Új privát üzeneted érkezett!

Kevinszpészi napi 2-3 dl-t lehet belőle inni... ha túlhordod akkor 1 csészével lehet többet inni ennél. :wink: 2.5 dl vízhez nem egy kávéskanállal hanem 1 teáskanállal kell tenni a málnalevélből :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Köszi Lányok!
Tegnap és ma is barackkal próbálkoztam, de ez sem tetszett igazán. Ma már jobb volt a helyzet és pont kaja előtt adtam, de az első pár falat után a száját sem nyitotta igazán. Szóval úgy látom nem lesz egyszerű, de bízok benne, hogy csak menni fog.

Kevinszpészi,
örülök, mert én is csak csupa jót tudok mondani a dokiról :)
Mi a helyzet a fájásokkal? Lehet, hogy ebből már tényleg szülés lesz? :)

Millye,
kérünk képet András új hajáról.

Szonce,
Ádám jobban van? Kihívtad végül a dokit?

Zsuzsa,
tényleg jó kis programjaitok vannak. Irigykedek is egy kicsit, bár amilyen fáradt vagyok mostanában... Egyfolytában csak aludnék, de persze Beni nem hagyja :)

Kriszta,
hasfájás ügyben mi újság? Remélem már jól van Bogi baba.

Reni
b.reni

B.reni nem tudom, hogy ezen a képen látszik-e az új frizura... de ha nem annyira akkor teszek fel majd egy másikat is... (most a lányom gépéről netezek és az én gépemen vannak a képek) elég sokat vágtunk neki a hajacskájából mert megint kezdett a szemébe lógni.... :D

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
szerintem nagyon jó lett, így is nagyon édes :)

Reni
b.reni

B.reni köszi :D

Kép

Kép

Kép
millye

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:31-kor.
szonce82

Szonce,
örülök h Ádi rendben van, maradjon is így mostmár !!!

Millye,
huh de szépek vagytok, csini az új frizi, és már így ülteted a hintában ? ez igen.

Hazaértünk a taliról, 10-kor léptünk le, kb fél 9-kor estünk be a lakásba. KO a család, pancsi, vacsi megvolt, megyünk aluzni mi is.

Szép álmokat Mindenkinek.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Szonce82 örülök, hogy minden rendben van veletek! Ádámnak most éjszaka sem volt láza? :roll:

Kubuspace köszi! Igen már így hintázik :D egy kis ideje egyedül ücsörög, de nem én erőltetem... :? egyszerűen nem szeret már hanyatt feküdni... :roll: Jól sikerült a tali? :D

Kép

Kép

Kép
millye

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:31-kor.
szonce82

Millye,
az ülést csak azért kérdezem mert szerinted ha már mi is ülünk magunktól egyedül akkor berakhatom az ikeás (merev) etetőszékbe ?
Idáig pihenőszékben, babakocsiban ettünk de lassan már szeretném azt is használni.
Buli jó volt. Összesen 45-en voltunk.
Fiúk még most is alszanak :lol:

kubuspace

Szonce82 örülök, hogy nem volt láza Ádámnak! Ez már egy jó hír :D nagyon sajnálom viszont az éjszakai keléseidet! minden elismerésem a tiéd... nem tudom, hogy-hogy bírod! :shock: Nálunk a fiam hajnali 3 órakor kelt (csak szopizott és aludt fél kilencig) de várható volt mert este kibukott egy jó adag kaját... :roll:

Kubuspace nyugodtan beleteheted az etetőszékbe mert a fiad már stabilan ül! Örülök, hogy jó volt abuli! Néztem a képeket nagyon édesek a babák! A fiadat egyből kiszúrtam :D

Kép

Kép

Kép
millye

----
szonce82

kubuspace

Itt találod a rágókát: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80117591

tifa

Mivel én császáros voltam, a varratszedésnél (szülés után 1 héttel) adtam oda a pénzt. Mivel engem ez elég kínosan érint mindig, egy doboz különleges bonbonhoz csomagoltam oda a borítékot.

gombahölgy
Tőlem vajúdás közben többször is kérdezte a doki, hogy nem akarok-e bemenni a kádba (nem akartam), sőt azt is mondta, hogy a párom is beülhet mellém, ha szeretnénk.

Egyébként mostanában én is sokat gondolkodom arról, hogy jó volt-e úgy a vajúdás, ahogy volt. Én sajnos a kitolásig nem jutottam el, és a császármetszés fizikailag és lelkileg is nagyon megviselt, de ez egy másik kérdés, gondolom császárnál nem nagyon lehet variálni.

Viszont így utólag úgy érzem, hogy a vajúdás alatt mindent a szokásos módon csináltak, és nem igazán érdekelte őket, hogy én mit szeretnék. Persze a dokim mindig is azt mondta, hogy mondjam el, hogy szeretnék szülni, aztán majd a végén elmeséli, ebből mit tartott be. Úgyhogy csodálkozni nincs min, de valahogy úgy érzem, hogy lehetett volna ez szebb és jobb is.

Két dolog zavar nagyon, hogy az orvosom a szülésig nem jegyezte meg a nevem (pedig hozzá jártam végig terhesgondozásra is), és hogy a fogadott szülésznőn kívül, senki de senki nem segített a szülés után, ill. a baba ellátásában. Egyszer jött be egy csecsemős nővér a szobába, aki letolt, hogy miért nem mentem még be köldökápolást nézni, és kész. Nem mutatták meg, hogy kell szoptatni, nem kérdezték, megy-e, gyerekorvos utolsó nap jött be 1,5 percre, amikor közölte hogy mehetünk haza.

Szóval én elég erőteljesen azon gondolkodom most, hogy ha lesz kistesó egyszer, akkor valószínűleg nem a Jánosban fogom megszülni. Már csak azért is, mert én a VIII kerben lakom, itt van a számban több szülészet is, a Jánoshoz meg azért csak át kell menni a fél városon.

Konkrétan semmi problémám nem volt a kórházzal, meg a személyzettel, csak tényleg úgy érzem, több segítség jól jött volna.

Most hogy így jól lehúztam a hangulatot (bocsi), holnap reggel elutazunk 10 napra Ausztriába. Kicsit izgulok az utazás miatt, 600 km, ennyit Marci egyhuzamban még sose autózott. Remélem, nagyrészt aludni fog, persze közben megállunk majd többször is.

Vigyázzatok magatokra!
jaspis

---
szonce82

Lányok, én is ezt tapasztaltam, amikor bent voltam tavaly a szülészeten, de előre figyelmeztetett mindenki itt a topic-ban, hogy a nővérek nyakára kell járni, és ha folyamatosan kérdezel, akkor segítenek. Így is volt... Mivel kitartó voltam, végülis sok segítséget kaptam, és így kiderült, hogy kedves és normális nővérek is dolgoznak az osztályon, csak ez nehezen derül ki róluk :roll: :lol:

Nálunk még mindig nincs fejlemény... Most is egy kicsit fájdogál a hasam, de hogy mikor lesz ebből szülés???

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok!

Gyors benéztem, azt hiszem vége a kényelmes napoknak, mikor Julcsi a nap kétharmadát átaludta :?

Én a csecsemősökben kellemesen csalódtam azok után amiket itt olvastam, nekem sokat segítettek. Igaz, a szoptatásban nekem nem kellett, mert Julcsi rögtön tudta a dolgát, de egyebekben minden segítséget megkaptam. Úgy látszik szerencsém volt.

A szülés viszont bennem sem hagyott túl jó élményeket, sokat gondolkodtam rajta utólag, hogy lehetett volna-e jobb is, kinek mit kellett volna másképp csinálni, beleértve persze magamat is. De azt hiszem most már kár ezen rágódni, a következőnél már úgyis felkészültebb leszek, remélem az majd könnyebben megy.

Mi újra itthon, vége a balcsizásnak :( Maradhattunk volna még, de Apa nélkül nem bírtuk volna Julcsi meg én sem azt hiszem. Tegnap délben értünk haza, utána még gyorsan lakást rendeztünk, Julcsi átkerült külön szobába. Úgy tűnik nem rázta meg a dolog, simán ment az elalvás neki este.

Nappal már nem ilyen egyszerű, hisztizik ha lerakom. De most bekeményítettem, muszáj mert a párom eléggé elrontotta a szabadság alatt, ha nyügi volt, addig mászkált vele míg el nem aludt. Én meg kegyetlen anya az előbb beraktam a kiságyába, és csak 10 perc üvöltés után aludt el. Sajnáltam szegényt, de meg kell tanulnia ezt, meg amúgy sem bírok fél órát mászkálni 8 kilóval a vállamon. Ja, tegnap mértük 7880 gramm :shock: És csak jövő héten lesz 4 hónapos.

Akarom vinni babaúszásra, egy kis mozgás biztos jót tesz neki. Mindjárt utánanézek, hol van a közelünkben.

Millye, Andris nagyon cuki a hintájában! Julcsi is állandóan ülni akar már, persze még nem tud, de pl imád az ülemben lenni, és nézni ahogy apukája vacsizik :)

Kati, gratula az új albihoz, érezzétek jól magatokat! Mikor költöztök?

Jaspis, jó utat, majd számolj be milyen volt! Kíváncsi vagyok, Marcit hogy viszitek magatokkal túrázni.

Szonce, örülök, hogy Ádám meggyógyult, ügyes voltál, hogy így egyedül álltad a sarat!

Na, megyek gyorsan eszem valamit mielőtt felébred a porontyom :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Szonce82 hogy vagytok? Ádám ma nem volt lázas? Mit mondott a védőnő? :roll:

Jaspis jó utat nektek és érezzétek jól magatokat! :D remélem Marcival is minden rendben lesz nyaralás alatt! :D

Kevinszpészi már nem sok van hátra és jön a baba! De irigyellek :D

Zita978 miért nem hagyott a szülés benned jó élményeket? :shock: Mi az amit máshogy csinálnál? Vagy mi volt a gond? :roll: Hú nem lesz egyszerű ha elkapatta a család a lányodat... visszaszokni a szürke hétköznapokba... biztos nehéz lesz... Átaludta az éjszakát Julcsi most, hogy átkerült másik szobába? :roll: Nagyon jó súlyban van a lányod! A fiam 5 hónaposan volt 8080 gramm.... szóval simán le fogja hagyni a fiamat a lányod... :shock: :D

Kép

Kép

Kép
millye

Hát igen, lassan lehagyjuk a 2-3-4 hónappal idősebb babákat :shock: Még mindig heti 25 dekákat hízunk, mikor lassul már ez le? :? Persze tudom, talán majd ha mászik, de mivel ilyen nehéz, ezért nehezebben megy majd neki a mászás tutira :roll:

Ááá, nem aludta át, 8-kor aludt el, 1-kor és fél4-kor szopizott, aztán 6-kor felkelt. De ez az elmúlt heteket tekintve egy átlagos éjszaka volt, szóval szerintem az új szoba nem befolyásolta.

Hát igen, nem könnyű visszaszokni a szürke héztköznapokba. A legnehezebb, hogy egyre többet van ébren és olyankor szinte folyamatosan szórakoztatni kell. Nagyon rövid időket van el magában. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy lehetne az önálló játékra megtanítani. Az a baj, hogy már nem szeret hanyatt lenni, hason meg egy idő után elfárad és behisztizik, ülni meg ugye még nem tud, bár nagyon szeretne. Mostanában a hordozójában van el a legjobban, abból jól tud nézelődni. Gondolkodom, hogy kellene venni dönthető etetőszéket, mert imád az asztalnál ücsörögni velünk. Volt esetleg valakinek ilyen? Ilyesmire gondolok, a brendonban most akciós:
http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... tid=198597
Nem olcsó, nem tudom megéri-e az árát :roll:

A szüléstörténetemet leírtam itt anno. Nem volt könnyű, nehezen akart kibújni Julcsi, kaptam tágító kúpot, oxitocint, nagyon fájt, felkelni nem lehetett, a végén már nem is tudtam volna. Volt könyöklés is, még az ügyeletes doki is besegített. A végére tiszta vér voltam és nem is tudom hány zsinór lógott belőlem... nem azt mondom, hogy nem volt erre szükség, csak hát nem volt jó. De erre a dokim biztos azt mondaná, hogy a szülés nem arról szó, hogy jó legyen, és valamennyire ez is igaz. Nem tudom pontosan, mit csinálnék másképp, talán jobban rákészülnék lelkileg, testileg. Én nagyon lazán álltam a szüléshez, azt gondoltam könnyen fog menni, mert általában könnyen veszek minden akadályt, és anyukám is tök könnyen megszült engem (pedig 4 kilós voltam és első baba), talán ezért ért kicsit felkészületlenül a fájdalom :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:32-kor.
szonce82

Zita978 szerintem a hízás miatt ne aggódj! :D az a lényeg, hogy egészséges! :D Sajnálom az éjszakázást! Julcsi már átaludta valamikor az éjszakát? Bocsi, lehet, hogy már írtad, de nem ugrik be... lehet ha éjszaka nem kelne fel enni akkor lelassulna a hízása :roll: Szerintem megérné venni egy ilyen etetőszéket... de jobb lenne az önálló játékra rászoktatni mert később neked is jobb lenne ha tudnál mellette mást is csinálni... nekem ha nem játszana el meg nem aludna akkor nem tudom, hogy tudnék dolgozni... mert a főnököm bőven ellát munkával... :? MA például pályázatot csináltam meg paradicsomlevet tettem el télire... :roll: A szüléssel kapcsolatban pedig szerintem ha a következőre rákészülsz biztos sokkal jobb lesz mert már tudod mi fog történni... bár sajnos előfordulnak komplikációk is és ezzel nem tud az ember mit csinálni... :shock: :?

Kép

Kép

Kép
millye

Szonce82 Ádám nagyon aranyos a fejhallgatóval! :D NA ma este én is bevetettem a Chamomillát (30 perce adtam be neki) ... mert megint nagyon nyálzik és rág mindent... :D Örülök, hogy rendbe jött Ádám! :D és már nincs olyan sok hátra és apa is hazamegy :D

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:32-kor.
szonce82

Millye, anyukám is ezt mondja, hogy ne etessem éjjel, akkor nem hízna ennyire. De képtelen lennék éjszaka a sírását hallgatni, a szopit meg letudjuk 10 perc alatt, és kész, béke van. Nyaralás előtt már többször aludt 8 órát egyben, azaz hajnali 4-ig, eddig ez volt a legjobb eredmény, de most visszafejlődtünk.

Csodállak nagyon, hogy a fiad mellett neveled a lányod is, dolgozol és még itt is vagy egy csomót, segítesz mindenkinek azonnal. Nem semmi :o Egyébként megkérdezhetem hogy milyen munka az, amit otthonról is tudsz végezni?

Szonce, kitartás! Ádámnak jól áll a fejhallgató :lol:
Ma nem csináltam fotót, de kérésedre teszek egy múlt heti strandonszopitólkidőlőst :lol:

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

zita, nagyon cuki Julcsi, úgy megcsókolnám a hurkáit! :)
szonce82

Szonce82 ha a fiad eljátszik amikor duruzsolsz neki akkor könnyű a dolog... én is így szoktam... leteszem a játszószőnyegre vagy a kiságyba és közben azért szoktam hozzá beszélni, hogy tudja ott vagyok a közelben vagy olyan helyre teszem, hogy lásson. :D

Zita978 A lányod nem azért eszik és kel fel éjszaka mert éhes hanem mert megszokta, hogy felkel :D és ha még leírnám, hogy a sárgabarack lekvárt is eltettem :D amit itthon is tudok munka végezni az villamosipari műszaki rajzból árajánlatot csinálok (a műszaki rajz alapján megtervezem, hogy milyen készülékek mennek az adott berendezésbe /a szükséges készülékeket/ az anyagköltséget a munkadíjat stb...) :D nagyon édes a lányod ahogy szuszizik (alszik)

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:33-kor.
szonce82

Millye, hát igen, megszokta és azt hiszem elég nehéz lesz leszoktatni róla. :roll: Szerinted hagynom kéne sírdogálni és visszaaludna egy idő után? A vízitatással próbálkoztam már, azt nem fogadta el. Gratula a sárgabaracklekvár eltevéshez! Nagyon hatékony vagy! A munkád nagyon komoly, én műszaki analfabéta vagyok :lol:

Szonce, muszáj lesz megtanulnod nappal is pihizni!
Nálunk azért nem olyan rossz a helyzet, ma éjjel is két szopi volt, de 10 perc múlva már aludtam újra. Aztán 6-kor volt szokás szerint riadó. Ezt meg lehet azért csinálja, hogy tudjon még reggel apázni egy kicsit, ilyenkor ő teszi tisztába és foglalkozik vele míg én még kómázom egy kicsit :roll:
Julcsi biztos értékelné a dögönyözést, imádja ha combijára puszikat kap, igazi kis kéjenc :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Szonce82 lehet érdemes lenne kipróbálni a Homeopátiás Sedatif Pc-t... lefekvés előtt oldj fel 1 tablettát és add be neki... :roll:

Zita978 esetleg ha felébred próbáld meg a hátát simizve visszaaltatni... az sem jó ha hagyod sokáig sírni mert felhergeli magát és végképp nem fog visszaaludni... :roll: Apránként kell megpróbálni leszoktatni az éjszakai cicizésről... Mondjuk mivel nem cirkuszol éjszaka és csak egy kicsit cicizik és alszik akkor nincs olyan nagy gond... de te is nyugodtabban tudnál aludni ha nem kelne fel... :roll:

Kubuspace boldog névnapot!

Minden Zsuzsannának boldog névnapot!

Kép

Kép

Kép
millye

jövök ám, annyi mindent akarok írni, DE Marci 190 gyümi és 200 sinlac ellenére pörög most éppen a zöldséget és ásványvizeket pakoljuk a földön ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

kubuspace

Millye,
gyors kérdés, du akarok menni Müllerbe vásárolni, láttam egy csomó jó kaját, de sokban van glutén.
Szerinted megpróbálhatom őket vagy még korai ?

kubuspace

Sziasztok!

Na végre itt!
Ma elég depis hangulatom van, egész éjjel bulizott Milán 2 órától kezdve.
Ma a tesóim is kikasztottak, és kiderült, költözni sem tudunk...
Férjem munkahelyén csökkentett fizetést osztogatnak, így nem merjük a biztosat feladni a bizonytalanért! Pedig tesóimmal kapcsolatos cirkuszokat ez oldná meg :( Még csak 13 évesek (ikrek, egy fiú, egy lány), de néha az őrületbe kergetnek!
Reni már látta őket anno a kórházbn! :-)
Ma pl nagyon csúnyán lerendeztem őket, kizavartam őket a szobámból, úgyhogy 10 percenként jönnek bocsánatot kérni. Állandóan Milánon veszekednek "Most én fogom! -Eddig te fogtad! - Hagy tegyem tisztába! " Néha jól jön a segítségük, de már mikor őket kell fegyelmeznem, ahhelyett, hogy Milánnal foglalkozhatnék?? Na azt már nem! (együttélés átka)

Millye!
Ugye a sedativ Pc nyugtató hatású?? (úgy emlékszem...)
Mert azt szopogattam el, különben végigbőgtem volna a napot!

A Zsuzsannák most is ünnepelnek? Én a febr. 19-et jegyeztem meg egy barátnőm révén:)

De természetesen Isten éltessen minden Zsuzsannát!

Lassan majd én is rakok fel képet, csak még nem volt türelmem leszedni őket a fényképezőgépről!
Csütörtökön utazunk az anyósomékhoz Sopronba, esküvőre vagyunk hivatlosak! Kíváncsi leszek, Milán hogy bírja majd!
(ott is már most összekapott anyósom, és férjem nagynénje, ki vigyáz majd Milánra a lagzi alatt... Na ezért nem maradok az esküvőn csak vacsi végéig! Mint a gyerekek! :wink: )

Szép napot mindenkinek!

Kevinszpészi mi a helyzet Pocaklakóval?
Nevet választottatok már? (vagy már mondtad, csak nem figyeltem?)

Kati

Kép
tatyi1983

Kubu!
Azt írtad szept 4 és 18 közti hétvégék nektek nem jók a bográcsozáshoz
Aug 28-29-30 as hétvége?
Szonce asszem az neked nem jó ugye?
Van még szeptemberben a szept. 25-26-27
Ahhoz mit szóltok?

Tehát van az aug. 29-az szombat, (de szerintem lehet vasárnap is ha nektek jó),
meg van a szept. 26 szombat. (vagy vasárnap értelemszerűen)
Kinek melyik jó?
Írjátok meg!
Aztán csinálok egy összesítést, hogy melyik lenne a jelenkezés szempontjából az ideális!
Millye!
Valamit már te is írtál, hogy Apa tudna elhozni titeket, mert nem esik "útba" Kisoroszi! Jöjjenek apukák is!!

Na várom a dátumokat!:)
Pusz

Kép
tatyi1983

Kubuspace személy szerint ha engem kérdezel én 1 éves kora előtt nem adnék neki amiben glutén van... de ez az én véleményem... :?

Tatyi1983 igen a sedativ Pc nyugtató hatású homeos szer ami nem okoz gyógyszerfüggőséget és nincs mellékhatása úgyhogy jól tetted, hogy elszopogattál egyet! Sajnálom a balhét... meg a fizetéscsökkentést... :( meg azt is, hogy nem tudtok költözni... :? Valami megoldás csak kellene... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

szonce82,
örülök, hogy jobban vagytok. Egyébként ma nálunk is zajos éjszaka volt.

Eddig csak 10-20 percekre ébredt fel 3-4 óránként és viszonylag hamar vissza is aludt… ma viszont 2 órás ébrenlétek voltak és rövid alvások, sok nyöszörgéssel. Így a szopizás is rendszertelen, azt sem tudom melyik mellemet fejjem… vagy melyikből adjak neki… a 6 órási után még 9ig aludt, de most már 3 órán át nem tudtunk visszaaltatni… nyögdécselt, pedig kapott chamomillat, a meggymag párna pocakján, és be van rendesen takarva… (fázós a drágám) Eddig csak 5 perceket aludt és felébredt… de most végre elaludt… remélem alszik egy-két órát, már nagyon fáradt lehet őt is… és én is.
Már arra is gondoltam, hogy a hidegfrontot nem bírja, mert már a pocakomban is akkor rugdosott sokat.

Kubu,
boldog névnapot!
Mi a múlt héten értekeztünk a glutén tartalmú ételekről a doki néninkkel – nálunk apa is és én is lisztérzékenyek vagyunk, azért kérdeztünk rá ilyen hamar. Szóval ő azt mondta, hogy 2féle álláspont van. A korábbi, hogy csak egy éves kor után adható, mert allergizálhat és minél később találkozik vele a babóca, annál jobb. A másik, a mostani, hogy az a jó, ha hamar eszik gluténtartalmú ételt a picur, mert lehet, hogy azért allergizál, mert várnak a nagy találkozásra egy éves korig… tudom, ezzel nem segítettem… de még a dokik sem tudják igazán, hogy mi a jó és mi nem. Mi most várunk, hogy a doktor néni utánanézzen, hogy mikor lehet elvinni Bogit kivizsgálásra… mert egy csecsemőnél nagyon súlyos problémát tud okozni a coeliakia.

Zita,
igazi cukorfalat Julcsi!

Kevinszpészi,
mizu veletek?

A csecsemősöknek én is szóltam a kórházban, hogy segítsenek a szoptatásban… a válasz – mindjárt jönnek, aztán csak nem jöttek… de sebaj, itthon a védőnő megmutatta, azóta nincs gond. Bogi sokat eszik. Julcsi, vigyázz utolérünk!!!
Én viszont mindenképp a Jánosban szeretnék szülni legközelebb is, nekem igazán pozitív élmény volt a szülés, minden ok volt a szülésznővel és a dokimmal is… a terhesgondozásnál is csak az volt a baj, hogy volt, hogy 1-2 órát várni kellett a dokimra…
Az viszont tény, hogy a köldökápoláson kívül semmit sem mutattak meg a csecsemősök… az volt a szerencsém, hogy a kétágyasban egy olyan kismamával voltam, aki már a második babát hozta a világra, így ő segített… és persze az anyukám…

Képzeljétek, már kétszer voltunk sétálni, Bogi nagyon szerette… na jó, végig durmizta. :D

Délután nekem is muszáj lesz aludnom picit, mert ha megint ilyen lesz az éjszakánk… még jó, hogy Apa itthon van velünk.
krisztacsillag

Kati,
én is Sedativ pc-t szopogattam el, amikor nagyon zizi voltam… nekem is segített. Mikor hazajöttünk a kórházból volt egy nap, mikor beparáztam, mikor még nem tudtam rendesen szoptatni… sajnálom, a költözést… meg mindent…

Lehet, hogy mi is kinéznénk a bográcsozásra, igaz csak rövid látogatás lenne, valószínűleg a bográcsozásban még nem vennénk részt…csak találkoznánk veletek egy picit. :)
Mi a szeptemberi időpontra szavazunk, mert akkor már nagyobb lesz Bogi és bátrabban vinném ki a szabadba, de igazából nekünk mindegy.
krisztacsillag

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:33-kor.
szonce82

Szonce82 homeopátiás szóval szerintem nem és alvászavar kezelésére is jó. Heteken keresztül is alkalmazható, nem tartalmaz nyugtatókat, nem okoz hozzászokást. Én mindenképpen kipróbálnám a helyedben... hátha kicsit te is tudnál pihenni és a babának sem jó, hogy ilyen sokat van fent...

Én már le sem merem írni, hogy ma a fiam 10 órakor kelt fel :shock: mert a végén megköveznek a nem alvós babák anyukái...

Krisztacsillag sajnálom a rossz éjszakát... nem lehet könnyű.... remélem hamar helyreáll Bogi alvókája... biztos a front vagy a pocija miatt volt... remélem már sikerült elaltatnod... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, ez a szer is úgy adható, mint a többi, se előtte, se utána, semmi innivaló?
szonce82

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 12:13-kor.
szonce82

Szonce82 igen erre is az vonatkozik csak ez nem bogyó hanem tabletta és nehezebben oldódik és 1 tablettát kell feloldani... műanyagkanálba :roll: én kérem szépen ezt a képes összeállítást. Átküldöd nekem? Köszi :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
most már több, mint másfél órája durmizik. Kíváncsi leszek, mikor ébred fel a kis tündérkém... :)
Egyébként mintha a bogyó és a párnácska hatna... csak ki kell várni...

Mikortól érdemes pihenőszékbe rakni a picurt? Most még csak szopizás és pelusozás után szoktunk beszélgetni picit, amíg el nem kezd ásítozni... majd, ha már lát rendesen... ?

A bébihordó nem jó a szék helyett? Lehet, hogy butaságot kérdezek... arra is rá lehet rakni a kis játékát... vagy nem jól fekszik benne? Jaj, de kezdőnek érzem magam...

Szonce,
én is pályáznék a fotóra. Köszönöm!
krisztacsillag

millye, s üvegpohárban fel lehet oldani?
szonce82

Szonce82 köszi, hogy átküldted! üvegpohárban is fel lehet oldani de azért lenne egyszerűbb műanyag kanálba mert rögtön oda tudo neki adni amikor feloldódott... vagy iszik pohárból a fiad? Mert ha megissza pohárból is akkor jó. De ne legyen sok a víz csak pár csepp amiben feloldódik.

Krisztacsillag örülök, hogy a lánykád alszik végre :D most a fiam is alszik (már megint) tiszta mormota ma :D megcsináltam a gofrit és tök jó lett :D A pihiszékbe újszülött kortól bele lehet tenni a babát mert olyan a kiképzése :D a babahordozó is jó de az nem annyira kényelmes... meg nem dönthető... illetve nem mindegy hogy neked milyen fajta van... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, igazán jó alvókája van a fiadnak! Küldhetnél egy kis gofrit :wink: Julcsi ma csak másfél órákat volt hajlandó aludni, így viszont gyorsan el is fárad, most raktam le harmadszor, mindháromszor 10 perc üvöltés után aludt el. Jó kis tüdeje van a lánykámnak. Egy ilyet éjszaka nem bírnék ki azt hiszem, tuti két perc után cicire tenném :roll:

Kriszta, örülök, hogy Bogi jól eszik! Nekünk nincs pihenőszékünk. A hordozóra nekünk azt mondták, hogy 3 hós kor alatt max fél órát lehet benne a baba, mert nem jó a gerincének. De ismerek olyat, aki simán használta a kezdetektől pihenőszék helyett. Most hogy már Julcsi "nagylány" én is használom itthon is, meg két napja sétálni is ebben viszem, mert a mózesben már nem szeret lenni, nem lát ki belőle rendesen. A sportrészre meg az van írva, hogy 6 hós kor előtt nem ajánlott. Nem is értem miért, mert vízszintesig dönthető. :roll:

Kati, a költözést sajnálom. Az időpontok közül egyelőre nekünk bármelyik jó, de bármelyikre igaz az is, hogy közbejöhet a szüret, amit ilyenkor még nem lehet tudni mikor kell mennünk. Szóval én majd csak előtte kicsivel fogom tudni megmondani, hogy megyünk-e, de szeretnék menni.

Szonce, szép lett a montázs, én innen lementettem.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 12:14-kor.
szonce82

Millye,
Köszi az etetőszék infót, nem mertem, féltem nehogy bajt csináljak. Mivel mi nem vettünk drága etetőszéket (gáz de nagyon sajnáltam rá a pénzt), megoldottuk pihenőszékkel, hordozóval és babakocsival. De akkor végre használhatom amit a szomszédból kaptunk Ikeás pihiszék.

Fórumtaliról ha gondoljátok majd átküldöm a linket amire még töltögetjük a képeket. Ha bárkit érdekel….

Jaspis,
Köszi a linket, be is szereztük már. Jóóóó nagyon teccik.
Sajnálom a negatív élményeket (doki – névmemória, nemsegítség, stb. stb.) teljes mértékben megértem ha legközelebb máshol szülsz.
Jó utazást Nektek. Vigyázzatok magatokra.

Gombahölgy,
Tény második szülésemnél erőszakos leszek a szoptatást illetően. Most nem sikerült, karácsonykor voltam bent, csend, a légy sem zümmögött és eléggé stresszesek voltak ha valamiért mentem/ünk a csecsemőosztályra.
Az biztos h legközelebb többágyas szobába fogok menni.

Kevinszpészi,
Hogy vagy ?

kubuspace

Zita,
Nagyon szépek Julcsi méretei. És a kép nagyon éééédi. Ügyik vagytok a különalvással.
Önálló játék ? Ideig-óráig pontosan 6 hónapig működött, de nálunk az a tapasztalat hogy egyre inkább igényli a társaságom, unja a játékait, én kellek neki.

Mindenképpen jó ötlet az etetőszék ha venni szeretnél akkor igen ilyen fajtát, de mondjuk van olcsóbban is és azt is nagyon dicsérik.
http://alomjatek.unas.hu/shop_art.php?s ... cat=827573

Szonce,
Kitartás, apa mindjárt itthon lesz.
Ádiról édi a kép.
Duruzsolás helyett mi lenne ha zenét hallgatna Ádi önálló játék közben ? Továbbá légy a közelben, lásson, beszélj hozzá, most látom Millye is ezt írta.
Nagyon sajnálom a rossz éjszakákat és h nincs jó megoldás.
Elküldenéd a képet nekem. Előre is köszi.

Millye,
Sedatifot én szedek, nekem nagyon bejött 
Csatlakozom Katihoz apukák is jöjjenek a talira. Mindenképpen.

Köszönöm a köszöntést, aranyosak vagytok. (igazából ööö én is februárban ünneplem, de tényleg sokan köszöntöttek ma is)

Kati,
Huh sajnálom a kialakult helyzetet, és akkor most mi lesz ? Maradtok ?
Kitartás a családhoz, biztosan nem lehet könnyű.
Hétvégi progihoz pedig jó utat, szórakozást és reméljük anyós és nagynéni le tudja majd meccselni hogy ki és mennyit vigyázzon.

kubuspace

Tali,
29. munkanap lesz a 21 helyett. 30 vasárnap nem leszünk itthon, úgyhogy nekem csak szept 26 hétvége lenne jó. Ne haragudjatok.

Kriszta,
Sajnálom a rossz éjszakát. Tudtatok napközben pihenni ?
De jó lenne találkozni Veletek is.

Mi jól vagyunk, Marci pörög, napközben egyre kevesebbet alszik, sokat játszunk.
Két napja nagyon szomorú vagyok mert elhagytam a szopikendőjét (micimackós tigris hiperpuha) már a szemétledobót is átforgatta apa, de sehol semmi, egyik percben még megvolt.
Most fájdalomenyhítésképpen vettem egy csomó überszupi cuccot a teszveszen.

Marci egyébként kikészít az alvásával, csak úgy tud aludni hiába teszem le hanyatt, h átfordul, fejét befúrja a párnába, fenekét felemeli az égnek... a szívgörcs kerülget h kap e egyáltalán levegőt

kubuspace

hozok egy-két képet én is

Kép

kubuspace

alvós :shock:

Kép

Kép