Új privát üzeneted érkezett!

zuzmoo - én remélem még érek februárig - még nem nagyon érzem az ösztönöket, de csak kialakulnak addig nem?

boruska

Boruska, ha ez egy nyugis hely lenne, én is biztosan akarnék még dolgozni, nekünk is jól jön a pénz. Viszont szeptembertől nekem megint kezdődik a suli is, a 3 dolog meg amúgy sem menne egyszerre.
Tényleg csak az bosszant, hogy én teszek nekik szívességet és ők b*szogatnak?
Na meg azért a lyme okozta csúnya járásom miatt kicsit félek a téli hónapoktól meg a nagy pocaktól.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csipike, sírjál csak, az normális - én is hazamegyek, aztán sírok egy jót valamin - még ki kell találnom, hogy min, mert konkrét bajom nincs, csak nem túl jó kedvem :roll:

boruska

Csipike, ne sírjál! Inkább aludj egy jót ha megteheted.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csipike, eldöntheted hogy mit csinálsz. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs :lol:

boruska

Köszi lányok! Aranyosak vagytok :D

Kép
csipike09

Csajok én oltári szexi vagyok. Apa boxere van rajtam. Mondjuk szűk fazon, de csak ez kényelmes... :oops:
Vendég

Lucababám, rendezhetnénk extrém divatbemutatót :D Szerintem a legtöbben valahogy így probáljuk túlélni ezt az átmeneti időszakot (karcsúból bálnává- tisztelet a kivételnek)

Kép
csipike09

csajoooook....figyuuu, avn aki nem hizott kilkoba semmit, de mégis ugy érzi hogy nagy tehén, és totál elplöttyedt a combja? :shock: :shock: :shock: :shock: rezeg mint a kocsonya járáskor pucéran??

Edit

Kép
ézsóné

hát én sajna híztam már 3kg-t, de már most olyan vagyok mint egy 1/2 bálna :roll:

Kép
csipike09

Rosttabletta: Herbalife. 3X2-t ír, én 1X3-at szoktam bevenni - ha el nem felejtem.

A mi ismeretségünk a férjemmel hozzátok képest hosszadalmas: 2000. április 6-án ismerkedtünk meg, 2002 februárjában költöztünk össze, 2003. április 19-én házasodtunk, Bori 2004. július 26-án született. Én most 31, férjem 39 éves. Amire kistesó megszületik, ő már 40 lesz.

Képzeljétek, ma beszéltem egy asztrológussal, gyorsan megnézte a horoszkópom, azt mondja, a kicsivel semmi gond nem lesz, de hirtelen Borinál sem lát nagy problémát. Várom, hogy most hívjon, mondta, részletesebben is megnézi nekem, ez csak az első ránézés volt. Borit meg azért kaptam, hogy ne dolgozzak munkahelyen. És ebben van valami, szeptembertől visszamentem tanítani, kétszer egy hónapot töltöttem 2 iskolában, s Bori majdnem belerokkant. :?:

Annácska, kérdéseidre szívesen válaszolok. A méhlepény volt kb. 1/3-a annak, mint amekkorának kellett volna lennie. Ha figyelnek ránk, ezt hamarabb is lehetett volna látni, befektettek volna infúzióra. Bori 35. hétre született sürgős császárral mindössze 1100g-mal és 37 cm-rel, már fogyott vissza méhen belül. De ha 2-3 héttel hamarabb veszik ki, még lett volna 1700g is. Szóval még akkor is lett volna megoldás. Örökre hálás leszek a volt Szabolcs utcai PIC (koraszülött intenzív centrum) orvosainak és nővéreinek, 7,5 hétig volt velük Bori. Ez a team van most az ÁEK-ban, azért oda mentem, holott 20. kerületi vagyok, baromi messze van. Ja, és Bori autista. Nem tudni az okokat, nem genetikai a történés, talán egy korai vírusfertőzés tette ránk a bélyegét.

Születéstörténetünk megjelent annó a Kismamában is, meg azóta még több írásom is, ezeket a blogomon megnézhetitek (www.kisgyerekesanya.blogspot.com - a legutóbbi cikk rögtön látható, a többit az archívumban márciusnál keressétek Nyilvánosság 1-2-3. címmel).
ktc

Edit, én még nem híztam, talán a combom is a régi nem feszülős :D , én a hasamat látom esténként hatalmasnak. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

én reggel is...nemcsak este...reggel szinte ugyanakkora mint este a pucrom :shock: :shock: :shock: így a 25.ik hétbe törpe nyomul már rendesen...tegnap a doki is mondta,h de csinos,formás pocakot növesztetem az elmúlt 4 hét alatt... :oops: :oops: mondta,h a gyerek már nagyon mutogatja magát :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

bocsi: 15ik hétben :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Csajok, nem kívánja a testem a munkát. Eldöntöttem főállásban lehúz roló szept 11-én.
Mellékállás: vazze, nem fogok anyázni, ma hívtak, hogy kiírták azt a kib*tt pályázatot. Mi a leadási határidő? Na mit gondoltok? Aug 19. Szerintetek normálisak ezek odafenn a Minisztériumnál?
Ja és hogy boldog legyek, az első pénzügyi beszámoló (sk feladat) mikor lesz? 2010.02.15-én. Óh, hogy az az bizonyos ég szakadna de most rájuk. Szerintetek hogy fogom megcsinálni? A körül jövök ki tán a kórházból. Lehet, hogy nem is kell hazamennünk, hanem az Alapítvány hotelszobájában rendezkedek be?
Tényleg mindjárt sírok. Annyira igyekszem, de annyira, és úgy érzem minden összeesküdött ellenem.
A másik pályázatban is szívóznak velem, aszongya a nagy ész a Minisztériumból, hogy nem tudta megkülönböztetni, hogy vállalkozói jogviszonyba lesz az adott emberke vagy megbízásos. Anyám, a vállalkozói után nem én fizetem a közterheket. És ezek vezetik az országot, és készítik a törvényeket.
Hazamegyek, és bőgök.

Bőgjünk együtt Csipike!

zarja

Zarja, ne idegeskedj. Ügyes lány vagy te! :wink:
Csak 1 szavadba kerül és bőghetünk :D
Úgy látszik most mindenkinél nem az a nyugis baba várásos időszak van :roll: Mindenhol csak a nehézségek :x

Kép
csipike09

naaaaa, lányooookkkkk, nincs hiszti, nincs depi, fel a fejjel, mindenkinek a pocakjában ott lapul egy tündéri manócska, aki egészséges, és gyönyörű!!!!! Hát van okunk nekünk szomorkodni??? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Edit, igazad van, de én is irracionálisan elkámpicsorodott vagyok...

boruska

Hééé, Csajszikák!

Már csak egy nap és itt a hétvége!!!
Én ezennel el is köszönök! Hétfőn délután leszek megint - bár gondolom, vasárnap is bekukkantok majd olvasgatni.
Holnap megyek a genetikai UH-ra, aztán délután a dokifiúmhoz (3 évvel fiatalabb nálam). A kettő közt a nagymamikámnál leszek! Aztán pénteken már haza sem jövök, megyünk anyósomékhoz hétvégére. El leszek vágva a nettől - és tőletek!!! :cry: :lol:
Viszont hétfőn - ha minden rendben lesz - képpel és jó hírekkel jövök!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, jó mozizást holnapra és kellemes hétvégét!
Reméljük hétfőn sok-sok jó hírrel térsz vissza :D

Kép
csipike09

Sziasztok,
nem tudom mi van velem, nincs túl meleg itthon, de én majd meg döllök... egyszál snpooy-s bugyi van rajtam, amit már lassan eltakar a hasam... eddig csak a mellem miatt nem láttam a cipőmet, már a hasam is útban lesz... én is felszdetem már 2,5 kilót kb, de valahol most nem érdekell... ráadásul csokipudingal töltött muffint sütök... Illata már király, de még kell egy pár perc, mire megsül... sőt még ki is kell sülnie... ááááá nem bírom ki addig... na mindegy, majd lesz valami.
Elkészült!!! Juhéééé
Csajok ne keseredjetek el... elvégre mindenkinek tök jók az eredményei, és a babók is a legnagyobb rendben vannak.

Ja tényleg... tegnap egész hamar végeztem, már fél 11-re itthon voltam. Természsetesen jól leb@szott a doki, hogy még nem szereztem be a kiskönyvemet... Mivel a védőnőm 27-ig szabin van, így a helyetteshez kell majd menni, mert 31-én kell visszamennem a dokihoz, és addigra az összes vizsgálatot produkálnom kell.
Hát az sem két nap, úgyhogy jövőhét szerda reggel megyek a helyetteshez. Tök szerencsém van, mert mind a két csajszi tök fiatal... Remélem gyorsan végzünk.

Az előbb voltam odaát anyósnál (apjuk szereli a konyhabútorát), úgy mustrálta a hasam, de nem kérdezett semmit, mert ott volt párom haverja is... gondolom előtte nem akarta, de láttam rajta, hogy ledöbbent a méreten... pedig még annyira nem is nagy... te jó ég, mi lesz velem februárig????

Karácsony után csinálhatunk egy bálnafesztivált... kicsit előrébbhozzuk a farsangot!!! Na mit szóltok??? :D

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Kakti szorítok holnapra!!!! :)

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi, a muffin receptjét nem küldenéd át? A gyerekeim imádják, de nekem csak a csokidarabkás receptje van meg.

A védőnő min. 1h első alkalommal :roll:

Bálnafesztivál: ok az időp is tökéletes. Pont a nagy zabálások után :D :oops:

Kép
csipike09

Csipike... sajna ez csak dr.oetkeres muffinpor... de tudok receptet kérni, mert a kolléganőm nagy muffingyáros...

Na a vonalzón van a legújabb sztárfotó... ezen már egész emberi... :D

Barbi

KépKép
hbarbi80

Csipike... sajna ez csak dr.oetkeres muffinpor... de tudok receptet kérni, mert a kolléganőm nagy muffingyáros...

Na a vonalzón van a legújabb sztárfotó... ezen már egész emberi... :D

Barbi

KépKép
hbarbi80

duplán is elment amit írtam... király.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi, köszi. A dr oetkeres is jó? Mi a citromos tortát próbáltuk ki a lányommal, (Lilis) és az fincsi volt.
Gratula az új sztárfotóhoz! :D

Kép
csipike09

Nori: megkerem a sogornomet, hogy szerezze be a rost tabit. Remelem, hogy sikerul, illetve lesz ra ideje. Szuloket meg nem akarok ilyesmire megkerni, mert ugye mi meg mindig titkoljuk a 2. babat, de attol tartunk, hogy Anya es anyosom mar gyanakszik, ezert mindenfele dolog beszerzeset felfuggesztettem. A vegen meg osszeraknak, hogy tavaly terhesen szorulasom volt es osszekotnek a ket dolgot... :lol:

Testi valtozasok: en is azok csoportjat erositem, akik sulyra meg nem hiztak, de lottyedtek lettek. En meregetem a combom, centire meg ugyanannyi, de az allaga mas. Kicsit puhanyabb, kicsit narancsborosebb. Nekem az izmaim sorvadtak picit, mert hiaba tornazom annyit, amennyit lehet terhesen, de ez megsincs fele sem annak, amennyit baba elott tornaztam. A testem ahhoz volt hozzaszokva, ez keves ugyanannyi izom fenntartasahoz.
Nekem van egy olyan szep alomszeru tervem, hogy a 20. hetig csak 2-3 kg-ot hizok. Azt hiszem, hogy ha ez sikerulne, akkor utana mar nem tudnek annyira belendulni, hogy 25 kg legyen a vege es ha attol kevesebb, akkor mar jobb. OK, most mondhatnam, hogy siman sikerulni fog, hiszen a 12. hetig nem hiztam semmit, de meg ezutan gyarapodhatok igazan a baba miatt, ezutan johet a kivanossag, a farkasetvagy es persze a ket hetes otthoni nyaralas, amibe a kivansaglistam mar leadva.
Tenyleg, fel is kell hivni anyukamat, hogy ne csak vadast tervezzen be, hanem bogracsolast is, megpedig noiesen, csinosan, kismamasan en egy kellemesen csipos, jo szaftos koromporkoltet szeretnek. :lol: :lol: Jaj Istenem, mar most meg tudnam enni, az se akadalyozna meg, hogy este van. Nyami, nyami. :roll: :roll:

Nori: gratulalok a mai taplalkozashoz. Akkor gondolom most azert nem vagy a gep elott, mert epp a csillar korul repkedsz a puffadas miatt, ugye? :lol: En is hasonloan taplalkozom, ami jo, mert nincs wc-bajom es meg egeszseges is, csak eppen estenkent ugy ulok az agyban, mint egy torokbasa es ritka nagy disznonak erzem magam a beleim miatt. :roll: :D

Mar nagyon varom, hogy a puffadasos idoszak elmuljon. Bar ugy erzem, hogy mar kicsit jobb a helyzet, de meg nem tokeletes. Persze mar egy hete nem igenylem a delutani alvast, az mar megszunt, pedig inkabb adtam volna erte a puffadast, ment volna az ki a palettarol.

Jaj Istenkem. Nem tudom kiverni a fejembol azt a koromporkoltet fott burgonyaval.... :cry: :cry: :cry:

Ha Ferivel ki akarnek cseszni, akkor megmondanam, hogy hazafele jovet ugorjon be az Asdaba disznokoromert, meg disznofulert, kerdezzen ra, hogy merre tartjak. De rendes vagyok es nem csinalok belole hulyet. :P :lol:
Vendég

A csúcs, hogy hazafele elaludtam a buszon, és túlutaztam, tehát visszafele is kellett utaznom, aham a köv busz 40 perc múlva indult. Tehát mit tesz a sportos kismama? Elindultam hazafele gyalog, emelkedőn. A 3-4 km táján rájöttem, hogy nemsokára beér a busz, akkor még azt is megvártam. Még jó, hogy nem hívott a kedvesem, mert a megfelelő helyre küldtem volna el a mostani hangulatomban. Esti program amolyan jó gyerekes: vacsora, fürdés, alvás. Elég is volt mára.

Kakti: hüpp hiányozni fogsz. Várunk a csodafotókkal!

Ézsóné: igazad van, fel a fejjel! Nincs sírás. Nem lehetne véletlenül megmondani a babócának, hogy februárban nem érek rá, de márciusban már akár szülhetünk is?

Hbarbi: nem ér izgatni a szegény dolgozó népet mindenféle extra sütivel.

Bandázs: azért az még belefért az estébe, hogy kipróbáljam a kendős ötletet. Állati jól mutat, még jó, hogy ennyi kendőm van, szélesre veszem a kendőt és amolyan hippis formán felkötöm, vagy eltűröm a végét vagy nem. Marha jól mutat. De azért már most ráúszok egy két terhes nacira.

A nap jó híre azért elmaradt: nem tom ti hogy vagytok vele, nekem olyan csodaszép dekoltázsom van, mint még soha (és ez tény). Anyu is megjegyezte este. Reggel óta abban gyönyörködöm. És azt vettem észre, hogy a szembe jövő pasasoknak sem a tejcsarnok jut eszükbe róla, de fennakadt szemmel bámulnak. Azért hogy szegény Zsolti se maradjon le a jóról készítettem egy mellfotót telcsivel (csak dekoltázs, optikai tuninggal) és elküldtem neki, had csorogjon a nyála, hogy miről maradt le.
8)

zarja

Gratulálok a jó uh eredményekhez. Én túl vagyok a kombinált teszten, ma 1,5 óra alatt kész voltam. Két hét múlva lehet eredmény. Kíváncsi vagyok.

ézsóné: Hatalmasat nőnek még ilyenkor. Az enyém 12. hetesen volt 58,6 mm. Két hét alatt duplájára nőnek! A combom nekem is lötyög, még jobban mint előtte. Pedig fogytam 3 kilót. Nem tudom miérrt van.

boruska: Semmi baj nem lesz a babával. Bízz benne.

bellerreni: Szerintem ha szedsz bármilyen terhes vitamint, akkor mindegy hogy milyet. Mindegyikben van minden, csak nem ugyanabban az eloszlásban. Szedd csak nyugodtan. Sógornőd csak féltékeny. Ne foglalkozz vele. Én is 25-26 évesen szerettem volna szülni, de sajnos nem így jött össze. Pont jó korban vagy, csak mostanában később szülnek a nők.

lara: Gratula a betöltött 12 héthez.

lucababám: Szörnyű lehetett a férjednek feldolgozni ezt a balesetet. Akkor nem véletlenül ilyen biztonságos az autód.

zarja: Ez a bosszú aranyos volt, de azért tini korodban nem irigyeltelek volna.

Munkahely: Én bevettem a leszarom tablettáimat és úgy látom ebbe már a főnököm is beletörődött. Az idén már nem megy velem sokra. Ha megcsinálok valamit, akkor mindig nagyon örül, de nem ad túl sok munkát. Mondjuk a feladatom a többiek nézése, amint dolgoznak, ugyanis belső ellenőr féle lennék. Ők meg jól viselkednek, hát tehetek én róla? :D Én is év végéig szándékozom dolgozni, de a múltkor nagyon rossz volt szabiról visszamenni. Most aug.-ban 2 hétig szabin leszek, abból 1 hét tengerpart. Na utána hogy fogom kibírni karácsonyig.

Oltás: Én a gyereknél valószínűleg a kötelezőkön kívül max. a rotát fogom beadatni. A bárányhimlő kellemetlen betegség, de mi is átestünk rajta és jobb, ha nem 15 évesen kapja el, mint én. És persze most nekem is milyen jó, hogy gyakorlatilag csaka toxo ellen nem vagyok védett, minden más gyerekbetegségem volt. Ezek miatt nem kell aggódnom.

Párkapcsolat: akkor most én jövök...17 évesen kerültünk össze (mindkettőnknek a másik volt az első) és csak 5 éve élünk együtt. 30 éves leszek az idén és 12 éve vagyunk együtt. És most jön a baba. Mondjuk mi 3 évet vártunk rá, de azért nem kapkodtuk el. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok, a párom teljesen el van keseredve. Azt mondja, mindig éhes, ő eszik helyettem. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jó reggelt Csajok!

El se hiszem... Péntek van!!!! Hurrááá :lol: :lol: :lol:

Edit! Én is pont valamelyik nap írtam, hogy még fogytam is a rosszullétes korszak miatt és mégis úgy meg vagyok löttyedve... :cry:

A párom imádná a melleimet, de néha annyira tud húzódni meg fájni, hogy ordítani tudnék amikor elkezdi gyömöszkölni... :? Szegényt már vagy kétszer le is ordítottam emiatt... :shock:

Munkahellyel kapcsolatban én nem tudom, hogy hogy fogom kibírni év végéig... Nekem nem igazán a pénz miatt kell, inkább azért, hogy a főnökömmel ne toljak ki. Így is amikor ide jöttem hozzá akkor azt ígértem, hogy legalább két évet dolgozok nála. Hát ez a két év majd áprilisban telne le... :lol: Úgyhogy nincs a pofámon bőr azt mondani neki, hogy már nem akarok dolgozni...

Nah megyek takarítani, mert ugye az is a munkaköri leírásomba tartozik... :?

Szép napot mindenkinek!

Reni

bellerreni
Eger

Reni! a mellekkel az én uram is így van, de nekem sem túl kellemes, amikor rá van cuppanva...én ilyenkor mindig azzal szívatom, hogy mondom neki, hogy anak idején aszontad te a kismellű nőket szereted,,,most akkor????? :shock: :shock: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Mellek: Nekem nincs bajom a csöcseimmel. A párom mindig is szerette őket (mindig nagyok voltak), csak az elején volt érzékenyebb, azóta nem kell elhajtanom. :D Nem nőtt még, de már egy kicsit megereszkedett és kiszáradt a mellbimbóm. Ez a része még orvosolható, de ha már most ilyen, akkor mi lesz velem, ha napi 6x fog rajta lógni a gyerek?!
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok

van köztetek olyan, aki majd a Péterfybe megy AFP-re?

Kattkat

Kép
kattkat

Uh, nagyon gányul vagyok. Reggel már őrült fejfájással ébredtem. Ezen csak rontott, hogy ájulófélben vagyok. Néha át át csap rajtam egy hőhullám, ilyenkor beerősödik a fejfájás is. Juhé. Alig vonszolom magam, és a szemeim se akarnak kinyílni. És hogy teljes legyen a boldogságom, belobbant a fülem is (már napok óta éreztem, hogy valami nem stimmel) és ráhúzódott az állkapcsomra. Így inkább nem nyelek.
Úgy érzem, hogy bármelyik pillanatban elveszthetem az eszméletem. És még ma délután levezethetek Kaposvárra, és onnan valamikor éfjél tájt vissza. Hosszú lesz ez a nap.

zarja

Pff csajok, nem is mondtam, reggel ismét ölelkeztem a wc-csészével...kétszer is :shock:
De volt ma már pozitívum is a napban: megjegyezték, hogy milyen szépen kerekedik a pocakom :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Győriektől kérnék segítséget!Hogy működik a terhesgondozóban a táppénzre vétel? 2 hete táppénzre vettek hányinger és egyéb tünetekkel (házidoki küldött át a terhesgondozóba), jövő héten megyek vissza táppénzes papírért. Többen azt mondták, hogy ilyenkor ajánlást kell vinni a nődokitól, hogy továbbra is táppénzen tartsanak, a nődoki meg azt mondta, hogy nem kell, anélkül is azon maradok. Mivel még nem vagyok jól, nem tudnék menni dolgozni. Hogy van ez pontosan? Van valakinek tapasztalata?

Előre is köszönöm a segítséget!

Enn (13 hetes)
tenn

Csajok! Nem tudom ti figyeltétek-e már, de nekem valami sárgás valamicsoda volt tegnap a bimbómon... Nem tudjátok véletlenül, hogy az mi lehet? Az előtej még nagyon korai lenne.. Vagy nem?

Nekem még mindig nem mondta senki, hogy látszik rajtam :cry: :cry: Pedig hétvégén mindig szűk kis nyári ruhákban járkálok, hátha valaki észreveszi, de ezek szerint csak dagadtnak hisznek... De azt hiszik az emberek, hogy ennyire hülye vagyok, hogy ha dagadt lennék szűk ruhákban járkálnék :?

Nekem az az egyetlen pozitívum a napban, hogy péntek van... :shock:

Zarja te szegény... kitartás már nem sok van hátra és utána hétvége... Lehet, hogy ilyen állapotban én átgondolnám azt az éjszakai vezetést... :?

bellerreni
Eger

Sziasztok Csajok!
Zarja, sajnálom hogy ilyen xarul vagy.
Edit, most már nagyon jó barátok vagytok azzal a fajansszal. Azért az durva hogy még mindig hánysz.
Én tegnap már remegtem mire hazaértem melóból, olyan éhes voltam, pedig ettem napközben. Bizti lement a cukrom. :(
Viszont Boruska felbujtása miatt holnap muszáj lesz mákos gubát csinálnom. Meg rántott cukkinit. Nyami. :)

Reni, előtej még tényleg korai. Bár nekem a fiammal 4 hónapos terhes koromtól volt. Okés hogy tejcsárda voltam később, de baromi kellemetlen volt hogy addig melltartó nélkül mindent összefolytam. :oops:

Csajok, szorítsatok nekem hogy délután dokinéni mindent rendben találjon Kismanókámmal. 5 hete láttam utoljára, remélem minden okés vele. Most már azzal is megbékéltem ha esetleg kukacos. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na hello!

Most torna után engem is kerülget a róka! :evil:

Reni!
Edit meg Zarja 5 héttel vannak előrébb Nálad. Az pont a fele az eddigi idődnek, szóval tök természetes, hogy nekik van pocakjuk. Nekem is kezd megindulni. Főleg, ha behúzom a hasam. Alul marad egy gömb! :lol:

Viki!
Apának nem volt egyszerű feldolgozni, de a baleset és köztem 3 évig élt egy lánnyal, akinek a zsebkendő szerep jutott. Igazából akkor lett túl rajta, amikor megismert és szerelmes lett!
Szóval a szülei nagyon örültek nekem! :lol: :lol:
Vendég

Lányok, segitsetek már, a kombinált teszttel kapcsolatban vagyok gondban :!:

Tegnap voltam dokinál, de szerintem nagyon gyatra UH-t csinált, lemérte a baba fejét (22mm) és a nuchát, ami 1,4 mm, vagyis tökéletes. SEmmi mást nem mért!!!!!!!!!!!!!!! Egyébiránt annyira mozgott a baba, hogy 10 perc alatt nem lehetett elkapni, hogy pl. a CRL-t lemérje, mert úgy csinált, mintha direkt el akarna bújni, a doki már tiszta ideg volt :D

Na de nem ez a kérdés, hanem kérdeztem, hogy szerinte elegendő-e ez a nucha vizsgálat vagy javasol-e mást. Azt mondta, hogy van ez a kombinált teszt, aminek 95%-os az eredménye, a nucha szűrésnek 70%. Nem mondta, hogy menjek el és azt sem, hogy ne.
Utánanéztem a neten és elég húzós az ára 25-28 eFt.
Itt már sokan csináltattatok ilyen tesztet.
Kérdem én, hogy megéri ilyet készittetni :?:
A végén úgysem azt mondják meg, hogy down kóros vagy nem, hanem adnak egy statisztikai valószinűségi átlagot, hogy pl. 1:780-hoz, nem tudom, hogy azzal előrébb leszek-e.
Azért nem tudom, mert a nuchát már lemérték, hogy 1,4mm, ez alapján 70%-hogy nincs gond. Érdemes megcsináltatni ezt a méreg drága tesztet vagy ez is csak egy újabb vizsgálat, amivel pénzt lehet kihúzni a kismamák zsebéből???
Nektek milyen eredményeket adtak? Egy ilyen átlagot és kész?

Enn, táppénzre a házirorvosod vehet, a terhesgondozásnak ehhez semmi köze. A nőgyógyász ir egy papirt a háziorvosnak, amiben kéri, hogy vegyen táppénzre. Ennyi. Utána minden hónapban a nőgyógyásznak ismét meg kell irnia ezt a papirt, mert a háziorvosnak ezt el kell tennie.
lara

Sziasztoooooook!

Egy kicsit eltűntem mostanság, és sajni most sem volt időm, csak nagyjából végigolvasni amiket írtatok. De jó hírem van. Egy ismerős felvett beugrósnak dolgozni egy fehérneműboltba! Igaz még sosem voltam eladó, de hát örülök neki, hogy valaki legalább szóba állt velem terhes létemre. Szóval nincs több depi, lesz egy kis pénz is, így lesz minden szép holmi a babámnak is :lol: . Igyekszem majd azért a szabad napjaimon becsatlakozni, mert sajni ott nincs szgép. :? Néhány ismim teljesen hülyének néz, hogy ilyenkor vállalok munkát kb. karácsonyig, miközben mindenki igyekszik elmenni a melóhelyéről. Szerintetek is hülye vagyok?

Mindenkinek szééééép napot! :D

Kép
zsizell

Nem vagy hülye Zsizell! De te eddig ne meloztál? Vagy nem értem.. De a lényeg,h nem vagy hülye, a gyerek nem 2 forintba van... :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit: uh, tévedtem, neked sokkal rosszabb lehet. Gondolok rád sokat, az éterből meg elkergetem a gonosz rókákat.

Tenn: szerintem, hogy kell e nőgyógyász igazolás vagy sem házidoki függő. Nekem is azt mondták, hogy a nőgyógyász igazolása alapján fog kiírni a házidoki. Erre mikor a házidokimat megkérdeztem, akkor azt mondta, hogy ilyen két hetes periódusokra nőgyógyász igazolás nélkül is kiír, csak hosszabbhoz ( hónapos, vagy hosszabb) szerezzek be igazolást. Javaslat: Edit biztos jobban tudja mint én, de érdemes egy egy nap szabival megszakítani 15 naponta (na ebben a 15 napban nem vagyok biztos, lehet hogy 8 nap?), mert akkor újraindul a betegszabi, és az több pénz (70%) ,mint a táppénz (60%), ami ez után indul. Arról nem is beszélve, hogy ha egy napot szabin vagy egy hónapban, akkor – ha egyébként is kaptál – akkor jogosult vagy étkezési utalványra (legalábbis a köztisztviselőknél így van).

Csuppancs: a baba rendben van, ez tuti, a neme meg lényegtelen apróság (asszem itt pont az apróságon van a hangsúly :D )

zarja

ézsóné: Köszi, hogy nem tartasz hülyének. Májusban kezdődtek a problémák a főállású újságíró melóhelyemen nem fizetéssel, majd mikor bejelentettem a babát (gondoltam hátha hatok a főnökre, és kifizeti a tartozást), akkor végleg elküldött és a pénzemet is benyelte. Van egy mellék írói munkám, de az zsebpénz sem. Szóval a nyáron már munka nélkül voltam (kismamaként meg senki sem alkalmazott), de most végre látok valami kiutat az anyagi csődből! :)

Kép
zsizell

Zsizsell: szerintem nem megerőltető ez a meló, tehát ha bírod az ácsorgást, akkor csak hajrá. Sajna fontos a zsé. Én se mennék el táppénzre, mert fizikailag simán bírom és bírnám is. Csak sok a két munka meg a szakvizsga egyszerre. Így is, hogy a főállásban elmegyek táppénzre, azért ezerrel fogom nyomni az Alapítványt (legalább rendbe teszek mindent, amire eddig nem volt idő), és tanulok arra az ostoba szakvizsgára.
Anyukám erre azt mondaná, a mami idejében a mindenórás asszonyok is kinn kapáltak a földeken, és mégis fennmaradt az emberiség. A bolt meg csak könnyebb hely fizikailag. 8)

zarja

Lara, egy csomó helyen ingyenes a kombinált teszt. Ott is például ahová én megyek, csak az UH-ért kell 10 ezret fizetni. Azt mondták nem kötelező, de ha már egyszer elmegyek, legyen egy időben a vérvétellel. De egy másik helyen is 9 ezer szintén UH-val.
Gyanítom az Istenhegyi honlapján nézted ezt az árat, nem? Szerintem ott is csak azért ennyi, mert másfél órán belül adnak eredményt.
Ha jól tudom, a CRL-t is szokták ilyenkor mindenképpen mérni, de én még ugye nem voltam, úgyhogy nem mérvadó a véleményem.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csajok, a betegszabi nem indul újra!!!! Évente összesen 15 nap betegszabadság jár, és csókolom!! Ha megszakítod a táppénzt, és aztán újra keresőképtelen leszel, akkor nem megint betegszabival indítasz, hanem egyből táppénzt kapsz!!
a táppénz meg tudtommal úgy működik, hogy a nőgyógyásznak kell először papírt írnia, hogy javasolja a táppénzes állományba vételedet, aztán szerintem amikor a házidoki szól, akkor íratsz egy újabb papírt a nődokival, és csók! De sokat csókoztam ma :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?