Új privát üzeneted érkezett!

Csenge viszont nem fordul hasra. A hátára is csak 3-szor fordult reggelre. Ez mikor baj? A védőnő még azt mondja, hogy nem baj, de én aggódok. A nővérek olyan hamar csináltak mindent. Oké nem szabad összehasonlítani őket, de akkor is. Egy másik fórumon 30 gyerek megfordul és mászni próbál. Csengőce csak az aki fekszik a hátás és sír. :(((((

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Edina!

Széééépek a lányok!
Kamilla egy örökmozgó, de majdnem 7 hónapos volt, mire hátról hasra tudott fordulni. Pedig egy kis pille cica, most sincs még 7.5kg, pedig holnap lesz 11 hónapos! Viszont már ül,áll, lépeget bútor mellett és már a forgolódást is imádja!
Szerintem próbáljátok a gurulás-segítő módzzert, tegyétek egy takaróba Apával, fogjátok meg a takaró 4 csücskét és a takaróval együtt görgessétek hátról hasra, hasról hátra. Ez segít megtanulni a mozgássort, viszont nem erőlteti feleslegesen a baba izmait, izületeit.
Ha nagyon aggódsz SIMA gyógytornásszal nézesd meg, ne dévényessel (nem mintha bajom lenne velük, de ez hosszú történet, ha érdekel, inkább priviben...)
Baba:

Igen, 5. és mi is meglepődtünk! Nem volt épp tervezve, legalábbis nem mostra...de így alakult, úgyhogy most örülünk neki! Hú, beszólások vannak, anyósom nem igazán tudja elfogadni, de a család többi tagja az első döbbenet után már örül neki. Az én gyerekeim meg fel vaannak dobva teljesen.
Inkább az ismerősök, rég nem látott távoli rokonok rökönyödtek meg (már aki tudja)! Aztán majd a munkahelyemen ( az oviban, ahova Lehel fog járni), biztos lesz még pár megjegyzés. Nem érdekel! Nem nyeljük az éhkopot, nem vagyunk totál eladósodva, nem vagyok hajlandó magamat felelőtlennek érezni! Remélem, minden rendben lesz és mind az 5 manónkat tisztességesen fel tudjuk nevelni!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Dytke, köszönjük! :D Levi is egy örökmozgó. Egész nap meg sem áll. Néha csak nézek, hogy ő hogy bírja még erővel mikor én már rég kifáradtam. De nem bánom, inkább legyen ilyen szerintem mint hogy csak ücsörögjön meg a tv-t nézze. Bár a tv abszolút nem érdekli. Van egy két reklám anit nagyon szeret(ha az megy se lát se hall) :lol:

Márti, jó, hogy már múlik a hányingered. A mocorgás pedig szupi! Anno én is nagyon korán kezdtem érezni Levi mocorgását. Védőnő meg mindig csak lesett, hogy igen már érzi? :)

Edina, nagyon helyesek a gyerkőcök! Mi is 6-7 hónaposak voltunk mikor Levi rendesen elkezdett forgolódni, de ha megnyugtat szerintem is vidd el egy gyógytornászhoz. Abból baj nem lehet.

Rólunk, augusztus 20-án elvileg megyünk haza Levivel ketten búcsúra. Mei Taiban viszem majd, mert vonattal megyünk és a kocsit nem tudom cipelni. Remélem jól viseli majd. Egyszer már voltunk így hosszabb úton és akkor nagyon tetszett neki. Nagyokat aludt is benne. Remélem minden rendben lesz. :)

anitapo20
 
 

 
 

Sziasztok!

Edina
Nagyon jók a képek, nekem a popsis tetszik legjobban. :)
Jó, hogy hallunk rólatok! Nekem úgy hiányoznak a többiek!

Iriccről tud valaki valamit? Szfgabi, Rozsaag, Iroko sem írt azóta. Dius, Veronika, Nikuc, Kincsesi? Lassan mindenki eltűnik. :roll:

Márti
Jó, hogy te is jelentkeztél, örülök, hogy jól alakulnak a dolgok. :)

Nekem negatív lett a tesztem, kicsit oda van a lelkem, de ez van, majd jövő hónapban újra reménykedem.

Anita
Boldog hófordulót Levinek, meg akadt a szemem a 9 hónapon.
Akartam már kérdezni, hogy a pontok végül oda értek?
Jó utat majd nektek 20- ára, biztosan minden rendben lesz, a babák jól szokták bírni, én is mindig meg vagyok ijedve, aztán rácsodálkozom, hogy milyen jól bírja az utat Kristóf.

Dytke
Igen, a sok szabad idő. Azért ma rácsodálkoztam egy két dologra, bár tudom nem vagyunk egyformák, a gyerekek sem.
Nem volt ma nálunk áram egész nap (holnap sem lesz) és anyósoméknál voltunk. Délelőtt elvitte a sógornőm aludni a gyereket, aludt két órát, majd a délutáni alváshoz nagyon nem volt kedve a kis manónak, még el is bújt. De a sógornőm felvitte, betette az ágyba és lejött. Náluk így alszik a gyerek. De én többször hallottam, hogy a gyerek kiabál. Végül a mama egy óra múlva lehozta a gyereket. Náluk nem arról van szó, hogy a gyerek sokat alszik, hanem inkább arról, hogy anyuka így szokta meg, neki így kényelmes és ráerőlteti a 2 éves gyerekre akkor is a napi kétszeri alvást, ha nem akarja. :roll: Mit csinál a kiságyba a gyerek, ha beteszik? egy idő után elalszik.
Másrészt jól leszólt ma a sógornőm, hogy súlyfelesleggel nem igazán jó dolog gyereket vállalni, persze ő a 160- as magasságával 9 kilóval szült, az nem baj. Egyébként is vacakul van a lelkem, ő még rátett, és egy picit apa is, bár lehet, hogy csak én veszem most fel, de kicsit magam alatt vagyok. Na eldugulok, sok lesz belőlem.

Kép
Kép
susytunder
 
 


90 kiló akart lenni, bocsi. :oops:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy, nem nem ért ide sajnos :cry: :cry:
Sógornőddel pedig ne foglalkozz! 160cm 90kg nem semmi :shock:

Bizony, hogy eltűnt mindenki. Én is elég ritkán jövök :oops: de azért igyekszem nem eltűnni. Sajnálnám nagyon ha mindenki eltűnne. :cry: De azért csak nem tűnünk el :wink:

anitapo20
 
 


Itt vagyok, olvasgatok, csak nem volt időm még hozzászólni!

Majd holnap remélem tudok írni, a hétvége pörgős volt, szombaton a szülinapomra aquaparkoztunk, vasárnap kirándultunk!

Jó éjt, holnap jövök, a kevés kajáláshoz és a lassú mozgásfejlődéshez van mondanivalóm! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Edina, Róza sem forgott még hat hónaposan, csak hét-nyolc hónapos kora körül, mostanra viszont gyönyörűen megy, mindig szóváteszik, akárki látja. Szerintem ez önmagában ne aggasszon.

Anita, biztos jó lesz az út, én is mei-taiban vagy hordozóban szoktam utazgatni Rózával, vidékre is, és jól bírja, remélem Levi is így lesz :)

susy, ne hagyd magad! Nagymamám bölcs mondása: nem az számít, mit mondanak, az számít, hogy ki mondja. Erre én is szoktam trenírozni magam, bár őszintén szólva kevés sikerrel, nekem többet segít ha végigbeszélem a problémát. Ha nem teszem, mar belülről.

Veronika, jó hogy itt vagytok! És boldog szülinapot! Majd mesélj!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Köszönöm lányok! Megnyugodtam!!!!!
Márti, jöhet a privi!!! Érdekel!

Itt egy link a dudáló Csengőcéről. Látni ahogy keresi, hogy hol a duda amit ütni kell. Szerintem ez tök jó egy 6 hóstól, nem?

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/c ... 7kOyB9oAdT

Márti! Én is vállalnék negyediket. De az uram a harmadikba is nehezen ment bele. Pedig úgy fog hiányozni egy pici baba...

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Sziasztok!

Wertuz - Örülök, hogy teteszett a történetünk. Mostanában én is sokat nosztalgiázok, mint Dytke. :wink: Igen,az ÁEK-ban szültem. Sajnos 1 éjszakát a nőgyógyon töltöttem, mert nem volt szabad ágy a babaás osztályon, Szabi pedig fent volt. Akkor mentem fel,a mikor akartam, na meg amikor tudtam persze. Másnap du. már átkerültem én is és Szabit is kikértem magam mellé. NEm volt a legjobb, de annál jobb volt, mint ha a folyosón kellett volna feküdnöm vagy ilyesmi. Meglátod, úgy lerepül az a 2 hónap, hogy észre se veszed! :wink: Hogy van a hasad?

Dytke - Tojásfehérje :evil: Sajnálom, hogy Ambi ennyire nem akar enni. Tényleg, ne foglakozz a beszólásokkal! Én, ha tudom, hogy kötekedő, okoskodóval van dolgom, inkább nem monsok semmit vagy azt mondom, amit hallani akar. :D De, látod, tudja Ambi, mi a jó, a torta, az bezzeg csúszott! :wink: Innen is küldök sok-sok puszit az egyévesednek! Nagyon édik a képek! És a torta is klasszul néz ki. Az ajándék pedig fantasztikus. Képzeld, Szabi fél a homoktól, meg a fűtől!
Szülés - Annyira bennem élnek azok a dolgok, amiket mondtál, írtál 1 évvel ezelőtt! És annyira csodáltalak, hogy olyan erős voltál! És ez most is így van! :wink:

Susy - Klassz lehetett a nyaralás. Lehet, ősszel mi is megyünk Karosra. Sajnálom a tesztet. Pedig úgy szorítottam! Sebaj! Majd most! :wink: Sógornő :twisted:

Pacsuli -Üdv. A többiek kb. mindent leírtak, amire kíváncsi voltál. A zsufi valóban nem túl jó, de a dokimmal nagyon elégedett voltam, tudta, hogy jó kezekben vagyunk, ennyi nekem elég volt. Első babásként nem voltam elég határozott a szopival kapcsolatban, nem álltam ki magunkért kellőképp, így voltak nehézségek az elején, de aztán rendbe jött minden. Legközelebb már tudni fogom, mit akaror, akárhol is születik majd a kistesó. (Ott, ahol a dokim épp dolgozni fog)

Edina - Gyönyörűek a csajok!
Ne aggódj még, szerintem. Szabi 6 és fél hónaposan fordult hasról hátra, meglehetősen egyedi technikával és 7 és fél hónaposan hátról hasra. De mindegyikkle úgy volt, hogy egyszer-egyszer megcsinálta, pipa, ezt is tudom, aztán hetekig semmi. Majd beindult és elkezdett pörögni, forogni. Én meg persze ezalatt hülyére aggódtam magam. :wink: Két helyre jártunk tornázni. A kórházba, ott hasonló feladatokat mutatott Ági, mint amit Márti írt. Biatorbágyon pedig olyat, hogy a térhajlatnál fogva oldara húztuk óvatosan, letettük a lábát a másikon keresztül, játékkal csalogattuk és a popóját rázogattuk, így hamarosan áthúzza magát. Szabit bazira nem érdekelte, hogy őszinte legyek.

Márti - Totál igazad van! Ne is törödj a beszólásokkal. Ahol 4-nek, jut, ott jut 5-nek is!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Susy! Sajnálom a negatív tesztet. Emlékszem milyen mikor nagyon várja az ember, hogy lásson két csíkot. Drukkolok!

Anita, én is MT-vel hordozok.De most bánom, hogy nem kendőztem jó kendővel. Valami noname kendőt vettem még Zsónál... Jobban rá kellett volna állnom. LEvi hány kiló? Hol viszed? Neked megy a csípőhordozás? Sok a kérdés... :D NEkem a csípőhordozás nem akar sikerülni! Pedig 1000szer megnéztem képeken, videón. Valahogy olyan laza lesz. De a háti megy. És levenni is! Igaz messze így még nem voltunk.

Márti, ne is törödj a megjegyzésekkel! NEkem a harmadiknál olyanokat mondtak... Mindenki a "mai világgal" jött... Nem értem! VOlt valaha "olyan világ" ahol biztosra mehetett az ember? Hiszen az élet arról szól, hogy semmi nem biztos minden változik. Apám szokta mondani, hogy " semmiesem örök, csak a változás". :D


Felhívtam egy gyógytornászt itt a faluban... MEg felhívtam a Dévényeseket is. Bocs Márti! :D Ott mondtam, hogy mi a helyzet. Megemlítettem, hogy ha felültetem megül teljesen jól. Jól lecseszett, hogy nem szabad ültetni. Oké tudom, de ha magától ülne fel akkor is így tartaná magát. Nem beszélve arról, hogy a kádban megkapaszkodik és úgy kell lefeszíteni az ujjait, hogy eressze el! :) NEm tudom. Arra nincs kapacitásom, hogy folton szórakoztassam a fekvő Csengét, hogy ne sírjon hátonfekve...

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Sziasztok!

Edina,
Pálmi is lassan csinál mindent, látom közben Bettyna leírta, én is azt akartam mondani, hogy mi gyógytornára jártunk a lassú mozgásfejlődés miatt és ott olyan gyakorlatokat mutattak, hogy a kezénél vagy combjánál fogva húzzuk lassan, óvatosan a hasrafordulás felé, de csak középig és ő billenjen át. Ezt naponta 4-5-ször kellett csinálnunk, mindkét irányba 1-1-szer karral is és lábbal is. Ezt megpróbálhatod, vagy a pokrócba tekerős forgatósat is, amit Márti ajánlott!

Dytke,
A nem evéssel kapcsolatban meg azt akartam mondani, hogy én is nagyon rossz evő voltam, konkrétan mikor már nem szoptam csak egy pohár kakaót ittam meg reggel és egész nap semmi mást! :shock: Azt mondja anyu, hogy nem túloz!!! És ez így ment jó sok hónapon keresztül, de nem haltam éhen :)

Szalamandra,
Az Aquaparkozás jó volt, csak ketten voltunk apával :) De megállapítottam, hogy tök szuper lesz majd Pálminak jövőre, képzeld még kiságyak is vannak kitéve a gyerekrésznél és épp aludt is benne egy baba :) De most így jobb volt a szülinapomra, hogy csak ketten mentünk és nem kellett folyton Pálmira figyelni, hogy mit csinál, mikor alszik, eszik, kell-e peluscsere, stb. Meg hát nem tudtunk volna apával csúszdázni se együtt, ha Pálmi ott van. De így nagyon szuper volt, tényleg jó kikapcsolódás lett és olyan szabadok voltunk és csak egymásra figyeltünk :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


veronika, örülök, hogy ilyen jól sikerült! Tényleg fontos, hogy a férjeinkkel legyenek kettesbenes programok, ezt én is így gondolom. Nálunk nincs helyben nagyszülő, így akkor mozdulunk ki ha anyósom nálunk van, nekünk jót tesz, és jó tudni, hogy közben Róza is jó kezekben van, nagyon szeretik egymást a nagymamával.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Susy!

Hát a 90 kg 160 cm-rel azért tényleg durva! És akkor még Ő szól be? Na tényleg ne törődj vele! Tudom, hogy nem mész sokra vele, de jönni fog a manó, amikor jönnie kell! és akkor nincs akadály! Nézd meg a mi esetünket is! Védekezés mellett, a ciklus 20-21. napján fogant a baácskánk. mennyi esély volt rá, hogy terhes legyek? és milyen képtelenségnek tűnik úgy szülni egy babát, hogy közben még a tőle "kettővel" idősebb testvére is csak 3 éves lesz, a legkisebb nagyteója meg nem egészen másfél? Mégis most van itt az ideje, valamiért! Véletlenek nincsenek! Nálatok is kopogtat az a kistesó, amikor kell! Én nagyon szorítok Nektek egy gyönyörű kis tavaszi-nyári babáért!

Edina!

Ahogy tudok, írok privit! De alapból az a helyzet, hogy ma nagyon divat a dévényezés. pedig tudni kell, hogy Dévény anna módszere (csodálatos, sok gyereket a kerekes székből hozott ki és állított talpra) az idegrendszeri alapú mozgásproblémákra lett kitalálva. Sok babának ezért kifejezetten erős és sok, márpedig egy mozgásfejlődésileg rendben lévő babának az a legjobb, ha magától érez rá a mozgásformákra.. Ártani persze nem fognak vele, csak esetleg feleslegesen végeztetnek a babával nen neki való gyakorlatokat (nagyrészt masszírozás és bizonyos testhelyzetekbe való helyezés). Szóval én azért kezdeném sima gyógytornásszal, mert Ő látni fogja, mire van szükség és, ha valóban kell, akkor Ő fogja a babát dévényes tornászhoz küldeni. De lehet, csak egy kis érés kell még vagy 1-2 játékos gyakorlat és akkor meg miért ordítsa végig feleslegesen egy baba a dévényes alkalmakat, ráadásul drága pénzért, mert sajnos itt is felhígult egy kicsit a dolog és sokszor azért hívják újra és újra vissza a babát, hogy fizessen csak az anyuka ( véletlen sem igaz ez mindenkire, magára, Dévény Annára pedig pláne nem), de ki ne áldozna, ha mondják, hogy szükséges, a gyereke egészségére?
Na, le is írtam mindent, amit priviben akartam...

Márti
borossné becz márta
 
 


Edina, Levi majdnem 8 kiló. Még csak az elöl hordozást próbáltam. Az már megy viszonylag gyorsan sikerül felkötnöm magamra. Először nagyon nem voltam képben, hogy hogyan kell kötni, mert valamit nem jól csináltam és a kis nyakánál nagyon szoros volt. Mire rájöttem, hogy azért mert nagyon lent volt. Valamikor úgy is viszem, hogy kint van felül a kis keze, de akkor szintén nagyon vágja a kis karja alatt így azt sem szeretem nagyon, majd ha nagyobb lesz akkor már nem fogja neki vágni. A háti hordozást meg még nem mertem kipróbálni, mert valahogy félek mert nem látom mit csinál.
A csípőhordozást még képek alapján sem igazán értem. :oops: :lol:
Én is úgy voltam Levivel mikor még nem tudott felülni, hogy állandóan hisztizett meg sírt mikor lefektettem, mert tudta ha ül akkor csupa izgalmas dolgot láthat. Nekem is azt mondta a doki nem szabad pedig amúgy nagyon szépen ült. Mostanra már ilyen probléma nincs. Magától felül hasonfekvésből is meg hanyatfekvésből is olyan pillanatok alatt, hogy csak lesek. Állásba is pikk pakk felhúzza magát. Estére mindig úgy elfárad az egésznapos ficánkolásba meg ácsorgásba, hogy fél hétkor 10 perc alatt lerendezi a vacsit és kidől mint akit kiütöttek :lol: Bár elég sokszor nyöszörög meg forgolódik mostanában biztos a meleg miatt.

Veronika, örülök, hogy jól sikerült a fürdőzés :D Mi idén nem mentünk sehova, majd talán jövőre ha Levi is nagyobb lesz. Valószínű akkor elmegyünk egyszer hármasban ,meg egyszer kettesben is. :)

anitapo20
 
 


Sziasztok!

Hát megvolt az első hátonhordozásunk! Nagyon szuper! Igaz, hogy csak itt a faluba mentem, de hát majd merészkedek messzebb is! :D Csenge is imádta!
Anita! Csak bíztatni tudlak a hátizásra!

http://www.mamka.hu/meitai.html

Innen tanultam meg hátra tenni.

Olyan vicces! Lehet, hogy mire mennénk szakemberhez Csenge összekapja magát? Reggel a hasáról a hátára fordult. Ez a negyedik alkalom! :DDDD

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Jó reggelt lányok!

Anita
Sajnálom, hogy nem ért oda a pont. :(
Az új képetek Levivel nagyon klassz. :)

Veronika
Utólag is isten éltessen nagyon sokáig!

Márti
Tudom, és igazad van, igazából nem is a negatív teszten borultam ki, csak egy picit össze jöttek a dolgok. Most már job, és várom a következő hónapot.
Egyébként valamiért anyósodra tippeltem volna, hogy beszól, nem csalódtam. :?

Köszi lányok mindenkinek a biztatást, még jó, hogy ritkán jönnek haza a sógornőmék, így csak kevésszer borulok ki tőle, pedig már apa is annyit mondta, hogy ne foglalkozzak vele, mert ő mindenkitől jobban tud mindent. Na mindegy.

Edina
Igazad van, tényleg mindenki ezzel jön, hogy a mai világba... és tudod nem is kell hozzá 3 vagy több gyerek, nekem mondták már, hogy örüljek, hogy van egy szép egészséges gyerekem, neveljem ezt, minek még hozzá egy, vagy kettő, mert mi is hármat szeretnénk. :?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Még akartam kérdezni lányok, hogy nem tud valaki egy jó asztalos? Konyha bútort kellene nekem csinálni.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy, sógórnőddel ne foglalkozz! :evil: rajtam is van súlyfelesleg, nem vagyok büszke rá, de azért amit sógornőd mond az bántó és erős túlzás :wink:
Ott lesz hamar az a második csík, én úgy érzem :wink:

Edina!
Amit Márti írt, én is írhattam volna, sokan megköveztek érte, hogy ezt le mertem írni/vagy mondani, de számos jó eredmény mellett, számtalan példáját láttam én is a felesleges dévényeztetésnek... és ezzel nem azt akarom mondani, hogy a módszer eredménytelen.
CSenge miatt ne aggódj... mi a mászással jártunk be hasonló kálváriát (számtalan orvos, neurológia, gyógytornász stb.) rávezető gyakorlatok eredménye nulla, majd elkezdett járni Lillu és utána 16 hósan döntött úgy, na jó, akkor megmutatom ezeknek a szerencsétleneknek, hogy mászni is tudok :lol: Azóta azt is tud, előtte meg hiába volt minden :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Susy! Pedig annál jobbat nem is adhat az ember, hogy van egy vagy két (esetleg több) tesvére a gyereknek. Szerintem. Az már más kérdés, hogy milyen tesók lesznek. De szerintem ez is nevelés kérdése. MErt mi marad, ha én már nem leszek? Testvér(ek) és a közös emlékek. Nem utolsó szempont, hogy jó ha van akire mindig számíthat. Nagyon naív vagyok?
Én tudok egy jó aztalost, de úgy hallom nem olcsó. Viszont kifogástalanul dolgozik! Ha lesz pénzünk rá akkor vele csináltatjuk meg a lépcsőt a felső szinre.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Én annak örülök, hogy itt van a faluban egy gyógytornász és nem kell Pesre mászni. Talán ha egy szakember mondja, hogy enm aggódjak akkor megnyugszom végre. :D

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Márti!
Sokat gondolok Rád!
Nálunk Eszter igazi ajándékgyerek. Így neveztem el, mikor már untam, hogy kérdezgették...És akartátok? Hát erre most mit mondjak....Bár nálunk a család minden részének legalább pozitív volt a hozzáállása és összességében sokkal több biztató szót kaptunk, mint rosszat.
.
És már most olyan nagynak látom Esztert.
Nálunk nincs probléma a mozgásfejlődés terén...hasról hátra fordul, kúszik...hátrafele és dühös, hogy nem éri el a kiszemelt tárgyat. És igen... szeret ülni. Ja és néha kinyomja magát négykézlábbra is.Az alvás nem a legkedvesebb elfoglaltsága, de ezen nem csodálkozom a többiek is ilyenek voltak.

Mivel már rég írtam, ezért most kívánok boldog szülinapot az összes szülinaposnak, nagynak és kicsinek egyaránt. Betti

Kép
becsengo
 
 


Elküldve: 2009 Augusztus 19 Szerda - 12:44

--------------------------------------------------------------------------------

szépen visszaalszik. És néhány kép: Eszter és Benedek Csenge, Eszter, Benedek Hintázós
--------------------------------------------------------------------------------

Kép
becsengo
 
 


Edina - de jó, hogy jöttél!!! Pont gondoltam rátok is, hogy mi lehet veletek, mikor nosztalgizáztam :) Helyesek a lurkók, és ne aggódj. Ambi is 6-7 hós volt, mikor fordulni kezdett.

Betty - köszi még egyszer. Én nem csodálom magam, inkább néha elgem van magamból. ma is. tönkretettem a férjem szülinapját, mert néha elviselhetetlen f.... tudok lenni :(:(

Vera utólag is boldog szülinapot

Susy- sajnálom a tesztet, meg hogy nem vagy a toppon. Kezet foghatunk...
Én tudok jó asztalost, láttad is a munkáit nálunk, csak az a "baj", hogy Tamásiban van (Tolna megye), és ugyan fel tudja hozni a dolgokat fuvarossal + pénzért, csak hát anyagot választani, stb. is le kell menni. Ha kell megadom az elérhetőségét.

Ambi megint nem eszik napok óta... :(

dytke
 
 


Márti, Edina - én titeket csodállak, hogy még bevallaltok /nátok gyereket. Én a 2.-on is gondolkodom. Szertnénk Ambinak mindenképpen egy tesót legalább, de azt hiszem én mégsem vagyok anyának való. pedig mindig erre vágytam, de hát tévedtem.

dytke
 
 


Dytke, higyj nekem, minden hol vannak rossz napok. :wink: gondos és szerető anya vagy, mégha most nem is ezt gondolod magadról.

Ambi elvan a szopival, meg a kevés kajával, tudom, hogy mennyire rossz, mert Lilla is ilyen volt. Én 13 hós kora körül rágtam be és elkezdtem neki a rendes kaját adni és láss csodát megtáltosodott és evett. A mai nap keriszülei vitték el kirándulni, de 11-ig nem tudtam csak a kakaóját belészuszakolni, máskor meg kieszi a fél konyhát.
Ne idegeskedj ezen, a gyerek természetét nem tudod megváltoztatni.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Dytke!

Ne mondj ilyet magadról! Elég ránézni a csodaszép kisfiad kiegyensúlyozott, elégedett kis arcára ahhoz, hogy az ember lássa, csodálatos anyukája van! Nagyon komolyan mondom! Egyre könnyebb lesz majd, a kistesóval pedig szépen összenőnek és bár most hihetetlennek tűnik, de akkor fogsz fellélegezni és szusszanni egyet előszőr, amikor látod, hogy milyen jól eljátszanak együtt és Te csak ahhoz kellesz, hogy a túl magasan lévő játékot leemeld a polcról. És olyan jó ilyenkor látni őket!
Sok szempontból nem volt könnyű dolgod Ambival, viszont annál szorosabb köztetek a kötelék! És miért ne lehetne a következő babával minden egyszerűbb! Ne hagyd ki! Kár lenne a 2. babát megfosztani egy ilyen szerető, gondoskodó, minden áldozatot vállaló anyukától, Ambit meg egy igazi pajtástól!

Becsengo!

Köszönöm! :lol:

Ildi!

Jobban vagy már?

Márti
borossné becz márta
 
 


dytke, neked tényleg sok mindenért meg kell küzdened. Megértelek, már nálunk is sokminden küzdelmesen megy. Én is azt hittem, ilyenkorra már terhes leszek, most meg nem érzem a vágyat a kisbabásságra. És ez rossz, mert mi is akarunk tesót Rózának. Nem tudom elképzelni, hogy az éjszakai hétszeri-nyolcszori kelés, a nyűgös napok mellett hol is lenne hely egy kisembernek, aki kb két óránként szeretne szopni, meg valamikor aludni is... Irigylem azokat, akik végtelenül türelmesek, és mindenkit, akinek a babája éjjel alszik, mert az valami végtelenül jó lehet... Nekem most megint hetek óta horror az éjszaka, mert végig kell csinálni, hogy néha negyed órát, néha felet, néha másfelet tudok aludni, és totál nem az én ritmusomban... Reggel annyira összetörtnek érzem magam, hogy fél óra kell, mire valanyire magamhoz térek.
Na, panasznap befejezve. Mert amúgy meg édes! :) Csak ma még nem aludt, és nem ebédelt.

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Dytke
Azt hiszem Tamási kicsit messze van, bár a ti bútorotok valóban nagyon szép, na majd meglátjuk, de nagyon köszönöm.
Egyetértek a többiekkel, eszedbe se jusson, hogy nem vagy anyának való! És tudom, hogy ez téged nem vigasztal, de Kristóf sem eszik napok óta, pedig a kedvence volt brokkolikrém leves, de mégse. Aminek örülök, hogy a gyümölcs kilószámra megy belé.

Edina
Nem biztos, hogy mindig az olcsóbb a jobb. Mennyire drága?

Mi most voltunk 18 hós oltáson, volt nagy sírás, de már örülök, hogy túl vagyunk rajta.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Kép beni és Eszter együtt "alszik"

Kép
becsengo
 
 


Na talán most sikerül a képküldés többi része is :roll:
Kép Csenge, Beni , Eszter Kép Hinta Kép Nagykalóz, kiskalóz

Kép
becsengo
 
 


Becsngo
Kis kalóz is nagy kalóz is mind tüneményes, látszik mennyire szeretik egymást.

És akkor pár kép a nyaralásról


A kilátó lentről
Kép

Szökőkút a városban a strandfürdőnél.
Kép

Kristóf pancsol
Kép

A strand bejárata-épülete távolról
Kép

Kanna virág
Kép

Sétarepülés-Kis balaton fentről
Kép

Tengernyi kanna virág az út mentén. Erről azt kell tudni, hogy ott Zalakaroson termesztik, és mindenki onnan veszi. Ott mindenhol ez a virág van, és gyönyörű.
Kép

És a kis drágám a Balatonba Keszthelyen
Kép

Kép

Kép
Kép
susytunder
 
 


Lányok, köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat!!! Az a baj, hogy Ambi az égvilágon semmit nem eszik, csak szopizik, így soha nem fogom tudni elválasztani. Mindent ledobál, játszik a kajával. próbáltam már neki adni grillkolbászt, evett belőle, de még nem tudja hogyan kell rágni, fél órát rágózik vele, aztán vagy lenyeli nagynehezen, vagy kiköpi. És nagyon nehéz az allergiája miatt nem adhatok neki se túrórudit, se semmit, pedig lehet azt megenné, bár kötve hiszem. És nem tudom fog-e enni valaha, van-e értelme próbálkozni. Nagyonszeretem szoptatni, és néha úgy vagyok vele, hogy nem is próbálkozom, szoptatom és kész, de mindig bennem van,hgoy mi van, ha pont most enne. Fél éve ez megy. És akkor mellette nem alszunk, ma 7-szer kakilt, nagyon csúnyát, jön a foga. De meddig tart ez még????? Amíg ki nem jön mind a 20? És ráadásul nagyon anyás mostanában, wc-re nem tudok elmenni nyugodtan. Becsukni nem csukhatom az ajtót, mert ott áll fel, és nem tudok kijönni. Vagy beteszem a járókába, és hallgatom, hogy ordít. Úgy érzem nem vagyok jó anyja, miért nem tudom mikor miért sír, mikor elvileg már az első hónapokban tudják az anyukák.
Még egyszer nagyon köszönöm a bíztatást, remélem hamar túljutok a holtponton, mert egyébként nem cserélném el semmiért, mert imádom mikor rámnéz, mosolyog és mondja, hogy anya, meg mikor odabújik, mert mostanában nagyon bújós, csak annyira nehéz. én meg eddig mindent elértem önerőből tűzön-vizen át, és most ez az első "feladat", amivel nagyon nehezen boldogulok. de kistesót mindenképpne kapni fog, mert nekem is van tesóm és a férjemnek is, és nagyon fontos, hogy ha mi már nem leszünk, legyen hozzá valaki nagyon közel.

becsengő- nagyon édesek a gyerkőcök!!!

dytke
 
 


Susy- nagyn jók a képek, Kristóf még midnig tünemény!!! Adj neki egy puszit az oltás helyére!!!!

dytke
 
 


Susy. A z uram szerint a középkategóriánál drágább, de minőségi munkát véget.
Ha gondolod megadom a számát.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Edina - oldalra én sem tudok kötni kendőben Ambit, de mei-tai-al szeretjükk ezt a "pózt". Meg itthon már szokjuk a háti hordozást mei-tai-al, de még egyedül nem merek így menni vele, mert nem látom, hogy levette-e a sapiját, nem tudok inni adni, ha szomjas stb. De itthon jól elvagyunk így, fel is tudom venni, és letenni is.

Susy- neked azt hiszem elfelejtettem válszolni arra, hogy milyen tortája volt Ambinak. Reszelt alma, liszt, cukor, tojás, kevés fahéj és sütőpor. Csak össze kell keverni, nagyon finom. Apának sokáig ez volt a kedvenc sütije, biztosan nem véletlen, hogy Ambinak is ízlett.

dytke
 
 


Sziasztok,
Én is hetekre eltüntem...voltunk nyaralni a balcsin, ami nagyon jól sikerült. Dávid éjszakái és nappaljai is az itthoni menetrend szerint teltek. A Balaton hideg volt neki, sírt, ahogy a lábujja beleeért, pedig a medencében való pancsolást imádja.
A héten mi sem eszünk gyümölcsöt, csak főzeléket. Reggel és uzsonnára adtam eddig gyümölcsöt, most 7 félét is kipróbáltam, semmi nem tetszett neki. Egészben pár falat barack ment, de több nem. Próbáltam kásákat, gyümölccsel, tápszerrel, de semmiből egy kanála sem!!! Kipróbáltam a főzeléket reggelire, hát 160ml-t benyomott!!! De nem adhatok neki napi 4x főzeléket?!!! Mit javasoltok?
Kínomban kipróbáltam a vajas kenyeret. Nagyon tetszett neki! Ez nem túl korai. A natúr joghurtot is imádja. Óvatoskodom, ezért naponta egy kanállal többet adok, és figyelem, de úgy tűnik, nincs allergia!Bulátát is egyedül eszi, nagyon tetszik neki.
Alvás: nappal nem alszunk csak 30 percet, azt is max 2x. Sírva kel és álmos, kipróbáltam, ha cicire teszem és mellé fekszem, akkor még 1-1,5 órát is alszik, de szinte végig a szájában lóg a cici, ahogy bealszik, beteszem a kiságyba és felébred. Mit csináljak????

Kép
ugabesz
 
 


Susy!

Képek eszméletlen jók! Szuper asztalost én is tudok, gyönyörűen dolgozik, Törökbálinton lakik. Szólj, ha érdekel. Közepes az árfekvés és eszméletlen jófej emberke!

Becsengo!


Jaaaaj, de édesek-szépek-gyönyörűek! úgy imádom a sokgyerekes képeket!

Márti
borossné becz márta
 
 


Ildi,
Nagyon-nagyon gratulálunk! Boldog babavárást! :D

Panndi,
Gyönyörűek a lányok! Magazin cimlapján is szerepelhetnének! :D

Márti,
Kirázott a hideg – jó értelemben- ahogy irtad, hogy már érzed a babamocorgást! Imádtam anno!!! :D Már ilyen hamar??? Elképesztő! :shock:

Dytke,
Boldog szülinapot Ambinak utólag is! :D Kitartás! Amennyit kibírtál már eddig, az is emberfeletti, nemcsoda, ha néha kibuksz! Minden elismerésem!!!

Nini,
Márkó nagyon ügyes, nagyon nagy fiú! :D

Edina,
Dávid is 6.5 hónaposan fordult hasról hátra és hátról hasra, addig csak feküdt. Aztán még nem volt 8 hónapos, már állt a kiságyában, szóval nagyon felgyorsult a fejlődése, most 9 hónapos és már jó ideje lépeget minden mellett. Kipróbáltam, ha vezetem, akkor jár, de nem akarom, inkább másszon :D
Nagyon szépek a gyerekek! Nagyon jók a képek, tényleg! :D

Susy,
Remélem, hamarosan pozitiv tesztet jelentesz be :D drukkolunk! Nagyon jók a nyaralós képek! :D

Becsengo,
Gyönyörűek és nagyon pajkosak a gyerkőcök! :D

Kép
ugabesz
 
 


Ugabesz, Edina,
nahát, ahány gyerek annyi féle :) Pálmit 4 hónapos korától "edzettük" gyógytornász javaslatára, hogy forduljon, így 5 hónaposan fordult meg.

Onnantól arra kellett tornáztatni, hogy kússzon, ez 8.5 hónapos korára lett meg. 9 hónapos korától ül, de még csak most kezdett el stabilan ülni egy hete és most 10 hónapos.

Négykézláb álldogál már egy hónapja és egy hete kb. már tesz meg 2-3 lépést mászásban, de ha haladni akar, akkor még hasravágja magát és kúszik. Azt is páros lábbal-páros kézzel, nem felváltva ahogy kellene... Ja meg térdel úgy, hogy a keze nincs lent, illetve úgy is áll négykézláb, hogy a térde nincs lent, a popsija áll az égnek :)

Állásról még szó sincs, a gyógytornász azt mondta, hogy ő azt szereti, ha 1 éves korukig nem állnak. Aztán anyut valamelyik nap rajtakaptam, hogy a kezénél fogva tartja Pálmit és segíti, hogy felálljon. Csak pár másodpercig áll, azt is inogva, lábujjhegyen :) De magától eszébe se jutna.

Gabesz,
én azt adok neki enni, amit megeszik... volt egy időben, hogy tejet nem akart reggelire, viszont a gyümölcsöt megette, akkor kapta azt. Volt, hogy felkelés után egy órán keresztül sem akart enni. Most megint issza a tejet ébredéskor. Úgyhogy ha épp főzit enne reggel, én adnék neki azt...

Ja, ha már melósoknál tartunk, lakásfelújításhoz jó szakembereket keresek... pont asztalosom van, de bármi más jó jöhetne...

Dytke,
szegénykém, nem csodálom, hogy kivagy. Jól megkínlódsz a dolgokkal... Nem tudsz esetleg valamilyen segítséget szerezni legalább arra, hogy alhass egy kicsit? Amúgy WC-re én úgy járok, hogy nyitva hagyom az ajtót, Pálmi mindig utánam is kúszik és bekukucskál :) Fürödni is úgy megyek, hogy beviszem magammal, leterítek egy pokrócot a kőre neki és nézi ahogy zuhanyzom :) Mert egyedül nem marad meg.

Susy,
nagyon szép helyen voltatok! Én még gyerekkoromban voltam ott, de már nem emlékszem, jó ötletet adtál majd hova menjünk legközelebb!

Becsengő,
tündériek a képek! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Gabesz - Ambi 9 hós koráig 2-3 x fél órát aludt. aztán egyszer láttam, hogy még félig alszik, cicin visszaaltattam. Ez így ment talán 3-4 hétig, hogy mindig felkelt fél óra, egy óra után, de cicin visszaaltattam, aztán meg már fel se kelt, egyben aludt délelőtt és délután 1-1,5 órát. Kívánom, hogy Dávidnál is így legyen, hogy egyedül tudjon aludni nagyokat! Örülök, hogy jó volt a nyaralás!!!
Evésben tanácsot nem tudok adni, mert ugye a saját gyerekem evésén nem igazodok ki :shock:

Vera - anyukám 250, anyósom 200 km-re van, és az éjszakákon akkor sem segít, ah itt vannak, mert oda én kellek. Volt itt anyu két hete egy hétre, most jövő héten meg jön anyósom és az anyukája két napra. De most az éjjeli alvással nincs is gond (nem akarom elkiabálni, 3 napja alszunk jobban), csak 3-4-szer kelünk. De napközben tiszta nyügi és fáj a hasa a hasmenéstől. Elkezdtem neki Chamomillat adni. Nem volt jobb ötletem, beadtam a szájába és kérte a többit :):)

Ma már jobb kedvem van azért és apának is szerencsére. Kitalálta, hogy menjün ki megnézni a Hősök terére a repülőket, mert Ambi imádja őket. Nagyon élvezte, kár, hogy rövid volt. Aztn vendégségbe mentünk volna 1-2 órára, de bealudt a kocsiban, ahogy odaértünk, így inkább hazajöttünk, hogy itthon aludjon. Kíváncsi vagyok mennyit fog aludni..

Tegna előtt 2,5 órát aludt ebéd után egyben, tegnap meg kettőt. Alakul, de inkább nem kiabálom el!!
Köszi mégegyszer a lelisegélyt :):)

dytke
 
 


Sziasztok!

Dytke
Köszönjük a gyógy puszit, átadtam. :)
Biztos jó lehetett a Hősök terén, szép idő is volt hozzá. A torta biztos nagyon finom lehetett.

Edina, Márti
Elkérném a telefon számot, aztán majd meg látjuk.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Gabesz
Még neked akartam írni, hogy amikor Kristóf nálunk így csinált, akkor én egyszerűen ott hagytam az ágyon aludni. Jól körbe raktam, sosem esett le, és jókat aludt.

Márti
Jól emlékszem, hogy Ti voltatok a férjeddel Kőszegen? Milyen volt és hol szálltatok meg?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Dytke! Muti fotót léci! Nekem ha csípőre teszem a fél mt olyan lötyögős... Biztos én szúrom el!
Ma jó bő 4 órát volt rajtam Csenge háton. Egy kínai bótba levettem és szopizott a próbafülkébe. Nagyon jól bírtam én is, ő is. Jaj! Csak az a sok öregasszony nem szólna be!!! "betakarnak ilyen melegbe?" meg "össze van préselve szegény". Jaj! De két fülem van: egyiken be, a másikon ki.

Susy:
Bencés József: 06-29/433-603

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Edina, ez az asztalos helybéli? lehet lemaradtam egy kicsit, mert ha itt lakik a közelben engem is érdekelne, ha nem is most, de pár hónapon belül aktuális lesz :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi
Bár nem engem kérdeztél, de Gombai az asztalos, én beszéltem vele, nekünk szeptember vége, de inkább október elején tudnám vállalni, viszont lehet az nekünk késő, mert nagyon sokáig lennénk széjjel, de meglátjuk. Ha pár hónap múlva lenne aktuális, beszélj vele most, mert nagyon le van kötve.

Edina
Köszi a számot.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Edina - most nem tudom lefotózni, mert alszik :) de holonap megpróbálom nem elfelejteni. Hogy érted, hogy lóg? Ugyanúgy kell elhelyezkedjen benne, mint elöl, vagy háton, csak éppen oldalt. Tulajdonképpen nem a csípőmön ül, hanem a mei-tai-ban csípőmagasságban. holnap hozom a képet is :)
Én azt szeretem, amikor reggel 7-8 táján sétálunk és az öregasszonyok sajnálják, hogy "ilyen korán felkeltettek?". Nem baj, hogy ő kelt éjjel párszor, meg ő kel reggel 6-kor, nem lenne muszáj. De nekem is két fülem van :)

dytke
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a képek! :D

Sokszor jó, hogy nekem is két fülem van :wink: Bár én még járókelőktől nem is sűrűn hallottam megjegyzést a MT-s hordozás közben. Anyukámtól visztont annál többet. Tegnap is mondta ... Nem szoros? Kap levegőt benne (ezt azért kérdezte mert elaludt és bele dőlt fejjel és csak a feje búbja látszott ki belőle) Keresztanyámmal közösen megállapítottuk, hogy anyukám paranagyi :lol: :lol: és ez teljesen komoly :) Jobban aggódik dolgokon mint én. :)

Susy, tényleg nagyon szép helyen voltatok! :D

Amúgy nagyon jó volt a tegnapi haza látogatás azt leszámítva, hogy szegénykémnek ugye ismeretlen volt a hely és amint anyukám magához akarta venni hogy babusgassa 8) :roll: rögtön sírt. Meg mindenki más kezében is. Így csak nálem volt el vagy az én közelemben. Amúgy viszont nagyon ügy fiú volt. :D

anitapo20
 
 


Sziasztok!

Edina, nagyon tudom ajánlani Nektek Éva nénit. Mi hozzá jártunk, és nagyon sokat segített Zézén. 3,5 hónaposan kerültünk hozzá, akkor a fejét sem tudta megtartani, és egyszerűen képtelen volt hason feküdni. 3 hónapot jártunk hozzá. Karácsony előtt már mászott!!
(kérlek majd add át üdvözletem)
Vendég
 


Jkriszta! Szívesen átadom. De mi a neved? Vagy elég, ha mondom, hogy Kriszta Üllőről?

Anita! Nekem a háziorvosom :shock: kérdezte meg, hogy kap-e bene levegőt. Tőle azért nem vártam.

Lányok van valakinek itt tetkója? Én gondolkozok rajta... rajzoltam is egyet és burkoltan benne vannak a lányok is.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?