Nohát, eljött ez a nap is, nem gondoltam volna, hogy Tücsök eddig bent marad.
Mára vagyok kiírva, és bár este szurkálódtam kicsit köldöktájban, és voltak mensis-, pici alhasi fájások is, semmi komoly vagy hosszan tartó...
A
babaképek gyönyörűek! Egyszerűen boldoggá teszi az embert ezeknek az apróságoknak a látványa, köszi mindenkinek, aki felteszi. Ez nekünk, még kismamáknak is erőt és motivációt ad!!!
Cscsi és
Piroska!!! - Szívből gratulálok én is; legyen egészséges, hosszú életű, vidám az egész családotok! A babáknak nyugodt-, derűs napokat-, nektek pedig gyors felépülést, sok nevetést és örömöt kívánok!!!
Earhart - Bizony, én is megnéztem, mely állatokat nem irigylem a hosszú vemhességi idő miatt...
Hogy vagytok ma? Milyen az idő felétek? Kialakult már a napi program? Nagyon klassz volt, hogy tettél fel képeket, tényleg meglepő a hasonlóság és a különbség!
hmbori - Nagyon édesek a képek!!! Tanulságos, ahogy leírtad az új módszered, hogy érzitek, jobban beválik? Egyszer egy babás könyvben azt olvastam, nem érdemes túl gyakran módszereket váltani, mert mire megszokna a baba egyet, addigra a család fordul 180 fokot. Nálatok mi a helyzet? Szívből drukkolok, hogy beváljon, amit kitaláltatok, és tudjatok pihenni, a baba pedig erősödjön, növögessen! Ha pedig úgy érzitek, egy pár órás kimozdulás jólesne, szerintem ne fogjátok vissza magatokat, döntsetek spontán: hihetetlen, mennyit tud töltődni az ember egy kis távolsággal, és bár úgyis a babáról lesz szó, nektek is jót tehet kicsit más helyről: pl. egy moziból kisétálva v. egy pizzázó teraszán ülve beszélgetni dolgokról. Utána újult erővel és derűvel még többet tudtok adni egymásnak és a kicsinek.
noki&potyi - Hogy vagy ma, bírod ezt az időt? Itt kellemesen fújdogál a szellő és nincs túl meleg.
Kérdezted a filmet: a Harry Potter csalódás volt nekem is a könyvhöz képest, de végül is sejtettem, hogy ez lesz: darabos és esetlen forgatókönyv, béna tiniszínészek és hiteltelen lélekrajz... Az ilyen típusú filmeket inkább csak a látvány és a digitális hatás miatt nézem meg nagy képernyőn...
- és persze mert nem volt más: ezen kívül csak a Bunyós című film ment....
Orew - Igen, egyetértek, bár nálatok akkor még különlegesebb a helyzet, hiszen a hasonlóság dacára egy angol férj nagyon más genetikai és kulturális kódokat hordoz/hat. A 12 év jó lehet, én mindig vonzódtam a nálam idősebb férfiakhoz, aztán mégis egy olyan pasihoz mentem hozzá, aki hét hónappal idősebb nálam...
Hát ezt azért néha érzem is, bár lehet, hogy a fiúk egyszerűen mindig gyerekek maradnak.
Mi ma reggel a Klinikán kezdtünk, s mivel eddig a klinikai dokim magánrendelőjébe jártunk, egészen elszoktam tőle, micsoda gyár ez a SOTE I. Na de legalább volt alkalmam újra megtapasztalni a hivatalos egészségügyi "modellt". A nővérek olyan klassz pokrócok voltak, hogy csak na, pedig a választott szülésznőm még kedvesen egyengette is az utamat.
A CTG, vérnyomás és pipilés végén közölték, hogy keressem meg a dokimat
, hogy aláírja a papírokat, mert csak úgy mehetek el. Hja ez egy aprócska vidéki házikó, nemdebár, ahol gyorsan megtalálom az adjunktus urat... Persze a dokim nem volt, vissza a várandós részlegre, ahol gyorsan elhajtottak, hogy majd valaki aláírja, várjak kint. Édes istenem, de jó, hogy nem 9 hónapig ették az idegeimet.... A 200 pocakos nő között ácsorogtam (szerencsére nem sokat), mire megkaptam a macskakaparást egy ismeretlen doktortól. A férjem dührohamot kapott, hiszen ebből ugye nem tudjuk meg, rendesen ver-e a baba szíve, mizújság egyébként stb. Még jó, hogy nem ez az első leletem, így azért némiképp össze tudom hasonlítani a korábbiakkal én is, és mivel holnap megyek a magánrendelésre, úgy döntöttünk: nem aggódjuk túl a dolgot.
A szülésznő rendes volt, és beszélt a dokimmal is:
ha nincs semmi holnap, akkor szombaton de. sajna újra Klinikás CTG, de vasárnap már kisbőrönddel ballagjunk be reggel...
Azért jó lenne, ha most már történne valami, bár rendes Tücsöktől, hogy ennyire szeret a pocimban lakni. Ma a páromnak váratlan esti borkóstolója lesz, de már nincs ötletem, milyen filmet nézzek meg, a színházakban pedig nyári szünet van. Lehet, hogy a borszakértő ma vonatozik...