Bea,
bocs, elfelejtettem a hőfokot, én 175 fokon szoktam, de nekünk érdekes a villanysütőnk, valahogy változik a fűtése idővel, pl. amit pár hónapja 30 percig kellett sütnöm, azt mostanság 35-ig szoktam, tehát nem feltétlenül jó ez a hőfok más sütőkhöz... Szóval érdemes először kicsit kísérletezni, akkor jó a keksz, amikor a széle kezd kicsit sötétbarnássá válni (amúgy én kicsit sültebben szeretem, a férjem kevésbé, és ez mindössze fél-egy perc sütési különbség (stopperrel mérem, hehe), tehát tényleg nagyon gyorsan kész van, oda kell rá figyelni). És amikor kiveszed, az kicsit ijesztő, mert hajlana mindenfelé, meg el akar szakadni/törni (és az ember hajlamos azt hinni, hogy még nem sült meg), ezért kell nagy lapáttal szedni, hogy ne jöjjön szét, aztán meg miután leteszed, és hűl, teljesen megszilárdul. Ha laposabbra nyomod szét, akkor kekszszerűbben kemény lesz, ha kicsit magasabbra hagyod, akkor a belseje porhanyósabb marad. Ez most kicsit macerásnak hangzik, de tényleg érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!
Mimi,
boldog szülinapot a nagylányodnak!
Reginek meg nem jó a vonalzója, már két hósnak mutatja!
Goldplast,
végül az öcsém nem viszi el az autót, majd megkér valaki ismerőst, hogy szállítsa le, ahová menne, aztán meg vagy vonattal feljön, vagy a húgom lemegy érte autóval. Szóval anyuéknál lesz kocsi.
Teljesen megértem, amit éreztél, amikor feltörték az autótokat, én is sírtam volna, ha így látom az esküvői meghívókat! Nekünk a biciklijeinket lopták el az előterünkből, 6! nappal azután, hogy elhoztuk őket anyuéktól, és én is sírtam, részben a biciklik miatt, részben meg az igazságtalanság, és a szemétség miatt. Aztán megpróbáltak betörni a lakásba, amikor éppen otthon voltam (amikor meghallották, hogy az ajtónál próbálok kikukucskálni, elrohantak), én úgy megijedtem, hogy le kellett feküdnöm, annyira remegtem. Utána meg egy csomó ideig úgy mentem haza, hogy na, vajon betörtek-e, meg minden neszre odamentem hallgatózni az ajtóhoz (pedig csináltattunk irtó drágán jó profi zárakat). És én is nagyon remélem, hogy az összes ilyen disznó többszörösen kapja ezt vissza, minimum kirabolják őket is egyszer-kétszer.
Tudom, hogy rossz érzés a terminustúllépés, de minden rendben lesz! Nekem a nagynéném 2 héttel hordta tovább az unokatesómat, de akkor még nem volt szokásban az indítás, és szépen megvárták, amíg elindult magától, csak többet vizsgálták, hogy minden oké-e. Geréb Ágiék két naponta ctg-ztetnek a 40. héttől, és csak akkor küldik kórházba indításra az anyukát, amikor a ctg valami rosszat mutat, ha jó, akkor várnak. Mindenesetre drukkolok, hogy elinduljon Ákos magától minél hamarabb!
Angelita,
nekem nagyon kellett apa mindegyik szülésnél! Ő nemigen élvezte a bentlétet, mármint rosszul esett neki látni, hogy mennyire szenvedek (főleg az elsőnél), de úgy érezte, hogy mindenképpen mellettem a helye, hogy támogasson (fel sem merült benne, hogy ne jönne be, pedig először még felajánlottam neki), és semmilyen negatív hatása nem volt rá később. De az tény, hogy ő azt mondja, hogy a szülésben az a legjobb rész, amikor vége van.
Meg aztán embere válogatja, meg kell beszélni mindenképpen, és találni valami megoldást, ami mindkettőtöknek megfelel.
Bener,
a védőnőnél (meg máshol is) én simán szoptattam, direkt olyan ruhát hordok, amikor szoptatok, amiben cicikivillantás nélkül lehet szoptatni.
De nálunk a védőnők ilyenkor fel is ajánlották a szobájukat, hogy nyugodtan vonuljunk be oda.
Ildi,
én is azt akartam írni, hogy a szülésznő tényleg többet van veled a szülés közben, mint az orvos, de megértem, hogy szeretted volna, ha ott van a dokid.
Én végül nem a zabpelyhes sütit csináltam meg, hanem kipróbáltam egy újat, szintén kekszeset, sima tésztát csoki és diódarabokkal, az is egész jó lett (bár a zabpelyhes nekem jobban ízlik). Aztán kiderült, hogy az öcsém elhozza autóval anyut hozzánk, pedig csak akkor ért éppen haza egy egyhetes távollétből, lerakta a cuccot, és jött is, szóval köszönetképpen gyorsan összedobtam neki egy meggyes-csokidarabos kakaós muffint, mert az a kedvence. Viszont ezután már úgy elfáradtam, hogy csak ültem.
Most megyek, bedinnyézek-barackozok, éhes vagyok, mint a farkas. Még lehet, hogy sütök tükörtojást is a déli krumplipüréhez, hogy ne korogjon a gyomrom alvás helyett.