Új privát üzeneted érkezett!

Kata,

Az jutott még eszembe, hogy biztos arra gyúr Zalán, hogy minden szülinapját tüzijátékkal ünnepeljék és ezért vár csütörtökig:)
Vendég
 


Igen, erre már én is gondoltam. De remélem, akkor lesz annyira előrelátó, hogy aznap nem 2 perc alatt akar kipottyanni, mert innen 20-án a János kórházba szerintem egyedül csak az új M0-n, Szentendre felől lehet eljutni, ami legalább másfél óra... :lol:

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Kata,

Ha nem estére időzíti Zalán az érkezését, akkor még nem lesz gáz a városban, sőt jobb a helyzet, mint egy munkanapon. Ha este akar jönni, akkor meg lehet, hogy jobban jártok, ha hívtok mentőt, az azért gyorsabban tud haladni. Tudom, hogy alapjáraton a mentő az ügyeletes kórházba visz, de a János kórházról tutira tudom, hogy van saját fizetős mentője is. Kb annyiba kerül, mint a taxi, nem vészes.
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Kata,
drukkolunk Nektek, hátha Zalán azért figyelembe veszi, hogy Nektek mikor lenne ideális :lol:

Gyöngyi,
szerintem ne izgulj, Sára jövőre már mindenre fel fog ülni!
Marietta pedig tényleg nagyon ügyes.

Reni,
mi újság, hogy álltok, feje tetején áll már a lakás?

Judit,
nem próbálod ki a méhpollen kapszulát, nekem továbbra sincs semmi bajom :D

Szandra,
jól látom, felborítottátok az emeletes ágyat?!

Anikó,
nálunk van a maci, mikor lenne jó Neked, mert akkor átugranék vele?

Anita,
kiváncsian várom a fotókat :wink:

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Sziasztok!

Dóri újra egészséges, de azóta hisztisebb, mint valaha, főleg az elmúlt pár napban. Képzeljétek egyre ügyesebben tudja fújni az orrát. Mikor valami zavarja, hoz egy darab papírt, vagy jobb esetben WC papírt, néha zsepit, és fújja az orrát. Persze azért a porszívót még nem nélkülözhetjük.

Anikó!
Végül Juditék beugrottak a cuccért péntek este, de ha itthon vagytok a héten valamelyik nap átvihetjük.

Anett!
Én is kérnék 2 db folttisztítót!

Gyöngyi!
Én megértelek, mert én parázok mindentől, ami a föld felett pörög, forog, vagy csak megy. A gáz az, hogy Zoli is parás, úgyhogy nálunk valaki más fogja ilyen helyekre vinni a lányt, mert én már a látványtól is rosszul vagyuk. Nagyon ügyes Marietta, azt hiszem a hordón én is csak négykézláb tudnék átmenni! :oops: :oops: :oops: Én már Dóri itthoni akcióitól is rosszul vagyok, mászik fel mindenre, ami még nem lenne akkora gáz, de úgy akar mindenről lejönni, mintha a földdel egyenlő lenne. Nem győzök rohangálni utána, és még időben elkapni elkapni.

Kata!
Zalán a tuti napot várja, amikor apukájának is jó! Neked pedig kitartás addig is.

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Anett,

Folttisztítót én is kérnék szépen 2 db-ot.

Orsi,
De a következő az lesz, ugyanis elfogytak a bogyók:)
Vendég
 


Szandra,

Te tudsz már arról valamit, hogy mikor lesz szülői az oviban?
Vendég
 


Orsi,

Anikóéknak bekrepált a gépük, nem tud írni, de azt üzeni, hogyha jó Nektek, akkor Tomi holnap estefelé átmenne a maciért.
Vendég
 


Sziasztok! Haladunk, de csak lassan :-) Ha végzünk hozok képeket! (Közben a kinti kerítés felújítása is zajlik/-lott, így lassabban haladunk.)
Orsi, nálunk már általában áll a feje tetején. Ati nekilódul a pakolásnak, és ember legyen a talpán, aki bírja rendezni :-)

Kata, kitartás :-) Megértelek, de még ráértek :-) Majd pénteken... szerintem. Én arra szavazok :-)

Holnap fogorvoshoz megyek :evil: :evil: Utálom, de ma kettétörtem a fogam.

Egyébként 6 óra körül hintázni szokott Ati a templomnál :-) Vagy ha nincs ilyen hőség, akkor 11 körül. De még senkivel nem találkoztam :-(

Ati gombóc nagyon megszenvedi a 6. fogacskáját. Szombaton kijött az 5., de most teljesen készen van. Ökle az arcában, zokog és 3. napja alig evett. Így most becsúszunk 9 kiló alá. Szegénykém.

Jó éjt mindenkinek! Kata, neked eseményekben gazdagot kívánok!!!!
almi
 
 


De egyszerre írtunk Orsival, pedig össze se beszéltünk. :lol: :lol: :lol: :lol:

Reni!
Mi se nagyon mocorgunk, mert nagyrészt helyben megoldjuk a csúszdázást, hintázást, és homokozást. Este fél hét körül pedig vacsizunk általában, és már nagyon várjuk Zolit is.
Mi újság eperke ügyben, igaz ha működne se tünne fel nagyon az általad is említett kedves család miatt. Szerencsére Dóri rászokott, hogy a mi ágyunkon alszik egyedül dél körül, és ilyenkor mindent becsukok, lehúzok, ami növeli a zajvédelmet. Bár igazából eddig is közel ilyen hangosak voltak, csak most lehet, hogy többet vannak a ti oldalatokon.

Szandra, Anita!
Remélem, hamarosan meg tudunk benneteket vigasztalni! 8) 8) 8)

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Sziasztok!

Judit,
Köszi a közvetítést, de meg tudnán adni priviben az Anikó tel.számát, mert vásásrolni készülünk, és nem tudom mikor érünk haza, mert ugye Levitől is függ, hogy mikor tudunk elindulni. Azért én is megadom az enyémet.
A Manuka Honey-s, méhpollenes kapcsolat neve: KÖKÉNY FERENC, tel.száma: 06-30-275-91-14, én felhívtam, és másnap már itt is volt nálam, 4.600 Ft (számla nélkül!!!), de ez 200 db, én reggel+este szedek egyet-egyet, így elég 3 hónapig.

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Na megint sikerült egyszerre írnunk Adrival, lehet hogy tesók vagyunk, ezért vagyunk ennyire egy hullámhosszon :lol:

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Judit!
Nem tudok még semmit a szülőivel kapcsolatban. Ha minden igaz akkor aug. utolsó hetén lesz csak.

Sz
szandrakiss
 
 


Reggel óta munkában vagyok :-) Már megfőztem és szobát is festettem, de már letettem a lantot, mert szerintem Ati hamarosan megint felébred. Remélem holnapra már csak a pakolás marad!

Mi nem szereltünk fel a hintát, pedig kapott Ati, majd télen. Most én szeretek kimozdulni itthonról, ezért bármerre járok lesem, hogy hol tudunk megállni. Ha pedig itthon vagyok, akkor sétával egybekötve van hinti :-)

A "napközivel" kapcsolatban semmi konkrét. Engedélyük szerintem nincs rá, mivel végül egyik tulajdonos sem járult hozzá. Most jönnek-mennek az emberek. Szerintem szeptembertől gyűjti őket. Gondolom ha összejön megfelelő számú gyerkőc, akkor engedélyezteti, vagyis megpróbálja. De mondom, végül itt a házban senki nem írja neki alá. A nő az beszél, amit az ember éppen hallani akar. Marhára nincs hiteles szava, mindenkit ott ver át, ahol lehet. És még mellé pofátlan is, hogy mindenki akarata ellenére ő "csak az ismerősei gyerekeire vigyáz". Én a szülőket sem értem. Nem vinném a gyerekemet olyan helyre, ahol ha bármi történik még felelősségre sem tudom vonni... Bár ki tudja, hogy nekik mit ad elő ez a "hölgy"...
almi
 
 


Lányok, az SZTK-ban voltatok már fogorvosnál? Kihez érdemes menni? Tegnap begyulladt a fogam, a jobb fülem és a jobb mandulám. Mikor máskor történne mindez, ha nem most? :evil: Úgyhogy délután vagy holnap reggel be kellene szaladnom az SZTK-ba, de nem tudom, kihez merjek menni...

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Kata, látod ezt a kérdést én is felvetettem néhány hete, de semmi válasz, ezért megyek ma be a Városligethez. Nem mertem találomra menni senkihez. Jobbulást neked!!! (És őszintén gratulálok a 39. hét betöltéséhez!!! Zalán jó fiú :-) Hamarosan megölelgetheted!!)
almi
 
 


Kata!

Dr. Csorba azt hiszem így hívják, akihez a szomszédom jár, és ő jónak találja. De lehet, hogy Gyöngyi többet tud segíteni.

a.
kállai
 
 


Kukucs :)

Kata, a fogorvos úgy működik itt az SZTK-ben, hogy az ügyeletes fogad bármikor, de ő húz maximum, és a körzetidhez mehetsz, de ott időpontot kell egyeztetni. HA felhívod az SZTK-t, akkor megmondják, hogy kihez tartozol. Van egy Csorba nevű doki, ő állítólag rendes és van magánrendelése is, bár nem olcsó. Attila a körzetinkhez járt (Mérth Gizella), nem egy bájtündér, de rendesen megcsinálta Atti fogát és elég hamar fogadta is. Hát, kitartást.


Reni,
köszi az infókat, egyre rosszabbul fest nekem ez az ügy... ma beszélgettem drival is erről, pedig komolyan elgondolkodtam, hogy legalább megnézem Ancsinak, mert közel van. De elég elrettentő dolgok derülnek ki... :S

Szandra, Gyöngyi,
szuperek a képek, szépek a csajok!

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 


Judit!
Ha Orsiék elmennek, az se gond, mert mi biztos itthon vagyunk, és akkor én is oda tudom adni Tominak a macit.

Adrienn
Lilypie - Personal picture  Lilypie Second Birthday tickers
KépKép
jul24
 
 


Adri,

Köszi, továbbítottam Anikónak Orsi telefonszámát, Orsinak meg Anikóét, majd lerendezik:)

Kata,
A Deák Ferenc utcában van egy magán-fogorvos, valamilyen Krisztina, Horváth vagy Kovács vagy ilyesmi:) Róla ódákat zengenek.
Vendég
 


Kata,
én Dr Szász Erzsébethez jártam a Zöldfa utcába, én meg voltam vele elégedve
http://www.kalauz.hu/dr_szasz_erzsebet_fogszakorvos

Katus,
ugyan kicsit messzebb, de itt a z utcánkba is nem soká megnyílik a családi napközi...

Anita
putyu
 
 


Dr. Csorba, róla én is csupa jót hallottam tegnap szintén a szomszédtól. Csak addigra már bejelentkeztem....

Katus, én nem tudom, hogy pontosan mi számít jónak és rossznak, bár vannak elképzeléseim. Az biztos, hogy itt ez nem lesz hosszú életű, ha a lakás tulajdonosait is megkérdezik egyszer. Ha pedig nem - pedig kéne -, akkor be lesz jelentve a megfelelő helyen. :oops: Egyébként szerintem elég kicsik ezek a lakások ilyen dologhoz. (És a kert is). Nem igen tudom elképzelni, hogy tudnak aludni, játszani és étkezni is ezen a néhány nm-en.
almi
 
 


Köszönöm mindenkinek a segítséget! Délután már annyira fájt, hogy nem akartam tovább várni, bementem az SZTK-ba, hogy adjanak egy sorszámot ahhoz a dokihoz, ahol leggyorsabban sorra fogok kerülni. Kiderült, hogy jön a bölcsességfogam (mikor máskor???? :evil: :evil: :evil: ), de félúton elakadt. Gyógyszereket most erre nem kaphatok, úgyhogy egy kicsit rásegítettek, hogy kijöjjön, de csak félig sikerült elővarázsolni. Kaptam egy kis fertőtlenítős fájdalomcsillapítót, ami elméletileg holnapig hat, de mást nem tudtak tenni, basszuskulcs :evil: Klassz lenne úgy szülni, hogy azt sem tudom eldönteni, hogy a fogam vagy a fájás fáj jobban...

Reni, reménykedjetek abban, hogy egyik szomszéd sem írja alá a beleegyezést, és ha többen összefogtok, talán meg tudjátok torpedózni a dolgot!
Nagyon jó a kép Atiról! :)

Szandra, hová tűntek a vonalzóid?

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Kata,

Hú részvétem. Engem 15 éves korom óta megszadiz időnként a bölcsességfogam, azóta nem sikerült rendesen kinőni neki. Bár most, hogy belegondolok már vagy 2-3 éve nem jelentkezett:)
Szerintem a fogadat nem fogod érezni szülés közben:))))
Vendég
 


Sziasztok!

Kata!

Jaj, mi fog még kínozni?? :evil: :twisted:
A Deákban Varga Krisztina rendel, a Marit vittem hozzá - szuper volt. És őt ingyen nézte meg :lol: Hiába bízik bennem Anett, én nem voltam még itt az sztk-ban fogorvosnál :oops: :oops:
Remélem azért megoldódik a gond és elmúlik a fájdalmad!! Illetve átváltasz szülésikre :? :D
Én már annyira öreg vagyok, hogy nincs egy bölcsesség fogam se - csak a gondot okozzák!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Sziasztok!

Kata!
Algopyrint szerintem nyugodtan vehetsz ne, az az egyedüli fájdalom csillapító amit ilyenkor is "nyugodtan".

A vonalzókat töröltem mert még téli képek voltak fent a csajokról, akartam csinálni másikat de nem volt türelmem így várnotok kell, de ha lesz szülinapjuk akkor majd súgok :wink: , ha addig nem lennék kész.

Kárpótlásul :) :

Kép

Kép

Kép

Kép
Hajóskapitányok

Sz
szandrakiss
 
 


ne=be, nem mind1
szandrakiss
 
 


Sziasztok! Nagyon túléltem a tegnapi fogorvost :-) Kiszedte a letörött darabot, és majd kedden kipótolja. De az nem fog fájni :-) Én nagyon be tudok tojni a fogdokitól :shock: :? Miközben én ott, addig Ati Apával a Városliget szélén mozdonynézőben:
Kép 424-es, a kedvencük :-) (azt hiszem)

Kata, remélem ma már nem fáj a fogad! Algót én is vettem be a fejfájásaim miatt. De a kórházban is pirin származékot adtak fájdalomcsillapításra. Szerintem az nem árt.. meg ugye már nem korai terhességi állapotban vagy :-) Ha egyben vagy még :?: :wink:

Nálunk a káosz sosem fog megszűnni. Tegnap semmit nem haladt a férjem, mert 8kor tudott volna hozzáfogni, de akkor már inkább hagytuk mára. Addig majd ÉN, ha Ati is úgy akarja!!!
almi
 
 


Szandra,

Csak ismételni tudom magam, gyönyörű csajaid vannak! Edó tud menni abban a papucsban? Én is szemeztem nyár elején ilyesmivel Zorkának, de féltem, hogy állandóan hasra esne benne. Persze ő mindenben megoldja a lábujjhegyezést és ezáltal a hasraesést, úgyhogy gyakorlatilag tök mindegy mit adok rá:)

Lőttem az előbb pár fotót róla, csak úúúgy:)Sajna a gépünk nincs már a topon, úgyhogy elég homályos némelyik.

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Kata,

Semmi? Mondjuk a baromi nagy hidegfront, ami tegnap jött (?!) nem csodálom, hogy nem volt elég hatásos:) Állítólag a szombati sem lesz erősebb. Bízzunk a tüzijátékban:)
Vendég
 


Semmi... Pedig minden nap felhív valamelyik barátnőm vagy rokon, hogy éppen azt álmodta, hogy másnap fogok szülni, de ez Zalánt nem nagyon érdekli :)
Frontok, bölcsességfog, allergia ide vagy oda, nem történik semmi.
Holnap elmegyünk a cimboráinkhoz Fótra, onnan gyorsan beérnénk a kórházba is, ha beindulna valami - tényleg, pl. a tűzijáték hatására :lol: .

Judit, az allergiáddal mi a helyzet? Én ma egy 100-as csomag pzs felét már elfújtam, pedig múlt héten learatták a susnyát előttünk, és az ajtók-ablakok is csukva vannak :evil: .

De tényleg nem akarok panaszkodni többet, legközelebb megpróbálok majd akkor jelentkezni, ha tényleg van valami (pozitív) fejlemény :).

K.

KépKép
KépKép
kevinszpészi
 
 


Kata!
Majd én jelentkezem helyetted :D , reméljük olyan gyorsan fognak zajlani az események, hogy eszedbe sem jut majd írni!!
szandrakiss
 
 


Sziasztok!

Judit,
úgy tudom, hogy vannak már gyógyszertárak ahol lehet kapni ezt a méhpollen kapszulát.

Ortofix Gyógyászati Segédeszköz Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. - Uzsoki Kórház
1145 Budapest, Róna u. 2-14., tel.: 061-251-7333/1730,
1145 Budapest, Mexikói út 64. alagsor, tel.: 061-251-4455/116
web: www.ortofix.hu

Szabina Patika (a gyógyszertárban csak a fogkrém kapható)
1182 Budapest, Üllői út 659., tel.: 061-290-7232

Indigo Collection
Max City Lakberendezési Bevásárlóközpont, 2045, Törökbálint, Tópark u. 1/a, II. em. 209. tel.: 06-26-418123
Budapest, V. Bihari J. u. 15. tel.:06-1-3026707

Herbariashop
1111 Budapest, Karinthy F. út 20.
061-784-0237
H-P: 10-18 h
Szo: 10-13 h

január 19-től: 1123 Budapest, Győri út 1.
www.herbariashop.com



Kata,
nekem is beindult a terhesség alatt a bölcsesség fogam, és az én dokim is azt mondta, hogy az Algopyrint nyugodtan szedhetem...
Én egyébként minden tavasszal és összel szívok velük már 10 éve, mert valamelyik mindig el kezd mocorogni.
Egyet már szájsebészeten kiműtöttek, a többit felvágták, de még mindig nincsenek rendesen kinőve. Azt mondják, hogy nincs nekik már hely, nem férnek el a számban, ezért mindet ki kellene szedetnem, de nyuszi vagyok...

Orsi, Levi és Boti Baba

KépKép

KépKép
mondokorsolya
 
 


Kata,

Allergia: nem tudom, hol jobb, hol rosszabb. Hajnalban fel szoktam ébredni arra, hogy el van dugulva az orrom, jó sokáig nem bírok visszaaludni. Napközben meg ilyen hullámokban tör rám. És most már nem vagyok meggyőzödve róla, hogy bármi köze lenne ezeknek a rohamoknak a homeos bogyókhoz. De azért vettem egy újabb adagot,hátha mégis.

Orsi,
Köszi, de ennek a bigyónak az ára eléggé elrettentett. Igaz a golyókra is már ugyanennyit kifizettem...
Vendég
 


Sziasztok!

Továbbított Üzenet: :D :D :D :D :D

"Megszületett Zalán, 3250g és 54cm. 23:00-kor kezdődtek a fájások, 0:15-kor értünk be a kórházba, 3:25-kor bújt elő, hosszú fekete hajjal. Jól vagyunk, puszi."

Milyen nagy öröm ilyen üzenetet közvetíteni :D :D :D :D :D :D

Kata!
Kívánunk jó egészséget, sok tejet és minden szépet amit csak el tudsz képzelni :) .

Tami, Edó, Szandra, Zsolt!!!
szandrakiss
 
 


Azért nagyon édes ez a kisfickó, Augusztus 20-án minden évben tűzijátékkal ünnepelteti a szülinapját de volt olyan rendes, hogy nem az eszement módon beállt városon kellett keresztül mennetek! Nagyon kis kedves :D .

Sz
szandrakiss
 
 


Drága Kata, Péter és Marci :wink: !

Zalán születéséhez sok örömet, boldogságot, egészséget és sok tejcsit kívánunk! :D

Kép

Anita, Laci, Boga, Botond

Anita
putyu
 
 


Húú, Kata! Ez tényleg gyors volt!!

Kívánok sok boldogságot és egészséget nektek!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Kata! Gratulálunk neketek a kis Zalánhoz! :D
almi
 
 


Úgy éltem géphez, hogy biztos megszületett Zalán:)

Kata,

Nagyon sok boldogságot, jó egészséget és sok-sok tejecskét!!!
GRATULÁLUNK!!!

Kép
Vendég
 


(nektek :-) Ati benyomott :-) :-) Csak most látom!)
almi
 
 


Judit, gondolom te meg ültél :-) :-)
almi
 
 


Reni,

Igen, ültem:) Élni még élek hál'Isten:)

Anikó megkért, hogy tolmácsoljam jókívánságukat Katáéknak.
Szóval Anikó nevében is sok-sok boldogságot és jó egészséget!
Vendég
 


Íme Zalán:

Kép

Kata azt mondta, hogy akár örökbe is fogadhatták volna annyira nem hasonlít senkire :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sz
szandrakiss
 
 


Csoda helyes fickó :-) És milyen békés...
almi
 
 


Kata!!

Gyönyörű a kisfickó, így csak rád hasonlíthat!! :lol: :lol:

Szandra!!

Köszönjük a közvetítést!!
Jó időtök van a Balcsihoz, nem panaszkodhattok!! :lol:

Judit!!

Annyira örömködtem, hogy megszületett Zalán, hogy Zorkát meg se dicsértem! :oops: Most pótlom: gyönyörű a csaj, mint mindig!


Mi meg voltunk ma Üllőn a 20-i ünnepségeken. Le voltam döbbenve, hogy mit alkottak a gyerekeknek délelőttre. Koncert, bohóc, bűvész, Hupikék törpike, zsákba macsak, persze ugrálóvár, és finomságok!
Hol van a vecsési ünnepség?????? Elméletileg Vecsés sokkal nagyobb város és szerintem több bevétellel.
Reggel amikor mentünk, akkor le volt zárva az út az önkormányzat előtt , de délben már semmi sem utalt arra, hogy bármi lesz, van, volt. Szánalmas ez a város!
És Üllőn tűzijáték is lesz este, ha valakit érdekel:legalább közel van :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


miért nem látszódnak a vonalzók??????? :cry: :cry: :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi
 
 


Zalán csodaszép kis hajas gombóc:)

Mi nagy fába vágjuk a fejszénket és bemerészkedünk Pestre tüzijátékot nézni. Anyós sem látta még, Zorka sem, úgyhogy itt a remek alkalom. Vonattal megyünk be, gondolom kocsival esélytelen lesz közlekedni, parkolni meg pláne.

A vonalzókat én sem látom napok óta.
Vendég
 


Gyöngyi, én úgy olvastam, hogy csinálják a babafalva oldalt, ezért néha eltűnnek a vonalzók.
almi
 
 


Sziasztok!!!

KATA,
NAGYON GRATULÁLUNK A TÜNDÉRMANÓHOZ!
NAGYON SZÉP! És tényleg milyen rendes, és szupergyors :D Micsoda öröm :D

Gyöngyi,
Én megmondom őszintén, hogy nem bánom, hogy nem rendeztek itt most nagyszabású dolgot. Takarékoskodjanak csak és mihamarabb rendezzék ezt a siralmas állapotot, ami a bölcsi-ovi szinten uralkodik.

Judit,
szépséges. És milyen nagy!!!

Szandra,
szuperek a képek, nagyon szépek a lányok! (De uncsi, mindig ezt mondom... :)

Reni,
szuper, hogy túl vagya a fogorvoson :D

Katus
KépKép
KépKép
KépKép
sszkata
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?