Új privát üzeneted érkezett!

Bejci,
Igen, a nagyszülők őrzik Andorunkat bulizásnál :) Mi szoktuk megfürdetni, lefektetni és ált. utána lelépünk. Ez főleg Balcsin van, mert ott van egy nagy társaság.
Most a sziget az neccesebb lesz, kicsit aggódom is belül, de végülis ha gond van,hazajövök. csak most,hogy kaptam jegyet és van jópár koncert,amit szeretnék megnézni, gondoltam megpróbáljuk. Feltette már nagyszülő, most is így lesz, mert ugye jópár koncert fél8 körül van, meg van nap amikor még előtte is vagy utána. Hát meglátjuk,hogy bírja anya nélkül :? Hisz nem egész napra tűnök el,csak este pár órára. Remélem rendben lesz :)

Új babás anyuci: akkor kíváncsian várjuk a felbukkanásodat! :D

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Honey,
Aha, értem :) Lényeg, hogy minden rendben van! :)

Szisi,
Nagyon örülök,hogy életjelet adtál! :) Én is szívesen veszem, ha megoszod velem a történetedet.

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Bejci,
Hisz most jut eszembe, ahogy utánaszámoltam, már van 5 új pocakosunk: Honey,Márti,Am, Minyu és Petra. Szóval akokr most nincs is titok, nem? :D

KépKép
KépKép
gabolino
 
 

 
 

Sziasztok Csajok!

Tegnap este fél órán át körmöltem egy jó hosszú hsz-t, de aztán elszállt az egész. :twisted: Olyan ideges lettem, hogy el mentem lefeküdni. Megpróbálom újra írni, de másodjára már nem olyan a lendület :?

Honey,
Aztaaa, már mész genetikai UH-ra? Hihetetlen! Tényleg sanszos a fiú baba, ha már most ilyen szép méretekkel rendelkezik.

Gabolino,
Így utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok! Sikerült belekezdened a nagy műbe? :lol:
Sziget: két éve megfogadtam, hogy SOHA TÖBBÉ! Kulturdiszkóra dudorogni? :lol: Órákig sorbanállni, hogy be- és kijussak? Minden más fesztivál jöhet, pl. tavaly júliusban elég nagy feltünést keltettem a hatalmas pocakommal az EFOTT-on. :lol:

Bejci,
Hogy-hogy nem vagy még felkészülve egy bulira? Lelkileg? Külsőleg? Én is olvastam Honeyt a másikon, de ha ezzel a hírrel is én jövök, akkor már tuti nem mosom le magamról, hogy pletykafészek vagyok! :lol:

6. Kismamink, nagyon várunk a bejelentéssel! Én annyira kiváncsi vagyok, hogy ki lehet. Számba is vettem a fórumtagokat, és kizárásos alapon, valamint a megérzésemre hagyatkozva 4 emberre szűkítettem le a kört. :wink:

Blúmi,
Gratula a lépegetéshez, nagyon ügyes a kis Bálint! :D

Kép
hbetti
 
 


sziasztok!

Nagyon izgis ez a titokzatos kismami! És szinte hihetetlen, hogy már a 6. kismamink lesz, és szinte egyszerre fogantak a bébik (mármint kb 1-másfél hónap alatt)

Blúmi :)
grat az ügyes nagyfiúnak!

Honeymoon :)
Meglásd 1-2 nao és már csak 2 lábon közlekedik Flóra is. Csongim is igy volt, hogy nagy slunggal elindult 3 lépést megtett, aztán mostmeg már nem is mászik.

Holka :)
úgy örülök, mikor néha bejelentkezel. Nagyon jó olvasni rólatok is. Kicsi Emma hihetetlenül ügyes!
Kiváncsi vagyok, bejön-e a megérzésed. Te is boszi vagy? Barátosném az, de tényleg, olyan dolgokat meg szokott álmodni, hogy csak lesek. Ő most kislányt álmodott :) majd meglátjuk.

Betti :)
Jaj, dehogy vagy pletykafészek! Én is nagyon kiváncsi vagyok, ki lehet a rejtőzködős, és van is 1 tippem, remélem, bejön :wink:

Rólunk: én egész nap émelygek, néha visszaköszön valami kaja :? Ma megyünk anyumékhoz, tartok tőle, hogy igy rögtön lebukunk, pedig várni akartunk a bejelentéssel min. 24ig, akkor megyek legközelebb dokihoz. (2007-ben 5 hetesen világgá kürtöltük az örömünket, aztán ugye elment a baba, azóta óvatosabbak vagyunk) Pedig ahhoz képest, hogy nem nagyon éljük bele magunkat, már most a nevekkel szekáljuk egymást apájával. A lánynév fix (mikor összejöttünk, apa kijelentette, hogy ha neki egyszer lánya lesz, akkor az Gerda lesz. És kész. Ennek tudatában járjak vele :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) Nade a fiú nevek... Most 3 név van tarsolyban Viktor (már csak hogy tartsuk magunkat az OR végű nevekhez), a Nimród (ez jobban illik az eddigi nevekhez és szebb is a csengése) és a Simon (ezt apa tegnap este találta ki)
Csongi egész nap jön-megy, érdekes módon nem szeret annyira hintázni, mint Nándi. És az utóbbi 2 hétben ő is kevesebbet eszik, viszont a kakagondunk legalább megoldódott, már nem megy a hasa.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Nem hiszem eeeeeel! Megint elszállt egy adag hozzászólásom! Miért? MIÉÉÉÉERT? feladom....

Kép
hbetti
 
 


Minyu,
Húú, sajnálom a rosszullétet!Remélem, nem kell sokáig fiú neveken gondolkozzatok! Én lánykának drukkolok :lol:

Kép
hbetti
 
 


Gabolino: Petra áprilisi! Így az 5. márciusi kismamink még mindig incognitóban.. :wink: NA jó, tényleg kíváncsi vagyok, de tiszteletben tartom, hogy nem akar még "kámingáutolni"! :D

Hbettinek és a szigeteseknek... is:

http://www.youtube.com/watch?v=2p2qKK49pFM

szabószilviszabószilvi........ prodidzsáj... :) :) :)
Vendég
 


Bejci,
Kösszi! nagyon kiráááály :lol:

Kép
hbetti
 
 


Bejci,
Jaaaaa,ezt nem vettem figyelembe :D csjúúú,akkor tényleg izgis :D

Minyu,
de jó,hogy már a neveken filóztok :) A Gerda sztem nagyon szép, de igazából a fiú nevek is,amiket írtál. A Nimródot nálunk is említette vki (azt hiszem anyós anno)

Betti,
hogy száll el az irományod? Nem szoktad ctrl+c -ni mielőtt elküldöd? Én amióta nekem is egyszer elszállt,azóta ez egy megszokott mozdulattá vált és így azóta nem volt ilyen gondom :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Gabolino,
Tudom, tudom...de az írás hevében elfelejtem mindig. :twisted: Tegnap a küldés helyett eggyel lejjebb nyomtan (ugrás Várandósság), ma meg egyszerűen amikor elküldtem, akkor a belépő oldalra jutottam, mintha eddig nem lettem volna bejelentkezve.

Kép
hbetti
 
 


Betti,
Én nem voltam még szigeten. Engem sem a tömeg meg a részegek vonzanak, hanem a jó zene ;) :D Nekünk VIP jegyünk van a cégtől,szóval az valszeg azért kultúráltabb helyet biztosít. Legalábbis Szabolcsom tavaly volt így kint 1-2 koncerten és mondta,hogy az amolyan nyugdíjas hely, elkerített rész, nem nyomorgós. szóval remélem jó lesz.
A bejutásról még nincs hírem,azt nem is beszéltük hogy volt. De nem lehetett gáz, ha nem reklamált miatta :)

Bejci,
Komoly a szigetes videó :D

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Lányok, nekem küldhetnétek a nyugi-sugikat! Vagy inkább egy doboz Xanax-ot! :lol: Vendégeket várunk a hétvégére, és jön velük 2 iszonyú rossz - egy 4 és egy 2 éves - kiscsajszi. Imádni valóak, de a szülők nem nagyon tudják őket fegyelmezni. Már előre rettegek, hogy mi lesz. Szegény pici kutyám, őt biztos nyúzni fogják 3 napig. :( Szegény Juli! Szegény ÉÉÉÉN!

Kép
hbetti
 
 


Gabolino,
Még nem voltál Szigeten? :shock: Ideje akkor elkezdeni :lol: Én legelőször 94-ben, akkor még vidéki kislányként 1 hétig sátoroztunk. Utána főiskola alatt párszor, meg azóta is majdnem minden évben. Kivétel tavaly, azt már nem vállaltam be nagy hassal. De mint már említettem, lehet, nem is megyek többé. Nem a tömeggel meg a részeggel van a baj, hanem hogy nagyon nehézkes a megközelítése, meg az onnan hazajutás. Sokkal jobban tetszenek a kisebb méretű fesztiválok. Jójó, nincs annyi külföldi zenekar.... Na majd meglátom....kicsit kedvet kaptam... :lol:

Kép
hbetti
 
 


Betti :)
Sedatif PC!!!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Nagy-nagy gratula az 5 kismaminak, na meg a titokzatosnak is!
Olyan jót mosolyogtam, mikor Minyu küldte a gólyás képet és végül kiderült, hogy náluk is járt A Gólya!!! (Nem hiszek a véletlenekben! :) )
Tényleg jó olvasni, hogy már halljátok a szívhangjukat, ilyenkor én is ellágyulok egy pici babáért.

Rólunk:
Boti jól van, egyre többet áll egyedül kapaszkodás nélkül, ezt nagyon élvezi, ilyenkor tapsolgat is magának. :)
Ő is szopizik még és kijött az előző héten az első foga! Van valaki, akinek még csak egy fogacskája van? Vagy ebben Boti a sereghajtó?
Az estéink megint kb. két hete nehezek, ugyanis óránként felsír, felkel. Nem tudom, hogy most ez a foga miatt van vagy csak egy nagyon rossz szokása.

Teszek fel egy képet.

Kép

Mindenkinek kellemes hétvégét!
Ormolya

Kép
ormolya
 
 


Minyu,
Ne káromkodj, az micsoda? :lol:

Kép
hbetti
 
 


Ormolya,
Jó, hogy jelentkeztél végre! Boti még mindig tündéri kis pofa! :lol:
Sereghajtó??? Hova gondolsz? Julinak még nincs egy foga sem :mrgreen:

Kép
hbetti
 
 


Betti,
Mivel 20 évesen elkezdtem Krakkó felé járni, így nem igazán foglalkoztatott akkor a sziget, előtte meg még nem igazán vágtam bele az éjszakába. 2007ben költöztem haza,az a nyár kimaradt így, utána meg már pocakos is voltam :)
De eddig nem éreztem hiányát, szóval szerintem mindent akkor kell elkezdeni/abbahagyni,amikor azt jónak látja az ember :D:D:D
Kitartás a 7végén! :) Akkor lesz ott haddelhadd :lol:


Ormolya,
Nagyon édes a kis Botid! :)

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Betti :)
A Sedatif PC homeopátiás bogyesz, olyan nyugtató féle. Lehet, hogy csak placebo, de nekem bejött (karácsony előtti nagy hajtásnál pl)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Hú, képtelen vagyok sűrűbben jönni, tegnap egész nap csomagoltam össze a 2 nagyfiút, mert apjuk este vitte Őket a Balcsira, hétfőig ott lesznek anyósomékkal.Annyi dolgom van, Csabinak keídődik az iskola, sok dolgot kell még vennem neki, Lehel meg most kerül oviba, úgyhogy neki is rohangálni kell ezért-azért. Közben meg eléggé ég a gyomrom, de csak kicsit émelygek, viszont egész nap aludnék...
Kedden voltam dokinál, manócska 9+2-nél 9 hetes+ 4 naposnak mérődött.
Szóval jól van, mocorog, szép nagyot nőtt, CRL:26mm már.
Az én dokim elhiszi, hogy június 13-án fogant bébike, most kell kérnem időpontot a Bolgárkerék u.-ba, 24-25-ére, a 12. heti szűrő uh.-ra. Sajna nem a dokim csinálja ezt most, mert szabin lesz, de úgy nézem, Tmmermann dokihoz megyek, Ő pedig nagyon jó szemű uh-os orvos. Ingyenes az integrált szűrés nekem is, doki
bácsim jóvoltából, azt ugyanitt, ugyanakkor meg is csinálják.
Egyébként elhűltem a dokimtól! Hogy azon problémázzon, hogy pár nappal később tud felköszönteni a névnapom alkalmából??? Hát, tök aranyos volt!

Holka!

Na, áruld csak el, honnan a tipp? Szerintem is minden jel fiúra utal (ugye azt mondják, hogy aki hányós, sokkal rosszabbul van egy kislánnyal a pocakban mintegy fiúval és ezt Kamilla alá is támasztotta), bár én minden fiúval is végighánytam az első 3-4 hónapot. Meg az is, hogy szerintem nagyon peteérés-közeli időpontban estem teherbe, ami szintén növeli elvileg a fiúcska esélyét, bár Kamillával is közvetlen t.repedés előtt lettem terhes.
De valahogy mégis nagyon lány-érzésem van, nem tudom, miért! Szóval érdekel, hogy te mire alapozol!

Minyu!

Én a Nimródra szavazok! :lol:
A nevek nálunk is megvannak már fiúra-lányra egyaránt, de most is titkolózni fogok, főleg, hogy a másik topicban újra szavazni akarnak a nevekről a lányok! :lol:

Sziszi!

Nekem is írj légyszi!

Petra!

Nagy gratula! Gyönyörű a kicsi lányod!

Gabolino!

Jó barkácsolást és utólag is boldog szülinapot!


Édesek a képek, Lányok, minden manócskáról! Adós vagyok én is a nyaralósokkal, de nem felejtem el!

Kamilláról: Bútorok mellett jön-megy, profin lapozza a legvékonyabb papírlapokkal ellátott könyveket is, komolyan, hason fekve, mint a nagyok nézegeti őket, sokáig elvan ezzel. És eszméletlen, mennyire imádja a felnőtt kajákat! Nyaralás alatt nagyon rákapott! Megy a rántott karfioltól a bécsi szeletig minden! Imád enni és mégis, szerintem ő a topic pille-babája: 2 hete kapott oltást, akkor 7260g volt! :shock:

Márti
borossné becz márta
 
 


sziasztok,

a fű témához visszanyúlva:




Kép Benkő után szabadon


Utálja, bár ha van vmi közte és a fű között, akkor már széles mosollyal tépi, szaggatja.

Hbetti, Tomi dicsit köszönjük, zsebrevágtuk :). Én tavaly pocakosan az Etyeki bor-és pincefesztiválra mentem el a párommal és ott néztek rám :shock: ilyen szemekkel. Nem ivott egyikőnk sem, bár ezt ott akkor senki nem tudhatta, egy jó kis sült kolbászra mentünk, mustárral, kenyérrel....

Petra, Neked is szeretettel gratulálok és nyugodt, szép babavárást kívánok. :) A tesódnak meg mielőbbi felépülést és jobbulást.
A kislányodról a fotók nagyon cukik :)

Blúmi, köszi a Bálint képeket, nagyon szép kispasi :), a barackoson ti kentétek ki a szemöldökét vagy véletlenül lett olyan? Szopi téma engem is érdekel, mi napi kettőnél tartunk most, de lassan szeretném én is elhagyni..szerintem nekünk ez inkább már csak szokás, nem annyira az evésről szól..

Eszike, almás pitét meg tudtad sütni múltkor két grimasz között? :)

Konan, Anna képek is helyesek, jó az úszógumi, ahogy koncentrál a kormányzásra, meg a kikenős-evős is tetszik. :)

Anyooo, Dorkádnak gyors gyógyulást kívánok!

Bejci, szakvizsga..mmm, nálunk volt egy jogász lány a csoportban, az első félév után nem sűrűn láttam, de a vége felé újra feltűnt, na ő is megcsinálta. Nem lehet semmi, abból, amit mesélt..Akkor hajrá, kitartást hozzá!

Holka, üdv, költözés nem egyszerű, pláne két ilyen örökmozgóval, Emma tök ügyes, gratula.

Honey, üdv itthon, akárhányszor jöttem, ti nyaraltatok, jó világ :) és látom, még nincs vége. Flóra lépésekhez gratula, mi még egyelőre a kanapéban foggal-körömmel kapaszkodásnál tartunk. Mivel sokszor kb. fél méterről kezdődik a mutatvány, nagy nyögések közepette lépeget egyre közelebb, de a kis puha, rózsaszín talpacskáját és a tízfelé kunkorodó lábujjait elnézve, nem tudom Tomi mikor fog ezeken járni.. :D

Gabolino, hajrá sziget! :)

Kép
**angel**
 
 


Úgy látszik, ez kedvelt fotótéma :lol: :
Angel, mintha az enyémet látnám a fotódon!
Kép
Bejci, mi még csak kóstolgatjuk a mobilt :lol:
Kép
Kép

Kép
hbetti
 
 


Ormolya, Boti és az ő egy szem fogacskája :)
Nyugtalan alvás lehet a fogzástól vagy esetleg attól, hogy mostanában ő is egyre többet mozog, új dolgokat csinál, felfedez, sok inger éri. Erről talán Eszike tudna egy Háború és béke terjedelmű összefoglalót írni, úgy emlékszem, annak idején náluk nagyon nem volt egyszerű az alvás. Ha homeo-ban jártas vagy, esetleg chamomillát nem próbálod ki? Nekünk ez fogzásra bevált, igaz az új élmények miatti nyugtalan alvásra nem nagyon. Ez majd gondolom (remélem) idővel elmúlik.

Betti, tényleg!, de jó :). Julcsi irtó aranyos, második képen a ruci is nagyon csajos. :)

Szia Márti, jó hallani rólatok is, hogy minden oké. Te egyébként mit szeretnél, lányt vagy fiút? Én kislánynak szorítok, ha megengeded..:)

Kép
**angel**
 
 


angel :)
dijnyertes kép!

Betti :)
csak óvatosan a telefonnal, anno Nándorom annyira megszopogatta az enyémet, hogy tönkrement :evil:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Angel, Betti! Mint két tojás! Tomin azért - férfihoz méltón - szépen fodrozódnak a hurkák! Hát igen, a szopi nálunk is inkább megszokás, de tegnap egyet ki kellett hagynom, és délutánra megjelent a rég elfelejtett mellfeszülés, úgyhogy azért még van tejci... A barackevős képen Bálintom volt a kenegető. Nagyon álmos volt, és dörzsölte a szemeit.

Betti! Julcsi megint ennivaló!!! Látom telefonmánia nálatok is van. Tavaly én is legurultam az EFOTT-ra, szépen ledöcögtem, megvettem a jegyet, megkerestem az ismerősöket, és 45 perc után hazaballagtam. Bálintnak nem igazán jött be a zaj. Úgy sajnáltam.

Bejci! Szakvizsgához ezerrel kitartást! Én egy kicsit megzizzentem, de azt hiszem, ezt már írtam...
blúmi
 
 


ANgel, Betti: Hú.. összebeszéltek a gyerkőcök? :) Nagyon jó képek!
És Betti: Végre Te is tettél fel képet Julcsidról! :wink:

Blúmi: Az elsőnél- közög, alk, eu..- én is megzizzentem, a polgárit meg már 2 éve halasztgattam... most elérkezett az idő- dehogy érkezett el, csak már muszáj, mert kifutok az 5 évből- hogy megtanuljam.Úgyhogy októbertől én nem is leszek... :?

Márti:
De jó, de jó!!! Úgy örülök, hogy nincs hányinger!! Én is szavazni akarok névre!!!! Én már írtam akkor is, amikor kiderült, hogy jön az Ötödik Boross baba! :)

Minyu: Nimród és Simon is tetszik!! :) A Gerdával biztos úgy van a férjed, ahogy anno én a Biankával! Én 10 éves koromban döntötem el, hogy Bianka lesz a lányom! :)
Vendég
 


Arik vagytok,hogy örültök,köszönöm jól esik.Nekem is hiányoztatok ám! :D

Gabolino
Én anno láncban 6 szigeten voltam,sátras ottlakósan és én nagyon szerettem a hangulatát.
Majd a párom megismertem és ő nagyon fújolta a szigetet…persze azóta már 2x elvittem magammal és elismerte kellemesen csalódott..nem is olyan rossz hely...
Utoljára Nick Caven voltam a szigeten. Imádom a pasit!!! :D Tavaly emmával nagy pocakkal is mentem a pecsához,mikor jött N.C… bár csak kivülről élveztem..nem mertem emmára rányomni a decibeleket… :roll:
Miket készítesz majd? Díszítő elemeket vagy kisszekrényt?? Mindenesetre ügyes vagy ,kíváncsian várom majd az eredményt.

Minyu
Gerda nagyon szép név. Nálunk is esélyes lett volna a nimród.
Nem mondhatnád,hogy egyszerűen csak rossz a gyomrod? :lol:

Honey
ha tudod mikor volt az ovuláció és mikor voltatok együtt akkor elvileg lehet tudni…de ha naponta,2naponta együtt vagytok akkor nem tudni ki ért célba….
Amúgy maximálisan csak megérzésből írtam. :wink:
Flóra elinduláshoz gratula!!

Blúmi
A kisdedkor végére,tehát kb 3 éves korra fejeződik be az immunrendszer érése. Még akkor is sok védőanyagot átjuttatsz ha csak reggel és este szopizik Bálint.
Szóval ha különösebben nincs oka( harap a baba vagy bármi egészségügyi oka) a szopiról leszoktatásnak akkor szerintem tél végéig ne hagyd abba.
holka
 
 


Bejci
Szülinapra sokat gondolunk és sokat beszélünk róla,de még konkrét készülődés nincs…
Viszont olyan áhítattal emlékezem vissza és számolom a napokat..hogy tavaly ilyenkor még 14 napig volt a pocimban emma…
Az elébb heni idejött hozzám,látja az arcod a kis avatar képen és kérdezi mikor megyünk hozzájuk? :lol:


Betti
Írd wordlbe!! Felesleges bosszúságtól kíméled meg magad…
A múltkor volt nálunk egy kisfiú vendégségben…3,5 éves mikor harmadjára kezdte teniszütővel derékba kaszabolni :shock: a virágot és anyuja mindezt harmadjára is nyugodtan nézte…én megkérdeztem nem bánja ha megfegyelmezem a fiát???!!!
Utolsó képen…julcsi extracuki!!

Ormolya
De édess Boti!!!
A lényeg egy éves korig jelenjen meg az első fogacska.Különben kell egy fogröntgen. A továbbiakban csak azért rossz,hogy később bújt ki az első mert erősen esélyes,hogy egyszerre több fogacska bújik majd elő…megszenvedtetve a kismanót..

Márti
Csak megérzés.
Timermann G.nagyon jóóó!!! Örülök,hogy szépen fejlődik a kisembryo.
Szoktam rád gondolni,hogy biztos nem unatkozol….de csodaszép nagycsalád lesztek! :D

Angel
A kis tornász…kérekszépen egy előlről képet is a kicsifiadról..én még nem láttam… :D



Lányok,azt nem is meséltem,hogy emma mondja hintázás közben,hogy hinta-palinta…így inTA-aanTA :D (nagyon megnyomva a szó végeket) írtó édes,kb egy hete csinálja eddig csak akkor ha a hintában ült,de tegnap altatásközben is ezt énekelgette.
holka
 
 


Holka,
igen, pontosan tudom, mert érzem a pé-t és mert elötte apa 1 hétig külföldön volt.

Írhatok neked privit? Egy kis segítségre lenne szükségem. Megkaptam az általános laborleletet és van 3 dolog, ami eltér a normálistól.
Viszont 3 hétig még nem kerülök doki közelébe.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


honey
persze,hogy írhatsz.
holka
 
 


holka,
köszi, ment a privi. Bár valamiért megint nem látom az elküldöttek közt. :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!
Köszönjük a Boti dicséreteket!

Betti:
Akkor mégsem Boti a sereghajtó! De hát nem sok baba van, akinek még mindig nincs foga. Julinak is már biztos nagyon érik az ínye. Olyan kis cuki a képeken!
Ja, és Minyunak tényleg igaza van! Óvatosan a telefon evéssel, mert egyszer a barátnőm odaadta a telefonját Botinak, telement nyállal és elromlott! Nagyon kellemetlen! :oops:

Angel:
Az az igazság, hogy Boti sohasem volt jó alvó. Most kb. 2 hete kel óránként éjszaka, de korábban is az alvással "szenvedtünk" eleget (bár ezt én sohasem szenvedésnek éltem meg). Főleg, mikor még tényleg nagyon picurka volt, ő akkor sem aludt egyhuzamban 2-3 órákat, mint más baba, csak nagyon ritkán. Fél óra után mindig felébredt és most is ezt csinálja a délutáni alvásnál. Ilyenkor persze vissza tudom altatni (cicivel :oops: ).
De én is bízom benne, hogy egyszer majd rájön, hogy milyen jó nagyon sokat aludni! :D

Holka:
Köszi a felvilágosítást!

Kép
ormolya
 
 


Sziasztok!

Én is előkeveredtem - de (sajnos) nem én vagyok a rejtőzködő ötödik márciusi kismama :( ...

Voltunk Balcsin, aztán kicsit itthon, holnap megint megyünk Balcsira egy hétre. Hihetetlen élmény, hogy menniyt fejlődik Manó, amikor ott vagyunk: kert, fű, medence, "nagyvíz", szabad levegő gyakorlatilag egész nap: azóta Manó szinte kinyílt. :)

Dumál, mászkál, ugrál, járja a csűrdöngölőst :lol: és megállás nélkül menne. Mindent kap már szinte enni (arra figyelek, ami a tiltlistán van, és a fűszeres ételekre is, de pl. ha zöldséglevest főzök, vagy paprikás krumplit, esetleg kakas csigát sütök, akkor biztosan kap).

Gratulálok a babásoknak, remélem mindenkivel minden rendben lesz!

Ja, a fürdőszoba is kész, szerintem nagyon szép lett, teszek majd képeket, ha visszajöttünk az egy hetünkről.

Sziasztok!
realdream
 
 


Hali, en is jelentkezem, mielott "meggyanusitanak" :lol: Jelentem, artatlan vagyok, senki sincsen a pocakomban ... de majd lesz :lol: :lol: :lol: Nalunk a helyzet finoman szolva is xar. Mar a het elejen azt hittem, Bendo tul van a betegsegen, mikor is csutortokon ismet baromi rosszul lett, ugy tunik, kezdjuk az egeszet elolrol: ejszakai kelesek, orszivozas, stb. Kicsit kezd elegem lenni, es gondolom, Bendonek meginkabb. Igy szoktatom a bolcisbe, hogy mar 5. hete nem is jar ... arrol nem is beszelve, hogy 5 het enyhen szolva is sok egy infuenzabol. Szoval hetfon ismet dokihoz megyunk. Ahova egyebkent folyamatosan jarunk :cry: Valtozatlanul nem kap semmit sem, mert nincs szovodmeny. Roviden ennyi, es bocsi, hogy csak magunkrol irok megint, de nem nagyon van idom :?

A.m.: keszultok Mini-Gyuszi szulinapjara ?!?!?! :lol:

KépKép
Kép
humanka
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Már nagyon régen jártam erre felé....

Örülök, h mind jól vagytok!

Meglepődve olvasom milyen sok pocakosunk van, én be vallom Boti még mindig szopizik (persze eszik minden félét, de elalvásánál, meg fogzási rohamoknál nagyon ragaszkodik a cichez :) ) és én még azóta sem betegedtem meg.

KépKép
druska
 
 


Kép

a szerelmem :wink:

KépKép
druska
 
 


Sziasztok!

A változatosság kedvéért elköszönök, mert megyünk nyaralni. :D
20-án jövünk haza. majd jelentkezem!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok! :)

Honey,
Jó nyaralást Nektek! :)

Druska,
Hogy milyen szép kispasi a Te kis Botid! :)

Humanka,
Szegénykéim! Gondolom,hogy már kész vagy a betegeskedéstől :( Remélem hamarosan most már tényleg helyre jön Bendő. Amúgy hogy viseli? Nyűgös nagyon?

Realdream,
Kész a fürdő? Szuper! :) Jöhetnek a képek.

Nekem ma sikerül végre kipróbálnom magam a barkácsolásban :D Jajj, úgy élveztem. Kész is a "nagy" mű :D
Egy gyerekfogast csináltam, mert itt nem számít ha kicsit hullámos lesz a vágás, ugyanis egy fát ábrázol a fogas.
Bár kész van, de most jutott eszünkbe, hogy a fa törzsére akár még rá is festhetek egy magasságmércét. szóval lehet azt még megcsinálom majd.
Igen érdekes volt így dekopír fűrésszel dolgozni. Először tojtam rendesen, nehogy elcsússzak és lenyisszentsem valamimet. :? De igazából ha jól be van fogatva a fa, akkor nincs gond. :)
Hoztam képeket róla. Ilyen lett: (még nincs a falra felfúrva, szóval csak a folyosón letettem a földre)
Kép Kép

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok! :)

Nagyon nincs megint időm mostanság. Hétvégén jöttek a párom szülei és a barátnőm. Az anyósom a héten marad is hogy kiunokázza magát :)
Szombaton a barátnőmmel túráztunk a Mecsekben, hát jól kijöttem a formából a heti 3 kocogás ellenére a régen 6 óra alatt simán teljesített 25 kili 9 órás lett :) A táv felénél azt hittem ott pusztulok :)

Gabolino: Remélem sikerül a Szigeten kicsit bulizni, a fácska fogas pedig nagyon szuper lett.
Irigy irigy hogy ilyen ügyes vagy :)
(nekem se fantáziám se kézügyességem :()

Sziszi: De jó hogy hallani felőled. Férjem egyszer mondta hogy kerestél skype-on. Én nem szoktam már használni csak ő mikor beszélgetnek online a szüleivel. Néha mikor felnéztem nem láttalak. Privit küldhetsz nekem is.

Minyu: A Nimród nekem is tetszik, az egyik barátunk kisfiát is így hívják :)

Hbetti: Hogy telt nálatok a vendéglátós hétvége? :)

Ormoya: Boti nagyon édesen mosolyog a képen :)

Márti: De jó hogy Kamilla ilyen jó étvágyú nálunk kezd alább hagyni az evés utáni lelkesedés minden más érdekesebb.

Angel, Hbetti: Nagyon jó képek tényleg mintha másolva lennének :)

Holka: Emma szuper csaj :) nagyon aranyos lehet ahogy követelőzik és adogatja a ruhákat :)

Humanka: Most már tényleg gyógyuljon meg az a kisember. Szorítok nektek hogy lábaljatok ki minél előbb.

Druska: Picurkád hogy rá csodálkozik a világra azokkal a barna szemekkel :)

Nálunk pedig most nagy hír hogy Doncek határozottan elindult.
Ezt a vidit ma csináltam az itteni játszótéren.
Eredeti szándék az lett volna hogy a fű utálatot megörökítsük az utókornak, de az első kapaszkodás nélküli felállás megörökítése lett belőle :)

Kép

Kép

Kép
starlark
 
 


Mi a véleményetek az ajánlott védőoltásokról? PL.: meningititis, bárányhimlő, kullancs terjesztette agyhártyagyulladás, hepatitis...


Kinél hányszor kel fel a bébi éjjel? Nálunk decemberben 1 hétig átaludta az éjszakát a baba, de mióta jönnek a fogai 1-2óránként sír és szinte csak a cicin nyugszik meg. (A cumit már rég eldobta, az ujját pedig sose szopta...) HA csak 3szor kel fel éjjel, már boldog vagyok! Mi tévő legyek? Ti hogy álltok ezzel a témával?

KépKép
druska
 
 


Druska: Bendo is szopizik meg reggel, este. De ez nemcsak komfortszopi, hanem tejet is iszik, meg mindig olyan 250-300 korul alkalmankent, szoval nalunk meg mindketto normalis etkezesnek szamit. Bar az utobbi napokban vettem eszre, hogy reggelenkent egyre kevesebbet. Ez vajon az jelentheti, hogy el akarja hagyni ?! (Egyebkent nekem is 1 honapja jott me,g amikor elhagytuk a deli szopit)
Tomi nagyon aranyos, szep baba :wink:
Ezzel sokra nem mesz, de Bendo nem ebred ejszaka mar november ota (3 hetes kora ota). Persze most hogy beteg, nehanyszor igen, de "csak" azert, mert be van dugulva az orra, es nem tudja visszaaltatni magat. Es nalunk azota nincs is cici, es nem is igenyli. Lehet, hogy neked is meg kene probalni az ejszakai cickot kivaltani teaval vagy vizzel. Nem probaltad meg?

Honey: jo utat nektek, vigyazz a pocaklakora, meg Florara, a parod meg vigyazzon rad :lol: Erezzetek jol magatokat!

Starlark: Doncek nagyon ugyes, es nagyon jo lett a video, latszik, hogy mennyire fel a futol. Es hat ez nemcsak a kapaszkodas nelkuli felallas, hanem az elindulas is :lol: Nagyon ugyes vagy, hogy igy sikerult elkapni az elso lepeseket! A melo milyen, sokat kell vele foglalkoznod?

Gabolino: nagyon jol sikerult az elso probalkozas :wink: A centi meg szinten jo otlet, hiszen mar siman lehet merni allva is Andort. Bendo remekul viseli a betegseget, egyaltalan nem nyugos, csak a porszivozast utalja mar nagyon (ki ne tenne?! :? ) Csak ugy sajnalom, amikor pl este megfurdik, amit imad, utana szopizik egyet, olyan nyugis minden, mehetne siman lefekudni, de nem tud, mert be van dugulva az orra, es ki kell porszivozni ... ez ettol persze teljesen felzaklatja magat :( Meg reggel is, amikor ebred, jo meleg agyikobol ki, es mielott cicit kapna, muszaj kiszippantani az orrat, mert annyira be van dugulva, hogy nem tud szopizni. Nincsenek meg ezek a bekes ebredesek, lefekvesek, es ez biztosan nagyon zavarja. Legalabbis engem igen. Egyebkent nagyon nyugodt, bekes baba, elenk, jatszik, jon-megy, tesz-vesz egesz nap, kicsit talan jobban igenyli a tarsasagomat, igy gyakrabban megyek be hozza a jarokaba jatszani, mint maskor. De tovabbra is nagon jol eljatszik magaban, akar orakra is. Igazabol nem panaszkodom, szerintem nagyon jo beteg, csak engem visel meg mar nagyon, hogy mikor lesz megint minden ujra normalis :cry:

KépKép
Kép
humanka
 
 
 
 
 


Szép Reggel! :)

Éljen a pécsi 8-kor kezdődő értekezlet... :-/

Druska: Nálunk is Kicsi D másfél hónapos korától átalussza az éjszakát. 7 hónaposan meg durván kezdte leválasztani magát.
Nálunk amit elalváshoz nyugtatónak keres az a kispárna. A szájához húzza és cuccog neki. Nem rajta mert a szájába nem veszi be viszont.

Humanka: Úgy átérzem mit érzel a betegség miatt. Doncek ilyen hosszasan nem volt beteg de a 2. hét végére már kimerítő volt az örökös harc a porszívóval.
Nem próbálod esetleg kicsit lejjebb venni a porszívó teljesítményét akkor talán nem tiltakozna Bendő annyira.

Az első lépéseket nem sikerült elkapni azt anyumnál produkálta mikor dolgoztam :(
De ez a határozottan teszek 5-6 lépést is a hétvégén kezdődött és nagyon élvezi. Felállni egyedül vasárnap délelőtt kezdett gyakorolni de vhogy mindig féltérdelésből egyenes derékkal szeretne az meg úgy nem egyszerű, de majd rájön a nyitjára :)

A munka most laza aránylag mert vége a szezonnak és a fémzárolások még nem kezdődtek el igazán. Jövőhét hétfőn megyünk végre mi is nyaralni egy hétre :)

Szépnapot Mindenkinek! :)

Kép

Kép
starlark
 
 


Nekem is iszik tejet belőle. Napkozben inkább csak innivaló, de reggel este rendesen kiissza...

Éjszakai teázás - üvöltés és sértődés van belőle, de azt hiszem muszáj lesz lépnem valamit.

KépKép
druska
 
 


Szép napot :P

Hibernálva ugyan, de vagyok! Majd felengedek idővel.. erről majd bővebben később.. és nem itt.. mivel már nem szeretnék nyilvánosan írni.. ha valaki szeretne hozzám csatlakozni, az jelezze és átmegyünk egy zárt topikba.

Mindig a szívem egyik csücske marad a babanet.hu!!!!
Örülök annak,hogy sok jó emberrel hozott itt össze a sors!! Nagyon hálás vagyok minden kedves és jó szóért!
Most kicsit homályos a látásom.. a miért -et azt tudjátok szerintem!!!

Puszi mindenkinek!

szeder74
 
 


Szép jó reggelt! :D

Köszi LÁnyok a fogas dicsiket! Nagyon motiváló ha látom,hogy másnak is tetszik,nem csak nekem :D

Petra,
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :) :) :) Lesz nagy ünneplés?

Starlark,
Nagyon édes Doncek a videón! De ügyesen pikk-pakk felállt! :D Kíváncsi vagyok nálunk mikor jön el a pillanat. Most ott tartunk,hogy egyre többet kapaszkodik Andorom csak 1 kézzel mikor feláll. Láthatóan már magabiztosabb, nah és most mindehol felkapaszkodik már. Rájött,hogy nem csak a kanapénál tud felállni. :)
Azért 25km 9 óra alatt az sem rossz :shock: én biztos kiköptem volna a tüdőmet :D Szeretem a sportot én is , de eléggé eltunyultam már. Anno teniszeztem, nah, az nem lenne rossz most sem. Már volt róla szó Szabolcsommal,hogy esetleg el kéne itt járni valamerre.

Mától jönnek a "babysitterek" :) Mától apósom, majd szerdától anyum.

Humanka,
Örülök,hogy akkor azért Bendő "jól van". Mármint,hogy jól bírja ezt a hosszú náthát. Szegényke!

Druska,
A védőoltás még nekem is fejtörést okoz :S Nem szeretném minden sz@rral "feleslegesen" beoltatni, de ma már olyan brutál dolgok vannak. Én szerintem a bárányhimlő ellenit kérem a többit,amikt írtál még nem tudom. Tudom már volt róla szó (talán többször is) de talán majd a tapasztaltabb anyucik leírják,hogy is lenne érdemes okosan eljárni :)
Éjszaki ébredés: nálunk is rég átalussza Andor az éjszkát (8hetes kora óta). ÉN is a vízzel,teával próbálkoznék. Most már elég nagyok ahhoz,hogy átaludják és ne egyenek éjjel.

KépKép
KépKép
gabolino
 
 


Sziasztok!

Megvagyok, túléltük a hétvégét! :lol: Végülis jól sikerült, de voltak ilyen pillanataim:
Kép
Bővebben én sem írnék a hétvégénkről - pedig volna mit :roll:

Gabolino,
Tényleg nagyon ügyes vagy! Szuper ez a fa. Szólj, hogyha bérmunkát is vállalsz! :D

Szeder,
Nemáááááár! :( Ugye nem jól értem, hogy most te végleg búcsúzol innen!!! Fórumunk oszlopos tagja vagy, nélküled már nem lesz ugyanolyan. Nem ismerem a hátteret, de nagyon sajnálnám, ha nem hallanék rólatok többet, úgyhogy engem érdekelne a zárt topic. De én azért itt is maradnék :oops:

Starlark,
Gratula a lépegetéshez, és Doncek tündéri a videón. Tényleg nagyon utálhatja a füvet, hogy inkább felállt. :lol: Nagyon ügyes!
Ugye jól emlékszem, hogy Várgesztesre mentek? Biztos nagyon jó lesz, érezzétek jól magatokat!

Druska,
Mekkor szemei vannak Botinak! :shock: Gyönyörű!
Oltások: én mindent be akarok adatni Julinak
Alvás: nálunk sincs gond szerencsére, már 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Este 8-tól, reggel 8-9-ig.

Humanka,
Tesóügyben: ami késik, nem múlik! :wink:
Sajnálom, hogy még mindig küszködtök. Elhiszem, hogy ez nagyon megvisel. :(

Realdream,
Jó balcsizást! Fotót majd kérünk a nyaralsáról és a fürdőszobáról is!

Holka,
Nálunk is megy a Hinta-palinta. Igazából ez volt a "nem" után a második szó, és tényleg ugyanolyan hangsúllyal mondja, hogy hinnnnta, mint a versben.
Megfogadtam a tanácsod, ezt már Wordben írom. :wink:

Kép
hbetti
 
 


Lányok, ezt egy másik topikból nyúltam. Közeledik mindenkinél az első szülinap, és hátha kedvet kaptok a tortakészítéshez:

Torták egyéveseknek:

Rizstorta egyéveseknek
Rövid leírás
Tejtermék-, tojás- és gluténmentes
Hozzávalók
Rizs, alma, banán, cukor
Elkészítés
Főzzük meg a rizst vízben, amíg jól meg nem puhul. Reszeljünk bele egy fél almát, és cukrozzuk meg. Egy kerek tálat béleljünk ki banándarabokkal, tegyük bele a rizst, és tegyük egy napra hűtőbe. Másnapra a rizs összeáll, könnyen kiboríthatjuk a tálból.

Tejmentes almatorta egyéveseknek
Hozzávalók
A tésztához: 20 dkg liszt 10 dkg tejmentes margarin 1 tojássárgája víz Töltelék: 7-8 szem alma fahéj, vaniliáscukor, cukor ízlés szerint
Elkészítés
Összegyúrom a lisztet, a margarint , 1 tojássárgáját és annyi vizet, hogy szépen összeálljon nem túl kőkemény tésztává. Fél óra pihentetés után többször nyújtani, és belesimítani a sütőbe. Jól megszurkálni, és 10-15 percig elősütni, hogy kicsit szint kapjon. Eközben 4-5 szem almából kevés vízzel kompótot főzünk (mehet bele fahéj, vanilíáscukor, kinek hogy tetszik). Villával összetörjük a sűrű kompótot, és rásimítjuk a tésztára. Két vagy 3 almát egész vékony szeletekre vágunk, és azt szépen elhelyezzük körkörösen. Be a sütőbe, és kábé 30 percig sütjük.

Biotorta egyéveseknek
TEJ ÉS CUKORMENTES
Hozzávalók
25 deka (bio)mazsola két közepes nagyságú alma 7 deka bio finomliszt 7 deka bio grahamliszt egy teáskanál sütőpor késhegynyi fahéj két tojássárgája egy deci étolaj
Elkészítés
A mazsolát forró vízbe áztatjuk,hogy megpuhuljon,majd tésztaszűrőn lecsöpögtetjük,botmixerrel pépesítjük. A finomlisztet és a grahamlisztet összekeverjük egy teáskanál sütőporral vagy szódabikarbónával,valamint egy késhegynyi fahéjjal. Közben külön tálkában kikeverünk két tojássárgájáta fokozatosan belecsurgatott étolajjal. A keveréket előbb a mazsolaturmixszal,majd a liszttel,végül a reszelt almával vegyítjük. Kiolajozott,kilisztezett 24 cm átmérőjű kerámia tortaformába simítjuk a masszát és forró sütőben tűpróbáig,kb 30 percig sütjük. Miután kihűlt tortalapát segítségével kiemeljük a sütőedényből. VÁLTOZAT:KAROBOS-MEGGYES LEPÉNY A lisztes keverékbe még két teáskanál bio karobport is vegyítünk,az alma helyett pedig a tésztát a végén 10-15 dkg kisebb darabokra vágott meggyel dúsítjuk.

Joghurtos túrótorta egyéveseknek
Hozzávalók
Babapiskóta, túró, joghurt, mazsola / meggy / banán
Elkészítés
Egy szép formájú tál aljára tegyünk babapiskótadarabokat. Kenjük meg egy kevés joghurttal, hogy könnyebben megpuhuljon. Keverjük össze a túrót joghurttal és cukorral, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Végül keverjük bele a mazsolát / meggyet. A masszát oszlassuk el egyenletesen a piskótán. Előző este készítsük el, hogy legyen ideje összeérni. Tálalás előtt kb. 1 órával vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen, és díszítsük a gyümölcsökkel, banánnal.

Barackos túrótorta
Hozzávalók
1/4 kg túró, 15 dkg kristálycukor 1 csomag vaniliás cukor, vagy igazi vanília. Kis víz, 10 dkg margarin, 3 csapott ek. zselatin. barack befőtt vagy konzerv.
Elkészítés
A zselatint kis vízzel felfőzzük. Kb 1,5 dl vízzel forrás közben felengedjük a cukrot és a margarint, majd levéve a túróhoz adjuk és jó alaposan elkeverjük, hogy habos, könnyű legyen. A zselatinnal összekeverjük a túrót és hozzáadjuk a barackot, amit előzőleg kis darabkákra vágtunk. Egy kis méretű tortafromát vagy egy őzgerincet tölt ki ez a mennyiség. A forma alját érdemes kibélelni folpackkal, hogy ki lehessen venni. A kész túrókrém tetejére és oldalába érdemes babapiskótákat tenni. (Tehát mielőtt a tortaformába öntöd, annak oldalát kirakni babapiskótával és amikor már beleöntötted, akor befedni babapiskótával az egészet. (később ugye ez elsz az alja)
A legtetejére is lehet piskótával meg barackkal díszítést rakni, vagy valami pirosas zselatinráteget rátenni.

Csokitorta (babára hangolva)
Hozzávalók:
5 púpos evőkanál Milupa Csokis tejpép
4 db Milupa Biskotti keksz
2 banán
150 ml ivóvíz (felforralt és 40°C-ra lehűtött ivóvíz)
Elkészítés:
Egy kistálba kimérünk 1 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 50 ml ivóvizet, majd alaposan összekeverjük. A híg tejpépbe beáztatjuk a Biskotti kekszeket kb. 10 percre, arra ügyeljünk, hogy a kekszek megpuhuljanak, de még ne essenek szét! Amíg puhul a keksz, elkészítjük a többi hozzávalót. A puha banánt nagyon vékony szeletekre felvágjuk és egy kistányérra tesszük. Elkészítünk egy sűrűbb tejpépet is a következőképpen: egy kistálba kimérünk 4 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 100 ml ivóvizet, majd csomómenetesre keverjük. Egy üvegtál aljára elhelyezzük a megpuhult kekszeket, rárétegezzük a szeletelt banánt, majd a sűrűbb tejpéppet. 5 percig állni hagyjuk, és már kész is a finom, laktató gyümölcsös csokitorta

Kép
hbetti
 
 


Szeder
én szeretnék zárt topikot,sokkal több képet tehetnénk,sokat nyíltabban írhatnánk!! A gyerekek is egyre nagyobbak lesznek...
szóval ÉN BENNE VAGYOK!!!!!

Druska
Nálunk is 3 a minimum kelés éjjel. Én türelmesen kelek emmához. Mióta jönnek a fogacskák 2 hét alatt 3 kisörlő előbújt....szegényem nyűgösebb.És 2-5 perc és már alszik is vissza,én nem bírom sírni hagyni...tudom ha a szopi teljesen elmarad majd az éjjelt is átalussza,henim is így tett. de emiatt nem akarom még most leválasztani,majd csak másfél éves kora körül..

betti
wow,ügyes vagy! köszönjük a recepteket :D


még jövök este ,doncek videót nézni (kíváncsi vagyok rá nagyon) és a védőoltáshoz hozzászólni csak most mennem kell németre..


emma megint meglepett a hétvégén,van bébi csúszdánk 2 fok 3. a teteje..teljesen önállóan felmegy a tetején feltérdel majd kinyújtja a lábát majd csúszik és újra megy hátra a lépcsőhöz... :D :D
holka
 
 


Szeder: Benne vagyok a zárt topicban tényleg több mindent lehetne ott megbeszélni.
Remélem nincs nagy baj.

Hbetti: Várgesztes ugrott a barátnőm kislányának a betegsége miatt. Így Gosztolára megyünk. Jó kis helynek tűnik majd beszámolok.

Hmm (nálunk rendes torta lesz úgy terveztük. D. ügynök picit kap belőle a nagy részét úgy is mi esszük meg :))
Azért csinálok majd én is egy almatortát de az nem ilyen mindenféle mentes.
Az az igazság hogy innivaló tejen kívül Kicsi D mindent kap már.
No jó csoki, chips, kóla és társaik nem játszanak :)

Holka: Milyen sokat jelent az a nagytesó akitől mindent el lehet lesni :)
Édes lehet Emma :)

Lányok az gáz ha nekem még mindig nem jött meg? Ez szopi befejezése után meddig normális?

Kép

Kép
starlark
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?