Anettoo,
nekem nagyon bejött szaporításra az Urtica urens homeobogyó (van, akinek a Ricinus communis jó), ch5-ös (esetleg 9-es, nagyobb potenciálban nem jó, mert az apaszt!!!), 3 napig napi 3x5 golyó, 2 napig napi 2x5, és egy napig napi 1x5. Én sosem fejtem, fejlődési ugrások alkalmával vetettem be az első két gyereknél (a harmadiknál már csak gyakrabban szoptattam), és bevált.
Szerintem tök jó lesz Németország, hajrá!
Madaran,
gratulálok Zsigihez!
Éééééédes!
Bimbam Csilla,
nekem a nagylányom volt ilyen, egyszerűen szeretett cumizni a cicin, de vele meg is tudtam csinálni, lévén első gyerek. 2 óránként 1-1 óra szopi, én ilyenkor olvastam. Aztán lassan csökkentette az időtartamot, és nagyobb szüneteket is hagyott, ez kb. 2-3 hós kora körül jött el. Amúgy most van a 3 hetes fejlődési ugrás, lehet, hogy pár nap múlva abbahagyja ezt az új szokást.
Orew,
nem tudod elkényeztetni. Szerintem totál természetes, hogy egy gyerek nem akar egyedül lenni a szobájában, eddig a pocakban állandóan zajok vették körül, mozgás volt, aktív volt a környezet, nem csoda, hogy egy csendes szobában egyedül nem akar megmaradni, szüksége van rád. És nem kényezteted el, a nagylányom mindig velünk volt, sosem hagytam sírni, anyun kívül az összes nagyszülő jött azzal, hogy önállótlan lesz, mert mindig cipelem, meg velünk alszik, meg nem hagyom sírni, aztán be kellett látniuk, hogy teljesen tévedtek, mert nagyon önálló lett, és mindent meg lehetett vele beszélni (aztán jött a tesó, amit sajnos nem tudtam jól kezelni az elején, ezért a lyányom "elromlott" azóta). Okos emberek azt mondják, hogy ha az elején mindig válaszolunk a baba jelzéseire, és figyelembe vesszük a kívánságait, akkor kialakul benne az ősbizalom, az a kép, hogy a világ jó, és ő is jó, és jó helyen van benne, ami nagyon sokat számít a későbbiekben. Ne hagyd magad elbizonytalanítani a külvilág elvárásai által, nem véletlenül nem bírják az anyák a babát sírni hallani, ha rosszul érzed magad miatta, vedd fel. Ha nem teszed, mindketten rosszul érzitek magatokat, az meg kinek jó?
A másik meg: nagy változás egy baba, az ember (legalábbis én is) nem voltam erre felkészülve, valahogy nem lehet előre átérezni teljesen, mennyire más is lesz minden. Ezt a hormonok is felerősítik az elején. Aztán hozzászokik az ember, és az lesz a természetes.
Jó anya vagy, ez már abból is látszik, hogy ilyeneken gondolkodsz!
Zara tündéri!
Bikmakk,
hajrá!
Beus,
a tej teljes elapadásához valami 40 nap szükséges, addig vissza lehet hozni! Szoptass gyakran, két mellből (az elsőt mindig teljesen ürítse ki, csak azután tedd a másikra), és szerintem ne méregess, az csak stresszel. Ha jól van Marcus, van elég pisis-kakis pelus, akkor nem kell aggódni, eleget eszik. Lehet szopis teát urtica mellé, csak legyen fél óra szünet közte. Az urticát meg nem szabad folyamatosan, hanem kúraként, fentebb leírtam, hogyan, és csak 5-öst vagy 9-est (5-ös jobb).
Nikó,
kitartás! Már nincsen sok hátra!
Tündi,
drukkok mennek, hogy múljon a sárgaság! Szoptass minél többet, ha lehet!
Piroska,
a gyerekek különbözők, Bori jól írta, egyik sem akar éhenhalni, annyit esznek, amennyire szükségük van, ez mindegyiknél más mennyiség. És etetésenként is változó, a nagyjaim is van, hogy fél kenyeret esznek reggelire, máskor meg két egészet. Nekem az összes gyerekem nagyon bukós, Ági is az, de nem zavar, ha cicizni akar, adok neki, max gyakran cserélünk lepedőt. (Bár lehet, hogy én túl laza vagyok, nem tudom, mindenesetre már az elsőt is hagytam annyit enni, amennyit akart, sosem méregettem, ezért nem is stresszeltem magam. Heti egy mérés volt, és látszott, hogy minden oké.)
Angelita,
milyen kis édes pufi Emma!
Linácska,
Levi tiszta Lili!
Oui,
csak annyit fejjél, hogy ne fájjon, feszüljön annyira! Jól tudod, ha az egészet kifejed, akkor csak több lesz, viszont arra vigyázni kell, be ne gyulladjon.
Flake,
jó ez a pisilős-kakilós reflexélesedés!
Na, végigértem az oldalon, többre nem futja.
Mi jól vagyunk, Ági egy szopigép, ezret pisil és kakil. Aludni rapszodikusan alszik, hol sokat, hol keveset. Én meg nem vérzek már négy napja, kicsit aggódom, de praktikázom, hogy újrainduljon.
Mindenkinek szép napokat, pocakosoknak mihamarabbi szülést!