Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elif, örülök, hogy jól telt a repülőút, és szuper, hogy ilyen jól érzitek Magatokat kint! :D És tessék sokat pihenni! :wink:

Helga, azért most nem volt olyan rossz az éjszakátok, ennek örülök!

Andus, akkor azért szép lassacskán csak sikerül Zétikét rávenni másra is! Továbbra is nagyon drukkolok Nektek!

Zétivera, jó kis szülinapi ajándék volt! :lol:

Bogi, mi is megyünk Velencei tóra jövőhéten egy napra, meg egy nap Balcsi is lesz, úgy néz ki! :D

Nilabali, nagyon jók a képek, főleg a kalózos! :lol:
Nagyon édesen pancsizik Bazsi! :D

Millye, valahova kéne menni sétálni! :roll: Képzeld azóta nem rosszalkodik, mióta feljebb tettük az érzékelőt! :D
Sajnálom, hogy nem tudtok elmenni ma! :(
zsu83

Nilabali, Te Apud hogy van? :roll:
zsu83

Nilabali köszi... :cry: Sajnos szerintem nem sok remény van... nagyon rossz állapotban van... Te apukád, hogy van? :roll: Igen jó lenne ha közelebb laknánk... Pátyon lakunk... :roll:

Zsu83 örülök, hogy a légzésfigyelő nem riaszt... csak meg lett a probléma oka... :D Jó sétálást nektek is! :D Ma szerintem nem lesz olyan meleg... bár ki tudja... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

nilababa: remélem is, csak én fáradok el...Te apudnak is sok+++++++++++++++++

millye: most épp kitaláltam hogy talán jövő hétvégére még jó
időd mond és menjük el Balcsira két éjszakára ha találok vmit.
A másik ismerősnél lenne, de szerintem meg fogják érteni, hogy
pici babával 24 fokban nem megyek le mert még fürdeni sem tudunk. Apudnak továbbra is sok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Sajnálom hogy András ilyen sokat sokat melózik, de majd ha nem
lesz ennyi meló bepótoljátok

zsu: helyes, hogy mentek csavizni. Apa nekem is benne van úgy néz ki. Talán még annyira nem hűl le a víz sem és esetleg manót is bele tudomkicsit rakni.

Kép
budabo

zsu,millye,bogi.sajnos apu sincs jó bőrben....most mennek Pécsre egy profhoz,hátha ő tud valamit kezdeni apuval!a jövő héten hozzájuk is megyünk,mert ő most sajna nem tud jönni,mert eléggé fáj a háta.

megyek,nekiállok ablakot pucizni,meg sütni...ennyit a pihizős vasárnapról...de ilyenkor tudom csinálni,amikor itthon van apa s eljátszik Bazsival!de apát nem fogom be,mert ő már holnap melózik!

Kép
nilabali

Budabo szerintem lesznek még jó idők és ha a férjed vesz ki szabit akkor simán el tudtok menni 1-2 napra... :D Én most személy szerint örülök is meg nem is, hogy a férjem ennyit dolgozik... örülök mert manapság meg kell becsülni ha van munkája az embernek és nem örülök mert keveset van velünk... :? De most kitalálta, hogy kicseréljük a kádunkat mert hidromasszázs kádat szeretne... :shock: mondjuk annak örülök... :D

Nilabali apukádnak is ++++++++++-t, hogy meggyógyuljon! :roll: Jó ablakpucolást! Én nagyjából megvagyok mindennel... most sziesztázunk egy kicsit... aztán elmegyünk sétizni :D

Zümis merre jársz? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

millye:köszi!apa elvitte Bazsit sétálni,amíg én kiporszívózok,mert Bazsaládé mostanság ordít a porszívótól! :lol:
jó szusszanást neked!

Kép
nilabali

Megjöttünk, de csak az Aldiba mentünk nekem jégkrémért, meg nassolnivalóért! :oops: :D Olyan fülledt idő van kint! :?

Millye, nagyon sajnálom Apukádat! :cry: ++++++++++++++++++

Bogi, éljen a strand! :D

Nilabali, Te Apukádnak is küldöm a sok-sok +++++++++++++++++-t!
zsu83

Sziasztok!

4 óta nem volt bejelntkezés? :shock: Tényleg hétvége van! :wink:

A hétvégénk szuperül sikerült, az esküvő nagyon szép volt. Marcitól mindenki el volt ragadtatva, hogy milyen édes, nyugodt gyerek. :)

Mindent elmesélek, hozok képeket és reagálok is majd, de most hullafáradt vagyok. Nem bírom én már az éjszakai bulikat... :wink: (Mx ha Marcival bulizunk, mert azt kell! :lol: )

Mindenkinek jó éjt!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Szia Julcsi! Sokat gondoltam rátok, hogy hogy sikerült az esküvő, és örülök, hogy ilyen jól.Várjuk a képeket a parkett ördögéről, és az általa táncba vitt menyecskékről :lol: :lol:

Móni, Nóri! Írjátok meg légyszi, hogy kedden merről jöttök be pestre, és hova megy apucitok pontosan, mert én ajánlanám az Örsön az Árkád bevásárlóközpontot, de nem biztos, hogy érintitek a Nagy Lajos király útját, vagy az örsöt. Nekem az közel lenne, ott van akár az ikea gyerekhempergővel, szopiszobával, ilyesmi, vagy az árkádban valahol...

Millye, hidromasszázs kád? Ejnye, nem félsz, hogy hozzátok fogunk járni fürdeni? :wink: :wink: :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok Lányok!
Millye köszi a hiányolást...de amióta hazajöttek nagyok...húúú-húúú van dolgom.
igaz annyi időt szakítottam mindig magamnak,hogy bekukkantsak...de reagálni nem volt idő már :oops: .
Röviden tömören és nevek nélkül,Minden babának utólag és az elkövetkező időre is boldog Hófordulót vagy felediket!
Gyönyörű gyerekek képein-videóin csak olvadozok...remekül sikerült minden bébyke!!

Andus:sajnálom a khi bent létet de hála időben ....
Gzsuzsi!Megmosolyogtam a malacot ...édes....
nekem is volt hasonló...de én csak gyorsan akartam mondani,hogy Mazsola( és Tádé)aki malac volt a mesében..a malac helyett meg disznó jutott az eszembe)
és ebből lett a Dizsola...azóta ezzel húz a párom...

A párunkat igen is rálehet szoktatni arrra ,ohgy megjegyezzék a fontosabb eseményeket!Igen is én is kivertem a hisztit ha ...
De ennek vége már...én nem kérek extra hiper szuper csilivili ajándékot csak annyit ,hogy azon a reggelen súgja a fülembe és adjon egy kicsit édesebb csókot...de mivel ez megvan így ne felejti el és estére azért csak kapok meglepít....legyen az bár mi is szívből örülök neki...Viszont ha neki van szülinap vagy névnap vagy a hófordulónk kerek számot mutat akkor viszont én teszek ki magamért...és nekem is szűkégem van erre...

Izgalmas és sűrű napok is voltak...4 gyerekkel elmentem bevásárolni tancuccot hááát nem volt egyszerű menet..
De megvan szinte minden....
Helyre állítás a nagyoknál folyamatos...igazán csak a fiamnál kell!!
Muki 2 napja kinyomja magát ha hason van..ma félülön volt a párnámon és felhúzta a fejét tartotta jó ideig mert csak úgy látta a játékát...és képes elkúszni a kiszemelt játékért is..és az ágyról e miatt le is esett szegénykém.
Ma este először nem cicin alukált el ..igaz kézben...de alszik..
Csütörtökön elkezdtem a hozzátáplálást :cry: :cry: :cry:
igaz csak 10óraira kap gyümit...
Julcsi köszi a pép nevét ...rendeltek a gyógyszertárban...
Tegnap voltunk aquaparkban...háááát hála eltelt....Muki is Zsó is nagyon élvezték én kevésbé(mert előtte nap megint megjött) :twisted: :twisted: A nagyokat szinte egész nap nem láttam...na jó amikor a poci korgott jöttek enni...:D :D
Képet teszek fel 1-2t.
Ma punnyadtunk...annyira ,hogy pizzát rendeltünk ebédre!!Fagyit vettünk a familis kocsiról.ééés semmit sem csináltam itthon
:oops: :oops: :oops: LEsz böjtje....

Hajni és Millye dolgozós anyukák...tudom még van vki... :oops: :oops: Le a kalappal!!Millye fönöke 1 -1-1- nem is írom ide :twisted: Apudnak sok-sok +++++++++++++++
Ha van kedved leírni a légzésfigyelős mutatványt amit mutattam légyszí tedd meg...én sok-sokk leszek már mára...

Nilabali!Apudnak sok-sok++++++++++
biztos kifelejtettem valakit és valami fontosat írni de már most látom sokan átugorják ezt a regényt...
Bocsi,hogy sok lettem de a héten ......
Jó éjt minden édesanyának és dednek...

Kép
zümis

Gyors 1-2 kép a közösben...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zümis 2009.08.10 07:24-kor.

Kép
zümis

Kisgépről írok, úgyhogy ismét képek nélkül, de a héten majd hozok - lesz Adri barackevős-fintorgós, meg Adri hajlevágós, sünibuksis :wink:

Kedden nekem is jó a 15.ker - egyrészt mert autó lesz nálam, és így szinte mindegy, másrészt meg nem is annyira a világ vége, legalább északon van :D szóval csajok tali? dejóóóó!!! De mikor? (délelőtt elvileg jóga, de ha nektek akkor jó, ezúttal kihagyom, ja, látom, Nila csak délután, Ladmon, neked is jó akkor, ugye?)
(az Örs nincs valami közel a 15.ker.hez, az Rákospalota, Észak-Pest... de ha a lányok lemennek az Örsre, persze lemegyek én is, mivel kocsi lesz nálam, alkalmazkodom ahhoz, amit megbeszéltek)
Számom fent van a közösben az excelben, légyszi mentsétek le, meg ti is tegyetek fel, hogy le tudjuk pontosítani!
Adrika meg eléggé dögönyözhető, reméljük, az idegen-fóbiáját itthon hagyja!
Én se vagyok ott ismerős, úgyhogy alkalmazkodom ahhoz, hogy nektek amúgy hol van dolgotok, aztán csak találunk valami parkot, vagy ilyesmit.

Bazsa milyen édin négykézlábazik :D

Esztike nevetgélés is ennivaló :D

Léna nagyon ügyes, hogy felült! :D

Andrew nagyon cuki, ahogy segít laptopot javítani :D
Hajni, örülök, hogy jól telt a heted, legyen legalább ilyen jó a többi is!

Bogi, hogy álltok a járókába visszaszokással?

Andus, örülök, hogy Zéti már jól van, és remélem, te is meg tudtál nyugodni!
Adri is kizárólag anyatejes baba, és hírből sem ismeri a cumist, de kanálból egész ügyesen barackozgat már, de a mérleges tanulságoddal egyetértek, nekem is nagy megnyugvás, hogy minden héten mérem - és Zsuzsi meg Ladmon esete is erősítette bennem ezt az érzést.

Elif, de jó, hogy jól alakulnak a dolgok! (pedig hogy megmondtad előre, hogy márpedig a fürdés az csak a tied lesz :wink:) pihenj amennyit csak tudsz, ha lesz még kis időd, gyere majd! :D

Hel, éljenéljen a jó éjszaka!!! :D

Adrinak meg tényleg a foga jön, azért nyüszmüsz a kis lelkem. De valahogy nem ott, ahol én vártam. Mármint alul középen már pirosas, meg fehéres, de sokkal beljebb a szájában, mint ahol én gondoltam volna, hogy fog lesz. Meglátjuk...

KépKép

KépKép
stelly

Andus, a csak anyatej-dologhoz: nehogy azért hibáztasd magad, hogy csak anyatejet adtál Zétinek!!! Ezzel tetted vele a legjobbat, és persze hogy idő kell neki, hogy hozzászokjon ahhoz, hogy mást is eszik, de alapesetben azért nem is egyik napról a másikra kell áttérni a hozzátápira, szóval azért ez speciális eset. Szerencsére odafigyelő és lelkiismeretes anyuka vagy, időben felfigyeltél rá, hogy gond van!
Nekem erről a biztos-ami-biztos teáztatásról az jut eszembe, mikor a főnöknőm azt mondta, milyen hülye vagyok, hogy felveszem a férjem nevét, mert mi lesz majd, ha válunk... Szóval alapból szerintem a jó esetre kell felkészülni (lesz elég tejem, és lesz idő szép fokozatosan áttérni a hozzátáplálásra - életünk végéig együtt leszünk a férjemmel), és a problémamegoldással akkor foglalkozni, ha tényleg probléma van. Az én felfogásom szerint gyakran épp azzal generálja az ember a problémát, ha arra fókuszál, hogy biztos felmerül. Szóval ha előre csak azért teáztatja az ember a gyereket, hogy majd elapad a teje, akkor lehet, hogy el is fog, mert ez jár folyton a fejében.
Megértem, hogy nagyon felzaklatott ez az eset, mert nagyon komoly dolog is, de azért kicsit erősnek érzem a kórházi személyzet részéről azt a konklúziót, hogy nem jó a mai "divat", hogy csak anyatejet adjunk a babának.

KépKép

KépKép
stelly

. .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.09.27 21:43-kor.

Kép
Kép
ricsibaba

Andus, ígértem, hát hozom a véleményemet. Látom, Eszter is ugyanazt mondja, megnyugodtam. Kreiszi, remélem, ne veszed magadra, és Móni, remélem, nem haragszol, hogy felhoztalak, mint példa téged is

Ha jól vettem ki a szavaidból, nem örültek a kórházban, amiért Zéti kizárólag szopizik.
Nem véletlenül ajánlja az egészségügyi világszervezet, a WHO a féléves korig tartó kizárólagos szoptatást. Nemcsak az anyatej kedvező összetétele, hanem magának az anyamellből történő szopásnak az összes kedvező testi, lélektani, és egyéb hozománya miatt, mind a baba, mind az anya oldaláról. Érezd magad marhára szerencsésnek, hogy te ezt meg tudtad adni Zétinek ilyen sokáig, és ne legyen kicsit sem bűntudatod, amiért nem kínálgattad korábban pohárból, kanállal, cumisüveggel pusztán azért, hogy ezeket is megismerje. Én úgy tudom, hogy szintén a WHO szerint, nem kell melegben sem más folyadék, mert a baba olyan okos, hogy érzi, mikor mire van szüksége, és ha lehetőséget kap—mellre teszed gyakran--, akkor iszik csak, vagy eszik is, ha úgy kívánja. A 2 óránkénti szopi szerintem nem vezethet a pocak híg tejjel való telítődéséhez, különösen akkor nem, ha Zéti addig szopizhat, amíg szeretne, és nem te határozod meg a szopások időtartamát. A gyakori mellretétel tudtommal szintén növeli a tejmennyiséget, tehát pozitív változást hoz, nem negatívat. Ha te 2 óránként lehetőséget adtál enni, inni, és eközben nem minden alkalommal ürítette ki a cicit Zéti, szerintem nem vezet automatikusan a tejmennyiség megcsappanásához, talán volt még valami, esetleg több dolog is egyszerre. Felháborítónak tartom, hogy egészségügyi dolgozók bűntudatot keltenek egy igény szerint, kizárólagosan szoptató Édesanyában azzal, hogy szemére vetik, miért nem ismertette meg a babával korábban a vizet, cumisüveget, gyümölcsöt! (nem akarok rosszmájú lenni, de biztos jobban telik a nővérkék napja, ha te sem vagy ott Zétivel, meg más mama sem, nincs annyi munka)
Az, hogy az újfajta ízekre, táplálási módokra, magára az evésre mennyire nyitott egy baba, az a személyiségéből fakad, és hogy az idegrendszer érése melyik területen hol tart éppen, milyen kedve van stb., és nem abból, hogy eddig csak szopizott-e vagy sem. Egyszerűen nincsen elmulasztható időpont a hozzátáplálás megkezdésére.
Az öklendezés, kiköpés egy természetes védekező mechanizmus, amivel a fulladástól, és az idegen anyagok szájba kerülésétől védi meg magát a baba. Nem amiatt van, mert Zéti eddig csak anyatejen élt, hanem azért, mert olyan okos a szervezete, hogy amit nem ismer, és nem képes megevés céljából hátratovábbítani a garatba, attól így megszabadul.
Mindezek ellenére tényleg kellhetett kis egyéb folyadék a szervezetébe, lehet, hogy tényleg apránként kevesebb lett a tej, vagy Zétikéd étvágya nőtt meg menet közben, ám szerintem a havi 320 g. egyáltalán nem kritikusan kevés, többünknek is ennyi volt. Még eddig a nagykönyv szerint gyarapodó babáké is. És üres cici sincs, ha te 50-et tudsz neki adni úgy, hogy nem korlátozod a szopás idejét, és igény szerint (nem óra szerint) annyiszor teszed mellre, ahányszor elfogadja, akkor sok kicsi sokra megy alapon jó mennyiséget megehet. Szuper, hogy ügyesen kis lépésekben haladva eljutottatok odáig, hogy már elfogad mást is, meg máshogy is. Csodálom azt az erőt, kitartást, amivel az egész tortúrát végigcsináltad. Viszont légyszives ne okold magadat, te igenis nagyon okosan, ügyesen csináltad idáig is, és semmit nem rontottál el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ui: Tudom, hogy nem jó példa, ha Lénával hasonlítom össze az esetedet, mert nekem is volt a 2.hónapban, hogy elapadt a tejem, és nem vettem észre, mi is majdnem kh-ban kötöttünk ki kiszáradás miatt. Azóta sem tudtuk ledolgozni ezt a visszaesést. Csak elmondom, hogy van még ilyen: nekem is, és Ladmonnak is megszokott mennyiség az evésenként 40-50, közel sincs mindig 100 mili. Léna a melegben nemhogy 2 óránként, de ha kérte, akár félóránként is szopizott, akár 10x is egy nap. Volt, hogy hosszabban, volt, hogy csak 1 percig ette. A másik, ami nem biztos, hogy idevág, csak mint érdekesség, leírom. A pisilésnek amatőr szakértője lettem, és ez is totál babafüggő, Léna már 2 hónapja nem pisil éjszaka, 8-tól reggel 6-7ig bírja. Nem azért, mert vissza akarja tartani, hanem mert olyan alkat, hogy egyszerűen nem ez az ideje az ürítésének. Az üledékes, sűrű pisi engem is megijesztene persze, az más tészta.)

:wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Ricsibaba már hogyne emlékeznénk rád :D Szuperek lehetnek a srácaid :wink:

Zümis én végigolvastam :wink: Néha punnyadós nap is kell :)

Elif micsoda mázlista vagy anyósoddal :D

Zsuzsi ez egy nagyon érdekes téma, rendesen megosztja az embereket...nehéz ügy...

Fogzuuunk :roll: :( úgy vagyok mint Hel, le se fekszek...elaludt 10 körül nagy nehezen, 11kor már üvöltött. Már pont kezdtek alakulni az éjszakák, volt hogy csak háromszor kelt :roll: Bekészítettem egy cumit, hátha mégis ráfanyalodik, eddig nem kellett, illetve nem tudta megtartani. Homeós nem hat, nurofen nem hat, ott vagyok ahol Zétivel voltam. Mindjárt megkeresem azt a Ghymes albumot amire Zvel fogzottunk, az úgy-ahogy bevált.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Millye, Oli fenistil-cseppet, kanalas köptetőt és hörgőtágítót kapott, már most egész jól van, orra még folyik de alakul. Zéti dettó, ugyanezeket szedi ő is, csak nagyobb adagot.
Ha se a viburcol, se a camomilla nem hat fogzásra akkor van még remény? Még csak most kezdődött a fogzás, de ki fogok dőlni, egyszerűen nem bírom már az éjszakákat, nem tudok beszélni, nem jutnak eszembe a szavak, elfelejtek mindent, totális agyi demencia...bocsi, kijött belőlem, nyűgi vagyok :oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

nilababa:sajnálom apudat....Általában én is olyankor szoktam a nagyobb dolgokat csinálni ha vki ránéz fügére

millye: munkára nem irigy, de a kádra nagyon!!!!!!!!TEgnapi sütés nagyon jó volt, Füge álom volt, evett,aludt,babakocsiban ücsörögve dumált, nagyon édes volt. Haza fele beszunyált egy picit, itthon családnak nagyon örült, nevetett,kacagott, nagyon fespanoltam magát, zuhanyoztattuk, élvezte, csak este kicsit nehezebben aludt el. Nem mentek sehova? nem pótoljátok ezt a hétvégét?

zsu: ahogy látom te sem bírsz otthon ülni, ha más nem legalább egy boltba el kell hogy menjetek

zümis:nem lett baja mukinak az eséstől?

stelly: köszönöm kérdése,próbálkozom, többször belerakjuk napközben, többnyire üvöltés, de van hogy egy darabig elvan, tegnap mellette vasaltam és fél órát elvolt. Adrina mennyire vágtad le a haját?? képet!!

ricsibaba: szia!!!! örülök hogy jó Bencus, rakhatnál fel friss képeket!

zetibebi:
éjszaka :cry:

Kép
budabo

hello csajok!

csak gyosba,mert nemsoká indulunk a tesómékhoz Bazsival és taáám:busszal megyünk,kenguruval!főpróba a holnapi pesti bulihoz!

zsuszi:én is nézelődtem,és nekem is az Örs tűnt szimpinek.majd ma beszélek a haverrel aki visz minket és megdumálom dolgot,de szerintem nekünk okés az Örs.majd holnap hozok telcsiszámot,mert akkor veszek kártyát,mert most nincs mobilom!

ladmon:nem jártál erre a hétvégén!majd biztosan nyilatkozol randivak kapcsolatban,ha nektek nem jó az Örs,akkor kérünk más tippet és mi megpróbálunk odmenni,de ma nem leszek,ezért zsuszival dumcsizzátok meg és akkor majd telefonon hívlak,hogy mi újság4légyszi priviben dobd el a számodat!este benézek ide!

most nincs időm reagálni a többi dologra,de majd este pótolom!
mindenkinek szép napot!

Kép
nilabali

Halihó!

Először is éljenek soká a hétvégi félévesek! Juhéjj!!!

Ricsibaba, dejó, hogy jöttél, biztos nem egyszerű két ilyen kicsi manóval, de ahogy látom, szerencséd van Bencussal! :)

Elif: Hú, de ügyesek vagytok, Efe kapitány szerencsésen landolt Türkisben!!!! :D
Akkor pihenjél, pihenjél, amennyit csak bírsz, használd ki az alkalmat!! Ha már ilyen jól megy neked... Szupi anyós meg minden! :D

Andus: Én már nem sok újat tudok hozzáfűzni.. Sajnálom, ami történt, de az a lényeg, hogy Zéti visszanyerte az erejét és alakul a kajcsija!
Igazából nekem csak egy hozzáfűznivalóm van, ha megengeded. Szerintem nem szerencsés Sinlac után szopiztatni, csak ha már kajakiváltásra gyúrsz. Én úgy vettem ki a szavaidból, hogy tejet szaporítasz, akkor lehet, hogy fordítva kéne... Pont azért, hogy megegye az összes tejet, ami bent van. De, lehet, ennek oka van, így nem akarok beledumálni. Az a lényeg, hogy már elfogad mást is!

Hel: amúgy a Sinlacot nem próbálod meg? Az édes cucc, ezért szokták szeretni a babák...
De a tegnapi éjszaka igazi vasárnapi jutalom volt!! Ma?

Zetivera:
a te éjszakádhoz meg... hajajjj, de gondolj arra, hogy nemsokára felnő... Sovány vigasz ez így ?? :)

ladmon

Na, és akkor a holnap nekem minden királyság!
Az Örs az egyike azon helyeknek, ahova valószínű tévedés nélkül eltalálok... Jeeee.... 8)
Nekem bármikor jó, de akkor Nila neked kéne a pontos időpontot megadni. 4 körülre tervezzük? Mert mi már dél körül Pesten leszünk, szóval amikor nektek is jó...
És húúúdekafffaaaa!!! (Más nem kapott kedvet?)

Ja, telószámot felteszem én is közösbe, Stelly, a tiédet meg leírom. Jó így, Nila?
(Húú, és gyorsan képeképet, te tényleg nekiestél Adri hajának?? :o )

ladmon

Jesszusom!

Ma Marcibogyesz fél éves??
Ha igen, akkor éljensokáááááá!!!!! :D
(Még jó, hogy a táblákban turkálok! :) )

ladmon

Sziasztok!

Mai éjszaka szuper volt, felsírásmentes, 7-kor ébredtünk! Bencusnak vérzett tegnap az ínye, ahogy tör át jobban a fogacska! Tegnap mérlegeltünk is 8130g. Tök érdekes az elmúlt hónapba 300 g-ot gyarapodott összesen, most egy hét alatt 200g-ot! :shock:
Ma viszem délután Bencust féléves státuszfelmérésre a védőnőhöz!

Julcsi, örülök, hogy jól éreztétek Magatokat, várom a sok-sok képet! :D

Zümis nagyon jók a képek! :D

Eszter, megnyirtad Adri haját!? :shock: Nagyon kíváncsi vagyok milyen lett az új sérója! :D
Akkor lehet hogy a fog miatt volt a múlthéten a rossz éjszakátok! :roll:

Ricsibaba, de jó hogy írtál! Örülök, hogy jól vagytok! :D

Zétivera, sajnálom a rossz éjszakát! :cry:

Bogi, örülök, hogy jó volt a sütögetés! :D Hát igen, én már csak ilyen vagyok, nem tudok itthon ülni! :D

Helga, éjszaka?
zsu83

Marcinak Nagyon-Nagyon Boldog Félévest kívánunk!!!!!!!!!!!!!! :D
zsu83

Kreiszi, nagyon-nagyon Boldog Születésnapot kívánunk Neked Bencussal! :lol: :lol: :lol:
zsu83

Sziasztok!

Csak gyors bekukk:

Sok-sok puszit küldünk a féléves Bogyesznak és büszke Anyukájának

Zsufi

KépKép
zsufi74

Kreiszi, szülinapod van? még jó, hogy Zsunak van ilyesmiről is infója.

Nagyon boldog szülinapot kívánunk, éljél soká-soká!

Marcibogyesznek is boldogboldog felediket mi is!

Ricsibaba, de jó, hogy jöttél. Örülök, hogy Bencéd ilyen álombaba.

Vera, fogra nem próbáltad a dentinoxot? Az ínyre kell kencézni, és máris jobb...

Na akkor lehet, hogy kicsivel hamarabb is tudunk talizni, Ladmon, aztán majd érkezik Nila is 4 körül. Stelly, meddig vagy jógán?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Marcibogyesz boldog hófordulót!

Kreiszi boldog szülinapot!
Megjöttünk oltásról, két hónap alatt 620-at híztunk...nem visszük túlzásba, pedig zabagépek vagyunk. 7660 és 70 cm. Dokinőnek tetszett, oltáson után Füge dumált neki ill inkább panaszkodott. Apának ma mindenbe belekötös napja van, még csak 10 óra de már a plafonon vagyok. pedig ma lehetne kicsit csavizni, mert király idő van hozzá, de így semmi kedvem.

zsu: én is mindig menni akarok :lol:

Kép
budabo

Mercibogyónak boldog felediket!

Kreiszinek boldog születésnapot!

Köszönjük kérdéseket, a mai éjszaka is a már-már hiper szuper kategória. Fél 9-kor alvás (anya lelépett Lord koncentre, gyerek felébred rögtön, kínlódjon apa-itt kárörvendő kacaj- de visszaaltatta!) evett fél 2-kor, utána fél 7-kor és reggel fél 9-ig szunya!

Alakul...........de gyorsan lekopogom :)

Mingyá' kedvet kapok én is a holnaphoz :) Majd írjátok le,ki hol,mikor ...........Hátha nekem is összejönne :)

Zsuzsi: KÖSZÖNÖM! Nagyon szépen megfogalmaztad a szoptatással kapcsolatos gondolatodat!

Kép

Kép
hel29

Bogi: kiartás apához :D

Kép

Kép
hel29

Jaj Bogi, elfelejtettem, hogy ezennel hivatalosan neked adományozom a "pulykanyakleves királynője" vándorserleget!!! :lol:
Kitartás apához, biztosan front van.... :wink:

Héé, Kreiszi! Bizonyám, még jó, hogy Zsu észben tartotta! Boldog szülinapoooot!!!! :D

Oké Zsuzsi! Mikor érsz oda? Megyünk mi is akkorra!! Stelly, és te?

ladmon

Én, Nilabali, Zsuzsi, Stelly.... 3 körül, Örs vezér téri IKEA!!
Gyereeee!!!

ladmon

Nagyon köszönöm mindenkinek!!! Bizony-bizony, mi is félévesek lettünk. :) Este képek is jönnek a hétvégéről, és egy kis összefoglalót én is írok. :wink:

Az esküvő nagyon szépen sikerült. A polgármester adta őket össze, és látszik, hogy ez egy kis falu, mert megadták a módját, nem olyan egy kaptafára menő volt, mint a mienk Pesten. Volt ajádék kenyér, bor, kedves beszéd. Utána szép templomi szertartás, sívhez szóló beszéddel. Körülbelül 60-an voltunk, nagyon kis családias volt, fenyves, erdészlak, teraszon tánci. Volt boldog Manóka, aki Anyával_apával táncolt, Nagyival aludt és a Nagyi csak 5-kor hozta szopizni, utána pedig 8-ig velünk aludt. :) (Előtte csak 2x kelt egy-két percre, persze ma éjjel nekem bulizott fél kettő és három között :? ) Meg is állapították, hogy ez a Gyerek biztosan nem is tud sírni, olyan nyugodt, ezenkívül boldog és szépséges. Szóval büszkék voltunk! :D

Holnap akkor mikor lenne a tali? Merthogy lehet ám, hogy mi is csatlakoznánk. Főleg, ha Eszterrel tudnánk menni, meg ha az alvással össze tudjuk egyeztetni...

Andus: Szerintem mindenkinek igaza van picit, én nem is szállnék bele a vitába... Főleg, hogy enyémgyerek is gyarapodott persze, meg hízott persze, de tény ami tény, mióta hozzátáplálunk, azóta iszonyúan megindult a mozgásfejlődése (persze ez lehet véletlen is), sokkal többet kakál, jobban alszik és hízik... :shock: Szóval lehet ám, hogy valakinek hamarabb kell a hozzátáplálás, nem mindenkinek elég 6 hónapig az anyatej... De nem vagyok igazából hozzáértő, csak a saját tapasztalataimat tudom elmondani. Az viszont biztos, hogy az anyatej pótolhatatlan és fizikai, lelki szempontból is a legfontosabb táplálék az első idókben, szóval Te a legjobbat adtad Zétinek, és amúgy is, szuper anyuka vagy, nagyon lelkiismeretes és felelősségteljes! É nagyon drukkkolunk, hogy így menjen tovább a hozzátáplálás!

Oli fogzását sajnálom, hányszor keltél hozzá Zéti? :(

Móni, olyan jó, hogy bejelentkeztél! Nagyon boldognak tűnsz, úgy örülök, hogy ilyen kiegyensúlyozott vagy a kis korkülönbséggel született Manóiddal. Persze úgy is nhangzik, hogy ez a Bencus gyerek nagyon rendes egy fiú! :wink:

Huhh, Zümis, leesétől nem lett baja Mukinak?

Hajrá Elif, pihenj sokat!!! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kreiszi, boldog szülinapot!!! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Jaj de Süsü vagyok! Én holnap nem tudok menni, születésnapozunk. Augusztusban van egy rakás, és holnap tartjuk, kénytelen leszek nem főzni és étteremben kajázni :D

Barbi és a barack: Kép

Kép

Kép
hel29

Bogi, mi meg nemsokára indulunk a védőnőhöz! :D
Fügének küldjük a gyógypuszikat! Apának pedig tessék jól viselkedni! :wink:

Helga, örülök, a jó éjszakának!
Barbi is jó képet vág a barackhoz! :lol:
zsu83

hel,ladmon: kezd a vihar elülni, ki tudja miért ilyen csacska ma :shock: :shock: Jó a kép!!!

julcsi: gratula szuper marcibogyeszhez és a hétvégéhez!

zsu: remélem nem lesz láz. A hízás szerintem kicsit kevés, de betudom a sok mozgásnak. Majd írd hogy védőnőnél mi volt.Ja az enyém eljön csütörtökön beszélni a hozzátáplálásról :shock: :shock: má ne is mondok rá semmi :lol:

millye??????????????

Kép
budabo

Bogi,Julcsi nem lett semmi baja apa éjszakás volt a héten és hiányzott a támasza :lol: még olyan kis gumik ilyenkor.Szerintem csak a koppanástól ilyedt meg mert fél perc múlva szundított is tovább...De már nem marad őrizetlenül egy pillanatra sem...

Zsu köszi.Örülök a jó éjszakának..
reméljük ,hogy fogacska hamar kibújik teljesen ...

Lányok nektek jó talizást!!

Barbi édes a képen...kicsit meglepett?

Julcsi Marcijának Boldog felediket!!

KREISZI BOLDOG SZÜLINAPOT!!lEGYEN EZ A NAP OLYAN SZÉP AMILYENNEK CSAK SZERETNÉD

Kép

Kép
zümis

Kreiszi boldog szülinapot!!!

Marcibogyesznek is boldog feledik szülinapot!!!

Barbi meg a barack, jópofa :D

Éjszaka: mondom hogy mörfi olvas minket, amint leírtam hogy milyen gáz onnantól nem volt semmi sírás, hajnalban kelt, aludt vagy öt órát egyben!!! :D Marharég volt ám ilyen! Úgy tűnik mörfi visszafelé is működik. :wink:

Tulajdonképpen azért jöttem, hogy elújságoljam milyen büszke vagyok a kölkeimre 8) reggel hamradfokú barna kódú riasztás volt (Oli berottyolt) és akkor vettem észre hogy kifutott a pelusa, olyannyira hogy a Zétiét kellett ráadnom. Úgyhogy úgy döntöttem nekivágunk az auchannak :D Annyira ügyesek voltak mind a ketten, két és fél óra alatt jártuk meg, ebből a busz oda-vissza fél óra volt, a többit Z gyalog, Oli mei tai-ban, és semmi hiszti, se nyűgi, nem kellett ráncigálni, szófogadás volt és síri csend a mei tai-ban :D Hazafelé jövet Zéti odabújt hozzánk úgy, hogy Olit átölelte a hasamon és úgy utaztunk :D A mamik olvadoztak körülöttünk, szerintem volt amelyik meg is könnyezte :lol: Büszke vagyok!!!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

(kifutott a pelus: úgyértem elfogyott itthon)

Jaj majd' elfelejtettem, nem biztos de lehet hogy megyünk pestre családostul! :D Keresztanyám III kerben vett lakást és lehet hogy apának kell felszerelnie a konyhát, van egy vendégszobája úgyhogy lehet hogy elmegyünk mi is! Ha így lenne akkor annyira jó lenne kihasználni és összefutni valakivel! Itt a nagy lehetőség :D Még nem biztos semmi, de ha megyünk akor elvileg szeptember 5-én, szombaton, mert akkor érkezik a bútora.

Ja vagy két hete meg Oli is legurult ám az ágyról :oops: éjjel hót kómában etettem, és kívül feküdt, és gurult volna álmában a másik oldalára de legurult az ágyról, szerencsére marha alacsony az ágy és szőnyegre gurult, és mivel nem esett hanem rendesen gurult nem is ütötte meg magát, meg se szisszent, felkaptam, letettem az ágyra és bedugtam a cicit, evett szépen, nem lett baja. Zétivel sose történt ilyen. Illetve vele anyósom zakózott el a teraszon úgy, hogy az ölében volt a gyerek, hát még kicsi volt, nem emlékszek mekkora. Megúszta szerencsére. Vannak ilyenek, ritkán lesz bajuk szerencsére.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera, de ügyes vagy! És a csomagokat a füledre akasztottad? :lol: :lol: :lol:
Ez az anyós! minden horrortörténetben címszereplő! Éljen az alvás, és mörfi! Jössz pestre, juhéjjjj! Megoldjuk!
Léna már 2x esett le az ágyról :oops: :oops:

Barbi aztán nem sajnálja a barackot a nyuszitól sem

Holnapi tali: Én kb háromnegyed 2-tól már ott leszek, mert nincs másképp buszom, és addig az ikeában terveztem bóklászni 3-ig, és akkor 3-tól aki bújt, aki nemhajrá!!!!!!!!!!

Millye, csak nem a múltkori palacsintasütés miatti káros mellékhatások támadtak meg mégis? :shock: :shock:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Ricsibaba, naná, hogy emlékszünk rád, és jó, hogy jöttél egy kis beszámolóra!!! :D néha gyere ám, ha olvasni rendszeresen nincs is időd, sokat emlegetünk titeket többgyerekeseket sok tisztelettel :wink:

Lesz kép, majd ha a héten valamikor bekapcsolom a másik gépet :) 1,2 cm rövid most neki, jó kis süni :D

Ladmon, Nila, Zsuzsi, akkor Örsön holnap! Még nem beszéltem Julcsival, de szerintem őket is elviszem :) jógára inkább nem megyek, hogy Adri aludjon délelőtt rendesen.
Zsuzsi, odamegyek én is kettőre, OK?

Kreiszi, boldog szülinapot!!!

Marci, és többiek, boldog félévet!!!

ZVera, 3.ker. nekem nagyon közel van :wink: gyerecsak, gyere!

KépKép

KépKép
stelly

Na itt nyűglődött Adri, úgyhogy csak félszemmel olvastam, most végigolvastam még egyszer rendesen.

Szopikérdéshez még egy félmondatra visszatérek: persze a hat hós korig szoptatást én se feltétlen úgy értem, hogy napra pontosan, van olyan baba, akinek picit előbb kell a hozzátápi, mondjuk öt hósan, nekem csak az nem tetszett igazán, hogy biztos-ami-biztos teáztatni a gyereket születésétől, hogy hátha gond lesz.

Julcsi, örülök, hogy jól sikerült a lagzi (bár tudtuk előre, hogy Marci igazi partyarc 8)), képeket majd hozz ám! :)

Zümis, ez aranyos, "olyan kis gumik" - de tényleg kis rugalmasak még :D azért örülök, hogy Zoli csak a koppanástól ijedt meg, és minden OK :)

Zéti és Oli deédik lehettek, ahogy utaztatok :D imádnivaló kisfiúk :D

Ja és közben beszéltem Julcsival, és együtt megyünk, kettő körül leszünk az Örsön. Zsuzsi, én nem tudom a számod, de Julcsi asszem, igen, szóval csak megtaláljuk ott egymást :D Ladmon, tiedet is lementettem.

KépKép

KépKép
stelly

Bogi, védőnőmre most nagyon kiakadtam! :twisted: Két hónapja kértem tőle időpontot, mára adott, mert szabin volt eddig! Erre ma odamegyek, és helyettesítették, mert megint szabin van, de összefutottunk, mert pont beugrott valamiért! Rákérdeztem, hogy akkor mikor talizunk vele is, mert már március óta nem látta a gyereket! Erre válaszol, majd hívjam fel szeptember elején, addigra talán már lesz! :shock: :twisted: helyettes védőnő megmérte, beírta az adatokat, hozzátáplálásról semmit nem mondott, pedig rákérdeztem! azt mondta hogy csináljam úgy, ahogy én gondolom! :shock: :shock: :shock:

Zétivera, örülök a jó éjszakának! :)
Nagyon ügyesen viselkedtek a fiúk az úton, tényleg büszke lehetsz rájuk! :lol:

Mennék én is szívesen a holnapi talira, de holnap Érdre megyek Bencussal a barátnőmhöz! :D
zsu83

KépKépKép

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Holnap tali, juhhéééé!!! :D :D :D

Zétikém, a srácaid ennivalóak lehetnek, ahogyan így elképzelem a helyzetet... :) Hajrá Auchan, kinyílik lassan a világ!!! :D
És a III. kerület nekem is közel van ám, reszkess! :lol:

Zsu, érdekes egy védőnő, csak azt tudnám, miért van, ha így végzik a mukájukat... :evil:

Kicsit el vagyok keseredve... Marci ma az almakrumplit is kibürrögte... :( Asszem felkészülhetek a rosszevő gyerekre. Anyukám is megjegyezte a hétvégén, hogy ez a Gyerek nem nagy zabás. Persze cici kell, az amolyan pszichlés dolog, de ha ízlik valami, és 5 kanál után abbahagyod, akkor nem szól semmit (egyedül a pépnél szokott), és a zöldségek nagy része eddig a polómon végezte... :cry:
Zsuzsi, igény szerinti hozzátáplálásos linket elküldenéd nekem?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

No, Vera, már együtt játszanak? :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Juhéjj! Julcsiék is jönnek!! :D

Édes ez a Barbi... Hmmm... fincsifincsi barack!!

Oli meg Zéti olyan édesek együtt!!

Jujj, Bogi, a te védőnőd szenzációs! Tényleg!! :lol:
Zsu: a tiéd is... :twisted:

Na, én is telementettem a számotokkal a telómat! Majd megyek én is...

ladmon

Zsu, ez a védőnő-sztori kiakaszt! Mire vannak akkor? Mert mérlegelni azért képzettség nélkül is lehet ám, nem ez lenne a legfőbb feladatuk... :evil: tök bosszantó!

Jut eszembe, a múltkor nem találtam cuki mintás pelust az IKEÁban, na majd holnap remélem :wink: jujdevárom! :D

Tomi elhussant Szigetre, délután már hangoltak a zenészek, úgy hallottam. Most egy hétig remélem, nem lesz nagy hőség, mert ilyen dübörgésnél nem tudom Adrit nyitott ablak mellett altatni... drukkoljatok :)

képek megint
haj - ilyen volt:
Kép
hajvágás vége:
Kép
ilyen lett:
Kép
evés - készülünk:
Kép
evés - nemtejcsi:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stelly 2009.08.10 16:21-kor.

KépKép

KépKép
stelly

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?