Új privát üzeneted érkezett!

Zita978 az biztos, hogy szeret aludni a fiam :D csak este alszik el későn... igaz most alszik és remélem nem kel fel csak reggel :D akkor a lányod nem viszi túlzásba az alvást :shock: és hányszor alszik egy nap átlagosan? Küldök virtuálisan egy kis gofrit! Sütöttem sajtos stanglit is az is nagyon finom lett épp az imént vettem ki az utolsó darabot a sütőből :D ha kell recept szóljatok! :D

Szonce82 én is kíváncsi vagyok, hogy most milyen lesz az éjszakátok! :roll: A fiad már 7 órakor alszik? De jóóóóóóóó! Bezzeg a fiam olyan mint egy bagoly.... 8)

Kubuspace nagyon szívesen! Én majd ha eljön az ideje, hogy nem csak gyári csomagolású anyatejet eszik a drágám akkor vagy asztalra szerelhető etetőszéket veszek vagy azt a fajtát ami sokáig használható utána még asztallá meg kisszékké alakítható de szerintem előtte körülnézek hátha kapok használtat... :roll: Sajnálom Marci szopikendőjét.... nincs a szennyes tartóban vagy az ágyneműk között? Ilyen hülye helyre szokott eltűnni... és hiányolja nagyon? :roll: NAgyon jók a képek a fiadról! Igazi nagyfiú már! :D és valóban ez az alvási póóóóóz :D nem csodálom hogy a szívgörcs kerülget! :shock: :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Jaaaajj lányok meg fogtok kövezni... :cry: Apa itthon ma szólt, hogy szept. 26 szombatra hivatalosak vagyunk megint Sopronba esküvőre. Ami azt jelenti, valószínű, vasárnap nem valami hamar érünk haza. Az október első hétvégéje nagyon gáz? Akkor már lehet nincs jó idő bográcsozáshoz... :oops:

Most mi legyen???

Aug. 30 vasárnap??

Tudok majd küldeni térképet is mindenkinek, Szentendréig mindenki kitalál ugye?

Nyugodalmas jó éjszakát!
Kati

Kép
tatyi1983

Költözést illetően itthon anyáékkal megbeszéltük, ha terhes számomra a tesóim jelenléte, bátran magamra zárhatom a tetőteret (ott lakunk ugyanis) Szóval remélem nem lesz gond!

Szerintetek ha kisebb nagyobb kihagyásokkal fájdogál a petefészkem, menjek dokihoz, vagy ez szülés után normális? Mióta újra jár a piros Mikulás, azóta van ez... :oops:

Ma bicikliztünk először Milánnal. Nagyon élvezte! Ugrált az ülésben örömében! Én egy kicsit tartottam a dologtól, de azért belejöttünk. Ennek örömére meglátogattuk egy barátnőmet!:-)

Tényleg jó éjt! :wink:

Kati

Kép
tatyi1983

---
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:05-kor.
szonce82

Tatyi1983 az a baj, hogy én ennyivel előre nem tudom, hogy a férjem dolgozik vagy sem mert teljesen hozzá vagyok kötve... :( ha abból indulok ki, hogy az elmúlt hétvégéken végig dolgozott.... de remélem nem így lesz szeptemberben vagy október elején... :roll: Szerintem érdemes lenne orvossal megnézetni a fájdogálásodat mert biztos ami biztos... nem hiszem, hogy a petefészekfájdalom normális lenne szülés után én még nem mensezek valószínű azért mert szoptatok :shock: Örülök, hogy jót bicajoztatok és hogy anyukáddal meg tudtad beszélni a testvéreddel való problémát! :D

Szonce82 örülök, hogy jobb volt az éjszakátok! Az nagyon szuper, hogy ilyen korán alszik mert van időd magadra is... :D Tök jó, hogy a férjed jön már haza de az nem , hogy vissza kell mennie... és mennyi időre megy vissza? :roll: Nagyon jók a képek! Főleg az első és az utolsó ahgy meglepődött arcot vág :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Millye,
tegnap este vettünk a Teszveszen egy pihenőszéket… nagyon jó áron volt, kipróbáljuk… :)

Kubu,
imádom Marci fotót!!! Annyira helyes mindegyiken, még azokon is, ahol a kis popsiját az égnek tolja… nem semmi alvó póz. …
Ma nagyon jó éjszakánk volt, Bogi csak egyszer kelt fel, igaz akkor majdnem egy órát volt ébren, de leginkább azért mert sokat büfiztettem, mert tegnap viszonylag sokat bukott…
Most pedig már megint fél 9től alszik…

Kati,
nekünk bármelyik időpont jónak tűnik egyelőre…
Tök jó, hogy biciklizetek… örülök, hogy élvezte Milán :)

Szonce,
hihetetlen nagy csibész szemei vannak Ádámnak… nagyon huncut… jaj, várom már, hogy Bogi is így élvezze a fürcsizést… most még mindig akkor esik kétségbe, amikor a kis buksiját vizezem be…

Csatolok én is új fotókat, így alszik el Bogi szoptatás közben... és utána...

Kép

Kép
krisztacsillag

Krisztacsillag nagyon jó, hogy vettetek pihenőszéket! Nagyon édes Bogi és micsoda nagy haja van! :D

Én is teszek fel képet felbuzdulva rajtatok :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
András tündéri :)
krisztacsillag

Mennyi szép fotót tettetek fel! Bogiról ez a vállon alvós, meg kell zabálni. Milyen jó volt, mikor még Julcsim is bealudt szinte minden szopi után, meg imádott a hasamon aludni. Most már meg sem marad úgy, addig ficánkol míg lelöki magát, hát hiába, már nagylány :lol:

Kubu, köszi a linket. Julcsi is sokszor a párnájába (azaz pelusába) fúrja a fejét. Szerintem elég okosak hozzá, hogy ne fulladjanak meg :wink:
És én még abban bíztam, ha már nagyobbak a babók és tudnak kúszni, mászni, ülni, állni, forogni, akkor könnyebben elvannak egyedül. De ezek szerint nálatok ez nem így van, nem túl bíztató :shock:

Millye, köszi a gofrit :) Julcsi ma sem aludt sokat napközben, eddig egyszer másfél, egyszer egy órát, most alszik már lassan másfél órája, biztos mindjárt felkel. Ezt hozzáadva az éjjeli 10 órához az 14 óra összesen egy nap. Az végülis nem olyan kevés, nem? Andris mennyit alszik? Egyébként ez csak kb 2 hete van, előtte 2-3 órákat aludt napközben.

Kati, bicajozásért nagyon irigykedem, tök jó, hogy tetszett Milánnak. Úgy várom már, hogy Julcsit is vihessem, de azt hiszem erre még várnom kell tavaszig.
Szombaton mi is esküvőre megyünk, de a buli részén nem maradunk, jövünk haza. Vidéken lesz, nem rokonok, és nem akarjuk, hogy ott egy idegen vigyázzon Julcsira.
Szerintem október elején is van esély jóidőre, és augusztus végére sem garantált a napsütés, sőt, olyankor sokszor esik az eső. Szóval akár az október elejét is célozhatjuk szerintem, addigra remélhetőleg a szüret is lemegy. Millye, te merre laksz? Lehet, hogy valaki el tudna hozni titeket. Jó lenne, ha ti is jönnétek Andrissal :roll:

Ma megérdeklődtem a babaúszást, azt mondták, hogy 5 hós kortól lehet vinni beszoktatni a babákat. Úgyhogy majd szeptemberben megyünk, kipróbáljuk.

Na, elindult a nyöszörgés, ébredezik a kistündér....

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kriszta, nagyon édes az alvós mosolygós kép, nagyon szép kislány Bogi!

Millye, tetszenek ezek a kék szemek:)

Az én fiam már 6-kor elment aludni. Ma valahogy nem aludt annyit, mint máskor, sezért korábban fáradt. Ráadásul az órát is elnéztem ,azt hittem 6 van, s közben 5 volt, ezért megfürdettem a legényt. :)
szonce82

Sziasztok!

Kevinszpészi,
csak nem? :)

Szonce,
örülök, hogy Ádámmal már minden rendben.
Egyébként nálunk is nehezek mostanában az éjszakák, úgyhogy teljesen meg tudom érteni, hogy fáradt vagy. Beni van, amikor 2-szer is felkel, pedig 2 és 4,5 hónapos kora között végigaludta az éjszakát. Az elején azt hittem, hogy éhes, mert kevesebb volt a tejem, ezért mindig megetettem. Szerintem most már megszokásból kel fel. Addig nem hagyja abba a sírást, ameddig nem rakom rá a cicimre, aztán kettőt beleszív , behelyezkedik és alszik :)
Próbálok erőt gyűjteni, hogy leszoktassam róla.

Millye,
András már teljesen egyedül ül kitámasztás nélkül?
Beni már nagyon szeretné, de még mindig felborul.
Minden elismerésem, hogy főzöl, dolgozol, és még Andrásra is jut elég időd.
Írtad, hogy játék közben beszéljünk a babákhoz. Na nálunk ez pont nem működik :) Ha Beni jól elvan egyedül és meglát, akkor rögtön elkezd nyűglődni, hogy én is szálljak be a játékba.

Zita,
babaúszásra 4 hónapos kortól már lehet menni. A lényeg, hogy megkapja a 4 hós kötelező oltást. Mi is járunk már egy ideje és Beni nagyon szereti.

Zsuzsa,
utólag is boldog névnapot (még ha nem is most tartod :) )
Jók az alvós képek. Nálunk általában az a baj, hogy Beni kidugja a kezét vagy a lábát a rácson, teker magán egyet és beragad, aztán ki kell szabadítani :)

Egyébként a képek mindenkinél nagyon édesek. Küldjetek MÉG!

És akkor én is:

Kép

Kép

Kép

Reni
b.reni

sziasztok,
Nagyon édesek a babák, csodaszépek! :)
Én még mindig 2in1, pedig reméltem, hogy a frontoknak köszönhetően úgy dönt végre Zalán, hogy előbújik, de eddig még mindig nem történt semmi.... Én addig is szorgalmasan szedem a bogyókat, iszom a málnalevélteát :lol:
K.

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Krisztacsillag köszi :D

Zita978 van tök jó sajtos tallér receptem amit gofrisütőben is lehet sütni ha szeretnéd leírom a receptet. :D Julcsinak is jó alvókája van :D Nálunk napközben alszik olyan 11 óra körül kb fél órát (tegnap 2 órát aludt akkor) utána délután alszik 2-3 órát és késő délután fél órát majd estétől reggelig 12 órát. :D Én Pátyon lakok Budakeszi mellett :roll: én is szeretnék menni! Remélem apa nem dolgozik... az utóbbi hétvégéket végigdolgozta... :?

Szonce82 köszi :D Hogy van Ádám? Jobban alszik? Nincs már egyáltalán láza? :roll: Apa mikor jön haza? :D

B.reni Tündéri a kisfiad! Nagyon jók a képek! Látom jól eljátszik a palackkal! Hatalmasat nőtt! Mekkora a súlya? :D A fiam kitámasztás nélkül ül, de van amikor annyira belendül, hogy felborul :D de igyekszem inkább visszafektetni... akkor hasra vágja magát és nyégykézláb rugózik... ha nem éri el a dolgot akkor még inkább odakúszik :D De már nagyon négykézlábazik úgyhogy várható hogy rájön hogy kell rakosgatnia a kezét meg a lábát :D Hát nem egyszerű a munka a baba meg a háztartás.... de próbálok rugalmas lenni... :D Szóval Beni igényli, hogy játssz vele ha meglát vagy meghallja a hangodat? :shock: na akkor lefoglal rendesen... :roll:

Kevinszpészi a fiad pontosan tudja, hogy mikor akar kibújni :D lehet megvárja a 40.. hetet vagy olyan jól érzi magát, hogy marad is egy kicsit... :D Mindenesetre szorítok! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

Na itt vagyunk mi is végre. Egyszerűen nincs semmire időm ettől a kis tanktól, mindig futkosok utána vagy fegyelmezem vagy csak egyszerűen végkimerülésben eldőlök...azért olvasok csak írni nem tudok. :-(
Majd most bepótolom, szóval lehet hosszú leszek.

millye: én nem figyeltem arra a chamomilla-nál, hogy nem igyon v. egyen, hanem adtam neki óránként pénteken, mert nagyon gáz volt, meg ugye lázas is a fogától. Képzeld így is hatott, láz elmúlt és bár kicsit kókadt lett, de legalább nem ordított egész nap. Ugyanez volt szombaton is és tök jó volt. Aztán már nem is kellett adni neki.
A kisfiad csuda aranyos, jók mindig a képeid.
Nagyon szerencséd van vele, bárnem tudom a lányod milyen volt anno, de ritka az ilyen jó kisbaba, aki így elvan és hagy neked időt mindenre.
A sajtos tallért én is szeretném lszi-lszi...!!!

kevinszpészi: Nagyon drukkolok neked, hogy szuper jó szülésed legyen és Zalánnal minden simán menjen!!! Várom a híreket!!!
Jön még itt front ne aggódj....

Kubu: kissé mozgalmasak a mindennapjaitok nem??? Bár szerintem Marci is egy áldás, nem olyan ördög, mint az én Botim.
Talizhatnánk, most már nekem is van kocsim, amivel menjek. Össze kéne jönni.
Ja igen egyébként Ti másik fórummal is bandáztok, tök kivagyok...hűtlen! :-)
Egyébként Marci miért úszik nyakig a kajában? :-)

Szonce: látod milyen ügyesen végigcsináltad ezt a lázas dolgot, nem lett semmi baj. Így kell ezt, nincs ebben semmi ördöngős, csak elsőre megijed az ember.
Sajnos az alvásproblémára nem nagyon fognak neked semmit mondani, a védőnő vagy a doki sem, mert nem tudják miért van.
Lehet, hogy csak ilyen típus. Azt próbáltad már nála, hogy csak itatod, ha felkel?
A Sinlacíot miért is adod neki pontosan???

b.reni: Nekünk is ilyen volt Boti, kb. úgy fejlődik mint mi ennyi idősen. Képzeld Boti 3 hónapos koráig, mint a bunda aludt szépen éjjelente már egész korántól. Aztán mintha elvágták volna, minden éjjel min. 1x ébredt. Én is etettem eleinte, de aztán csak nyugtattam és itattam pici vízzel és aludt is tovább.
Én azt gyanítom, hogy akkor indulhattak meg a foggyökök és az okozta ezt. Nekünk az egész fogzás gáz sajnos, megszenvedünk minden fogért....:-(
Jók a képek, nagyon huncut kissrác! :-)

Jaspis: Jó pihenést nektek!!! Remélem kihúz picit a depis lustaságból!!!!

Kriszta: milyen pihenőszéket vettetek??? Megvan már? Kiváncsi vagyok, mit szól hozzá Bogi.
Egyébként ő nevetve alszik??? Annyira cuki....:-)

Kati: látom könnyen fog menni ez a szervezés is, mint az előző. Bár az könnyebb volt talán.
Minél jobban toljuk az időt a végén még téli szánkózás lesz belőle :-)
Mi elég rugalmasak vagyunk szerintem, nincs hétvégenként sok elfoglaltság, szóval majd alkalmazkodni próbálunk. Nekünk előre sosincs terv, pár nappal előtte szoktunk programot csinálni. Botival tervezni egyébként is nehéz lenne...:-)
Én is ki akarom próbálni a bicajozást majd, ha apa megszerelteti a bicajomat és veszünk rá ülést más gond már nincs is amit át kéne hidalni...:-)

Kép

Kép
silverlion

Velünk nincs semmi újdonság egyébként, csak hiányzik a Balcsi kicsit, bár jó nagyon itthon.
Elkezdtem keresni új orvost, kitaláltam, hogy a kistarcsai kórházban szeretném majd megszülni a tesót.
Be is kukkantottam a kistarcsai topikba és érdeklődtem doki után. Az egyik anyucitól kapok is egy doki kontaktot, képzeljétek nő az orvos.
Kíváncsi vagyok, elmegyek hozzá, megnézem szimpik vagyunk-e egymásnak. Neki ott az egyik szülésznő ajánlottam, akkor annyira nem lehet rossz szerintem.
Talán némileg empatikusabb is lehet egy nő, hogy mit élünk át!
Innen Kápmegyerről, ahol lakunk egyébként az M0-on közel is van.
Megnéztem a kórházat is a neten és nagyon tetszik a szülészet, van szülőszék is, szóval szimpi...:-)
Remélem azért nem rakjátok ki majd a szűrömet ebből a topikból!
:lol:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion igen nagy szerencsém van a fiammal, de alányommal sem volt probléma... bár akkor még türelmetlenebb voltam de ő is jó baba volt. Mondjuk a fiam sokkal nyugodtabb nála is pedig ő sem volt egy kapkodó... csak amikor nagyobb lett akkor voltak vele gondok mert minden babát meg akart püfölni és fogalmam sem volt róla, hogy miért ilyen verekedős :shock: :D Örülök, hogy bevált a chamomilla! :D

sajtos stangli

Hozzávalók:

- 20 dkg reszelt sajt

- 35 dkg liszt

- 12.5 dkg margarin

- 1 db tojás

- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna

- 1 dl tejföl

- só ízlés szerint- kb. 1 kávéskanállal

- 1 evőkanál étolaj

A hozzávalókat jól összegyúrtam és kis gombócokat formáltam belőle.
Tallérsütő híján, bekapcsoltam a gofrisütőm, a gombócokat vékonyra nyújtottam, betettem a gofrisütőbe és pár perc alatt megsütöttem. Isteni finom lett!
DEHOGY TESSZÜK KI A SZŰRÖDET! :D Mikorra tervezitek a tesót? :roll: Én tegnap depiztem a kistesó dolgon... nagyon szeertnék de nem biztos hogy belefér... meg minden... és épp tegnap szedtem össze a kinőtt ruhákat és pityeregtem, hogy repül az idő és nem akarooooooom.... :cry:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Millye, tényleg jó sokat alszik Andris! Köszi a receptet, gofrisütöm sajna még nincs, majd egyszer talán azt is beszerzek :)
Tényleg pityeregtél? Óóó, hát csak belefér még egy kistesó, főleg hogy Andris ilyen kis nyugis baba! Persze nem tudhatom, hogy még milyen befolyásoló tényezők vannak :roll:
Nagyon szép helyen laktok, szeretem nagyon a budai hegyeket! Tényleg nincs túl közel a szentendrei sziget hozzátok, de remélem azért meg tudjátok oldani a fuvart valahogy.

Apropó, tali, volt szó egy esetleges margitszigeti sétáról is valamelyik hétköznap. Mondjuk két hét múlva valamikor?

Szilvi, kíváncsi vagyok, hogy jön be női nőgyógyi. Nekem elég fura így elsőre, de van aki meg csak nőhöz hajlandő menni.

Reni, Beni nagyon édi arcokat tud vágni :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:06-kor.
szonce82

Zita978 na igen jó az alvókája ma fél nyolckor kelt fel aztán adtam cicit utána elkezdett játszani na gondoltam nem lesz ebből alvás már erre mire odanéztem elaludt játék közben :shock: :D A kistesó dolog anyagi szempont is és az is, hogy már nem sok idő van eldönteni mert már nem huszonéves vagyok... ketyeg a biológiai óra és fel is kell nevelni... :(

Szonce82 állítólag lehet kapni a piacokon még... de én gofrisütőben sütöm és így is jó.... vékonyra nyújtom a tésztát és jól összenyomom :D nem vált be a homeós bogyó a kelésre? :roll: Köszi a nyugtatást baba ügyben! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Képzeljétek mit kaptam ma a férjemtől... :D

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

millye, nagyon szép csokor. Valamit ünnepeltek, vagy csak úgy szerelemből?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:06-kor.
szonce82

Szonce82 nem ünneplünk semmit :D csak azért mert szeret :D ( már 13 éve )

Kép

Kép

Kép
millye

Szonce82 a férjed nem ma jön haza? :D

Kép

Kép

Kép
millye

----
szonce82

Sziasztok!

Millye,
Beni 8,33kg. Nekem már jó nehéz, leszakad a derekam.
Igen, nálunk az önálló játék kicsit nehezen megy. De ezt én rontottam el, mert az elején mindig ott akartam lenni mellette minden percben és figyeltem, hogy miket csinál, így nem igazán hagytam, hogy egyedül játsszon és jól hozzászokott, hogy ott vagyok vele.
Nagyon ügyes András, hogy már négykézláb meg tudja tartani magát és hogy önállóan ül.

Szonce,
nem tudom még, hogy hogyan fog menni az éjszakai kelésről leszoktatás, de például tegnap csak egyszer kelt fel és 10 perc ringatás után vissza is aludt. A következő ébredés fél 8kor volt. Jó lenne, ha visszaállna magától erre, de mostanában nem ez a jellemző az éjszakákra.
Gondolom nagy az öröm, hogy apa végre hazamegy :)

Szilvi,
én voltam egyszer női nőgyógyásznál. Kicsit furcsa volt, de semmi ellenérzésem sem volt vele kapcsolatban.
Akkor már végleg lemondtál a Jánosról? A barátnőd szülése miatt?
Mi is gondolkodunk kistesóban, csak fogalmam sincs, hogy mikor, pedig rám van bízva a dolog. Néha úgy gondolom, hogy simán jöhet, akár most is, máskor meg úgy, hogy szeretnék pihenni jó sokat (ami persze kizárt) és majd újult erővel nekiállni.

Kevinszpészi,
mik a hírek?

Reni
b.reni

Szonce82 remélem a férjed épségben hazaért és nagy az öröm! :D Mit főztél neki? :D

B.reni Mi 6 hónaposan megyünk mérni úgyhogy most nem tudom hány kiló a fiam, de legutoljára 8080 gramm volt. Gondolom azóta (1 hónap alatt) szedett magára pár dekát... :D Majd idővel lassan le lehet szoktatni a fiadat arról, hogy folyamatosan vele legyél és a távolból tudd figyelni, hogy mit csinál az a lényege , hogy lassan szoktatod hozzá, hogy egyedül játsszon... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak úgy betörök hozzátok...
Január végén, február elején szülők a Jánosban. Van fogadott orvosom, csak szülésznőm nincs. Tudnátok vkit ajánlani? Bármilyen más infónak is örülnék a kórházzal kapcsolatban, mert elozőleg a Schöpf-Mereiben szültem.

Előre is köszi.
További kellemes hétvégét!

Kép
csipike09

Csipike09 üdv köztünk! Gratulálok a babához! Másik babád mennyi idős? Fiú vagy lány? :D A János kórházban nagyon jók a szülésznők... Annamari vagy Gombos Katalin de szerintem mindegyik jó :D

Kép

Kép

Kép
millye

Szia Millye!

Van fiam is és lányom is :D A fiam 14, a lányom 9 éves :D Mind 2 a Schöpf Méreiben született, de sajnos az a kórház megszünt, a dokim meg elment nyugdíjba :( . Most Molnár dokinál fogok szülni (vagy császározni) és olyan ideges vagyok, mith az 1 gyerekemet várnám...

Kép
csipike09

Csipike09 akkor nálatok is nagyobb korkülönbség lesz a baba és a gyermekeid között. Miért vagy ideges a szülés miatt? Mert másnál fogsz szülni vagy az idegen hely miatt?

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, mind2 miatt. A mostani orvosomat a barátőm ajánlotta, aki most szült nála júniusban. Az orvos kedves, aranyos, kb velem 1idős és ez lesz az első közös szülésünk...szeretném ezt a babát simán megszülni, de az elöző császár miatt ez kérdéses... A kórházat szinte nem is ismerem. Voltam már ott néhányszor, de ennyi. Milyenek a nővérkék, hogy megy ott a vajúdás, szülés stb nem tudom. A barátnőm programozott császáros volt így csak erről a részről van némi infóm.
Te hogy viselted a mostani terhességet és szülést? Neked mik a tapasztalataid a kórházzal kapcs.ban?

Kép
csipike09

Csipike09 Az előző babádat császárral szülted?Volt valami komplikáció? és az első babádat is vagy azt simán? Az, hogy császár lesz vagy sem az attól is függ, hogy a heged milyen vastag, de ezt gondolom uh-val megnézi a dokid. A kórház szülészeti része nagyon szép a nővérek a csecsemősök és a szülésznők kedvesek de ez az én tapasztalatom mert nekem csupa pozitív élményem van a szüléssel kapcsolatban... szülés előtt 1 héttel van egy rossz tapasztalatom az ügyeletes orvossal kapcsolatban , de mivel neked fogadott orvosod van ilyen veled nem fordulhat elő.... A vajúdás úgy működik, hogy kapsz egy szülőszobát ahol egyedül lehetsz illetve a családtagoddal és ott vajúdsz valamint szülsz... barátságos tiszta teljesen felszerelt stb... minden szülőszobához tartozik zuhanyzó és wc. A mostani terhességem nagyon jól viseltem.... majdnem végig dolgoztam kivéve az utolsó 2 hetet :D a szülésem könnyű, csodálatos volt és nagyon romantikus :D csendben félhomályban született meg a fiam a mai napig beleborzongok ha eszembe jut :D Ha bármi kérdésed van írj! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye: köszi a receptet, ki fogom próbálni, mert szeretjük az ilyen nasikat...:-)
A kistesót jövőre tervezzük, kb. dec-jan környékén állunk neki, szeretnénk, ha megint elsőre összejönne, de ugye embert tervez....
majd meglátjuk.

Szonce: remélem feltöltődtél a férjeddel!!!

Reni: gondold el, ha most fáj a derekad, akkor én nekem milyen volt, amikor 5 kilót kellett elejétől emelgetni...most már 13,2 kiló, most mérte a védőnő és 86 cm. Mint a bolondgomba...

na most szaladok majd jövök....

puszi.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion nagyon szívesen! Én is sütök holnap egy adagot. :D kistesó... de jó! Akkor lesz Botinak egy tesója Egyébként mi is tavaly január végén álltunk neki... :D olyan jó lenne még egy baba nekünk is :roll: de lehet ez tényleg álom marad... :(

Kép

Kép

Kép
millye

-------
szonce82

Sziasztok!

Kistesó projektekkel hajrá mindenki! Millye, én nagyon szorítok neked is! Amennyire itt megismertelek azt gondolom, hogy nagyon megérdemelnél meg egy babát!

Nekünk nagyon jó hétvégénk volt.
Pénteken végre eljutottam fodrászhoz, szombaton esküvőn voltunk. Julcsi jól viselte, bár apának fel kellett vele állnia és sétálni. Hát nagyobb sikere volt a kis hurkásnak, mint a menyasszonynak :lol: Készült rólunk egy jó fotó:

Kép

Ma meg az történt, hogy Julcsinak visszajött az alvókája, lehet a tegnapi sok történés miatt, nem tudom, de nem bánnám ha maradna. Aludt kétszer két órát, aztán még egyet, aztán este is beájult 7-kor, meg se fürdettük, ilyen még nem volt.
A sok alvás meghozta a gyümölcsét, a délutáni alvás után hátrafordulva találtuk az ágyában, keresztbe feküdt és büszkén vigyorgott 8) Csak annyira dühös vagyok magamra, mert nem fotóztam le :twisted: Annyira el voltunk érzékenyülve Apával, hogy nem jutott eszembe :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Csipike09,
üdv köztünk. Én a szülésznők közül Editet ajánlom jó szívvel… nekem is ajánlották Annamarit és Anikót is, de ők nem tudtak elvállalni a nyári szabadságolások miatt… de örülök, mert Edit nagyon aranyos, sokat segített nekem.
A kórházról összességében én is csak jó dolgokat tudok írni, nekem is igazán pozitív élmény volt a szülés és a bent töltött néhány nap. Én mindenkinek szívesen ajánlom a János Kórházat.

Szonce,
Örülök, hogy örültetek egymásnak. Nincs is jobb esténként összebújni apával…:)

Tesó-kérdés,
mi is mindenképp szeretnénk kistesót, apa is rettentő lelkes, mi akkor szeretnénk elkezdeni, ha Bogi már 8-9 hónapos lesz.

Nő nőgyógyász,
nekem Miskolcon nő volt a dokim, imádtam… lazán elcsevegtünk, nem volt ez a feszengés, mint a pasi dokiknál… én tuti nála szültem volna, ha itt van Pesten!!!

Képzeljétek,
Bogit ma mértem ruci nélkül több, mint négy és fél kiló… hihetetlen, még csak 3 hete született és már 750 grammot hízott. Nem tud ilyen gyorsan edződni a kezem, a vállam, a derekam. :)

Jaj lányok,
ma annyira sajnáltam a csöpp lánykámat. Valószínűleg túlpörögte magát… a délutáni alvásából felébresztette a szomszéd lány sírása, majd a következőnél pedig az ügyetlen anyukája döntött fel egy palackot… na utána már semmivel nem tudtam visszaaltatni, olyan sírás volt, a szívem szakadt meg… még a szopizás és a fürcsi sem segített… úgy kereste a cicit, mint egy aki még sosem evett… rángatta a fejét, dobálta magát, kiabált… fürcsi után még fél órát az ölemben volt, kapott homeós bogyót és most már alszik…

És még egy fotó a végére…

Kép
krisztacsillag

sziasztok,
megjöttünk hosszúhétvégéről, kicsit kifáradva, visszaolvasok és jövök majd, ja persze Marci éppen most reklamál, felébredt akkor megyek etetni :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Zita978 köszi :D Húúúú nagyon csinik voltatok az esküvőn :shock: :D Akkor meg volt az első átfordulásotok is? Na akkor innen nincs megállás :D Örülök a jó alvásotoknak :D

Krisztacsillag de kis helyes Bogi! :D sajnálom a felébredést és a nyűgösséget. Hogy alszik Bogi mármint teljesen csend van vagy halkan szól a zene vagy valami? Mert az sem jó ha túl nagy a csend mert megszokja és minden neszre fel fog kelni... :roll:

Kubuspace de jó hogy jöttél! Merre jártatok? :D

Kép

Kép

Kép
millye

Kriszta, Bogi nagyon szépen gyarapszik, a végén még tényleg utoléri Julcsit :lol: Mi is heti 25 dekákat híztunk átlagban egész mostanáig. Nem akarom elkiabálni, de most az elmúlt héten viszont stagnált a súlya, talán nem hízik a végtelenségig :wink:

Nemalvást sajnálom, nálunk az elején Julcsi semmire sem ébredt fel, simán csináltunk mellette mindent, most egy ideje viszont már csendben kell lenni, mert felébred minden zajra :roll:

Végre volt egy szuper éjszakánk. Írtam ugye, hogy tegnap 7-kor beájult fürdés nélkül, aztán 10-kor felébredt, kapott tiszta pelust, alvós rucit meg cicit, aztán aludt tovább. Éjszaka csak egy kelés volt és a reggel 6 órás riadó is elmaradt! 7-kor ébredtem magamtól és riasztottam Apát, hogy el fog késni :lol: Aztán fél 8-kor mentem be Julcsihoz, már ébren volt és játszott az állatkáival :o Teljesen meg voltunk lepődve, eddig ébredés után mindig sírás volt, míg cicit nem kapott. Szóval fejlődünk :)

Most újra alszik, megyek is vasalni :D

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Millye,
ausztria, majd jövök az élménybeszámolóval, de mivel most aludt el reggel 6 óta el kell pakolnom mert úgy néz ki a lakás h sírni tudnék, utána meg megyünk vendégségbe,
éjszaka írok
puszi Nektek

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Sziasztok,

Zita,
nem is csoda, hogy népszerűbbek voltatok a menyasszonynál, nagyon jól mutattok, tényleg csinik vagytok mindketten!!!
Igen, nagyon jó ütemben hízunk, már több hurkánk van a combunkon és tokásodunk is… de nagyon jól áll nekünk :D

Millye,
Boginál van, hogy porszívózni lehet mellette és bealszik, van, hogy teljes csend van és akkor sem. Egyébként a tévé vagy zene mindig szól… vagy legalábbis eddig szólt, most hogy nyűgösebb, altatásnál csend van.
Egyébként azon gondolkodtunk, hogy lehet, hogy tegnap csak melege volt a kis drágának… body és egy vékony, hosszú ujjú rugdalózó volt rajta. Amikor fürdetéshez levetkőztettük csend volt, békésen nézelődött… most is jól alszik takaró nélkül…

Éjszaka végül békésen aludt Bogi, igaz kétszer ébredt, egyszer 1 körül, aztán 4 körül… de csak 20 percet volt ébren mindkét alkalommal.

Szilvi,
Chicco pihenőszéket vettünk, viszonylag egyszerű konstrukció… én is kíváncsi leszek mit szól hozzá Bogi… remélem hamarosan megérkezik.
Igen, sokat mosolyog félálomban, akkor is amikor aludni készül, és akkor is, amikor ébredezik… imádom!

Kubu,
remélem jól éreztétek magatokat, várjuk a beszámolót.

Szerintetek mikor lehet elindulni egy Budapest-Miskolc útra a Bogival? Anyukámékhoz mennénk le, náluk lakik a 87 éves dédnagyi, szeretném ha ő is minél hamarabb látná a dédunokáját…

Holnap jön az új védőnő, kíváncsi leszek… ő már a 3…

A Tgyáshoz eredeti vagy másolat kell a születési anyakönyvi kivonatból? Olvastam ilyet is és olyat is…

Köszönöm!

Puszi
krisztacsillag

Krisztacsillag lehet hogy tényleg melege van a lányodnak. A fiam éjszaka is egy rövid bodyban alszik és sajnos nem lehet betakarni mert lerúgja magáról.. mindig attól félek, hogy megfázik, de eddig kopp kopp kopp nem volt még semmi baja :D A TGYÁS-hez az eredetit kellett bemutatni nekünk de most a GYED igényhez a fénymásolatot küldtem be és nem kötöttek bele... :roll: én úgy tudom, hogy január elsejétől elegendő a másolat. Hosszabb útra már simán mehettek mert úgyis végigalussza a tej meg ott van nálad úgyhogy bárhol bármikor meg tudod szoptatni :D Örülök, hogy jól telt az éjszaka! Mikor mentek a védőnőhöz vagy most csak ő megy hozzátok? De méredzkedni meg felmérésre nem kell bevinned a védőnőhöz? :roll:

Kubuspace várom aképeket és az élménybeszámolót! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Kriszta, könnyen lehet, hogy Boginak melege van a hosszú ujjú rugiban. Ebben a nagy melegben Julcsi nappal egyszál pelusban van éjjel meg egy rövid ujjú bodyban és egy textilpelus a takarója. Persze Bogi még kisebb és nincsenek olyan zsírpárnái, mint Julcsinak, de azért megpróbálhatsz kicsit könnyíteni az öltözetén :)

Szerintem nyugodtan nekivághattok az útnak, főleg ha te is úgy érzed, hogy szívesen mész. Mi 3 hetesen vittük először Julcsit a messzimamáékhoz Zalába. Oda-vissza végigaludta az utat. Azóta már nehezebb, mert most már nem alszik végig, és ha felébred egy idő után elunja magát és jön a hiszti. A másik gond meg az szokott lenni, hogy a hordozóba nagyon bemelegszik, erre figyeljetek, ne adjatok rá túl sok ruhát, mert ezekben a hordozókban nem szellőznek szegénykék semmit. Amúgy még kérdés, hogy megoldott-e a fürdés és alvás, ha ezekkel nincs gond, akkor tényleg mehettek nyugodtan, ezeknek a kicsiknek még csak annyi a fontos, hogy anya és cici legyenek a közelben :) Bedobsz pár pelust, popsitörlőt, krémet, néhány ruhácskát aztán ennyi. Később csak nehezebb lesz elindulni, mikor már mindenféle játékokat kell vinni meg a kajájukról gondoskodni, én most így látom legalábbis :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

sziasztok,

Most csak egy gyors helyzetjelentés erejéig tudtam géphez ülni: szóval mi még mindig egyben vagyunk, holnap reggel megyek CTG-re. Jó lenne már, ha történne végre valami, mert kezdek nagyon hisztissé válni :D . Bár a férjem jelezte, hogy szerdán ne szüljek, mert az az ő születésnapja, csütörtökön pedig tőlünk Vecsésről totál esélytelen eljutni a jánosba a lezárások és a programok miatt, úgyhogy izgalmas lesz a 4 napos ünnep....

Csipike, szerintem nagyon korrekt hely a János szülészete, a szülőszobák nagyon szépek és kényelmesek (ha létezik ilyen szülés közben...), és az osztályon is kedves a nővérek többsége. A csecsemősök között vannak kevésbé segítőkészek, de ha kérdezel tőlük, akkor ők is normálisak. Bár szerintem két gyerek után nem lesznek kérdéseid! :lol: Jó pocakosságot!

K.

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Millye, Szonce, Krisztacsillag, köszönöm az információkat! Így már sokkal megnyugtatóbb :) Az orvosommal is egyeztetek akkor, h ő melyik szülésznőt ajánlja.

Szonce, remélem igazad lesz és még mindenre fogok emlékezni a babázással kapcsolatban, hisz utoljára 9 éve volt pici a kezemben :D

Millye, sajnos én ezt a rehességet sokkal nehezebben viseltem az első 12 hétben mint a többit ( lehet, h a koromnak köszönhetem?) De most már jobban vagyok (kop-kop :D )

Holnap megyek 4-es tesztre...kicsit izgulok..remélem minden jó lesz.

Most szaladok vacsit főzni..

Kép
csipike09

Kriszta, Marci 7 hetes volt (és még nem volt 3kg...), amikor lementünk vele Horvátországba (ráadásul Dalmáciába). A kórházi, PIC-es dokinénik mondta, hogy nyugodtan vihetjük, egy ekkora gyereknek még gyakorlatilag mindegy, hogy hol van. Mi a 12 órás utat éjjel tettük meg, Marci aludt végig, mint a bunda, csak 3 órúnként álltunk meg, hogy meg tudjam szoptatni. Szóval szerintem nyugodtan mehettek, biztosan nem lesz semmi gáz!

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kevinszpészi, lehet hogy holnap találkozunk? Én is reggel a Jánosban kezdek a terhesgondozóban...Addig is kitartás! A pici tudja mikor kell jönnie :wink:

Kép
csipike09

Csipike, nekem 10-re kell mennem. Kék felső lesz rajtam és farmergatya - ez az egyetlen göncöm, amibe még beleférek :lol:

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kevinszpészi hűha... a végén megvárja a 40. hetet a babád! :D biztos, hogy jól érzi magát odabent :D Amúgy jó a közérzeted? Hogy bírod a meleget?

Csipike09 örülök, hogy sikerült egy kicsit megnyugtatni! :D Ha nem indiszkrét a kérdés hány éves vagy? :roll: Szorítok, hogy a négyes teszten minden rendben legyen! :D Hol csinálják a Jánosban? Szerintem nekem nem csináltak ilyet... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?