Új privát üzeneted érkezett!

zarja: Hát ne is menj át, jól vagy te itt köztünk. Mire mi szülni megyünk, addigra te már beszámolhatsz a tapasztalataidról.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri,

majdnem eltalátad... nem éppen fuvarszervező, készletgazdálkodó logisztikus, és mellette minden más (adatbáziskezelő, és ha kell, akkor még fuvarszervező is.)... :)

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Viki!

Rengeteg diabetikus sütijük van. Nem csak egy, hanem egy csomó. Az áfonyás sajttortától az epres krémesig! :lol: :lol:
Vak vagyok, nem láttam, hogy csak hétvége jó?! :roll:
Nekem mindegy, de hétköznap délután jobb lenne. De végül is mindegy.
Vendég

Barbi!

Nekünk nemzetközi szállítmányozási cégünk van, így a másik oldalt ismerem. Nem tom mi a jobb, ha nincs meló, vagy ha még éjjel is csörög a mobil! :twisted: :twisted: :lol:
Vendég

lucababám: Én azt hittem, hogy a többieknek inkább a hétvége a jó. Sajnos nekem a hétköznap délután meg a meló miatt nem jó, de ha valamiért itthon lennék pl. vizsgálat, akkor persze szivesen megkóstolom a diétás csodáikat veletek. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri,
Ez a cég is nemzetközi (Francia egész pontosan), 180 országban van jelen, ugyan Szigetszentmiklóson van a regionális elosztó központ, és onnan rengeteg fuvar megy (hétvégén, és éjjel is), de én csak a magyar vállakozási projektekhez intézem az anyagokat, illetve amit belső használatra, marketing, illetve szerviz célra felhasználunk. Ez viszont most ebben a gazdasági helyzetben nem sok, mivel a beruházások leálltak... Amúgy nálunk is elég sokszor van, hogy túlórázni kell... sokszor 10-11-ig... de hát ilyen a rugalmas munkaidő ugyebár... :)

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

na csajok, azt hiszem elvonulok, és megpróbálok aludni... később jövök :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri,
asszem tök véletlenük megtaláltam a cégeteket a neten, persze, lehet, hogy nem... a párod szemüveges, és gipszben van a keze a weboldalon?
Most akarunk szállítmányozó céget válltani, és ehhez keresek "alanyokat", de csak belföldre, és kis csomagokhoz.
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

ő az :-) (palmsped)
Vendég

te a prodaxnál vagy, ugye? (jó tudom már nem úgy hívják...)
Vendég

Schneider-Electric

Barbi

KépKép
hbarbi80

a Prodaxot kb 1,5 éve olvasztották be a hozzánk a Schneider-be, addig külön cég volt.

Barbi

KépKép
hbarbi80

tudom, persze. De nekem marad prodax. (legalábbis egy darabig. ahogy a dévú is az maradt nem sevrolé :lol: :lol: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.17 13:50-kor.
Vendég

hát igen, a dévú az nekem is dévú marad... :D
Végül is teljesen mindegy, hisz ugyanúgy rendelek kapcsolót is, mint a középfeszültségű alkatrészekkel is. A lényegen nem változtat.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok Csajok!

Hát szépen indul a szabadságom első napja... :cry: Hajnalban be kellett vennem egy gyógyszert, mert szét akart szakadni a fejem. Reggel felkeltem és elmentem a védőnőhöz. Képzeljétek minden jó, 15 dkg-ot híztam 4 hét alatt :P Hazajövet vettem és bevettem egy homeo-s bogyót amitől meglátogatott a rókakoma :cry: Ezután próbáltam pihenni amikoris elkezdtek fúrni fölöttünk úgy, hogy a plafon majd rám szakadt. Mégnagyobb fejfájás. Grrrr. Most tértem magamhoz annyira, hogy fel bírtam kelni az ágyból, de dőlök is vissza, mert annyi erőm nincs, hogy üljek a gép előtt.

Próbállak majd követni benneteket és hozzászólni a témákhoz.

Szép napot mindenkinek.

Reni

bellerreni
Eger

Jaaaa és én is betöltöttem a 12. hetet... :lol: :lol: :lol: Utolsóként :roll:

bellerreni
Eger

Üdv közöttünk Erus!

Zarja, a doki engem is jan -ra írt ki, jan 30-ra, de eddigi tapasztalataim szerint én mindig túlhordtam a babákat 6 nappal, így gondolom most is ez lesz.

Nekem jó a tali helyszíne.

Én holnap reggel megyek AFP-re...

Kép
csipike09

Sziasztok lányok!

Grrr! :evil: :evil: :evil: Elszállt az előző hosszú levelem! Grrrrrr!

Most nincs erőm újra írni... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Bocsi, de most csak általánosságban fogok írni.

Pocakkérdés: szerintem aki vékony (mint pl. ananácska vagy én), az már nemigen tudja letagadni, eltitkolni. Pláne rég látott ismerősök, rokonok előtt. Velem is ez történt a hétvégén, mivel falunapon voltunk a párom falujában, nem úsztam meg a kérdéseket. Mondjuk én pl. ott tartok, hogy a régi szűk gatyáimba már hetek óta nem férek bele. Pedig nem híztam még egy kilót sem! (Inkább az elején 3-4-et fogytam.) Már vennem kellett szoknyát, nadrágot,hogy legyen legalább az utcára mit felvenni!

Babaruhák: én még visszafogtam magam, hogy vegyek valamit a babónak. Meg nem tudom, hogy kitől mit fogok kapni, esetleg örökölni, kölcsönkapni. Úgy irigylem azokat, akik már beszereztek valamit (ruha, ágy, babakocsi). Meg most nincs is semmi értelme beszerzőkörútra mennem, mert először a lakást kell felújítani, addig hova rakjam a cuccokat?. Remélem az ősszel már belevághatunk ebbe is.

Csuppancs: kösz a receptet, lehet a héten megcsinálom!
Vicky: Édes pofa a Sámson, remélem hamarosan széttépheti a nagy kutyákat is! (A bibliai Sámson jutott róla eszembe :oops: )
Erusverus: Ne stresszeld túl Magad! Ha bírod, akkor csinálj otthon valamit, elég először egy-két dolog, aztán terhelheted szép fokozatosan magad. A szervezeted úgyis jelzi, ha pihenés kell, de akkor azonnal dőlj le! Majd folytatod később. A párodat meg ne kínozd, ha kétségeid vannak, gyere ide sírd ki magad! Szívesen meghallgatunk és segítünk, ha tudunk!

Rólam csak annyit, hogy a hétvége kissé sűrű volt. Szombaton egész nap a falunapon voltunk a párom falujában, vittük a keresztlányunkat is. Ott voltak a párom családjából is sokan. Bográcsoltunk is és különdíjat nyertünk a kajával! Sok régi ismerős, barát is ott volt (szerintem már az egész a falu tudja a babót azóta.) Nagyon jól éreztük magunkat! Másnap bementünk anyukámékhoz egy kis ebédre, felcuccoltunk és délután értünk haza. Aztán már csak döglöttünk. A párom a macskajaj miatt, én meg a sűrű program és a hazavezetés miatt. :D :D :D

Kép
Kép
molmar

Jut eszembe!

Vasárnap megkaptam a kombiteszt eredményeit. Negatív, Down-kórra 1:21000, Edwards-kórra pedig kevesebb mint 1:50000 lett az eredmény. A különböző értékek szerintem az életkorok, az UH időpontja meg még egypár dolog miatt ilyen szélsőségesek itt a csapaton belül.

Na most mennem kell, majd később visszanézek!

Kép
Kép
molmar

molmar: Köszi a kutadícséretet, a kisebb dolgok széttépésével már próbálkozik. :D Az eredményed nagyon jó lett. A fejfájást sajnálom. Megírnád azért hogy mit kaptál rá a gyógyszertárban? Csak mert a nyaralásra azért szeretnék vinni egy pár féle homeós bogyót és a feje meg a foga könnyen megfájdulhat az embernek.
vicky79
Budapest III. kerület

erusverus: üdv köztünk. Hanyadik héten vagy?
Nekem is szinte mindig fájdogált a hasam. Már egyre ritkábban inkább csak ha idegeskedek vagy elfáradok. Azt mondta a doki, hogy a méhet tartó szalagok feszülése miatt van. Ne aggódj! Próbáld meg fokozatosan terhelni magad, tenni-venni a lakásban.

zarja: Nehogy itt hagyj minket! Az a néhány nap nem számít és Ti már ide tartoztok :wink:

reni: remélem a szabadságos fejfájásokat ezzel le is tudtad és holnaptól igazán tudsz pihenni :) Gratulálok a betöltött 12.héthez :D

molmar: gratula a kombiteszthez!

Sikerült ma felhívnom a kórházat genetikai UH időpont miatt. Úgy meglepődtem, mert holnap reggelre hívtak (azt hittem jövőhétnél hamarabb nem fog menni) Sajnos a védőnőhöz csak 27-én jutok el és ő adná a papírokat a kombinált teszthez. De azt mondta a nagyon kedves hölgy a telefonban, hogy talán anélkül is leveszik a vérem és akkor egyszerre letudom az egészet :)
Ma kora reggel vetettem le vért éhgyomorra általános labor vizsgálathoz és tök jó eredményeim lettek ( a koleszterin és cukor értékektől tartottam kicsit) :)
zuzmooo

Úgy megkívántam az édességet. Még jó hogy van itthon általában Aranka krém.por ...hmmm... Pikk-pakk elkészül és nagyon finom lett. A legjobb benne hogy a saját nyár elején eltett rumos-meggyemet tettem rá! Ez volt az első "befőtt" próbálkozásom :D
zuzmooo

Edit!

Legközelebb kérdezd meg a laborban, hogy a kismamákat nem veszik-e soron kívül? Mert pl. a régi MÁV kórház rendelőjében is soron kívül hívják be őket, és a Jánosban is! (Így is lenne korrekt)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nori: ez a cukraszda nekem is szimpatikus, a mult heten mar belefutottam a honlapjukba es akkor meg is emlitettem Ferinek, hogy benezhetnenk oda, szoval nekem tokeletes a talalkozora.

Ma beneztunk a Nextbe es attol tartok, hogy nekem tenyleg nem lesz terhesgatyam. Tavaly nexteset vettem, mert abbol van olyan hosszu, amilyen nekem kell. Hat jah, csak eppen akkor az egyeb meretem is nagyobb volt, mint most. Ma meg venni nem akartam, mert nem kell, csak gondoltam megnezem, hogy most milyen lehet a meretem.
A 8-as elso ranezesre is nagynak tunt, harom kulonbozo szabast probaltam fel, egy szovetgatyat, egy normal es egy szuk fazonu farmert a 8-asbol es mindharom nagy volt, annyi kulonbseggel, hogy a szuk fazonu mar majdnem jo volt, de egy par kg hianyzik rolam, hogy igazan jol alljon. Logott a fenekemen es a combomon. A masik ketto konkretan lecsuszott.
A sima long nem eleg, mert az csak epp a bokamat takarja. Extra long kell.
Hivtam is az eladot, hogy hozzon nekem 6os extra longot, erre kedvesen ram mosolygott, hogy ilyen meret nincs. Talan nezzem meg neten, hatha rendelni lehet toluk, de o meg ilyennel nem talalkozott. Igaza volt. En sem lattam a honlapjukon. Nem eleg, hogy finnyas vagyok, de meg meret sincs ram. Fasa. :? :?
Asszem varok egy kicsit, ugyis hizni fogok, akkor mar jo lesz a 8-as. Egyebkent mar harom napja 30 dkg-mal tobb vagyok, mint a kezdo sulyom, ugyhogy alakulok, lesz meg ebbol tobb is.
Egyebkent meg ahogy nezegettem magam derektol lefele meztelenul a jol megvilagitott probafulkeben eros emelygesbe kezdtem. Ugy nezek ki, mintha mar ot kilot hiztam volna, ez egyre rosszabb. Torna ide, vagy oda, de en kezdek cseppfolyos allapotba kerulni, iszonyat hajhalmaz lett a combom, a derekam, a csipom, a fenekem, dupla olyan narancsboros vagyok, mint voltam.
Lehet, hogy ennel a terhessegnel nem hizni fogok, csak siman atmegyek lagy zseles formatumba, ebben meg az a rossz, hogy nehezebb lesz visszaepiteni az izmaimat es eltuntetni a zsirt, mint leadni 10 kg-ot. :roll: :roll:

Mas asszem nem tortent. Jah, de. Probaltam kerni ma idopontot a midwifehoz a jovohetre es kiderult, hogy nem lehet igy, csak a midwife adhat, akit holnap erhetek el telefonon. Nagyon remelem, hogy be tud majd irni a jovohetre, akkor nem maradok le a 20. heti uh-rol, ha nem ir be, akkor viszont szerintem csuszasban leszek.
Vendég

Szia zuzmooo,

holnap kezdjük a 14. hetet. :)
Egy valamit nem értek: a 8. 11-i leletemen pont 13 hetesnek írtak, az azt megelőzőn (7. 13.) 8 hetes 1 naposnak, ami szerint még csak ezen a héten tölteném a 13. hetet. Szerintem. Vagy tévedek? Vagy mindig az éppen aktuális UH alapján írják rá a leletre a kort? Szülés várható ideje: 2010. 02. 23. (Apukám febr. 29-én született!:))
erusverus

Hali csajok, hulla vagyok. Reggel Kaposvárról Pécsre vezettem (mint írtam megint nagy sírások közepette :? ) délben hivott az anyu, hogy a papát be kell vinni Pécsre urulógiára. Így meló után Pécs Komló Pécs Komló távot még lenyomtam. Persze most Pécset átépítik, így kb a fél várost meg kellett kerülnöm mire visszaértem a kórház elé. Nem varrok ma már, inkább alszom.

Mák. Ezek itten libák a melóhelyen. Azzal példálóznak nekem, hogy az egyik kolleganő bezzeg, egy héttel a szülés előtt ment csak el, és 6 héttel utánna már vissza is jött!!!! én meg 4 és fél hónappal előbb el akarok menni, és 2!!!!! évig otthon akarok maradni. Mondtam, hogy sose voltam trendi lányka, tehát úgy csinálom ahogy én gondolom, nem pedig úgy ahogy a jelen trendi életmód és mások véleménye kívánná. Pont. Csönd lett.

zarja

zarja: Szerintem azért az sem trendi, amit az a lányka csinált. Te meg úgy csinálod, ahogy te érzed. Tényleg ne legyen semmi baj, de ha mégis, akkor még akár hamarabb is elmehetsz táppénzre (mondjuk pihenni). Nem fogja senki veszélyeztetni a babát, hogy a hülye libáknak ne kelljen dolgozni. És mi van a papával?
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok!

Aki a volt MÁV kórházba jár! Segítsetek!
A barátnőm 7 hetes terhes. Az a kérdés, hogy a 12. hetes genetikai UH és vv ott hogy működik? És mennyibe kerül?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Sajnos az uh-t nem tudom, nekem ezt a doki csinálta. A beutalót is az ő asszisztense intézte nekem. A kombinált teszt viszont biztos hogy ingyenes. Csütörtökönként van és az uh-val lehet menni.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Nekem meg most is olyan furcsa, hogy szinte semmi tunetem nincs. Ha nem lenne mar eleg kerek a pocakom, el se hinnem! De azert en is produkalok erdekes dolgokat, meg ha nem is azt, amiket Ti. Vagy egy hete el kezdett szaradni a boron, de annyira, hogy az oldalamon olyan, mintha pikkelyes lenne, es hamlik. Pedig en az elso pillanattol, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, kenegetem magam, mert en hajlamos vagyok a "csikokra", s gondoltam nem lehet eleg koran kezdeni... a Ti borotok nem valtozott?
Az is fura, hogy irjatok, hogy nem jok mar ratok az eddigi ruhaitok. Hat, en 3 kilot mar ugyesen felszedtem, de a farmerom egyaltalan nem szorit. Ez vajon attol van, hogy az en izuleteim teljesen csontosak mar, es egyaltalan nem tudnak tagulni? Mondjuk a nogyogyaszom az elso vizsgalaton, mikor meg nem is voltam terhes, kijelentette, hat, o nem sok eselyt lat egy termeszetes szulesre. Modjuk en annyira nem vagyok a nagy "termeszetesseg" hive, en szivesen bevallalnam a gerincveloi erzestelenitest is, ha lenne nalunk ilyen- nalunk meg egy kis kejgaz sincs-, de azert annyira nem vagyom hasi mutetre. Na, majd meglatjuk.
geri79

Vicky! Azt hiszem keversz valakivel! Én nem panaszkodtam itt fejfájásra, ha jól emlékszem zarja szenvedett 3 napig vele. Bár szó ami szó, ma reggel pont arra ébredtem, sajna. De gyorsan visszaaludtam és sikerült kialudnom a fejfájást, hálistennek, mert ha nagyon belelendülök, nekem nehezen múlik el.

zuzmoo! Gratula az eredményekhez! Remélem a kombin is túl leszel hamar és hasonlóan jó eredményekkel!

Zarja! Remélem nincs komoly baja a papádnak! (Nagypapád ő? Nekem már csak nagymamáim vannak, és a páromnak is. Most számoltuk össze, hogy a babónak 5 dédmamája lesz! :D ) Nem csodálom, hogy kifáradtál a mai nap. A kedves kolléganők pedig fogják be! Nehogy már ők döntsék el, hogy meddig dolgozol és meddig leszel a babával! :evil:

Kép
Kép
molmar

molmar: A párod macskajajától valahogy eljutottam odáig, hogy neked fájt a fejed. :oops: :lol: Bocsi.

geri: Nekem is száradt a bőröm, de nekem ez jót tett, mert elég zsíros volt előtte. Mondjuk furcsa volt, hogy legutóbb be kellett kenni, én sosem szoktam. És olyan helyen is vannak már fehér csíkjaim, ahol eddig nem voltak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2009.08.17 19:37-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Geri, tegnap vettem észre, hogy tiszta fehér a lábszáram, pedig kenem rendesen. Szinte hámlik le a bőröm. Királyul nézek ki.

Asszem én sem azok közé fogok tartozni akiknek a 12. hétnél elmúlik a hányinger. Ma megint újult erővel jelentkezett, bár igaz hogy én kértem a Kismanót hogy adjon jelet, jól van-e. :)

Zarja, tényleg ne foglalkozz a hülye libákkal. Nyilvánvaló hogy a saját kényelmüket féltik. Ja, és eszedbe ne jusson elköltözni másik topikba! Ide tartozol és kész. :)

Reni, gratula a 12. héthez.

Mi ma kipakoltuk nagyfiam szobáját, holnap kezd a festő. Remélem hamar túlleszünk rajta. Aztán jön a mi szobánk és mehet a tervezgetés a bébi miatti átrendezés kapcsán.

Én is bőgök minden marhaságon. Tegnap például a Született feleségeken. De nem kicsit.

Szerintem még én sem híztam, de a nadrágok már nagyon régóta kényelmetlenek. Látszani nem látszik - a párom szerint igen -, inkább csak este, mert némi puffadás még jelentkezik. Vettem a vaterán egy terhesgatyót, muszáj volt, mert ha hűvös lesz, befagy a seggem. "Igazit" még nem akarok venni, abba még bőven lesz időm belenőni, addig meg csak nagy lenne. Indulásnak bőven megteszi egy használt, amit esetleg még kicsit alakítani is kell.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vicky! semmi baj! :lol: :lol: :lol: A párom ritkán szokott már iszogatni, csak a hétvégén nagy volt a banzáj, plusz még a kedvenc énekese is fellépett a falunapon. Gondolhatod, hogy volt tombolás!! 8) 8) Bár mondjuk, most úgy néz ki, hogy a következő hétvégéken, megyünk szép sorban a barátokhoz bulizni, (eddig ugye miattam nem volt lehetőség, mivel mindig szarul voltam). Biztos, hogy ott is lesz egypár kortyocska, de ezért már nem szoktam szólni, úgyis olyan ritkán talizunk a barátokkal. Sajna elég messze laknak és a szélrózsa minden irányában ráadásul.

Kép
Kép
molmar

Sziasztok!

Barbi! Én úgy tudom, a kezdeti időkben a fekete-fehér képekért, dolgokért vannak oda a babák, meg a smile-féle arcokért. A nagyon színesek később jönnek. Jó dolog ez a sok inger, csak figyelni kell a babát, ha nyűgös lesz, elfárad, lehet, hogy pont az okozza nála.

Alvásvizsgálat: azért kellett, mert júniusban alvás közben durva légzéskimaradásai voltak Borinak. Azóta járjuk a kálváriát, ami valószínűleg szeptemberben egy kis műtétben záródik, a torokmanduláiból csípnek le. A lényeg, hogy túl vagyunk az alvásvizsgálaton. Bori jól van, csak teljesen kiakadt a napja. Nagyon büszkék vagyunk rá! Tegnap este 7-re mentünk, 3/4 9-kor szerelték fel rá a kütyüket, szegényem úgy nézett ki, mint egy robot. A fején 8, mellkasán 2, ujján 1 érzékelő, mindezek dróttal a mellkasán lévő dobozba voltak kötve, s volt egy nagyobb doboz a hasára szíjazva is, az volt összeköttetésben a számítógéppel. Ja, az orra előtt, abba is kicsit bevezetve is ment egy cső. A mérés 10-től 6-ig tartott. 11 volt, mire viszonylag elaludt, de szegénykém semerre nem tudott fordulni a sok dróttól és doboztól, a hátán tudott viszonylag jól feküdni. Az éjjel nagyon nehezen telt, Sanyi is velünk maradt, egy nagyon jól felszerelt, igényes, szép szobában voltunk. Reggel 6 után, mikor a gép leállt, Bori is felébredt, 10 perc múlva leszedték róla a drótokat, kütyüket, át kellett még mennünk az osztályra egy papírért, s 7-kor már itthon voltunk. Sanyi csak délre ment dolgozni. Borival nehezen lehetett bírni délelőtt, nagyon fáradt volt, én is csak bóbiskoltam folyamatosan, nem tudtam magamhoz térni. Aztán fél 11-kor Sanyival elaludt, én 11-kor váltottam, s aludtunk egészen fél 3-ig. 5 után jöttek vendégek, Bori nagyon ügyes volt, nem nyüszített, csak kacagott, nagyon büszkék vagyunk rá emiatt is!!!!!!!!!!! Szept. 6. után lesz hivatalos lelet, mert addig a doktornőnk szabin van, de az asszisztens mondta, hogy a horkolás és a légzéskimaradás is jól látható az alvásán, úgyhogy volt értelme végigcsinálni.

Játszószőnyeg: Borinak csak trapéza volt, mi azt is nagyon szerettük, igaz, akkor már majdnem fél éves volt (ő mindent későn csinált, lassabb volt a mozgásfejlődése), és az műanyag, nem plüss. Ilyen: http://teszvesz.hu/item709014255_gyonyo ... rapez.html

Találkozó: nagyon tetszik a hely, mondjuk nekem a város másik vége, de szívesen megyek, s ha megvan a konkrét időpont, igyekszem megszervezni, hogy menni is tudjak. Férjem 5-ig dolgozik hétköznap, szombatonként 1-ig, de ha nagyon akarjuk, meg fogjuk oldani Bori felügyeletét. :D
ktc

Geri: ezzel én is így vagyok, azon kívül, hogy helyes gömbölyű a pocim semmi bajom (néha egy kis szédülés, de volt már ilyen máskor is, a meleg teszi alapvetően). El sem hiszem, hogy babát várunk, ilyenkor mindig megnézem az Uh-os fotót, a kis helyes íves gerincét. Olyan furi belegondolni. Már egyszer írtam, de még egyszer megjegyzem, szerintem akármilyen testápolót vesztek alapvetően nem lehet jó, mert a testápolót azért gyártják, hogy hozzászokj, és utána meg nélküle már ne tudj élni (ha tényleg olyan jó lenne, egy flakon elég lenne, de akkor meg miből élnének meg a gyártók?). Tehát rövid távon szép lesz a bőröd, hosszú távon viszont szárítja (mit tehetne, ha víz bázisú???). Én az olajokra esküszöm, évek óta masszázsolajat használok kizárólag. Furi érzés, mert az olaj nem szívódik be olyan gyorsan, egy vékony réteget képez a bőrödön, de össze lehet kötni egy jó kis önmasszázzsal is akár. Élvezet (legalábbis számomra) végiggyúrni a husikámat. Érzem az izmokat, hol melyik tapad, görcsöl, melyiket kell jobban megdolgozni.

Ktc: azért ilyenről se hallottam még, alvásvizsgálat. Érdekesnek tűnt, de ahogy leírtad, inkább rémálom.

zarja

Viki!

Úgyis a tali környékén lesz aktuális a genetikai UH. Mikor kell menned legközelebb dokihoz?
Vendég

Zarja!

Én is Lush kakaóvajas masszírozót használok és nagyon szeretem. Tök szép a bőröm tőle és hosszútávon sem szárít. A drága, vizes cuccok nem jönnek be. A Hippnek van egy olaja, amit terheseknek fejlesztettek ki, az is nagyon jó. Meg a Weleda, mert az bio. Csak nem olcsó...
http://www.hipp-schwangerschaft.de/prod ... ssage-oel/
Vendég

lucababám: most 25-én megyek a dokimhoz és ha hazajöttünk olaszból, akkor kell mennem a genetikai uh-ra. Az sajnos még az előtte lévő hét. De hátha akkor tájt kell visszamennem a diabetológushoz és akkor hamarabb el tudok jönni melóból. Tegnap azt mondta, hogy 1 hónap múlva kell visszamennem és ma megyek. Szóval ez esélyes lehet.

Testápolók: Én megmondom őszintén, hogy semmi testápolót nem használok rendszeresen. Amikor nagyon száraznak érzem a bőröm, akkor bekenem valamivel, de egyébként nem. Mondjuk én arckrémet sem használok, majd jó ráncos leszek 40 éves koromra. Valahogy ezek nincsenek benne a napi rutinomba, eddig nem is igazán hiányoztak. Most a hasamat néha azért bekenem, de nem hiszem hogy sokat fog használni, ahogy látom kijönni a csíkjaimat. Ez van.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok csajok!

Hogy vagytok ma reggel? Pfff, mivel én szabin vagyok, és nincs ébresztőm beállítva, így csak az uram teloja csörömpölt reggel 6kor,hogy keljen és menjen dolgozni, de oéyan gyorsan elhallgaltatta, hgy fél9kor kelt fel....

Vicky: testápolót vagy olajat fürdés után használj!! oké, hogy látod kijönni a csíkokat, de a kencék halványítanak rajtuk valamennyit!!!

Kinek mivel telik a mai napja, mit főztök ebédre?

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok Csajok!

Mindent leírtatok előttem úgyhogy én csak csatlokozom az előttem szólókhoz! :lol:

Figyi csajok! Segítsetek már légyszike. Teljesen véletelenül ma reggel megmértem a hőmérsékletemet és nemhogy hőemelkedésem lenne, de még alacsonyabb is a hőm, mint aminek kellene lennie. (36,4) Ugye nincs semmi baj a babával, mert én azt hallottam, hogy a terhességgel hőemelkedés is jár... Vagy rosszul tudom? Valaki tud nekem ezzel kapcsolatban bármit mondani?

További szép napot!

Reni

bellerreni
Eger

Reni!

Nekem nincs hőemelkedésem. Járhat azzal a terhesség, de nem kötelezően... No para! Nem fogsz kihűlni! :lol: :lol:

Csajok nekem k*ra elegem van a papírügyekből. Minden egyes alkalommal amikor valami igénylést kell beadni (GYES, családi...) mellékelni kell a szomszéd anyakönyvi kivonatától kezdve Józsi bácsi lázlapjáig mindent. A tökömért nem teszik el a fénymásolatot. Vagy uram bocsá' miért nem lehet ezeket elektronikusan tárolni?

(most Laci átveszi a GYES-t, így le kell adni az ő személyijét, adókártyáját, taj-kártyáját, ugyanezt tőlem is. A házassági anyakönyvit, a gyerek anyakönyvijét, taj-kártyáját, lakcímkártyáját és még 5000 kitöltött adatlapot. Holott csak annyi a változás, hogy nem nekem utalják a pénzt, hanem neki! :evil: :evil: )
Vendég

ézsóné: A csíkjaim majdnem mindenhol fehérek, ezzel nincs baj. Csak most már olyan helyeken is látom, ahol eddig nem volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri! De nekem eddig volt hőemelkedésem csak most elmúlt valamiért. Így sem baj? Remélem nincs gond! Bár az elmúlt 10 percben a wc kagylót ölelgettem, úgyhogy biztos nincs semmi gond :oops: Még jó, hogy nem dolgozom, annyi erőm sincs, hogy ebből az óriási zajból elmenjek anyóshoz pihenni... :cry:

Reni

bellerreni
Eger

Reni!

No stressz, ha valami baj lenne a babával hidd el éreznéd!!! Ne paráztasd magad feleslegesen! Nem lennejobb ha mégis összekapnád magad, és anyósnál a csendben pihiznél? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Most hogy jobban átgondolom ott sem lenne csend és nyugalom, mert mindig rágja a fülemet valami sz.rsággal úgyhogy inkább maradok itthon. Legalább itt nem zavar senki a hülyeségeivel... :shock:

Reni

bellerreni
Eger

Figyu, van egy tuti öteletem, én is ezt csinálom mindjárt! Csinálok reggelire piritóst, felnyalábolom finomságokkal egy nagy tálcára, aztán bekuckozok a szobába, és csajos filmeket fogok nézni, amit az urammal sose lehet, mert csak fikázza egész végig!!! :D :D
Na??

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

A hőemelkedéssel kapcsolatban: már nekem sincs úgy kb. egy hete, pedig előtte minden nap 37,2-37,4 volt.
Más változás, hogy már a mellfeszülés és az émelygés is múlóban van, úgy érzem. Így most szinte nincsenek is tüneteim. Fura érzés, mert még a hasam sem nőtt, és a melleim sem nőttek látványosan.

Lányok, egy kérdés: a 12. heti UH után legközelebb csak a 20. heti van?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára erusverus 2009.08.18 09:24-kor.
erusverus

Erusverus!

Nekem volt 16 hetes uh is!

Az, hogy a hányingered múlik, stb, annak csak örülj, bár én mondhatnám el ezt... :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Erus!

Igen. 18-20. héten csinálják a genetikai UH-ot. (mondjuk inkább 18, mert a 20. hétig lehet genetikai rendellenesség miatt abortuszt végeztetni)
Protokoll szerint tehát igen. Utána a 28. héten és a 38. héten egy ellenőrző vizsgálat.
Én minden hónapban megyek. Jövő hónapban szerintem 3szor, mert a 16. hétre rendelt vissza a 12. heti után. Gondolom utána lesz a genetikai és én 4D-re is megyek még. Szóval sokat kukucskálunk! :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?