Új privát üzeneted érkezett!

Ines!

Remélem majd beszámolhatok róla, hogy milyen úgy szülniKép A gyerkőceidet is rögtön nézem.

Cicmerák

(császár után hány nappal mehettetek haza? és odaadták a babót, vagy altattak?)
cicmerák
 
 


Szia Cicmerák!
Spinális érzéstelenítést kaptam, annyira ügyesen adták be, hogy a fogorvosnál az érzéstelenítés jobban fáj. Ahogy kiszedték már meg is mutatták, adtam egy nagy puszit nekik. Utána a férjem fürdette meg őket, szülésznő videózott. Felöltözve megint megmutatták. Utána rögtön lekerültem a gyermekágyra, 6 óra múlva felkeltem és a 4. napon hazamehettem. Oli péntek reggel született és kedd délelött mentem haza.

Ines
ini
 
 


Dzsuli !
Nem kell kétségbe esni sem a repesztéstől , sem a gátmetszéstől. De erre még ráérsz.
Igen normális a pocaknövekedés már ebben az időben is!
Sajnos a gyes/d-ügyben analfabéta vagyok , de van egy ilyen topik ahol utána tudsz nézni!
A másodiknál az első 3 hónapban csak fogytam. De az se jó , 22hétig egyhuzamban hánytam! Kétszer fektettek be infúzióra.De hát megérte! Köszi a gratulát!
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 

 
 

Köszi Kanga!

Megnyugtatóak a szavaid (már lassan én is anyunak foglak szólítani Kép). Azért az a 22 hét a másodiknál elég brutális lehetett. (Ha valami, akkor ezek szerint az szerencse, hogy én még csak rosszul sem voltam eddig). Utánanézek akkor ennek a GYES/GYÁS/GYED topiknak.
A Te gyerekeidről nincsenek képek a neten?
Még egyszer köszi,
dzs


u.i.: Hahó Többiek! Azért ha valaki szült Siklós dokinál, nagyon érdekes lenne megtudni, hogy milyenek a tapasztalatai
dzsuli
 
 


Szia Dzsuli,

Én ikreket szültem a Siklós-Csürős párosnál, és nagyon jó élményeim vannak. Tényleg nagyon összeszokott páros, fél szavakból értik egymást. Tapasztaltak, nyugodtak, tele humorral! Még a szülés vége fele is sikerült mosolyt csalniuk az arcomra... Mondd, hogy miről szeretnél tudni és segitek.
Először TGYÁS-t fogsz kapni 168 napig, ez az előző évi fizetésed 70%-a. Ez a szülés napjától jár vagy előtte is elkezdheted, de hülyeség, inkább irasd ki magad ha muszáj. Ha ez lejár akkor jön a GYED, ami a fizetésed 70%-a szintén, de max. brutto 83ezer. Ez a gyerek 2 éves koráig jár. Utána GYES 3 éves korig, ez kb 21ezer.
M.
manoca
 
 


Sziasztok!

Olyan Mamikat keresek, akik a Gajdos Editnél szültek. Kiváncsi vagyok a véleményekre. Mennyire támogatja a gyöngéd születés témát, gátvédelem, stb. Én dec. 14.-re vagyok kiírva, és nagyon kedvelem a doktornőt, csak szeretnék személyes tapasztalatokkal is találkozni.
Köszi

Barbara
babar
 
 


Szia Manoca!

Jajdejó olvasni, amit írtál,én is reméltem, hogy nagyon profik, de igazából azt sem tudom még, hogyan néz ki pontosan egy szülés. Gondolom, hogy senki sincs ott végig, de mégis, mikor jönnek oda hozzád, mennyire tartanak számon? Mikor jön Siklós a képbe? (Azon is gondolkodtam -minthogy én a magánrendelőjükbe járok- hogy ezek szerint ha kedden vagy csütörtökön szülnék, eleve leondhatok Róluk, hiszen nyilván nem fognak miattam odarohanni a rendelőből...)
A GYES/TGYÁS stb. kérdéskörben is nagyon köszi az infót, én jelenleg minimálbéren vagyok bejelentve és még csak most fogok bemenni beszélni a feletteseimmel, úgyhogy az a nagy kérdés, hogy szerinted, ha mondjuk megpróbálnék megállapodni velük egy nagyobb bejelentettben innentől decemberig, akkor azzal mit nyernék? (ha jól értelmeztem, a TGYÁS-on nem negyon tudok változtatni, hiszen az a tavalyi fizetésemből kalkulálódik, esetleg a GYED-nél jöhetne jól, nem?). És mit jelent az, hogy "bruttó 83e Ft" Itt nem csak nettó összegekről beszélünk?

Ez kicsit tömény lehet, de akármennyit is tucc segíteni, előre köszi az összes eltévedt kismama nevében Kép
dzs
dzsuli
 
 


Dzsuli,
Szerintem abszolut jól jársz, ha felemelteted a fizetésed, mert ha januárban szülsz, akkor a 2004 évi fizetésed számit, mint tavalyi fizetés. És ez számit a GYEDnél is. A brutto 83 ezer, olyan 60-70ezret jelent nettoban. De ezt csak akkor kapod, ha a átlagfizetésed legalább brutto 119 ezer lesz. (a minimálbérhez képest, elég sokat kéne emeljenek. Olyan 180-200ezerre.)Ha kevesebb,akkor csak annak a kevesebbnek a 70%át kapod. Remélem, nem vagyok túl bonyolult.Kép
Ezeken kivül jár még anyasági segély. Ez egyszeri pénz, most kb. 52ezer, jövöre lehet, hogy változik. Ehhez csak rendesen kell járni a nődokihoz.
És ha szerencséd van akkor a kerületi önkormányzattól is kaphatsz pénzt. Van amelyik kerületben adnak.
Ne félj, nem kell lemondanod róluk kedd-csütörtökön. Gondolom azért nem repesnek a boldogságtól, de lemondják ilyenkor a rendelést. Erzsi jórészt nappal dolgozik a korházban, ha nappal szülsz és nem választottál mást, akkor vele szülsz, Siklós miatt. (Nálam igy volt). A doktor persze nem volt ott végig, de folyamatosan jött, telefonált az Erzsinek stb. ( Én az ikrek miatt szülés előtt is bent voltam két napig, akkor is és a szülés után is mindennap jött, intézte a problémáimat.) Szóval nem hagynak magadra. De nem is kell, hogy minden percben veled legyenek, elég, ha ott a párod, vagy akit akarsz, akár ketten is.
A rendelőben szokott lenni info a szüléselőkészitőről, kismama tornáról bár lehet, hogy most szünet lesz nyáron. Ha nagyon keveset tudsz a szülésről, menj el, nézd meg, szerintem hasznos lesz!
M.
manoca
 
 


Köszi Manoca!Kép
Mindent értek és erre sztem vajmi kevés esélyem lett volna a jogszabályok olvasgatása közben.
dzs.
dzsuli
 
 


Dzsili!
Hát nem volt fáklyásmenet az a 22 hét , de megérte!
A nevemre klikkelve láthatod a profilomban a büszkeségeimet.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Szia Kanga!

Hát mit is mondjak, tényleg megérték a nehézségeket....Kép, nagyon-nagyon helyesek a gyerekeid, tényleg gratulálok és az is olyan aranyos, amilyen elhivatottsággal az adatlapodat kitöltötted,... irigyellekKép
Plusz értekeztem Szakbarbárral, aki szintén nagyon rendes volt.
Szóval köszi mindent.
dzs
dzsuli
 
 


Manoca!

meg tudod mondani, hogy mégis "mennyivel" (ééérteeeed) számoljon az ember, ha szülni menne a Siklós-Csűrös team-mel?
dzs
dzsuli
 
 


Hát Dzsuli, nehéz ügy.
Én nem tettem nekik fel a kérdést, csak egy ott dolgozó ismerősömtől érdeklődtem. Azt mondta, van aki 30at ad, van aki százat. Végül maradtam a negyvennél (hiába két gyerek, de semmi gond nem volt terhesség alatt, ráadásul én 3 hetente csengettem ki a rendelésen a nehéz ezreseket...), plusz Erzsikének egy tizes, bár nem választottam, de ha egyszer szülök még...
És mindezt természetesen az utolsó kórházi napon "bonyolitottam".
Ez a feltételes mód a kérdésedben (szülni menne) azt jelenti, hogy nem biztos, hogy velük szülsz?
manoca
 
 


Köszi Manoca az infókat, pont azért kérdeztem én is, mert úgy érzem az sem nem mindegy, hogy az ember a kórházba jár a vizsgálatokért ingyen, vagy a magánrendelőbe 3-4 hetente sok-csomó pénzért...én is kb. 40-50e-re gondoltam, főként, minthogy még olyan alapítványi szobát is fizetnénk, ha éppen van (tényleg, Te abban voltál? Ha igen, ha nem, mi a véleményed azokról?), ami szintén kb. 50e Ft a teljes benntlétre, nem beszélve arról, hogy ugyebár olyankor vannak ezek a súlyos kiadások, amikor sakkozni kell a GYES/GYED, stb-ből kinyert 1Ft-okkal...denehézazélet!;)
Még egy fontos kérdésem van, amin már egy ideje hezitálok: Nálad bennt volt valaki szülésnél? (férj, anyuka, barátnő) Mert én nagyon félek attól, hogy igazából nem szeretném majd, hogy bejöjjön a férjem, mert frusztrálna, hogy lát agónia közben. Ha bennt volt, mit szólt?
Eygelőre nincs több kérdésem...
Köszi,
dzs.
dzsuli
 
 


Szia Manoca!

Elfelejtettem válaszolni az utolsó kérdésedre, mely szerint mit jelent a feltételes mód a levelemben:
semmi különöset, csak egyelőre még annyira távolinak tűnik az egész és még nem tudom elképzelni, hogy ez velem fog megtörténni. (plusz, addig még sok minden történhet, végül is még csak a 11. hétben vagyok)
dzs.
dzsuli
 
 


Szia Dzsuli,

igen nálam bent volt a férjem. De mivel ő nem igazán az a tipus, aki egy szüléshez kell, igy az anyukám is ott volt. Aztán ugy alakult, hogy inkább el voltam magamban. A tudat volt jó, hogy ott vannak, ha bármi van. De különben idegesitett, ha hozzám értek. (ez persze mindenkinél más) Mivel látványosan nem szenvedtem vajudás alatt, nem érzékelték igazán, hogy mennyire fáj, és mivel inkább az ellazulással törödtem, meg a levegővételekkel, nem is nagyon tudott a férjem mit csinálni. Csak ugrott, ha véletlenül megszólaltam. Aztán mikor jött doktor Siklós, hogy "Na akkor most szülünk", akkor a helyszűke miatt azt választotta, hogy inkább az anyukám maradjon. Az ajtóból nézte végig a szülést, pont a másik végéről látta az eseményeket, mint ahogy azt az apukák szokták... És utána ő nézhette végig ahogy mérik őket, öltöztetik stb. És rögtön kézbe is vehette őket.
Az alapitványi szobát nem láttam, de nekem húzos lett volna anyagilag, mert szülés előtt be kellett feküdnöm és akkor nem tudhattam, hogy két nap múlva megszülök. De ha nincs semmi gond 48 óra múlva haza lehet menni, akkor ugy megéri, feltéve, ha van hely. Biztos, hogy sokkal jobb, szebb, tisztább, mint a "rendes" szobák. Én amikor megláttam azt a hatágyast, amibe raktak, sirva fakadtam. Nagyon régi minden, kényelmetlen az ágy, kosz van, a WCben, a fürdőben is, szóval nem egy leányálom. Végül aztán átkerültem egy sima 1ágyasba, (ami végül is kinézetre ugyanolyan) mert viszkető kiütéseim voltak már pár napja és az okos bőrgyógyász, azt mondta, hogy rühes vagyok, mire Siklós doktor rögtön átrakatott. (Persze nem rüh volt , mint utána kiderült.) Végül jó volt az egyágyas,(miután kitakaritottunk Kép ) ott volt velem a férjem egész nap, akár bent is aludhatott volna, nyugi volt, csak az én látogatóim voltak... viszont a többágyasban tudsz beszélgetni, segitenek a többiek, de zavarhat a sok látogató, nem biztos, hogy mindenki előtt szeretnél szoptatni...
És hidd el, "belejössz" gyorsan a terhességbe, fantasztikus, mikor látod már az ultrahangon, és amikor megmozdul, és aztán egyre jobban érzed, hogy van vki odabenn... nagyon gyorsan elszáll az a kilenc hónap...
M.
manoca
 
 


Sziasztok!

Még most sem választottam dokit. Mivel a jelenlegi nőgyógyászom nő, szeretnék az Istvánból is nő szülészorvost választani. Fentebb három névvel találkoztam: Petik Dóra, Bábinszki Ágota, Gajdos Edit. A leírtakból még nem tudtam kitalálni, kihez forduljak. Nekem a jelenlegihez hasonló lelkiismeretes, nem pénzéhes orvosra lenne szükségem. Betöltöttük a 8. hetet, a vérvételre, UH-ra már az István Kórházba szeretnék menni.

Köszi előre is a segítséget!
dolhi
 
 


Hááát Manoca!
Elvileg nem vagyok érzelgős, de teljesen meghatódtam a leveledtől...Kép
Mindent nagyon köszi, remélem úgy lesz, ahogy írtad és belejövök mindenbe (előbb vagy utóbb muszály lesz Kép.
Egyébként pedig gratulálok az ikrekhez, ha van kép, küldjél mindenképpen!
Még egyszer köszi,
dzs.
dzsuli
 
 


Babar,

Ezt már tényleg nem hiszem el!!! Én is december 14-ére vártam a fiamat, akit a Gajdosnál szültem, és aznap éjszaka meg is lett (igaz, már 15-ére). Az én véleményemet már ismered, nem ismétlem magam.

Vica
mvica
 
 


Hello Dzsuli,

köszi a gratulációt, itt meg tudod nézni őket:
http://fototar.origo.hu/pages/userview/userview.jsp?id=101660
irj majd, ha történik vmi. Kép
M.
manoca
 
 


Kedves Mindenki!
Nektek hogy tetszett a kismama tanf? Írjatok, ha tudjátok mikortól lehet bejelentkezni szülőszoba-látogatásra!

Kedves Julie!
Hol van már az előző leveled... Bocsi, de csak most jutottam net-hez. Hatalmas átépítés van nálunk, és nem lakunk most itthon. Alig várom, hogy vége legyen...
Végre találtam valakit, aki szintén az én dokimhoz jár. Én nagyon szeretem és megbízok benne.
Az Erzsiről nagyon sokan beszélnek, és ódákat zengenek. Én még nem tudom kit választok, de az Anikót ismerem (kiderült, hogy van közös ismerősünk is...Kép, azt hiszem ő lesz a választottunk, feltéve ha vállal Kép
Én is járok kismama jógára. Nagyon élvezem, de nem mindig tudom elengedni magam 100%-ig, főleg most, amikor 1000 dolgon jár az agyam egszerre.
Ma voltam G-nál. Már rendesen babafeje van Eddie-nek. Én így hívomKép Megint megnézte 4D-s UH-val is. Ez nekem mindig nagy élmény. Meg a videók is, amiket már rongyosra néztünk a családdal és barátokkal.
Szept 25-re vagyok kiírva. Szerintem egy kicsit később jön majd a baba, de meglátjuk.
Írj Te is magadról bővebben. Lehet, hogy soká jutok megint ide, de nagyon fogok igyekezni.
Örülök még egyszer... Kép

Kedves Menta!

Köszi-köszi a sok jótanácsot, és élménybeszámolót. Majd később még írok.
Éjmanó
 
 


Szia Manoca!

Ráadásul egy babamániákus sem vagyok (sőt általában idegesítenek a kisgyerekek-remélem ez nagyon hamarosan megváltozik), de legalább 3-szor megnéztem a képeket, annyira gyönyörűek és aranyosak a csajok. De tényleg, hihetelen bájos arcuk és legfőképpen mimikájuk van, SZÉP MUNKA!!!Kép És még meg is lehet őket különböztetni...
Gratulálok.
Nu, mennem kell, írok, ha van vmi
dzs
dzsuli
 
 


Sziasztok!

Meg tudná vki adni Gajdos doktornő mobilszámát?

Köszi előre is!
dolhi
 
 


Szia Dolhi!

Dr. Gajdos Edit: 06-30-201-0685

Hidd el nagyon fogod őt bírni!

Barbara
babar
 
 


Köszi Dzsuli, aranyos vagy.
És végre valaki, aki azt mondja, hogy meg lehet őket különböztetni.!!! Folyton csak azt hallom, hogy olyanok, mint két tojás.
köszi!!!
Azért azt még elárulom, hogy a saját gyereked, akit te hordasz ki, te szülsz meg és utána éjjel nappal veled van, az teljesen más, mint akárki más gyereke. Mégha egyébként odáig is lennél a többi gyerekért. Akkor is.
M.
manoca
 
 


Köszi Barbara!
Róla kaptam itt a legtöbb infót, remélem velem is rendes lesz.
Te az idén fogsz szülni?
dolhi
 
 


Barbara, már látom, dec.14. Majdnem karácsonykor! Szép ajándék lesz. Első baba?
dolhi
 
 


Dolhi!

Igen első baba. Mondtam is múltkor a dokinak, hogy azért 24.-ére legyen meg az a gyerek, mire megígérte, hogy addigra összehozunk valamit. Valamit kell tennem a fa alá, mert szerintem az utolsó időben már nem nagyon lesz kedvem ajándékokért rohangálni a tömegben! Kép
A doktornő egyébként most kezdett magánrendelésbe is, de a komolyabb vizsgálatokat mindíg a kórházban csinálják.

Barbara
babar
 
 


Szia Barbara!
Már fel is vettem a kapcsolatot a doktornővel. Pénteken d.e. megcsinálja az uh-t. A magánrendelőjébe kell mennem. Van neve a rendelőnek? Milyen az épület kívülről? Fiatal lehet a doktornő a hangjából ítélve. Egyedül rendel, vagy van bent asszisztens is?
dolhi
 
 


Szia Babar!

Lehet, hogy találkozunk, én december 15-re vagyok időzítve. Fiamat 2002. februárjában szültem a Dr. Fedina - Csűrös teamnél. Akadt némi komplikáció, de végig biztonságban éreztem magam és a gyermeket. Remélem most is náluk "csusszan" ki a baba.

A karácsonyi ajándékokat pedig vedd meg még szeptember-októberben!

Üdv.
Mackósajt
mackósajt
 
 


Dolhi!

Az épület a Rákóczi térnél van, a Petőfi híd irányában azt hiszem a második ház. 36. szám, ha jól emlékszem sárga festése van és a 3. emeleten van a rendelő. Én múltkor sikeresen gyalog másztam meg a 3 emeletet, így a vérnyomásomat nem tudták megmérni. Van asszisztens, ő végzi a vizelet vizsgálatot és a vérnyomás mérést, valamint nála kell fizetni. Egy sima vizsgálat 5.000,-. Igen a doktornő fiatal, szerintem a 30-as évei elején járhat, ezért sokkal könnyebben beszél meg vele az ember dolgokat. Majd meglátod nagyon kedves és ha már másodszorra mész, mindenre emlékszik veled kapcsolatban. A rendelő nagyon szép és kultúrált (nem kell várni, míg a kórházban azért ez előfordul). Különben, ha kéred fogad a kórházban is!
Mackósajt!
Jaj de jó, már van egy másik kismami is, aki dec.15-re van kiírva. Őt megtalálod a 2004/2005. téli kisbabák topikban, LIdicsi. Remélem jó kis csapat fog összeverődni. Én szeretném jól érezni magam a kórházban. Ha jól tudom a Gajdos Edit a Böszörményi Beával dolgozik együtt. Nekem mindegy csak figyeljenek rám.
Üdv:
Barbara
babar
 
 


Szia Barbara!

Még egyszer köszönöm a segítséget, hálás vagyok. A doktornőt nagyon érdekelte, miért váltottam nőgyógyászt, mi volt a problémám a kollégájával. Nem szívesen mondanék neki semmit róla. Egyáltalán nincsennek extra elvárásaim/ kívánságaim az orvossal szemben, csak szeretném érezni, nem kizárólag a pénz miatt "törődik" velem. Az sem egy utolsó szempont, hogy nő legyen a nőgyógyász.
szia, Dolhi
dolhi
 
 


Éjmanó!

Örülök, hogy előkerültél. Nem ismerek senkit, aki G-hez jár, pedig már évek óta vagyok a páciense. Igaz szerencsére a szülés után csak évi egy rutin ellenőrzésre.
Nekem is volt a héten UH-m. Kicist meglepődtem, mert nagyobb a baba, mint az eddigi számítások szerint. Lehet, hogy már aug. 20-a körül kibújik. Nem bánnám, már nagyon várom - csak rendben legyen minden.
Első babád lesz? Én is megbízom G-ben, bár néha kicsit felületesnek éreztem.
Az első szülésem elég nehéz volt - 12 óra vajúdás, nehezen tágultam - de végülis simán meglett a baba. Szülésznőm nem volt választott, de azt hiszem Erzsikével maximálisan jól jártam. Igaz, akkor éppen nem volt más szülés - tehát egyedül velem tudott foglalkozni.
Más szülésznőt nem is ismerek - most is úgy döntöttem, hogy nem kérek meg senkit. Főleg, ha megint 12 órát ott kínlódok - szerintem bármelyikük egyformán kedves és megbízható.
Rázós, de érdekes kérdés - rákérdeztél, hogy mennyit "kóstál" a szülés vagy saját magad döntesz? Az UH-n szoktál neki pénzt adni?
Ház? Mi is bővítünk. Őrületes állapotok vannak. Remélem mire a pici megérkezik (névről még nem döntöttünk) valamennyire egyenesben leszünk.
A szülésről csak annyit, hogy szerintem csodás dolog - nehéz, de nem kell tőle félni.
Jógázni hová jársz?
Üdv,
J
julie
 
 


Lányok! Főleg, aki szült mostanában...
Én hat éve szültem az Istvánban, akkor elég rosszak voltak a gyermekágyas rész körülményei. Zsúfolt szobák, kényelmetlenség, kosz... Fürdő kilométerekre.
Azóta változott valami? Csak, hogy felkészüljek...
Az alapítványi szobáról hallottam - viszont nem szeretnék egyedül lenni 4 napig.
Köszi!
J
julie
 
 


Julie!
Én 5 és két éve szültem itt. Mindkét alkalommal 3 ágyasban feküdtem ahol bent van a tusoló!
Csak a szülésznőmnek szóltam , hogy ilyen kórterembe szeretnék kerülni.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Szia Mackósajt!
Én vagyok az a csaj,akit a Barbi ajánlott.Kép
Dec.15-re vagyok kiirva,Binó dokinál fogok szülni.Át jössz a téli babák topikba??
Pusz.DiaKép 16+3

Kép
Kép
lldicsi
 
 


Kanga!
Köszi az infót. Sajnos nekem hat éve 5 ágyas jutott - aminek még örülhettem is, mert volt, aki a vajúdóban töltötte el az első egy-két napot. Nagyon sok baba született már akkoriban is.
Igazából az lenne jó, ha a többágyasok mellé is tettek volna azóta zuhanyzót - nekem akkor horror volt. Mire kijutottam a mosdóba, vagy WC-re - főleg az első nap - alig tudtam összekaparni magam. Nem is a 4 másik mama és baba zavart. Bár a látogatók hada - főleg reggel 7-kor - már kevésbé volt kellemes.

Választottál anno szülésznőt? Én nem nagyon akarok, nem tudom, hogy melyik a jobb megoldás?

Köszi!
J
julie
 
 


Julie!
Mindkettőnél Bösz.Bea volt a fogadott szülésznőm.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kanga!
Hogy döntöttél mellette? A dokid javasolta esetleg? Mennyivel szülés előtt beszéltél vele?
Én igazából nem nagyon foglalkoztam ezzel a kérdéssel hat éve - azért lehet, hogy most fogadnék valakit.
Köszi!
J
julie
 
 


Szia Julie!

Bocs, hogy belekotyogok.
A szülőszoba látogatás során kérdezett rá egy kismama a szülésznő választásra, addig nekem sem jutott eszembe. Pedig hát gyakran több időt tölt Veled szülés alatt, mint az orvosod. Attól rettegtem, hogy egyszerre sokan fogunk szülni és egyedül kell majd esetleg "bénáznom", amíg az ügyeletes szülésznő a többi kismamánál szorgoskodik.
Én először az orvosomat kérdeztem meg, hogy kit ajánl, kivel dolgozik együtt szívesen, mert az igencsak fontos. Így már név szerint kerestem a szülésznőt telefonon a 35. héten. Ő mondta, hogy a 36. héten keressem fel személyesen a szülőszobán, akár férjestül is, és azután ő készítette a CTG-ket is. Akkor is jó volt, hogy tudtam kihez menni, amikor váratlanul szikralátás, homályos látás lépett fel nálam a 38. héten és az orvosom, aki éppen nem tartózkodott a klinikán, azonnali bemenetelt javasolt.
Szülés alatt is nagyon figyelt rám, utána is beugrott néha a szobámba, érdeklődni, hogy rendben vagyunk-e. Nagyon kedves és főként határozott volt.
Most is őt fogom majd felkérni.

Üdv.
Mackósajt
mackósajt
 
 


Sziasztok!
Várandóságom eleján járok, s terveink szerint én is az István kórházban fogok szülni. Már hetek óta olvasom a hozzászólásaitokat, elolvastam az archiv anyagokat is, de dr. Mészáros Lászlóról nem olvastam, akinél szülni fogok.
Ha esetleg valaki ismeri, vagy nála szült és leírná a véleményét róla azt megköszönném.
Üdv: Bogacsi
bogacsi
 
 


Sziasztok!

Pénteki info, hogy most hétvégén átadták a felújított szülőszobákat és a vajúdót!

Barbara
babar
 
 


Julie!
Az első babónál beijesztett minket a 36.héten , hogy kész az indulásra. Na ekkor pont a Bea volt ügyeletben és ekkor már másodszorra találkoztunk vele (első a sz.szoba látogatáskor volt).
Harmadszorra , meg ő volt az ügyeletes akkor is amikor már időben mentünk be , de mégis hamis riadó volt , de már akkor éjjelre bent tartottak.Reggel még nem volt semmi , de Bea már ment haza. Ekkor kérdeztem meg , hogy lenne e a szülésznéném. Szívesen igent mondott , csak azt kérte legalább 10-ig várjak , mert még a kislányát el kell vinni a bölcsibe. Rendes volt a kicsibabám és várt délig. Negyedórán belül bent volt Bea. Érezte mikor van rá szükség és mikor kell félrevonulnia , ápolt engem és "ápolta " a férjem.
Neki hála tök jó kis szobába kerültem , ahol mindennap (amikor bent volt) meglátogatott.
A második babócánál megbeszéltük , hogy a 35hét végefele felhívom és megbeszélünk egy időpontot mikor legyen az első CTG , amit persze ő csinált és nem kellett órákat ácsorognom lent az ambulancián , mint az elsőnél.
Különben neki köszönhetem , hogy Blankám él és normális. Ő vette észre , hogy nincs minden rendben és már nem engedett haza.Ha otthon reped a burok akkor komoly bajok is lehettek volna.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kedves Julie!
Nincs kedved E-mailezni? itt a címem: evelock@freemail.hu Amint tudok válaszolok.
Amúgy igen, első baba. Nagyon izgis a dolog. Én élvezem a várandósságot. Szerintem már maga ez is olyan gyönyörű. Néha nem is tudom igazán felfogni, hogy egy új élet növekszik bennem napról napra.
Mikor voltál UH-n? Téged is vizsgál a 4D-sel? Vajon a többi orvos is használja azt a gépet?
Szerinted csak mi 2en járunk G-hoz? Kép))
Várom a leveled.

Egyébként meg mindenkinek szép napfényes nyarat kívánok!

Ja! Jógán 2en vagyunk, egy kismama cimborával. Az ő házukban (XI. ker) tart egy oktató órákat. Kicsit drága, de nekem nagyon tetszik. Utána mindig megkönnyebbülök valahogy...és jobban érzem magam.
Na pá! Jó építkezést!
Éjmanó
 
 


Kanga, Mackósajt!

Köszönöm - végülis belegondolva, tényleg jó, ha már előre megismerkedem a szülésznővel. Megkérdem a dokimat, hogy ő esetleg ajánl-e valakit. Persze azért már igyekeznem kell, mert a 34. hétnél tartunk.
Igen, tényleg ő van bent több időt a szülés alatt - főleg, hogy én is az elsővel 12 órát vajúdtam bent.
Az meg tényleg nem mindegy, hogy a CTG-t is időpontra csinálják és nem órákat kell sorban várakozni. Plusz, hogy szülés után esetleg tud jobb szobát intézni.
Mégegyszer köszi!
Anyagiakra rákérdeztetek, vagy gondolomra adtatok valamennyit?

Mackósajt! Most olvastam, hogy te is Erzsikével szültél - szerencsére az elsőt én is vele - véletlenszerűen. Róla nekem is csak jó véleményem van. Majd kíváncsi leszek, hogy a dokim kit ajánl. (Ja, és a "belekotyogást" nagyon köszönöm, végülis ez a kérdés bárkihez szólt, akinek kedve van megírni a véleményét.)

Szép napot mindenkinek.
J
julie
 
 


Sziasztok!
lehet, hogy én is az Istvánban szülök majd, de még nincs orvosom...
9 hetesek vagyunk

Kép
babarozsa
 
 


Sziasztok!

Én a magam részéről javasolnám mindenkinek a szülésznő-választást. Múltkor én is fölöslegesnek hittem, mert mind jó, kivéve egyet, de pont azt fogtam ki, és elég durva volt. A doki veszekedett vele, hogy ne fektessen szigorúan a hátamra (oxytocinnal vajúdtam) meg ilyenek, úgyhogy még azzal jártam a legjobban, ha békén hagyott!

Vica
mvica
 
 


Sziasztok!

Augusztus végén fogok szülni az Istvánban, és most készülök szülésznőt választani. Az orvosom Böröndi Zsuzsával szokott együtt dolgozni, így igazából csak megerősítést szeretnék, mielőtt felkérem. Tehát azt kérdezném, hogy van-e valakinek tapasztalata az említett szülésznővel, mennyire támogatja a szabad testhelyzetválasztást, az alternatív megoldásokat, milyen sikeresen tudja a gátat védeni stb. és milyen emberileg.
Köszönöm szépen

Jerry
jerry
 
 


Jerry!
Úgy tudom ő az egyik legjobb!Kép

Vica!
Én is úgy tudom , hogy egy kivétel van a mind jó között! Párszor láttam , de mosolyogni , még a kollégái között sem képes. Olyan mint aki utálja a szakmáját , de akkor miért pont szülésznőnek megy?!
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kanga: köszönöm a választ, egyedül te reagáltál, de legalább biztató amit mondasz. Akkor nem nagyon vacillálok tovább, felveszem vele a kapcsolatot.

Jerry
jerry
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?