Dorka, igen létezik, ez nem olyan, h mondjuk van naponta 2 jósló, akkor a méh ezeket pl raktározza, s a görbéi megmaradnak, vagy magasabbról indulnak. A jóslók is összehúzódások, ugyanolyan összehúzódások, mint a szülés alatti fájások, annyi különbséggel, hogy nem rendszeresek és elmúlnak. A fájdalmasságuk teljesen egyénfüggő. a lényege a rendszeresség és a tartósság. Tehát ha nekem pl délután van nst-m, s egész délelőtt jósolgattam, de délutánra elmúlt, ezt az nst nem mutatja ki. A szülésnél is vannak szünetek, mikor nincsenek összehúzódások. Ugyanaz, mint mikor sztetoszkóppal hallgatják az ember szívét, ha délelőtt én frászt kaptam, s majd kiugrott, attól délután még teljesen normálisan ver
Remélem nem túl zagyva....
Egyébként az nst teljesen megbízható, mert mivel ugye az összehúzódások miatt érzett fájdalom teljesen egyénfüggő, attól, h az ember nem érzi, még az nst igen. S a teljesen vízszintes görbe sem jelenti azt, hogy két óra múlva az anyuka nem a szülőszobán találja magát
Ettől olyan fantasztikus ez az egész szülés, mert ez az egyetlen az életben szerintem, amit nem lehet befolyásolni /most az orvost nem számítjuk bele/ az anyuka által, tehát tőlem teljesen független dolog... S néha nem árt tisztában lenni, s megtapasztalni azt, hogy vannak nálunk magasabb rendű dolgok....
Süti: tesód
bár szerintem néha bele sem gondolnak a "segítők", ad 1: miben is kellene és hogyan segíteni, ad 2. előbb utóbb tényleg eljön az az idő, mikor már menni is nyűg.... Én a helyedben vagy viccel ütném el az egészet, pl hogyne mennék el érte, de inkább futva, nem pazaroljuk a drága benzint
Vagy simán megkérdezném, hogy most viccel, vagy helyből hülye.
Szülés: az az igazság, hogy mivel minden várandósság más, így bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is
az is lehet, hogy holnapután már a szülőszobán leszek, az is lehet, hogy pont a kiírt időpontban születik, s az is lehet, hogy később. /de később ne szülessen, mert annál nagyobb nyűg nincs... sem lelkileg, az ember már nagyon nagyon türelmetlen, s testileg sem éppen kellemes, már létezni is fáj./
Andi, éljen a takarítás
engem is elkapott, csak éppen nem tudom kivitelezni, mert megint iszonyatos módon fáj a csontom
napjában többször káromkodom is, gondolván, hogy akkor nem annyira fáj... na meg nem jajjogni szoktam, hanem szentségelni.. bár már volt példa a sziszegésre
Mozi: szeretnék még szülés előtt kettesben lenni Atesszal... s anyura rá tudjuk bízni KisAtit, másra nem... s h mit nézünk meg? fogalmam sincs
majd keresünk valamit, talán a Brigantikat Mr. Pittel.. nem tudom
Anna merre vagy???