Szia Dzsuli,
igen nálam bent volt a férjem. De mivel ő nem igazán az a tipus, aki egy szüléshez kell, igy az anyukám is ott volt. Aztán ugy alakult, hogy inkább el voltam magamban. A tudat volt jó, hogy ott vannak, ha bármi van. De különben idegesitett, ha hozzám értek. (ez persze mindenkinél más) Mivel látványosan nem szenvedtem vajudás alatt, nem érzékelték igazán, hogy mennyire fáj, és mivel inkább az ellazulással törödtem, meg a levegővételekkel, nem is nagyon tudott a férjem mit csinálni. Csak ugrott, ha véletlenül megszólaltam. Aztán mikor jött doktor Siklós, hogy "Na akkor most szülünk", akkor a helyszűke miatt azt választotta, hogy inkább az anyukám maradjon. Az ajtóból nézte végig a szülést, pont a másik végéről látta az eseményeket, mint ahogy azt az apukák szokták... És utána ő nézhette végig ahogy mérik őket, öltöztetik stb. És rögtön kézbe is vehette őket.
Az alapitványi szobát nem láttam, de nekem húzos lett volna anyagilag, mert szülés előtt be kellett feküdnöm és akkor nem tudhattam, hogy két nap múlva megszülök. De ha nincs semmi gond 48 óra múlva haza lehet menni, akkor ugy megéri, feltéve, ha van hely. Biztos, hogy sokkal jobb, szebb, tisztább, mint a "rendes" szobák. Én amikor megláttam azt a hatágyast, amibe raktak, sirva fakadtam. Nagyon régi minden, kényelmetlen az ágy, kosz van, a WCben, a fürdőben is, szóval nem egy leányálom. Végül aztán átkerültem egy sima 1ágyasba, (ami végül is kinézetre ugyanolyan) mert viszkető kiütéseim voltak már pár napja és az okos bőrgyógyász, azt mondta, hogy rühes vagyok, mire Siklós doktor rögtön átrakatott. (Persze nem rüh volt , mint utána kiderült.) Végül jó volt az egyágyas,(miután kitakaritottunk
) ott volt velem a férjem egész nap, akár bent is aludhatott volna, nyugi volt, csak az én látogatóim voltak... viszont a többágyasban tudsz beszélgetni, segitenek a többiek, de zavarhat a sok látogató, nem biztos, hogy mindenki előtt szeretnél szoptatni...
És hidd el, "belejössz" gyorsan a terhességbe, fantasztikus, mikor látod már az ultrahangon, és amikor megmozdul, és aztán egyre jobban érzed, hogy van vki odabenn... nagyon gyorsan elszáll az a kilenc hónap...
M.