2009.08.08 13:42
Szerző: andus70
Zéti elaludt, család a boltban, gyorsan leírom...
Azt írtam, hogy múlt péntek éjjel nem volt pisi, doktornéni kijött, rendben találta a gyereket. A tanácsára visszahoztuk a mérleget, akkor jött az első döbbenet, 8 kiló, de csak 320 grammot hízott a gyerek... Elkezdtem méregetni mennyit eszik.. siralmas adatok jöttek ki, 30-40-50 ml egy kajálásra. Este bementünk a kórházba, vér és vizelet vételre. Vért nem sikerült szegénytől venni, összeszúrkálták a kis fejét, aztán azt mondtam elég, nem engedem tovább.
Persze pisi sem votl, saját felelősségre hazajöttünk, reggel a pisit visszavittük, szerencsére minden negatív.
A doki szerint ott rontottuk el, hogy 2 óránként cicire tettem ebben az iszonyat melegben, hogy igyon, mivel semmit nem fogadott el, sem teát, sem vizet, sem gyümilevet... A cumisüveget nem is említem, egyszerűen nem hajlandó belőle inni, még ami véletlenül belemegy a szájába, azt is kököpi. Kanállal sem hajlandó, kiköpi amit a szájába kanalazok. Ettől, hogy gyakran kínáltam csak a szomját oltotta, de mivel sosem volt éhes mert volt egy kicsi a gyomrában, így nem is evett. Ettől meg persze elapadt a tejcsi is, mert sosem szívta ki rendesen.
Hétvégén etetgettem, méregettem, itatgatni próbáltam meg kóstoltatni gyümivel, péppel....
Kedden nagyon gáz volt a mennyiség amit evett. Megint nem volt éjjel pisi, és reggel a gyerek tök fáradt, nyűgös, aluszékony volt. Szerdán délelőtt elmentünk a gyerekorvoshoz, megnézte, nem találta kiszáradtnak, de jobbnak láttuk, ha kórházba megyünk vele. A Bethesdába bementünk, ott felvettek, méregetni kellett mennyit eszik, és este kapott 200 ml infúziót. Másnap a gyereket, mintha kicserélték volna, pörgött, energikus volt. Egész jól beindult a tejcsi, szépen evett, 3 óránként 100 körül. Estére viszont megint alig volt tejcsi, próbálgattuk a tápszert, egy korty nem ment bele.
Péntek délelőtt a doktornéni megvizsgálta, és hazajöhettünk délben, aminek örültem is, de kétségbe is voltam esve, mert tök üres cicikkel, úgy, hogy megint csak 50-eket tudott szopizni. 2 éjjel nem tudtam a kórházban aludni, tök kivoltam, szívem 110-et ver, halál ideg voltam, hogy mi a fenét csinálok vele, ha nem tud mit enni és nem fogad el semmit.
Most ott tartunk, hogy ma reggelre szépen volt tejcsi, eszeget, most fél 2-kor benyomott 70 gr. sinlacot és utána szopizott 50-et.
A Sinlac az egyetlen, amit elfogad, kanálból. De semmilyen fajta sumisüveget nem fogad el, és inni sem.
Mondták a kórházban, hogy sajnos ez gyakran fordul elő anyatejes babákkal, akik eddig semmilyen pótlást nem kaptak. Hosszú idő lesz, mire rá lehet venni, hogy egyen-igyon mást is anyatejen kívül. Ja, és a plána, hogy még a lefejt tejcsit sem fogadja el cumisüvegből de kanálból sem.
A tanulságaim...... a legelső, hogy ha én valaha is hallottam volna ilyenről, hogy egy baba nem fogad el semmit, akkor tuti, hogy kiskorától hetente 2 alkalommal megteáztatom cumisüvegből, hogy szokja.
A másik, kell az a mérleg, legalább 2 hetente megnézni, hogy gyarapszik-e a gyerek rendesen, és mennyiket szopik nagyjából.
A harmadik, hogy nem kellett volna hallgatnom a tanácsokra, hogy 2 óránként tegyem cicire.....
Amúgy jól van, nem volt súlyos az állapota, olyannira nem, hogy azt mondta a kórházi doktornéni, hogy legközelebb ilyen álapotban azért még nem kell bevinni. Bár ezt nem értem, hogy miért jobb az, ha félholtan, kiszáradva jut el valaki a kórházba inkább, mint így, mikor még nincs nagy baj, de 2 nap múlva lett volna. Én is így rettentően megíjedtem, nagyon szer látni a gyereket, hogy erőtlen, rossz kedvű...
Azt mondta, hogy sokszor totál kipurcant babákat visznek... most előttünk 12 babát vettek fel és engedtek haza 1-2 nap latt, akik szintéán emiatt kerültek be, a nagy meleg kikészítette őket, nem ettek-ittak.
Egy nagyobb gyereknél nem olyan gáz, ha nem eszik, mert tud inni, de egy kicsinél, akinél az anyatej az étel és az ital is, már bajt tud csinálni, ha nem eszik eleget.
Hel, fél szemmel láttam, hogy Barbi éjjel 2 órázik... tudod mérni, hogy kb mennyit eszik napközben? Mert lehet, hogy az a gond, hogy nem eszik eleget.
Most utólag, már tudnom kellett volna, hogy kevés lehet a tejcsi, mert Zéti a negyedik hónapban aludt este 10-től reggel 6-fél 7-ig. Most az ötödikben elkezdte a keléseket, fél 1-kor má kelt, és utána 3 óránként, ez lehetett a gond, hogy nappal kevés volt neki a kaja.
Persze nem akarok most senkit megíjeszteni, mert sok minden miatt kelhetnek, pl. a foguk miatt is, de nem árt odafigyelni, hogy ne járjon így senki, mint mi.
jaaa, és a lényeg, szerencsére a vér is vizelet eredményei is tök jók, minden ion meg izéke a helyén, nem vérszegény, tehát nincs semmi gond, aceton sem volt a vizeletben.
Üdv. Andi