Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Hölgyek !

Noki férje vagyok.Gondolom kitaláltátok, hogy miért én írok :RÉKA BABA 22:47-KOR MEGSZÜLETETT :)))))Császár volt, de már mindketten jól vannak.
Rövid történet :
Mint olvashattátok közel fél 4 volt mire elindultunk a körházba.Nem sokkal 4 után megérkeztünk.Moncsi ment a vajúdóba.A szülésznőnk megérkezése után én is bemehettem.Meglepődtünk, ugyanis a délelőtt 10 óta tartó fájások hirtelen szinte teljesen eltűntek.Mikor már azt hittük volna, hogy vaklárma volt az egész újra kezdődtek.Ekkor már közel 5 óra volt és innentől szinte folyamatosan, max 1-2 perces szünetekkel vajúdtunk.Fél 6-6 körül átkerültünk a szülőszobába.A méhszáj lassan tágult és a baba feje nem akart rendesen "irányba" állni.A fájások látványra szinte elviselhetetlen mértékűek lettek.Gumilabdán is csücsültünk a zuhany alatt.Fél 8-8 körül a szülésznő javaslatára kaptunk epidurált.Fél 10 körül kezdett elmenni a hatása, de a baba feje még mindig nem volt a megfelelő helyen.A doki azt mondta, hogy 10-ig várunk és ha nincs változás, akkor császár.Változás nem lett, így irány a műtő.
Személy szerint nagyon büszke vagyok a kicsi hősömre, mert hihetetlen, hogy milyen jól tartotta magát !

Sziasztok Kép Kép Kép Kép

Kép
noki&potyi

Noki:

Gratulálok Rékababához, nagyon ügyes voltál. Sok boldogságot és jó egészséget nektek! Nagyon szépek vagytok.
nikó

Jó reggelt!
Réka apuka!
Gratulálok!
Nagyon gyönyörűséges a pici lányotok!Nokira meg legyél nagyon büszke!!!!
pusza Nekik!!!
Köszönjük a beszámolót!
Mekkora lett végül Réka???
kandi72
Budapest III. kerület

Jó reggelt!

Noki férje,köszönjük a híreket,és gratulálunk! :) Nagyon szép csajszi Réka baba.Jó egészséget és sok sok tejcsikét! :)

Orew,neked is tudok táblázatot küldeni,és akkor majd kiválasztod kinek üzensz.Csak küldj nekem akkor egy e-mail címet ahova küldjem.

Kandi,örülök,hogy megnyugtattak a dokik!!!!!Az volt a férjem aki a csónakban volt legelől,ő szállt ki utoljára...utána meg amikor a motozás volt,"guggol" és fényképezte a tárgyat amiket találtak....
De ahoz képest hogy élő adás volt,pl a csónakkal érkezés az felvételről ment...

Bim-bam,igen apa is ott volt :wink:

Kata,gyönyörűséges Mili :) A fiam már ki is nézte magának pocakon keresztül,mert ahogy néztem a képeket úgy beindult,hogy csak na :wink:

Anett,nagyon helyesek a fiúk :) Hogy telik egy napotok?

Flake,tök jó,hogy tudsz netezni a kórházból... :) Mennyit esett vissza Ábel súlya? A nagy súlyú babáknál eleve nagyobb lehet ugye a súlyvesztés..de hipp-hopp visszaszedi majd :wink:

Nikó,de korán keltél :? Én most olyan jól alukáltam :D

Dbea,lehet nem vár már akkor sokat Marci :)

Bori,szájpenész minket elkerült,remélem most is elfog...de ha kezelitek el fog múlni..és ezek a problémák mindenkinél előfordulhatnak...Aztán panszkodj csak nyugodtan :)

Irdab te sem nagyon jössz :? Hogy érzed,érzitek magatokat?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok én is csak olvasó üzemmódban.

Noki: Szívből gratulálunk Rékushoz gyors felépülést és sok tejcsit!!!!

Tegnap voltunk Uh-án hát lányok az én kisfiam 1 kg-ot hízott 2 hét alatt már 3380gramm. szóval már nem kicsi baba de remélem mostmár kiszeretne jönni. Eszméletlen fájásaim voltak éjszaka de félórában egy szóval semmi hatása a frontnak. Pedig már olyan rossz ez a sok görcsölés de Marcus jól érzi magát odabent.

Minden bébi csodaszép! irigy-irigy.

Mindenkinek szép napot.
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Réka baba 3350grammal és 56 cm született.

Kép
Kép
beusmimi

De nagy erre ma a csend...mindenki hűsöl?Vagy van aki szülőszobán van? :wink:

Beus,köszike a mérteket...Marcusod sem lesz kis babuci :)

Kép
Kép
tundi24

orew:
megint megprobaltram elkuldeni a pü-t...

Noki:
Nagyon orulok, hogy ilyen szep kislanyod lett! :) Gratulalok!

baratodildi

Noki&potyi

Gratulálok a gyönyörű kislányotokhoz! Mielőbbi felépülést, sok-sok tejcit kívánok!

Méretek?
Vendég

Noki: gratulálok Réka babához és sok egészséget, boldogságot is mellé!!!!

Ildi: Nyulasi Gábor az orvosom, látom Te is "Szent Imrés" vagy :lol:

Anett: nagyon szép fiaid vannak :D Jaj lesz a lányoknak majd :lol: :lol:

Flake: küldd át a képeket a -ra és megcsinálom Neked a kicsinyítést!!

Kata: milyen gyönyörű nagy szemei vannak Milinek!!

Én még csak most főzöm ki a babaholmikat :oops: De mindjárt kész, úgyhogy nem maradtam el nagyon :lol:

Mára nyugis napot terveztem, mert tegnap eléggé elfáradtam, főzés közben le kellett ülnöm pihenni :shock: Még jó, hogy maradt mára maradék. Azért egy sütit lehet, hogy sütök délután, úgyis jó hűvös van!!

Bea
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dbea 2010.08.03 19:37-kor.

Kép

Kép
dbea

Ágota,ti hogy vagytok?Napközben már ketten vagytok Villővel vagy apa is otthon van még?

Dbea,én még semmit nem főztem ki,majd ha hazajöttünk a kórházból.Semeddig nem tart :wink:
Milyen fincsiséget sütsz?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok

Noki gratulálok Réka babához nagyon szép kis csajsz sok tejecskét és mielőbbi felépulést :wink:

Kata
Mili nagyon aranyos és csodaszép szemei vannak

Anett
gyönyörü fiaid vannak :wink: büszke lehetsz rájuk és nagyon hasonlitanak egymásra

Jimbone
Donát olyan édesen alszik és milyen nagy :wink:

Sissi
gratula Ati 3 kg -hoz

Margit
Vendég

Kép
Kép

Kép

Kép
dbea

Tündi: arra gondoltam, hogy banános-csokis sütit csinálok. Kicsit munkás, de én nagyon szeretem :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Noki, nagyon sok boldogságot Rékushoz, jó egészséget és minden ilyesmit! Köszi Réka-apa a tudósítást, gratulálok a gyönyörű szép kislányotokhoz! És milyen kis okos tekintete van!!!

Anettoo: nagyon helyes kiskrapekjaid vannak!!! Remélem, nem túlzottan fárasztóak... :roll:

Jimbone, hát igen, alvás közben igazi szépségekké válnak az egyébként vörös fejjel ordító babókák! Gyönyörű Donát-baba! Majd kapunk sírós képet is? :oops: Milyen szép gömbölyű fejecskéje van, és az a husi kis pofizacsi...!!! Olvad-olvad!

Sissi, de jó, hogy elérte Ati a 3 kilót! Nagyon ügyes baba, igazán példaértékű, ami a fejlődését illeti!!! Így már Neked is sokkal könnyebb, ugye?

Tündi, most aztán egycsapásra híres ember lett a párod! :lol:

Nálunk ma az a helyzet, hogy egy kistündér Betti. Nagyon jókat alszik és eszik - egyelőre nem volt rívás! :D Éjjel elrontottam, mert az éjféli ébredésénél nem csak megetettem, hanem tisztába is tettem, amitől szépen kiment az álom a szeméből és kb. 3-ig ment a nyügi... :( De azóta tündérke, és imádnivaló és legszívesebben magamhoz kapnám és csak ölelgetném-puszilgatnám!!! De olyan édesen alszik, nem fogom megzavarni az álmát - tiszteletben tartom őt!
Ja, és azt figyeltem meg, hogy ha etetés után leteszem, sokkal könnyebben elalszik, ha oldalra fektetve teszem le, mint ha hátra. A háton alvás csak éjszaka válik be. Hason pedig utál lenni...

Többi babás anyuka, írjatok Ti is a mindennapokról!!! Minden apró-cseprő dolog érdekel!!!

Kismamik, kitartás! Ma könnyebb lesz, mert egy kicsit hűvösebb lett! :) Mindenkinek drukkolok ahhoz, amit szeretnétek!!!

Kép

Kép
hmbori

Noki és párja: gratulálok Réka baba érkezéséhez! Nagyon hősiesek voltatok! A fényképek meg tündériek, főleg az utolsó! Annyira kíváncsian néz a világra, nagyon édes! Sok tejcsit és sok-sok boldogságot kívánok!

Bori: olyan jó olvasni mindig a soraidat, mert látszik, hogy nagyon boldog vagy Betti babával! Úgy örülök neki! Ez a szájpenész-mizéria remélhetőleg hamar el fog múlni. A Tetranos kenegetésért pedig szerintem ne sajnáld Bettit, mert biztos szereti: végülis az anyukája simogatja-masszírozgatja az arcocskáját. Szerintem még reklamálni is fog érte, ha már vége lesz. :) :)

Ildi, hogy vagy, milyen éjszakád volt? Végül tegnap is megittad a bábakoktélt az eredeti tervednek megfelelően?

Én ezen az éjszakán is jól aludtam - leszámítva persze, hogy 5-6x megyek mosdóba közben. És ma reggel is csalódottan konstatáltuk, hogy nem szültünk az éjjel.... Na de mindegy, nem akarok türelmetlenkedni, eljön annak is az ideje hamarosan.

Bea: leírnád ennek a banános-csokis sütinek a receptjét? Férjemnek a banános-nutellás palacsinta a kedvence, lehet, hogy ez a süti is nagyon bejönne...

Anett: tündériek a kissrácok!

Kép
bikmakk

Noki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és Noki apu!
Jó egészséget Réka babához, sok-sok tejcsit Neked és gyors felépülést!!!!!!

nagyon édi a kiscsaj!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziaszrtok!

NOKI:GRATULÁLOK RÉKA BABÁHOZ!!! JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK TEJCSIT KIVÁNOK!!!!

aNETT.NAGYON szépek afiaid.Mátél mit szól a tesóhoz?Ha van időd irj,mert minden érdekekl.Gondolo sokkla nehezebb lehet mivel Máté is csak alig múlt 1.

Mi jól vagyunk éjszaka arányéag jól telt.2szer kelt fel akis krapek. az első felkelésnél nehezen akart visszaaludni de azért sikerült.
Apa már elment dolgozni,én előtte elmentem a dm-be,jól bevásároltam.Ebéd kész még apa megcsinálta.
Nem tudom mennyit kellene ennie de már a 90-100 ml-t megeszi :D
Vendég

bikmakk:
Tul jo ejszakam volt. :?
Nem ittam tegnap babakoktelt, mert ugy vettem eszre vasarnap, hogy mivel szinte ures volt a belrendszerem, gyakorlatilag hatastalan volt egybol masnap (enyhen okozott hasmenest, mas semmi), meg az ize amugy is egyszeruen undorito... Ma delelott megittam 10-kor, mostanra hatott, ami a fosit illeti, meg pici gorcsolgetest okozott, de nem az a hatas, amit meg varok. Tehat varok, de amugy sem szamitok tole fajasra 4 elott. :lol:
Ma sem ittam volna igazsag szerint meg, ha nem ma lenne utoljara a dokim. Ha ma sem szulok, akkor egy hetig tuti ilyesmit nem iszom.
Ma igazabol csak szomoru vagyok, mert elegge nagy az eselye annak, hogy nem nala fogok szulni, pedig igazan benne bizom csak, hiaba annyira jo az a korhaz, meg alapvetoen sok a jo orvos... :( Matol van az a szuleszno, akit eredetileg valasztottam... valahogy ez sem vigasztal. :cry:
Sajnos a kisfiam nem ertette meg, amit annyira mondtam neki honapok ota, hogy mennyire fontos, hogy a dokimnal szulessen meg, bar meg van a mai napbol nehany ora, egyre borulatobb vagyok a mai szulest illetoen koktel ide vagy oda... :(
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára baratodildi 2009.08.11 12:38-kor.

baratodildi

Noki,
gratulálok Rékához! :) Már most nagyon okosan tekint a világba! :D

A babucik gyönyörűek, és nehogy visszafogjátok magatokat, nyugodtan árasszatok el minket képekkel! :wink: :D

Szájpenésznél tényleg nagyon fontos a cici kenegetése is, nekünk sikerült két hónapig pingpongozni az akkor 15 hós Bercimmel, mert neki könnyen elmúlt, de nekem nemigen akart, és mindig visszaadtam neki (eleve nem nála vettem észre, eszembe sem jutott, hogy ennyi idősen szájpenésze lehet (pláne, hogy a másik kettőnek egyáltalán nem volt sosem), a mellbimbóm lett sebes, onnan derült ki).

Bea,
nagyon jó a tabló, köszi! :)

Nálunk továbbra is semmi, pedig este megint jöttek a jóslók, aztán elmúltak a lefekvéssel. Viszont apukámnak tegnap reggelre ellopták az autóját :evil: , hogy száradna le a keze mindenkinek, aki lop! :evil: :evil: :evil: , az öcsémnek meg kell 13-tól anyuék autója (szüleim elváltak rég), így most kicsit izgulok, hogy hogyan tud majd bárki jönni gyerekvigyázni, amikor beindul a szülés... Eleve félek, hogy nem tudom majd megítélni, mikor indul be igazán a dolog (vicces negyedik gyereknél, mi? :lol: ), és aggódom, hogy túl későn jövök rá, és nem ér ide senki időben. :roll: :lol:

Én is tervezek sütit sütni ma, én csokis-zabpelyhes kekszet, ha van hozzá minden, ha nem, akkor keresek valami jó kis receptet. Muffint most nincsen kedvem (semmilyet sem), olyan sokat sütöttünk az utóbbi időben a gyerekekkel, hogy most valami másra vágyom, még akkor is, ha azt macerásabb elkészíteni.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Megpróbálom leírni a sütireceptet :lol: :

összekeversz 6 tojássárgáját, 12 deka porcukrot, 4 evőkanál keserű kakaót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát, majd hozzáadod a habbá vert 6 tojásfehérjét és az egészet szépen összekevered. A masszát sütőpapírra öntöd egy nagy lapos tepsiben és nagy lángon 20-30 percig sütöd.

A krémhez sűrűre főzöl 1 tojást, 1 púposkanál lisztet 2 dl tejjel.

Összekeversz 20 deka margarint 12 deka porcukorral, beleteszed a krémet, jól összekevered és kettéválasztod.

Az egyik felébe megy egy csomag vaniliás cukor, a másikba egy kevés keserű kakaó (inkább csak a színe miatt).

A korábban megsütött tésztát leválasztod a sütőpapírról, alufóliára fekteted, egymásra teszed a két krémet (szebb ha a világosat teszed alulra), aztán a szélére teszel egy-két egész banánt egyben, amennyire széles a tészta és feltekered az egészet.

Becsomagolod alufóliába és beteszed a hűtőbe. Mi akkor szeretjük nagyon, ha már állt egy napot a hűtőben, mert az ízek akkor érnek össze, de egyébként is nagyon finom.

Bea

Kép

Kép
dbea

Zsizsa: elküldöd a csokis-zabpelyhes süti receptjét? Már rég szeretnék valami ilyesmit :D

Kép

Kép
dbea

Ildi,
a Bába válaszol című könyvben írnak még egy főzetet: 1 liter főzethez egy darab fahéj, tíz szem szegfűszeg, egy kis gyömbérgyökér és egy evőkanál verbéna(vasfű)tea szükséges, ezt kell a nap folyamán langyosan, kortyonként fogyasztani. Ezekben az anyagokban méhösszehúzódást elősegítő anyagok vannak. Lehet ugyanezeket illóolaj formájában bázisolajhoz keverni, és a hasat masszírozni vele. Szerintem ha van otthon bármelyik, akkor érdemes kipróbálni (fahéjas sütit csinálni, esetleg mézeskalácsot), hátha segít, és még finom is. :)

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Bea,
szívesen:

Csokis-zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
15 dkg zabpehely
15 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 púpos evőkanál kakaópor
10 dkg étcsokoládé (a férjem tejcsokival szereti)
20 dkg vaj/margarin
30 dkg barnacukor (kristálycukorral is teljesen jó)
2 tojás

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, 2 nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk. 10 dkg zabpelyhet egy száraz serpenyőben enyhén megpirítunk, majd kávédarálóban lisztté őröljük. (Na, ez az, amit én sohasem csináltam, mármint az enyhén megpirítást, lusta háziasszony módjára csak simán tettem a kávédarálóba, tök jó így is.)
A házi zabpehelylisztet összekeverjük a finomliszttel, a szódabikarbónával és a kakóporral. A csokit apró darabokra vágjuk, és azt is hozzáadjuk.
Egy másik tálban habosra keverjük a vajat/margarint a cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojásokat is.
Fakanállal összekeverjük a két tál tartalmát, és belerakjuk a maradék (5 dkg) zabpelyhet is.
Diónyi gombócokat formálunk a masszából, amit a tepsire téve szétlapítunk (jó ragacsos). (Egy tepsire 9-10 darabot szoktam csak rakni, mert sülés közben eléggé szétterülnek). Pontosan 8 percig sütjük őket (ez fontos, mert nagyon könnyen megéghet). Amikor kivesszük, még puhák, de pár perc múlva, ahogy hűlnek, megszilárdulnak. Lapáttal szedjük rácsra a kekszeket, onnan pedig mehetnek a fémdobozba, ahol finom omlósak maradnak - ha el nem fogynak :-)
Mi mindig több adagot csinálunk, minimum kettőt, de inkább hármat, max. ha már nincsen kedvem mindet kisütni, akkor a hűtőbe teszem a maradék tésztát, és másnap megsütöm. :) Szerintem nagyon fincsi, és gyors is, bár közben azért munkás. De megéri! :D

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

zsizsa:
Koszi. :)

baratodildi

Sziasztok!

Á rémes éjszakánk volt...egyszerűen csak cicin volt hajlandó elaludni...És egész nap csak enne...napi 6 kakis pellus ma már az éjszakaival a 4.nél tartunk...Azt hiszi szegény gyerek ,hogy anya egy tejcsárda :roll: lefejtem neki tegnp és bepusztitotta a 90 mililiterr amig nem voltunk itthon és még másfél óra sem tellt el és már éhes volt.

Mindenkinek köszike a TAJ kártyás választ. :P

Noki és Réka Apuka hatalmas gratula és jó egészséget gyors felépülést és sok tejcsit kívánunk

Anetto aranyosak a srácok :P

Jimbone: olyan édesen alukál... :P

DBea ki fogom én is próbálni ezt a sütit mert jól hangzik :P jó,hogy beirtad :lol:

Nekem Apa csak szeptemberben lesz itthon 1-2 hetet de már alig várom a szeptembert... :roll: kicsit könnyebb lenne... :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Noki: Gratulálok Réka babához. Gyors felépülést és persze sok tejet!

Kép

Kép
ádibaba

NOKI
Itt is szívből gratulálok a kicsi Rékushoz !!!!! Sok-sok boldogságot és egészséget Nektek !!
:D :D :D

Ildi
Várom az smst ! :wink:
Amúgy ha holnaptól már nincs a dokid, kinél fogsz szűlni...ügyeletesnél vagy van más alternatíva ?

Bikmakk, Orew
Már kezdek belejönni az otthonlétbe...jó sok programot kell kitalálni ! :lol:

Tündi
Nekem is mindig kemény a hasam, úgy látszik a fiúk ilyen feszítősek ! :lol:

Hmbori
Betti babának jobbulást !!

Kandi
Örülök, hogy kicsit megnyugtattak az orvosok és remélem, hogy csak vaklárma az egész ...

Bener
Nagyon ügyi volt a kislányod ! :D

Linácska, Flake
Nem vagytok semmik, hogy a kórházból is tudtok jelentkezni ! :lol:

Zsizsa
Sajnálom Apud kocsiját...milyen emberek vannak !! :twisted: :evil:

Kata, Anettoo, Jimbone
Aranyosak a baba képek !!

A süti receptek meg.... hmmmmmmmm ! :D :lol:

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok

Noki gratulálok nektek, gyors felépülést neked.

Ildi igen sikerült megoldanom. Nekem nagyon érzékeny a mellem, nem szereti ha nyomás éri, még melltartót se használhatok. Így egyel több dolog került fel tiltó listámra.

Kata sokat gondolkodtam ezen angyalságon, azt hiszem rájöttem. Lányok általában alig várják, hogy ne aludjon tesó, így ha esetleg mégse eszik alszik, akkor mindig van valaki aki körülötte legyeskedik. Így viszont nagyon érdekes a világ. Lehet nekem is első lenne vagy kicsik lennének a testvérek, akkor én is másként élném meg a dolgot és hasonló gondjaim lennének mint nektek.

Zsizsa, Dbea nagyon jók ezek a receptek, elraktározom őket.

Babókák csodásak a képeken olyan édesek hogy csuda.

Minden babónak nyugodt pocakfájás mentes napokat. Kismamáknak meg gyors és könnyü szülést, amikor szeretnék.

Kenderike
Kép
kenderike

Köszi a receptet Zsizsa!
Mekkora hőfokon sütöd 8 percig?

Kép

Kép
dbea

Noki!
Hatalmas gratula az egész családnak!Sok boldogságot egészséget .

Tegnap du.15:05-kor volt 14 éve,hogy a csöpp egyeském megszületett :lol:
Eltelt 14 év..mára van egy 14 év egy 1hós lányom,no meg egy 3,5 éves rosszcsont fiam :lol:
Mellesleg pont ma kellett volna szülnöm...
Jaj,csak kicsit elméláztam..Nem semmi 14 év korkülönbség van a kettő csajszim közt :lol:

mimi12

Mimi:Boldog szülinapot kivánok a nagylányodnak!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Noki es parja: GRATULALOK REKAHOZ!

Baratodildi: Megkaptam a privat uzenetet es valaszoltam is. :)

Tunde: Kuldok neked privat uzenetet az email cimemmel. :)

Kesobb meg jovok, most megyek a boltba, mert vegre ma mar lehet fozni, mert megszerelte tegnap a szerelo a gazt! :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Noémi boldog szülinapot a " nagylányodnak"

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

rilla:
Sajnos csak az ugyeletesnel szulok... A mai koktel is csak hasmenest okozott, a szombati hatas elmaradt, igy most egy jo darabig varok, mert tuti magatol meg par napig nem akarna megszuletni a kisfiam. :(
Most mar ugyis mindegy mikor jon, mert a dokim mar nem lesz elerheto. :cry:

baratodildi

Goldplast
Merre vagy....csak neeeeeem... ????? :D :lol: :D

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok,
a képek és a receptek is nagyon jók!!! Dbea - Az albumképek is klasszak; mennyi baba!

Noki - Gratulálok!!! Remélem, jobban vagytok már, és nemsokára hazajöhetsz! Hogy megérezted, hogy fordulhattok is vissza a kórházba?! Köszönjük a párodnak is a híradást, nagyon édes a világra csodálkozó baba fotója!

Tündi24 - Köszi a táblát, megkaptam!

Hmbori - Tényleg annyi szeretettel írsz Bettiről, hogy öröm olvasni. :) Szinte látja az ember maga előtt az izguló-, de boldog anyukát... Persze a többiek is nagyon kedvesen írnak a jó kis babás hétköznapokról!

Baratodildi - Sajnálom, hogy nem jött össze, hogy a dokidnál szülj. Úgy látszik, a mi manócskáink nagyon öntörvényűen gondolkodnak erről a kérdésről. 8)

Zsizsa - Sikerült kitalálnotok, hogy mindenképpen legyen valaki, aki segít nektek, ha menni kell? Remélem, igen, most Te vagy a legfontosabb! Egyébként mély együttérzésem az autó miatt - nekünk kétszer törték fel a kocsinkat, és szabályosan rosszul lettem, amikor megláttam. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, amikor az egyik ember a másik dolgaihoz nyúl. Rázott a hideg tőle, hogy valaki a cuccaink között turkált. Az egyik eset közvetlenül az esküvőnk előtt volt, a meghívóink is a kocsi csomagtartójában voltak. Szanaszét dobálva találtuk meg - akkor fakadtam sírva és alig tudtam abbahagyni. Szóval remélem, az a szemét, aki elvitte apukád kocsiját, hamarosan többszörösen megjárja.
Más: nagyon jónak tűnik a zabpelyhes keksz-recept. Én csípem a reform-dolgokat, így majd a barnacukros verziót próbálom ki. Szeretem, ha őszi-téli estéken van valami süti-féle a tea mellé. :)

Rilla - Nagyon jó, hogy kezdesz belejönni az otthonlétbe, élvezd ki minden percét, ezek szerint eddig te sem nagyon próbálgattad ezt . Most látom, hogy 20.-ra vagy kiírva Madarannal együtt - tűzijátékot is rendeltetek a babáknak? :D

Mi ma reggel már nem produkáltunk valami parádés szívhangot, így aztán gépen tartottak jó sokáig - aztán már rendben volt a dolog. Szerintem Ákoska tart ezektől a fehérköpenyes-, szigorú néniktől... A méhszáj továbbra is szűk ujjnyi, így aztán maradt a csütörtöki indítás. 10-re kell bemennünk felszerelkezve. Roppant romantikus és spontán...
Tudom, hogy kell egy rangidős a túlhordom a babát-témában is, de miért pont én vagyok az??? :cry:
Ráadásul minél több idő telik el, annál jobban aggódom, rendben van-e vele minden, mi lesz ennek a vége (császár?) stb.
Na. abbahagyom.

Ez a 40. hét 5. nap............................................................................
...........?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem, ezzel mindent elmondtam az érzéseimről.
Kép
goldplast

Sziasztok lányok!

Noki, gratulálok Réka baba születéséhez, jó egészséget Nektek :)!

Én ma voltam ultrahangon, nst-n, szerencsére minden rendben, de még semmi előjele a szülésnek, nincs méhösszehúzódás, baba feje se illeszkedett még be, a lepény is csak 1. fokban érett. Legközelebb pénteken kell mennem.

A már babázóktól kérdezném: Nálatok Apás szülés volt? Ha jól emlékszem, erről még senki sem írt. Mi apás szülést tervezünk. Azt nem tudom, hogy itt a császárnál bent lehet-e az apuka, a legtöbb helyen tudtommal nem.

Kép
angelita

Goldplast:
Megertem az erzeseid....

baratodildi

Ildi: Timi mennyi időre született?

Goldplast: Minden rendben lesz, csak nagyon jól érzi magát bent a kiscsávó. Csütörtökre szorítok nektek!

Én is csütörtökön megyek ultrahangra, olyan kíváncsi vagyok hogy mi a helyzet.

Kép

Kép
ádibaba

Noki
Sok szeretettel gratulálok!
Kép
Vendég

Angelita: pont én is ma gondoltam erre, hogy még szerintem senki nem írt apás szülésről. De vannak akik még nem is írták le a szüléstörténetet :lol:
csajok ha ráértek írjatok.

Nekünk egyébként Ádi apás szülés volt. Nagyon jó érzés volt, hogy a férjem ott volt velem. Most is apás szülést tervezünk. Én mondtam neki, hogyha nem akar nem kell bejönnie. Mert ő azt mondta, hogy attól fél nehogy valami baj legyen (Ádinak a fején volt van egy heggesedés, majd műteni kell), meg rossz nézni, hogy nekem mennyire fáj. de mivel Ádinál bent volt, ezért a kis csajnál is bent lesz.

Én nagyra becsülöm azokat akik bemennek és végig kísérik a szülést, van aki másként gondolja.
Nekünk volt aki azt mondta hogy ne jöjjön be, mert utána nem lesz kedve a szex-hez, mert elundorodik a látványtól. Na ezek a bunkók.

Illetve volt aki azt mondta, hogy mennyivel nagyobb tisztelettel fog nézni a nőkre, mert ők ezt is végigcsinálják.

na mennem kell fürdetni, de majd később jövök

Kép

Kép
ádibaba

Köszönjük a dicséreteket! Én elfogult vagyok, de szerintem a világ legszebb babája Milagros :lol: :lol: :lol: :oops: :wink:

Kandi
Milinek sötétbarna a szeme... nem az az átlagos újszülött szemszín :wink:

Bener
Ha megyünk valahova és éppen kajálhatnékja van Milinek, akkor egyszerűen megszoptatom. Itt nem akadnak ki a nyilvános helyen történő szoptatáson.
Az nagyon szomorú, ha a védőnőnél, ahol elvileg sok kisgyerek megfordul, nincs lehetőség szoptatásra :cry:

Flake
Akkor majd lehet mondani a kisfiadra, hogy "jól felvágták a nyelvét" :lol: :lol: :lol:

Anettoo
Nagyon szép fiaid vannak!

Tündi
Nászasszonyok leszünk? :wink:

Jimbone
Babakocsiban alvás... főleg, ha valaki tologatja... :lol: :lol: :lol:

Kenderike
Akkor a Picur élvezi, hogy ennyien körülrajongják :lol: :lol: :lol: :lol:

Mimi
Nagyon boldog szülinapot a Nagylányodnak!

Nálunk Davido folyamatosan ott volt, amíg a kórházban voltunk...
Vendég

Na... szépségem engem óhajt.... :wink:
Vendég

Bea, köszi a receptet, nagyon finomnak hangzik! A zabpelyhes keksz is jónak tűnik, most aztán nem tudom, melyiket is csináljam... :)

Goldplast, megértelek, és sajnálom, hogy az ilyen bizonytalan érzések egyre erősebbek a várakozás-vágyakozás mellett. De már nincs sok hátra, és épen-egészségesen kint lesz Ákoskád, és elfelejted ezeket az aggodalmakat!

Ildi, sajnálom, hogy nem jött össze a saját orvosodnál szülés, de azért ne szomorkodj! Így legalább a saját szülésznődnél szülsz (ha jól értem, a közös halmaz csak a mai nap lett volna, amire azért elég kicsi volt az esély..) A szülésnél sokkal-sokkal többet van veled a szülésznő, mint az orvos...

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Na végre tudok írni!
Ha nem haragszotok meg, de most nem volt időm visszaolvasni.
Tegnap délután kerültünk haza a kórházból, Hajnust már vasárnap elengedték volna haza de engem csak tegnap tudtak.

Az első éjszakánk jól telt, éjfélkor aztán reggel 6kor volt kelés, általában 4 óránként eszünk mert szerencsére elég sok tejem van és általában majdnem mindig kiürül, Hajnus nagyon falánk képes egyszerre 70-90 et enni!

Tegnap anyukám fürdetett ma már én holnap pedig megpróbálkozik vele apa. Egyébként a terhesség alatt hallgatott babaaltató fürdések alatt megteszi nyugtató hatását.

Kíváncsi vagyok a táblira hogy ki szült már meg míg én kórházban voltam!?
Vendég

Na visszaolvastam egy pár oldalt.
Köszönöm mindenkinek a drukkokat, kedvesek vagytok hogy úgy szorítottatok értünk!
És egy kis szülés történet:
5-én szerda reggel már mutatott fájásokat a ctg de csak 3-at azt mondták ez még semmi az is volt.
Aztán felmentem a szobámba, de. 10 órától egyre erősödtek a fájásaim 12ig 2x szóltam hogy nézzenek meg mert érzem nincs rendben minden azt mondták ezek még nem szülési fájdalmak csak jóslóak és majd akkor szóljak ha 5 perces fájások vannak vagy elfojt magzatvíz. Délben nem tudtam már enni sem apával sírva beszéltem úgy fájtam és már ekkor lázas voltam rázott a hideg erre azt mondták a kórházban hogy ez normális egyszer nekik is melegük van aztán fáznak!
Apa hazajött a munkahelyéről mert ő is érezte hogy baj van, beért a kórházba és ő is szólt hogy rakjanak rám ctg-t, megtörtént 200 volt Hajnus szívverése!!! A lázam 38,8!
Aztán uh azon sem volt minden rendben, mondták szülés mert ilyen eredmény mellett nem lehet tovább benntartani a babát!
1 óra hossza alatt borotválás katéter felhelyezés minden előkészítés és szülés!

15:30kor megszületett a gyönyörű kislányunk 39 fokos lázzal! mert én is lázas voltam. Estére sikerült neki levinni. Branült kapott a buksijába és szombatig antibiotikumot kapott miatta. Én tegnap reggelig kaptam, mindkét kezem meg volt szúrva, a jobb teljesen be van dagadva már nem bírta vénám és mellé is ment az antibiotikum mert egy állat doki adta be!

A láz okát a mai napig nem tudni hogy mi okozta, orvosi találgatások szerint a streptococcusom miatt volt. Amit Hajnus szerencsére nem kapott el a császáros szülésnek köszönhetően!
Minden rosszban van valami jó!

Varratom már nincs felépültem, de még azért gyenge vagyok.

Fogadalom: a következő terhességemnél fogadok szülésznőt! Nem történtek volna ilyen dolgok ha lett volna!
Vendég

Piroska: Hát azért ez nagyon durva. De örülök, hogy most már jól vagytok.

Kép

Kép
ádibaba

Bea,
bocs, elfelejtettem a hőfokot, én 175 fokon szoktam, de nekünk érdekes a villanysütőnk, valahogy változik a fűtése idővel, pl. amit pár hónapja 30 percig kellett sütnöm, azt mostanság 35-ig szoktam, tehát nem feltétlenül jó ez a hőfok más sütőkhöz... Szóval érdemes először kicsit kísérletezni, akkor jó a keksz, amikor a széle kezd kicsit sötétbarnássá válni (amúgy én kicsit sültebben szeretem, a férjem kevésbé, és ez mindössze fél-egy perc sütési különbség (stopperrel mérem, hehe), tehát tényleg nagyon gyorsan kész van, oda kell rá figyelni). És amikor kiveszed, az kicsit ijesztő, mert hajlana mindenfelé, meg el akar szakadni/törni (és az ember hajlamos azt hinni, hogy még nem sült meg), ezért kell nagy lapáttal szedni, hogy ne jöjjön szét, aztán meg miután leteszed, és hűl, teljesen megszilárdul. Ha laposabbra nyomod szét, akkor kekszszerűbben kemény lesz, ha kicsit magasabbra hagyod, akkor a belseje porhanyósabb marad. Ez most kicsit macerásnak hangzik, de tényleg érdemes kipróbálni, mert nagyon finom! :)

Mimi,
boldog szülinapot a nagylányodnak! :) Reginek meg nem jó a vonalzója, már két hósnak mutatja!

Goldplast,
végül az öcsém nem viszi el az autót, majd megkér valaki ismerőst, hogy szállítsa le, ahová menne, aztán meg vagy vonattal feljön, vagy a húgom lemegy érte autóval. Szóval anyuéknál lesz kocsi. :) Teljesen megértem, amit éreztél, amikor feltörték az autótokat, én is sírtam volna, ha így látom az esküvői meghívókat! Nekünk a biciklijeinket lopták el az előterünkből, 6! nappal azután, hogy elhoztuk őket anyuéktól, és én is sírtam, részben a biciklik miatt, részben meg az igazságtalanság, és a szemétség miatt. Aztán megpróbáltak betörni a lakásba, amikor éppen otthon voltam (amikor meghallották, hogy az ajtónál próbálok kikukucskálni, elrohantak), én úgy megijedtem, hogy le kellett feküdnöm, annyira remegtem. Utána meg egy csomó ideig úgy mentem haza, hogy na, vajon betörtek-e, meg minden neszre odamentem hallgatózni az ajtóhoz (pedig csináltattunk irtó drágán jó profi zárakat). És én is nagyon remélem, hogy az összes ilyen disznó többszörösen kapja ezt vissza, minimum kirabolják őket is egyszer-kétszer. :evil:
Tudom, hogy rossz érzés a terminustúllépés, de minden rendben lesz! Nekem a nagynéném 2 héttel hordta tovább az unokatesómat, de akkor még nem volt szokásban az indítás, és szépen megvárták, amíg elindult magától, csak többet vizsgálták, hogy minden oké-e. Geréb Ágiék két naponta ctg-ztetnek a 40. héttől, és csak akkor küldik kórházba indításra az anyukát, amikor a ctg valami rosszat mutat, ha jó, akkor várnak. Mindenesetre drukkolok, hogy elinduljon Ákos magától minél hamarabb!

Angelita,
nekem nagyon kellett apa mindegyik szülésnél! Ő nemigen élvezte a bentlétet, mármint rosszul esett neki látni, hogy mennyire szenvedek (főleg az elsőnél), de úgy érezte, hogy mindenképpen mellettem a helye, hogy támogasson (fel sem merült benne, hogy ne jönne be, pedig először még felajánlottam neki), és semmilyen negatív hatása nem volt rá később. De az tény, hogy ő azt mondja, hogy a szülésben az a legjobb rész, amikor vége van. :lol: Meg aztán embere válogatja, meg kell beszélni mindenképpen, és találni valami megoldást, ami mindkettőtöknek megfelel.

Bener,
a védőnőnél (meg máshol is) én simán szoptattam, direkt olyan ruhát hordok, amikor szoptatok, amiben cicikivillantás nélkül lehet szoptatni. :) De nálunk a védőnők ilyenkor fel is ajánlották a szobájukat, hogy nyugodtan vonuljunk be oda.

Ildi,
én is azt akartam írni, hogy a szülésznő tényleg többet van veled a szülés közben, mint az orvos, de megértem, hogy szeretted volna, ha ott van a dokid.

Én végül nem a zabpelyhes sütit csináltam meg, hanem kipróbáltam egy újat, szintén kekszeset, sima tésztát csoki és diódarabokkal, az is egész jó lett (bár a zabpelyhes nekem jobban ízlik). Aztán kiderült, hogy az öcsém elhozza autóval anyut hozzánk, pedig csak akkor ért éppen haza egy egyhetes távollétből, lerakta a cuccot, és jött is, szóval köszönetképpen gyorsan összedobtam neki egy meggyes-csokidarabos kakaós muffint, mert az a kedvence. Viszont ezután már úgy elfáradtam, hogy csak ültem. :D

Most megyek, bedinnyézek-barackozok, éhes vagyok, mint a farkas. Még lehet, hogy sütök tükörtojást is a déli krumplipüréhez, hogy ne korogjon a gyomrom alvás helyett. :D

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Piroska,
basszus, azért ez nagyon durva! :evil: Hogy ennyire nem figyeltek rátok, elképesztő! Még jó, hogy nem lett semmi maradandó bajotok! Gondolom, nemigen akartok betegjogi képviselőhöz menni, örültök, hogy túlvagytok rajta. Pedig nem lenne rossz, hátha mással nem történne meg ilyesmi, de teljesen megértem, ha nem akartok ezzel foglalkozni. (Én Csabit úgy szültem, hogy ételmérgezés indította be a szülést, és lázasan mentem be, de nálam rögtön észrevették, és végig figyeltek, pedig szabin volt a dokim és a szülésznőm is. Ez az Istvánban volt. És a szülés végére felért a dokim, és ő mondta, hogy be kéne perelni a helyet, ahol ettünk előttevaló nap, teljesen fel volt háborodva.)
Drukkolok, hogy gyorsan felépüljél, és minden zavar nélkül élvezhessétek az együttlétet Hajnival!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?