütött a nap is :D

Kép

Kép

Kép
millye

Morgen,
jövök, alszik a drágám, gondolom nem sokáig, fél hétkor ébredt ettünk, játék és 8-kor eldőlt, a mi ágyunkban alszik ahol már úgymond nincs biztonságban azóta amióta mocorog. Szóval én a háló ajtóban ülök egy széken, ölemben a lapi és nézem ha megmozdul. Hihi de képtelen lettem volna átteni a saját ágyába, meg szerintem fel is ébredt volna.
Annyi dolgom lenne, persze a folyamatos magamnak való megfelelés.... de nem is tudom h mi lesz belőle...
közben rájöttem h mi jövő csüt indulunk nyaralni, ajajajaj listát kezdek írni mit vigyek, mit ne és persze ésszerűen h beférjünk apa autóba (feltéve ha azzal megyünk, ez még kérdés)

Millye,
örülök a tegnapi kirándulásnak, négyesben voltatok ?

kubuspace

Millye, köszi, képzeld a tegnapi mérlegelés szerint átléptük a 8 kilót, 8120 gramm volt Julcsi :o Napernyőnk van, de annyira gagyi, nem lehet rendesen rögzíteni, mindig leesik. Úgyhogy ha napon vagyunk, akkor egyik kezemmel fogom a napernyőt, másikkal tolom a babakocsit :twisted: Majd akarok venni másikat, de barátnőm mondta, hogy ő már csomót kipróbált és mindegyik vacak :?

Kubu, szupi a kép. Hova is mentek most nyaralni? Jó sokat csavarogtok! Kösz a linkeket!

Nekem ma volt egy jó éjszakám, Julcsi elfelejtett hajnalban felkelni, így 6 órát bírtam aludni egyben, ilyen már nagyon rég nem volt! Persze még van hova fejlődnünk, mert fél 6-kor már kukorékolt a kisasszony. Persze most már alszik megint :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita,
most hétvégén leugrunk Tihanyba pancsizni illetve barátokhoz.
Jövő héten csüt pedig irány Klagenfurton (ottalvás) keresztül Rimini. Vissza 18 v 19-én jövünk.

Hajrá egyben sokatalvás !

kubuspace

Kubuspace na most én is így vagyok ezzel a dologgal... ma korán kelt a drágám (fél nyolckor) de kilenc órakor elaludt és még mindig alszik :shock: :D szóval elaludt az ágyunkban... és parázok nehogy leessen így nem is nagyon csinálok addig semmit amig fel nem kel... igen négyesben voltunk a Velencei tónál, szép volt az idő sütött a nap még csodálkoztam is mert itthon meg hideg volt és be volt borulva és az eső is esett... :D de jó, hogy mentek megint valahova! Írj listát a legfontosabb dolgokról! :D

Zita978 akkor a lányod beelőzött minket mert mi 5 hónaposan voltunk valamivel többek mint 8 kiló... holnap megyünk a védőnőhöz akkor megtudom, hogy most hány kiló... de szerintem nem nagyon hízott mert nem volt étvágya az utóbbi napokban... :? Örülök, hogy Julcsi ilyen jól aludt! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Itt voltam ám, olvasgattalak benneteket, csak mivel anyós pajtiék is itt voltak négy napot, így nem volt időm írni! Amiket most leírok, hát ki fog dülledni a szemetek! Az anyósék 60 év körül mozognak. Három gyereket felneveltek, de Milánnal olyan felelőtlen dolgokat művelnének, ha nem figyelek, hogy elgondolkoztam azon, nem direkt teszik-e. Meg egyátalán az ők 3 gyerekük hogyan nőtt fel... Szóval ezt a 4 napot az ellenségeimnek sem kívánom!
Dömösön voltunk szalonnát sütni a Duna-parton. Gyönyörő, festői helyen. Még lángolt a tűz. Kivette apósom kezemből Milánt, és elindult a tűz felé. Én rákérdeztem, mégis mit csinál. Erre azt mondta: Nézd! És Milánt a tűz fölé emelte. Én üvöltve vettem el tőle, megkérdeztem, mégis ez hogy jutott eszébe, erre azt válaszolta, csak megmutatta neki, mit jelent az, hogy meleg valami! :shock:
Tomboltam!

Aztán a dobostorta darabot kellett Milán szájából kikotornom, és volt, hogy a Dunába akarta Milán kezét fejjel lefelé a vízbe mártogatni. Amit mondanom sem kell, hogy Milán könyékig állandóan a szájában tart! A férjem naponta vagy 2 doboz cigit elszívott, annyira kikészült idegileg! Szóval teljesen ki vagyunk fáradva! Milán mostanában olyan keservesen sír fel egy-két éjjel, mintha rosszat álmodna... Mondjuk nem csodálom!
Hát én jobban örültem volna, ha esetleg nincs anyósom és apósom. Tudom csúnya ilyen dolgot mondani, dehát két felnőtt emberre nem merhetem rábízni a gyerekem??? Eszméletlen! Így olyan volt, mintha 3 gyerekre kellett volna felügyelnem!...

Egyébként jól vagyunk ezt leszámítva, mi most leragadtunk 2 fogacskánál, ami már kibújt...
Kubu! 8 fogacskátok van? Nagyon megszenvedtétek?
Egyébként mi is bárhová el merünk indulni Milánnal, semmi gond nem szokott lenni szerencsére...

Tőletek is megkérdezném, mert a védőnőm nem tudta a választ!: szerintetek a 2-es tápszert mikor lehet 3-asra váltani? A védőnőm szerint 1 éves kor rémlik neki.. Én viszont olyasmit olvastam, 8-9 hónapos kortól lehet a 3-ast...

Szilvi! Mit tudsz erről?

Volt még valami amit akartam kérdezni, de elfelejtettem... majd ha eszembejut mondom...

Teszek fel egy két képet nektek!
Puszi mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Tatyi1983 :shock: :shock: :shock: na ezeken a dolgokon kiakadtam... nem csodálom, hogy kiborultál... gondolj bele mi lenne ha otthagynád a fiadat hogy vigyázzanak rá amíg elmész valahova... döbbenet, hogy felnőtt embereknek ennyi eszük sincs... :evil: szerencse, hogy Milánnak nem lett semmi baja, de azon nem csodálkozom, hogy Milán felsír álmából... gondolom, hogy őt is megviselte a dolog! :? Várom a képeket! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Kevinszpészi,
gratulálunk, remélem baba is és mama is jól van!!!!

Szonce82
szuper, hogy Ádám élvezi a nyaralást, sajnálom, hogy elromlott az idő.

Millye,
megint segítségedet kérem. Az Urtica Urenst szedem 2-3 hete, eddig volt is tejem bőségesen, viszont most Bogi a szopizások végén elkezd sírni. Úgy tűnik, mintha nem lenne neki elég… igaz most egyik napról a másikra elkezdett 150 grammokat enni 90 és 120 helyett… én a 150-es után is lefejem és legalább 30-40 mindig van még benne… de lehet, hogy a végén a zsírosabb rész nehezen jön ki… Szerinted segíthet, ha most átállok a Ricinus Communis-ra? És továbbra is iszom mellé napi egy pohár tejszaporító teát…

Kubu,
gratula a 8 fogacskához. Szuper, hogy ennyit kirándul a család… mi is így tervezzük majd, ha már Boglárka engedi :)
Igen minden ok volt Miskolcon. Az utat Bogi végig aludta… viszont este a nagymamája elaltatta a csöppséget már 6 körül… meg is lett az eredménye, utána egész éjjel szórakoztatatta a családot. 20 percenként ébredt, másnap viszont már minden ment a szokásos menetrend szerint.

Zita,
Mi is reggel közlekedtünk, így nem volt dugó se oda, se visszafelé. Hamar kibújtak azok a fogacskák, remélem a többi is ilyen problémamentesen jön majd ki.

Szilvi,
Korfu… érezzétek naaaagyon jól magatokat. Nálunk idén kimaradt a nyaralás, de Bogi mindenért kárpótol bennünket. Jövőre pedig már mi is megyünk a Balcsira… és/vagy vmelyik közeli tengerpartra…

Mi még nem voltunk sokszor sétálni, mert pont este kezd nyűgös lenni Bogi, amikor már kezd lehűlni a levegő, így nem merek vele elindulni…

Tatyi,
ez nem semmi… hihetetlen, mit tudnak felnőttek csinálni… nem csoda, hogy kiakadtál. Már engem is kikiáltottak anyatigrisnek, mert nem tűröm, hogy bárki bármit csináljon Bogival.

Tegnap délutáni alvás… addig beszélgettünk, amíg mindketten bealudtunk.

Kép

Ma délelőtt aludt Bogi 3 órát, de azóta nem tudom elaltatni. Amint lerakom felébred… na de hátha most…
krisztacsillag

Krisztacsillag szerintem várj vele egy két napot mert ahogy Bogi igénye megnőtt az nem egyik pillanatról a másikra fog termelődni kell neki 1-2 nap míg beáll a kínálat... valószínű növekedési (fejlődési) ugrása van és azért lett nagyobb az étvágya. HA az urtica bevált akkor én nem szedném a másikat... illetve csak akkor ha 1-2 napon belül nem nőne a mennyisége a tejednek. :D Nagyon helyeske a kép! Aranyosak vagytok ahogy együtt alszotok :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,
majd jövök később, de ezt mindenképpen szerettem volna Nektek is megmutatni.

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... d=10150832

én most rendeltem tőle Marci betűket már el is készült, árban szerintem nem rossz és annyira jól néz ki az ajtón.

kubuspace

Halihó!

Kubu:
Nekem is kell ilyen!!!! Nekem még a verdás is tetszik, lehet az is lesz belőle...:-) Tudsz adni közvetlen kontaktot az emberhez, hogy ne a tesz-vesz-en keresztül kelljen intézni??? Köszi.

Kati:
Én a Mildibé-t adom Botinak és ennél a tápszernél a 3-as az a 9+-os, tehát a kilencedik hónaptól lehet adni.
1 éves kórtól van már babatej, ami még kiváltja a tehéntejet 2 éves koráig, ha nem akarsz te sem adni neki addig. (Ez az 1+ vagy 12+ jelzéssel van, nekünk ez már nincs számmal jelölve)
Remélem segítettem...:-)
Szegénykém, sajnállak az anyósék miatt, de komolyan.
Ezek szerint nekünk szerencsénk van, a szülőkkel, mert alig várom, hogy menjünk vagy jöjjenek és egy kicsit ők rohangásszanak Boti után...:-)
Neveld meg az öregeket. Szerintem egyébként, a kor az oka, hogy már ilyenek, szerintem fiatalabban nem voltak ennyire felelőtlenek.

breni:
köszi még1x az utazási irodás tippet, intézem az utazást egy csajjal, nem a te ismerősöddel, mert szabin van, de a kolléganője is nagyon kedves.
Már a honlapjuk is megfogott, mert nagyon igényesen van megcsinálva a többihez képest.

Fú Botit viszem oltásra csütörtökön, emlékeztető diperte lesz már vállba, szegény bogárkám.
A mi fogaink meghülyültek az tuti, már a szemfogak jönnek zárásképpen és szinte kész is vagyunk nem kis szenvedés árán!!!
De legalább vége lesz, lehet nekem is...:-)

Na elteszem magam holnapra, jó éjt mindenkinek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Kati, fúú, nem semmi. Az enyimeknek is vannak néha fura elképzelései, de azért ennyire nem durva a helyzet. Sajnálom.

Szilvi, örülök, hogy Boti túl lesz a fogzáson, ez biztos nagy megkönnyebbülés azért nektek! Jó nyaralást Korfun!

Kriszta, örülök, hogy megvolt az első kirándulásotok és jól sikerült! Hűű, nagyon lelkesen fejsz, mit csinálsz ennyi tejjel? Egyébként fura amit írtál, mert én úgy tudom, hogy a babák jobban ki tudják szívni a tejet mint bármilyen mellszívó. Nem tudom mi lehet a sírás oka. A lefejt tejet odaadtad még neki?

Millye, mesélj mi volt a védőnőnél?

Nekem ma végre lett volna egy jó éjszakám, ha csak Julcsin múlik. Fél 8-kor bealudt (nem kis hisztit csapott már 5-től), és hajnal 5-ig bírta, akkor evett, aztán 7-ig visszaaludt, és utána is még több mint fél órát eljátszott egyedül az ágyában. Viszont én már 3-tól nagyon rosszul aludtam, majd szétdurrant a cicim, alig vártam, hogy keljen a kisasszony. Hm, éjszakai szoptatás helyett éjszakai fejésre kell átállnom? :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok,

Millye,
köszönöm, igen valószínű fejlődési ugrás lehet. Most volt itt a védőnő, ő is elcsodálkozott, hogy mennyit eszik Bogi. Sőt van, hogy a 150 után 2 óra múlva újra kér és előfordult, hogy ilyenkor megvett 100 is... a védőnő azt mondta, hogy adjak neki, ha kér... nem csoda, hogy fáj a pocika, ha egyfolytában tele van. De ha meg nem adok, akkor nem alszik, sirdogál és folyamatosan tátikázik, keresi a mellemet...

Zita,
tejcsi már van a mélyhűtőben bőven. Jól jön majd, ha kezdődik a suli. Lesz pár óra, amire muszáj lesz bejárnom és olyankor előfordulhat, hogy kimarad egy-egy szopizás...
Nekem mostanában nem feszül a mellem, meg is ijedtem, hogy kevés a tejem, de van benne bőven...
Irigyellek a Julcsi éjszakája miatt, nekünk most pocifájós, nem igazán alvós éjszakánk volt... de nálunk az 5 órás sírás tegnap elmaradt... :) Kíváncsi leszek mi lesz ma... most alszik. :)

Nekünk ilyen van:

Kép
Mi is a teszveszen rendeltük.

Sőt most megérkezett a pihenőszék is, kíváncsi leszek, hogy mit szól hozzá a kisasszony... ma még kimosom a hozatot, de holnap már kipróbáljuk.

Most pedig irány a vasalás..:)

Csodaszép napot mindenkinek!
krisztacsillag

Krisztacsillag akkor a lányod sem lesz pindurka ha ilyen jól eszik! :D

Silverlion előre küldjük a gyógypuszit Botinak! de jó, hogy kijött a fogacskátok!

Zita978 minden rendben volt a védőnőnél, megcsináltuk a 6 hónapos vizsgálatokat és nagyon jó pontok jöttek ki a végén... 8300 gramm és 72 cm azt mondta, hogy a magassága és a súlya is nagyon jó :D

féléves összefoglaló

(Anya szerint) gyorsan-gyorsan fél éves lettem, pedig szinte még csak most születtem. Többen emlegetik ma ezt a neves eseményt, így én is fontosnak kezdem érezni! 2009. február 23.-án születtem hajnali 1 óra 42 perckor. 3770 grammal 57 cm-el.

Már 8300 gramm vagyok és 72 cm
Olyan hamar eltelt ez a hat hónap, mégis annyi minden történt… Megismertük és őszintén megszerettük egymást.
Fogacskám még nincsen, de nem hiányzik, hisz cicin kívül még nem igen mutatok nyitottságot más elfogyasztására. Szerintem az élet egy hatalmas cicizés… igaz anya napok óta tuszkol mindenféle fura ízű dolgot a számba, de én igyekszem hamar megszabadulni tőle.

Egyébként nagyon jó fiú vagyok, nem lehet rám panasz.

Mászok, forgok, négykézlábazásból felülök, vigyorgok, és egyre többet eljátszok egyedül. Már babanyelven gagyogok anyáéknak.
Alvás szempontjából éjszakai bagoly vagyok későn fekszem és későn kelek. Születésem óta jó alvó vagyok. Napról napra felfedezem az engem körülvevő világot...

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok, megjöttünk a nyaralásból. Igaz, még múlt csütörtökön, de rögtön jött anyós is, meg utól is kellett érjem magam ezzel-azzal. Igaz, egy rakás szennyes még mindig van. :(

Marci remekül bírta a nyaralást, pedig húzgáltuk mindenfelé, a legmagasabb hegy 2400 m volt, ahova felmentünk vele. Napközben keveseket aludt, mert mindig mentünk valahova, és olyankor persze nem lehet aludni, úgyhogy voltak nyűglődések meg sírások a fáradság miatt, de ettől eltekintve minden rendben volt. Persze mindig akkor sírt, amikor sok emberrel voltunk kis helyen összezárva, pl felvonóban vagy kisvasúton. Ilyenkor semmi nem terelte el a figyelmét a fáradságról, azt hiszem, ez volt a baj.

Kevinszpészinek nagy gratula!
Csipike jó hogy jöttél, így legalább van pocakosunk is :)

Zita

Nagyon csinik voltatok mindketten a keresztelőn. Nagyon jól nézel ki te is, pedig ugye még csak 4 hónap telt el a szülős óta :)

Direkt vettünk kengurut az utazásra, a párom ebben hurcolta. Sokszor vittük babakocsiban is, Ausztria ilyen "szalon turista" hely, a legtöbb sétaúton elmegy a babakocsi is. Igaz, volt, hogy bokáig érő patakon toltuk át, de bírta. :)

Nem semmi Julcsi súlya. Marci pont egy kilóval könnyebb, 7150 gramm volt tegnap. Az meg külön felháborító, hogy máris két fogatok van :D Szopizásnál nem okoz gondot?

Nyálcsorgás nálunk is beindult két hete, meg most már inkább rágja, nem szopja az ujját, de én az ínyén nem látok semmit.

Nálunk az abszolút favorit most a nagylábujj szájba tuszkolása, és a hasrafordulás. Éjjel 2x kellett bemennem hozzá, mert álmában hasrafordult, aztán meg sírt miatta. Persze ő nem ébredt fel, még arra sem, hogy visszafordítottam.
jaspis

sziasztok,

Aug. 20-án megszületett Zalán, 2350 grammal, 54 cm-rel.
nagyon nagy szerencsénk volt, hogy ő volt éppen bent éjjel, mert szakmailag és emberileg sem kaphattunk volna nála jobbat :).

Gyors szüléstörténet: 19-én este megünnepeltük a férjem, Péter születésnapját, megnéztük a dr. house-t (... :lol: ), és este 11 körül elkezdődtek a fájások (13,12,11 percesek). Gyorsan elszaladtam zuhanyozni, és mire végeztem, már 5 percesek lettek. Mire 0.15-re beértük a kórházba, már 3 ujjnyi volt a méhszáj. Egészen addig teljesen elviselhető fájásaim voltak, de 01.30-kor burkot repesztett az orvosom - az azt követő 2 óra kemény volt, de 03.25-kor előbújt a kisfickó. Azonnal felsírt, lepisilt mindenkit, 10/10-es apgart kapott. Péter végig bent volt, ő vágta el a köldökzsinórt.

Szerintem nagyon szép szülés volt, végig félhomályban vajúdtam és szültem, és Zalán is sokat segített azzal, hogy nem gyötört meg nagyon. A dokimnak és a szülésznőnek (Gombos Katival szültem - nagyon nagy szerencsénk volt, hogy ő volt éppen bent éjjel, mert szakmailag és emberileg sem kaphattunk volna nála jobbat :)) is sokat köszönhetek, mert végig úgy tűnt, hogy vágni kell, de olyan lelkiismeretesen masszírozták végig a gátat, hogy a végén még csak nem is repedtem. Egyedül a farcsontom fáj még mindig piszkosul, de remélem, lassan az is elmúlik...

Zalán nagyon jó gyerek, éjjel 3-4 óránként kel fel szopni, de egyébként eszik-alszik. Marci elég tartózkodó fele kapcsolatban, bár a játékgereblye, amit Zalán hozott neki ajándékba, nagyon tetszik neki. Zalán meg főleg akkor, ha éhes és sír - akkor legalább csinál valamit, ami számára is érdekes... :wink: :lol:

Néhány fotó:

Kép Kép Kép

Jó babázást mindenkinek!
puszi,
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kép

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Kata!

Gratulálok! Sok boldogságot, sok tejcsit és egészséget kvánok!
Olyan szép baba Zalán:-) Örülök hogy minden rendben ment!
Jó gyorsan lezavartátok a dolgot.. :-) Én anno vasárnap éjjel egytől hétfő éjjel 10ig húztam :-)
És pont augusztus 20-án... minden szülinapján lesz tüzijáték :D :D :D
Gratulálok mégegyszer!

Igértem képeket, de a formátum miatt nem fogadja el a topik. Nem tudom miért.. eddig is így raktam fel képeket. Majd még próbálkozom!

Én is belevetettem magam a teszvesz rejtelmeibe. Épp bébikompra meg mindenféle játékra várakozom:-)

Szép estét mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Kata, köszi, hogy leírtad a történeteteket, ügyesek voltatok! Zalán nagyon szép. Jajj, és milyen kis apróság! Biztos összeszoknak majd a bátyóval.

Kati, én is tegnap regisztráltam a teszveszen :) Én etetőszékre pörgök.

Millye, nagyon szép lett az összefoglaló! A legjobban ez tetszett:
"Szerintem az élet egy hatalmas cicizés" :lol: :lol: Ez Julcsimra is annyira illene, nagyon találó :wink:

Jaspis! Irigykedem az ausztriai nyaralás miatt! 2400 méter? :shock: :o Nem semmi! És mindezt kenguruban? Jajj, úgy imádom a magas hegyeket, de mostanában biztos nem jutok el ilyen helyre.

Fogacskák majd jönnek nálatok is, ha itt lesz az ideje. Sokmindenre még úgysem használnátok gondolom :lol: Szopizásban egyelőre nem vettem észre változást, szerintem majd a felső fogaknál lesz neccesebb.

Julcsi is elkezdett a lábával játszani, de a szájába még nem tudja bevenni, csak ha segítek neki. A nagy pocakja miatt nehezebben megy :lol: Hasrafordulás sem volt még, hát 8 kilót mozgatni nem lehet könnyű :wink: Hasról hátra meg vasárnaponként fordulunk (eddig kétszer sikerült).

Köszi a dícséretet, mázlim van, mert sokat fogytam a szoptatástól. Na majd ha abbahagyom, visszajönnek a kilók :twisted: No meg fodrászhoz is végre eljutottam az esküvő előtti nap, 5 hónap után először :wink:

Ma vendégeink voltak, Julcsi emberére akadt Dominik személyében, aki 2 héttel idősebb nála és már 8 és fél kiló :shock:

Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Így játszik a lábaival:

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kevinszpészi

Nagyon szép szülésed volt, gratlulálok mégegyszer.
Gombos Katival tényleg jól jártál, én is vele szültem, aztán minden alkalommal, amikor dolgozott, bejött hozzám a műszak elején és végén is. Ő segített a legtöbbet, még a szoptatásban is.

Zita
Azért a 2400 méterben volt csalás is, felvonóval mentünk fel majdnem végig, csak kb. 200 méter szintet mentünk gyalog felfelé. Nálunk a párom a nagy hegymániás, ő szerintem az év minden napján bírna hegyet mászni, nekem egy hét után azért már elég volt a hegyből.

Mi ma ünnepélyesen elkeztük a HT-t, eddig nagyon komoly almalé volt a menü :) Először volt nagy homlokráncolás, hogy akkor ez most mi is, második alkalomra viszont már elég jól nyelte Marci. Még evett volna, de nem mertem így első nap sokat adni neki.

Lányok, lehet, hogy ismeritek, de én most találtam rá, és nagyon bele vagyok szerelmesedve:
http://liliputi.hu/index.php?m=product& ... m,l,xl,xxl

Azt hiszem, ilyen cipője lesz Marcinak, ha már nem csak a hátonfutást gyakorolja. :)
jaspis

Jaspis örülök, hogy hazaértetek és hogy jól éreztétek magatokat! :D

Kevinszpészi gratulálok még egyszer a babához! Én is Gombos Katalinnál szültem és nekem is nagyon jó véleményem van róla! :D Csodálatosak a képek! Nagyon jók a képek! Helyes a babátok! :D Sok tejcit és jó egészséget! :D

Tatyi1983 sajnálom, hogy nem tudsz feltenni képet... pedig úgy meg nézném mekkora lett Milán :?

Zita978 köszi! Épp nem volt annyira ihletem... de azért nem lett rossz... na a cicizést ne is mondd.... ááááá csak az "eredeti" csomagolásból hajlandó elfogadni a tejet :D De édesek a képek! Julcsi hatalmas és nagyon szép baba! :shock: :D Mázlista vagy mert én hízok szoptatás alatt :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
Súlyról akartam kérdezni hogy mi véletlenül sem akarjuk elérni a 9 kg-ot, most is talán 8750 ha lehet a súly. Kezdjek szerinted aggódni ? Nagyon sokat eszik Marci, de tény napközben szinte alvás nélkül végigpörög, talán ez is az oka hogy nem annyira látványos a hízás.
Ügyes vagy a féléves összefoglalóval, nagyon tetszett.

Kati,
Huh basszus, nagyon gáz amit anyósodék csináltak, szegények sajnálom hogy nem alakult jól a négy nap. Hihetetlen mennyire megváltoznak és mint gyerekek viselkednek bizonyos kérdésekben. Ismerős, anyu is kb. 3 hónaposan pogit adott Marcinak, majd eláljultam amikor megláttam.
Foggal kapcsolatban nem volt gond az első kettőn kívül, utána pedig úgy jöttek h észre sem vettem őket.
Tápiváltásban nem vagyok otthon…. Még :lol:

Kriszta,
Tündériek vagytok a közös alvós képen.
Várjuk a beszámolót a pihenőszékről.

Szilvi,
Sipos Anikó sipike@externet.hu címen tudod felvenni a kapcsolatot a csajszival. Aranyos, kedves, tényleg csak ajánlani tudom.

Zita,
Remélem jobb éjszakátok van most (nem úgy mint enyém, mint látszik is h mikor írok).
Édes a lábjátszós nagyon.

Jaspis,
De jó hogy jöttél, örülök hogy jól sikerült a nyaralásotok.
Képeket kérünk.
Szépek a cipők nagyon, olvasom ugyan a bemutatkozást, de ezeket még ugye nem járáshoz veszi az ember ?

Mulan ?

Kata,
Hatalmas gratula ehhez a tüneményes kis manókához. Mennyire szép, és sok haja is van.
Örülök a szép szülésnek, és hogy Te is jól vagy.
Zalán mennyire figyelmes hogy máris ajándékkal kedveskedik Milánnak :wink:

kubuspace

mi egyébként jól, lustaság ezerrel tombol itthon, aztán délután 3-kor elkap a lendület és gyorsan rendetpakolok stb. mire apa hazaér, jövő héten csüt hajnalban indulunk nyaralni, holnaptól kinevezzük a nappalit pakolós résznek, apa parázik h nem fogok elkészülni a pakolással (hát ja mostani tempóm alapján ....)
Marci napközben nem alszik egyáltalán 9-kor elkezdjük a napot és tegnap is 10-kor dőlt ki, de akkor úgy h se kép se hang.
Nem bírom ezt a tempót.
Rengeteget rötyögünk, játszunk de néha aludhatna egy picit, van h olyan fáradt h etetés közben lefejeli az etetőszék tálcáját de ahogy vége a kajának újra erőre kap. :twisted:
Tegnap felvettem a tantárgyaimat, látom h péntek 2-8 illetve szombat 8-8 között lesznek óráim, hááááát nem tudom hogyan fogom bírni, ja és a legjobb h kire fogom bízni Marcit péntekenként ? Nem is tudom hogy oldjam meg...

kubuspace

Sziasztok.

Kubu:
csak el fogsz készülni a pakolással 1 hét alatt... :shock:
Én ajánlanám a babaóvodámat, ha gondolod, vigyázok én Marcira péntekente, ha kell, csak előtte meg kellene barátkoznunk egymással és a babáknak is.
Szóval ha igényled beszélhetünk róla.

Marci súlyával nincs semmi gond szerintem, az a lényeg, hogy eleget egyen és akkor nincs gond. Főleg ha ennyit pörög.
Az alvással kapcsolatban azt ajánlom neked, hogy rendszer legyen az életébe. Nálunk minden nap dél körül alvás van, leteszem, kap inni és elalszik szépen. Csak következetesnek kell lenni, mert pihennie kell napközben min.1x hosszabb időt.

Reni:
Ma megyünk az utazási irodába, hogy a sok-sok ajánlatból kiválasszuk a megfelelőt. Nagyon kedves a lány aki velünk foglalkozik, nagyon köszi érte, valahol ezt várnám minden ilyen helyen, hogy így álljanak hozzám. Köszi-köszi. Itt is mindenkinek ajánlom, ha utazni szeretne!!!

Kati: Nem tudom mi lehet a képeiddel, küldd el nekem, hátha tudok valamit kezdeni vele, azzal a programmal, amit Kubu ajánlott és letöltöttük. Megpróbálom valahogy átalakítani és felrakni neked!

Kevinszépészi: Nagyon cukika Zalán, sok örömet hozzá!!!

Kép

Kép
silverlion

Kubuspace

De, ezek már járáshoz valók. Nekem szimpi az elv, amit leírtak, hogy nagyon hasonlít a mezítláb járáshoz, és ezért minden izmot megdolgoztat a gyerek lábában. És meglepően nem is drága, pláne ha igaz, amit írnak, hogy 2 méretig jó a gyerek lábára.
jaspis

Kubuspace addig amíg a fiad szépen eszik és nem fogy nem kell aggódnod...ha viszont azt veszed észre, hogy inkább fogy akkor lehet nem elég tápláló neki az étel vagy nem elegendő a menyisége vagy többször kell neki enni adni... de nem csodálkozom, hogy nem úgy hízik mert lehet a meleg őt is megviseli meg azért egész nap mozog :D szóval szerintem ne aggódj! Szép a fiad és nem látszik soványnak egyáltalán!

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
sajnos mégis fogy a tejem... most este csak 80 volt az egyikben... szörnyű érzés. 2 napja még 180 volt... Segíthet szerinted, ha mégis átállok a másik bogyóra??? Az Urticáról a Ricinusra??? Ma nem éreztem jól magam, a fejem is nagyon fájt, előfordulhat, hogy ettől kevesebb??? Próbálok most két mellből szoptatni, de akkor meg tartok tőle, hogy nem lesz ideje újra termelődni...
krisztacsillag

Krisztacsillag valószinű növekedési ugrás is van nálatok.... akkor térj át a másik bogyóra... és próbálj meg minden szoptatás után fejni... igyál sok folyadékot és egyél burgonyát, madártejet, rántott levest :roll: küldök sok +++++++++++++++++++++++++ , hogy a tejcid visszajöjjön. :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

képzeljétek varrtam a fiamnak nadrágot és nyálfogó kendőt :D azt hiszem pályát tévesztettem :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

millye, ez nagyon vagány :) Bérvarrást is vállalsz? ;)
jaspis

Jaspis köszi! Igazság szerint még én is kezdő vagyok... tegnap varrtam egy tök jó babgatyát és ez a második babanadrág amit varrtam... egyébként eddig csak függönyt asztalterítőt elszakadt ruhadarabokat varrtam... meg egyszerű dolgokat :D Kéne keresnem egy jó varrónőt aki megtanítana... :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Szilvi!

Szivesen átküldeném neked a képeket! Megírod, hova küldjem? Annyit csináltam velük, hogy átméreteztem. De azt is úgy, ahogy eddig szoktam... :shock:

Milán annit eszik, mint egy ló :) Tegnap azt mondta a doki, tegyek bele a főzelékeibe zsemlét, vagy kalácsot, vagy valami ilyesmit, hogy dúsítsam vele... Nem értem. Eddig azt mondta, gluténmentes dolgokat szabad csak adni. Liszttel nem ránthatom be az ételeket! Dehát a zsemlében is van liszt...
Ma tökfőzit csinálok neki, imádja... Csak asszem most nagyobb adagot kell főznöm, hogy elég legyen neki :wink:

Szép napot mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Millye,
András nagyon csini… szuper ügyes vagy!!!!!!
Köszönöm a gyors választ! Nagyon megijedtem este… szegény Kicsikém olyan éhes volt, fürcsi után még adtam neki a másik ciciből is, így végül nagyon jól aludt, csak egyszer ébredt fel éjszaka. Este még elszopogattam a bogyókat és ittam egy bögre teát is, így reggelre csak úgy duzzadtak a melleim, Bogi 190 gramm (?!) tejcit evett meg!!! Ez eddig a rekord… :)

Remélem csak átmeneti probléma volt! Tegnap valahogy nagyon kimerültem testileg és lelkileg is… ráadásul telcsizett a főnököm, hogy mondjam meg, hogy be tudom-e fejezni a sulit időben, mert a cégünk engedélye múlhat rajta… ez azért elég nagy felelősség… lehet, hogy ezért picit feszültebb voltam és ez okozhatta az átmeneti tejcicsökkenést…

Kevinszpészi,
csodaszép Zalán!!!! Örülök, hogy minden rendben zajlott, valóban szép szülésed volt! Nagyon jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok nektek!!!

Kubu,
nekem is péntekenként lesz a suli, ez lesz az utolsó félév. (Persze ehhez az kell, hogy még az utolsó vizsgám sikerüljön, amit be kellett halasztanom, mert akkor voltunk a kórházban).
Nálunk anyósom vigyáz majd Bogira, de még nagyon nem barátkoztam meg ezzel a ténnyel… azzal sem, hogy itt kell hagynom ezt a Csöppséget és azzal sem, hogy a férjem anyukája vigyáz rá. Szeretem az anyósomat, de valahogy még nem látom, hogy tud majd mit kezdeni egy csecsemővel… kell még pár hét, hogy trenírozzuk magunkat.
Neked kötelező minden órára bejárni? Én próbálok csak arra, amire nagyon muszáj…

Jaspis,
Szuper ez a cipős oldal, nagyon szépek a topánkák, köszi, hogy megmutattad nekünk… el is mentettem a linket, majd ha aktuális lesz újra rákukkantunk. Gratula a HT-hoz. :)

Zita,
édesek a fotók a babákról… Julcsi nagyon ügyes már! Boginak is van játszószőnyege, de nekünk kell még néhány hét, hogy értékelni tudja..:D
De jó neked, hogy fogytál. Én mikor kijöttem a kórházból gyorsan fogytam 3-4 kilót, de azóta stagnál… még 6-7 kilót nagyon szeretnék leadni, mire elkezdjük az újabb babaprojektet… majd 7-8 hónap múlva…

Kipróbáltuk a pihenőszéket, egészen jól el van benne a kisasszony, persze a végén mindig bealszik..:)

Most is alszik... vajon belekezdhetek még a pogácsasütésbe? ;)

Szép napot mindenkinek!!!
krisztacsillag

Kriszta, Julcsi már majdnem 2 hónapos volt, mire először észrevette, hogy a játszószőnyegen van. Viszont akkor vagy fél órát egyedül játszott rajta. Megértem, h anyósra nem szívesen hagyod Bogit, én is így lennék vele. Anyukámra szoktam csak bízni, mikor itt van nálunk én meg elszaladok bevásárolni.

Millye, tényleg nagyon ügyes vagy!

Tegnap megkaptuk a 4 hós szurit. Julcsi most alig sírt, és hőemelkedése sem lett. 8200 gramm és 65 centi. Védőnő azt mondta, még legalább 1 hónapot várjunk HT-val, aztán ha 5 hónaposan érdekli a kaja és elfogadja, akkor elkezdhetjük neki adni, mert aztán elmehet az érdeklődés és általában csak 9 hósan jön vissza. Hmm, nem tudom, ezt mondták :roll:

Az éjszakánk jó volt, ma már 7 órát aludtam egyben, igaz este 9-kor már én is aludtam. 4-kor szopiztunk, utána már alig bírtam visszaaludni. Most reggel viszont annyira hisztis volt Julcsi, egy percre sem bírtam letenni, de még a kezemben is üvöltött egy csomót :? Most végre alszik :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?