Új privát üzeneted érkezett!

Ildi, Bikmakk,
kitartást nektek!!!

Gili,
köszönjük a részletes szüléstörténetet. Hát nem semmi menet volt.
Gyönyörű kisbaba Kristóf!

Ma nagy napra ébredtünk: végre leesett a köldökcsonk. Tegnap is már lógott, de végre lent van. Igaz még trutyis a helye, gondolom ápolni ugyanúgy kell, de legalább most már hozzáférek rendesen. Bár tegnap bealkoholoztam, úgy ahogy mutatták, és szegény Levi ordított, mint a fába szorult féreg, szóval lehet, hogy csípte.

De jó, hogy mindenkinek mennyi teje van..., én ma önmagamhoz képest profi voltam, este is, meg reggel is már 80-at szopott Levi, én ennek komolyan örülök. Ha csak 10 grammokkal is, de mindig egy kicsit több. És annak ellenére, hogy csak ennyi, nekem is folyik magától, ezt nem értem igazán.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Ma hajnalban megszületett Robi fiunk, 3600g, 56cm.
Ildi és a baba is jól vannak.

baratodildi

Sziasztok!

Rilla férje szupi,hogy igy leirtad gratu mindenkinek a családból :P :P

Baratodildi nagy gratula Robikához soksok tejcsit,gyors fellépülést mihamarabb hazatérést :P :P

Sissinek irtam az új bébinkről :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Barátodildi,
gratulálok Robihoz. Csak nem kellett olyan sokat várni!!! :lol:

Én írtam Tündinek.

Sissi,
éjszaka eszembe jutott, hogy akkor fogok teljesen megnyugodni Levi súlyát illetőleg, mikor mondjuk néhány hónap múlva Ati egy súlyban lesz vele :lol: Mondtam is a védőnőnek, hogy én nem szeretnék 15 kilós egyévest, csak azért mert 4,5-lel született. Mondta, hogy ez nem törvényszerű, és lehet, hogy ő meg lassabban fog gyarapodni. Bár ennyi kaja mellett... :shock: Reggel is a 80 szopira evett 65 tápot, igaz a felét végül visszahányta. És nem bukta, konkrétan hányta. Szóval az az igazság, hogy olyan, mint az apja, amíg kaja van, ő eszi, úgyhogy nekünk kell kontrollálni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linécska, nekem a kórházban azt mondta a gyerekorvos, hogy a nagy babák általában 4 hónapos korukig elég sokat híznak, és utána csökken az étvágyuk.

Ti mikor viszitek a pindurokat ki a levegőre? És mennyi időre? Mira holnap lesz egy hetes, a gyerekorvos azt mondta akkor vihetjük ki (de a kórházban azt mondták ha hazaengedtek máris levihetem.)

Kép
Kép
Kép
oui

Rilla férje, nagyon szuper szüléstörténetet írtál, gratulálok Krisihez és sok boldogságot kívánok nektek!

Ildi, este 23-kor még arra panaszkodtál, hogy semmi jele szülésnek, hajnalban meg már ölelted a babád :)
Aki már a szenvedős-sosem-szülök-meg érzésben van; így megy ez, egyik pillanatról a másikra! :wink: :lol:

Lina, Bali is ilyen zabagép. Addig szívja amig jön a cicimből, utána a felét visszabukja :( Nem tudom mit lehet ilyenkor csinálni, vegyem el tőle? De mikor? Hol van az a határ, hogy már eleget evett de még nem terheli a gyomrát?

Még én is adós vagyok a szüléstörténettel... megpróbálom most megírni... ha hagynak :lol:
Vendég

Ouién egy hetesen vittem előszőr ki,most már de. is kinnt vagyunk meg d.u is.Előszőr 15 percet utána már többet.Tegnap például délután kint alukált olyan bő 1 órát.

Szerencsére mi nem bukunk és eddig nem is hánytunk..Nolival elég volt a sok bukásból :roll: orrán száján jött a kajcsi :cry:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ma már úgye megjártam a dokit is tök jó mert nem volt forgalom és nagyon rendes volt a doki mert a barátnőm jól ismerei és ma fogadott mert délutántól nem lesz 1 hónapig...a lényeg,hogy azt mondja,hogy nagyon ki van türemkedve és a mütét szerinte elkerülhetetlen :cry: de ha akkarok még babát akkor nem lehet megcsinálni mert akkor is valószínű,hogy ez lesz de én mondjuk most azt mondom,hogy nem akkarok többet 2-nél megállunk.A plasztikára isazt mondta,hogy mindenképpen szükség lesz :cry:
De a saját dokmhoz is megyek ha visszajön a szabiból de mostmár azért tudom,hogy nagyjából ,ogy is állok...

Pár dolgot viszont nem kérdeztem meg mert azért sokkolt a hir,hogy altatnak e?szopi alatt meg e lehet csinálni és,hogy a plasztikát ilyen esetben a tb fizeti e meg ilyenek...ááá tiszta hülye vagyok mert azért fontos kérdések lettek volna...de nem akkartam az idejét rabolni igy is tök rendi volt,hogy 20-án bejött a magánrendelőjébe.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

sziasztok! gyors bekukk, baba a kezemben. szombaton született meg Emma babám, 3600 gr, 54 cm, gyönyörű hajasbaba :) . igykszem mihamarabb képekkel is szolgálni. kicsit hasfájós, az éjszakáink nehezek. tegnap jöttünk haza. remélem, mindenki jól van ! visszaolvasni sajnos nincs időm egyelőre.

Kép
angelita

Sziasztok!

Bori!Oksika,ha dokim igazat mondott,kapod a telcsi számát...:wink:

Bim-Bam!Nagyon kedves vagy,köszike!pusza

-és ugyan csak gratulálok az új babáknak és a szüleiknek!!!
A szüléstörténetek gyönyörűek!Szilvi ügyi voltál!
Apukáéknak gratulálok a beszámolók elkészítéséhez!
-az Én férjem nem hiszem,hogy majd ír ide....de ha mégis....na az újabb csoda lesz!

Igen csak megfogyott a 2:1-ben lévők névsora tényleg...

Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Tündi :lol: :lol: :lol: :lol: Gratulálok!!!! Gyors felépülést és boldog babázást kívánok!!!

Ildi :lol: :lol: :lol: :lol: Azért csak hatott a koktél!!!!!

Sziszka, Gili :lol: :lol: Köszönjük a részletes beszámolókat!! Nagyon jó volt olvasni! Ügyesek vagytok!!!

Nálunk semmi, én is írtó türelmetlen vagyok! Sztem megvárjuk dokinénit, vasárnapig szabin van...

Gyönyörű napot kívánok

szép ünneplést mindenkinek

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Angelita :lol: :lol: :lol: Neked is gratulálok!
Ha van időd, majd mesélj!!

Ildi, :lol: :lol: Neked is nagy betűvel Gratulálok!!![size=18][/size]

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Bim-Bam Csilla!
Nagyon sajnálom.....nem lehet kellemes....a plasztikázást szerintem Tb fizeti,mert ez szülés utáni "esztétikai " dolog ....nem?Úgy mint a mell felvarrása....bár csak tippelek!!!-ezt nem hobbiból akarja az ember...

Angelita!!!Gratulálok Neked is!!!Bizti gyönyörű a Te babád is!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Angelita nagy nagy gratula ha van időd mesélj :wink:

Kandi ..hát nagyon remélem,hogy fizeti mert ellégé szét van ott csúszva minden ilyen,hogy kis ajak meg ilyenek már nem nagyon létezik... :cry: De ha nem akkor is meg kell csináltatni,mert azért nem mindegy :? érted?... :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sissi gratulál Ildinek és Angelitának sok Boldogságot és jó egészséget kíván

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Angelita, Ildi, én is gratulálok nektek! Gyors felépülést és jó babázást kívánok!!!

És közben irigy-irigy vagyok...

Lányok: én nem akarom a bábakoktélt meginni, mert nem akarok alkoholt adni a babának. De a véleményetekre lennék kíváncsi: én úgy tudom, hogy a ricinus benne az, ami a fontos. Az őszibaracklé azért kell, hogy pótolja káliumot, ami a hasmenés miatt kiürül.
Az alkohol meg azért, hogy keveredjen az őszilé meg a ricinus egymással. Namármost. Nem lehet azt, hogty az ember iszik csak ricinust, és aztán később, külön pohárból iszik egy kis őszilét?? Meg eszik banánt? És az alkoholt elfelejti? Szerintetek?

Bim-bam:
szerintem is fizeti a tb. Akkor ezek szerint konkrétan a méhszáj van előreesve, és nem a hüvelyfal? Nekem még úgy tanították, hogy annak a végleges megoldás a méheltávolítás... :( Viszont talán lehet úgy, hogy először csak plasztika, hátha még szülsz, és amikor már bizti-bizti nem akartok, akkor a méheltávolítás.

Kép
bikmakk

Augusztus 5-én délután lehörpöltem egy bábakoktélt. Akkor már minden mindegy volt, nagyon akartam szülni. A kánikula közepén, hatalmas hassal és egy nagy mozgásigényű kétévessel csak egyre nehezebben teltek a napok és szenvedősek voltak az éjszakák is.

Éjjel 1 körül fájásra ébredtem. Néztem az órát, 3-4 db 10 perces után átváltott 5 percesbe. Felkeltem, zuhanyoztam, figyeltem továbbra is az órát. Ijesztő volt, hogy megint csak pár 5 perces fájás volt, és igen hamar átcsapott 3 percesekbe. Nem nagyon tudtam, hogy most menni kell, vagy épp elmúlóban van a koktél által generált hatás. Ám mivel a fájások egyre erősebbek lettek, hívtam anyukámat és felkeltettem a férjem. Gyorsan összekaptuk magunkat, de mivel a fájások már nagyon felerősödtek, nem mertem tovább várni. Milán aludt, anyukám úton volt (20 percre lakik), elindultunk. Szerencsére pár perc múlva meg is érkezett, nem is tudom ez idő alatt melyik gyerekért izgultam jobban :D

Hajnali 3-ra értünk be a kórházba. Megvizsgáltak: bő 2 ujjnyi, feltettek nst-re: erős, rendszeres 2 percesek. Akkor itten baba lesz!
Feltették a nagy kérdést: beöntés vagy eda? Ugyanis mindkettőre már nincs idő... Naná, hogy az utóbbit választottam, Milánt anélkül szültem, sokáig nem tudtam pozitívan nyilatkozni az élményről...
Tehát se beöntés, se borotva, se oxitocin! Volt viszont rámkötött folyamatos nst, és ágy. Ami a világ legkényelmetlenebb helye, sokkal kényelmesebb lett volna bármilyen más testhelyzetben. De az eda tényleg használt, ugyan így is marhára fájt, de mi lett volna nélküle?
A doktornő burkot repesztett, és szépen haladtunk előre. Viszont egyszer csak nem tágultam tovább, valami olyasmi rémlik, hogy nem teljesen illeszkedett be teljesen a kis feje! Ekkor a szülésznő az oldalamra fordított, mondta, hogy 5 fájás az egyik oldalon, 5 a másikon, és ilyenkor behelyezkedik a baba. Az orvossal együtt ki is mentek a szobából. Na az első fájás után nagyon erősen rámtört a nyomáskényszer, éreztem, hogy megindult a gyerek, szóltam a férjemnek, hogy azonnal rohanjon utánuk. Jöttek is villámgyorsan és innentől felgyorsultak az események. Kicsi Balázs tényleg elindult kifelé!
A szülésznő tágítgatta a gátat, azt kérte ne nyomjak nagyokat, inkább sok kicsit. Ez volt a legnehezebb, mert a nyomáskényszer mást diktál, de megpróbáltam. A sokadik nyomás után éreztem, hogy megkönnyebbülök, lenéztem és láttam, a fejecskéje már kit van szépen csúszik utána a teste is.
Hatalmas megkönnyebbülés volt! Picit rámtették, aztán vitték fürdetni. Amikor visszahozták azonnal tudta mire való a cici, ügyesen rácsatlakozott :lol:

Összességében nagyon szép és gyors szülésem volt, mindenkinek ilyet kívánok! Összehasonlításképp, az elsőt túlélni akartam, a másodikat sikerült átélni.
Az utána következő kórházi napok egy másik történet... az már nem hagyott ilyen szép emlékeket bennem :cry:
Vendég

Bim-Bam Csilla!Hogyne érteném...egy szemölcsi is idegesítő...nem hogy az....gondolom...ha nem oda való-akkor nem oda való!Nem irigyellek!!! :cry:
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok, itt vagyok élek még.....
Már egy órája bűvölöm a szgépet éppen a net nem akart most működni.
Végigolvastam mindent de sajna most sincs időm a témákhoz hozzászólni :oops:

Minden új kismamának gratulálok a gyönyörű babákhoz. Mindenkinek sok egészséget, és sok tejcit kívánok. A képeken a babák nagyon szépek!
És a szüléstörténetek sem semmik, még én is adós vagyok vele.

Akik meg még 2in 1 ben vannak meg kitartás :lol:

Magunkról: szombat óta elég nyügös a kisasszony. Tegnap volt jobb napunk csak. Egyre többet fennt van, hál isten nappal. Szegénykém a pukiknál, és a makkáknál mindig nyöszörög és csavarodik, meg erőlködik, és nyöszög. Nálunk nincs olyan pelenkázás, hogy ne lenne makka. És én éjszaka is pelenkázom e miatt, sőt ha hallom hogy makkázot egyből tisztába teszem, mert nagyon nem bírja, ha nincs tisztaság odabennt.

Ugye eddig arról panaszkodta, h nem eszik szerintem elegett, nah most a fordítotja van. A héten odaadtam a jobb cicimet is bimbóvédő nélkül, és ki is szívja, 110, 120-at de 5 perc alatt. Úgy rácuppan, nah a balal is ez a helyzett (ugye abban több tejci is van).
Szóval annyira mohó a kis drágám, hogy mostmár többször le is kapom a ciciről szopi közben mert félrenyel. nah e miatt néha rettegés számomra a szoptatás. Aztán utánna bűvölöm szegénykét egy fél órát, hogy böfizzen persze semmi, mert bealszik, aztán a kiságyba meg bukik. Ma reggel is az orrán száján jött vissza, de sugárban még a rácsvédő is olyan lett.
Persze oldalt nem szeret feküdni, még ha a kitámasztójába teszem (ami tartja oldalt) abból is kidolgozza magát, akkora ereje van, hogy csak na. Amúgy a héten már nem mértem a kajálásokat, csak egyszer, hogy mennyit szív ki a jobb ciciből, úgy h nincs rajta bimbóvédő.

Múlt hét vasárnap mértük le 4010 g volt, és elötte egy héttel mikor hazajöttünk volt 3560 g.
Jah, és már nem fejem magam, mert 10, meg 20 ml hagy a ciciben. Csak akkor ha érzem, hogy nagyon tele maradt még.

Nah kzben felkelt a drágám, kivettem a kiságyból, és most böfizett, meg még mindig bukott vissza tejet.
Komolyan mondom nem tudom már mit csináljak vele?!

Majd képeket ma megpróbálok még rakni, most megyek etetni.

Adri

Kép

Kép
irdab

Angelita,
gratulálok Emma babához. Jó suttyomban szülted meg :lol:

A mostani kajcsinál volt először, hogy kipróbáltam, mi van, ha nem adok pótlást. Levi 90-et szopott két ciciből 25 perc alatt, és elaludt. Mondjuk kb. 10 perc múlva reklamált, akkor még szopizott 2-3 percet, és újra alszik. Kíváncsi vagyok, ennyivel meddig bírjuk.

Cscsi,
nekünk nincs ilyen gondunk, mert ha totál kiszívja a cicit, akkor is most épp 90-nél járunk. Tehát azzal nem eszi túl magát. Tápit meg annyit csinálok, ami még hiányzik a 120-130-hoz, és nincs több, kész. Reggel elrontottam, mert a 80-ra kapott még 70-et, és mivel apa etette, nem vette el, és be is nyakalta. Na ennek lett hányás a vége.

Sms-eztem Tündivel, Zsombinak hányingere van, öklendezik, valami nyák jön fel neki, úgyhogy éjfél óta nem is evett. Kicsit szomorú e miatt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Oui,
mi tegnap sétáltunk először, de rögtön legalább egy órát. Meg 20 perc kocsikázás oda, 20 vissza.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bikmakk,
én féltem az alkoholtól, így volt olyan köröm, amikor épp csak alig tettem bele, de nem is lett hatása :( viszont nem kell hozzá borzalmasan sok alkohol, az "épp csak alig"-nál csak egy kicsivel több kell, de tényleg. Ja, és én sárgabaraklével ittam, mert A bába válaszol könyvben úgy volt.

Adri

Kép
Kép
flake76

Angelita, sok örömet kívánok Emma babához!

Irdab, ahogy itt már írták: ha az ágyban bukik, tegyél a kiságy két lába alá egy-egy vastagabb könyvet vagy valamit, hogy megemeld a fejrészét. Így kisebb a valószínűsége, hogy visszafolyik a torkán a tej.

Oui, mi is egy hetesen kezdtük a sétát, már 1,5-2 órát is kint van. Szerintem ilyen jó időben nyugodtan kiviheted. A sapit azért ne felejtsd le róla!
Vendég

Kép Kép tejmámor.... Kép

Adri

Kép

Kép
irdab

Baratodildi, nagy-nagy gratula, ez gyorsan ment! Végül beelőzted Bikmakkot...! Jó egészséget és minden szépet, jót kívánok!

Angelita, Nektek is gratula és sok boldogságot, egészséget kívánok!

Várjuk az új jövevényekről is a képeket és majd, ha lesz rá érkezésetek, a szülés-sztorikat is!

Bikmakk, szerintem ki van próbálva több évtizeden/évszázadon át a bábakoktél hatása, és ha alkohollal bizonyult a leghatásosabbnak, akkor szerintem ne variálj! Tudod, a cél szentesíti az eszközt... Amúgy úgy tudom, nagyon minimális mennyiségű kis alkohol nem is nagyon árt a babának, csak álmosabb lesz tőle. Bárt pont ez nem jönne jól szülésnél... Hát, nem tudom. Én ennek ellenére a helyedben biztos beletenném a piát! :roll:

Irdab, de jó, hogy végre megint jelentkeztél! Jó, hogy megoldódott az evés-problémátok! :D Szerintem ne aggódj a bukások miatt sem - egyszer ezen is túllesztek! :wink: És nagyon trendi sérója van Zorának, nagyon cuki!!! (Milyen hosszú a haja!!! Lassan vihetitek fodrászhoz... :lol: ) És hogy kikerekedett, látszik is rajta az, amit felszedett! Ügyesek vagytok, gratu! :)

Kép

Kép
hmbori

Bikmakk, én 2 dl sárgabarackléhez tettem 1 ek pálinkát, és 2 ek ricinust. Szerintem ennyi alkohol nem árt...
Én 10 óra múlva már babáztam!
Vendég

Irdab, nekem a gyerekorvos azt tanácsolta, hogy szopi közben is büfiztessem meg. Ne csak a végén.

Na levittük végül levegőzi, de ahogy leértünk a harmadikról, eszébe jutott hogy repetázna. úgyhogy a kocsiban etettem meg:).

Kép
Kép
Kép
oui

Nagyon édesek a babák! :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan jó nézni a szép, egészséges babákról készült képeket!

Rilla, Tündi, Ildi
Gratulálok!

Kandi
Belcsi szép baba lesz!

Oui
Mi 2-3 naposan vittük először sétálni Milit. Azóta folyamatosan megyünk mindennap...

Bikmakk
Az a kicsi alkohol szerintem nem árt... de te tudod...
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Kata, a táblázat miatt írom, hogy Mira 3890 g és 57 cm volt. Köszi! Mi is nagy sétabajnokok voltunk Zorával, a nagyobbal, remélem ez most sem lesz másképp:).

Na most megpróbálom a képfeltételt Miráról!

Kép

Kép
Kép
Kép
oui

Kép

Kép
Kép
Kép
oui

Earhart,
Angelita a fenti táblában maradt :lol:

Most látom, nekünk milyen szerencsénk van. Se hasfájás, se bukás, sőt, a büfi is úgy jön, hogy szinte még fel sem emeltem, már jön is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na ez nem ment, de gondolom bemásolva a linket, meg lehet nézni... :oops:

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Nagyon gratulálok az újabb kis manókhoz.

Ildi: Hát ti is jó gyorsak voltatok!

Bikkmak: Neked is nagyon szorítok, szerintem olyan kis alkoholtól nem lesz semmi baja a babának. De ha az utóbbit választod, hogy külön eszel iszol meg mindent, akkor sincs veszteni valód. De már tényleg te következel :lol:

Mi is voltunk reggel dokinál. Azt mondta, hogy még lehet, hogy hajnalban találkozunk. De egy két napon belül nagyon valószínű. Mondtam neki este megyek a tüzijátékra és majd a kórházból eggyütt nézzük a kis csajjal.

Azt mondta feszül a buroksapka, jól megvizsgált :shock: Azóta eléggé feszül mindenem, kényelmetlen az ülés is.

Kép

Kép
ádibaba

[quote="linacska"]E írta:linacskaarhart,
Angelita a fenti táblában maradt :lol:

Miért???? Lemaradtam valahol????
Angelita is szült????

Oui
Beírtam....
Vendég

Oui
Képfelrakás: az albumodban megnyitod a képet...jobb egérrel katt rá...
-Explorernél: Tulajdonságok...Cím/URL kijelölése, másolása
-Mozilla: kép címének másolása

Itt: Img...link beillesztése...Img

(nem elég a kép linkjét a felső sorból kimásolni... egy .JPG vagy más képfájlos link kell)
Vendég

Ez itt egy fotó Miráról:
Kép

és egy leírás a szülésről, amit a férjem twitterezett a szülőszobából:
http://www.twitter.com/thebigcominshow

Kép
Kép
Kép
oui

Kata, köszi szépen a segítséget!

Kép
Kép
Kép
oui

Lányok, köszi a választ az alkoholról...
Valószínűleg igazatok van, de végül úgy döntöttem, nem iszom semmilyen formában, és nemcsak az alkohol miatt.
A ricinus is tele van mérgező cuccal.
Jójó, tudom, kicsit túlparázzuk a dolgot... :) De ez van, mindketten ilyenek vagyunk, és talán a férjem még jobban...

Ma kitakarítottam az egész lakást meg a teraszt.
Itt most nagyon meleg van, holnapra 10 fokkal hidegebbet jósolnak.
Most bizakodom: hátha a sok hajlongásnak meg a frontnak meglesz a hatása.
Ha meg nem, hát...
Csak kibújik egyszer...

Kép
bikmakk

Ildi, Angelita
Hatalmas Gratuláció Nektek!
Jó egészséget, sok tejcsit és mihamarabbi felépülést!

Bikmakk
Én drukkolok neked,hogy beinduljon végre a szülésed!
Tudod repülő egekbe fent és baba pocakba bent nem marad :D
Én előző nap kikapáltam a virágoskertem :D És bejött :D Na meg a front is jót tett!

Jó tűzijátékot mindenkinek ;)

Kép
noki&potyi

És a szülés:
Hogy is lett ebből szülés?
Persze tudom, hogy előbb-utóbb mindenképp megszületett volna, de a nagy várakozásban teljesen elhitettem magammal, hogy sosem jön ki:).
Csütörtökön végre hazajöhetett apa a kórházból, így anyukám hazament, merthogy ki tudja, 20-áig még sok idő van, neki is van elintéznivalója otthon, majd értesítjük ha van valami. Tehát elment a deles vonattal. Ennek örömére, illetve a vajákos nénik egyik születéscsalogató módszerének bevetése után elkezdtem ám fájdogálni a hasam és a derekam úgy délután 3 körül. Nem nagyon ijedtem meg, volt már hasonló jóslófájás korábban is; de ezek nem nagyon akartak elmúlni. Zorának már korábban meg lett ígérve egy játszóházazás, és még csekkeket is kellett befizetnem, így elindultunk a Mammutba. A Moszkva téren már meg-meg kellett állnom, leülni, de kibírható volt a fájdalom. Azért a férjemet felhívtam, hogy legyen telefonközelben, mert lehet hogy lesz ma valami (aznap jött haza a kórházból...). Csekkek befizetve, irány a kölyökpark. Na ott mondtam Zorának, hogy nem tudok vele menni a játékokra (annyira fájt), aztán felhívtam a férjem, hogy lassan elindulhat értünk, mert lehet hogy megyünk a kórházba. Előtte még egy adag vacsi a mekiben,mert tudtam, hogy nem bírom ki evés nélkül amíg végül kibújik a picur. A Mammutból kifelé már elég kényelmetlenül éreztem magam az autóban, bevallom kiabáltam is, hogy miért kell a hátsó kijáraton kijönni, mikor baromi nagy a dugó?! Zora meg hátul ült... Most mi legyen? Irány rögtön a kórház, vagy várjuk meg anyósomat aki áttaxizik hozzánk? Még a Mammutból felhívtam, hogy induljon... de csak nem sikerült elindulnia addigra, míg mi hazaértünk, pedig ettünk is közben. Mindegy, jöjjön akkor taxival a kórházba! Irány az István, Zora közben hátul elaludt (jobb is), én meg még jobban kiabáltam, hogy ne menj a sínre, siess, hasonlók, nem akartam az autóban szülni, illetve nem tudtam most ez tényleg AZ-e, mert néha nem is éreztem fájást. Ez volt a legijesztőbb: mi van, ha csak vaklárma? Én már annyira szerettem volna szülni. Felmentem a szülőszobára, ez 7:20 körül volt, addig a férjem lent az alvó Zorussal, megvizsgáltak, bő 3 ujjnyi... maradok. Ctg-re fel. Ekkor 5 perces fájások voltak, egész elviselhetőek, de ülni nem esett jól olyan sokáig a fotelban. Aztán kaptam szülőszobát, ahol az ágyra semmi pénzért fel nem feküdtem volna, mert tudtam, ha oda kerülök, onnan már nem jövök le egyben. Így egy óra séta, férjem közben hol itt - hol ott intézkedett, twitterezett, én meg mondtam neki inkább olvasson nekem híreket, hogy ne a fájásokra figyeljek. Megjött a doki, mondta, burkot repeszt, akkor gyorsabb lesz a tágulás, én persze benne voltam a dologban. Na akkor ez után is egy óra séta. 8 cenitig egész jól ment a dolog, de aztán lelassult, felfektettek az ágyra, ctg, fájások ezerrel, a végén már csak fogtam a vasat oldalt, egy helyre bámultam a falon, és arra koncentráltam, meg a vasra, meg arra, hogy mindjárt vége a fájásnak. Néha megnézték mi a helyzet, de nagyon lassan ment, a végén már könyörögtem, hogy valahogy szedjék ki belőlem a gyerkőcöt, mert nem bírok ki még egy ilyen fájást. Ekkor kaptam egy no-spa injekciót, amitől kb 2 fájás enyhébb lett, utána ugyanaz. De valamit használhatott, gondolom lazított a méhszájon, mert ez után már észre sem vettem, és tolófájások jöttem, a szülésznő kiáltott ki a dokinak, hogy "doktornő, szülünk!". A doki közben volt bent sokszor, segített az erős fájásoknál is, nyomta a talpam felfelé, és az tényleg használt, szóval úgy érzem kivette a részét a dologból ő is. A kitolásnál már mindíg mondták mit hogy csináljak, mikor nyomjak, mikor nem, de sokkal nehezebb volt, mint Zoránál, hiszen Mira sokkal nagyobb volt. Hajnali 1:10 perckor született meg. Mikor kibújt, rögtön rámtették, és azon nyomban elkezdett szopni, nagyon hosszú időt feküdt rajtam, törülközőt tettek csak rá, szóval teljesen csupasz volt. Rettenetesen jó volt, hogy vége volt, és hogy ott volt Mira, aki rögtön tudta, mi a dolga, és utána nyugodtan szuszogott rajtam. Közben varrás (hú az fájt), és utána megfigyelés. Persze lemenni nem tudtam az újszülöttosztályra, mert a szokásos ájulásos jelenetet kétszer előadtam. Tolókocsiban vittek le, reggel 6 körül, Mirát egy óra múlva hozták oda.És a kórházi idő alatt végig egy angyal volt. Az első éjszakát 4 ágyas szobában töltöttük, aludni alig sikerült, mert volt 2 nagyon nagyon sírós baba, szóval Mira hiába volt extra nyugis, anya nem aludt. Aztán SIKERÜLT alapítványi szobába menni, és a lehető legjobb döntés volt, mert 2 ott töltött éjszaka után kisimulva, a picurral teljesen összehangolódva jöhettünk haza!

Kép
Kép
Kép
oui

Earhart,
igen, itt a lap tetején 10:17-kor írta Angelita, hogy ott van Emma a kezében :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Csajok,
olvasom itt a szüléstörténeteket, hogy nem sikerült lemenni a szobába, meg hogy elkísért a nővér zuhanyozni...
Hát nálunk az ember átmászhat a szülőágyról egy gurulós hordágyra, két óráig megfigyelik, aztán letolják a gyerekágyas osztályra, és majd csak szülés után 6 órával lehet felkelni, addig feküdni kell. Én 5 óra után mondtam, hogy várok én még egy órát, de akkor bepisilek, és lehet-e korábban felkelni. Azért megengedték, de kemény volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
dbea

Még szerencse, hogy én vállaltam a tablókészítést, lehet, hogy én szülök legutoljára :D

Mi is voltunk dokinál ma reggel. A múltkori állapothoz képest előrelépés nincsen, a méhnyak megrövidült, aztán ennyi...
Az orvos szerint bármikor szülhetünk... De 10 napja is ezt mondta...
Mondjuk már pár napja esténként jó erős görcseim vannak (közük nincs a menstruációs fájdalmakhoz), nem tudom, hogy ez most jóslófájás-e vagy sem...
Ha a kiírt napig nem történik semmi, akkor kedden fel kell hívnom az orvost, hogy megbeszéljük a továbbiakat. Hm, remélem hogy nem kell már felhívnom, komolyan idegőrlő ez a várakozás, főleg, hogy mindenki piszkál most már, néha sikítani tudnék.
Azt hiszem nyűgös vagyok ma este, inkább megpróbálok aludni.

De a tüzijáték szép volt!!!!!

Bea

Kép

Kép
dbea

Ez a babafalvás hülye vonalzó most már kimondottan idegesítő...

Kép

Kép
dbea

És még lógtam egy babaszobás képpel:
Kép
Az erőnkből kb ennyire futotta, még annyi változás lesz, hogy megvan a függöny és a karnis, ami szerintem még azért sokat dob majd rajta, a többi dekorációs elem beszerzését már Marci érkezése utánra tesszük...
Azért annyira nem kopár, ugye nem???

Kép

Kép
dbea

ó reggelt!

Angelita:

Gratulálok, jó egészséget sok boldogságot kívánok az egész családnak.
Bea:

Szép a szobácska nagyon.

Látom senki nem szült 20.-án.

Nekem iszonyat éjszakám volt, pedig 0:30-ig aludtam de arra keltem nem kapok levegőt. tök mindegy hogyan feküdtem. Fogalmam sincs mi volt a baj de sírtam is annyira rossz volt. Most reggel meg arra keltem, hogy olyat szúrt a derekamba. Szóval naygon nyűgös vagyok. Még jó, hogy apa itthon van.
nikó

Hát én meg már megint nem tudom, mi van... :shock: :shock:

Negyed 1 óta vannak rendszeres fájásaim, előbb 10 percesek, aztán kb. 2 óta 8 percesek.
De: ha fekszem, akkor erősek és jól érezhetőek. Ha ülök vagy pláne csinálok valamit, ami elvonja a figyelmem (pl. olvasok), akkor alig veszem észre.
2-fél 4-ig olvastam, és olyan gyengék voltak, hogy azt gondoltam, hogy akár alhatnék is.
Meg is próbáltam, és kb. 5-6-ig aludtam. 6-kor megint fájásra ébredtem.
Azóta 5 percesek, de olyan enyhék, hogy mindent tudok cisnálni mellettük. Lezuhanyoztam, hajat szárítottam, stb. Nem múltak el, de én nem ilyennek képzelem..
Viszont 5 percesek, és azt mondták, ilyenkkor kell menni.
ja, és ma délelőtt 10-re mennék a saját orvosomhoz kontrollra (aki ugye nem a kórházban van). Ha ez így marad, simán kibirom 10-ig.
Na most mit csináljak?
:)

Kép
bikmakk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?