Új privát üzeneted érkezett!

pisztrán tényleg jól hangzik.
Bár mióta terhes vagyok, nem kívánom a tengeri herkentyűket, pedig előtte sokat ettem - márcsak a férjem miatt, mert vega, de a halakat megeszi- de most a szagától is rosszul vagyok.

Bár igazából a terhesség alatt semmit sem kívánok, bezzeg régen. jó lenne ez így maradna a szülés után is :wink:

t-pk

JA, és nagyon jó, hogy ágyból netezhetsz és nagyon jó fej a férjed, hogy nem enged fölkelni :wink: .

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Igazából arra gondoltam, hogy remélem időben egyértelműen észre fogom venni - és remélem beérünk a kórházba, mert úgye az nincs túl közel hozzánk...

t-pk

Még mindig úgy tervezed, hogy otthon szülsz. persze lehet volt róla már szó, csak nem olvastam rendesen - akkor bocsi :wink:

t-pk

Sziasztok!

Végre hazaértünk fél órája. Hát megkérdeztem, hogy is van ez a hetekkel. Erre közölte, hogy uh szerint számolja. Melyik szerint? Mindegy. Hiába mondtam, hogy úgy érzem nem fogjuk kihúzni még egy hónapig és nyugodtabb lennék, ha meglenne addig az eredmény. Azt nem tudhatom. A kiskönyvembe megint a 3000 érték került, mondani nem mondott semmit. Csak egy hét múlva be kell mennem az eredményért. Mert van egy fránya viszketés ami nem akar múlni már 5-6 hete. Utoljára azt mondta nem gomba, hanem baci, de nem írt semmit. És hát nem lett jobb. De telefonálni fogok inkább, mert feleslegesen, ha megint nem akar adni semmit, nem megyek fel.
Kriszta tök jók a képek! Tényleg igazolódni látszik az első hét! :lol: Még nincsennek képek. Mert majd lefotózom így a szobát és átrendezés után is. Meg akkor tervezek pár képet a nyaralásról is.
Madar az Isten áldjon meg, lassíts már!!!
Süti nekünk T mobilos van, ezt szerintem már írtam is. 7000 havonta. És az első 6 hónapban csak a fele. Elvileg korlátlan és ugye bárhová vihetem, ezért volt jó Balcsin is. És szerencsére a sógórom cégének a nevén van az előfizetés és még egy fillért sem fizettünk. De pszt, nehogy eszébe jusson. :D
Andi nagyon helyes, hogy nem pörögsz már.
Most ennyi, megyek dinnyézni...
bex13

Andi,Anna az előbb írtam egy hsz-t ami elszállt,de nem merem leírni újból,mert arról amiről ti álmodtok ,na én pont azt ettem,.......friss meleg ropogos héjú fehérkenyeret csirkemáj zsírosan :oops: :oops: :oops: bocsikaViszont én dagi leszek szülés után,ti pedig bomba csajok!!!

Sztrepto szűrésem negatív lett,hurrá!!!!

Köszi Bex,ez nekem drága is lenne.

T-pk,nyugi én még mindig nem teljesen vagyok tisztába a keményedéssel és a jóslókkal se.az elmúlt héten mensesszerű görcseim voltak,amit szintén csak sejtek,mert mensinél nekem csak a derekam akar leszakadni,poci ritkán görcsölget.És én is pont attól félek,hogy fogalmam se lesz hogy indulni kéne már.

sutimano76

Bex a 3000 nagyon jó!!!!!!!A viszketés pedig teljesen normális.Mikor voltunk a szülőpoziciós órán ott a szülésznő mondta,hogy ez elő szokott fordulni így a vége felé.Nos ő Borax-glicerint ajánlott rá.Kérdezz rá a gyógyszitárban holnap,lehet nem is lesz szükséged a dokid receptjére!!!!!!!!

sutimano76

[quote="sutimano76"]
írta:
sutimano76T-pk,nyugi én még mindig nem teljesen vagyok tisztába a keményedéssel és a jóslókkal se.az elmúlt héten mensesszerű görcseim voltak,amit szintén csak sejtek,mert mensinél nekem csak a derekam akar leszakadni,poci ritkán görcsölget.És én is pont attól félek,hogy fogalmam se lesz hogy indulni kéne már.

Akkor nem csak én gondolkodom, ilyen "hülyeségeken"? Ez megnyugtató!

t-pk

Én is sokalltam, (ezért is örülök, hogy még nem kellett fizetni) de nem találtunk olcsóbban sehol. Mert mint írtam vagy nem volt kiépítve, vagy csak telefonnal együtt stb. De férjem azt mondta legyen, így lett. Nem tiltakoztam, itthon voltam betegállományban és nem volt kapcsolatom a külvilággal. A barátaimmal mailezni szoktunk, anyuval msn. És hát Veletek sem tudtam volna dumcsizni....
Nekem még mindig nagyon fura enyém tied pénz. Még házasok sem voltunk már közös volt minden. De ez mindenkinél máshogy van.
bex13

Hát mire én ide érek, szinte mindenki eltűnik...

Azt hiszem hazaért a férjem is....

Jó éjt!

t-pk

Nem tűntűnk el, és tök jó, hogy ágyból tudsz netezni!!!
Köszi a tippet Süti.
bex13

Bex,remélem ha kipróbálod fog segíteni.

sutimano76

nekem meg végre tűrhető a nethozzáférésem,erre nem jön senki,kivétel a jelenlévők!!!!

sutimano76

Süti,T-pk,Daninál én sem tudtam,de ciki,nem ciki,remélem most tudni fogom.Anno nekem mensis hasfájással kezdődött,és amikor az a valami rendszeressé vált,akkor hívtam anyukámat,és megkérdeztem tőle,hogy: ez már az??? És megnyugtatott,hogy igen.Sztem a mensis-derékfájós dolog inkább készülődés.Nekem is van.
Indulni pedig akkor kell,amikor rendszeres.Én 8 perceseknél hívtam a mentőt,mert egyedül voltam otthon,Dani apu pedig a kórháztól 3 percre volt.

T-pk,férjecske tündér,nektek is jobb ágyból netezni.

Kép
v.andi

Kata: Én nem előzlek be, hacsak a babákjaim tényleg nem a tűzijátékra akarnak kibújni :lol: :lol: :lol:

Fájás: A jóslófájásra is fel lehet kelni, mert érzed, ne félj, észre fogod venni!
Mensi szerű is lehet, de lehet durvább is, én éjjel küzdöttem velük, hajnali 3-ig, majd jött az allergia és utána a bánatom tudott aludni, vasaltam, hajat mostam, pakolásztam...és most értem haza megint pecáztunk, hála 3 db pici halat fogtunk, amik a kerti tóba bekerültek és nem kellett pucerálnom :wink:

Otthonszülés: A harmadik gyermekemnél megfordult a fejemben. El is terveztem, hogy majd bemegyünk, ha megszületik kicsi fiam. DE!!! Nem mertem, mert ha mégis és esetleg...és talán...
ÉS JÓL DÖNTÖTTEM, HOGY KÓRHÁZBA MENTEM,mert a fiam nyakán 2 kört tett a zsinór és nem tudtam volna megszülni, max. megfojtani!

Senkit nem ítélek el érte, senki nem garantálja, hogy a kórházban minden simán megy...csak a lelkemnek könnyebb ha tudom, én megtettem mindent, amit képességeim szerint megtehettem!
Azt hiszem ez inkább mindenki saját lelkiismeretén múlik és dől el, na meg persze a sorsot nem lehet átírnunk!

Aktív pocaklakó: Az sem jellemző, hogy szülés előtt tobzódik a baba, inkább csak fészkel és máshogy mocorog.
Bár ebben is vannak kivételek, van akinek ugyan olyan aktív, mint azelőtt és mégis megszületik pár órán belül :wink:

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Sütikém,libazsíros kacsamájas kenyér lila hagymával,paradicsommal (persze bakonyi barna) Kép Majd 11kor meglátjuk mit csinál a cukrommal.Elvileg semmit.

Anna,kívánom,hogy rendben legyél és akkor minden úgy alakul,ahogy szeretnétek.

Otthonszülés:alapból nekem sincs vele semmi bajom.Én nem merem,nagyobb biztonságban érzem magam kórházban,de elméletben azt gondolom biztos csodás dolog lehet.Persze megfelelő óvintézkedés mellett.

Nem tudom mi van ma este Juniorral,de nem fér a bőrömbe :lol: :lol: :lol: Ide-oda megy a hasam,annyira ficereg!Remélem a zsíros denyótól megnyugszik.

Kép
v.andi

Andi,a zárójelessel lett volna gondom!!!!!

Junior csak nyugtázza hogy anya végre a popsiján nyugszik.Nekem is akkor élénkül fel Berni,ha nyugton ülök-fekszem.

Na asszem mára ennyi volt,már 20 perce próbálkozok!!!

sutimano76

Biztosan állíthatom, hogy mindenki észre fogja venni, hogy megindult a szülés ;)

Egyébként a lényeg a rendszerességben van, legyen az méhösszehúzódás, vagy hátfájás, vagy mindkettő, az biztos, hogy először 20, majd 15, majd 10, majd 5, majd 3-2 percenként történik ami történik. Erre mérget lehet venni. az összehúzódások/fájások/ zsibbadás/ stb idő tartama pedig kb 1 percig tart.
Ilyenkor meleg fürdő/zuhany, sétálgatás, alvás stb, amitől ha elmúlnak, akkor jósló, ha nem múlnak, s kb már egy órája tartanak pl a 10, vagy 5 perces fájások, akkor irány a kórház.
Az, hogy kinek mennyire fáj, ki hogyan éli meg, az teljesen szubjektív és nagyban függ attól, hogy hogyan viszonyul a szüléshez magához s sok egyéb összetevőtől, pl párkapcsolat milyensége, magzathoz való viszony stb stb stb.... /bocs a szakmaiskodásért :oops: / Tehát nem az a lényeg, hogy az ember a falat kaparja kínjában, s akkor ez tuti szülés ;)

vicger

Ja, tegnap ülve aludtam. Illetve félülve... egyedül így volt elviselhető a szemcsontfájd. komolyan, ezt kezdem nagyon unni... Pedig mikor lefeküdtem, még örültem is, mint majom a farkának, hogy juhéééj, nem fájok... gondoltam jót tett a túrázás ;) csak aztán nem bírtam elaludni, s az a fránya kósza fájdalom csak tartósan nálam maradt :twisted:
Remélem ma fekve is összejön a szunya...

Anna, mondtam már, hogy nem irigyellek? Nagylányok nem tudnak segíteni? Egyébként nyugodtan nyafogj, jól áll! ;) ;)

Bex
, hajrá , tessék fotózni! :)

Csunyeszka, szerintem az első átaludt éjszakád után vonultok szülni ;) ;) nem semmi micsoda programokat csináltál... :shock: :roll:

Erika?Bibi? Viki? Rita? Tara? és a többiek, Pancsika? Nyulasz?
Lehet, h Pancsika már babázik?

Asszem még akartam valamit....
:oops: :roll: nem tudom...

vicger

Kriszti,nekem miért nem a fáj a szeméremcsontom???még közelibe se jár a baba???
Nekem mostnaság egy kínom van,mégpedig szedem a magnesiumot,iszom a calciumot,a lábam meg teljesen kiszámíthatatlanul imitt-amott görcsölget.

Ja és pár napja a vizesedéstől a lábujjaim olyanok mint a kisszafaládék!!!

Na,jó éjt.Holnap hiányozni fogtok!!!

sutimano76

[quote="sutimano76"]a írta:sutimano76 lábujjaim olyanok mint a kisszafaládék!!!

Ne haragudj,vizuális vagyok,és folyik a könnyem a nevetéstől!!!

Vigyázz holnap magatokra.Bármi van,izennnyééééé!!!!

Kép
v.andi

Te Süti! Már nem kell szedni a magnéziumot!!!!!!!!!!!!!!!! Azt csak a 36. hétig kellett, most már hagyni kell a méhet, had dolgozzon!!! szóval beszélj a dokkerrel erről, szerintem...
Kisszafaládék :D :D : D :D:D:D Bolond vagy :)

Nemtom mér nem fáj... talán mert első baba... spec nem emlékszem, hogy Vicánál, vagy Gergőnél fájt volna... Atinál fájt, az fix..

vicger

Hellóka , remélem mindenki alszik már!!!

Astrid, du. pihimet mindig megzavarják a repcsik...mintha az ablak előtt repülnének el... de szerencséjük, h csak akkor jönnek,amikor már pont kelnem kell..:D
kicsit felborult a bioritmusunk... éjszaka bagolykodunk, s reggel időben kelünk.. aztán én délutánra kipurcanok, kicsit pihi, s megint duracel nyusziként működök... kicsit fárasztó azért így az élet:)

Kriszti bóódog házassági évfordulót

Bibi, Lilla nagyon cukiii

Kata én is így vagyok.. még nem jöhet, dóóóóóógóóm van:)

Madar
, én metróztam ma. egy hőőős vagyok.. úrinői mivoltomat megtagadtam, mivel tegnap dugultam, ma már nem vállaltam...
de mint az igazi ráérősök.. hallottam, h jön a metró...ááá nem kell sietni jön a következőő:D
szóval nagyon viccesen adtam elő..
DE elég is volt .. és sikerült mindent elintéznem... pedikűr, labor eredményekért mentem, rendőrségre, tisztítóba (oda már kocsival), barátnő kávézás, nyomtatás..
És most Momó ruhákat pakolok, mivel holnap indulunk Zegre:):)

Minden eredményem, vérv. pisi, steptó zizé, mind mind töööök jó:):):)

Kérdés:
kezd előjönni az allergiám :twisted: szerintetek mennyire zavarja KisPöcsöst a tüsszentés?! állandóan pocak alá kell kapnom, s próbálom tartani... de hogy Ő mit él meg ebből nem tudom...
nekem nagyon rossz:cry:

kedden voltunk szülőszoba kukucson.. nagyon szívdobbantó volt.. élesedik a helyzet!!!

Kép

Kép
móka:)

ja, és ott kaptam egy papírkát, amin fel van tüntetve, h milyen homeos cuccokat érdemes beszerezni...
Süti, Te írtad, h azokon kívül mindent elpakoltál.. ha érdekel, vagy mást.. ide írom...de hozzáteszem, én nem értek hozzá, csak másolok :wink:

35. terhességi hét után, bármikor

1. hét
-pulsatilla C30 1x az 1. napon
-caulophyllum D vagy C 6-12 napi 1x a köv. 5 napon át
ez után a 7. napon szünet

2.hét
-ismét 1x pulsatilla C30
-cimicifuga D vagy C 6-12 napi 1x a köv. 5 napon át
a 7. napon ismét szünet
ez a két hét ismételve a szülésig

Ha elfolyik a magzatvíz, de nincs fájás, akkor fél óránként 1x a caulophylum fenti kiszerelése ismétlendő

a kitolási szak elején arnica C30 1x

ha gátmetszés, császármetszés vagy hólyagkatéterezés történik, akkor a beavatkozás után 12 óránként 3x staphysagria C30

a tejelválasztás serkentésére urtica urens D 6-9 napi 4x, ez a teával ellentétben rögtön a szülés után elkezdhető

ha besárgul a baba, akkor este és reggel aconit C30 a babának, 1 golyó

1 adag 5 golyócska, kivéve a kisbabának, ami 1 golyó

menthol /fogrém! van homeópátiás megfelelője/ tilos a szedések alatt és lehetőleg bevétel előtt - után fél órán át ne fogyasszon semmit.

Kép

Kép
móka:)

Jó reggelt! Üdén és kipihenten ébredtem, olyan jót aludtam, még WC-járat sem volt. :)

Kriszti, Süti, Andi: igazatok van, mától keddig csak pihi. A mai bulit apa úgy szervezte, hogy nekem semmi dolgom nem lesz, van, aki a kajáról, van, aki az italról, zenéről, felszolgálásról, takarításról gondoskodik ... szóval ez a mai este nekem is jutalomjáték lesz :) ... inkább csak a sok embertől tartok kicsit. Na, most nekem is jól jönne egy póló, amin feltüntetném, hogy hogy vagyok, mikor szülök, hogy bírom a meleget stb. stb. stb. :wink:

Azért, ahogy olvastam Mindenki tevékenykedett kicsit.

Nálunk tegnap járt a védőnő, nagyon normális. Hozott egy csomó papírt, leírást, hogy mit hogy kell, javasolt csinálni, mi legyen itthon. Mondta, hogy szeret a szülés előtt így eljönni, mert amikor a baba itt lesz, akkor úgysem tudunk majd így nyugodtan 1 órát beszélgetni.

Kriszti: tényleg nagyon jók a fotók, olyan béke és nyugalom árad belőlük. :) Az első eresztésben egyébként én sem láttam. KisAti szeme tényleg a Te szemed. :)

Anna: néha nyafogni is kell :) jól van ez így, pláne, ha ki is tudod adni. Kitartás és hamarosan lehet valami igazán jót és nagyot enni ... büntetlenül :)

t-pk: én is így vagyok a halakkal, imádtam, de mióta várandós vagyok rá sem tudok nézni, pedig apa nálunk akár mindennap halat enne.

Süti: Julcsinál nekem sem fájt, most meg ... Szerencsés vagy :)
kisSzafaládék :lol: :lol: :lol:

Móka: nagyon ügyes voltál, így kell ezt :) Egyébknt én is gondoltam már rá, hogy valahol leállítom az autót és metrózom .... szoktam ilyet csinálni, amikor őrület van ... no, mindegy is már, szerencsére egy ideig a mai napon kívül nem óhajtok a belvárosban furikázni. :wink:

No, ennyi most mielőtt úgy járok, mint tegnap, hogy elszállt minden.
Iszom a kávécskám. :)

KépKép
KépKép
madar

T-pk, tuti észre fogod venni a szülést, bár lehet már írtam akkor bocs: nekem is van egy ikertesóm és anyukám úgy tágult ki 4 újjnyira hogy észre sem vette és az első fájástól (ami neki nem fájt) számítva egy órán belül meg voltam. Ilyen is van, mondtam neki remélem én is örököltem tőle valamit! :lol:

Süti, szerintem az hogy nem fáj a szeméremcsontod nem jelenti azt hogy nem készül a szervezeted. Magnéziumot meg ne szedd tovább!!!

Móka, szerintem semmi baja nem lesz kisGubacsnak a tüsszentéstől, max ő is rángatózik egyet! :D

Anna, eddig nem éreztem semmit, mostanában még keményedéseim sem igazán voltak, sőt még az éjszakáim is kiválóak(egyet kivéve).

Vicger, nagyon jók a képek!

Kép
kata05

Jó reggelt!

Remélem mindenkinek jó éjszakája volt, jól kialudta magát! :) Most én sem panaszkodhatom, egyszer keltem csak fel, az ülvealvás bejön csontilag, szóval végre aludtam egy jónak mondhatót! :D :D :D /Isten tartsa meg ezt a jó szokást!!!! /

Madar, örülök a jó éjszakádnak!!! :) Bevillant, hogy lehet kaptál egy kis szusznyi időt Veronika megérkezése előtt ;)
A póló tök jó ötlet, s végül is csak textilfesték kell hozzá ;) na meg gyorsan levédetni, s máris megalapozott a jövő! :)

Móka, nagyon vigyázzatok az úton!!!! Annyi marha van mostanában :evil:
Tüsszentés: háááát baja nem lesz tőle az fix, max egy kicsit megijed a váratlan mozgástól ;)

Kata,
Kispiskóta az ikertesód? :) :) Ez tök jóóóóóóóóó :) mindig szerettem volna egy ikertesót.. biztos szuper jó tesók vagytok! :)

Csunyeszka
, egyben vagy még?

Erika, hogy viselted a tegnapi napot?

Bibi?
Szülsz?????????????????

Pancsika? Gyanús vagy Te nekem nagyon!!!!

Jelentem, betöltöttem a 36. hetet, s megkezdtem a 37.-et!!!!! Éljen éljen éljen!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

s már csak egy hét, s csütörtökön jönnek végre a srácaim haza!!! :) :) :) :) :) :) :) :)

vicger

Vicger, igen ő az én ikertesóm, és mondhatom nagyon jó tesók vagyunk! Grat a 36. héthez!

Kép
kata05

szép jó reggelt,örülök hogy sikerült párotok arcára mosolyt fakasztani a szafis lábujjaimmal.

Móka,ari vagy a homeos cucokkal,nekem is van papírom,amit a kórházba kaptam,de annyi minden kell kéne szedni,hogy a párom ha bejön segít lélegezni,törölget etet itat,oszt kéne még egy asszisztens aki adagolja a homeos cuccokat.Amúgy 99 % hogy EDAval szülök.( olyan jól akarok kinézni,mint Mabe....ja ,hogy az már nem fog menni,mert genetikailag nincs szépséggénem :lol: .
A másik,hogy ezek a legtöbb gyógyszer,legyen az bármiből felkészíteni egy kúrával fel tudja a szervezetet,de abba nem hiszek,hogy ilyen sűrűn váltogatva is hatni fognak.

Magnesium,dokika azt mondta hogy aug.24-ig szedjem.Mondjuk nem bánom,mert tud fájdogálni a pocó amikor elfelejtem bevenni,de se jóslónak,se keményedésnek nem mondanám,inkább olyan mintha hasba rúgtak volna,szóval addig van nyugtom míg szedem.

Mindenesetre,nekem már túllépte a határt a hasnövés vagy bőrtágulás,mert mindenhol húzódik,sokszor annyira húzza a grav.,hogy fognom kell,pedig tudom hogy nem fogom elhagyni.

Andi,te mindenképp kapsz sms-t ha bármi van,de szept 21-ig ne várd!!!!!Addig nem történhet semmi.

Puszka,most mennem kell készülődni,estig írjatok sokat!!!!!!!!!!!!!!!

sutimano76

Szépséges jó reggelt!

Látom azért az alvással most végre nincs bajunk.Nekem is sikerült 8.30ig aludni.Igaz 1kor feküdtem le :oops:

Móka,metrózás :shock: Bátor vagy,ugyanakkor értem.Álla város kocsival.Jó hosszú hétvégét nektek!Tüsszentéstől megijed,talán csak ennyi.Jobbulást az allergiádnak.

Madar,azért engem személy szerint megnyugtat,hogy Te is vendég leszel ma este.Érezzétek jól magatokat.A póló nem rossz ötlet.Én is utálom.A legutálatosabb kérdés,amitől hányokKép ,az az,hogy: Hogy bírod???? :twisted:

Kata ,még a végén itt szép csendben kitágulsz,és hipp hopp megszületik Lőrinc.Hozzáteszem,ha ilyet hall az ember,hogy könnyű szülése lesz,pozitívan tud hatni a pszichéjére!Egész másképp áll hozzá az egészhez :)

Kriszti,jó éjszaka és 37 hét Kép Kép Kép

Mi egy óra múlva elmegyünk UHra,utána csakis itthon.Ja,és nem is meséltem,férjecske is beszállt a diétába.Kíváncsi leszek meddig bírja Kép Kép Ő csak sok kiló,így a cukrát nem nézzük,de csinálja.

Kép
v.andi

Kriszti: én is gratulálok a megkezdett 37. héthez. hipp-hipp-hurrááááááá! :lol: :lol: :lol: Bár, szerintem se fogod kihúzni a kiírt napig. :wink:
Örülök, hogy Neked is jól telt az iccaka. :)
Pont akartam kérdezni, hogy mikor lesz a családegyesítés? Megelőztél. :) De, jó. El tudom képzelni, hogy mennyire hiányozhatnak már.

Sütikém: rendben vagy teljesen genetikailag, még szépséggenetikailag is, nincs ott baj. :)

Én nem ígérem, hogy ma sokat fogok írni :oops: Apa most indult el a Belgrád rkp-ra, készülődik már. Mi Julcsival még itthon pihengetünk, aztán 1 óra körül megyek apa után én is. Addig csak annyi dolgom van, hogy néha kiteregetek, újra indítom a mosógépet, és ha telefonál Manyi néni, hogy elkészültek a sütik, akkor megyek értük. Vessetek meg, nem vállaltam már be a nagy sütögetést :oops: Néhány házzal arrébb lakik Manyi néni, akinek isteni a pogácsája és a kiflicskékbe sütött virslik stb. stb. stb. Persze az utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy őt kérjem meg, tegnap hívtam csak fel, de vállalta. :)
Most már kezdek ráhangolódni az esti bulira. Kihasználom az utolsó lehetőségeket, jó darabig azt hiszem, úgysem tudok majd bulizni. :wink:

Holnap még egy utolsó vásárlással próbálkozunk, Még valami olyasmi járókát szeretnék beszerezni, ami több magassági fokozatba állítható, mert Julcsit is napközben az alsó szinten ilyenben tartottuk, így mégiscsak köztünk volt, és csak éjjel aludt a szobájában a kiságyban. Volt is egy ilyen nagyon jó kis járókám, csak amikor reménytelennek tűnt a tesó projekt és feladtam, na, akkor ettől is megszabadultam. Most meg vehetek újat. :roll: Na, mindegy. Ezt kell beszereznünk, meg Julcsi őrült tempóban növi ki a cipőit, úgyhogy mielőtt megkezdődik az ovi neki is kell ezt azt vennünk.

Úgyhogy ne aggódjatok, ha csak holnap este jövök. Ha valami elindulna, akkor úgyis küldök üzenetet. :)

Vigyázzon Mindenki magára, babákra, apákra. :) :wink:

pusztok
Madar

KépKép
KépKép
madar

Andi: akkor azért majd rákukkantok az eredményedre, mielőtt elindulunk. :)
Apa egy hős ... legalábbis előlegezzük meg neki .... de belekezdeni a diétába mindenképpen nagyon derék dolog. :)
Jó pihenést Nektek is. :)

KépKép
KépKép
madar

Süti,vettem!!! :lol: :lol: Nem várom :wink:

Madar,bár csak lenne itt is egy manyi néni.Biztos minden hétvégén nekem sütne :lol: Én a helyedben simán learatnám az esti bulin a sütikkel a babérokat.Én befogom a pofám,nem szólok,hogy nem te sütötted Kép
Apa tényleg,hős,de ha csak 2 napig bírja,akkor kinevetem :D :D

Ultraparaszt szomszéd neki állt füvet nyírni :twisted: :twisted: Ráadásul a telkének azon oldalán,ahol mi lakunk.A másik oldalon nincs szomszédja,nem ott kezdi a bunkója.Remélem elvágja a fűnyíró zsinórját.Simán kinézem belőle,mert akkora lúzer.

Kép
v.andi

Madar, éljen Manyi néni! :) :) :) azért kíváncsi vagyok, hogy Veronika mit fog szólni a nagy durrogtatáshoz ;) lehet, hogy a Párod majd egyedül szerzi be a járókát? ;)
Okés, aggódni nem fogunk, fogok, de izgulni azért szabad egy kicsit? :)

Andi TiedApa tényleg nagy hős!!! a fejleményekről számolj ám majd be:) :) s
Szomszéd: egy marha... inkább legelje az a füvet. Egyébként ma még a fű se nő, nem tom mit szorgoskodik.

EnyémApa megint szolgálatban :( úgyhogy mára beterveztem a nagyok szobájának rendbe rakását /kíváncsi leszek mi lesz belőle/ a konyha puccba vágását, a fürdő kinyalintását, valamint Luca sarok befejezését. Na meg mosás, mosogatás. Főzni nem fogok, van maradék. Nagyanyósom a drága ellát kajával :)
Hihi, tegnap Atesz lement a kocsihoz, s ahogy bezárta, mama egyből ugrott az elsőn, hogy mi van, mi van, Kriszta hogy van??? :) :):) Azt hitte szegénykém, hogy eksön van :D
Basszus, már alig bírom el Atit... a pelenkázás pedig kész tortúra, felrakni a pelenkázóra, mindig beverem a poc-t, van mikor Ati rúg meg véletlenül, szóval tök gáz, de máshol nem lehet pelusozni, mert Ati ragaszkodik a dolgaihoz ;) kis makacs... S mostanában egyre többször szeretné, hogy vegyem fel... jajjj, mi lesz, míg a kórházban leszek????
Remélem telt ház lesz, 3 nap után hazazavarnak...

vicger

Kriszti,aranyos lehetett a mama,ahogy ugrott.Sajnálom,hogy párocskád szolgálatban.Szép kis tervek mára.KisAti meg tök jó,hogy ragaszkodik a dolgaihoz,de biztosan minden rendben lesz velük,míg a kórházban leszel.

Na,eltolom a bringámat a dokihoz.Majd jövök.

Kép
v.andi

Én megvagyok, teganp este is elolvastam, amit írtatok, de reagálni nem volt időm. Így is 1/2 2-kor feküdtünk le (de legalább - Kriszti szavaival élve :) - kaptunk még egy nyugodt éjszakát, nem szültünk :D).
Tegnapelőtt megszületett az öcsémék kisfia, és a rég itt váró ajándékaikon az utolsó simításokat el kellett még végezni. Mert ma vitte a párom a gyerekeket anyumhoz, és esélyes, hogy az öcsém is ott lesz, akkor viszont oda tudja adni neki. (Majd mutatok képet, szerintem jó lett az aji...)
Ma reggel alig bírtam lépni, kellett nekem tegnap este órákig a földön ülni. Ami azért se tökéletes, mert onnan felkelni is kész mutatvány, el is felejtettem, hogy korábbi terhességeknél ennyire akadályoztatva lettem volna mozgásilag.
Ja, és közben majdnem kész Dóra babaértesítője is, még virágot akarok rá pecsételni, meg a borítékjára is, de majd azt is lefényképezem.

T-pk!

Nekem eddig még nem volt olyan szerencsém, hogy ne vegyem észre a szülésindulást. :D Még éjszaka is felébredtem a fájásokra. Én személy szerint az elejét még ne, de a végét már mindnél elég fájásosnak éltem meg. Mondjuk menstruációs görcseim meg nem nagyon voltak soha, így nem is szokott ilyesmihez a szervezetem...

Bex!

Nekem nagyon nem tetszett, mikor írtad, hogy semmit nem írt fel a doki, pedig valami bacit azonosított. Miért??
Az UH szerint számolhat (végülis nekem is a szerint van), de ahhoz azért kell, hogy nagyjából egységes legyen. Nekem kb. 1 hét csúszás van 3-on is, csak 1 volt olyan, amikor menzesz szerinti korának megfelelő volt az UH kor.
Ő egyébként tudhatja, hogy mikor jön a baba? :D:D Ha te már nem... (Mert akkor jó neki, és elárulhatná! :D)
Viszketés: hát nem tudom, szerintem nem OK. A bórax-glicerint, amit Süti írt, azt pl. a babáknál szájpenész esetén szokták használni. Szóval egy gombás fertőzésre. Szerintem viszketés (hacsak esteleg hüvelyszárasság nem okozza, de akkor meg nem kell kezelni) nem szabadna, hogy legyen semmikor.

Móka!

Ma is volt helikopter. :D:D A gyerekek örülnek neki. Mondjuk általában nem is zavar, ilyenkor 20-a környékén meg megszokott. A tököli reptér leszállósávjában lakunk, de azért még elég messze a reptér, nálunk még elég magasan vannak a gépek, nem zavaró. Eddig egyetlen egyszer volt csak nagyon gáz, amiből balhé is volt településszinten, mert az egyik fapados légitársaság átstartolásos leszállást próbált ki, de nagyobb géppel. Na, az nem volt kellemes, ide a reptérre egyébként csak kisgépek szállnak le, és nem is tudom, volt-e engedélyük rá. De azok után el tudom képzelni, mit élnek át Ferihegynél az ott élők...

Süti!

Szerintem Ok a táska. Én magamnak pontosan tudom, mekkorát viszek :D:D, egy 60 l-es és egy 20 l-es táskát (sporttáskák, ezért rajtuk volt a méret), de még egyik sincs tele. Babának mi mindent viszel, hogy kell ekkora?
Egyébként én duplaaakkora cuccal szoktam hazajönni, mint menni, mert midnig van avalmi, amit még behozatok. Pl. kispárna :D:D.

Kriszti!

Én is tervezek rendetrakást mindehol, de hogy mi lesz belőle? Rájöttem, nem akarok még így szülni, hogy szalad a lakás (pl. a fürdőszoba idegesít). Szóval ez még mindenképp el kéne készülni, valahogy a nyugalmam része lenne. Persze ha jön a bébi, valószínű nem érdekelne a kérdés. :D:D

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok!

Örülök a jó éjszakáknak, de csatlakozni nem tudok. Nem volt nagyon gáz, csak átlagosan car. :lol: :lol:
Andi várunk vissza. Mi szomszédunk este 8-kor szokta elkezdeni. Előbb-utóbb beszólok neki, az tuti.
Kriszta nem vagy nóóóóóóóómááááális, ennyi mindent ne csinálj ma. Én párom itthon dolgozik apuval, így gyakorlatilag egyedül vagyok. Kivéve, amikor bekiabál, hogy ezt hozd, azt hozd légyszi... Most szóltam rá, hogy itt a vége, mert felállni is fáj, órákat óta fáj a hasam, azért sem aludtam jól.
Kata ikertesó, olyan furcsa lehet, de jó. Ti is érzitek mi van a másikkal? Bocs, ha unod az ilyen kérdéseket.
Madar, de jó a Manyi néni... Bulizd ki magad, egy darabig tényleg nem fogsz.
Móka, metrózás... Én pocak nélkül is hányok a bkv-től. Persze jobb, mint a dugóban ülni ezt elismerem.
Süti igyexünk sokat írni, hogy legyen mit olvasnod. :D :D
Feliratos póló: én is a hogy bírod címűt szeretem a legjobban. Mert aki volt úgyis tudja, hogy nehéz, ráadásként jön rá a meleg, meg nekem az asthmám. Aki meg nem tudja hiába mondod. Egyik kollégám volt tökfej hétfőn... Szintén, hogy bírod. Én meg mondom, hogy nehezen, azért a +10 az plusz, meg a meleg. ÁÁÁ, annyi rajtam is van. Ja, de te szimplán túlsúlyos vagy én meg nem. De csak annyit mondtam, hogy neki nem nyomják a gyomrát és nem rúgják a bordáját.
Következő szeressem kérdés: mennyi van még hátra? 1 hónap. ÚÚÚÚ, az még sok. Másik lehetséges reakció: ÓÓÓ, az már nem sok. Mihez képest?
És már nagyon unom, hogy itt nem történik semmi. Állandóan ígérgetnek az autat, világítást és focipályát illetően... De semmi, évek óta. Tegnap este is hazaérünk, pakolunk ki a kocsiból és este fél 9-kor még itt fociznak, ami nem gáz, csak közben ordít. Nem kiabál, ordít. Egy idő után átkiabáltam, hogy a jó francért ordít, fejezze már be. Erre visszaszól miért ne. Hát anyádér! Itt már emberek laknak és pihenni akarnak! Peti szólt nekik vissza, onnantól egy ideig kuss volt. Nagyon felhúznak nekimegyek egy 2 ajtós szekrénynek is! Volt rá példa! :oops: :lol: :lol: :lol: És amilyen állapotban mostanában vagyok, hamar elérnék...
És most nem panaszkodtam, jól vagyok, csak vázoltam az itteni tényeket. :)
És képzeljétek..... Apu és Peti a konyhába a pultot csinálják!!! Lesz majdnem 8 méterem pakolni!!!! Ugrálós, tapsikolós smily! Erről is majd csinálok előtte-utána fotót.
Pancsikát, Nyulaszt és Cickét én is hiányoltam. Cicke bejelentkezett, de a többiek?
És még egy, aztán befogom: nagyon jó dolgom van, mert anyu főz 3 napig és hoz kaját, maradék 1 nap meg anyósék hozzák! :D :D
Nem is tudom, hogy lennék most képes főzni....
bex13

Vagyok lányok, de csak olvasok....
Most jöttem nst-ről, vasalnom kell, délután meg Agárd a gyerekekkel....

Szép napot!

Kép
arvaerika

Na, csináltam végre egy saját albumot én is a Picassan, betettem a képeket. Majd még teszek családosat is. :)

Astrid

Kép
astrid

Atrid, ha már Te is itt vagy... :lol:
Nekem sem tetszett, hogy nem írt fel semmit, de a rákövetkező héten amikor is még nem múlt el nem tudtam reklamálni mert szabin volt. Aztán mi mentünk Balcsira, így most mentem vissza. Persze először én is próbálkoztam a canestennel, de mivel nem gomba, nem használt, aztán házipatika, élőflórás joghurt. Azzal jobb lett, de nem múlt el. Ha most sem akar majd semmit, akkor majd reklamálok.
Számolás: Menses szerint, fogantatás szerint és első UH szerint is szeptember 18 a nyerő. Ezért nem értem, hogy akkor mi van. Mert menses és UH szerint is 36 vagyok. Fogantatástól számítva vagyok csak 34. A várandós naptár is úgy írja, hogy 36. hét - 34 hetes terhesség. Sehogy nem értem. És nem ő tudja mikor fogok szülni, hanem én. Ha kettőnkről beszélünk, de aki igazán tudja, na Vele nem tudok beszélni. :lol: :lol:
Én is a fürdővel voltam így, már nem bírtam nézni... Pihenjek, de nem értik meg, hogy a koszban nem tudok pihenni. Így most jó, mert tisztaság van, el is van mosogatva, punnyadhatok.
bex13

Bex, hát ezek csak előzetes tervek, ugye... a konyhával lettem kész, mikor jött nagyanyósmama, s elbeszélgettük az időt.. aztán lementünk hozzájuk az elsőre macskuszt nézegetni és simizni, Ati nagyon szereti az állatokat, ugye nekünk nincs itt fent semmi, mamáéknál meg van a Marci macska :D Itt van dél, Ati mindjárt alszik, remélem.. s aztán közben nekiugrok a fürdőnek, s majd utána Lucasaroknak, s a végére hagyom a gyerekszobát /iszonyat módon félek tőle :? :? :? :? / na szóval ezek tervek, aztán meglátjuk mi valósul meg belőle...

Astrid, gratulálok az unokaöcséd születéséhez!!!!! :D :D :D :D :D Jó egészséget babának és szüleinek!!! :) :) :)
Földön üldögéltél órákig? :D végül is nyújtó gyakorlatnak kiváló :D :D :D
Azért Astrid, Te már rendesen ketyegsz... 1 hét 2 nap... figyeld meg, mire nagyjából végzel a rendrakással, alszol egy jót, és jön Dóri :):) :)
Kérdés: szerinted ezzel a harmadfokban érett lepénnyel, amivel rendelkezem meddig húzhatom? Még másfél-2 hetet szeretnék egyben maradni :D

vicger

Erika, közbe jelentkezz be, most már szinte mindenki szülés gyanús lesz, aki nem jön két napig :D :D :D Agárdhoz minden jót, vigyázz magatokra!!!! Tényleg, Erika, kinek fogsz sms-t küldeni?

Bex, mensi és uh szerint számolnak, hiába tudod a fogantatás napját. Atival én is tudtam, aztán hiába is mondtam, mondta dokker, hogy az egy jó dolog, h tudom, de nem ezzel kell számolni. ufff.

vicger

Bex, 8 m pult naggggggyon klassz!!! Bár nekem az sem lenne elég :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

Bex!

Ja itt vagyok, ahelyett, hogy takarítanék. Aztán este meg nyekergek, hogy oooolyan meleg volt (már alakul... :(), hogy nem bírtam... :D:D
Ez a jobbik számolás talán, csak még bírjatok ki egyben pár hetet. Szerintem az lenne a rosszabb, ha idősebb terhesnek gondolna, és aztán túlhordással szórakoztatna (ez az én nagy parám csak... :D:D).
A baba meg majd jön, ebbe doki ugyan bele nem szólhat (csak mesterségesen próbálkozhat, de az meg pfúj, pfúj, pfúj (némely orvos próbálkozik a végén pl. méhszájtágítással, hogy rásegítsen, de a csúnyábbja nem szól ám, csak baromi fájdalmas a vizsgálat)).
Gyógyszertárban, drogériaboltokban (DM, Rossmann) lehet kapni olyan hüvelykúpot, ami tejsavbacikat tartalmaznak. Az ugye a természetes hüvelyflórához kell, esetleg segíthet. (Mondjuk jó drága, a Floragyn nevű a DM-ben 1990 Ft, ez 6 hüvelykúpot tartalmaz.) De még egyszer próbálj majd rákérezni a dokinál is.

Astrid

Kép
astrid

Kriszti!

Inkább a nagyobb gond, hogy lesz-e elég ellátás a babának. Ugye a 3-ad fokban érett azt jelenti, hogy meszesedő csomók vannak benne, ezért nem biztos, hogy annyira betölti a funkcióját.
Flow UH-ról még nem volt szó?
A többieknél egyébként hogy volt?

Astrid

Kép
astrid

Igen, a 3.fok már elmeszesedett lepényt jelent.. flow volt, teljesen rendben van. Luca 2736 gr a becslés szerint...
Atinál a 38. héten lett 3. fokban érett a lepény, a 35. héten még csak 1.fokban járt. Gergőéknél nem emlékszem...

vicger

Megjöttem,minden okés.
2300 gr,és idézem a dokit: enyhén pufók feje van Juniornak :lol: :lol: :lol: Pont mint nekem anno.
Most gyorsan teregetek,teszem a dolgom,délután jövök.

Kép
v.andi

Kriszti nem is baj, hogy nagyanyós feltartott, így pihentél addig. Állatmániás vagyok én is, ami főleg kutyában merül ki, mert macsek nem annyira, meg a lovakat imádom messziről. :lol: :lol:
Idáig nem volt gondom a macskákkal sem, de most nem bírom elviselni, ha hozzám ér. Bababoltnál volt 2 kuty, meg egy maccs. Kutya fel is ugrott, odatette fejét a hasamhoz, de macskától odábbmentem, de jött utánam rendületlenül.
Persze időnként biztos kevés lesz a 8m, de majd meglátod a képeken most mi van, ahhoz képest mesés lesz. Műanyag asztal, ilyen polc, olyan polc. Ez meg egységes lesz. Főleg apu milyen precíz, már alig várom, hogy kész legyen.
Astrid neked is kössz a tippet, pechemre ma sem gyógyszertár, sem dm. És ma nagyon kellemetlen már. Megnéztem képeket, a doboz nagyon jó ötlet és nagyon klasszul van megcsinálva. Előke is aranyos.
Nyekergés??? Igazság!!! már most rohadt meleg van. Már hajnalban kellett az asthma gyógyszerem.
Én babócám ma is nagyon lusti, alig mozdult még meg. :( :( Ezt nem szeressem, mert átmegyek nyugtalanba.
Viszont apu olyat talált ki....... Beépíti a mosogatót is a pultba. Remélem sikerülni fog! Eredeti terv az az, de hát ez még csak ideiglenes mosogató, ideiglenes pulttal.
Mindenki takarít??? Hol vagytok?
Andi sem ért még vissza?
bex13

Bex, 8 m konyhapult - én 2 m-rel is olyan boldog lennék (40 centim van! a sütőn meg a mosogatón kívül, de hát az nem számít). A gyógyszertárban lehet kapni tejsavat, úgy emlékszem elég olcsó.

Olvasva benneteket, elnézve a méhtevékenységi görbéket, kezdek ideges lenni, hogy a végén megint én szülök utoljára (Hetény 6-ra volt kiírva és 27-én született, Samuka nov. 6-ra és dec. 3-án született, de ez lány, ne késsen már annyit!!!)

Ma kimostam, kiteregettem, megnyírtam a fejeket, megmetszettem a kisfákat és a bokrokat ( én is mindent csinálok, csak a ruha rakodás..., pedig az ha kész lenne, akár szülhetnék is, nálam az a legdurvább), ja meg a gyerekszoba, mint Krisztinek :wink:

Mennem kell cukrot mérni és enni (Attila tegnap hozott 5 és fél kiló barackot - negyed 1-re ért haza - úgyhogy ma minden étkezésre barackot eszem :D :D )

Enyhe fájdalmakat, szép napot :wink: :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Kriszti: Most, hogy 3 napos pecaengedélyt váltottunk ki, szerinted mehetek szülni??? Még 2 napra szól :wink:

Éjjel nem volt semmi jel sem arra, hogy esetleg szülni kéne, és ha nem lennék ilyen pocakos és nehezen hajladozó, akkor ma elmondhatnám nem is érzem, hogy terhes vagyok!

Ebéd és utána felfedezzük az újabb pecahelyet :lol:

(egy jóóó hideg sör pont befér a peca székem karfájába :wink: )

Kata előtt nem szabad szülnöm amúgy sem :lol:

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?