Új privát üzeneted érkezett!

Tifa:

Én 28.-ára vagyok kiírva, gátmasszástól én is idengenkedek a homeopátiás bogyókat szedem meg a málnalevél teát iszom. Most, hogy eldöntöttem nem aggódok azon mikor bújik ki Gréti így sokkal jobb a kedvem. Délután én is tudnék aludni viszont akkor éjjel nem megy az alvás, ilyenkor csak pihenek én inkább délelőtt szoktam visszabújni és aludni még 2 órát.
nikó

Csilla, sajnálom, hogy így jártál a szüléssel kapcsolatban. Remélem minnél hamarabb elmúlik ez a migrén.

Gyerekem ma elég nyügi és nem is tudom mi a baja :cry:
Most alszik, de hajnal 5 től fennt volt, és nyüszögött, és csak karban aludt. De úgy érzem kezdek belerázódni az éjjeli szopikba is és a nem alvásba.

Mira babához hatalmas gratula, sok tejcsit és egészséget nektek.

Mandaran remélem ha legközelebb jöttök Tatára szólto és talizunk, amúgy nagyon szép a pocakod!

A babák nagyon édesek!

Tanácsot szeretnék kérni szopival kapcsolatban.
Bal mellemből bimbóvédő nélkül eszik. Jobb ciciből bimbóvédővel, mivel pár napja megcsavargatta és ketté szakadt. De amióta bimbóvédővel eszik belőle azóta csak 40-50 ml szív ki belőle 25-30 perc alatt. Ezek után jobb cicit lefejem odaadom pluszba ami 20-30 ml között van. És persze nem elég neki ezért rá kell raknom a balra is ahonnan még 20-30 ml kiszív. Vagyis a jobb ciciben kevesebb a tejci most.
Ha csak a balbol eszik ami kb 10 perc simán kiszívja a 90.120 ml is.
Szerintetek van remény hogy ha elhagyom a bimbóvédőt és jól kiszopizza akkor több tejem termelődik? Vagy tápszer kiegészítésre lesz szükségem. Irattam fel dokinénivel van itthon.

Aki pótol tápival cici mellé hogyan csinálja?
A mélyhűtőben van lefagyasztva tejem mivel az elején sokat tudtam fejni. Hogyan olvasszam ki? Hogyan adjam neki oda?
Előre is köszi a válaszokat:wink:

Adri

Kép

Kép
irdab

Orewtől:
2009. augusztus 15-én 14:55 megszületett Harrabin Zara. 3000 gramm és 55 cm. :)

Gratulalok!!!!

baratodildi

és pár kép:

Kép Kép Kép Kép

Piroska én 8 kg 60 dkg ott híztam a terhességgel és én is 13 kg fogytam eddig.

Adri

Kép

Kép
irdab

Orew gratulálok Zara babához! ok egészséget, és tejcsit nektek is.

Adri

Kép

Kép
irdab

Orew, gratulálok! Sok boldogságot és sok tejcsit!

Lányok, akik túlléptétek a terminust: nektek a 40. hét után csináltak amnioscopiát? Vagyis nézték, hogy tiszta-e még a magzatvíz?

Kép
bikmakk

irdab:
Nem vagyok szakerto, de iszonyuan megszenvedtem Timinel a szopival, ugyhogy azert sok tapasztalatom van... Tehat kerdezzel meg mast is inkabb, mielott ezt kiprobalod.
Az alapvetoen normalis, hogy az egyik cicidben tobb a tejci, mint a masikban. Nekem is vegig igy volt, miutan az egyikben mellgyulladas miatt lett egy csomom... A bimbovedo utan biztosan rendezodni fog a helyzet es kozel azonos lesz majd idovel a mennyiseg. Az is normalis most, hogy a masikban tobb termelodik. Sajnos nincsen az a fejogep, ami ugy ki tudja uriteni a cicit, mint Zora baba.
A bimbot hogyan kezeled? Bioptron lampat tudsz valahonnan szerezni? Nekem az 3 nap alatt egy hatalmas repedest meggyogyitott ugy, hogy vegig szoptattam es fejtem belole bimbovedo nelkul (Timi kb 20 ml ivott csak bimbovedovel 20 perc alatt). :roll: A tejci mennyiseget tudod ugy fokozni, ha mindig a beteg bimbos cicire teszed eloszor es utana masikra. Ez fokozza benne a tejci mennyiseget. A fontos csak az, hogy minden masodik alkalommal a jo cicit is fejd ki teljesen. Ha cumisuvegbol tudod hozzataplalni a rossz cicit akar minden szopi utan kifejheted, de legalabb akkor amikor a jot nem. A legjobb a potlast 0 cseppes cumisuvegbol adni (pl. medela Habermann).
A fagyasztott tejcit meleg vizbe allitva kiolvaszthatod, es testmelegre kell melegiteni. Nem nagyon ajanljak a mikrot en megis azt hasznaltam, de a legalacsonyabb fokozaton. Igy talan picit veszit a tapertekbol, de szerintem meg igy is sokkal jobb, mint a tapszer, persze ha nem megy maskeppen, akkor az is tokeletes. :wink:
En meg nem adnam neki a tapszert, amig nem veszit a sulyabol, amig van faygasztott tejcid es amig a cicidben 2-3 nap alatt rendezodik a mennyiseg korainak tartom. Inkabb tedd surubben cicire.

baratodildi

bikmakk:
Nekem nem fogjak nezni... Itt nem szokas.
Annyi a kulonbseg az eddigihez kepest, hogy jovo heten 2 NST lesz, azt kesz.
42. heten be kell fekudni a korhazba es van napi 1 nst es 3 naponta uh, esetleg oxitocin terheles a het vege fele...

baratodildi

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

Sziasztok!

Oui, gratula a kiscsajhoz, sok boldogságot! Majd írj részleteket, ha van kedved és képeket is várunk! :wink:

Orew, szintén nagy gratula! A méretek nagyon ismerősek, a mi babánk is pontosan ugyanekkorának született! :lol: Minden szépet és jót kívánok Nektek!

Irdab, szerintem ne parázz ennyire, hogy melyik cicidből mennyi tej jön, és mennyit eszik Zora... Én pl. ezeket egyáltalán nem tudom, mert nem mérem, hogy hány ml-t, vagy hány grammot eszik étkezésenként Betti, így teljesen nyugodt vagyok. Látom, hogy rendesen fejlődik - tényleg egyik napról a másikra kigömbölyödött az arcocskája! :)
Persze ha Téged az nyugtat meg - bár nem úgy tűnik -, hogy rendszeresen méregetsz, akkor tedd azt! 8)

Ami a súlyomat illeti, még van rajtam +6 kiló a terhességem előttihez képest... :oops: :( A hasam még egyáltalán nem ment vissza, a linea negra is ott virít még a pocakom alján... Sőt, a köldököm fölött is szép hosszan húzódik még... Nektek - akinek volt - már eltűnt?

Kép

Kép
hmbori

Adri, gyorsan csak neked:
Az egyik mellben mindenkinek több a teje, ez normális.
Azt is jól gondolod, hogy ha elhagyod a bimbóvédőt, rendeződni fog a szopi. Most tehát próbáld meggyógyítani a mellbimbódat. Nekem nem volt ilyen, nem tudok semmi praktikát rá, csak annyit, hogy minden etetés után kend be anyatejjel és hagyd megszáradni rajta.
Én is inkább a balból pótolnám, a tápot felejtsd el!
A tej a kereslet-kínálat elve szerint termelődik, amint rendbejössz és jobban rá tud cuppanni a jobbra, megnő ott is a tejmennyiség.
Én a fagyitejet sem adnám oda neki, ha elég a két melled...

Amúgy a fagyitejet nem szabad mikrózi, szobahőmérsékletem hagyd kiolvadni. Aztán meleg vizbe állítva tudod melegíteni.
Vendég

Hmbori,
mondjuk nálunk még csak egy hete volt a nagy esemény, de az én linea negrám is ott virít. Mondjuk nekem extrém fehér bőröm van a hasamon, mert nem szoktam napoztatni, szóval a halvány csík is nagyon látszik. Ami a súlyt illeti, rajtam még mindig van rendesen 7-8 kiló :oops: Tulképp alig fogytam valamit, sőt, amikor hazajöttünk a kórházból lemértem magam, és olyan volt, mintha csak a gyerek súlyát veszítettem volna. Mondjuk azóta is (3 nap) ment le súly rólam, mert szerintem tele vagyok még mindig vízzel. A hasam is rendesen látszik még, ami eléggé zavar, de a doki néni szerint türelmesnek kell lenni, hiszen én a császár miatt nem virgonckodtam annyit szülés után, és ahogyan egyre többet mozgok, úgy alakulni fog. A kórházban egyébként 3 napig kaptam méhösszehúzó injekciókat, akkor látványosan változott a helyzet, szinte óráról órára kisebb lett a hasam.

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!
Csak gyors pár mondat..

Orew Oui,hatalmas gratula nektek!

Lina!Nálunka kórházban nem is kellett hintőporozni.Hogy miért ne kérdezze senki,mert elfelejtettem megkérdezni.De valami oka volt.
Itthon már hintőporoztam,de kb 2-3 napig.Viszont naponta kb 3-4-5x alkohollal jó alaposan fültisztítóval lepucoltam a köldökét.És tessék jól széthúzni felemelni!!
Na folyt köv...

mimi12

OREW
Sok szeretettel gratulálok!
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Nem tudok olvasni, és írni sem, mert fekvő üzemmódban vagyok (negyedik gyereknél szigorú egy hét fekvés van, de igénylem is nagyon).

Csak gyorsan jöttem két képpel, meg dióhéjban annyi a szülésről (később írok részletesen is), hogy egész nap szinte nuku jósló, max. 5-6., éjszaka egy sem, erre 4.15-kor egy durvára ébredek, és 5.53-kor már kibújt Ági. :D Jó sűrű volt.

Nem is emlékszem, kinek gratuláltam utoljára, mindenesetre az összes mostanában született babához gratulálkok! :)

A képek:

Kép

Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Orew:GRATULÁLOK!!!!

ZSIZSA:JÓ,HOGY JÖTTÉL.nAGYON SZÉP Ági!!!

Irdab:én már nem irok neked semmit a szopira, mivel azt irták amit én is irtam volna.Viszont ténleg ne méd,hogy mennyit eszik csak 1 héten 1szer.
A tápit pedig ne kezd el adni max egy kicsivel sűrűbben lesz cicin.
Vendég

Zsizsa
Nagyon szép ez a kicsi Ági :lol: :lol: :lol: :lol:
Tesók hogy fogadták?
Vendég

Orew,gratulálok Zara babához!Jó egészséget és sok sok tejcsikét! :)

Zsizsa,pihend is ki magad rendesen!Nagyon szép babóca Ági! :)

Cscsi,sajnálom,hogy lassan megy a felépülés,de minden nappal könnyebb lesz,és azért jó,hogy anyukád tud segíteni!

Anna,nagyon szép pocid van! :)

Rilla,engedélyezem neked a 20ia szülést :wink: :D :P

Tifa,gyere ám sűrűbben... :wink:

Irdab,nekem a sebes cicimből is szopizott Luca,igaz majdnem sírtam közbe annyira fájt,de kitartottam...nem egyszerű..ha meg tudod oldani napközben legyél melltartó+poló nélkül.A levegő szárítja a sebet..nekem ez segített,meg anyatejcsivel kenegettem.Remélem hamar meggyógyul a cicid...és nem ne idegeskedj rendben lesz minden.Én ismerek olyat aki a biztonság kedvéért kiíratta a tápit és nem is használták,de megnyugtatta hogy ott van.De ha kell használni az sem baj :wink:

Megyek lefekszem...jó éjt mindenkinek...Remélem tudok aludni és nemcsak az orromat fogom fújn i,rémes,hogy mennyire folyik..és el is dugul :?

Kép
Kép
tundi24

zsizsa:
Gyonyoru!!!

bikmakk:
Nalam ma mar nem lesz semmi ugy erzem. Pedig ma is sok trukkot bevetettem hatastalanul. :( Lepcsoztem, forro furdot vettem, tonikot ittam, setaltam jo nagyot. :roll: Talan a 16 szerencsesebb szam. :roll:

tundi:
Javulast!

baratodildi

Orew,
gratulálok!!!

Mimi,
most úgy nézem, hogy a hiperol óta szebb lett a köldöke, úgyhogy most hintőztük csak. Reggel jön a doktorbácsi, majd megnézi, meg remélem ki is takarítja. Délután meg ha akarjuk, vissza tudjuk vinni az ujjszülöttosztályra, és kipucolják rendesen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szép estét mindenkinek!

Nagyon szuperül megy minden.....segítség nélkül, aminek rettenetesen örülök,de egy kicsit sok :D Olyan édesen sok :D

És akkor a szülésünk....
Kezdődtek a fájdalmaim olyan 10óra körül,de annyira összefüggéstelenül ,hogy azt hittem csak az időjárás miatt van és ,hogy csak amolyan jóslók.....keményedések...
Aztán amikor elkezdett egyre és egyre durvábban erősödni a dolog akkor telefont ragadtam és felhívtam a szülésznőmet (szabin volt) és közölte ,hogy menjünk be a kórházba még akkor is ha vaklárma,mert ha mégsem az akkor problémánk is lehet belőle!
Na ekkor el is indultunk,de tudtam ,hogy mi már 2in1 nem jövünk haza :D
Ahogy beértünk a kórházba már fogadtak is és beinvitáltak a vizsgálóba.
Nem a dokim vizsgált , hanem egy fiatal ügyletes doki.
Közölte,hogy a gyerek feje annyira elvan fordulva a bal csípőm felé,hogy kissé emiatt ő aggódik.
Ezzel le is zárta a témát és beinvitált a vajúdóba.
Aztán olyan 30percre rá megérkezett a szülésznőm.....majd a dokim.
Megvizsgáltak és elfolyatták a magzatvizet.
Na ekkor rettenetesen beindultak a fájások ,de rendszertelenül...tehát nem volt olyan ,hogy 20perc vagy 2 perc.
Volt 2perc, 3, perc....aztán 5perc szünet.
Ez így ment egészen este 7ig, majd átmentünk a vajúdóból a szülőszobába.
Nemsokkal utána annyira beindult a fájás,hogy már nyomnom kellett és akkor jött is a doki.
Közölte ,hogy a gyerek feje még mindig nem jó helyen van és ,hogy kapok EDA-t hátha egy kicsit jobban elkezdek tágulni és ettől megtalálja a gyermek a helyes irányt.
Na,de sajnos ez nem így történt.......leállították az EDA-t és akkor azt hittem kikattanok a fájdalom miatt!
Rettenet volt ,mert a gyerek elindult ,de nem abba az irányba amelyikbe kellett volna!!!!
És ekkor elkezdtek körülöttünk rohanni és készítették elő a műtőt :shock:
Kezdték megint adni az EDA-t ,de a doki mondta a műtőbe,hogy vágnia kell nem tud várni....és meg is tette!
Kb egy természetes szüléssel ért fel a dolog ,mert ha nem is teljesen ,de éreztem ám a dolgokat.....alig bírtam ki...azt hittem ott halok meg!
Na,de aztán amikor meghallottam a lányom hangját és mikor megláttam......hihetetlen borzalmasan jó érzés volt!
EDA a varrásra megérkezett és azt már hála égnek nem éreztem ,de ekkor elkezdtem hányni mint a lakodalmas :cry: és közbe aludtam el.
Mire felvittek az intenzívre addigra már alig voltam magamnál.
Mint kiderült ez attól lehetett ,hogy a doki nem tudott várni az EDA hatására és az anesztes meg nyomatta belém folyamatosan és kicsit sokat kaptam!!!
Reggel felébredtem ,de mivel nem vagyok egy puding :D ezért felkeltem és mentem is mosakodni stb.....
A rosszullét az nem szűnt meg és kaptam is a sok infúziót,de a csak a hányás múlt el és jött helyette hasmenés.
1nappal tovább kellett maradnom az intenzíven ,mert még be is lázasodtam :x
Lányomat lehozták ,de csak 20percre :(
Aztán csütörtökön elengedtek ,de a vicc az egészbe ,hogy nem a hasmenésemmel foglalkoztak hanem a kálium szintemmel!
Tudom,hogy ez a hasmenés miatt van,hogy kiürült a szervezetemből,de könyörgöm....ha megszűnik a hasmenés akkor a káliumom is rendeződött volna!
Na mind1, elengedtek ,de a hasmenésem még mai napig gyötör.
Krumplizok, banánozok és mindenféle természetes dologok kipróbálok ami segíthet!
Külön szobába voltunk a lányommal és tegnap haza is érkeztünk!
Tejem rengeteg van és fejem is folyamatosan!
Ma esti súlya Rékámnak 3910 volt :D
Egy ciciből lefejek / alkalommal 90-100ml :D
Riska lettem :D:D:D
Hétfőn megyek varratszedésre,de már alig várom :roll:

Ja még valami.
Nem adtak semmilyen receptet , nem mondták ,hogy mit kéne szednem és mit kéne magammal csinálnom!
Itthon rohantunk a patikába kérni starterpackot ,hogy a babának a köldökét kezelni tudjam legalább.
Minden reggel és este nekem kellett szólnom ,hogy jó lenne ha a kötést lecserélnék és a gyógyszereket és injekciókat beadnák nekem :shock:

Viszont a szülésznőmnek nagyon hálás vagyok és sokat köszönhetek neki!
Nagyon nem bántam meg ,hogy fogadtam és ,hogy Őt!
Név szerint Éberling Katának köszönhetem és a férjemnek természetesen ,hogy épp ésszel és sok erővel sikerült a szülésemet,de főleg a végét kibírnom!!!!

Azt hiszem nem ez lesz az a hely ahol a második gyerekemet a világra fogom hozni!!!

Holnap teszek fel képet :D

Kata

Kérlek írd át a szülésítési súlyát a lányomnak 3350-ról 3800-ra!
Köszönöm!

Kép
noki&potyi

Jó reggelt!

Kismamiknak kitartás! Lassan vége az augusztusnak :lol: :wink:

Irdab
Szopival kpcsolatban nem tudok segíteni :cry:
Gyerekfüggő is a dolog sokszor...van, hogy az üvegből Villő 5-10 perc alatt kiszippantja a kajáját, van, hogy majd félórát is piszmog...
Nagyon édes a gombóc Zora :lol: :lol: :lol:

Zsizsa
Hamar lerendezted ezt a szülést! :wink:
Ági nagyon szép kisbaba :lol:
Vendég

Kép
Vendég

Jó reggelt!

Ágota, nagyon édes Villő. :D
nikó

Jimbone,
Donát nagyon szép kisbaba, mutattam a férjemnek, teljesen elolvadt tőle. :)
Hát remélem, hogy most már könnyebb lesz neked, de szerintem kérjél bátran segítséget, ha szükséged van rá!

Ildi,
na mi újság van? Nálam még mindig semmi. Tegnap kitakarítottam a konyhát, este meg elmentünk egy erdőbe sétálni, elég sokat mentem emelkedőn, de semmi.... :roll: :roll: .
Az éjszaka úgy aludtam, mint a bunda, éjféltől majdnem 11-ig, reggel félálomban olyan kényelmesen feküdtem, hogy hirtelen belémvillant, hogy esetleg nem is vagyok terhes, csak álmodtam :lol: :lol: , de aztán gyorsan kinyitottam a szemem, és ott volt a babaágy meg a babakocsi, gondoltam, az ember csak nem rakja tele a szobáját ilyenekkel, ha nem vár babát.... :lol: .

Szóval szülésről szó sincs...

Holnap megyek orvoshoz. Egy kicsit aggaszt minket, hogy a baba feje a méhszáj előtt boltosítja ki a méhet, és ezért hátranyomja a méhszájat - attól félek, nehogy térarénytalanság legyen. Illetve végülis az sem tragédia, csak akkor legyen kimondva, és történjen valami, ne csak itt várakozzunk feleslegesen... :?

Noki,
ez a szüléstörténet elég ijesztő volt... De örülök, hogy már minden OK, és élvezitek az édes hármast :) .

Ági és Villő is nagyon édes kis pöttyök. :) :)

Hú, ez a köldökápolás-téma eléggé nyomaszt már előre...

Kép
bikmakk

Ági: Nagyon édes Villő, nagyon sokat nőt!

Zsizsa: Ági baba is gyönyörű! Apával csináltátok a szülést vagy volt még ott valaki?

Jimbone: Áron is gyönyörűséges! Nem lehet, hogy a pocakja fáj, azért sír? Nem szereti a babakocsit? Enyém egyből beájul benne :lol:

Éjjelt végigaludtuk, szopi volt 21.00 órakkor, majd hajnal kettőkór, és reggel 6kór,de 2 x pelenkáztam, és mind a 2x sugárba lekakilt a lányom.Az elsőnél még a szőnyeg is tiszta makka lett :lol:
Regel voltam úgy ahogy írtátok a múltkor, hogy rázott a hideg és meg sem tudtam mozdulni.

Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat a szopival kapcsolatban. Nagyon hálás vagyok érte. Kezdek megnyugodni is. Tudom, hogy túlparázom................ :oops:

Noki nem semmi szülés :shock:

Az én hasam is elég nagy még, de nekem csíkom nincs csak a szétszakadt, nyúlott bőr lötyög. A hasszorító bugyit, és haskötőt hordom, mert jól esik ha rajtam van.
Én meg ismételten székrekedéssel küzdök :cry:
Erre tudtok valamit ajánlani szoptatás alatt?

Linácska, és a többi diétázó mióta megszültetek tudjátok tartani a diétát? Mert én nem :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
nem tudom, hogy szoptatás alatt ez gondot okozhat-e, de én székrekedésre minden nap eszem egy pohár natúr joghurtot, belekeverve 2 kávéskanálnyi zabpehellyel.

Hű, én nem így képzelnék egy "végigaludt" éjszakát... :)

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Noki:a szülésed elég izgalmasra sikeredett,de örülök,hohy végül minden rendebn lett.
A start csomagot a gyerekorvos fgoja odaadni nektek vagy a védőnő.Legalűábbis nálunk igy van.

Jimbone.sajnálom,hogy ilyen nehéz Donáttal.Egyébként gyönyörű kisbaba.
Háton sincs el a bkocsiban? Bár gondolom ezt is kipróbáltad.

Irdab:én nem tartom diétát és nem is nézem a cukrom :oops: .Elfogyott a tesztcsik is talán szeptemberben veszek ,hogy lássam,hogy minden okés -e.

Ágota:nagyon édes Villő a képen!!! :D :D
Szereti a cumit?
Atinak is van,de nem nagyon kell neki,ill utóljára a kórházban volt a szájában..
Vendég

Irdab:Ati is igy ébredt éjszaka mint Zora :D annyi különbséggel,hogy nekem csak 1szer kellett tisztába tennem.
Vendég

Irdab, az lebegjen a szemed előtt, hogy még egyetlen kisbaba sem halt éhen, ha anyukájának volt teje :wink: A mennyiségen ne parázz, ők sokkal többet ki tudnak szopizni, mint amennyit te lefejsz!

Noki, na te még nálam is rosszabbul jártál! Szegénykém, nem semmi szülés volt! :shock: Szerencsére túl vagy rajta, és van egy egészséges kislányod :D

Különben nekem is az volt a legijesztőbb a kórházban, hogy azt gondolná az ember, hogy a legjobb helyen van... ehhez képest rám sem bagóztak, én szóltam, hogy mikor milyen gyógyszert kérek, meg hogy mérjenek már lázat mert úgy érzem felment. Sajnos tényleg csak azok maradtak, akik nem tudtak elmenni nagyobb pénzért :(
És csak egy-kettő csinálja szívből.

Villő, és Donát nagyon édesek! Nem is látszik Donáton, hogy ilyen kis nyűgös tud lenni.
Vendég

bikmakk:
Semmi... :evil: Ma elmentem csak ide 5 percre a jatszoterre oda-vissza. Ott ferjecskem jatszott Timivel, en vegig ultem, de igy is teljesen feldagadtak az ujjaim. Ez valami tulhordasi uj tunet, mert eddig ilyenem meg nem volt. Ok, a bokam dagadt, de az ujjaim meg nem. :shock: Jarni is alig tudtam, annyira nyomott lent a valoszinuleg nem pehelysulyu kisfiam... Mar nagyon kezdek nyuglodni testileg is... Lelkileg most kicsit jobban vagyok a tudattal, hogy tulhordtam, hogy mar nincs az orvosom, mindegy mikor jon. De mar uuuuugy szulnek!!!!
Tegnap lefekudtem, hogy talan ejjel... de talan majd ma ejjel :wink: Azert olyan jol nem aludtam, mint te, de nem volt rossz ejszaka, csak megfordulni mar alig tudok az agyon. :roll:
Ma kicsit ugy erzem magam, mintha ezek a plusz napok mar inkabb plusz hetek lennenek lelkileg es fizikailag is. :roll: Na nem sirankozom tovabb. :oops:

noki:
Koszi, hogy megosztottad a tortenetedet. Az egeszben nekem csak az erthetetlen, hogy miert kellett burkot repeszteni, ha nem jol volt meg a baba feje. :roll: Azt sajnalom, hogy ennyi viszontagsagon kellett neked is atesned, hogy a fajdalmakrol ne is beszeljunk!!! Remelem en az ugyeletes dokitol is tobb infot kapok majd, mint Te. :roll:

Jimbone:
Cuki a kep ahol alszik!

Agota:
Neked is koszi a szep kepet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára baratodildi 2009.08.16 19:39-kor.

baratodildi

Irdab,
én nem tartom a diétát. Ahogy kicsusszant Levi, mondta az orvosom, hogy na akkor innentől nem kell diétázni. Pedig kellene, mert a kórházi almáslepény után 8,1 volt. De az vígasztal, hogy innentől max. magamnak ártok, de Levinek már nem. És ugye időskori cukorbetegekkel is csak éhgyomri 10 után állnak szóba.

Visszavittük ma Levit a kórházba, az ismerős csecsemősnővér van szolgálatban, és kitisztították a köldökét. Amúgy délelőtt a gyerekorvos is csinált valamit, bár úgy vettük észre, ő szívesebben beszélne elméletileg a dologról, én meg mondtam neki, hogy akkor lehet csinálni is :oops: De most délután megnézte az újszülöttosztály orvosa is, és mondta, hogy szép, nincs vele gond, remélem már nem is lesz. Ott helyben kipróbáltam, hogy hogy kell normálisan széthúzni. Én nem gondoltam, hogy ennyire szabad, de ezek szerint igen.

Mi éjszaka általában 2-3:30 között vagyunk ébren, 2-2:30 között szopi, de ugye Levi két ciciből is max. 60-akat szopizik, én nem leszek sajnos "riska". Aztán beájul, én meg reménykedek, hogy hátha elég volt a cici. (éjszaka én se nem pelusozom, se nem méregetem). Alszik Levi olyan negyed órát, aztán rájön, hogy ez kevés volt, úgyhogy 3 körül tápizik is. És utána nyűglődik egy kicsit. Ma is magamon altattam el, aztán visszatettem az ágyba. Cumival aludna, csak az mindig kiesik a szájából, én meg 5 percenként teszem vissza. Na ez nagyon nem gyere be, úgyhogy próbálom, hogy valahogy cumi nélkül nyugodjon meg. Általában ez fél 4 körül összejön, és olyan fél 6-6-ig kitart. Szóval általában egy éjszaka alszom 5 órát, két részletben. Amúgy Levi szinte végig alszik, még kaja közben is, csak ez a nyűglődés ne lenne, egyszerűen hiányzik a szájából valami. Ez már a kórházban is gond volt.
Napközben is úgy eszik, hogy cici, tápi, de tuti, hogy tápi után még kiszívja mind a két cicit, mielőtt elaludna. Én szedem a homeobogyót, a More Milket, szinte 1,5-2 óránként szoptatok, de úgy néz ki, ennyire vagyok hitelesítve tejügyileg.

Tettünk ki friss képeket a netre: picasaweb.google.hu/mokka.mester/Levike#

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na jó, persze, hogy elírtam a webcímet.
Jól: picasaweb.google.hu/mester.mokka/Levike#

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mira 2 napos.
Szüléssztorit tegnap bepötyögtem mobilról, de elszállt...:( majd pótolom. :)
Orew, gratulálok a babához!

A köldöktisztítás tényleg nem egy leányálom, mindenki azt mondja nem fáj a babának, de mégis elkezd sírni mikor csinálom, gondolom akkor csak érez valamit. Na de valamit valamiért, ha már leesett, egy gonddal kevesebb...:)

A melleim hatalmasak, és kemények mint a beton, pedig Mira nem is nagyon veszített a születési súlyából, szép anyatejes a kakija. Szóval eszik. Ti csináltatok valamit a bekeményedés ellen? A gyerkőc egyébként egy nagy huncut, mert nappal kb 3 óránként kér enni, éjszaka meg 1 -1,5 óránként ébredt mert éhes volt...

Fotót sajnos nem tudok feltenni, nem tudok rájönni, hogy kell...

Kép
Kép
Kép
oui

oui:
A kemenyedesre nekem bejott a meleg borogatas... :roll: De nem szabad sokaig rajta hagyni, hogy nehogy apasszon a viz miatt... :roll:

linacska:
Nagyon cukik a kepek! :) Szurkolok, hogy azert a 60-nal tobb is legyen meg!

bikmakk:
Hat nalam ma sem lesz semmi. :cry: Legkorabban holnapra lesz ebbol szules... :roll: Egyedul a kozerzetem ad egy kis biztatast, mert sokkal rosszabb ma, mint tegnap volt. :roll: Hatha Robinak is kezd kenyelmetlen lenni bent, mert engem mar iszonyuan nyom lent is, fent is, mindenhol...

baratodildi

Sziasztok Lányok!

Először is ismételten hagy GRATULÁLJAK AZ ÚJ ANYUKÁINKNAK!!!SOK BOLDOGSÁGOT ÉS SOK TEJCIT KÍVÁNOK NEKIK!!!

Rólunk:Mi a kis Manóval jól vagyunk!!Azt hiszem jobb már a pocifájása is egy kicsit!!
Én már kezdtem feladni a dolgot, de úgy néz ki, hogy jobb a pocija a kis Tündéremnek!!
És nagyon ügyesen növekszünk is!Kíváncsi vagyok már a következő védőnői vizsgálatra?!?!Hogy mennyit gyarapodtunk a kis Csajszikámmal!!!

Ádibaba:A kicsi Ádámodnak is volt a csípőjével probléma!!Csak azért kérdezem, hogy ez kb. mikor múlik el?!Általában a pelenkázáskor tornázunk a kis Manóval!!És tényleg azt veszem észre, amit írt más is írt, hogy egyre jobban megy neki!!!Remélem, ha megyünk vissza a hatodik héten, az UH is ezt fogja mutatni!!! :D

Baratoildi:Nekem még a kórházban mondták ( a gyerekorvos), hogy vegyek terpeszpelenkát, de azt hogy mire figyeljek ezzel kapcsolatban, vagy hogy hogy adjam rá, azt nem mondta senki!!Bár rájöttem magamtól is, de azért jobban örültem volna neki, ha mondanak is valamit hozzá!!!Hát csak remélni tudom, hogy elég lesz a torna!!A 6.héten megyünk vissza kontrollra!!!
Én úgy tudom, hogy ha esetleg ez nem lenne elég, akkor van valamilyen kengyel is, ami segíthet!!!Arról hallottál már valamit?!?
És ezt meddig lehet korrigálni?!?

Madaran:Nagyon jó a pocis képed!!

Hát Csajok úgy néz ki, hogy egyenlőre ennyi mára!!!A kis Csajszikám jelzett, hogy ideje lenne meglátogatni!!!De holnap jövök!! :D

Kép
bener

Barátodildi,
hát nem tudom, mit tudnék még tenni, hogy a 60 ne 60 legyen. Totál kiszívta most is, annyi különbséggel, hogy most olyan 25 perc elég volt. Na de ha ennyi, hát ennyi, legalább ez is anyatej. Csak most is ráküldött 80 tápszert.

Bener,
nekem meg pont az a félelmem, hogy nehogy túl sokat hízzon Levi. Jó lenne, ha a nagy születési súlya ellenére nem lenne egy elhízott nagydarab fiúcska. Bár Lili is 4 kiló volt, és egy évesen meg küzdöttünk a 9-10 kilóért. De nem is volt ennyire bélpoklos.

Amúgy a szopi miatt azért vagyok egy kicsit elkeseredve, mert ugye Lilinél tudtuk, hogy nem tud szopni, és hát ugyanígy kb. 60-70-et evett. Most reméltem, hogy ha Levi majd tud, akkor a tej is elég lesz. Lehet, hogy mégsem csak Lili gégéje játszott közre, hanem tényleg ennyit termelek csak? Pedig milyen kényelmes lenne, 10-15 perc alatt megszopizná az adagját, és le van tudva az etetés. Így szopi+tápi+mosogatás(+szopi) van, hogy másfél óra. És azért csak itt van Lili is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bener

A kengyel az egy szíjakból álló valami,
Itt tudsz róla egy rajzolt képet nézni: http://poronty.blog.hu/media/image/pavlik.jpg
Ha kicsin kapják nem annyira szörnyű. Én anno azt hiszem 6 hónaposan kaptam. Szüleim szerint megviselt.
Én lányokat korán viszem orthopédiára pont miattam. eddig volt egy terpeszbetétes lányom volt egy pavlik kengyeles és most azon vagyunk elég legyen a terpeszbetét. Sokkal nagyobb a szabadsága benne. Ha jók az emlékeim kb 4-6 hós korukra lekerült róluk. Kengyelre én anno nem tudtam rugit huzni csak angolpólyát tudtam ráadni.

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok !

MI még 2in1, de így a vége fele már elég türelmetlen vagyok, nem szeretem ezt a várakozást ! :D
Még 11-en vagyunk Kismamik...és 26-an már Anyucik ! :lol:

OREW
Gratulálok Zara babához !!
Várjuk a beszámolót !!

Irdab, Zsizsa, Ágota, Linácska, Jimbone
Gyönyörűek a babák, itt irígykedem, hogy de jó Nektek !! :D :wink:

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!
ÉLET JEL!
Még mi is egyben vagyok...még jóslóim sincsenek...bár Tündi a szülésznőm azt mondta,hogy azok a keményedések,amik eltartanak fél -1 percig is szinte...azok már azok...csak második babánál már nem figyelünk annyira oda...

Gratulálok az újabb ANYUKÁKNAK és csoda szépek a bébik....
Már Én is lennék a 26-osok táborában!!!

Szerdán megyek NST-re,ha ddig nem történik semmi...majd jelentkezek!!!
pusza Nektek!
Szép hetet!!!!!

Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi:
Nagyon tetszik ez a golyas kep! :)

bikmakk:
Mizujs? En meg egyben, ejjel megint szinte semmi fajas sem volt. :( Ja es meg varok a nyakdugora is. :(

linacska:
Fejni szoktal szopi utan? Ha teljesen ures a cicid, akkor is esetleg erdemes. A masik, ami meg eszembe jutott az a szoptanit... ez is stimuzza a cicidben a termelest, amig Levi szopizza a cicidbol a tapszert, bar ez azert elegge macera igy masodik gyereknel. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára baratodildi 2009.08.17 10:07-kor.

baratodildi

Sziasztok!

Mi is 2 in 1-ben. Holnap NST, meg nem tudom még lesz a valami vizsgálat.
Tegnap óta takarítok részletekbe, ajtó mosás meg hasonlók. Most fogytak el az ajtók. El is fáradtam rendesen. Este még portörlés és porszivózás na meg felmosás, ez utóbbi 2-ő apa feladata lesz.
Néha szurkál meg görcsizget a hasam de ennyi.
nikó

Sziasztok!

Orewgratulálok én is Zora bébihez :P sok-sok tejcsit és gyors és jó egészséget kívánok ..a gyors azt a fellépülésre értettem... :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Lina,
Nálunk Ábel teljesen változó, hogy mennyit eszik, van olyan, hogy 40 grammot, és volt már olyan is, hogy 130-at kiszopott. Nem tudok rajta igazán kiigazodni. A születési súlya ugyan relatív sok volt a 3950 grammal, viszont nagyon gyorsan veszített belőle, és 3-4. nap 3600 lett még a kórházban :( Most olyan 3700 körül jár, de nem tudom, hogy így hogyan fogja elérni a születési súlyát kéthetes korára :( Nekem azt mondták, hogy amíg ennyi idősen megvan a napi 8x 50 gramm, addig jók vagyunk. Ehhez képest, amit Leviről írsz az elbizonytalanít, lehet, hogy nekünk is utána kellene pótolni??? Eddig mindig addig etettem, amíg ő szerette volna, és mondjuk nem tűnt úgy, hogy éhes maradt volna.

Amúgy nekem a gyerekorvos barátnőm azt mondta, hogy nem tudom túletetni a gyereket, mert akkor visszabukja a tejet/tápot, hiszen egyszerűen nem fér el a gyomrában. Azt is mondta, hogy a kezdetben nagyobb babák más ütemben híznak, és később (fél éves kor körül) lelassul a hízás üteme.

Adri

Kép
Kép
flake76

sziasztok!
mi is még egyben, és valahogy hasonlóan érzek Ildi :lol:, mint Te, hogy minden nap egy hétnek tűnik. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen türelmetlen leszek a végén. Végül is már engem sem érdekel annyira, hogy nincs dokinéni, csak egy hét múlva. inkább megszülnék már addig. De úgy tűnik, Zsigike jól érzi magát odabent, semmi fájás, semmi nyákdugó, néha keményedek, picit görcsölök, ennyi!

Bikmakk :lol: nekem sem néznek magzatvizet, csak nst lesz. Múlt héten volt méhszáj-v., sztem már nem is lesz. Úgy búcsúztunk el, hogy. " a szülőszobán találkozunk". :wink: :roll:

NOki :lol: Köszönjük, hogy megosztottad velünk a szüléssztorit, hááát, elképedtem, hogy :evil: :evil: min mentél, mentetek keresztül!!! A lényeg, hogy jól vagytok :wink: :wink:

Tündi :lol: nem holnap mész be????? úgy emlékeztem... HOgy érzed magad????

És talán Margitnak is, ugye?????

Rilla :lol: Tök jó, azért így legalább nem kell idő előtt bemenned!!!! Írigykedem a nyákdugó miatt, az már valamit jelent.... Jóslóid vannak? Nem gondoltam volna, de most már a 20-ának is örülnék. Lehet, hogy a gyerkőc meg szeretné nézni a tűzijátékot..., mert ugye egyébként nem látná... :wink: :wink:

Adri :lol: Ha aggódsz, attól tényleg elapad a tejed. MÁr sokan írták, de teljesen normális, ha nem mindig eszik ugyanolyan mennyiséget --ahogyan mi is néha bezabálunk, máskor meg csipegetünk. Nagy a pofám, tudom, de szerintem ne is mérd egyáltalán, és csak Zorára figyelj, hogy Ő mit szeretne!!! Minden mást sz@rj le!!!!!!!! Hiszen olyan gyönyörű bébi!!!!!! :lol: :lol: :lol:
taliról majd ha Zsigi is meglesz, beszélhetünk. Most 20 perc nem sok, annyit sem bírok távol lenni. (wc, meleg, miegymás nyügi)

Jajj, csajok, olyan szépek a babácskák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
énisakarokmárbabázni
:mrgreen:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Ma voltam reggel nst-n,minden rendben volt.Szerdán reggel 7re kell mennem pakkostul,éhgyomorra.Inni ihatok.Úgyhogy remélem szerdán délelőtt meglesz Zsombi :)

Adri,Ábel még benne volt a 10%-os fogyásban,úgyhogy ne aggódj a súlya miatt..Majd szépen visszaszedi.

Ildi,bikmakk,majdcsak beindul nálatok is vmi!! :)

Kandi,hát lehet én vok béna,de nem érzek én semmit sem :?
Mondjuk mostmár ne is legyen semmi,majd megyek szépen szerdán és kész :wink: A fiúk voltak horgászni?Fogtak vmit?

Lina,sztem nem lesz elhízott gyerek Levi!!!Majd meg fog állni a súlya,és alig fog hízogatni.Nálunk is így volt Lucával :)

Oui,sztem telóról nem tudsz képet feltenni ide,csak majd otthon a szgépről ha jól gondolom.

Jimbone,nagyon édes Donát baba :) Remélemaz ovikezdésig megbarátkozik Áron is Donáttal.Jó,hogy apa tud egy kicsit már segíteni.

Ágota,huu de nagyon kikerekedett Bömbike :) Szépség :) Nem nagyon írsz mostanában :?

Noki,túl vagy a varratszedésen?

Kép
Kép
tundi24

Anna,azt hiszem Margitnak kell holnap mennie.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Látom nincs újabb babaénk.
Bár tudom ez nem rajtatok múlik :D frukkolok nektek.

Angelitaról tud vki vmit?

Mi jól bvagyunk ma megyünk dokihoz.Vzsinű megkapja a 2 hós oltást is :) remélem jól fogja viselni.
Most alszanak.

Tegnapo délután apóséknál voltunk Márk ült a vkocsiban én meg a babazsákban vittem Atit.Jól éreztehhet mahát mert az egész utat végig aludta. :D

Azt hiszem éhes a drágám. :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?