Sziasztok!
Annyira szívesen csatlakoznék már végre hozzátok egy tali erejéig (legalább), de gyáva nyúl vagyok belevágni egyedül BKV-n a két gyerkőccel. Pedig baromira irigy vagyok ám rátok és ilyenkor átkozom magam, hogy kiköltöztünk Pestről (persze a legnagyobb melegben amikor apa híján hárman tobzódunk a kertben a langyos medencevízben akkor nem így gondolom
).
Nagyon kiestem ám a beszélgetésből, nem is tudom, hogy mihez tudnék érdemben hozzászólni.
Szoptatás: Betti egyik napról a másikra hagyta abba, no persze azért voltak előzmények (feszültség, Bogi mellett nem lehetett rendesen nyugodtan szoptatni, nem-pihenés, kevés folyadék, kevés alvás, rendszertelen étkezés stb.), de 5 hónapos korában úgy döntött, hogy akkor neki ennyi cicizés elég is volt.
Nagyon sajnáltam, mert azért addig hajnalonként jó volt magam mellé venni és mindketten belealudtunk a szopiba
De elfajult a helyzet és amikor egyáltalán elaludni is cicizve akart (amikor már nem volt semmi tej benne), akkor azt mondtam, elég. Ez van.
Jajj, voltunk méretvételen a védőnéninél (akit egyébként tökre imádok): 7770 g és 69 cm őhölgysége. És most olyan piros a feneke a fogzástól, mint a pipacs. Szegény annyira sír, amikor kenem neki, de muszáj, mert bitang hasmenése van
Bogival nem volt ilyen probléma
Most minden este Nurofent adok neki (mivel a Viburcolnak nincs értelme, a chamomilla meg a dentinox hatástalannak tűnik), így nincs gond az esti elalvással.
A héten kezdtem el a hozzátáplálást, almára nagyon fintorgott, ezért inkább őszilével próbálkozom, de kevés sikerrel. Nem tudom, ki írta a tej alapú "étkezés" kérdését, de én is csak csatlakozni tudok annak a véleményéhez, aki azt írta, hogy legalább 5 dl-t kell adni (de inkább nyolcat - szerény véleményem szerint nem ártasz vele). Erről azt hiszem itt a babaneten is volt egy cikk. Ha gondoljátok, előkeresem.
A kórházban töltött időt és az ottaniak hozzáállását is elképedéssel olvastam. Bár sajnos nem lepődtem meg, hasonlóképpen járt a sógornőm a második kisfiával - anyatejen kívül nem volt hajlandó semmit sem meginni, 1 hónapjába telt, mire "rászoktatta" a tápszerre, mert már nyűgnek érezte a szoptatást.
Nyaralni a Kolpingba megyünk anyósomékkal 3 napra Alsópáhokra, már nagyon vágytam oda, ha lesz érdeklődés, beszámolok róla
Na lelövöm magam, mert most egy-gyerekes anyuka vagyok (nem tudom, ki írta, de nagyon tetszik
) és elvileg most az a feladatom, hogy aludjak. Vagy legalább pihenjek...
Azért kérdésem is lenne: Mei Tai-val van valakinek tapasztalata? Betti nagyon anyás és a Chicco kenguruban nem tudom kifelé tenni. Barátnőmnek van, neki másfél évig bevált.
Legyetek jók/rosszak igény szerint,
igyekszem jönni, de olvasó-üzemmód az mindig van.