Új privát üzeneted érkezett!

MTücsök!
én sem ittam meg kiskoromban a vizet. állítólag bármit adhattak jó volt, csak ne víz legyen. Most meg imádom, alig iszok üdítőt. ;)
Hátha ő is betankol most egy életre gyümölcslevekből és teákból :)

Tercsi!
Nagyon sajnálom,amin keresztülmész! És még a betörés is. Szerintem bárki kiborulna ezen, igazán nagy lelkierőre van most szükséged. Én azért nagyon drukkolok, hogy meggyógyulj és segítsen a gyógyszer, amit most szedsz!
Mitől alakult ki visszér a méhed környékén? Szüléstől?

Veronika!

Gratulálok!!
Boldog szülinapot!
Hogy ünnepled?

Képzeljétek,én ma Tominak tápba grízt :) adtam uzsonnára.
Glutént eszik már a főzikkel, a tápszert viszont nem kéri, elég neki a tejcsi (remélem így is marad), úgyhogy kitaláltam,hogy csinálok belőle ál-tejbegrízt. Őszibarackkal ízesítettem és megette mindet, nagyon ízlett neki.
Most meg már alszik, nagyon elfáradt ma, pedig nagyon jól aludt délelőtt is, délután is.
Iszonyatosan kezd bedagadni az ínye, 6 fognak a helye fehérlik egyszerre és még egyik sem bújt ki ezek közül. Remélem nem egyszerre akarnak kijönni :roll:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Hali!
Marek: az IKEA-ban 595,-ért egy szettet kapni: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20131566
mtücsök: és ha szívószállal teszed vonzóvá? Bár nem biztos, hogy megéri ezért rászoktatni a szívószálra. :shock:
Tercsimama: spinning? A szívem szerint az úszást javasolnám, de a te állapotodnak már csak egy uszodai fertőzés hiányzik :shock: A spinning viszont télen-nyáron űzhető, és ha evés helyett csinálják, kifejezetten hatásos :D Én mondjuk elfogult vagyok, mert én imádom a kerékpározás minden formáját (outdoor-indoor)
Szöszke: anyum is tejallergiás, max a főzött tejfölt bírja (paprikásokban pl.). Részvétem :oops: Én sajnos imádom a tejet, de ha a teáról is csak ennyire általánosságban beszélünk, akkor szerintem azért attól szintén lehetne óvakodni (hiszen anno úgy tudom, azért kezdtek el füveket tenni a forralt vízbe, hogy a rossz minőségű víz ízét elnyomják...az meg hogy ma mi van egy teatasakban, szintúgy nem tudni, mint a tejnél). Ettől persze a tej nem lesz egészségesebb, de gyereknek ugyanúgy nem adom a teát sem. De persze én nem ástam bele magam a témába, lehet, hogy te erről is többet tudsz. :)
Mi: képzeljétek: pár napja elkezdtem azt csinálni, hogy ha éjszaka hosszabban felsír a gyerek, nem csendben etetem addig, amíg ismét elalszik (álometetés/komfortszopi lenne, ha nem tápit adnék neki), hanem igenis beszélek hozzá, nyugtatgatom, és aztán kb.feleannyi kaját adok neki- és ritkábban kel, és ráadásul ugyanolyan gyorsan visszaalszik. Próbálom 0-ra redukálni majd az éjszakai kelések számát, de ettől sajna még mindig messze vagyunk. (kb.4alkalommal kelünk :shock: ) Igaz, ma már második alkalommal fekszik le fél 6-kor (?!!!!!!!), miközben reggel 7-kor kelt. Nem is tudok, mit kezdjek a rengeteg szabadidőmmel :lol:
Autósülés: mi még nem vettünk, de másodszülöttem miatt muszály lesz. Érdeklődve várom tapasztalataitokat :wink: :)
No, most mék, mindenkinek szép estét,
M.

macianyu
 
 


Macianyu, a teákról annyit tudok, hogy amit itthon kiporciózva árulnak, azok valószínűleg gyengébb minőségűek.
Különben a teák esetében még az áruk sem mindig tükrözik a minőséget, pl. a Milfordnak 600 Ft-os xy ízű (!!!) teái is vannak...szóval iszonyatosan résen kell lenni. Mint minden más területen, ahol nem mi akarunk eladni, hanem nekünk akarnak eladni. :shock: Én nagyon támogatom a gyógynövényekből készült főzeteket, ezért adok Gergőnek kamillateát. És mi is szoktunk inni citromfű forrázatot.

Tercsimama, nem tudok bíztatót írni... :cry:
A fogyás témához: szoptatsz még?
Ha szoptatsz, akkor sokkal kevesebb lehetőséged van a fogyasztásra. Én ugyanebben a cipőben járok, ami a fogyást illeti, és szoptatok is még, úgyhogy jól körüljártam a témát. A hozzáférhető anyagok szerint az izomlázat kerülni kell, mert a tejsav megváltoztatja a tej ízét, ezért a babák elutasíthatják.
Az én stratégiám nem bonyolult:
Csinált a férjem a kérésemre minden oldalról képet rólam (elkeserítő a látvány, többek közt konyhásnéni karom van), amit aztán fényképszerkesztővel megszerkesztettem, a felesleges zsírpárnáimat eltüntettem róla, és gyönyörködtem a végeredményben. Annyira belelkesedtem, hogy 4 napja minden reggel, felkelés és első szoptatás után fürdőruhába bújok, és tornázom 20 percet. Közben elszopogatom a vitacell csepp adagomat, amit a hpv-m és egy esetleges rák ellen próbálok ki.
Utána szépen elkezdődik a nap, ma reggelire 2 tarjás zsömle+2 paradicsom, utána édesség jégkrém, tízóraira Gergő jázminrizses banánjának a maradéka (kb 20 ml), ebéd ma: előétel 2 db kínai zöldséges gőzgombóc szójaszósszal, utána sült máj jázminrizzsel almával, és banánnal (a gyümölcsöket kis fűszeres oliva olajban megforgattam) és ez volt az utolsó főétkezésem 13:30-kor ma. Délután már csak sárgadinnye, szőlő, alma. Amikor úgy érzem, hogy hagyom az egészet a fenébe, a fényképekre gondolok, és ez annyira sokkol, hogy meg tudom állni, hogy ne egyek feleslegesen. :D
Persze még nem telt el annyi idő, hogy tudom, van-e valami haszna. De nagyon remélem. 4 évvel ezelőtt így szabadultam meg 20 kilótól egy év alatt. Igaz, akkor nem szoptattam. Szóval itt az egyedüli bizonytalansági tényező az, hogy nem tudhatjuk, kinek hogy reagál a szervezete szoptatás alatt.

Kép
szöszke
 
 

 
 

Veronika, Boldog szülinapot! Egyáltalán nem furcsa, hogy 35 éves vagy, hanem csodálatos, hogy van egy gyönyörű kislányod!
Én is szeretnék 35 éves koromra egy gyönyörű kislányt Gergőke mellé. :D:D:D

Borkaby, nagyon jó ötlet a tápba-gríz :) Kukorica darával próbáltad már? Tápba puliszka? :D :roll:

Mtücsök, milyen vízzel próbálkozol? Nem lehet, hogy tényleg rossz ízű a víz? Pl. most az egyik ásványvíznek olyan mellékíze volt, hogy nekünk sem ízlett. Mondjuk a baba még nem igazán tudja, hogy annak a víznek milyennek kellene lennie...

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!!

Borkaby!

Én is gondolkoztam már, mit fog majd szólni a menyem, ha a szerelme babakoráról mesélek-nosztalgiázok majd neki. Nekem hiányzik, h keveset tudok a saját babakoromról, de a fiam nem biztos, h örülni fog majd akkor. :lol: :lol:

spenót: alapos mosás , szárlecsippentés után két evőkanál olajon fedő alatt pici sóval megpároltam. Amikor kihűlt összeturmixoltam. 5 evőkanálnyit tettem egy zacsiba, 10 adag lett. Ehhez majd jön még krumpli és esetleg főtt tojássárgája is.

gratu a játékhoz, nekünk ikeás van, de egyenlőre Ábel játszik vele és nagyon szereti.

Ildi!

Én Ábel után megfogadtam, h hagyom, h a saját tempójában fejlődjön mozgásilag is. (Ábelt sokat vezetgettem, mert mindig felállt és hatalmasakat esett). Most hagyom Konstit. Ő mászik nagyon sokat és áll is. A kedvenc, h háttal áll, támaszkodik a két keze szabad és azzal matat.... :lol: :lol: Ülni kevésbé, de azért eljátszik kicsit.
Tapsol , pápá-t int, de spontán, kérésre nem. Sokat magyaráz, igényli a beszédet, mondókát, dalokat. Ábival versenytmásznak, birkóznak, hatalmasakat kacagnak.
Ha fogom a két kezét ügyesen lépeget, de egyenlőre nem hozza lázba, inkább a mászás. örülök, mert anno Ábel alig mászott.
A puszi (arcnyalogatás) régóta kedvenc, imádja tépni a hajat, apuci szőrzetét :lol: :lol:
A tükör tetszik neki, nyalogatja....
Ő sem épít, hanem rombol, de ez így van jól. Ha két kockát adok, azt szétszedi. Nagyon szeret ütögetni, dobol lapáttal a vödrön....

Szerintem teljesen egyformán fejlődnek. (Lotti és Konsti) . Ábelem ilyenkor már járt, most nagyon elégedett lennék, ha Konsti karácsonyra járna. (korábban fog, de akkor sem lenne elkésve) . A titkos vágyam, h 09.15-én tegye meg az első önálló lépéseit. Apuci szülinapja....

étel: darabosban a keksz, kifli, babapiskóta, kölesgolyó jöhet. Főzelékben a darabos nem. kiválogatja a nyelvével a darabokat.... :lol: :lol:

Veronika!
Isten éltessen!!!
(én akkor lapítok a koromat illetően...) :oops: :lol:

autósülés: nem kell kivárni a 9 kg t. Tényleg kényelmetlen lehet már a hordozó. Mi keveset autózunk, de már összeraktam, csak a kocsiba kell berakni. Mi berakjuk az autóba a kis esernyőkocsinkat és abban visszük Konstit, ha autózás után megyünk valahova, pld boltba. (a hordozóban ugye lehetett cipelni)

szülinapi torta: nekem az első szülinap, az csokitorta. nálunk szerencsére nincs allergiás, így sima, mezei tortát kapott Ábel. Belül csoki, kívül valami krém. "barna" csokitortát állítólag nem szoktak csinálni egyévesnek ezt mondta a cukrász.
Én hagytam, h megkóstolja, pár kanállal evett és semmi baja nem lett. Előtte nem kapott semmiféle édességet, ez volt az első alkalom.
Én nem parázom túl, Konsti is ilyesmit kap majd.

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kép A tescos tányér

Zsuzsu - Édi Ábel nagyon ahogy tömi a tortát!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Zsuzsu,
2 év ide vagy oda már nem számít :lol: Nekem is kb. akkorra lesz meg a két gyerek, mint neked :)

Jaj de cuki Ábi a tortával!!! Tényleg nagyon hasonlítanak Konstival hasonló korukban!

Szöszke,
akkor ezek szerint ti is kettőt akartok? Mi másodiknak is lányt szeretnénk, valahogy velük jobban kijövök, legalábbis mikor egy időben bébiszitterkedtem jobban elvoltam a lányokkal. Persze a sajátja mindenkinek más, a saját fiamat biztos imádnám :) A párom is lányt szeretne, ő már 2 kislány apukája, azt modja, ott már tudja mire számíthat :lol: Meg hogy olvasta, hogy a lányos családok nyugisabbak... hát lehet hogy van effajta tendencia, de láttam én már extra hisztis kiscsajt! :lol:

Macianyu,
jópofa az Ikeás szett. Nem irigyellek az éjszakai kelések miatt... nekem Pálmi mindig jó alvó volt, eddig 12 órákat lehúzott egyben. Mostanában 1-2 hete kevesebbet alszik, csak 9-10 órát, de ma nagyon fáradt voltam, mikor reggel 7-kor fel akart kelni, de bedugtam a cumit a szájába, mint este, megsimiztem, kijöttem, visszafeküdtem és 9-kor keltünk! :D Hajlandó volt a drágám aludni még a kedvemért! :)

Voltunk ma gyógytornán, azt mondták ne hagyjam, hogy a két térde közé üljön :? Ha meglátom, toljam ki oldalra a popsiját. Na ennyit arról, hogy milyen ügyes :lol:

Borkaby,
semmi ünneplés :) Azt kértem, hogy menjünk el kettesben a párommal vizi élményparkba, szombaton fogunk menni, anyu majd vigyáz Pálmára. Ja meg kaptam hozzá fürdőrucit ajándékba :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Mire megírtam a hozzászólást Pálmit ülve találtam, rendes ülésben! :) Persze még nem stabil, hátravágódik.

MTücsök,
Ja, azt hittem egyáltalán nem iszik. Az még a jobbik eset, ha iszik, de nem a vizet :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sziasztok
bettináknak boldog névnapot igy utólag

l.kata,borkaby: köszi,igy utólag :wink:

sz.veronika, marek: sanállom, hogy nem müködött a bébiör és sokat sirtak a babák. igy utólag nagyon boldog szülinapot

kata84: nagyon bunkó orvost fogtatok ki

tercsi: jó nagyra megnött már a lányod :wink: .tippet én se tudok adni, rajtam is van még 12kg.

ildi: sokkal vékonyabb vagy, mint amikor a talin láttalak. és hasad sincs. bezzeg nekem :oops: :oops: :cry: :cry:

emmalena: örülök,hogy újból jelentkeztél. szörnyű lehetett ez a betegség amin átmentetek. gratula a bölcsihez.drukkolok, hogy rendbe legyen a mütéted.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi!
Milyen volt a nyaralás?


Veronika!

az élményfürdő biztos nagyon jó lesz, ráadásul kettesben :D

pedig sokkal nehezebbnek tűnik ez az ülés, amit Pálmi csinál.
Azért még nagyon ügyes :D

Szöszke!
puliszkát még nem kóstoltuk, de kifogjuk. ;) a kukoricapehely nálunk eddig nagy siker, tízóraira sokszor azt eszünk gyümölccsel. holnap tápbarizs lesz az uzsi őszibarackkal ;) :D (találtam anyatejet a hűtőben, hó végén jár le, lehet, hogy abból csinálom)

Macianyu!
annyira szuper ez az ikeás link, nagyon-nagyon köszi!!!
a teákról már én is hallottam rossz dolgokat, főleg a pickwick-ről. én nem is adok teát Tominak.
Milyen a várandósságod?
Kipróbáltam a hangos beszédet este,de nálunk nem jött be. :( pedig nagy reményeket fűztem hozzá. Rögtön kinyílt a kis csipája, úgyhogy gyorsan énekeltem neki és arra elaludt. aztán 10 perc múlva újra ébredt és cici...
Zengőke érzi szerinted, hogy változások vannak/lesznek?
Istvánban fogsz szülni ugyanúgy?

Zsuzsu!
1 kg spenót csak 10 adag? sokkal többnek gondoltam.
Ábi nagyon édi a tortájával :lol:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok! :D

Megjöttünk a kis nyaralásunkból tegnap este. :D
Elég rosszul indult amúgy, még indulás elött megjött :roll: :cry: , totálbefordultam.1 héttel hamarabb. :?
Így én az első 2 nap nem igen voltam vízben, csak 1-1 alkalommal dugóval :?
Norbi az első nap nyüzsgését nehezen viselte, az evéssel nem volt gond, de aludni nem tudott nappal.
Pedig toligáltam fel-le, próbáltam az utazóágyban az se tetszett.
De aztán 2 nap után már aludt a strandon a fa alatt, igaz csak háromnegyed órákat, így mindíg hamar fáradt volt.
Nagyon tetszett a Zsóry fürdő, elég családcentrikus. :D
A strandon ettünk, volt minden és olcsón , nagy adag. Ketten a párommal ettünk egy adag ételt meg és elég volt.
Norbinak megmelegítették a babakaját :D Jó kajáldát fogtunk ki.
Mezőkövesd más részét sajnos nem igen láttuk mert az unokatsóméknél a 3 gyeremek a strandhoz
ragaszkodott.De nem is baj, mert mi is jól elvoltunk ott.
A szállás is jó volt, csak az ágy volt nagyon kényelmetlen. :(
Pihenésnek nem volt nevezhező, tök fáradtan jöttünk haza. :? , azért így gyerekkel másról szól a gyaralás. :wink:

Mindjárt rakok fel pár képet is. :D

Emmalena, Tercsimama!..annyit hiányoltalak benneteket :D Olyan jó hogy jöttetek. :lol:
Nem olvastam még el részletesen mi történt veletek azóta, majd reagálok is.
De még mosnom kell, és vár egy torta sütés is. :wink:
Többiek...látom többe túl vannak a nyaraláson, nagyon édesek a képek! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Addig is egy kis ízelítő Norbiból :)
Többit majd délután hozom.
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok ám, csak hazaért az uram, és vissza kell fognom magam, mert különben megkapom, hogy vele nem is foglalkozok. :roll: Ő bezzeg elmehet egy hétre túrázni... :lol: Tipikus...

Képzeljétek, Borinak legalább hat foga van. Ennyiről tudok, de lehetnek még ott rejtett kincsek... :lol:

Ja, és a hétvégétől új családtaggal bővül a család... Lesz egy kutyánk, mert nekem rengetege időm van, és a gyereknevelés mellett simán belefér a kutyanevelés is... :lol: Csodaszép, iciripiciri sárga boxer. Legalább majd nemcsak a gyerekemnek folyik a nyála, hanem a kutyámnak is, és nemcsak a férjem horkol, hanem a kutyám is... :lol:

Akartam még egy csomó mindent, de elfelejtettem... :roll:

Az biztos, hogy LKatának üdv itt, és várjuk a strandolós képeket is!!!!

Veronika
Azt nem mondta a gyógytornász, hogy miért nem szabad hagyni, hogy úgy üljön??? Érdekelne... Nem mintha Bori csinálná...

Bori mászik!!! Na jó nem mindig, de egyre többet, és nagyon ügyesen...hurráhurrá!!!!!

marek
 
 


Köszi a képet/linket a cuppanós tányérról. Be fogom szerezni, mert akkor Bori nem fogja kiönteni a kaját a földre, hanem egyesével fogja ledobálni... mindjárt jobb... :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


Gyerekem ma nem hajlandó aludni... Nemtom mi van, pedig az ilyen hülye idő mindig el szokta altatni... :roll:

marek
 
 


Sziasztok!


Kata - Helló! örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Marek - Gratula a kutyához! Szabit is most sikerült végelgengülésben elaltatnom reggel 6 óta. Gratula a mászáshoz! na, mostantól nem lesz egy perc nyugtod se, míg ébren van! :wink: Szabi tegnap kiszökött a terszara, pedig van szúnyoghálós függöny. Eddig ez megállította. mondtam, jó,akkor játszunk kint. Leteítettem a plédet, ráültettem egy játékkal, gondoltam ellesz vele, míg kihozom a többit! Aha, mire visszaértem (nem volt 1 perc) már a kutya felé igyekezett a betonon. :D

Timi - köszi a köszöntést!

Allergiások hogy vagytok? nálam már kezdődik a taknyolás. Úgy utálom!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Marek,
kutyus? Hű, az most tényleg fárasztó pluszba :) Én épp tegnap borultam ki és mondtam apának, hogy lehet, hogy mégis pihenni kéne a köv. gyerek előtt... csak hát rájöttünk, hogy akkor fog ez majd csak menni, ha már Pálmi ovis lesz, ha azután pihenek egy évet meg utána a 9 hónap terhesség, az meg már túl sok korkülönbség lenne, időm sincs annyit kivárni, ha nem akarok 40 évesen szülni... Úgyhogy újfent arra jutottunk, hogy jobb lesz ezt inkább minél hamarabb letudni :) Októberben babagyártás indul! :lol:

Ja, a gyógytornász valami olyasmit mondott, hogy feszül belül (nem egészen értettem?) meg befelé fordul a lába és csámpás lesz (talán... ? kicsit homályos, nem igazán figyeltem... :oops: ) Pálmit próbáltam közben rávenni, hogy kússzon, persze ha kell, akkor csak fekszik hason és pislog mint egy kis levelibéka :lol: Itthon meg amint földet ér kirongyol a konyhakőre :lol:

Favorit a biciklilánc összefogdosása és rángatása, a pedál pörgetése :lol: Mindez után mehetünk koszos-olajos babakezet mosni :) A szappanozásnál mindig röhög, már ezért megéri :lol:

Kata, Ildi,
ez érdekes, múlt hónapban 50 napra jött meg -mint most Ildinek, ebben a hónapban meg 28 napra - ami nálam korainak számít... szóval úgy látszik mindenkinél össze-vissza van ezek szerint...

Drukkoljatok megyek lakást mutatni!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Bettyna,
nálam is kezdődik enyhe orrfolyás, és pár napja néha-néha viszket a szájpadlásom is... Egyelőre jobb, mint amilyen lenni szokott, nem tudom azért-e mert még csak kezdődik, vagy használnak-e a szerek, amiket szedek...?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Jut eszembe, terhesen is volt nektek allergia? Mert tavaly nekem elmaradt, az allergológus mondta, hogy a terhesség miatt lehet ilyen.
Na tényleg elléptem! Drukkoljatok! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika - Mennek a drukkok! Én meg nem szedhetek semmit ugye, csak homeósat, abból meg hiába ettem eg egy doboz megelőzőt, sz...t se ért.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Sziasztok!

LKata, üdv itt, tegyél még fel képet!!! Sajnálom a mensit, nekem amint hazaértünk jött meg :lol: Norbika cuki a kis kockás szettben!

Veronika
, hát igen, a korkülönbség az számít. Én sem szeretnék 3 évnél többet. De persze sok mindentől függ, hogy mikor jön a gyerek, anyagi dolgok, család, összejön-e egyáltalán hamar... én nem mernék még belevágni :?
Nálunk ma Lotti keze szó szerint szaros lett :roll: Apja cserélte a pelenkát és hagyta, hogy Lotti kivegye a sejhaja alól és belenyúlt a jó nagy adagba... úgy vittük a fürdőszobába, hogy én fogtam a két kezét, Zoli a lábát és a hátát támasztotta, tök vicces volt :lol:
Boldog Szülinapot így utólag is!!!

Bettyna, kitartást az allergiádhoz!
Szabi is olyan izgága ezek szerint, mint Lotti, nem nézek oda egy fél percre és már olyat csinál, amit nem kéne :lol:

Zsuzsu, igen, Lotti és Konsti fejlődése nagyon is párhuzamosan megy :lol: Amiket írtál, na mintha Lotti lenne :lol:
Tüneményes a szülinapos kép Ábelről, a torta is nagyon szép!

Marek, nem semmi, hogy bevállalsz egy kutyát is!!! Én nem bírnék, így is néha Lottival se bírok :roll:
A Nurofen az fájdalomcsillapító is a lázcsillapítás mellett, én ezért mertem adni neki. Amikor lázas volt, ugyanúgy levitte neki a Nurofen is kb. 15 perc alatt, de ott a kúp is, az is hamar lehúzta neki. A papírján rajta van, hogy fogzási fájdalmakra is használható. Ettől függetlenül nem vagy szadianyu, érthető, hogy miért adod, de amikor Lotti ennyire szenvedett, én annyira sajnáltam, hogy inkább adtam neki.


Tercsi, én úgy fogytam le, hogy 18 után nem eszek semmit. Néha bűnözök, de akkor se kenyeret vagy nehéz dolgokat, hanem max. egy banánt vagy joghurtot. Persze volt, hogy párommal nekiálltunk 8-kor és megettünk együtt egy tábla Milkát :lol: Néha azt is kell. És akkor indultak még le a kilók, amikor Lotti mászni kezdett, kb. 2-2,5 hónapja, azóta megyek utána és nem tudom úgy megenni a kajámat, hogy ne kelljen megszakítanom kb. 5X :roll: Hatékony.
Visszér :cry:
Sajnálom a történteket és a pszichológust, de biztos segít, nem? Gondolom mennyire nehéz lehetett ez az időszak. :cry:

Tücsök, dettó!!! Lotti se issza a vizet! Teázik. Próbáltam úgy, hogy fokozatosan egyre kevesebbet tettem bele a granulátumból, azt még itta. Tegnap vizet adtam neki. Kb. 3 korty után elkezdte kiköpdösni :roll: :evil: Utána már nem itta, úgyhogy visszatértem a teára. Nem tudom, hogy szoktatom majd rá a vízre :shock:

Macianyu, azért kemény lehet pocakkal, hogy 4X kel Zengő, kitartást hozzá! Amúgy miért kel, csak úgy megébred és nem tud visszaaludni?
Ikeás szett nagyon állat!!! :lol:

Szöszke, fürdőruhás torna :lol:
Amúgy én is szoptatok még és úgy olvastam valahol, hogy aki szoptat, azon legalább 2 kiló plusz legyen, na rajtam már nincs annyi és mégis van még tejem :shock:

Timi, üdv újra itt, képet tegyél majd fel!

Ma el kell mennünk a Brendonba, mert elfogyott az utántöltő a pelenkatartóba és bűzölög a kaki-pisi zacskóban :roll:
Viszont kell vennünk csőrös poharat, újat.
Aki azt használ!!! Nálatok nem gyűlt be ilyen fekete trutyi??? Nekünk a TT csőrösbe a vágatokba és a szívóka lyukába is begyűltek fekete szarok, valszeg a teától, nem lehet kiszedni, már sterilizáltam is, késsel kapargattam, de amikor Lotti iszik, látom az alján a fekete szutykokat, akkor elmosás, teacsere, de jönnek újra :shock: Jó tipp, hogy milyen csőröset vegyek?
Pohárból tegnap megpróbáltam itatni, hát kifolyt az egész és kb. 5X akart megfulladni :?

Lotti ma jól alszik, ma már volt egy 1,5 órás alvása és most is alszik már vagy fél órája, úgyhogy nálunk nincs alvásgond :lol:

Most megyek, még kell takarítani, a fürdőszobát kinyaltam, de ma megint jönnek lakást nézni :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi, ne is mondd a csőrös poharat!!! Egyik első itatásom kapcsán rostos gyümit itattam belőle. Annyi is lett a pohárnak, mert szépen kipiszkáltam a rost darabokat, de ezáltal megszűnt a szigetelő réteg, ami a csöpögésmentességért felelős, és hangot is ad a pohár: bugyog, szelel, sípol. :? Szerintem nem sok különbség van, mind ugyanazon az elven működik. Az egyik ismerősöm már a 17. pohárnál tart, mert a gyereke mindnek szétrágta a csőrét. :D Én amondó vagyok, hogy a legolcsóbbat vedd, biztos, ami biztos, ne kelljen sajnálnod, ha Lotti szétrágja. :)

Kép
szöszke
 
 


Lkata, így jártunk mi is, mármint hullafáradtan hazaértünk, és itthon, a jól megszokott kis ágyunkban Gergővel az élen aludtunk 1,5-2 órát, mint akit fejbevertek. :D:D

Marek, kicsit irigy vagyok a boxer miatt! Csodálatos kutya: gyermekszerető, labdázós! Nagyon jó dolog újra egy kiskutyát felnevelni, nekünk már 4 kutyusunk volt, ebből 3 él még. :)

Kép
szöszke
 
 


szóval a kirándulás
megegyeztünk a komáékkal, hogy szerda reggel 8-ra jönnek, hogy minél hamarabb elindulhassunk, amiböl végül 9,30lett, mert késöbb jöttek /elaludtak/. 13,30ra értünk oda, kipakoltunk, ettünk, ittunk és elmentünk a strandra körbenézni. nem fürödtünk, csak körbenéztünk. másnap egész nap a strandon voltunk. nem fürödtünk, csak napoztunk.pénteken amikor jöttünk haza megálltunk kenesén, ott a férjem megpróbálta bevinni a kicsit a vizbe, de nem tetszett neki, mert még mindig elég hideg volt a viz.
a szállásal minden rendbe volt, igaz egy kicsit izgultam, mert nappal csúcs forgalom volt, de estére alig ment arra pár autó.
szóval jó volt, csak rövid :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


és most pár fotó:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Ildi,
én is felfedeztem a fekete trutyit pár napja a csőrös csőrében, pedig Pálmi csak vizet iszik belőle... sűrű mosogatószerrel és fogpiszkálóval piszkáltam ki, aztán kifőztem. Nekem sikerült teljesen eltüntetni.

Nálunk más a helyzet, ezért érthettem félre MTücsköt is, mert issza a vizet, csak nagyon keveset, bár mostanság javul picikét a helyzet, eddig kb. 80 ml-t ivott egy nap, mostanra meg már 120-150-et egy nap, úgyhogy fejlődünk. És újra issza a tápszert is, végül nem cumiból hanem csőrösből és nem 200-at csak 100-at, de már az is haladás :)

Timirosicka,
arik a fotók! :) Kár hogy a pancsihoz hideg volt a víz!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


sziasztok!

Hááát, nehéz becsatlakozni, a ruhák mosásával el vagyok maradva, tegnap rossz is volt az idő. :roll:
kicsi fiam, tök zizi :shock: mióta hazajöttünk nincs meg nélkülem! :?
A wc-re se tudok elmenni mertt úgy ordít mint akit nyúznak. :( minket is utolért a szeparációs szorongás? :roll:
Nah, de hoztam pár képet:
Norbi apával és a rokon kisfiúval
Kép
Anya poharából finomabb az inni
Kép
Apával pancsi után
Kép
Norbi új kisvonata Máté unokatesónak is tetszett
Kép
Kis pihi-játék az árnyékban
Kép
Anyával
Kép
Mikor eszünk már?
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata - Nagyon cukik a képek! Ne aggódj, pár nap és visszaáll a normál kerékvégésba minden. Norbikának meg kell szoknia, hgoy újra otthon vagytok.

Timi - ti is nagyon helyesek vagytok a Balcsiban.

Feketek trugyi - por, tea, gyümölcs maradék, bármi kaja mardék a szájáról. Szabi vizet iszik, néha jó játék, hogy kiköpdösi, akkor elveszem tőle. A vízben fehér kis izék úszkálnak egy idő után. Szerintem a csőrös poharak, ugyanúgy elhasználódnak egy idő után, mint a cumisüvegek (bár mi azt nem használunk).

Ildi - Ne add fel a pohárból itatást szerintem. Persze, hogy elsőre túl nagyot krotyol, meg nyakonönti magát. Ezt is meg kell tanulni. Én minden nap egyszer-kétszer abból adok inni Szabinak. Persze én is fogom a poharat, meg ő is. Előbb utóbb csak megtanulja, nem? Igen, Szabi is beindult jól! Én hülye meg mit aggódtam! :) Bár én is le tudnék fogyni az utána rohangálástól!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Villámbekukk, kint a 8. foga Lottinak!!! Jobb alsó!!! :lol:

Jók a képek Kata, Timi!!!!!!!!! Babák nagyon édik!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Nekünk is van TT csőrösünk, szerencsére Bori nem tud belőle inni. Ő az Aventből iszik, és az azért jó, mert lehet hozzá külön "csőrt" kapni, tehát nem a rohadt drága poharat kell cserélni, mint a TT-ből. Mondjuk én ingyen kaptam és kaptam hozzá egy csomó pótcsőrt (de jó szó), úgyhogy nekem könnyű... :lol:

LKata
Minden nyaralás után ez a helyzet. Norbika megszokta, hogy mindig vele vagytok, és most fura neki a váltás. Napok kérdése és helyreáll a rend. Addig is kitartás... Sajnos minden utazás után ez van... :roll:

Timi
Jók a képek! Kár, hogy nem tudtatok fürdeni!

Megyek, mert egy csomó dolgom van... Teregetés vasalás... Pedig nem is voltunk nyaralni... :roll: Mostanában kicsit sokat tanítok, gyakorlatilag mindig tanítok, amikor Bori alszik (meg akkor is, amikor nem), így meg nem halad a házimunka. A konyhában már tök rég berakattuk az új ablakot, és vasárnap sikerült először lefestenem a falat. Tegnap akartam újrafesteni, naná, hogy Bori nem aludt el... Na majd a hétvégén... Meg füvet is kéne vágni, csak elrontottam a fűnyírót... :roll: Lehet, hogy veszek egy birkát, aztán a talin majd megfőzzük... addig meg legalább rendberakja a kertet... :lol: :lol:

marek
 
 


Timi, milyen szépen ül Sanyika!! :) Gergő még nem ül...
És nagyon csini vagy, ne aggódj! :wink:

Lkata, valaki kérdezte, hogy mint szakember, mit ajánlasz 1. szülinapi tortának, amit ehetnek már a gyerkőcök. :)

Ma 65 percet sétáltam kenguruban Gergővel. :shock: Fölhivatal ügyintézés, aztán HPV centrum, ami zárva volt. :evil: Leszakad a lábam...

Képzeljétek, apósom élettársától -aki dohányzik-, kaptunk egy plüssmacit...csak sajnos a macinak is cigi szaga van. Elneveztem Tabakmacinak...nem merem kimosni...Mostatok már plüss állatot?

Fog: Mennyi idő alatt bújik ki egy fog?

Kép
szöszke
 
 


Köszi lányok! :D

Szöszke....ELSŐ SZÜLINAPI TORTA:Háát szerintem a csoki, vanilia krémek tuti jók, abból ehetnek is kis
mennyiségben, nem?
De én úgy szeretném hogy legyen egy maszatolós torta is :wink:
méghozzá az lehet egy kicsi zsúr torta, csokis,
vagy színes tejszínhabos, amit megtúrhat, magára kenhet és lehet ezerrel fotózni :lol: :lol: :lol: Nemde???
A másik az valami olyan amit a család is szeret, és abból lehet szeletelni, kínálni a vendégeket. :wink:
Nagyon figurás torta szerintem felesleges, mert még annyira nem ismerik fel a mesefigurákat, tárgyakat, állatokat...
Nem? Lehet rosszul gondolom. :roll: szerintem a 2. szülinapon lehet egy olyan torta ami az ő kedvence: Mozdony, Maci, Cica,..stb

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


plüssállat: én havonta mosom őket 40 fokon

Fogzás: nekünk havonta jön 2 fog, általában egy hétig van nyűgösség mire kibújik rendesen :?
Most a 9. fog jön, de ez rázósabb azt mondják, mert ez dupla fog :(

Holnap leszek 29 éves :oops: öregszem, egyik szemem sír a másik nevet. :roll: :D

Apukám még nem gyógyult meg, vannak fájdalmai is, gyenge és fekszik :cry:
Mennem kell, éhes a nyuszko, turós gyümi lesz a menü. :D

Ja, még annyit NASI témáról:hogy nyaralás alatt nálam is megtört a jég :oops: evett a norbi tölcsért, csokis kekszet egy picit,
és egy-két falat rendes Danon pudingot :wink:
Lehet nemsokára rendes főzeléket adok már neki, amit mi eszünk...szerintetek?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lkata, szerintem Norbi nagyon edzett már a kajákat illetően, nyugodtan kaphat felnőtt főzeléket. Biztosan fog neki ízleni. :)
A tortával kapcsolatban jó ötleteket mondtál. :) Köszi!

Kép
szöszke
 
 


LKata,
Pálmi mostanában erőszakosan követeli a kajánkat! Tegnap úgy falta a zöldbabfőzelékemet, hogy csak na!!! Nem volt elég neki egy kis kóstoló, hangos morgással-sírással követelte mindig a következő és következő falatokat!!! Pedig még mindig egy foga sincs, de megnyammogja már egy perc alatt a saját részre szánt zöldbabot, ami nem volt túlfőzve-pürésítve, úgy kapta a tányéromból egybe darabokban!

Norbi az "apával pancsi után" képen egyszerűen csúcs! :)

Ja és hát gratula a 29-hez, ezek szerint te is oroszlán vagy, mint én :lol:

Szöszke,
a plüssöket én is mosom, mosd ki nyugodtan!

Ildi,
hű, már mennyi foga van Lottinak!!!

Marek,
nekem is Aventes cserélhető csőrösöm van. Én szeretem.

Szöszke,
jó kis gyalogtúrád volt ma gyerekkel a nyakadban! Nekem is volt ma egy utam a földhivatalba, de nekem meg az zárt be az orrom előtt...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Jó reggelt! :)

Pálmi mászik! Igaz, még csak egy-két lépést tesz meg, de nem haladás céljából, ha oda akar menni valamihez, akkor hasra vágja magát és odakúszik. De a habtapin ide-oda lépeget mászásban mikor játszik :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Bori is mászik, most már egyre többet, bár előtte legalább egy hónapig gyakorolta azt, amit Pálmi most csinál.

marek
 
 


Na, akkor hasonlóan haladunk, Pálmi kb. 1 hónappal fiatalabb Borinál :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Szia!

Ajánlom figyelmedbe, ha szeretsz utazni és szereted az extrém kedvezményeket!

Turisztikai - információs portáljainkon keresztül több száz szálláshely között válogathatsz, illetve exclusive üdülési csomagokat vásárolhatsz extrém olcsón!

Dióhéjban a vállalkozásról:
www.szallasszerviz.hu portál belföldi szálláshelyekről és kapcsolódó szolgáltatásokról ad információkat a hazai utazni vágyó közönségnek.

www.familytravel.hu portál kiemelten a családoknak szóló, gyermekbarát szálláshelyeket és a kapcsolódó szolgáltatásokat katalogizálja és teszi elérhetővé a családok számára.

www.aukciosutak.hu portál üdülési ajánlatokat, programcsomagokat kínál eladásra licit formájában, illetve direkt ajánlatokon keresztül.

Amennyiben szeretnéd igénybevenni az extrém, esetenként 40-50 %-os kedvezményeket, kérlek kattints az alábbi linkre és igényelj Travel Action Klubkártyát most díjmentesen!

www.szallasszerviz.hu/oldal.php?megnyit=1004

KépKép
kaqk
Debrecen
 
 


Helló!

Pálmi és Bori...ügyeskednek mint olvasom! :D

Bezzeg Norbi, olyan akaratos lett, és bőgős, nem ismerek rá :(
Veronika..igen oroszlán vagyok, a párom Vízöntő, Norbi meg Mérleg...összeillünk! :D Köszönöm a köszöntést!
Hát, szép nap lenne ez a mai, de nem úgy indult. :(

Nem is írtam,apunak tegnap csináltak Ct-t Pesten, ez a kontroll Ct amit régóta várunk, közölték hogy csak pénteken
lesz kiértékelve és szerdán menjünk fel személyesen érte, mert már csak úgy adják ki az eredményt! :twisted:
Megint egy hetet várni és utazni és a még a benzin költség is....áááhhh, elegem van. :twisted:
Apu nincs jól, sőőőt, olyan gyenge mint a harmat, még sokat fáj a feje , a szeme, nem alszik jól hiába kap nyugtatót
és altatót... :(
Bíróságtól sem jött levél hogy mikor kell menni az új orvosszakértőhöz.Már egy éve megy ez a huza-vona
...szemét banda ez a Tb szerintem apu ebbe betegedett bele. :cry:
pénz addig sehonnan nem jön amég vége nincs ennek.
Anyu próbálkozik, ma adott be egy önéletrajzot egy közeli gyárba, ahová pont vegyészt keresnek. Drukkoljatok! :)

Én meg úgy keltem mint a mosott sz..., Norbi éjjel sírt, nem akart egyedül maradni a szobájában, ott álltam az ágy felett,
simiztem begörnyedve amég elalszik. :?
Nappal sincs meg nélkülem, úgy ordít mint akit nyúznak!
Ez a nyaralás miatt van?Vagy most jön a szorongásos, hisztis korszak??? :roll:

Nektek is ilyen volt a gyerek nyaralás után?...ez nagyon gáááz! :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ha, alszok jó gyerek vagyok! :wink:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata
Tipikus nyaralás utáni tünetek! Ne aggódj! Elmúlik!
Az meg nagyon durva, amit az egészségügyben művelnek!!!! De mi van, ha valakinek nincs autója, és nem tud beautózni Pestre az eredményért??? ÁÁÁÁÁ ekkora baromságot!!!!

marek
 
 


Sziasztok!
Lkata: az nem megoldás- egy-egy ilyensírós éjszakán-, hogy átviszed Norbikát a ti ágyatokba aludni? Velünk pont tegnap hajnalban esett meg, hogy annyira összepisilte a kiságyát és magát a gyerek, hogy nyitott szemmel a kiságyba kapaszkodva várt rám a szobácskájában hajnali 3-kor (bébiőrön hallottam, hogy hív). Fogtam, átvittem magunkhoz, és ott simán bealudt velünk. Este persze megint a kiságyában altattuk el, de nem is volt ebből gond. NÉha lehet olyanjuk, hogy anya kell nekik. De lehet, hogy nálatok más a szitu. :shock:
Alvás: 2napig nagyon korán lefeküdt, el is dicsekedtem nektek, erre nem megint felpörgette magát a következő estére? Aztán a negyedik nap (tegnap) megint fél 7kor lefeküdt, és 7 kor kelt ma reggel. Ha tudnám, hogy mi a titka a hosszú alvásnak, tutkó kőtáblába vésetném! Az a gáz, hogy most, hogy korán fekszik, nemhogy lenne plussz 1-1,5 órám tenni -venni, hanem én is rögtön ágynak dőlök vele együtt. :lol:
Marek: kutyushoz gratula, látom, időközben te is beszereztél egy időgépet, vagy feltaláltad a 36 órás napot! :lol:
Mindenkinek szép napot,
M.

macianyu
 
 


Macianyu
CSak szeretném feltalálni a 36 órás napot. Addig meg csak kapkodok össze-vissza, és mindig mindennel el vagyok maradva. Most is épp vasalnom kéne, meg festenem, meg lezárnom néhány naplót a nyelviskolának. Persze Bori nem alszik, még így is rendes volt, mert az órámat végigaludta, akkor ébredt fel, amikor a tanítvány becsukta maga után az ajtót. Pedig de jó lett volna néhány szabad perc... :roll:

Megyek vasalni, csak valahogy meg kéne oldani, hogy Bori nem akarja kivenni a kezemből a vasalót, mert az egy kicsit veszélyes móka... :roll:

marek
 
 


Ja, és ma hozzuk a kutyát... :lol: Felváltva fogok éjszaka Borit etetni, és kutyát vígasztalni... :lol: Holnap ne kérdezzétek meg, hogy miért vagyok morcos... :lol:

marek
 
 


Mikor láthatunk egy pocakos képet a topik első kismamájától?

marek
 
 


Látom ma sincs nagy forgalom. :cry:

Csak jöttem elújságolni, hogy ezennel "kétgyerekes" anya lettem, ugyanis megérkezett hozzánk Raszkolnyikov az iciripiciri boxer. Nagyon édes, nagyon kedves, bár a papucsom már ellopta, de most még megbocsátom neki. :lol: Ja, és állandóan jön utánam, amikor az udvaron vagyok, persze muszáj állandóan az udvaron lennem, mert nem hagyhatom szegényt egyedül. Így Bori a hátamon nézelődik, én meg kutyázok. Ja, és Bori féltékeny. Pedig eddig imádta a kutyákat. Persze gondolom Raszkolnyikovot is nagyon fogja szeretni, csak most hirtelen nehéz volt megemésztenie, hogy nem csak rá figyel a család... :lol:

marek
 
 


Sziasztok!!

Csak pár sor sebtiben...

Szó volt korábban arról, h a mászás kimaradása és az olvasási nehézségek közt összefüggés van. Ma beszélgettünk egy anyukával akik ma voltak neurológusnál és megnyugtatta Őket. Nincs összefüggés!!!!!!! Állítólag a tanulási nehézségeket valamiféle agyi probléma okozza, de ez csak késői ovis-kisiskolás korban derül ki. Szóval ahol kimarad a mászás nincs gond, minden ember más!!!!

Konstim "elromlott", 6-kor kel, 20 órakkor fekszik és napközben max. 30 percet alszik, azt is több részletben... :shock: :shock: :shock: Hisztizik, próbálgatja a határokat.

Hintalovazás Konstantin-módra:
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Lkata, kitartás!

Marek, gratulálok a kutyushoz. Ugye fiú kutyus?

HPV eredményem: Ma elmentem érte, és az van a papírra írva, hogy "HPV genotípus: NA" ez azt jelenti, hogy nem azonosítható. :roll: Továbbá: "A minta HPV pozitív (+), azonban a vizsgált alacsony (LR) és magas (HR) kockázatú HPV típusokat nem tartalmazza".
Na ehhez mit szóltok??? :shock:
Alacsony kockázatú típusok közül 6 félét vizsgálnak, magas kockázatúakból 14 félét. Ez utóbbi csoportban van a tavaly nálam mért két vírus is, a 66-os és 31-es, amelyeket most nem tudtak beazonosítani. Most akkor mi a franc van? :shock:
Egyelőre semmi további teendő nincs, beszéltem a dokimmal, október elején megyek hozzá rákszűrésre.

Kép
szöszke
 
 


Zsuzsu, a napközbeni zaklatott alvásra azt írja a Suttogó, hogy túl sok inger éri, azért nem tud ellazulni. Szerinted lehet?

Kép
szöszke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?