Új privát üzeneted érkezett!

Na felhívtam a szülőszobát, ahol azt javasolták, hogy menjek be, mert ha 6 napos túlhordásban vagyok, akkor amúgy is a hétvégén be kéne mennem.
És majd ők megvizsgálnak, és az megfelelhet a mai kontrollnak.
Aztán max ha mégsem szülünk ma, akkor felhívom az orvosom, hogy akar-e még ő is látni ma..
De azt mondták, hogy ha ilyen jól vagyok, akkor nem kell sietni, reggelizzek meg nyugodtan...
Úgyhogy most épp terítek.
A férjem meg nevet rajtam, hogy milyen egy luxus-szülés ez, hogy nem is ébresztettem fel éjszaka, és most is még reggelit csinálok.
De pont az a helyzet, hogy én meg nem tudom, hogy most egyáltalán szülés-e ez! :shock: :shock: :shock:
Elég röhejes. :)

Kép
bikmakk

Bikmakk:

Unokatesóm végig vigyorogta a vajúdást mert nem voltak olyan erős fájásai, 5 perces fájással mentbe és 1,5 óra múlva kezébe volt a kislánya.
Örülj neki ha nem brutálisak a fájások. Drukkolok, hogy ma már babázhass.
nikó

Csajok szoptatás alatt lehet inni egy pici kávét, pici tejjel? Szükségem van rá......

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri, én mindig tejeskávéval indítom a napot.

Bikmakk, én szorítok :wink:

Bea, nekem kifejezetten tetszik a szoba! A függöny még jobban fel fogja dobni, túlcsicsázni meg nem úgy sem szabad.

Nekem igazán nem lehet panaszom Balázsra. Az egyetlen dolog ami még nem állt be, hogy minden szopi után ébren van 1-1,5 órát, utána alszik el. Ehhez a rutinhoz éjjel is ragaszkodik, szóval kicsit kell őt szórakoztatni, mert tenyérnyire tágult szemmel bámul bele a világba ahelyett, hogy gyorsan visszaaludna. Így én is csak két részletben tudok aludni. Remélem azért ez is helyrebillen valahogy.
Vendég

Na, hát visszajöttünk.
Feltettek CTG-re, voltak jó erős rendszeres fájások, de csak 10 percesek. Mivel nagyon közel lakunk a kórházhoz, azt javasolták, jöjjünk haza, aztán ha tényleg szülünk, visszamegyünk..
A méhszáj állapota nem túl bíztató, 1 ujjnyi (vagy inkább 1 ujjbegynyi, de ez volt már több napja is), viszont a fájások meg gyanúsak.
Szóval nem tudni, hogy mi lesz...
Most naponta kell mennem CTG-re, és legkésőbb kedden indítják...
De a bába szerint nem húzzuk ki addig.
Drukkoljatok légyszi, hogy még ma vissza is mehessünk.
Úgy szeretnék már babázni..

Kép
bikmakk

Bikmakk,
drukkdrukkdrukk :) minden rendben lesz, ne aggódj, ha már így elkezdett beindulni, akkor biztosan előbb meglesz, mint ahogyan indítanák.

Dbea,
nekem tetszik a szoba :)

Cscsi,
nálunk is ez van, hogy Ábel csak nézeget egy csomót még evés után. Esetenként azt adja elő, hogy teljesen belealszik az evésbe, nem is tudom felébreszteni, leteszem, és kb negyed óra múlva kipattan a szeme és újból enni akar. Persze ilyenkor már csak kicsit, de azért az a kicsi is egy negyed óra. Komolyan, ezzel a nagyszerű technikával simán egy óra lesz egy szoptatás, és nemsokára kezdhetem újból :shock:

Nálunk jó hír, hogy Ábel elkezdett végre hízni, miután már annyit paráztam, hogy nem eszik eleget. Most épp itt van nálunk apa kislánya is a hosszú hétvégén, aki 5 éves, és szerencsére nagyon pozitívan fogadta a kis macifiút, egyfolytában azt lesi, hogy mit csinál, és nélküle még kutyát sem akar sétáltatni.

Ja, és a fiam legújabb attrakciója, hogy naponta minimum egyszer pelenkázás közben pisil vagy kakil, lehetőleg szép ívesen :roll: már kezdenek a reflexeim nagyon élesek lenni :lol: :lol:

Adri

Kép
Kép
flake76

Bikmakk,
én szurkolok.
Igaz 2. gyereknél, de nekem sem fájtak a fájások, és 5 percesek után már a tolófájások jöttek, nem volt gyakoribb.

Csajok,
majdnem ütköztem egy szépet autóval, ment előttem egy autó anyuék utcájában (családi házas övezet), lelassított, lehúzódott jobbra, magyarul én azt hittem, hogy megérkezett, és épp parkol a ház elé, úgyhogy elkezdtem elmenni mellette, ő meg se szó se beszéd elémkanyarodott, mert mint kiderült, nem parkolni akart, hanem egy jó nagy ívben visszafordulni, és a szembe oldalra parkolni. De se index, se körülnézés se semmi. Akkorát fékeztem, hogy csak na, Lili is a kocsiban volt. Viszont nekem a hasamra rászorult az öv, és azóta elég kellemetlen, úgy esik csak jól, hogy ha alulról tartom. Szerintetek tudott valami kárt tenni bennem így szülés után? Vagy varratokban, vagy bárhol?? Ugye nekem a méhszáj, és a hüvely fala is varrva van. Vérezni mondjuk nem vérzik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bikkmakk, drukkolok, hogy úgy legyen ahogy Lina mondja:).

Lányok mit csináltok, ha túl sok a tej? Nagyon fáj a mellem (főleg a jobb), fejni nem igazán merem, mert akkor csak több lesz, nem?

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
hát a sok tejhez nem igazán tudok hozzászólni. A kórházban a szobatársamnak rengeteg volt, neki azt mondták, hogy csak annyit fejjen le belőle, hogy ne fájjon.

Na kicsinyítettem képeket végre.
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bikmakk
Mennek részemről is a drukkok!

Kép
noki&potyi

Kép Emma

Sziasztok lányok!

Íme az én Emmám :).

Kép
angelita

Sziasztok!

Pici lányom alszik, most van időm írni :lol:
Nincs valakinek valami táblázata hogy milyen korban mennyi tejet kell fogyasztania egy babának :?:
Azt olvastam hogy előszőr 5-6 hetes korban nő meg a babák étvágya.
Jó lenne tudni hogy mihez képest nő meg jobban :?:
Az én Hajnusom 10 perc alatt 130at kajál ezért nem is merem tovább rajtam hagyni, félek hogy úgy fog rókázni mint a múltkor.
Pedig a doki szerint 15-20 perc a normális.

Szerintetek mi lenne az ideális mennyiség és mennyi idő alatt :?:
Vendég

Piroska,
van egy olyan számítás, hogy a baba súlya*150g-mal, ez a napi adag, és ezt el kell osztani az étkezések számával. Mondjuk ha most 4300 körül van Hajni, akkor 645g a napi adagja. De ez tényleg csak egy nagyvonalú számítás.
Az idő meg változó, nekem Levi két ciciből 25-40 percig szívja a 80g-ot, de nekem olyan vékony sugárban jön, hogy az a csoda, hogy ennyit ki tud szívni.

Délelőtt csavarogtam, egy etetés kimaradt, vagyis apa etette csak tápszerrel, és mikor én hazajöttem, lefejtem a tejet, hogy majd a következő etetésnél akkor azzal pótoljuk. Nekem fejéssel 10 perc alatt jött le két ciciből kb. 85 ml. Ezért nem értem, hogy Levinek miért kell akár 30 perc is a 80-hoz. Vagy ő is megszopja 10 perc alatt, a többi meg csak kedvtelés???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, Piroska

Arra jó volt, hogy 2 hétig mértem a lányomat etetés elött és után, hogy megtudjam 20 perc után tényleg nem eszik semmit, csak cicizik már. Ezért én 20 percnél tovább nem hagyom rajta sohasem, mondjuk általában addigra be is ájul.
Azt h mennyit kell enniük sajna én sem tudom.
De a lányom fejlődő képes, mivel hogy habzsolt, mindig elvettem a cicit etetés közben, illetve többször vállra is raktam böfizni. Persze böfi nem nagyon volt, de úgy néz ki megtanult lassabban enni ugyanannyi idő alatt, és ma még nem bukott vissza meg éjjel sem.

És képzeljétek, tegnap 2 órát sétáltunk, aztán 7 kor evett, de nem aludt el. Aztán elég nyügös lett, sírt is. Közben megfürdettük, fék 9 kor h 9kor úgy is eszik. És a fürcsi és felöltözés végére úgy bealudt, hogy csak éjfélkor kelt, majd fél 5 kor és fél 9kor evett legközelebb.

Köszönöm a csajom dicséretét.
Meg a tanácsokat, és a kérdésemre a válaszokat. Emma és Levi nagyon szépek. És Levi nagyon hasonlít Lilire.

Oui szerintem fejned kell, nehogy begyulladjanak a melleid.

Bikmakk mennek a drukok.

Adri

Kép

Kép
irdab

Mandaran/Anna mms-ét továbbítom: Zsigmond baba 13.51 kor megszületett. 58 cm-el és 3560 g-al.

Itt is gratulálok nektek, sok tejcsit egészséget nektek. Kép

Gyönyörű baba!

Adri

Kép

Kép
irdab

Madaran: Gratulálok Zsigmond babához. Nagyon aranyos.

Lina: Lili és Levi eddig is láthatóan nagyon hasonlítanak egymásra. De a harmadik kép amit felraktál, azon nem semmi a hasonlóság.

Bikkmakk: Drukk mára!

Angelita: Emma is egy kis tündér :D

Én még mindig egyben, sajnos nem mentünk vissza. De remélem igaza lesz a dokinak és 2 napon belül azért kibújik.
Most már jön belőlem valami trutyi is, azt hiszem a nyákdugó!

Kép

Kép
ádibaba

Madaran,
gratulálok Zsigmond babához!!!

Ádibaba,
nekem attól a trutyitól számítva 4,5 óra múlva megvolt Levi, szóval hajrá :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mandaran=Madaran :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Madaran, nagy gratula Zsigihez és jó egészséget, vidámságot, boldogságot kívánok Nektek!

Bikmakk, remélem Neked is mielőbb megérkezik már ez a kis lustácska fiúcska! :wink: Nagyon szorítok Nektek!!!

Piroska, az ideális mennyiség és ideális idő pont annyi, amennyit Hajnusod eszik! Minden baba ösztönösen tudja/érzi, mi a jó neki, így szerintem felesleges stresszelned magad az átlagos adatokkal!!! Előbb-utóbb szerintem Hajni is rájön, hogy ha nagyon habzsol, akkor utána jön a rókakoma, így biztos visszafogja majd magát! Szóval nyugi, sokkal okosabbak ezek a kisbabák, mint képzelnénk!!! (Ja, amúgy nekem nincs ilyen táblázatom, ha lenne, azért küldeném Neked...) :D

Ádibaba, hajrá - lehet, hogy Nálad is beindultak a dolgok??? :)

Angelita, nagyon édes Emma! :lol: :lol: :lol:

Noki, mi van veletek? Hogy vagytok? Rég hallotam felőletek! :roll:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Na hát úgy néz ki, több napos, itthoni "vajúdásnak" nézünk elébe...
Du. 2 óta 3 percesek, de annyira enyhék, hogy csak akkor veszem észre, ha nagyon odafigyelek. Vagy ha fekszem, akkor erősebben érzem.
Mivel itt nem szokás, hogy emiatt burkot repesszenek vagy ilyesmi, ezért ez gyakran több napig is eltart. minthogy aludni is tudok tőle, ezért talán annyira nem gáz.
És hát legkésőbb kedden azért itt is megindítják...
Szóval ez ilyen furcsán alakul nálunk.
Minthogy naponta kell CTG-re járnom az egy hetes túlhordás miatt, ezért holnap reggeli után amúgy is várnak a kórházban. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy amíg ilyen lájtosak a dolgok, addig maradunk itthon. Bár ha nagyon könyörögnénk, bent is lehetnénk, de hát minek....
Azért ha elmenne a magzatvíz vagy ilyesmi, akkor persze bemegyünk...

A babaszoba nekem is nagyon tetszik, és egyáltalán nem kopár!
Levi nagyon kis ari a hintában. Mi újság az anyakönyveztetéssel?
Jó babázást, anyucik!
A többi kismama-sorstársnak meg kitartást...

Ja, és hát a legfontosabb: Madaran, gratulálok, sok boldogságot kívánok!!!

Kép
bikmakk

Gratulálok az új babákhoz az új mamáknak!
A maréknyi sorstársnak pedig csak kitartást tudok kívánni!!

Kép

Kép
dbea

Sziasztok lányok!
Elnézést kérek, hogy csak úgy belepofátlankodok a fórumba. Szeptember elejére várom a kisfiamat, és érdeklődni szeretnék, hogy van-e köztetek olyan, akinek befelé forduló a mellbimbója? A védőnőm nem igazán tud tanácsot adni ezzel kapcsolatban, a neten meg lehet ezt is, azt is olvasni. Ha valamelyikőtöknek ilyen a cicije, attól kérdezném, hogy használ-e valamit a kiemelésére, már a terhesség alatt, vagy majd szülés után? Vagy ha már babázik, akkor mi a tapasztalata? Köszönöm előre is, ha valaki válaszol!

A pocakos sorstársaknak kitartást és könnyű szülést, a már babázóknak pedig sok egészséget és minden jót kívánok! :)

Köszi! Lara
laracroft

Lara
Nekem befelé forduló a mellbimbóm és az Aventes bimbókiemelőt használom.
Bejött és a baba is így tud szopizini rendesen.
Bori
Itt vagyok és olvaslak benneteket ,de időm most nem nagyon van írni :(
A kiscsajomat felébresztette a védőnéni és azóta elcsúsztunk az alvással, evéssel és mindennel.
Most próbálkozunk visszaállni,de nem megy egyszerűen :roll:
Azt hiszem kezd egy kissé hasfájós is lenni , pedig nagyon figyelek ,hogy mit eszem-iszom...és mégis!
Linácska
Nagyon Édes Levi Baba :D
És valóban nagyon hasonlít a tesójára :D
Madaran
Nagyon Gratulálok Nektek!
Sok tejcsit és mihamarabbi felépülést!

Kép
noki&potyi

Noki:
ugye nem a Niplettére, hanem arra a 3 részesre gondolsz, ahol az egyiknek lyukas a közepe, meg van hozzá tejfelfogó? Az egy méretben van? És te már a terhességed alatt is hordtad? Annyira félek, hogy emiatt nem fog tudni a kicsikém szopizni, már tiszta depressziós vagyok miatta.
Köszönöm szépen a válaszodat! Ha ez az, amire gondolok, akkor gyorsan veszek is holnap.
laracroft

Kép

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

O a mi kis Zarank... :)

Teszek meg fel kepeket.:)

Orew

orew

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Orew

orew

Sziasztok Lányok!

Gyors bekukk apa itthgyta a gépét nkrm amíg tusol.

Sajna tejci gondjaim megvannak nekem sincs sok tejem pedig olyan jól bindult aztán meg a csomók miatt kevés lett.

Szerintetek visszalehet hozni a tejet valami tejserkentővel? Az urtica urens mellé lehet szopis teát inni? vagy ne keverjem.

Nem hittem volna de eléggé megvisel, hogy nem tudok rendesen szopiztatni, kivagyok miatta sokszor el is bőgöm magam.

Ja és még egy kérdés, Marcus 60-70 et szik 2 és fél 3 óránként ez normális vagy kevés?

Madaran: szívből gratulálok a bébihez.

Bikmakk: mennek a drukok, hogy minnél hamarabb megszülessen a picikéd.

Én is hozok majd képeket Marcusról.

Noki ezzel én is így vagyok, semmire nincs időm a két gyerek mellett. kész káosz van még ithon de remélem hamar beáll valamiféle rendszer a mi életünkben is.

Jó éjt
Beus

Kép
Kép
beusmimi

orew: melyik kórházban szültél a Szt Imrében?

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy mostanaban igy eltuntem. Egyelore ugy erzem, hogy semmire sincs idom... meg pihenni se igazan, pedig az nagyon jol esne vegre.
Allandoan aggodom, hogy vajon mindent jol csinalok-e, hogy minden rendben van-e Vele...
Nem szeret a szobajaban lenni... Szinte alig aludt meg ott. Azt szereti a legjobban, ha velunk alhat, vagy ha a mi szobankban van. Ez normalis? Kicsit aggodom, hogy soha nem fogom tudom a sajat helyet megszerettetni vele, hogy elkenyeztetjuk mar a legelejen ezzel. Nem tudom mit csinaljak, mert sirni meg nem hagyhatom, azt nem viselnem el. :(
Folyton sirhatnekom van. Megint elontottek a hormonok es nem igazan tudok mit kezdeni a dologgal.
Vessetek ram kovet, de sokszor meg azt is nagyon nehez feldolgozni, hogy ezt mar nem lehet visszacsinalni, hogy 0-24 kellek valakinek, hogy vannak dolgok amiket mar soha nem csinalhatok ugy ahogy regen csinaltam. Nekem fajt a szivem egy kicsit, hogy nem mehettem a Szigetre, hogy nem tudtunk kimenni a tuzijatekra. Nekem sokszor eszembe jut meg mindig, hogy nem mehetek dolgozni, hianyoznak az emberek mar most is. Normalis ez? Vagy en nem vagyok eleg jo anyja a pici lanyomnak? :(

Orew

orew

Beus: Igen, ott szultem. :)

Orew

orew

Orew:Ismerős volt a pici ruhája Marcuson is volt ilyen kockásnyaku bady. :lol:

Kép
Kép
beusmimi

Orew,
ne aggódj, tuti mindent jól csinálsz, ha meg valamit nem, azért nagyon elrontani nem lehet ám egy gyereket. :lol: Nincs lehetőségetek az ágyát átvinni a hálószobába? A nagy okosok azt mondják, hogy ilyenkor még az a jó, ha egy szobában, de külön ágyban van a kicsi.
Na nálunk így van. Éjszaka nem is aludtam, mert ugyan Levi aludt, de mindenféle nyögős hangokat adott ki, én meg attól nem tudtam.

Ádibaba,
anyakönyvezés áll egynelőre, majd ha megjön az engedély, akkor tudunk nevet módosítani.

Na Levi elaludt, megyek én is. Borutcában voltunk, este 10-kor jöttünk haza. Hát normális vagyok én, egy 12 napos gyerekkel??? :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok.Csak gyorsan bejelentkezem egy kis drukkért.szorítsatok ma nagyon,h jó legyen a sárgaság elleni lelet,legyen végre anyatej a kakiban,és h hízzon már vmit.Holnap olyan jó lenne hazamenni..teljesen magamba fordultam megint.bocsi,h csak magunkról írok.majd Linánál jelentkezem ahogy tudok eredményeket.újdonsült anyukáknaj gratulálok,pocakosoknak kitartás!

Kép
Kép
tundi24

Tündi!

Mennek a drukkok!

Én kicsit offolom magam azt hiszem, nem vagyok jó formába Nem tudok aludni, minden fáj kezeim , lábaim nem rontom a jó hangulatot a rossz kedvemmel. Remélem Gréti hamarosan kibújik, majd jelentkezem.

Ujdonsült anyukáknak gratulálok. Pocakosoknak kitartást.
nikó

Most írt Tündi, hogy mára is fogyott Zsombi még, szóval nem biztos, hogy hazamehetnek holnap.

Pocakosok, kitartás, már csak néhány nap van augusztusból!!! És utána mindenki babázik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Orew: ugyanmár, dehogy vagy te rossz anya! Sőt attól vagy jó anyuci, hogy ezeket a dolgokat, tudod és be mered vallani! Senki nem tökéletes és nem úgy születik, hogy mindent tud az anyaságról! Szóval ne izgulj,! JÓ ANYA VAGY! CSAK BÍZZ MAGADBAN! Ha magad alatt vagy gyere és vigasztalunk!
Én is ki vagyok sokszor, mert apa sosincs itthon és nagyon jó lenne, ha velünk lehetne egy kicsit! És mivel én pánikbeteg vagyok, nehéz megbírkozni azzal, hogy itthon kell lennem! De igyekszem, meg most a 3 gyerköc mellett nehezebben van időm még aludni is, nehogy sírni!
Pedig lehet néha jó lenne egyet zokogni és kész!
De olyan édes a kiscsajom, hogy állandóan körülötte vagyok, nem győzök betelni a látvánnyal az ölelgetéssel! Apa azt mondta, hogy szerinte már elcsesztem egy kicsit! De olyan jó a kiscsajszival lenni, hogy nem érdekel!

Madaran: HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!! Gratula Zsigi bébihez! Sok-sok anyatejet és sok örömet nektek!

lina: Levi nagyon édes!

kovisziszka

SZISZTOK

tELJESEN MAGAM ALATT VAGYOK :oops: .Pár napja fantasztikus módszert vetett be Csillus :cry: 2 :!: óra alatt szopizik 90-et max.közben 10×bealszik leteszem megbüfiztettem aztán előről szopi ez igy megy 2 órán át. :roll:
Utána fejés .
Nem tudom mi a szar lehet mert váltogatom a mellem közben és amig a másikat szopizza addig a nem szopisból kicsöppög 10-20 ml.között :oops:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Na közben Noli lenyomta...
Várok még egy pár napot ha nem javul a helyzet akkor lesz ami lesz tápszert iratok fel.Ezt igy már nem lehet birni ... :oops: Nolira semmi időm nm marad max.egy napból 1 óra...nagyon féllek,hogy ez nem jó neki eddig jól kezelte de ezt sokáig nem maradhat igy... :?

egyszerűen nem szívja csak cumizik rajta pedig a cumit nem is fogadja el..
VÉLEMÉNY??????vAN VALAKINEK EHEZ HASONLÓ GONDJA?

MADARAN SOK BOLDOGSÁGOT ZSIGMOND BÉBIHEZ,NAGY GRATULA

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sissi nagy nagy gratulát kíván és minden jót MADARANNAK ZSIGMONDhoz

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Beus, Milán 60-80 körül evett ennyi idősen, Bali 100-140 -et. Direkt megnéztem, mert Milunál még méregettem és vezettem a naplót. Minden gyereknek más az igénye, hidd el egy ilyen kisbaba még nem diétázik. Éppen ezért nem kell méregetni és agyalni ezen, annyit eszik, amennyire neki szüksége van!

Orew, neked is csak annyit tudok tanácsolni, hogy hallgass a megérzéseidre! Az első gyereknél sok mindent rosszul csinálunk, de minden esetben a jóindulat vezérli az anyukákat, senki nem akar rosszat. A kicsi jelzi, ha neki valami nagyon nem tetszik, de ilyen kicsi korban csak a Te közelségedre van szüksége. Bali is átkerült a mi szobánkba/ágyába :wink: , ha itt érzi jól magát, ám legyen! Biztosan megnyugtatja őt ha hallja a mi neszeinket, szuszogásunkat. Állítólag 3 hónapos korukig nem is lehet elkényeztetni őket.
Vendég

Látom mindenkinek megvan a maga problémája, megpróbálok mindenkinek reagálni. Nekünk maradt a hasfájás...együtt sírunk mi is. :cry:
Viszont úgy néz ki, hogy másfél hónap múlva költözünk Németországba szerencsét próbálni, hát pont jó az időzítés, nem? Egy két hónapos babával meg egy meg a bátyjával, aki még másfél éves sincs.....

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Ha valakinek bejön valami jó tejserkentő, akkor szóljatok. Én a milupának ittam a granulátumos teáját, de baromi drága, meg vannak a teák ugye, a fejés....
Ti hogy fejtek, (már aki szaporítás miatt fej?) két szopi között vagy a szoptatás után ami maradt? Mindent? Vagy csak abból a ciciből, amiből evett a babcsek? Bár nálam mindakettőből eszik.
Illetve van az alkoholmentes sör vagy a Karamalz nevezetű malátasör, én ittam azt Mátéval, egész jó volt...lehet, hogy bevetem azt is, bár most épp annyi van, amennyi kell, de félek, hogy jön a következő fejlődési ugrás 6hetesen.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Anettoo,
nekem nagyon bejött szaporításra az Urtica urens homeobogyó (van, akinek a Ricinus communis jó), ch5-ös (esetleg 9-es, nagyobb potenciálban nem jó, mert az apaszt!!!), 3 napig napi 3x5 golyó, 2 napig napi 2x5, és egy napig napi 1x5. Én sosem fejtem, fejlődési ugrások alkalmával vetettem be az első két gyereknél (a harmadiknál már csak gyakrabban szoptattam), és bevált.
Szerintem tök jó lesz Németország, hajrá! :)

Madaran,
gratulálok Zsigihez! :) Éééééédes! :)

Bimbam Csilla,
nekem a nagylányom volt ilyen, egyszerűen szeretett cumizni a cicin, de vele meg is tudtam csinálni, lévén első gyerek. 2 óránként 1-1 óra szopi, én ilyenkor olvastam. Aztán lassan csökkentette az időtartamot, és nagyobb szüneteket is hagyott, ez kb. 2-3 hós kora körül jött el. Amúgy most van a 3 hetes fejlődési ugrás, lehet, hogy pár nap múlva abbahagyja ezt az új szokást.

Orew,
nem tudod elkényeztetni. Szerintem totál természetes, hogy egy gyerek nem akar egyedül lenni a szobájában, eddig a pocakban állandóan zajok vették körül, mozgás volt, aktív volt a környezet, nem csoda, hogy egy csendes szobában egyedül nem akar megmaradni, szüksége van rád. És nem kényezteted el, a nagylányom mindig velünk volt, sosem hagytam sírni, anyun kívül az összes nagyszülő jött azzal, hogy önállótlan lesz, mert mindig cipelem, meg velünk alszik, meg nem hagyom sírni, aztán be kellett látniuk, hogy teljesen tévedtek, mert nagyon önálló lett, és mindent meg lehetett vele beszélni (aztán jött a tesó, amit sajnos nem tudtam jól kezelni az elején, ezért a lyányom "elromlott" azóta). Okos emberek azt mondják, hogy ha az elején mindig válaszolunk a baba jelzéseire, és figyelembe vesszük a kívánságait, akkor kialakul benne az ősbizalom, az a kép, hogy a világ jó, és ő is jó, és jó helyen van benne, ami nagyon sokat számít a későbbiekben. Ne hagyd magad elbizonytalanítani a külvilág elvárásai által, nem véletlenül nem bírják az anyák a babát sírni hallani, ha rosszul érzed magad miatta, vedd fel. Ha nem teszed, mindketten rosszul érzitek magatokat, az meg kinek jó?
A másik meg: nagy változás egy baba, az ember (legalábbis én is) nem voltam erre felkészülve, valahogy nem lehet előre átérezni teljesen, mennyire más is lesz minden. Ezt a hormonok is felerősítik az elején. Aztán hozzászokik az ember, és az lesz a természetes. :) Jó anya vagy, ez már abból is látszik, hogy ilyeneken gondolkodsz!
Zara tündéri! :)

Bikmakk,
hajrá! :)

Beus,
a tej teljes elapadásához valami 40 nap szükséges, addig vissza lehet hozni! Szoptass gyakran, két mellből (az elsőt mindig teljesen ürítse ki, csak azután tedd a másikra), és szerintem ne méregess, az csak stresszel. Ha jól van Marcus, van elég pisis-kakis pelus, akkor nem kell aggódni, eleget eszik. Lehet szopis teát urtica mellé, csak legyen fél óra szünet közte. Az urticát meg nem szabad folyamatosan, hanem kúraként, fentebb leírtam, hogyan, és csak 5-öst vagy 9-est (5-ös jobb).

Nikó,
kitartás! Már nincsen sok hátra! :)

Tündi,
drukkok mennek, hogy múljon a sárgaság! Szoptass minél többet, ha lehet!

Piroska,
a gyerekek különbözők, Bori jól írta, egyik sem akar éhenhalni, annyit esznek, amennyire szükségük van, ez mindegyiknél más mennyiség. És etetésenként is változó, a nagyjaim is van, hogy fél kenyeret esznek reggelire, máskor meg két egészet. Nekem az összes gyerekem nagyon bukós, Ági is az, de nem zavar, ha cicizni akar, adok neki, max gyakran cserélünk lepedőt. (Bár lehet, hogy én túl laza vagyok, nem tudom, mindenesetre már az elsőt is hagytam annyit enni, amennyit akart, sosem méregettem, ezért nem is stresszeltem magam. Heti egy mérés volt, és látszott, hogy minden oké.)

Angelita,
milyen kis édes pufi Emma! :)

Linácska,
Levi tiszta Lili! :)

Oui,
csak annyit fejjél, hogy ne fájjon, feszüljön annyira! Jól tudod, ha az egészet kifejed, akkor csak több lesz, viszont arra vigyázni kell, be ne gyulladjon.

Flake,
jó ez a pisilős-kakilós reflexélesedés! :)

Na, végigértem az oldalon, többre nem futja.

Mi jól vagyunk, Ági egy szopigép, ezret pisil és kakil. Aludni rapszodikusan alszik, hol sokat, hol keveset. Én meg nem vérzek már négy napja, kicsit aggódom, de praktikázom, hogy újrainduljon.

Mindenkinek szép napokat, pocakosoknak mihamarabbi szülést!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Kép
Kép
Kép

A friss tabló :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!
Sajnos vègül vissza kellett menni a kórhàzba a mellem miatt. Kaptam antibiotikumot rà, ès fejni kell akkor is ha megy a mosdóba. Egèsz nap csak aludnèk ès folyik rólam a víz. Nem nagy buli a mellgyulladàs. Szegèny nagylânnyal sem tudok foglalkozni. Az a màzli hogy Mira arany baba, hatalmasakat alszik.
Zsizsa, az miért baj, ha nem vèrzel?

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
sajnálom!

Zsizsa,
én sem értettem, hogy miért baj, ha nem vérzel...

Anett,
és hova jöttök Németországba?

Hát, lányok, úgy néz ki, hogy ez a baba nem fog magától kijönni...
Teljesen elmúltak a fájások, éjjel úgy aludtam, mint a tej.
Ma voltunk CTG-n, teljesen jó volt, és egy darab fájás sem volt...
Most minden nap kell menjek CTG-re a kórházba, és ha keddig nem történik semmi, akkor megindítják. Akkor lesz 10 napos túlhordás...
Én meg már nem nagyon tudok benne bízni, hogy bármi történne addig... :(

Kép
bikmakk

Lara
Én ezt a fajtát használom!
http://www.brendon.hu/productsearch/vie ... =1&whid=25
Szülés előtt nem használtam semmit ami hozzásegített volna,hogy a bimbóm jobb legyen azaz kijöjjön.....állítólag az nem is használ.na,de biztos van olyan akinek az is bejött?!

Kép
noki&potyi

anett: most derült ki így hirtelen, hogy mentek németbe? Vagy már terveztétek régebb óta?
Mi Belgiumba, vagy Hollandiába készülünk! Majd ezt most fog eldölni egy pár napon belül, hogy melyik a kettő közül! De valószínű, hogy csak tavasszal indulunk neki, mert ehhez kell egy kis pénz, addigra tudjuk csak összeszedni! De ha hamarabb meg lesz a pénz rá, akkor hamarabb! Bár egy kicsit félek azért, de jól utánajárunk mindennek, csak biztosra megyünk ki!

zsizsa: nekem meg az a bajom, hogy valamelyik nap már csak barnás volt és csak pár csepp, erre két napja olyan mensi szerű és nem piros de nem is barna! Nem tudom, hogy ez jó-e! Ilyenkor a nagyoknál elmúlt és fokozatosan barnább lett! Lehet, hogy kicsit túlaggodom most a dolgokat! A lányom ma megint bukott elég sokat, pedig kétszerre ettünk és egy óra múlva jött vissza! Ki kellett szívni az orrából, ami lement! De most nem fuldoklott úgy, mint múltkor! Azt hiszem veszek bébiőrt, mert megint mosogatni készültem, amikor ránéztem láttam, hogy már megint jön a cucc, idejében felkaptam! De ha nem veszem észre, akkor megint az lett volna, mint múltkor, fuldoklás ezerrel!

bikkmakk: drukkolok, hogy a babád úgy döntsön, hogy kijöjjön, mielőtt indítani kéne!

Hűha, mennyi baba van a tablóban már! Nagyon kis édesek a gyerekek! :P Köszönjük dbea, szuper! :wink:

kovisziszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?