Új privát üzeneted érkezett!

Lola: 2000-ért sikerült a kabátot eladnom. Igaz, hogy a duplájáért vettem, de legalább sikerült. A fele meg van az új kabát árának! :wink:

Kép
Kép
Kép
emesedora

EDB-anyu!

Oké, kérdezd meg anyudat..Örülnék, ha valaki fel tudná használni és nem menne kárba..De rendik anyudéjk, hogy elviszik Emesét..Nálunk bezzeg..Na mindegy, nem is kezdek bele..Mert csak felhúzom magam megint..

Kép Kép
joosneagi

Basszus Szilvianyu, ezt még olvasni is sok volt amit tegnap-ma csináltál! :shock:
Nehogy süssél ma, Teeee! Ilyenkor jöhet a jó öreg Stop-süti, vagy vegyél egy családi fagyit oszt kész (férjed küldd a Lidlbe ott olcsó és tök fini különösen a fehér dobozos Fruit and Nuts de a többi is!).

Esetleg gesztenyepüré. Ezekkel nem kell pöcsölni.. :D

lola77

Igazad van Évi, tényleg nagyon sokat dolgoztam. Kész vagyok. Asszem lesz egy keksztekercs. Talán...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Na én is kész vagyok! Bár ma csak 2 fogást csináltam, de gondolkodom egy sütin is. A pali tegnap elfogyott, majd meglátom.
Gergő többször jött volna "csüngeni", mert unatkozott, de kiborítottam nekik a játékosdobozt és mindjárt meg is volt az elfoglaltság.
Kicsit magam alatt is voltam, mert a mamámékhoz visszakerült a dédimamám, tudjátok, aki idén töltötte a 100-ikat és nagyon nehéz vele. Csak hétfő óta van ott, de azóta 1x járt kint az ügyelet, és kórházban is volt már egy fél napra. Egész éjjel végig beszél és néha kiabál. Mamámék nagyon ki vannak, de szívesen fogadták, csak nem tudják, hogy mikor lesz jobb az éjszakájuk. Szegény dédimet a papám testvéréék teljesen tele nyomták nyugtatóval, hogy éjszakára aludjon nekik, persze nem aludt. MAmáméknál lényegesen kevesebb gyógyszert szed. Fúú nem tudom mi lesz ennek a vége.???

EDB anyu!

Nagyon sokat dolgoztál. Az a jó, ha van segítség ilyenkor, hogy a piciket lekösse. Akkor lehet igazán haladni. Én is a bóti sütire, fagyira szavazok. Biztos megértik. Hát nehogymá mindig sütkérezzen az ember. Van itt sulikezdés előtt már dolog is. Luk egyelőre tűnőben és semmi más nyom nincs. Hogy ez miért volt, fene tudja.

Betti!

Istikéd hogy viszonyul a bölihez. A jöv héten már ott is alszik??
Pakolászással hogy állsz??

Lola!

Gyerekek néha segítőkészek e téren, néha nem. Most a héten szerencsém volt, de jöv héttől azért rendeljük újból a kaját, mert csak így tudom őket rendesen szemmel tartani.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Emeseanyu
Jesszus,noormáálisss vagy??? :lol: Ennyi mindent.én megmondom őszintén ha nagy melókba fogok bele,akkor tuti előző napit,vagy rendeltet eszünk.
Na az jó hogy Emesének tetszett a tűzijáték.Turultól is szép volt tuti.

Lola/Délibusz :D
Én is nagyon sajnálom a reggeli lustizásokat.Olyan érdekes mert ugye Isti eléggé eleven gyerek,de reggel nagyon szivesen fekszik mellettem akár még 40percet is a reggeli tejcsi után.Addig hajazgat,cumizik,minimaxizik,én meg alszok. :P 8)

Nálunk ma hurka-kolbász volt az ebéd.Délutánra palacsintát rendelt a család.
Tegnap jól kipurcantunk a pakolásban.A fagyasztót levittük a pincébe,de le kell szedni az ajtaját hogy kiférjen,illetve a konyhában is mindent szét kellett húzigálni.Akkor ugye, már a szekrények mögött is kitakaritottam.Sokmindent kidobtam.Szerencsére nem bántam meg,de igazából csak szerdán jön a kukás,szóval addig még.... :D

Betti

Kép
berna23

Betti!

Az az addig még.... Arra vonatkozik, hogy bűnbe esel??? :D

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi
A pakolást már kiveséztem :D
Böli:hétfön már fél nyolcra megyünk,de ebéd után még jön haza.
Kedden már megpróbálkozunk az alvással is,de ugyanugy mennem kell délre,ha nem alszik el,akkor hazajön.Ha elalszik akkor meg elmegyek sétálni,vagy haza.

Szilvia1981
Örülök hogy jön haza férjed!

Kép
berna23

Gabi
áá azért guberálásra nem adom a fejem. :lol:

Kép
berna23

Betti:
jééééé hogy-hogy nem édes volt az ebéd Nálatok???? :D :?: :roll:
Na jó nem húzlak!

Gabi: hát igen a lurkóknak is vannak jó napjaik, meg is kell becsülni!!!! :)
GErgő lukjának örülök, mármint hog ymár nincs!

lola77

Elképzeltem, hogy kimész gubizol egyet, majd megörülsz neki és hazaviszed.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Betti:
Nézdd mit találtam, nem messze Tőletek lesz új játszó, majd itt is talizhatunk:

A 15 millió forintos beruházást Kancz Csaba helyi képviselő kezdeményezésére valósítja meg az önkormányzat. A hatszáz négyzetméteres területet kerítéssel veszik körbe, és zárható bejárattal teszik biztonságossá. A munkák a tervek szerint szeptember elején kezdődnek el, és várhatóan a hónap végén fejeződnek be.
Az alsógallai képviselő elmondta: a Búcsú téren továbbra is lesz lehetőség az ott már hagyományossá vált rendezvények megtartására. A játszótéren többek között különböző gyermekkori sajátosságoknak megfelelő hintákat, pörgős és rugós játékokat helyeznek el, de lesz falmászó és csúszdás alkalmatosság is. Az eszközök az uniós előírásoknak megfelelően szabványosítottak, azok alját, környezetét homokkal vagy ütéscsillapító gumiszőnyeggel látják el. A játszóeszközökhöz térkövezett járdaszakaszok vezetnek majd, a szabadidős térre piknikező asztalok, kerti padok, kerékpártárolók és szemétgyűjtő kosarak is kerülnek. A területet határoló kerítés mellé cserjesort, fákat ültetnek az új alsógallai játszótéren.

lola77

Lola!

Ez hol lesz!??? Ott a Tesco-tól nem messze a Voltán telep melletti rész? Vagy hol??

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Aranyosak vagytok :)
Lanyomat Gvendolinnak hivjak. Meg ovis visszatartottam 1 evet, mert sokat betegeskedik. Jovoheten szerdan kell vinnem koponya CT re.
Nagyon aggodom :( :?
Eleg rossz a hallasa, ami a mandulai miatt lett ilyen, szerencsere mar tul vagyunk a muteten, de sajnos nem lett jobb a hallasa.
Most vizsgaljak miert nem jon rendbe a kis fule, es ezek miatt van neki valoszinu az egyensuly zavara is.

A terhessegem, mar az elejetol problemas, sajnos, de nem banom mar azt sem, hogy fekudnom kell csak a kicsivel legyen minden rendben.
Tavaly szeptemberben sajnos elvesztettunk eggy kisbabat 11 hetesen. Marciusban ismet terhes lettem, de mar az elso idok ota sokat fajt a hasam.
Aztan a 16 hetben eszrevettem, hogy kemenyedik a hasam, ezert korhazba kellett mennem 1 hetre ahol kiderult, hogy a mehlepeny eleri a mehszajat ezert szigoruan fekudnom kell.
Ma toltottem a 24 hetet, kicsit jobb mar, de sajnos nem nagyon tudok semmit csinalni itthon, mert rogton faj a hasam.
Roviden ennyit rolam.
Annyit tudtok segiteni, hogy a profilomat hol tudom megvaltoztatni?
Meg nem jottem ra :D
fiamette

Szia Evi!

En oroszlanyi vagyok a parom tatai igy ketto koze koltoztunk. :)
En is a kispostatol nem messze lakom.
Szeretnem majd ha a lanyom a Kodaly suliba jarna.
A te kisfiad melyik suliba megy?
fiamette

Fiamette!

Ott fent ahol az van írva, hogy társalgó és ahol ki tudsz lépni ott találsz két legördülő menüt. A jobb oldalin, ahol alapból a segédletek van kiírva, legördíted és ott a 3. alábontás a profil. Itt tudsz, avatar képet (ami nekem a mai napig nem jön össze) és vonalzót feltölteni.

Remélem tudtam segíteni!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

kis picurkank Mia Lia lesz :D :D
fiamette

Koszonom a segitseget

fiamette

Fiamette!

Igazán nincs mit! Látom sikerült eligazodnod!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabi
nagyon édesek a fiaid!!!!!!!!!
Gergő nagyon ügyesen felállt....és hogy hasonlítanak egymásra arcra...... :D
Jobban vagy már?Használod az ülőfürdőt?

Ági01
nagyon szueprek a képek!!!!!!!
Milyen kis husika Levi baba,látszik,hogy szereti a hasát :wink: ,örülök,hogy tejci rendeződött.......
Dorka a büszke nagytesó,tündéri!!!!!!!
Levi baba a kiságyban hasalva,tiszta Dorka!!!!!!!
Büszke apás kép is megható.......

Jági
szép helyen jártatok ti is!!!!!
édesek a gyerekek,Bianca tiszta te vagy Antóka pedig apukája :wink:
legjobb a közös képetek Férjeddel,nagyon csink vagytok rajta!!!!!!!!!
Még szerencse,hogy időben kiderült kisfiad szemproblémája.....biztos hamar meggyógyúl teljesen.....
KInél voltatok szemészeten?kellett pupillatágítót csöppenteni neki is vagy csak sima vizsgálat volt?

Cirmike
gyünyörű helyen voltatok ismét!!!!!!!!!!!
Szuper a családi kép, Réka igazi kishölgy :lol:
a tenger is csodálatos!!!!!!!!!

Fiamette
üdv köztünk!
Erika vagyok,kislányom,Viki 4,5 éves lesz,középsős ovis,Bánhidai ltp-en lakunk.
Különlegesen szép neveid vannak/lesznek a gyermekeidnek!!!!!!
Csak nem olasz valamelyikőtök?Neked mi a keresztneved?
Drukk ,hogy a gyermekeiddel minden rendben legyen!!!!!!!!
Képetek nincs magatokról?szeretjük nézegetni...... :P

Jelenleg nem vagyunk otthon,képeket így az albumba csak jövő hét elején fogok tölteni...kis türelmet ezért még......
talin is készült 103 db :lol: ,mi is jól éreztük magunkat rajta........
Most megyek Viki így is nyafogott az előbb,hogy nem vele vagyok...e-maileket írtam,amikkel szintén el voltam maradva....
gyors szőlőevés,aztán homokozunk,sarazunk amíg az idő engedi
:wink:

Sziasztok:Erika

cseriviola

Angika

nagyon tetszk Julcsi hínárkisasszonyos képe és a pillangós arcfestéses gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lrita
írtam privit

Puszi,remélem nem maradt ki senki.....

Erika

cseriviola

Még egy kicsit vagyok.....hiába szita az agyam.. :oops: :wink:

Anikó
nagyon jók a képeid!!!!!!
Matyi tiszta apukája...és édesek az apás képek is......a kólás reklámos kispasiról nem is beszélve :D
Aranyos unokahúgod is,szereti ha fényképezik látom....

Lrita
nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Hannának!!!!!!!!!tudom 26-án lesz,de hátha elfelejtem....inkább előbb mint később.....

11-én Gabinak volt azt hiszem,neki utólag kívánunk minden jót,ne haragudj,hogy csak most...... :oops: :roll:

Cirmike
Rékának már szervezitek a szülinapot?Mit fog kapni?

Most már megyek,lánykám vár......
sziasztok:Erika

cseriviola

Szép estét Asszonyok!

Cserieri
Várjuk a képeket.103kép.Ez igen.
Olyan édes volt Lili a kezedben.

Lola/Gabi
Igen ott lesz a játszótér(ahol a cirkusz is szokott lenni).
Már félig kész van.Csúcsszupi lesz.Valakinek mondtam a talin,hogy ott is lehetne majd talizni(neked talán Emeseanyu?)

Fiamette
Nagyon tetszenek a kislányaitok neve.
Igazad van hogy marad még oviban.
Gondolom nagyon várja már a kistesót.
Sajnálom nagyon kicsi angyalbabátokat.Szörnyű az ilyesmi.

Lola
mi is degeszre ettük magunkat palacsintával.Előtte egy csomó hurka-kolbi.Jaj.jaj...

Betti

Kép
berna23

Szia Erika!

Koszonom aranyos vagy.
Nem egyikunk sem olasz, mindketten magyarok vagyunk :D
Nekem Anett a keresztnevem.
Holnap teszek fel kepeket. :wink:

fiamette

Betti koszonom neked is
Igen mar varja a kistesot nagyon :)

fiamette

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem. Apa a héten szabin van... :)

Ma épp Győrben voltunk, mert a Vaterán szereztünk egy esernyőre csukható babakocsit. Muszáj volt, mert a nagy nem nagyon fér be a kocsiba. Így tudunk ide-oda jobban menni, nem kell cipelni a kiscsajt, olyan nehéz már. 4.500-ért vettük BébéGo.
Jövő héten meg jönnek az őszi ruhák, azokat a teszveszen vettük :) már úgy várom, hogy itt legyen.

Szerdán megyünk Mátéval a könyvekért. Petra iszonyú tempóval mászik :) és be nem áll a locsogója, egyfolytában nyomja a dumát.

Fiamette: üdv itt! :) Nekem van egy fiam Máté (10 éves) és egy kislányom Petra Janka (11 hónapos). Tatán lakunk. Mi is úgy voltunk a párommal mi Ti, hogy a kettő közé költöztünk (párom tatabányai, én naszályi)

Csütörtökön kicsit lazítottam. Petrát letettem aludni, mi meg apával elmentünk egy közeli szórakozóhelyre, mondjuk nem sokáig csak másfél órát voltunk ott, addig Máté vigyázott a hugira, de mire hazaértünk ő is aludt :D Nem volt semmi gond és jó volt egy kicsit kimozdulnom.

Lola: ugye Te csináltál Noénak répatortát a szülinapjára?? Finom?? Egyszerű elkészíteni?? Elküldenéd a receptjét?? Köszi előre is.

Bocsi, hogy most csak magunkról írtam. Jövő héttől igyekszem gyakrabban jönni!!!

Puszi mindenkinek!

Melus
Kép

Kép
melus071

Sziasztok!

Bocs,hogy most nem tudok mindenre reagálni.
Lesz még tali sulikezdés előtt.Jövő héten ha lesz esetleg akkor lehet tudnánk menni,persze előre nem igérem.

Cirmike!
nagyon szép helyen voltatok.Köszi gyerekekkel minden rendben,velünk is.

Cserieri privit megkaptam,köszi a köszöntést Hanna nevében is.

Gabi,Ági,JÁgi és atöbbiek:képeitek,gyermekeitek csodaszépek.

Anett üdv itt,bár azthiszem mi talán iwiwről ismerjük egymást.

Bocs most mennem kell,Míra nem akar aludni akkorákat rúg magán hogy kiugrik a kezemből.

jóéjt mindenkinek

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Na olvastam, de reagálni nem tudok most!

Csak annyi, hogy bennem van a para, mert a tatai mamám hívott, hogy nincs jól (szívbeteg), nem akarta, hogy menjek, csak annyit hogy holnap reggel, ha felébredünk hívjam fel, hogy minden rendben. Én annyira félek, mert volt már ebben részem, hogy hiába csengett a telefon..

Na jó éjt!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok,

jó volt a tali, feltöltöttem a képeket ide (remélem sikerült, létrehoztam egy ilyen nyavalyát :):
http://picasaweb.google.com/zsanka79/20 ... iAJubiban#

(nem lett sok kép :()

A képek amiket feltettetek szuperek, csodásak a gyerekek.

Gabi,
remélem nincs komolyabb gond a mamáddal! Minden rendben lesz!

Fiamette,
üdv közöttünk, Zsanett vagyok Máté fiam lassan 4 éves lesz, Lilink pedig lassan 5 hónapos. Örülünk hogy csatlakozol közénk. Rossz dolog feküdni, de a babóért mindent! :) Nagyon szép neveik vannak a lányoknak! Kérünk képeket!

Bocsi, hogy többieknek nem reagálok, nem nagyon voltunk itthon mostanában - aug 20.-áztunk, tegnap kerti partiztunk, ms császáron voltunk tűzoltónapon mindannyiszor későn értünk haza.
Holnap indulunk a balcsira pihenni, így sok a dolgom még!

sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Jó reggelt!

Most tettem le a telefont a mamával, épp kávézok. Minden rendben van vele. Átvészelte az estét. Hát nagyon megijedtem. A hangján hallani, hogy már jobban van, de még pihizik és biztosan sokkal jobban lesz majd.

Nagyon jók a talis képek!

Zsanka!

De jóóó! Balcsi!

Rita!

Örülök, hogy írtál. Remélem megoldódtak a gondok!

Nálunk semmi különös!

Megyek is!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Koszonom mindenkinek aki irt.
Fekve nem igazan megy az iras, de megprobaltam osszeszedni a kis csaladomrol kepeket.

http://picasaweb.google.hu/k.anettam/Csalad#

fiamette

Sziasztok!

Üdv Fiamatte,
Szilvi vagyok, Áronom egy éves múlt, Újvárosban lakunk a kreszparknál...Apánk Skóciában dolgozik...úgyhogy mostanában csonkacsalád vagyunk :D Nekem is tetszik a lányotok neve, és a kis jövevény bébinek is szép nevet választottatok. Kitartást a fekvéshez!

Szilvi,
nem tudom mi van, de Áron is harmadik éjjel nem alszik háromnegyed óránál többet egyhuzamban. Már nagyon kivagyok. Sírva-sikítva kel, és addig csinálja, amig cicire nem teszem. Ott elalszik nagynehezen, visszateszem az ágyba, és vagy rögtön felkel, vagy fél óra múlva....nem tudom meddig lehet ezt csinálni épp ésszel :cry: egyébként is nagyon rosszul alszik mióta elment Apa, de most... :? Takarítani nekem most semmi erőm így....szégyen gyalázat..

Gabrielldaniell,
örülök, hogy jól van a Mamád, biztos ez a hülye időjárás viselte meg.

Zsanka,
megnéztem a képeket, tök jók lettek :!:

Lola,
jó lesz ez a játszó...kiváncsian várom. Legalább még egy hely, ahová mehetünk...ha már játszóház nincs :evil:

További szép hétvégét (már amennyi maradt belőle)
Szilvia

KépKép
szilvia1981

csak én nem látom a vonalzómat vagy tényleg eltűnt?

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Szilvi: eltűnt a vonalzód! Babafalvás volt? Más topikban olvastam, hogy másnak is gond volt vele.
Bence ugyanezt csinálja éjjel, bár most jobb volt éjjel, bár.... sokat akar kézben lenni és velem!

Na megyek főzni, később talán leszek!

Fiamette: megnéztelek itt is, iwiwen is (Ritán keresztül), nagyon szépek vagytok. Aranyos a lánykád, meg a kicsi is! :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok

Üdv Anettnak, igaz én ritkán jelentkezek, de olvasni azért szoktam:)) Én Lívia vagyok és van egy kislányom Tímea aki novemberben lesz 4 éves.

Jó volt a tali, és a képek is jók lettek. Egyszer lehet kellene egy gyerkőc nélküli talit is szervezni:)))) Mindenkinek a fél szeme és füle a gyerkőcön, vagy épp utána rohangászik :))))). Na de hát erről szól egy játszóterezés persze.

Voltunk mi is kint 20-án. Timi délelőtt az apjával volt, Alma koncertezett meg bánszínházazott, nagyon tetszett neki. Esti tűzijátékot meg akarta nézni, így délután már kimentünk. Jó sok ismerőssel találkoztunk. A tűzijáték meg nemigen tetszett neki, hiába mondtam én otthon neki, hogy hangos lesz, erősködött, hát befogott füllel menekültünk:))) Persze ilyenkor jött rá a pisilhetnék, de a füléről le nem vette volna a kezét, nálam meg táska meg vattacukor, úgyhogy elég murisra sikeredett a pisi, de megoldottuk.

SDajna holnap már meló, meg ovi is. Hamar megszokja az ember az itthonlétet. Nehéz lesz visszarázódni, de hát ez van.

További szép napot mindenkinek, holnaptól ritkábban jelentkezem :((
Üdv Lívia

Kép
slivia

Sziasztok

Fiamette
Nagyon szép családod van.Gyönyörű a kislányod.
Nekem is eleinte rossz helyen volt a lepényem(csak picit volt a méhszájnál),de hamar a "helyére" ment.Persze én addigra már mindent elolvastam a császáros szülésről.
Gondolom szülésig még neked is helyrejöhet.
Nagylányod term született?

Szilvia
Nem semmi amit Áronod művel éjszaka.Iszonyat fárasztó.

Zsanka
Jók lettek a Talis képek.
Jó nyaralást kívánunk.

Livi
Láttam Timit apukájával,de igy nem mertem odaköszönni.

Betti

Megyek folytatom a takaritást,holnapp már bölcsi,olyan hamar elment a hosszú hétvége.

Emeseanyu
BENCÉNEK BOLDOG NÉVNAPOT!!!
Mit sütüttél végül?

Kép
berna23

Lrita
Örülök hogy jöttél.
Sztem még lesz egy suli előtti Tali.

Kép
berna23

Azta ezt a termést tegnap du. óta....

Szóval Anett! Megkuksiztalak én is, hátha ismerős vagy, de nem, pedig itt lakunk akkor nem messze egymástól. Na majd talin.
Nagyon szép kis család v.tok, lánykád tök egzotikus arcú, szép kreolos bőrű mint az én Somám! :wink:
A Kodály suliba megyünk, Szilvianyu Emeséje is odajár. És a Kodály oviból ballagtunk!
Húúú különleges a lányod neve, hogy becézitek, hogy szólítsuk? Remélem nem lesz nagyobb gond a fülével, jobb utánajárni tényleg. Eddig is gond volt az egyensúlyával? vagy csak mostanában?

Zsanka!
Lili hatalmas lett, bár Cseriviola kezében olyan apró!!!! Jók a képek, ilyenkor úúúúúgy sajnálom, hogy nem voltunk! :cry:

Legyen jövő héten is!!! Tudom a dolgozók közül nem mindenki ér rá! Még köv. hét hétfőig ráérünk, aznap délután lesz évnyitó! Hmmmm? Rita, Anett, többiek? Zsuka te hogy dolgozol jövő héten? Téged is megismernénk!
Gabi, jó lenne mostmár ha eljönnél Te is valami úton-módon!

Gabi, igen ahol a búcsú szokott lenni, ott lesz!

Szilvia1981!Szilvianyu!
Basszus éjszakai alvás! Csatlakozom, Noé is "elromlott", tegnap 10-től 11 nonstop sírt, nem tudtuk mi van... csak kézben akart lenni, de még a cumiját is kilökte, nem kérte, se víz, se tea, se cici! Ha elringatta férjem, visszatette, ordítás... Már adtam neki Nurofent, hátha fáj v.mije (láza nem volt), erre azt kihányta, lemosdattuk, átöltöztettük, újra ringatás és akkor elaludt.
Szerintem rosszat álmodott, mostmár álmodnak szerintem, nem????

Melus: ügyi a Máté, hogy vigyázott hugára! Görbe este éljen, mégha csak ilyen rövidke is volt, legközelebb hosszabb lesz! Esernyő kocsit jó árban vettétek, biztos nagy hasznát veszitek csavizáskor.
Répatorta recijét mindjárt berakom, tök egysezű, kevert tészta.

Csajok én kicsit örülök hogy már hamarabb sötétedik és kicsit hűvösebb van, hosszú volt ez a nyár, bár 1 hónap múlva lehet visszasírjuk a 30 fokot, de akkor is!

lola77

Szilvia1981!
Azért az durva, hogy 3/4 óránként felkel Áron, lehet megzavarta őt a hűvösebb idő. Vagy Ő is rosszat álmodna??? Ilyenkor úgy sajnálom őket! Persze Téged is, hogy bezombulsz napközbenre!

Szeptemberben ha lesz kedved a Módszertani bölcsibe járni velünk babaklubba, szívesen vennénk. Szilvianyuval beszéltük, hogy kéne járni a lurkókkal. Szept. közepén szokott kezdődni és szerdánként szokott lenni asszem. majd megérdeklődöm aztán gyere te is, persze nem amikor a párod itthon lesz, bár Ő szereti az ilyen progikat... :P

lola77

Melus, íme:

Klasszikus répatorta
Hozzávalók: 4 tojás, 1 ¼ bögre olaj, 2 bögre cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 bögre liszt, 2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál szódabikarbóna, ½ teáskanál só, 2 teáskanál őrölt fahéj, 3 bögre reszelt sárgarépa, 1 bögre durvára vágott dió (EZT ÉN KIHAGYTAM!!!)
A mázhoz:
- 2 tubus krémsajtot 20 dkg porcukorral kikeverni
VAGY:
- ½ bögre puha vaj, 4 bögre porcukor, 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Verd fel a tojásokat a cukorral, az olajjal és a vaníliás cukorral. Keverd bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat, majd forgasd bele a répát és a diót. Öntsd kivajazott, kilisztezett tortaformába vagy mélyebb tepsibe, és süsd 40-50 percig, tűpróbáig. Hagyd a formában hűlni 10percig, majd borítsd rácsra, hogy teljesen kihűljön. A bevonat hozzávalóit keverd simára és krémesre, majd egyenletesen kend be vele a teljesen kihűlt tortát. Vagy krémsajtot kikeverni 15-20 dkg porcukorral, 1 narancs (v. citrom) facsart levével-ezzel is meg lehet kenni belül-kívül. Tetejére répákat formázni marcipánból…

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lola77 2009.08.23 13:32-kor.

lola77

Lola!

A jövő heti talira még tudnék is menni, mert Zoli délutános, így du 1-ig ráérünk! :D

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Olyan guszti ez a torta! De sajna én ezt mostanság nem fogom megcsinálni. "csak" 3-an ennénk belőle és ha akár 1 ember is kilóg valamiért a sorból én már az t a kaját nem is csinálom meg. Na majd ha naammama leszek, akkor akár 3 félét is csinálok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Pár kép ide is!

Kép Danim!
Kép téliszalámizik!
Kép reggeli ébredezés
Kép fíínom! (Járássegítő kismotorként!)
Kép mostani alvós!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

próba...

KépKép
szilvia1981

Annyira gyagyás vagyok elfelejtettem... (1000 bocsika)
Bence barátunknak névnapjára sok szép ajándékot kívánunk, puszi:
Évi és a Fiúk!

lola77

Sziasztok!

Köszöni Bencém a köszöntést! Tőlünk waderes dömpert kapott (nem a hatalmas fajtát), anyóséktól fa kirakót, ruhaneműt, déditől is, anyuéktól is, húgoméktól is... :) Meg kisautókat. Megleptem, hogy csináltam neki a kisszobában egy polcot, csak fiús játékok vannak rajta.

Végül is ilyen dr. oetkeres gyors sütit csináltam, brownie (ha így kell írni). Fini lett, nem vészes árban, és gyors volt.

Majd én is megérdeklődöm a módszertaniban a baba-mama klubot, aki tartja, jó ismerős. Mi mindenképp akarunk járni, de valószínű télen a nagy bacis időszakban azért majd ki, kihagyjuk!

Holnap Évi megyünk a Kodályra a suliba, ebédet fizetni. Nem jöttök arra? Nem tudom, pontosan mikor érünk oda, mert előtte elsétálunk mamámhoz újvárosba, onnan megyünk, majd hívlak. Tényleg rég taliztunk és beszéltünk!!

Gabi:
nagyon jók a képek! Az alvós is, meg mindegyik! Jó, hogy jönni tudtok a talira!

Mikor legyen és hol? Ötleteljünk... "munkásoknak" mikor lenne jó? Nekünk egyenlőre, teljesen mindegy, bármelyik nap...

Rita: örülök, hogy megvagytok, gyertek a talira, Emese sokat emlegeti Hannát. Táskát végül is sikerült eladni? Milyet vettetek helyette?

Livi: akkor ez a tűzijáték nagy mumus! :) Emese is utálja, de a Turultól élvezte.
Nagyon szép kiscsaj Timi is! :)

Zsanka:
akkor szuper programjaitok voltak mostanság is! Tök jó, hogy nem ültök otthon! Máténak szüksége van a programokra, Lili meg korán megszokja a kiképzést! :)
Fotók tök jók, majd mentek párat! Jó pihenést!!

Cserieri:
várjuk a képeket!!! Arik voltatok Lilikével a talin! :)

Verika: mostanság nagyon ritkán vagy Te is, hiányollak!!!!

Betti: Köszi,tényleg néha nem vagyok normális! :) De hát muszáj volt kihasználnom, hogy apa itthon volt négy napot, így azért könnyebb megcsinálni ezt a sokat, mint a gyerekekkel egyedül. Most olyan jó itthon... bár a konyhaszekrényt még meg kéne csinálnom, és megint méteres a vasalnivalóm! :)
Sok sikert holnap az első ottalvós próbálkozáshoz!!!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szisztok,

BENCÉNEK mi is boldog névnapot kívánunk!

Szupi volt a Tisza tó (Kiskörén voltunk egy panzióban, nagyon olcsó volt, csak mi a motoros bartátainkkal béreltük ki, volt pici medencéje, közel volt a strand is, grilleztük, fürcsiztünk, tegnap egész nap csónakáztunk, csak mára romlott el az idő)

Hazafelé egy barátunk Pesten meghívott ebédre, most pedig az itthoni szomszéd hívott vacsizni!
El se hiszem, hogy ilyen szuper lehet miden.

Bár igaz az akisnk a kocsiban tropára ment, mert bedugva felejtettük a hátsó szivargyújtóban a lurkók dvd lejátszóját.
Minden megálláskor bikázni kellett és nem is töltődött fel hazaúton sem. Holnap reggel új aksi (sajna ez nem lesz olcsó :cry: ) és aztán irány a kórház Bp-en.

Fiumette,
Én is üdv. V.szőlősön lakunk.
2 lurkóm van: Roli 6 és Réka 4 lesz. Rékának volt egy pici oxigén hiánya még méhen belül és ezért lemaradással küzd, (3 éves kora óta jár önnállóan, most beszélni tanul)

Most indulnom kell, férjem hív, de még jövök, ha nem ma akkor holnap a kórház után...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Fiamette: akkor Gven a becézése a kislányodnak, ugye? Hogy jött ez a névválasztás? A szomszédságunkban is lakik egy kisbaba, Lia a neve. Losonczy Lia. Tök jól hangzik. Egy régi, fekete-fehér filmes színésznő jutna eszembe róla! :)

Tali: mi lenne, ha jövő héten kedd-szerda felé lenne tali? Csak helyszínt kéne belőni, meg hogy délelőtt, délután? Tudtok esetleg előrejelzést, hogy milyen idő várható? Joósné Ági, Zsuka, Fiamette ti el tudtok jönni??

Na megyek, rendezem a porontyokat, álmosak nagyon (ki maradt a délutáni szunya). Emese anyuéknál alszik.

Ja, Ági: mégsem kell a belépő (sajnos), mert nem tudják még anyuék, mikor tudnak fürdeni menni és nem akarom elhozni így, hátha valaki más meg kihasználná... azért köszi!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Fiamette: igen, a nagylányom a Kodály oviba járt (csak ajánlani tudom), és suliba a Kodályba jár. Most lesz másodikos. Én meg vagyok elégedve, következetes, rendes, kicsit szigorú iskola, de én nem bánom. Erős, azt mondják... Tanítónénit kell választani, az nekünk teljesen bejött... majd esetleg jövőre tudok segíteni érdeklődni a Tieitekről, hogy tudj választani. De a nyílt órákra mindenképp érdemes elmenni...

Lola, Szilvi: mi van a fiainkkal? Front vagy más??? Én is kicsit már zizi vagyok a kialvatlanságtól. És akkor rendszeresen mindennap 11-12-ig fent vagyok, sok a dolog, aztán Dóri is még időnként felkel inni, cumiért... szóval sok néha... de hát ez van.

Lola: hogy halad Villő beszéde? Nem is kérdeztem Anettet. Dórikámnak szépen beindult, nagyon sok szót mond, van amit teljesen érthetően, van amit rövidít. Mondatokat még nem mond, de megérteti már magát teljesen.

Na, tényleg léptem. Apa fürdet.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvianyu, okés a holnap csörögj meg, meglátjuk mert képlékeny még aholnap, bár én is úgy terveztem hogy befizetem. Ha odaállítunk 5 gyerekkel vazze... (mondták hogy hosszú sor van ilyenkor az első befiz-nél!)
Amúgy múltkor kérdezted a tescos pelust, én a sima 4-es maxit veszem, bár most Rossmannos van, mert az esett útba. A 4+ asszem 20 kg-ig van, sz.tem elég az is Nektek is... kifolyt azóta amúgy a kaka?
Villő is beindult mostanság, ahogy Anett meséli, persze Én nem annyira tapasztalatom, mert ugye ha kérik sosem mutatja meg, 1-2 szót hallottam már Tőle, ami nem az a megszokott mama-papa!

Betti:
még Te is múltkor kérdezted:igen könyvelek itthon néhány családtagnak meg 2-3 egy. vállalkozónak Ez belefér az időmbe a plusz pénz meg a péntárcámba... :D

J.Ági: megnéztem iwiwen a többi képet is, azt nem mondtad (vagy csak én nem tudtam) hog volt medence is a szállodában??? tök szépnek tűnik... (vagy csak a szoba volt gáz???)

Cirmike: kezdődnek a dolgos hétköznapok akkor Nektek is... akksit sajnálom, ennyitől elromlik? (nem értek hozzá ám!)

Csilla!
Ha Ti hazajöttetek jelentkezz majd!

Nekünk jó a szerda például... Mi legyen többiek? Csak benéznek addig az újak is majd!
Gabi: akkor kocsival el tudnál jönni mindkét fiúval? De jó lenne!

lola77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?