Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gratulálok az ujdonsült anyukáknak és nagyon sok boldogságot , jó egészséget mindenkinek.

Minden baba gyönyörű, remélem nemsokára mi is rekhatunk fel képeket.

Tegnapi NST-n minden ok, jövő héttől 2-szer kell mennem NST-re. Ha 28.-ig nem bújik ki Gréti akkor magzatvízvizsgálat lesz minden NST. után. Na remélem ezt megúszzuk.
Derekam fáj 2 napja néha a hasam is de ennyi. Lemostam minden ajtót, porszivóztam , felmostam. Pocak lejebb ment reggelre, látványos lehet mert apa kiszúrta.
nikó

Lina, nekem úgy rémlik, hogy a homeos bogyót ha mással együtt szeded (tea, More M, ...), akkor azok egymás hatását gyengítik.

Orew, hős vagy, hogy ezt kibírtad! Nem is kértél eda-t? Fú, anélkül tényleg horror lehetett 48 óra!

Beus, engem is tágítottak kézzel Milánnál :cry: Sajnos tudom mit éltél át! Éppen ezért olyan orvost kerestem másodiknak, aki csak végszükség esetén nyúl belém. Nem bírtam volna ki,ha még egyszer át kell esnem rajta!

Látogatók: az első babánál nem kértem segítséget, szerettem volna, ha mi hárman szokunk össze. A közvetlen családtagokat nem lehet eltiltani a látogatástól, de megkértem mindenkit, hogy csak 10-20 percre jöjjön, nézze meg a gyereket és menjen... nehogy leüljön a nappaliban vendégeskedni! Sokan hoztak kaját, vagy vásároltak ha kellett, ez önmagában nagy segítség volt, de alapvetően nem nehéz hármasban lenni (végül is az a gyerek többnyire alszik...).
A másodiknál már itt van anyukám :) Főleg Milán miatt kell a segítség. Játszik vele, elviszi sétálni, játszóterezni napjában kétszer. A többi feladatot el tudjuk látni a férjemmel. Látogatók még nem nagyon voltak :) Most inkább a kórházba jöttek, de jövő hétre már többen bejelentkeztek :(

Rilla, gratulálok Kristófhoz, és sok boldogságot kívánok!
Vendég

Jah, Flake, tegnap épp a házatok előtt sétáltunk, amikor elmentetek a babával :) Sajnos őt nem láttam, pedig nyújtogattam a nyakamat :)
Vendég

Szisztok!!

RILLA:GRATULÁLOK KRISTÓFHOZ!!! JÓ EGÉSZSÉGERT ÉS SOK TEJCSIT KIVÁNOK!!!

Én holnaptról nem leszek 4 napig megyünk le a telekre.Ha vki szülne ezidő alatt küldenétek nekemn egy sms-t?
köszi előre is.
Vendég

Rilla, most már tényleg gratula Kristófhoz! Jó egészséget kívánok mindkettőtöknek és sok boldogságot!

Tündi, én is drukkolok, bár lehet, hogy már a kezedben van az új babácskád...

Orew, Beusmimi: szép kis két történet így egymás után... Minden elismerésem a Tiétek, hogy így végigcsináltátok! Hihetetlen, hogy egyikőtöknél sem lett császár a vége!!! Zara és Marcus kis hősök!

Itigram, gyönyörű Boti-baba!!! Nagyon szép, szabályos vonásai vannak! :D

Noki, Rékus is naggggyon szép! :D Irígykedem is a szép, sima baba-arcokra, sajnos nálunk Bettin még mindig van 1-2 tejkiütés, amitől nem olyan selymes az arcocskája... :(

Kép

Kép
hmbori

Cscsi,
nekem gyógyszerész volt a kórházban a szobatársam, és ő mondta, hogy nyugodtan szedjem együtt a kettőt.
Most nálunk is inkább Lili miatt van anyu, hogy legyen, aki lefoglalja.

Ja, és meglett a hinta ülése, nagyon megnyugodtam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Drága Rilla :lol: :lol: :lol: Gratulálok Kristóf bébi születéséhez!!!! Sok boldogságot és tejcsit kívánok!!

Köszönöm a szüléssztorikat, húú, megríkattatok!!! :wink: :cry: Egyik sem volt egyszerű szülés, le a kalappal előttetek! Remélem, pár nap múlva én sem vallok kudarcot! Most már nagyon várom, nem a félelem van bennem :roll:

Tündéről valami hír????? MÁr biztosan túl van rajta!!!!! Nagyon szorítok továbbra is!!!

anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Most kaptam Tünditől sms-t:

11:55-kor megérkeztem. Nevem: Kerekes Zsombor, 4100g vagyok és 56 cm. Anyával együtt jól vagyunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Lányok!

Rilla, Tündi: Szívből gratulálok a babákhoz, gyors felgyógyulást és sok-sok tejcsit kívánok nektek.

Üdv
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Tündi küldött mms-t is, de én nem tudom feltenni, a férjem meg jó két óra múlva jön haza. Valakinek átküldhetem, aki fel tudja tenni???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép
Kép

A friss tabló :lol:

Kép

Kép
dbea

Linácska: nekem átküldheted!!

Kép

Kép
dbea

Lina:nekem nyugodtan átküldheted.

TÜNDE:GRATULÁLOK ZSOMBORHOZ.SZÉP NAGY BABA LETT. JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK TEJCSIT KIVÁNOK!!!
Vendég

Itt van Zsombi-baba: :lol:

Kép

Akkor megkezdem a 3. oldalt a Babatablóban :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Tunde:
Szivbol gratulalok! :) Micsoda cuki kis cuppos szajtartas :)

Nalam meg mindig semmi. Most azon filozom, hogy holnap nagy csaladi osszejovetel van a Balatonnal, le kene mennem... :roll: Hatha az utazas valamit elindit.

baratodildi

dbea: küldtem e-mail-ben képeket!

tünde, rilla: gratulálok a kisfiatokhoz! nagyon gyors felépülést és sok boldogságot! :P

azt mondták az oep.nél, hogy két héten belül megküldik a taj kártyát! Szerintetek amig nem küldjük be az oephez a tajt, addíg nem utalják az anyaságit?

A gyerekeim ma tök jól viselkedtek! :lol: Most kezdenek egx kicsit hisztikézni! majd később ki kell vinnem őket sétálni, mert nem bírják a négyfalat! :lol: De most nagyon meleg van!

kovisziszka

Tündi, jaj de aranyos ez a Zsombi! Minden szépet és jót kívánok és persze gratulálok!!

Linácska, mi a helyzet a kutyusokkal? Megbarátkoztak már egymással, össze lehet már engedni őket? Illetve az új kis családtag be lett már nekik mutatva? :)

Dbea, nagyon köszi a tablókészítést, nagy hálával tartozunk Neked!! Pont ki fognak férni a bébik 3 oldalon! :)
Milyen idős korukban készüljön a következő? Félévesen, vagy csak kerek évfordulókon? Azt is fogod vállalni? :wink: :lol:

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
napközben együtt vannak a kutyusok, de ha nem vagyunk itthon, meg éjszaka a kicsi el van zárva. Néha sajnos összekapnak, és még mindig a kicsi húzza a rövidebbet, de szerintem már csak egy-két hónap, és fordul a kocka.
Levit még nem mutattuk meg nekik. A nagynak meg merném, de a kicsi annyira ugrál, hogy nagyon. Max. majd apa kezében. Amúgy Levit még nem is vittük ki, csak vasárnap annyira, hogy a kórházba visszavittük köldököt takarítani, meg tegnap este fél 9-kor pár percre ide az udvarba. Ma lesz este az első séta. De mi ehhez utazunk 20 km-t oda, sétálunk, és 20-at vissza. Itt helyben nem szívesen vinném el, sok a kóbor kutya.

Kovisziszka,
anyaságit a MÁK-tól kell igényelni, és az igénylőlapon ott van a hely a gyerek taj számának. Mi nem is megyünk addig, amíg nincs meg.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Árúljátok már el hogy nektek hogy van időtök írni?
Én örülök ha a szabadidőmben alhatok :?
Pedig Hajnus csak 1x kel fel éjszaka :lol:

Tündi: Hatalmas gratulációm a hatalmas fiadhoz! Sok tejet és kiváló egészséget!

Próbáltam visszaolvasni és egy téma ragadott meg igazán, a látogatók.
Én azt mondtam hogy inkább jöjjön mindenki az elején aztán pedig hagyjon minket békén mindenki.
Persze a nagyszülőknek nem lehet megtiltani hogy jöjjenek mert az unoka a mindenük, azért szerencsére anyósom nem jön minden nap :lol:

Apropó tegnap a lányom úgy bezabált hogy 2x is hányt, és az tényleg hányás volt és nem büfi!
Vendég

Sziasztok!
Gratulálok az új babákhoz és az új anyukáknak!
Nagyon szépek ezek a gyerekek....Én meg mindig azt álmodom,hogy a mienk kicsi csúnya lesz....sőt a férjem is hülyeségeket álmodik Vele kapcsolatban!
Mai NST-m is jó lett...semmi jel....dokim ma rám nézett és azt mondta vasárnap reggel 9-kor fogok hozzá menni fájásokkal és tuti nem kell kedden indítani!-mondtam Neki....úgy legyen....

-de jó nektek babázósok!!!Irigykedek!
-és még 1x írom,hogy minden baba nagyon szépséges!!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Piroska, minden baba más és minden anyuka is más - máshogy viselkednek a babácskák, van amelyik sokat alszik és nem nagyon igényli anya társaságát, és van olyan anyuka, aki nehezebben bírkózik meg az új helyzettel és sok-sok pihenésre van szüksége. Hát így lehet az, hogy valaki többször és többet tud írni... :lol:
Persze minden anyukában közös, hogy rajongva imádja a csöppsége(i)t és minden babában közös, hogy anyuci nélkül nem is lenne világ a világ!

Kandi, de jó, hogy minden OK volt az nst-n és ilyen jó híreket közölt a dokid! Akkor drukkolok Nektek vasárnapra - nagyon megérdemled már a jó dolgokat!!! (De ha tényleg bejön a dokid jóslata, akkor én is megyek hozzá, hogy nekem is jósoljon - persze már nem a szülésről, hanem úgy általában... :lol: :lol: )

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Tündi, gratulálok a hatalmas babához! Nagyon édes a képen! Sok boldogságot kívánok!!

Én ma megint voltam orvosnál, és olyan rossz kedvűen jöttem haza... :evil: :evil:
Semmi változás, sőt, a tegnapelőtti jókat is mind letagadta. A méhszáj nagyon hátul (ez, mint kiderült, az ő szótárában valami olyasmit jelent, hogy még nem érett eléggé. Merthogy ez a "normális" a terhesség alatt, és szülés előtt "előrejön".. Bár én ilyet még sosem hallottam... :oops:), és nem is nyíltam tovább, tehát amnioscopiát sem tudott csinálni. Csinált UH-ot, ahol kikönyörögtem egy súlybecslést, az 3400 volt, de szerine nagyobb. Mondtam neki, hogy tgenapelőtt az mondta, hogy már előrébb van a méhszáj, mire ő: hát igen, akkor egy másik vizsgálóágyon nézte, és sok függ a testhelyzetemtől. Kösz. :x :x
Ráadásul a baba egy kicsit ferdén van, nem eléggé függőlegesen. Kérdeztem, hogy be lehet-e mozgatni, szerinte esetleg, de csak monitorozva, azaz kórházban, de arra még nincs szükség.
A CTG szerinte nem lett jó - mondtam neki, hoyg a baba végig aludt, talán azért...., így megismételtük, akkor már jó lett. Az ismétlésen volt egy nagy fájás, 90 körüli volt a csúcsa, de én ebből nem éreztem semmit. Próbáltam közben tapogatni a kezemmel, de úgy sem éreztem különösebben keménynek a hasamat, egyáltlán nem olyan volt, mint azok az erős fájások és keményedések 2 napja éjjel.

Pénteken kell megint mennem, és ha addig sincs változás, akkor vasárnapra beküld a kórházba (miért pont vasárnap???), és esetleg megindítják.

Most már kezd elfogyni a türelmem.

:( :( :( :( :(

Ildi, szerintem jól teszed, ha elmész a Balatonra! Legalábbis nekem már elegem van abból, hogy itthon kuksolok.
Ma délután a Neckar partján a férjemék a laborral kis búcsúbulit tartanak az egyik kollégájának, és megfűzték a férjemet, hogy csináljon bográcsban gulyást (itt Németországban ez különlegesség... :)). Úgyhogy úgy döntöttem, hogy én is elmegyek, elegem van a négy falból.
Bár egy kicsit félek attól, hogy ott, mindenki előtt a városban hirtelen elfolyik a magzatvíz, milyen kínos is lenne...
Viszont BÁRCSAK úgy lenne.....

Bocsánat a kifakadásért, de most hirtelen nagyon besokalltam.
:(

Kép
bikmakk

bikmakk:
Mizujs nalad? Nem sokat irtal ma, lehet, hogy valami nalad keszulodik?
En megittam az elobb a baba koktelt... Brrrr... Hat nem tudom, de ha mas nem legalabb kitisztulok tole es a dagadas a bokamrol lecsokken picit. Ha nem hat ma ejjel es nem szulok tole, akkor holnap elutazom a Balatonra legalabb nem kell azon stresszelni, hogy ott indul majd a szules, mert akkor tuti nem lesz holnap sem semmi. :roll:

baratodildi

bikmakk:
Egyszerre irtunk...
Sajnalom. :( Abben remenykedtem, hogy legalabb nalad jobbak a hirek. Nekem is vasarnap kell befekudnom, ha addig nem lesz semmi valtozas.
Nem ertem miert mondott a dokid most mast??? :shock: Nem csodalom, hogy elszomorodtal miatta.

baratodildi

Tünde:gyönyörű fiú Zsombi!!!

Ildi, Bikkmakk:drukkolok nektek,hogy jöjjenek már azok a babák!!!

Bikkmakk:miért lenne kinos,ha akkor folyna el a magzatviz?

Akkor küld nekem vki sms-t ha történik vmi és nem vagyok itthon??
Vendég

Anyum elvitte Márkot nekem meg reggel ta fáj a fejem :( .Megpróbálok lefeküdni talán használ.

Ati legutóbb 140ml evett :o :D
Vendég

bikkmakk. baratodildi: drukkolok nektek, hogy beinduljon a szülés, és ne kelljen vasárnap befeküdni a kórházba! :wink: én elmennék a balcsira és gulyásbulira! Szerintem nem ciki, ha ott jön rá az emberre a szülés! :lol: Az én szülésem kalandosan indult! De ma tényleg leírom, sőt most nekiállok és írom is!

kovisziszka

Sziasztok!

Sissi én küldök neked ha akarod :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Tündi nagy gratula a fiúcskáhozsok-sok tejcsit és gyors fellépülést :wink:

Nekünk egyre jobban alakulnak a napjaink :P
Noli még mindig imádja és nagyon aranyos vele :lol:
Már sokat vagyunk kinnt az udvaronés nagyon de nagyon szereti a babakocsit :P ennek nagyon örülök :wink:

Ha valakit kihagytam a gratulációból akkor elnézést
Minden új anyukának kívánok sok szép jót gyors fellépülést sok tejcsit

Szilvi a taj kártya kell mindenhez kb.1 hét mire kiküldik de ha bemenntek akkor egyből odaadják.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Piroska mi már edzésben vagyunk :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Piroska,
az én kisfiam alszik napközben akár 4,5 órát is, csak négy óránként eszik, szóval ide tudok ülni. Nekem egész nap be van kapcsolva a gép, tehát csak ideülök, frissítek egyet, és elolvasom, ami addig történt. Max. 3 perc. Én napközben nem igénylem az alvást, inkább azt, hogy végre kimozduljak. Itt van férjem is, anyu is, de ugyanúgy megcsinálok én is mindent. Holnap anyu nem is jön, mert igazából annyira nem kell.

Képzeljétek, kocsányon lóg a köldökcsonkunk. Megláttam, és tiszta rosszul lettem, inkább gyorsan visszaöltöztettem Levit, még a pelust sem cseréltem ki. Ha leesik mit kell csinálni? Nem emlékszem, de gondolom még hintőzni kell egy kicsit, nem?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bim-bam:köszi előre is. :D
Vendég

Kandi ,hogy lenne csúnya két szép szülőtől :wink:
:P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sissi nincs mit :wink: érezzétek jól magatokat :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Szóval a szüléstörténet:

Bocsi mindenkitől, de szerintem tök hosszú lesz!

2009 augusztus 5-én apa este 9-kor ért haza a munkából, és én minden nap egy fél dinnyét meg kellett, hogy egyek, és emiatt megkértem apát, hogy szaladjunk el gyorsan dinnyéért, mert aznap ettem ugye, de másnapra is kell. Elmentünk és vettünk egy 12 kg-os dinnyét, mondván akkor most két napig csöndben azzal elvagyok! :lol: Aztán fürcsi, vacsi, és gondoltam én, hogy még egy kis szex belefér! Na hát apa kurva fáradt volt és beszunnyadt! Én meg csak ültem és néztem a tv-t, mászkáltam, és baromi sokat fájdogáltam! Gondoltam magamban most már ne szivass, indulj be, mert unom, hogy állandóan nem tudok aludni! Szóval, ha már fáj, akkor legyen értelme végre! De semmi! 6.-án reggel apa elvitte a kocsit és megígérte, hogy hazahozza nekem valamikor délelőtt, hogy tudjak még egy jót csavarogni, mert én bizony most már szülni fogok és kész pasz! De aztán én úgy bealudtam, hogy nem tudtam volna visszavinni a melóhelyére és megbeszéltük, hogy akkor majd délben hozza a kocsit! Úgyis lett, ő hozta én pedig vittem a munkahelyére! Kint a telepen a srácok kérdezték, hogy hogy vagyok! Hát mondom olyan nagyon terhesen a legtalálobb kifejezés! De akkor már( egy óra tájban volt) furán éreztem magam! Mondtam a páromnak, hogy én ma beszaladok a tescoba és vásárolok, meg egy kicsit csavargok, csak előtte lerakom a gyerekeket a nővéremnél, egyedül akarok lógni kicsit!
Lepasszoltam őket és bementem a Tescoba, ahol van egy jó kis ruha üzlet és vettem gyorsan két rucit! aztán bementem főznivalót vásárolni, de meg-meg álltam mert időnként jöttek a fájdalmak! Hívott a párom, hogy minden oké-e! Mondom, persze csak legyél telefon közelben, mert van egy olyan érzésem, hogy ma megyünk szülni! Aztán felmentem a gyerekekért a tesómhoz, ahol üldögéltem egy órát, mert még mindig jöttek érdekes fájdalmak! A Tesóm látta rajtam, hogy valami készülődik és mondta is! Én is tudtam, hogy ebből már valószínűleg szülés lesz, de mivel ő egy kicsit parás, nem akartam ráijeszteni! Enyhék voltak még a fájások, még úgy voltam vele, akár le is állhat! De valami különös mondom éreztem, hogy ez a nagy nap! :lol: Még a párom megkért, hogy menjek el neki festékboltba, mert be kell fejeznie egy kocsit, és ő nem érne oda! Gondoltam, miért is ne, hátha be tudja szegénykém fejezni! A festékboltba közölték, hogy vigyek valamit a kocsiról másképp nem fog menni! Oké, elmentem apósékhoz, ott volt az az autó és elvittem a festékboltba, de megkértem a sógórom, hogy jöjjön velem, mert nem vagyok a toppon! Akkor már kezdtek erősödni a fájások! Mire kikeverték a festéket már éreztem, hogy ez tuti az, és 10 percenként jöttek is a fájások! Még jó, hogy apósomék közel vannak! Visszafelé a kertek alatt mentünk, mert már nem mertem kimenni főútra! És bizony jött is a fájás! Ránéztem a sógoromra, mondtam neki, hogy ne ijedjen meg, de ma szülni fogok, beindultak a dolgok! Képzelhetitek azt a fejet, amit vágott! :lol:
Pont amikor visszaértünk jött egy rohadt erős fájás! Jól ki volt számolva!
Hívtam a párom, hogy szülünk és én onnan már nem mozdulok, gyorsan jöjjön értem! Utána hívtam a dokinénit, aki közölte, hogy pont most ért le a Balcsira, de ne izguljak, odaszól a kórházba! De induljunk, ne várjunk semmire! Adtam a lányomnak egy puszit és mondtam, hogy kishúgi ma úgy döntött, szeretne kibújni! De a kisfiam viszont nem jött oda, és mintha haragudna úgy csinált! Kicsit ez rosszul érintett!
Még megálltunk otthon, apa is és én is lezuhanyoztunk gyorsan, bedobtuk a cuccokat a kocsiba és elindultunk! Persze, hogy pont a csúcsba kellett mennünk, egy óra alatt értünk be! Közbe a párom, hogy menjen a villamossínen inkább! ÁÁÁÁÁÁ, mondom nem kell, még mindig csak 10 perceseim vannak! Ha begyorsul, majd legfeljebb szólok, hogy húzzunk bele! 7 percesek voltak a fájások, amikor beértünk! Jött a doki, akit az én dokim ajánlott! megvizsgált! 3 újnyira nyitott méhszáj, 7 perces fájások, nem hívja fel a dokimat, mert szerinte nem biztos, hogy ideérne! Na ettől nem voltam elragadtatva! Ez a másik doki ránézésre nem volt szimpatikus valahogy, közöltem apával, hogy én ezzel nem szülök menjünk haza! Jót nevetett rajtam! Jött a szülésznő( pont, aki az nst-k alkalmával nagyon kedves volt) és egyből elmúlt mindenféle ellenérzés bennem! Kiválasztottuk a szülőszobát a 3 közül! apa leült, én mentem beöntésre! Nem kapta sok lötyit, mert otthon indulás előtt az izgalomtól voltam wc-n! Beköltöztem a wc-be, és közbe jött 3 fájás, megnéztem, hogy menny idő alatt jött, hát már csak 5 percesek voltak! ez kb háromnegyednyolcfelé volt!
Utána a biztonság kedvéért kaptam egy branült, és feltettek nst-re! Hirtelen egyre sűrűbbnek éreztem a fájásokat, kérdezte is doki, hogy hány percesek! Mondom 3! Nézi a szülésznő az nst-t, szerinte ritkább, mert a gép nem mutatja sűrűnek! Ment kifelé az ajtón, visszafordul, hű ez tényleg sűrűsődik rendesen! Én mondtam, de a gépnek úgy látszik kis fáziskésése volt! :lol:
Kiment a doki és a szülésznő is azzal, hogy szóljak, ha kakilos érzésem van! Oké, szólok! erre a párom, hogy kérdezzem meg hova lehet tenni a kamerát( én nagyon szerettem volna visszanézni a szülést). De akkor már 2 perces fájások lettek hirtelen és mondtam ,hogy intézze ezt ő, mert én már nem ezen a bolygón vagyok! És el kezdett magával sodorni az ár! Olyan, mintha egy másik dimenzióba lépne a testem! A testem diktált és én mentem vele! De már nem tudta a párom megkérdezni a kamerát, mert úgy éreztem ,hogy ez már tolófájás! Mondtam neki, apa, hívd a dokit és a szülésznőt, jön a manó kifelé! Olyan érdekesen nézett rám! Azt hitte szerintem, hogy viccelek! Kb 5x mondtam el, mire kapcsolt! Bejöttek a dokik és kérdezték: úgy érzem? Naná, hogy úgy! A doki azt montda szerintem még nem jön! De már egyet sem tudott lépni, mert látta, hogy : Úgy érzi! Ha úgy érzi, nyomjon! Hát jó, már kurvára fájt, és nagyon nyomni akartam, hát én nyomtam is! Ekkor az oldalamon feküdtem, de már fordultam is a hátamra ezerrel, csakhogy nyomhassak!
Első nyomásra más majdnem kint volt, de a másodikra, kint volt a fejebúbja! Tartsam úgy a következő fájásig! Hát tartottam, mert nem szerettem volna vágást, pedig azt hittem, hogy szétszakadok! A párom mondta, hogy barna haja van! Úgy örültem, mert erre vágytam! Na gondoltam ezt meg kell néznem és meg is néztem! Hihetetlen volt, úgy látni a fejét félig kint! De ez hatalmas erőt adott, és a következőre kint volt a feje teljesen és a 3.-ra a teste is! Annyira jó volt látni végre a kis manót, hogy zokogtam és persze apa is! Fantasztikus érzés! Apa vagy 100x elmondta, hogy anya ez nagyon ügyes volt és ez egy pluszt adott még a dolognak! A doki és a szülésznő is mondták, hogy ez nagyon ügyes volt Szilvike, így kell szülni! És persze megsimogattak! Ez nagyon jól esett! :P Szuper jó volt ilyen segítőkkel szülni és persze a manó is nagyon ügyes volt, hogy hagyta, hogy így tudjanak működni a dolgok! Nagyon imádom a párom, amiért velem volt és végig segített! Ő nélküle nem ment volna és nem is lett volna ilyen szép élmény! Bár amikor nagyon fájt, szegénynek megharaptam az ujját! De csendesen viselte!

Apa elkísérte Dominikát fürcsizni, méreckedni, öltözni és a karjaiban hozta vissza könnyes szemmel! Bár utána jött a feketeleves, mert a doki megnézte maradt-e bent valami! Hát sajna igen és mire kipucolta belőlem, már csillagokat láttam a fájdalomtól, de apa ott fogta mellettem a kisasszonyt és ez kicsit elviselhetőbbé tette azt az iszonyatos fájdalmat! Utána a szülésznővel elmentünk a zuhanyzóba, és letusoltam, utána átsétáltunk a szobába, és apa hazament! ez kb fél 11 felé, manó a csecsemősöknél! fél egykor már annyira hiányzott, hogy gondoltam, meg kérdezem, hogy legalább megnézhetném-e, hogy ő hogy van! Melegedésen volt, de a csecsemős kivette, ha akarom magammal vihetem a szobába! Hát valahogy ez nagyon tetszett! Naná, hogy vittem magammal a szobába! Tök jó volt vele ott lenni!

Mindenkinek ilyen csodálatos, fantasztikus szülést kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:P :P :P :P :P :P :P :P

kovisziszka

Kovisziszka, köszönjük szépen a részletes beszámolót! Ügyes voltál/ ügyesek voltatok! :D Nagyon szép Domi-baba, köszi a képeket is!

Kép

Kép
hmbori

Tundi GRATULALOK ZSOMBORHOZ!!! :)

Cscsi: Egyszer kb delutan 1 ora korul mondtak, hogy kapok EDA-t, de akkor mar 4 ujjnyira voltam tagulva es mivel ugy tudom, hogy ha mar ennyire tag vagy akkor mar nem lehet, vegul nem is kaptam. Eloszor megorultem, hogy vegre megszabaditanak a kinjaimtol, de igy utolag orulok, hogy nem igy alakult, mert gyakorlatilag sikerult ugy szulnom ahogy azt elterveztem. Se erzestelenites, se csaszar, se gatmetszes... Ket kicsi oltesem lett, mert azt mondtak van egy kis horzsolasom, de azonkivul semmi. :)

Lanyok, ez a valtott mellbol torteno szoptatas mit takar pontosan?
Azt, hogy megszoptatom az egyikbol, a masikat meg ugy hagyom? Csak mert nekem annyi tejem van, hogy szetmennek a melleim... Van, hogy folyamatosan folyik mind a kettobol...

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziszka,
nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetet!

Lányok, én most nagyon magam alatt vagyok.
A guláyspartira végül nem mentem, mert elmaradt... :evil: :evil:
Vagyis zajlik a grillezés, de gulyás nincs, és mint kiderült, az egész munkahely ott van, és nincs kedvem 50 idegen emberrel jópofizni angolul most. Már eléggé terhesnek érzem.. :lol:

Most főztem krumplipürét tormaszósszal, csináltam hozzá fasírtot, be is vágtam, ettől egy kicsit jobb kedvem lett..
Nem tudom, mi a bajom, mert eddig egyáltalán nem voltam türelmetlen. És szeretek kettesben lenni a férjemmel, és úgy érzem, kibírom, ha a manót csak 1-2 hét múlva látom. De mégis, ha arra gondolok, hogy 4 napos túlhordásban vagyok, és a dokinéni szerint nem is alakulnak a dolgok, háááát.. mindjárt elbőgöm magam.

Kicsit szégyellem ezt a kirohanást most, eddig egyáltalán nem volt rám ez jellemző. Lehet, hogy ki is törlöm.
Á, mindegy, elkdülöm, végülis talán megértitek...
:(

Kép
bikmakk

Kép Kristóf a nagy meccs végén Kép Krisi már szalonképesen

Sziasztok leányok és anyák !
Gili vagyok, Rilla férje és Kristóf apukája.

Kicsit rendhagyó bejelentkezésre vállalkoztam, mivel tudomásom szerint ide férfiak nem nagyon írogatnak, én is csak a képeket követtem az utolsó időszakban, de Rilla a lelkemre kötötte és komoly prioritásként kezelte, hogy Benneteket tájékoztassalak.

Bocsánat, hogy bő lére eresztem a mondókámat, de még nagyon az események hatása alatt vagyok, nem tudom elintézni annyival, hogy 3400 gramm és 53 cm, egészséges kisfiú, természetes szüléssel jött világra.

Szóval tegnap hajnali 4-kor kezdődőtt a nagy menet, mikoris Rilla átmászott rajtam az ágyon - gondoltam, hogy ez a szokásos hajnali pisilés lesz - aztán visszajött a fürdőből, és mondta, hogy folyik a magzatvíz. Én kómás is voltam, meg félreinformált is - abból indultam ki, hogy amíg nincs fájás, addig nincs szülés sem - ezért mondtam, hogy ok, aludj csak, reggel úgyis viszem NST-re, majd ott megnézik. Aztán 6-kor újabb mászás, újabb vizes bugyi, erre már komolyodtunk, rákerestünk a neten a magzatvízre, de sokkal okosabbak nem lettünk, szóval Rilla borotvált, én kicuccoltam a kocsiba, aztán fél 8-kor bementünk a soproni kórházba.

Itt nem volt sem NST, sem más, hanem egyből szülőszoba, előkészítés, aztán várás 10-ig, hátha beindulnak a fájások. Nem indultak be, így pontban 10-kor Oxytocin infúziót kapott (remélem, helyesen írom a szer nevét), erre előbb kisebb, majd kb. egy óra múlva már "rendes", komoly fájásai voltak ....ez alatt már atom, nyögős, szenvedős méhösszehúzódásokat képzeljetek el.

Aztán ez így ment este 6-ig. Tényleg szörnyű volt, mivel nagyon vajúdott, annyi változatosság volt az egészben., hogy eleinte 2óránként, majd már óránként nézték a méhszáj nyitottsági szintjét (ez a "vizsgálat" extra fájdalmas volt, mivel próbálták manuálisan tágítani is), csak sajnos nem sok eredmény volt, az első 3 órában 1 ujjnyi, majd sokáig 2 ujjnyi volt a nyitottság, tehát sehol semmi. Aztán konzílium 6 körül, itt elhatározták, hogy gerinctáji érzéstelenítést kap, hátha lazul a méhszáj, ráadásul már többször kidőlt a tartós fájdalomtól.

Hát az sem hatott megfelelően, 7 körül jött egy holtpont, ez volt a végső határidő a császármetszés elött. Azonban itt végre regisztrálták, hogy 3 ujjnyi a nyitottság, ráadásul végre tolófájásai is voltak. Szóba került, hogy kelleni fog plusz vér, de aztán ez szerencsére kimaradt, bírta a csaj a gyűrődést rendesen.

Ekkor jött a az utolsó etap, ami már látványos és megnyugtató is volt valamerre, mikor is komoly tolófájások jöttek, felvonult a fél kórház, majd meglátták Krisi buksiját - itt megtudtam, hogy van haja !

Itt mindenkit elkapott valamifajta extázis, Rilla vadul ordítva nyomott, ketten húzták a picit kifelé, ketten nyomták, én meg próbáltam motiválni.

Aztán 20.20-kor egy végső nagy nyomással kipottyant Krisi. Óriási volt, tényleg, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Vitték is egyből, mert tele volt a torka valamilyen cuccal, ezért csak szörcsögni-gurgulázni tudott, de amint azt kitisztították, egyből felsírt, ez tényleg hatalmas megkönnyebbülés volt.

Aztán lemosogatták, Rillán lementek az "utómunkálatok", én meg addig megkaptam a picit, és sztároltuk magunkat a mindvégig hősiesen a folyosón kitartó rokonságnak.

Krisi egyébként itt már nagyon frankón viselkedett, hogy kiabált, hol az ujjamba kapaszkodott, hol pedig el-elalukált. Nagyon megviselt volt szegény, de kitartott mindvégig.
Végül még szopikázott is egy kicsit - bár éhes nem volt, inkább csak alibizett - de a lényeg, hogy megtudtuk, hogy van tejci.

Hajnali egy felé mindenki ágyba került, nagyon hossz és intenzív nap volt.

Rilla jól van, bár nagyon kikészült, nincs semmi extra baj vele, a szokásos nehézségeken megy jelenleg keresztül, amin minden más kismama is. De tej van, így kap Krisi folyamatosan, és ez a lényeg.

Reggel a rutivizsgálatok során megállapították, hogy Krisit is megviselte az eröltetett menet, nyelt némi trutyit a szülőcsatornában, mert túl sokat volt ott, és ezt nem kellett volna, és elkezdett besárgulni. Szóval pár napra inkubátorba került, meglátogattuk ott is, szemmel láthatóan jól van, bár főként alszik, állítólag most a következő napokban ez lesz a fő program. Kap egy kis antibiotikumos infúziót, meg a vércukor szintjét kellett helyre rázni, de az már most normális.

Hát ez a mi kis sztorink, Rilla és KisKrisi hétfő körül jöhetnek állítólag haza, majd biztos mesél még !

Aki még várja a nagy napot, annak sok sikert és könnyű szülést kívánok, aki meg már túl van rajta, annak sok boldogságot és a kicsiknek is jó egészséget !

Kép
Kép
rilla_

Kristóf Apuka
Igazán le a kalappal ,hogy ilyen részletes beszámolót kaptunk!
Köszönjük szépen!
Nagyon Sok Boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek!

Kép
noki&potyi

Gili, nagyon szépen köszönjük a részletes beszámolót! Gratula ezúton Neked, a büszke apukának is! Nagyon jól néz ki Krisi, egyáltalán nem látszik megviseltnek a képeken!!! Nektek is sok boldogságot és kitartást, amíg haza nem ér az Anyuka és a Baba is!!! :D

Kép

Kép
hmbori

Rilla,Tündi!Sok boldogságot Nektek és a családotoknak!

Rilla férje!Jó volt olvasni az írásodat :D

Csajok!Én bővebben majd jövő héten leszek.Még szabin van a párom,és alig vagyunk itthon,ma is a Velencei tónál voltunk egész nap.

mimi12

sziasztok!

Hát csajok, most a végére már bekönnyeztem.

Minden baba nagyon gyönyörű. A szüléstörténetek, hát igen azok nem egyszerűek. Mindenki nagyon ügyes volt. A lényeg, hogy most már lassan mindannyian túl leszünk rajta.

Én holnap elvileg megyek uh-ra. de biztos semmi változás.

Dobjatok már fel egy táblát, hogy még mennyien vagyunk!!!!

Ágota: Mi van veletek? Azt hiszem elég régen voltál, már a megszokotthoz képest.

Kép

Kép
ádibaba

Rilla apa:köszönjük a beszánolóüt.Nagyon ügyesen irtad le a történéseket.
Sok boldogságot ivánok nektek!!! Kristóf nagyon édes!!! Gyönyörű kisfiú.

Sziszka: nagyon aranyos Dominika. Köszi a szüléstörténetet.Olyan jó volt olvasni.

Ma megmértem Atit a szokásos heti mérés miatt megint hizott 290 grammot igy már 3440 gr.Hihetelen kis gömböc :D
Vendég

bikmakk:
Kitartas, ugyanigy erzek!!! Mondjuk en a vasarnapi befektetestol is kesz vagyok, nem nagyon szeretnem Timit itthon hagyni ha egy mod van ra. Ugy gondoltam, hogy a szules utan z normalis, de meg plusz napokat??? :( Ez is kikeszit...
Megittam a babakoktelt, csinalt jo eros kemenyedeseket, fajasokat. Eddig. Most kezdenek enyhulni, mulni, ritkulni. Kesz vagyok. :( Nem tudom mit hoz az ejszaka, de annyira szomoru leszek, ha ebbol nem lesz most szules... Ennyire meg sosem hatott a koktel... :(

Rilla ferje, szuper, hogy ilyen reszletesen leirtad mi tortent! Neked is gratulalok! Remelem hamar kikerul az inkubatorbol Krisi. A kepen is nagyon edes!

kovisziszka:
Neked is koszi a tortenetet, elkepeszto, hogy meg vezettel a fajasok kozben!!!! En jarni alig tudok jelenleg. :roll: :oops:

baratodildi

Sziasztok!

Tündi, és Rilla,
gratulálok a babákhoz! :)

Minden baba cukorfalat! :)

Most csak gyorsan a hiányzó adatok a táblába (megmértük Ágit :D ): 53cm és 3600g (azaz kb. ennyi lehetett a szüléskor, talán kicsit több, mert négy naposan volt 3440g, az meg ugye általában a súlyvesztés mélypontja).

Ági felébredt, úgyhogy megyek is, amúgy is csöpög a tejem, alig vártam, hogy felébredjen. :D

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Tündi, Rilla, Orew, Margit, gratulálok minden új anyukának!
Jó volt olvasni a sok születéstörténetet!
Akik még nem szültek, kitartás! Az augusztusból már nincs sok hátra:).
Mira annyira jó kislány, el sem lehet mondani. Sírni még nem is nagyon hallottam, csak mikor megszületett. Első naptól mosolyog, főleg, miután telepakolta a pociját. Ma éjszaka egyszer kelt enni, reggel már engem dobott ki az ágy, mert szét akart robbani a mellem. Minden reggel csurom tej a lepedőm. pedig fejek is. Mikorra áll be vajon az a mennyiség, ami kell neki? Általában 3 óránként eszik, de van 1-2 olyan időszak, amikor órákon át fel-le kell tegyem a cicire, de ez eddig nappalra esett, szóval nem fárasztó ez sem.

Kép
Kép
Kép
oui

Jó reggelt!

Margit irt tegnap szombaton mennek haza.

Én már 5 óta fenn vagyok,pedig még Márk sincs itthon.

Jó 7végét mindenkinek.

REmélem akik szeretnének hamarosan megszülnek.
Vasárnap jövök
Vendég

Sziasztok!

Rilla és Tündi,
Gratulálok a babákhoz és jó egészséget kívánok!

Bikmakk,
teljesen megértem az érzéseid, hidd el, szerintem teljesen normális. Nálunk végül 5 napos túlhordással volt a császár, de előtte már annyit variáltak az időponttal, hogy gyakorlatilag 5 hete már egyfolytában mindenórásként kezeltek a bizonytalan terminus miatt. Sajnos nem nagyon lehet erre mást mondani, mint azt, hogy kitartás! Én a végére már komolyan kivoltam, és főleg amikor először belengették, hogy császár lehet, onnantól szinte állandóan sírtam, beszélni nem nagyon lehetett velem. Próbálj meg nem stresszelni, és csak arra gondolni, hogy most már VALÓBAN csak egy pár napról van szó.

Ildi,
Én a végére besűrítettem a bábakoktélokat, de mondjuk nálam kétes sikerrel járt. Tulajdonképpen ez volt az egyetlen, ami valódi (tényleg eléggé erős) fájásokat generált, viszont mindig leállt egy pár óra múlva. A tapasztalatom szerint az is számít, hogy mikor iszod a cuccot, nekem este sokkal jobban hatott. Kitartás!!! Ismerünk olyat, akinél tényleg használt! :wink:

Adri

Kép
Kép
flake76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?