Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma este egyedül vagyok Lucával, mert apja kártyázik a haverokkal. Erre a ma esti program (csak, hogy kedvet kapjatok a babázáshoz :lol: )
Hazaértünk,ágyat húztam, majd feltűnt, hogy nincs itthon kaja. Átsétáltunk az Auchanba, hogy vegyünk pár dolgot. Ez kb 3 teli szatyor lett. Hazaindultunk, mikor Luca közölte, hogy ő fáradt, nem sétál. Vittem. 13kg + kb 10kg szatyor. :evil: Itthon közölte, hogy éhes, nem akar fürdeni sem. Hát gyorsan megetettem, letettem aludni. Majdnem hátradőltem, de pár perc múlva megjelent, hogy beleöntötte a vizét az ágyba. Amíg ágyat húztam, lepisilte a szőnyeget (100éve nem pisilt be :roll: ) hogy segítsen, felitatta. Az apja frissen vasalt pólójával. Mindjárt 3-mal.
Átöltöztettem. Letettem.
5 perc múlva jön, hogy kér a puncs tortából, amit vettünk. Mivel megígértem, így levágtam egy darabot belőle. Úgy nem volt jó, ideges lett és szétmorzsolta a szőnyegen. Beküldtem a szobájába, közben feltakarítottam. Hallottam, hogy óbégat, de mivel mérges voltam, befejeztem a porszívózást és utána mentem be hozzá.
Hát nem befosott?! :twisted: Ezt nem tudom szebben írni. A háta közepéig kakis volt és az ágy is csupa trutyi. Fürdőkád, lemosás, pizsi beáztatás, ágyhúzás. Nincs több tiszta babalepedőm itthon! :evil: Remélem ma már nem történik semmi! Megyek, lefertőtlenítem a házat! Meg lemosom a kanapéról is a rászáradt tortát! :lol: :lol:

(apja decemberben 3hétre Kambodzsába megy, meg jövő héten 9 napra vitorlázni. Ha minden nap ez lesz, csoda, ha januárig nem szülök meg!!!! :roll: )
Vendég

Nóri, bocsi, de ezen nevetnem kellett. Na az én fiam ilyeneket például sosem csinált. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát Luca sem, szóval értetlenül állok a dolog előtt. :oops:
Ma mondjuk egy baráti családnál voltunk, ahol a kisfiú elég agresszív volt vele. Többször megverte, lelocsolta, hozzávágott dolgokat. Pedig 2 hónappal idősebb Lucánál és van egy féléves tesója is. És hiába fegyelmezték a szülei. :roll:
Eddig én akartam lányt, de hazafele apa is mondta, hogy azért huginak jobban örülne! :wink: Persze nem kívánságműsor, de amint látjátok, a csajokkal sem egyszerű az élet.
Viszont alig tudtam levakarni a 6hónapos piciről Lujzit. Végig simogatta, dédelgette. Ha valaki bement a házba, leteremtette, hogy "Cssst, Lilla baba aszik!" Hazafele a kocsiban közölte, hogy ő szereti a Lillát. Szereti a husikáját! (na ilyen szavakat honnan vesz?)
Szóval remélem a saját tesókáját is csípni fogja!
Vendég

Nóri!
Gratula a türelmedhez! Én biztos egy jót dühöngtem volna. Na egyébként a testvérféltékenység is megnyilvánulhat majd így. Amikor megszületett a második fiam, a nagyobb 20 hónapos volt. A kicsit sose bántotta, de ha pelenkáztam, szoptattam akkor feltűnő gyakorisággal támadtak halaszthatatlan intézendők a nagy körül (pisi, kaki, éhes, szomjas). Aztán persze elmúlt. Szerintem még ez a legjobb eset, csak néha a hajamat téptem.
Tegnap tök tutira éreztem a babát. Már a 9. héttől vannak gyanús mocorgások, de a doki kijelentette a 13. héten, hogy én még azt nem érezhetem. Én jókislány vagyok, ha nem hát nem (ja, a doki férfi, tehát már csak tudhatja :D :D ). De tegnap szerintem csuklott a szegény kis pára, mert ritmikusan ugyanott többször éreztem, sőt még mintha a tenyerem alatt is... De ehhez még valóban kicsit kicsike.
pammut

Sziasztok!!!
Én is megérkeztem a nyaralásból..még nem volt időm vissza olvasni, nem is tudom, hogy ennyit vissza lehet-e egyáltalán!!!??? :lol: :lol: Látom már sokan tudjátok, hogy paszulyos-e vagy sem a pocaklakótok..én még nem tudom, de még szívesen húzom egy picit.. mindenki reméli, hogy kislány, mert mindenfele csak fiú unokák vannak, de szerintem Ő is kispasi!!! :lol:
Rólam: nekem nagyjából elmúlt minden rosszúl létem../kicsit gyanús is/ A rendszeres evés csodákat tesz, anélkül borulok fel! Ma reggel is éreztem, hogy valami nem stimmel, megmértem a cukromat: már 3,6volt..én meg 4nél elkezdek rosszúl lenni.. ugyhogy olyan kis rszketve nyomtam befele 1szelet kenyeret, hogy csak na!
Én még nem érzem, hogy mozgolódna, vagy pukkadozna vagy bármit is csinálna a kis drágám, de hát még nem is nagyon van itt az ideje..Nálam./1.baba révén/
Ha picit is fáj a pocim, mert például túl gyorsan ittam sokat, vagy ha a babának nem tetszik valami, vagy bármi: ami nekem be vált: párom keze.. ráteszi a hasamra és egyszerűen elmúlik minden baj.. Szerintem szereti pocakbaba az apukája kezét és azért..
Nóri! Ez az este azért király lehetett! Elmenne egy filmvígjátékba is!!!

Kép
Kép
ronci

Nóri!
Így olvasva ez tényleg vicces történet volt, de tudom jól, hogy akkor élőben annyira te nem kacagtál. :lol:
Egyébként ha valaki megdöbbenve kérdezi, hogy miért ilyen kis korkülönbséggel vállaltunk babát, akkor én azzal szoktam érvelni, hogy azért, mert ha egy évig gondolkodtunk volna még rajta, akkor lehet, hogy öt év múlva sem mertünk volna belevágni, ugyanis Kristófból most még nagyrészt csak a pozitív kisugárzás jön ki, még nem akaratos, nem hisztis, nem kell a csillárról leszedegetem és nem művel túl sok agyvérzéses dolgot, szóval most még naivak vagyunk és bátrak, nem tudjuk, hogy mennyi nehéz pillanat lesz még. De egy-két év múlva már bőven tudni fogjuk, akkor viszont már ott lesz a második baba és nem lehet majd visszacsinálni, küzdenünk kell tovább. :D
Ha viszont vártunk volna tovább, akkor lehet, hogy azt mondjuk, hogy "Köszi, elég egy ördögfióka a húszas éveinkre, egyenlőre nem kell több", akkor viszont nekem sohasem lenne három gyerekem, ahogy tervezzük. :lol: :lol:

Amúgy: én még mindig nem vagyok jól. Tegnap szinte semmit sem ettem, amikor próbálkoztam evéssel, akkor semmi sem esett jól. Ebédre párolt zöldséget csináltam, de nem vitt rá a lélek, hogy egyek belőle. Ettem két barackot, két kivit és kész. Este már éhes voltam, csináltam tésztát, először jól esett, az adag vége már kevésbé volt jó, kijött az egész és hozta a megevett gyümölcsöket is. :cry:
Ma sincs sok életerőm, sem étvágyam, aludni sem tudok, most már náthás is vagyok. Ráadásul délután vendégeink jönnek, sütni, főzni akartam, de ebből annyi lesz, hogy összepakolom a lakást, összedobok egy joghurttortát, Feri pedig eszi a tegnapi hortobágyi palacsintát, úgy is odáig van érte, én meg majd nézem.
Jah, éjszaka felébresztett, amikor hazaért a munkából, hogy hogyan érzem magam, mert "betegség-szag" van a lakásban és aggódik. Kérdeztem, hogy milyen az a betegség-szag, nem nagyon tudta elmagyarázni, azt mondta, hogy olyan kórház szag. :roll: :roll:
Vendég

Sziasztok Csajok!

Nóri! Kemény estéd lehetett. :roll:

Ananácska! Egyet értek az elméleteddel :oops: Lehet nálunk is így fog alakulni :wink: A kaját nem kell erőltetni. Ha nem kell ne egyél. Inni viszont kell nehogy kiszáradj. Hidd el elmúlik gyorsan. Én is átestem rajta. :?

Hát nekem nem túl jól kezdődött a napom. Ma van a házassági évfordulónk és én kis naiv azt hittem, hogy az egész napot együtt töltjük kettesben. Erre hívta reggel a munkatársa, hogy jönnek ma egy autóra úgyhogy le kell menni a garázshoz rendbe tenni a kocsit. Hát gondolhatjátok, hogy rögtön pityergéssel meg veszekedéssel kezdődött a nap. :cry: Úgyhogy úgy dönöttem nem érdekel a házassági évforduló. Beraktam egy adagot a gépbe és csináltam virslisalátát, amit hétfőre terveztem ugye, hogy ma ne kelljen semmit csinálni... :x

Reni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bellerreni 2009.08.23 09:08-kor.

bellerreni
Eger

Jó reggelt!

Bea!
Ha én most nem vállaltam volna babát, hát nem tudom, mi lett volna. De tény, hogy Luca születése után 3-4 hónappal sokkal nagyobb ihletem volt, mint most, a dackorszak közepén. Hú de nehéz vele! Egyébként tegnap elképesztő türelemmel viseltem a dolgokat. Máskor meg minden apróságon kiakadok... :roll:
De azért édesebb, mint valaha. Az előbb kentem neki egy kalácsot, erre hozza a nagy vajtartót ide a géphez, hogy tegyem be a hűtőbe. Majd megköszöni és ad egy puszit! :lol:
Vendég

Kinéztem Babácska ágyát:
Kép

Hú de nem akarnám még megvenni, de nagyon fogy... :shock: :cry:
Vendég

Sziasztok!

Lucababám, le a kalappal, h a tegnapi estét nyugisan csináltad végig.

Ananácska, jobbulást! Én azért megnézetném a dokival, h mitől van ha 2-3 nap alatt nem múlik el...

Korkülönbség, nálunk 5 év van a nagyok között és én ezt így is terveztem. Így sokkal jobb volt, a fiam már elég nagy volt, sok mindent megértett. Persze így is volt pici féltékenység , de szerintem az mindenhol van. Az iskola kezdés is könnyebb volt, hisz otthon voltam és tudtam vele sokat foglalkozni.

Kép
csipike09

Nóri, szép az ágy. Átalakítható ?

Kép
csipike09

Sziasztok!

Már napok óta akartam írni, de aztán valahogy mindig elmaradt...
Megint van egy-két kérdés, ami picit aggaszt, és kíváncsi vagyok, hogy nálatok ezek a dolgok előjöttek-e egyáltalán, vagy már megint csak én túlzom el...
Szóval, nem tudom, mitől van, de nekem pár hete még nagyobb volt a hasam, mint most, sőt a melleimet is egy kicsit kisebbnek érzem. Nálam az émelygés, álmosság, gyakori vizelési inger szinte már teljesen elmúlt. És most a hasam is kisebbnek tűnik, azaz, van, hogy "megnő" aztán reggelre lelaposodik. :cry: Olyan rossz érzés ez... Férjemmel arra gondoltunk, (illetve ő vigasztalt :) ) hogy csak fel vagyok néha puffadva, attól látszik nagyobbnak a hasam. Remélem, hogy csak ennyi az egész, és pár hét múlva tényleg elkezdek kerekedni.
A mellekkel kapcsolatban is volt egy megnyugtató ötlete férjemnek : :) szerinte mostanra már kb. hozzászokott a szervezetem a hormonszintváltozáshoz, és a kezdeti nagyobbodást csak a nagy hormonfröccs okozta, attól feszült stb.
Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok?

Kép
erusverus

Próbálok én is vonalzót beilleszteni... :)

Kép
erusverus

Miért nem jeleníti meg a vonalzót???

Kép
erusverus

Na végre!!! Bocsi a szenvedésért.... :oops:

Kép
erusverus

Eusverus, ne izgulj, teljesen természetes hogy estére nagyobb a hasad. Reggelente nekem is alig látszik. A cicifeszülés nálam is elmúlt, bár a méret megmaradt. Az elején éjjel többször felébredtem fordulásnál arra, hogy fáj. Mostanában a mellbimbóm érzékenykedik, nem kicsit. Az álomkór elő-előjön, az émelygés látogatásai is ritkulnak, a pisilés meg változó. Én az utóbbi ritkulásának kifejezetten örülnék, amúgy is pisigyár vagyok ha elmegyünk valahova. Szóval nyugi, no para. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla, köszi a tapasztalatokért! Az biztos, hogy már más az étvágyam, és míg az elején rá sem bírtam nézni a csokira (pedig előtte egy ültő helyemben simán lecsúszott egy tábla csoki), most megint megkívántam. Sosem híztam meg tőle, pedig rám férne, most kíváncsi leszek, mennyit hízok majd. No persze emiatt nem kezdek édességfalásba, de ha van itthon, akkor rá-rájárok néha. :)

Kép
erusverus

Helló Evribodri! :)

Hazajöttünk egy fergeteges klubtalálkozóról, ahol sikerült jól berekednem, de amúgy tök jól vagyunk! A Zemplén gyönyörűséges! :)

Este vagy holnap visszaolvasok, aztán jelentkezem!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Erusverus! Pont emiatt hívtam fel kétségbeesve a dokimat a 12. héten: 3 hét különbséggel csináltunk pocakfotókat, s nem láttam a különbséget. A dokim tök rendes volt, megnyugtatott, hogy ez a has még nem a baba, a megnőtt progeszteron szint miatt és a belek átrendeződése miatt van. A baba még csak ezután kezd nőni. A pocakméregetésnek a 2., sőt, inkább a 3. trimeszterben lesz esetleg értelme. Úgyhogy nyugodj meg, nincs baj.

Még nem is írtam, csütörtökön megjött a kombiteszt eredménye, már írom is:

A vizsgált markerek eredménye:
PAPP-A szint: 5960.00 miu/L 1.19 MoM
Szabad ß-hCG szint: 33.00 Ng/ml 0.89 MoM
Tarkóredő vastagsága (NT): 1.60 mm 1.00 MoM  

A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 14 000
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000

Ma készült új pocakfotó is, ha Bori békénhagy, fel is teszem.

Evés: nekem az a nyűgöm, hogy a főtt kaját nem igazán kívánom, ill. a leveseket nagyon, de húsos kaját kevéssé. A főzelékek jöhetnének, csak azt meg kevés félét tudok csinálni. Múltkor is sajtos tésztát ettem, nem vettem nagy adagot, de a felénél hirtelen kifordult a számból a villa, ha még egy falattal kellett volna ennem, rosszul lettem volna.
ktc

ktc: nekem is húsundorom van, a leves, meg a tészta jöhet ezerrel - kár, hogy a baba fehérjéből szeretne építkezni - na mindegy, iszom sok tejet....

boruska

Elfelejtettem: :oops: Edit, boldog szülinapot!

És a pocakfotó:

Kép 14 hét 4 nap
ktc

pocak: nekem még mindig csak a kövérség látszik, senki meg nem mondja, hogy baba van benne :(

boruska

Ktc: én meg eleve vega lennék, de a Zsolti mostanában halálba aggódja magát, hogy mit eszek meg mit nem, olykor a kedvéért muszáj engedményeket tennem. De a legjobban az édes gyümölcsöt kívánom (jelenleg a szilva és továbbra is a barack a menő).

Itthon voltam most 4 napot, és halálba vagyok rémülve. Egyrészt, mit fogok én itthon csinálni októbertől decemberig, meg fogok őrülni a 4 fal között, arról nem beszélve, hogy a Zsoltit is meg fogom őrjíteni. Lehet, hogy mégis inkább dolgozni kéne? Aztán most mutattak egy babakocsit élőben és hát ettől is meg vagyok rémülve. Én olyan egyszerű emberke vagyok, olyan egyszerűen képzelek el mindent, de ez így hát meghaladja jelenlegi tudásom. Meg vagyok rémülve, és aggódva tekintek a baba elé. Lehet, hogy mégse olyan egyszerű, ahogy én lányálmaimban elképzeltem?

És íme az első fotó, frissen mosott hajjal kicsit fáradtan és kicsit morcosan:
Kép

zarja

Zarja! Én is ilyen pocakot szeretnék már...

Senkinek nem kívánnám a mai napot! Útálom a házassági évfordulót!!! Csak az az egy rémít meg, ha az első ilyen akkor milyen lesz 5 vagy 10 év után :cry:

Reni

bellerreni
Eger

Erusverus: nekem is megszűnt a mellfeszülés és már nagyon ritkán fáj a hasam. Amiatt se aggóddj, ha még nem gömbölyödik igazán, ez egyenlőre inkább csak a "bendő" és nem a pocaklakó :)

ktc, zarja: nagyon csini pocakfotók! :)
boruska: a pocakkal még én is így vagyok :( De remélem hamarosan egyre nagyobb lesz és életemben először nem kell behúzni a hasamat :lol: és büszke lehetek a pocakomra.

evés: szerencsére semmivel nincs problémám, bár a leveseket jobban kívánom. Ma reggel mértem magam és meglepődtem, hogy a 2 hónnapal ezelőttihez képest még fogytam is pár kilót.

zarja: az előkészületekkel én is hasonlóan vagyok. Eddig a neten nézelődtem (babakocsi, kis-ágy, stb) de teljesen el vagyok bizonytalanodva. Fogalmam sincs, hogy miből mi a jó és mi mennyit ér. :(
zuzmooo

Ágy:
Ez egy bölcső, de én most csak azt akarok, mert nem nagyon férne el egy 140cm-es kiságy. Meg jó, hogy gurul és ki tudom tolni a nappaliba.
Meg az ára is elmegy így mindennel együtt 35e.
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=152139786

Eszter:
Nekem is beindult a pocakom az utóbbi időben. (egy hét :oops: ) És lassan utolérlek én is! (amúgy azért se menj át a januáriakhoz, mert mi jobban szeretünk és sokkal jobb az elején lenni, mint utolsóként szenvedni márciusban a 42. héten :lol: :lol: )
Kíváncsi leszek majd a táblira, hogy hogy alakul majd.
Vendég

Ki csinálja a táblát?

Reni: mutattam a bejegyzésedet Zsoltinak a házassági évfordulóról, mondtam neki, ha ő is ezt csinálja velem az elsőn, akkor a golyóival játszik. :lol: Azt mondta, tudja 8) De azért kíváncsi leszek.

Zuzmoo: megőrjítenek az emberek, hogy mi kell nekünk, meg mi nem. Ma is mutogatták a babakocsit, hogy ezt meg azt tud, én meg álltam ott tanácstalanul, és erre megkérdezte, hogy kell e. A tököm se tudja. Mondtam, hogy megyek összehasonlítani. De nem tom mivel kéne. Nem tom, hogy mit akarok (ez is elég ritka volt az életben eddig 8) ) Októberben megyek Pécelre barátnőhöz, két apró gyermek után bevállalta a felvilágosítást. :oops:

Tényleg a cukrászdás találka mikor lenne?

zarja

Nóri, a tesz-veszen is van ilyen ágyikó kékben ls lazacban is
http://www.tesz-vesz.hu/item721144887_r ... o_kek.html

Én a tesz-veszen kacérkodom 1 -el :D
http://www.tesz-vesz.hu/item715309083_b ... tokke.html

Kép
csipike09

Megint jövök. Érdekességképpen egy másik kép, ugyanakkor készült, mint az előző. Így egy kicsit más, ugye?
Kép

Nekünk nem tudom, milyen lesz a kiságyunk, mert kapjuk, örököljük. Viszont végre megvan a terv, hogyan forgassuk át a lakást, pontosabban mi járna a legkisebb átalakítással. Mert hogy az 52 nm-ünket nagyon jól beosztottuk, egy talpalatnyi hely sincs kihasználatlanul. A bútorok zömét a férjem készítette, méretre. Úgyhogy kicsit megnyugodtam, hogy találtunk kivitelezhető megoldást. Apa marad a nagy ágyban Borival a kisszobában, én a kanapén alszom, kicsi velem együtt a nagyszobában. Aztán hamar kiderül, hogy mennyire zavarják egymást majd a gyerkőcök a hangokkal, a végleges cél persze az, hogy előbb-utóbb legyen egy gyerekszoba és egy nappali-háló. Csak a szívem fáj, hogy emiatt a szekrénysorunkat majd meg kell bontani... Ha lenne egy háromszobás lakásunk, nem lenne ilyen gondunk...

Csinálok új vonalzót valahol máshol, ezek az utóbbi időben többet vannak rejtve mint látható állapotban! :evil:
ktc

Szépek a pocakok! :D
Ktc: a felhajtott gatyóval jóval nagyobbnak néz ki a pocakod, az első képen inkább hegyes volt, itt meg gömbölyű.
Ezt már én is megfigyeltem: bugyiban csak volt egy kis púp a köldököm alatt, azután öltöztem, felvettem a múltkor vásárolt két számmal nagyobb legginsemet, ami felér a köldökömig és úgy néztem ki, mint aki legalább a huszas hetek végén jár. Vicces volt. :lol:
A kismamagatyával ugyanez volt a helyzet, amikor próbáltam, akkor Ferinek is mutattam. Pocakbetétes, ha a pocakbetétet lehajtottam és normál nadrág szabása volt, akkor nem néztem ki terhesnek, felhajtott pocakbetéttel kismama ábrázatom volt.
De majd eljön az az időszak, amikor hajtogathatom majd le fel, így is úgy is látszani fog.
Egyébként most már én is elhiszem, hogy második gyerekkel hamarabb lesz nagy poci. Nekem addig-addig nem volt semmi, vagy alig valami, hogy az elmúlt egy-két hétben belelendült a növekedésbe és fotók alapján most van olyasmi, mint Kristóffal a huszadik hét környékén.
Lesz, amekkora lesz, mindenesetre én nagyon nem bánnám, ha max akkora lenne a végére, mint az első volt, mert úgy még mindent megtudtam csinálni egy picit kifordított mozdulatokkal, hajoltam, guggoltam, cipőt húztam, epiláltam, felsöpörtem lapátra a szemetet.
Csak azt nem tudom, hogy ha nagy lesz a poci, akkor Kristófot hogy viszem majd ölben. Ez számomra rejtély, mert elől tutira nem fogom tudni magamhoz fogni és oldalról sem tudom hogyan kellene.
Vendég

Eszter!

Én csinálom a táblát, csak meg akartam várni mindenkinél a 12. heti UH eredményét. Akkor már tényleg sorba lehet rendezni időpontra, meg lehet színezni a nemeket is! :lol:
Ez asszem 6 nap múlva lesz, amikor Reni túl van rajta! (ugye 13+6-ot mondtál múltkor)
Cukis tali? Ha gondolod, velem minden nap össze lehet futni valamelyik cukiban. De ez most Bea miatt szept 13-17 között lesz elvileg. De ez nem Zarja (hú de vicces vagyok) ki az októberi tali lehetőségét!
Vendég

Nóri! Jó ez a kis ágyikó amit kinéztél. Korábban nézegettem én is, csak nekünk nincs ilyen magas ágyunk. :oops: amihez hozzá lehetne csatolni. Tényleg ezt a funkcióját is akarok majd használni?

Ktc: így ruciban mindjárt más a leányzó fekvése :D Ruha nélkül, nekem is egy helyes kis dombocska van csupán.

Nóri: gondoltam, hogy ez két külön dolog lesz, de nem tudtam. Most kapcsoltam, hogy a Bea hazajötte definiálja az időpontot. Sajnos én tuti nem tudok elmenni. Szept 3-6 között megyünk haverokkal a Bükkbe. (végre: buli, fanta, haverock) Szerintem utánna héten dolgozik a Zsolti, egyedül meg egy torta kedvéért utazzak 400 km-t? Így is nem tudom még, hogy hogyan tolom le a torkán az októberi utat. :shock: Már egyszer említettem, akkor kerek perec nem volt a válasz. :? De szervezés alatt a dolog, valszeg akkor megyünk a barátnőmhöz is, talán a többfunkciós út meggyőzi 8)
Az októberi tali meg Csipike (asszem) által említett Bababörzén lenne.

zarja

Pocak: a kórházból még hazajöttem abban a gatyóban amiben bementem (nagy örömömre a kórházi koszton még fogytam is 1 kilót), itthon egy nem túl bő kismamaruhában bizony azért már látszik. Bea! Sajna a második pocak igenis nagyobb lesz. Nekem is csak 20 hónapos volt a "nagy", mire a kicsi megszületett. A csípőre ültetés sokáig megoldás, gyakorolgassad. De próbáld meg minél előbb tanítgatni, hogy kisszékre, egyébre mászva feljusson ahova kell. Nagy pocakkal nem nagyon illik emelgetni a kis sózsákot.

Reni: ne mérgelődj! Nekünk aug. 10.-én volt a 13. házassági évfordulónk. És örültem, hogy egyáltalán eszembejutott! A pasik többsége meg úgy van összerakva, hogy nem tulajdonítanak ezeknek a dolgoknak túl nagy jelentőséget (erős és nagy tisztelet a kivételnek - Apukám ilyen). Engem évekig a Karácsony borított ki. Aztán az ember megtanulja lazábban venni és úgy szervezni, hogy meg is legyen, szép is legyen és a pasit se kelljen azért ostorral kergetni az ünnepi asztalhoz. Fiaimat igyekszem úgy nevelni, hogy majd az ő feleségük ne legyen boldogtalan :D .

Zarja ne aggódj a cucc miatt. Hallgass meg minél több anyukát és véleményeiket, mire eljutsz a beszerzésig lesz elképzelésed. Az meg úgyis a gyakorlatban fog csak elválni, hogy jól választottál e :D . Ha vigasztal, mi mindent örököltünk és a 20 éves kiságyban és a kopottas mélykocsiban is egész jól nőttek a gyerekek :D .
pammut

Jó reggelt!

Eszter Te mi a fenét csináltál a babanet előtt 3/4 4-kor? :shock: :roll:

Az ágy ezen funkcióját tuti nem fogom használni, ugyanis a nappaliban alszunk a költözésig és ott (mivel apjuk nem alszik a kihúzható kanapén) csak egy matracunk van, amit minden este lehajtok. Szóval nekem sincs mihez rögzíteni.
De nekem pont ezért, ha éjjel szirénázna Tesóbaba fontos, hogy Luca legalább tudjon aludni. Így kell, hogy kerekes legyen.

Házassági évforduló: Apa szeret nyár elején elmenni pár napra. Ez általában Balatonfüred és többnyire úgy jön ki, hogy az a júni 24. körüli napra esik. Tehát évforduló kipipálva. Se virág, se vacsi kettesben, se ajándék. Mondjuk virágot sose vesz. Főleg mióta (anyunak és a nővéremnek is virágboltja van) kifikáztam a rózsaszín szegfű csokrát, amit egy nem túl olcsó virágosnál vett nekem! Hát könyörgöm, hogy néz ki az én kis minimál lakásomban egy rikító rózsaszín izé? Persze, a szándék a fontos, de előtte elég szépeket hozott... Na mind1, ezt elcsesztem! :lol:
Vendég

Amúgy ma megyek dokihoz 13:45-re. Remélem kukkolhatunk a lába között! :lol:
Vendég

Jo reggelt!
Nori: en is remelem, hogy latnak neked ma mar valamit. Nagyon kivancsi vagyok.
Arra is kivancsi vagyok, hogy lesz-e valamelyikunknek olyan babaja, aki soha nem hajlando magat megmutatni, vagy megmutatja, azutan ellenkezo nemukent szuletik. Inkabb ne legyen, ez utolag vicces lehet ugyan, de ott a szuloagyon biztosan nem az. :D

Emlekeztek meg Szamibabara? Az elejen o is velunk volt, de eltunt. Kivancsi voltam, hogy mi van vele es valtottunk nehany levelet. Jol vannak, mar a 17. hetben van es kislany babajuk van, ugy nez ki. Kicsit irigykedem ra, mert szo volt az uh-krol es kiderult, hogy naluk az osszes uh-t 4D-sen (is) nezik, mar volt neki 3 vagy 4 es nagyon durvan alapos vizsgalatok vannak ott, a 15. heten volt egy nagy genetikai vizsgalat kb 40 percen at, amibol a fele 4D-ben ment.
Nah, majd egyszer biztosan nalunk is igy lesz. Csak addigra en mar regen klimaxolni fogok, vagy mar nem is leszek. :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt!!!

Jaj, csajok, én is akajom tudni, hogy van-e fütyibatyu, vagy nincs :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Csajok, olyan szépen a pocakok! Az enyém picur, szerintem néha nem is látszik. Mondjuk mondták, hogy pici a méhem, de azt is cígérték, majd megnő :roll: Ma megyek be az egyik állandó megbízómhoz, ahol kb. 15 emberrel találkozom, kiváncsi vagyok kiszúrja-e valaki. Vicces, mert ők már akkor az esetleges terhességemről pletyiztek, amikor még én sem tudtam, hogy az vagyok :)

Kiváncsi leszek, mire jutok a városban Margit-híd nélkül... Én ugye Budán lakom, a munkám meg a híd pesti oldalára szólít. A páromnak is ott az irodája, szinte a híd túloldalán. Napközben kell a kocsi, tehát nem mehetünk gyalog. Ergo kilómétereket kerülünk a dugóban :evil: Ha valamiért visszaköltözünk a páromhoz, az a közlekedési káosz lesz. Akkora oda a jó levegő, viszont jöhet a picurszoba berendezése :D

Tök gondban vagyok nászút ügyileg. Ahova szívesen mennék, oda kell h1n1 védőoltás, meg heptatits, esetleg tífusz. Szóval felejtős. Ti beoltatjátok magatokat influenza ellen? Emlékszem, Nóri azon a párton volt hogy semmiképp, de mintha azóta rosszabbodnának az előrejelzések. Persze lehet, hogy csak pánikkeltés az egész.
juci-77

Sziasztok!
jó reggelt mindenkinek :lol:

Ktc- de irigylem a kombidat, én is ugyanakkor voltam ugyanott és az enyém sehol :wink:

Babaholmikban tanácstalan lányok - ne vegyetek semmit, nézelődjetek, kérdezzetek és meg fog érni az elképzelés, mire is van szükségetek :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Amugy nekem megvan az elso plusz kilom! Annak ellenere, hogy 3-4 napja nem birok enni megis tobb a sulyom egy kiloval, ugyhogy ez mar tutira marad is. Kicsit olyan rossz volt szembesulni vele, annak ellenere, hogy tudtam, hogy elobb-utobb megerkezik. Megis meglepett.
Feri persze hulyenek nez, hogy megdobbenten egy kilon a 15. hetre, es kerdezte, hogy akkor miert nem lepodtem meg, amikor Kristoffal kb a 8. kilo jott fel a 15. hetre. Jo a kerdes, igaza van. Lesz meg ebbol tobb is. De azert van egy olyan almom, hogy a 20. hetig ebbol max 2-3 lesz. :?
Vendég

ja és én is érzem a babát :lol: :lol: :lol: :lol:
Lillut csak a 19. héten éreztem, így tegnap nagyon örültem :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Én nem oltatok!
Oltasson mindenki más és akkor nem lesz kitől elkapni! :D
Vendég

Juci: en mar azon vagyok, hogy beoltatom magam. Itt eleg nagy a kaosz ebbol a szempontbol, ugyhogy nem szorakozom. Kinyirni csaknem akarnak. Bar nemtom, hogy lesz-e ebbol valaha vedooltas, mert eddig azt igertek, hogy szeptember elejen itt lesznek az oltasok, most meg azt olvastam, hogy szeptember vegere, oktober elejere igerik. Ha igy haladunk tovabb, akkor mar nem leszek prioritasban es nem fogok kapni, mert addig megszulok. :lol: :lol:
Vendég

Ja, és elfelejtettem mondani csajok, hogy a Babócám úgy döntött, hogy meglep egy szép szülinapi ajándékkal... Ugyanis a szülinapomon megmozdult Pocok :lol: :lol: :lol: És annyira, hogy kb 1-2 percig nyomta a rugdosást :) Azóta sokszor jelez, hogy hééé anyám, jó reggelt, én is felkeltem :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Nagyon furi érzés! A férjem is érezte! Mondtam neki,hogy rakja a köldököm alá a kezét, és pár perc múlva 3 nagyot rúgott Babó, és ő is mondta, hogy ez bizony nem az én képzelgésem volt, hanem Pocok Izeg-mozog 8)

Edit

Kép
ézsóné

Szép napot mindenkinek!

Szépek a pocakok, és olyan jó olvasni, hogy páran már érzitek a babót. Én is úúúgy várom már! :) Azaz olyan, mintha érezgetném, csak nagyon ritkán. De azt olvastam, hogy a mellső falon tapadó lepény miatt lehet, hogy kevésbé érzi meg a kismama.

Köszi mindenkinek, hogy azt írjátok, ne aggódjak! Próbálok, de szerintem ez nálam főleg attól van, hogy volt az a kis vérezgetés és hasgörcsök az elején, illetve, hogy már lassan 2 hónapja szobafogságon vagyok. Pár héten belül már ki szeretnék menni, csak ugye a 4.-en lakunk, meg úgy vagyok vele, hogy inkább fokozatosan szoktatom magam vissza a régi dolgokhoz, és először csak itt a lakásban teszek-veszek. No, szóval ez az egyedüllét kicsit megviselt...

Most azon filózok, hogy felhívjak-e már egy másik nődokit, aki esetleg vállalná a szülést is, mert akihez járok, ő már nem vállal. Azért is érdekelne már, mert ha most bejelentkeznék, talán csinálna uh-t is. Ez azért izgatja annyira a fantáziámat, mert egyrészt már megint olyan szívesen megkuksiznám a picikémet, másrészt meg nem tudom, hogy ha megyek a 16. heti vérvételre, akkor lesz-e uh. És a 20. hét még olyan messze vagyon... :) 10 körül asszem csak felhívom, legalább megtudom, hogy egyáltalán beleférek-e még az idejébe. Mert ha nem, akkor meg kereshetek mást, csak az a baj, hogy mást meg nem nagyon ismerek, illetve másról nem tudok semmit.

Kép
erusverus

Sziasztok Csajok!

Pukkadozok itthon egyedül! Az előbb hívott, de csak azt válaszoltam amit nagyon kellett. Játszom a sértődöttet, hátha észbe kap, hogy nem így kellene viselkedni... Eddig azt hittem, hogy csak én fújom fel a dolgokat, de most elmondtam anyukámnak is meg a barátnőmnek is és mondtam nekik, hogy őszinte véleményt kérek, nem kell kertelni és igazgat adtak nekem.

Nóri! Kedden délután 5 kor megyek a doktorbácsihoz úgyhogy kedden este tudok többet mondani, de azt hogy mikor lesz meg az eredménye a vizsgálatnak az nem tudom.

Edit! De jó neked. Én is akarom már érzeni...

További szép napot!

Reni

bellerreni
Eger

Sziasztok,

Megérkeztem az utónyaralásból. Kicsit rossz volt fürdőruhában feszíteni, mivel csak annyi látszott, hogy itt egy lány kissé hájas hassal, mivel szerintem még nem egyértelmű, hogy miért volt nagyobb a pocakom, csak hogy nagy és tuti olyan volt, mintha hasban erősen elhízott lennék, de próbáltam nem foglalkozni vele.

Képzeljétek, hogy voltunk a Madonna koncerten és miután 5 óra hosszat álltam egy helyben, elkezdődött a koncert és 1 óra múlva totál rosszul lettem..ki kellett menni, így nem láttam végig, de annyira rosszul lettem..majdnem elájultam és pici hiányzott, hogy a gyomrom tartalma ki ne ugorjon. Én még soha nem voltam rosszul, nagyon furi volt…Szóval a gyerek hazaküldte a szülőket a koncertről :D :D :D

Erusverus, neked feltűnően kék a vonalzód, esetleg tudod, hogy fiú lesz vagy fiút szeretnétek?

Zarja, Ktc, tök jók a poci fotók :D Jól néztek ki!!

Edit, gratula a mozgáshoz, tök jó!!
lara

Lara, nekem ez a fiú-dolog csak egy megérzés, még nem kérdeztem rá a dokinál (elfelejtettem a nagy izgalomban :? , bár valószínű, hogy még nem tudta volna megmondani). Egyébként a férjem kislányt szeretne, és a lánynévben már sikerült megegyeznünk (Réka), a fiúban meg még nem... Egyébként vesztésre állok jelenleg, mert amikor a barátnőmet hívtam a jó hírrel, neki egyből az volt a megérzése (még mielőtt a konkrét hírt mondtam volna), hogy kislányom lesz. Fura, de igazából én a kisfiúnak és a kislánynak is éppúgy örülök, csak egészséges legyen! :)

Kép
erusverus

Sziasztok Csajok!

Szépek a pocik, Hozzátok képest az enyém csak hízott bélrendszer. :lol:

Katica, a "rendes ruhás" képen tényleg jóval nagyobbnak látszik mint anélkül.

Megjött ma a kismamagatyó amit a vaterán vettem, tök jó. Nem kell hozzányúlnom a hosszához, pedig ez nálam igen ritka. Egyelőre még kicsit bő derékban meg hasban, de legalább a megfagyás veszélye már nem fenyeget.

Tök jó hogy már érzitek a mocorgást, én még semmit se nem. :( Viszont ma megint ritka "finom" hányingert küld a bébi reggel óta.

Reni, tegnap mi is jól összevesztünk az emberrel, elmegy délután 1-kor meccsre és este 8-kor jön haza. (edzősködik) Viszont ő ezt tök természetesnek tartja és mindig azzal jön, miért nem megyek vele. De én utálom a focit. Aztán meg a szokásos duma, hogy örüljek hogy nem a kocsmában ül. Igen, ez eddig mind szép és jó, de hetente 6 nap foci??? Ráadásul ilyenkor sünit játszik és nem lehet vele normálisan beszélni, mert csak támad, és szerinte én b@szogatom őt. Aztán meg ki volt akadva, mert bőgtem, és hagyjam abba, mert ártok a gyereknek...
Anno az esküvőnk másnapján is meccsre kellett menni, most meg a szülinapján kezdődött a bajnokság. Vagyis a pályán ünnepelt először. :evil:
Szóval én teljes mértékben megértelek. Az enyém az ilyen viták után szokta hajtani a piros biciklit, Te párod nem tudom mennyire ilyen. Azért szorítok hogy ne tartson sokáig a mosolyszünet.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?