Új privát üzeneted érkezett!

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:17-kor.
szonce82

Sziasztok,

Szonce,
küldtem képeket.
Ádám tündéri azon a hatalmas rózsaszín fotelon…
Egyelőre én is infacolt adok Boginak, tegnap kétségbeesve felhívtam a barátnőmet is, ő ajánlotta, gyorsan elszaladtunk venni, mert olyan rossz volt látni Bogit, ahogy szenved a pocija miatt. Ma éjszaka viszont az első szopi után azonnal, a második után pedig fél órával visszaaludt… igaz fájt még a hasa, de azért mégsem másfél órán keresztül…

Millye,
köszönjük a homeós bogyót, ki fogjuk próbálni, tegnap kicsit türelmetlen voltam és azonnal szalasztottam a férjem anyukáját a patikába, még a válaszod előtt…
A linkeket is köszönöm. Van itthon egy Friss tinta című verses kötetünk, kortárs szerzők gyermekverseivel, azokat tanulgatom… édesek nagyon.
Van babamasszázsos dvd-m is, ma azt is megnézem és elkezdjük ezt a mókát is. :)

Mi is szeretnénk a babát Bogi 2 éves kora előtt… nálunk apa nagyon lelkes, de még mindig tartom, hogy nem tudhatjuk mi vár ránk.

Szép vasárnapot!

Puszi

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Szonce82 nagyon szívesen! Remélem sikerül apát meggyőznöd a következő babaáról :D Nagyon helyesek a képek Ádámról! Biztos jól érezte magát a Balcsin :D Milyen vagány az úszógumis képen! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Krisztacsillag remélem a hasfájás nem tart már neki sokáig! A homeós bogyó nagyon jó és nincs mellékhatása érdemes kipróbálni! :D

Kép

Kép

Kép
millye

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 15:40-kor.
szonce82

Sziasztok.

Na, hazaérkeztünk a nyaralásból és most olyan rossz, biztos akklimatizálódnom kell, mert olyan vagyok, mint a mosott sza....
Nincs kedvem megmozdulni sem.

Szonce: ne foglalkozz annyit azzal, hogy mit tud és mit nem. Nagyon ügyes és fog csinálni mindent a maga idejében.
Megnyugtatásul közlöm, hogy Botond nem gurult és hasról vissza a hátára sem fordult soha. Mindig a hátáról fordult hasra, hogy kinyomja magát és úgy nézelődjön. Nagyon változó, hogy melyik gyerek mit csinál. Van aki előbb ül, és később áll, de van aki előbb áll mint ül...Boti is ilyen volt. Nem kell ezzel foglalkozni, nem visszamaradott Ádám, szóval nyugizzál már!!!!!!!!!! :-)

Kriszta: Remélem Bogi hamar túl lesz ezen a pocakfájásos időszakon.
Nagyon örülök neki, hogy Edit a segítségedre volt, és nincs mit köszönni, szívesen ajánlottam neked és ezért mondtam a többieknek is, hogy nem csak Annamari van a szülészeten aki jó.
Az is tök jó, hogy ilyen könnyű szülésed volt és tudod a második még könnyebb...bár talán ez még nagyon korai...mert tényleg mostantól következik a neheze..... :D

Mi pénteken még megyünk vissza vasárnapig még egy kis pancsizásra, mert a szüleim még lent vannak addig.
Nem tudom, azért jó itthon lenni, mégiscsak itt a haza...:-)
Boti már csak nagyon elvétve ereszkedik négykézlábra, szinte mindig megy már és rosszalkodik. Egyszerűen Balatonon semmit nem pihentünk, rohangáltunk a magzatunk után.
A Balatonban pedig semmilyen beleülős játékba nem volt hajlandó megmaradni, csak a pancsi meg a menés a vízben és persze egyedül, mert ő már nagyfiú neki ne segítsünk, na több alámerülés is volt ezáltal, de semmi megrökönyödés, kikaptuk azonnal a vízből és ment tovább. Olyan profira fejlesztette a menést a vízben, hogy bár mellig ért neki, még le is guggolt és felugrott és ezt játszotta.
Kihozni csak hatalmas hiszti árán lehetett...írtó édes volt.
A másik, hogy mindig engem püfölt és anyukám minden ütésnél mondta neki, hogy nem bántjuk az anyát, hanem simogatjuk így...és megmutatta hogyan, azóta, ha mondom neki, hogy simizd meg az anyát, akkor a kis tenyerével simogat és én ezt imádom!!!!!! Olyan érzés, hogy le sem tudom írni...

Na jó kicsit sok voltam, megyek is mosogatni.

Puszillak titeket, Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion örülök, hogy jól telt a nyaralás... azon nem csodálkozom, hogy elfáradtál! Na de majd otthon kipihened magad! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
hogyan szoktad adni a bogyókat a picinek? Melegvízben oldódnak csak? Forraljak fel babavízet és abba rakjam bele, majd hűtsem le és úgy adjam oda? És mikor? Mikor már fáj a pocak vagy evés előtt? Vagy közben vagy utána???
Ma délután nagyon szenvedtünk... a doktor néni azt mondta, hogy adhatom az infacolt és a bogyókat egyszerre, de sajnos egyik sem tuti... remélem azért segítenek.

Köszönöm!

Kriszta
krisztacsillag

Kriszta: kiskanálnyi babavízben fel tudod oldani a bogyókat (nem kell forró legyen), de nem azonnal oldódnak, hanem beleteszed és várni kell azért. Én pici kis stampedlis pohárban szoktam feloldani, hogy tudjam picit keverget és utána adom oda kanállal, de ne legyen fém a kanál!!!
Azt sajnos nem tudom, hogy mikor add oda, abban millye tud segíteni szerintem.
Ne legyél megijedve, csak bírjátok ki valahogy ezt a hasfájós időt.
Kicsit simizheted a pociját meg a karodra teheted hassal lefele, de nem akarok okoskodni, csak ezeket hallottam. Én kaptam még anno hasmasszázs zselét, amiben olyan illóolajak vannak, amik jótékonyak állítólag, de nem tudom ezt sem tutira, mert Botinak nem fájt. De ha gondolod, nekem nem kell elküldöm postán neked...Mecsek baby tea amit még tudok, mi ittuk és minden rendben volt pocival és kakival is....
Barátnőm kisfiának is görcsösen fájt a hasa, de még szopizás közben is néha, nagyon szenvedett szegény, infacol semmit nem ért...de kinőtte

millye: azért ez durva, hogy elmentünk nyaralni és hulla vagyok nem??? :lol: No mindegy majd megszokom.
Férjemnek igaza volt, amikor megvétózta a görög uti terveimet. Azt mondta, hogy nehogy már kifizessünk 100 ezreket arra, hogy ott robotoljunk....:-) végülis igaza van, hisz Boti diktálna ott is rendesen. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Kriszta,
nagyon gratulálok! Bogi nagyon helyes kiscsaj.
Mi is nagyon megszenvedtünk a hasfájással. Az Infacolt minden etetés előtt használtuk, de nem ért sokat, és sajnos más sem. Beninek görcsoldót kellett szednie két hónapig, 4 hónapos korára nőtte ki. Sok türelem kell.
A hasra fektetés sokat segít. Fektetheted így a karodra, vagy a lábadra, azt szokták szeretni. Szerintem hason ne altasd este, főleg, ha a légzésfigyelő is beriasztott. Minden etetés közben büfiztesd és utána is.
Én úgy tudom, hogy a homeós bogyók előtt és után fél órával nem szabad se inni, se enni, de Millye ebben a profi, Ő biztosan megírja majd, hogy hogyan kell őket szedni.
Az éneklés, mondókázás szerintem is fontos. Én nagyon sokat énekelek Beninek (szegény Beni :) ), és most már egy csomó dalt felismer és fülig ér a szája.

Szonce,
ne aggódj a forgás miatt, minden gyerek más. Beni egyik napról a másikra kezdett össze-vissza forogni itt a Balatonon. Persze még most is előadja, hogy nem megy neki, csak azért mert kényelmesebb, ha odamegyek és fordítgatom :) Az egyik barátomék gyereke 1 éves koráig szinte semmit sem csinált és semmi baja, teljesen egészséges, egyszerűen csak lusta volt. Millye írta korábban, hogy hogyan kell forgatni, nálunk ez sokat segített.
Az esték miatt se aggódj. Én örültem, mert eddig minden éjszakát végigaludtunk, aztán 3 hete hajnali 4-kor rendszeresen ébresztő van. Se víz, se cumi nem használ, csak a cicizés. Szerintem egyébként nálunk az a helyzet, hogy Beni élvezi, hogy a nagy ágyban fekhet, mert gyakran keveset eszik, de aztán jókat dobálja magát közöttünk és könnyen vissza is alszik.
Próbáld ki, hogy napközben több kaját adsz neki. Lehet, hogy éhes marad, ha este is meg tud enni 170-et. Elhiszem, hogy fáradt vagy, de napközben próbálj meg valahogy pihenni, nagyon sokat számít.

Vera,
várunk majd :)
Beszámolok, hogy kivel mi a helyzet, olvasom ám minden nap a történéseket.

Szilvi,
együtt érzek, én is kivagyok, pedig még nem is kell Beni után rohangálni. Mi is lemondtunk egy olaszországi nyaralást, pont amiatt, mert nem lenne pihenés, és inkább Balatonozunk, az sokkal egyszerűbb még.

Mi jól elvagyunk itt a Balcsin, szerencsére az idő is jó. Most este nagy vihar volt, de legalább felfrissült az idő.
Nálunk egyetlen macerás dolog van most: a kaja. Sajnos nincs elég tejem és mindig pótlást kell adni. Fejek is és így egész nap vagy Beni, vagy a mellszívó lóg a cicimen. Melegítgetés, sterilizálás, és el is megy az egész napom.
Mi holnap kezdjük a hozzátáplálást, kíváncsi leszek, hogy ízlik majd Beninek az alma :)

Reni
b.reni

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:19-kor.
szonce82

Krisztacsillag én úgy csináltam, hogy felforraltam babavizet és egy kicsit vártam amíg hűlt mert nem szabad forró vízbe tenni... műanyag kanálba (nem szabad fém kanálba és nem szabad a bogyókat megfogni hanem közvetlenül a tégelyből a kanálba kell adagolni) beletettem a bogyót és pár csepp babavizet tettem bele. Nem csak meleg vízben oldódik de meleg illetve langyos vízben gyorsabban oldódik mint hideg vízben. Úgy lenne érdemes neked is, hogy előre elkészíted a bogyókat mert lassan oldódnak (meleg vízbe hamarabb) fontos, hogy evés/ivás előtt vagy evés/ivás után fél órával add oda neki csináld úgy, hogy mindig legyen egy adag előkészítve. Nem muszáj megvárnod amíg fáj a hasa mert gondolom fájdogál neki egész nap. Remélem neked is beválik! Én csak dicsérni tudom. :D

Silverlion na igen :D de legalább Boti jól érezte magát! :D Igaza volt a férjednek hogy nem mentetek Görögországba... gondolom rendesen kifáradtatok volna és nem biztos hogy élvezetes lett volna a nyaralás :?

B.reni Írtad, hogy te is sokat énekelsz a fiadnak és írtad, hogy szegény Beni... :D nekem is repedt fazék hangom van de egy dolog biztos... Minden kisgyermeknek a saját anyukája énekel a legszebben :lol: Örülök, hogy jól érzitek magatokat Balcsin! Nagy vihar volt nálatok éjszaka? :roll:

Szonce82 nagyon örülök, hogy Ádám forog! A fiamnak is nagyon tetszik a távirányító a telefon meg a fényképezőgép :D Nagyon sajnálom az éjszakázásokat... és ilyenkor eszik is vagy csak iszik? :roll: nem az időjárás zavar be? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok,

Köszönöm a hozzászólásokat szülésznő ügyben - időközben kiderítettem, hogy mi A. vezetékneve, beszéltem is vele, de sajnos már nem tud elvállalni. Amin nem csodálkozom, mert tényleg későn szóltam neki... Mivel Marci 27 hétre született, ott fel sem merült a szülésznőválasztás kérdése, és a dokim (Balog) most is azt mondta, hogy szerinte nem szükséges előre "szerződtetni" valakit, mert mindegyikük kedves nagyon jó szakmailag. Hát, majd meglátjuk! :D

Egyébként ma voltam először CTG-n, minden rendben van, Zalán még nem akar kibújni. Pedig nem bánnám, ha a 38. hétnél nem húzná tovább, mert ez az utolsó néhány hét igazi kínszenvedés ebben a kánikulában :roll: .

Kriszta, gratulálok Bogihoz! Visszaolvasni nem nagyon volt időm, de a hasfájásra először Marcinak is Infacol-t adtunk, ami nem sokat ért. Aztán áttértünk a gripe water-re (gyógyszertárban, drogériában kapható), ami egy gyógynövényes lötyi, és onnantól kezdve minden probléma megoldódott!

Ja, és még1 kérdés: melyikőtök jár Örvényesre Timurékkal homokozni? :lol:

Jó babázást mindenkinek,
üdv,
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok lányok,

mindenkinek nagyon köszönjük a segítséget, az infókat.

Ismerem a homeós bogyókat, használtam én is terhesség alatt és a szülésnél is, csak eddig ugye a számban olvasztottam el..:)
Kipróbáltuk ma a kiskanalas és a kispoharas olvasztást is, nem lesz vele gond… az Infacolt még elhasználjuk, de aztán valószínűleg elfelejtjük, mert nem érzem, hogy hatna. Bogyókat még csak egyszer kapott ma… meglátjuk, én nagyon bízom benne, hogy segít.
Ha nem, kipróbáljuk a gripe water-t is.

Ma nagyon zűrös napunk volt. Délelőtt voltunk a Jánosban kardiológián, izgultam a vizsgálat és az első kimozdulás miatt is. Jó hír, a doktor bácsi nem hallotta a szívzörejt, és szerinte a hol volt, hol nem volt szívzörej nem igazi szívzörej, így megnyugodhatunk… de azért 3 hónapos korában visszamegyünk kontrollra.

Most apa próbál altatni, de fel-fel sír Bogi… beadom neki a bogyókat.

Kevinszpészi,
tényleg mindenki aranyos, de ha mégis szeretnél szülésznőt, nekem Szilvi ajánlotta Editet, nekem nagyon megnyugtató volt, hogy ott volt.

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Tudjátok mi lesz a baj? Hogy lehet, hogy nem is a pocink fáj, hanem csak nehezebben jön ki a kaki és a szelek bántják Bogit… tornáztatom a kis lábát, biciklizünk… de nem mindig segít. Lehet, hogy a Chamomilla, mivel gondolom kamillából van, erre is segítene?
krisztacsillag

Még egy kérdés:
Fél óránként ismételhető, ha nem segít?
krisztacsillag

Hello Lanyok,
most van ido gyorsan :) ma megint bandaztunk Reniekkel :)

Kevinszpeszi, Mi lennek a homokozo tarsak itt Örvényesen :) Tegnap olvastam gyorsan vissza es en szoltam Mercinek hogy kene Neked A. vezetekneve :)
Nagyon orultem mikor lattam hogy ujra babat varsz :)

Megyek mert apuka nem bir Mersevel :S
Es en holnap egyedul felmegyek pestre es itt hagyom a fiuknak Merit hat kivancsi leszek, de mondjuk egy napra de alig varom!!

Puszi

Kép

Kép
cirkuszka

Kevinszpészi Gombos Katalin is nagyon jó szülésznő ha esetleg még gondolkozol a szülésznő választáson... de szerintem felesleges mert mindegyik nagyon aranyos :D Elhiszem, hogy nehezek az utolsó hetek... meleg is van... meg minden... de talán jön egy front és kijön a baba :D

Krisztacsillag A chamomilla a pukira és a hasgörcsre is jó. Nem eszel olyat amit nem bír a pocija? :roll: Akár fél óránként de általában napi 5x5 bogyó. :wink:

Ésssss elkezdtünk pár napja négykézlábazni... annyira ügyeske :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
köszi a gyors választ. Most babóca már alszik, 3x sírt még fel... ha még egy lesz, adok neki még 1 adagot.

Nem eszem olyat, nagyon odafigyelek... anyával főzünk felváltva... semmi K betűs... tejszaporító teát iszom ugyan, amiben van édeskömény, de a doktornéni azt mondta, hogy 1-1 pohárral megihatok reggel és este, az még nem bántja a babát... remélem tényleg így van.

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Millye, Andris nagyon ügyes, hogy már így próbálkozik! :)

Kriszta, köszi! Nekünk a szelekre (GW mellett) a szélcső vált be - még a kórházban mutatták, hogy egyáltalán olyan borzalmas dolog, mint amilyennek a neve alapján tűnik, ezért ha bármikor úgy láttuk, hogy a szelek bántják Marcit, azonnal megszélcsöveztük (abszolút nem fájt neki), így gyorsan megoldódott ez a probléma is. Persze az első alkalommal leizzadtunk az Urammal mindketten - Marci sokkal jobban viselte a procedúrát, mint mi :).

Cirkuszka, akkor mi már ismerjük egymást :lol: Merse mekkora most?

K.

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Krisztacsillag vigyázz mert a laktoherb tea is hasfájást, szélgörcsöt, pukit csinál a babáknak! :? Inkább szedj tejszaporításra homeós bogyót... Urtica Urens 5CH napi 2-3x5 bogyó-t vagy ricinus Communis-t 5CH napi 2-3x5 bogyó-t.

Kevinszpészi köszi! :D Előbb már kérdezni akartam, hogy elírtad vagy a fiad a 27. hétre született? :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
Mecsek tejszaporítót iszom, ez is szelet csinál?
Oké... vetetek apával bogyókat. :)
Hu, most jöttek be András fotói... nagyon ügyes a kissrác!!!!

Kevinszpészi,
mi ez a szélcső dolog? Tudatlanok vagyunk mi még...
Komolyan 27. hét? Az nagyon korai... mi történt?

Kép
krisztacsillag

Kriszta, nekem a mecsek tejszporítóra azt mondták, hogy azt kerüljem, mert nem tesz jót a babapocaknak. Helyette én is az urtica urens 5ch-t ettem, reggel és este 5-5 bogyót, és a laktoherb teát. Működött. Szélcsövet a gyógyszertárban lehet kapni, egy nagyon vékony gumicső, be kell kenni popsikrémmel, és úgy bedugni. Azonnal elkezd a bébi durrogtatni, és megkönnyebbúl, ahogyan távoznak a szelek...

Marci a 27. hétre született, 990 grammal, 13 hetet töltöttünk vele kórházban. Ikerterhesség volt, és valószínűleg nem bírta a méhem a terhelést. Mással azóta se tudta egyetlen orvos sem megindokolni, hogy miért történt így...

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Krisztacsillag Köszi a dicséretet! Van olyan baba akinél szelet csinálnak a tejszaporító teák... arra vigyázz a tejszaporító homeós bogyóval, hogy csak ezt az alacsony hígítást vedd mert magasabb potenciában elapasztja a tejedet... alacsony hígításban (5CH) pedig tejet csinál :D

Kép

Kép

Kép
millye

Kevinszpészi Döbbenet! Nagyon örülök, hogy a fiaddal minden rendben van! Milyen fejlett orvostudomány és a fiad immunrendszere is nagyon jó lehet! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, most ekkora a gazember:
Kép
Ez még júniusi kép, közvetlenül elalvás előtt készült róla:
Kép

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kevinszpészi,
hatalmas már a legény... örülök, hogy végül rendben volt minden, kemény lehetett az az időszak.

Millye,
Apát tájékoztattam a holnapi patikába menetről... kipróbáljuk tejszaporításra is a bogyókat. Mecseket elfelejtjük, másik teát kipróbáljuk, max. egy bögrével naponta...

Én is csatolok egy tegnapi fotót a kis tündérkémről:

Kép

Kép
krisztacsillag

Kevinszpészi nagyon aranyos helyes kisfiú Marci! :D Legalább lesz játszópajtása :D

Krisztacsillag nagyon cuki Bogi! :D Milyen édesen alszik! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Szonce,
gratulálok a forgáshoz! Nagyon ügyes Ádám. Látod, nem kell úgy aggódni :)

Kriszta,
én elfelejtettem írni, de a Kevinszpészi által javasolt szélcső tényleg nagyon jó. Nekünk is sokat segített. Az is fontos, hogy 5-10 percig bent kell tartani a fenekében, mert nekünk volt olyan, hogy csak egy jó pár perc múlva indult be a hatás.
Ami még szintén segíthet, ha nagy a hasfájás, az a teljes tej és tojásmentes diéta.

Kevinszpészi,
nekem is Balog volt a dokim :)
Én Anikónál szültem, nagyon jól együtt tudtak dolgozni.
Marci nagyon édes.
Jó hogy újra bejelentkeztél, legalább van még egy pocakos és hamarosan olvashatunk egy újabb remélhetőleg könnyű és gyors szülésről :)

Millye,
nekem azt mondták a gyógyszertárban, hogy a ricinusból akár 4X5 bogyót is lehet szedni. Ez igaz? Én úgy tudtam, hogy max 2szer lehet.

Reni
b.reni

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:19-kor.
szonce82

B.reni én a maximum a 3x5 bogyót mondanám az biztos, hogy hatásos és nem csinál galibát... :?

Szonce82 székrekedésre több fajta bogyó is van. Az egyik a Silicea 9CH napi 2x5 bogyó.

Kép

Kép

Kép
millye

Cirkuszka,
Na végre h jelentkeztél, örülök h minden rendben van veletek.

Szonce,
Leírnád hogy hogy vannak a nappali étkezések és akkor mit és mennyit esztek ?
Ahogy elnézem a videókat nincs miért aggódnod, persze játékosan ismerkedhet Ádi a forgással, nálunk is utált dolog volt, aztán egyik napról a másikra minden megváltozott.
Ádi nagy vagány a képeken.
Ikeás az előke, két db van csomagban 1000 Ft. Imádom.
Szegény unokatesód.

Zita,
Tüneményes a kis pancsis.

Millye,
Köszi a kimerítő tájékoztatást. Picit vérlázító h a kormánynak ezzel kell foglalkoznia, annyi más dolog helyett. Most h már benne vagyok én is, érzem h az az idő amit a gyermekkel tölthetek és nem bölcsiben, óviban az megfizethetetlen. Igazán kidolgozhattak volna egy baba-anya-család-munkahelybarát megoldást inkább.
Hipp-hipp-hurrá négykézlábhoz.

Szilvi,
Próbálj meg pihizni picit, habár gondolom örökmozgó Boti mellett ez lehetetlen.
Simiért irigy-irigy. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Kriszta,
Próbáljátok ebben a pózban.

Kép

Örülök h nincs semmi gond szívzörej ügyben.
Tündérke nagyon tündér.

Reni,
Sok szerencsét a hozzátápihoz.

Kevinszpészi,
Detto ez volt nálam is szülésznő kérdésben. Dokim is ezt mondta anno amikor segítségét kértük. Nem is választottunk. Gombos Katalinnál voltam, háááát egy tündér, sőt 24-én este műszakkezdés előtt bejött hozzám beszélgetni is. (23-án szültem)
Marcid gyönyörű.

kubuspace

nálunk minden rendben, éppen most ébredt megyünk piacozni körtéért és pipimellért.

képekben az elmúlt pár napunk

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

kubuspace

Szonce, a mi történetünk nem túl vidám... A 27. héten születtek a gyerekek, azonnal a PIC-re kerültek, jól voltak mindketten, de 2 hetes korában Csenge elkapott egy kórházi fertőtést, és elveszítettük. Egyedül Marci adott akkoriban erőt a túléléshez és a folytatáshoz...

Most 16 hónap lesz a korkülönbség a gyerekek között... Mindenképpen szerettünk volna minél előbb egy tesót Marcinak, mert biztos vagyok abban, hogy ő érzi és tudatában van (lesz) annak, hogy a pocakomban nem volt egyedül. Arra mondjuk nem számítottunk, hogy ilyen gyorsan összejön a kistesó... Nem egyszerű így a terhesség, bár alapvetően minden rendben van, de lelkileg azért nehéz feldolgozni azt, hogy nem tudok most úgy szaladgálni a kisfickóval, mint ahogyan korábban. Az utóbbi hetek már úgy teltek, hogy vagy mi mentünk a nagyszülőkhöz, vagy ők jöttek hozzánk, így majdnem mindig volt segítség, hogy ne kelljen pl emelgetnem Marcit, de így se egyszerű. És mi lesz, ha megszületik Zalán és ő is itthon lesz!!! Az biztos, hogy az első év nagyon kemény rock 'n roll lesz, de ha azon túlleszünk, tök jó lesz, hogy két majdnem egyidős fickónk lesz, minimális korkülönbséggel. Járhatnak majd együtt csajozni pl :).

Kubuspace, köszi :). A fiadnak is szép neve van! :) Tényleg remélem, hogy minden szülésznő kedves és normális, és nem valami hárpiát fogok majd ki, aki alig lesz ott velem. Bár az előző szülésemnél ketten is bent voltak, és mindketten nagyon szimpatikusak voltak. Most is bent lesz a férjem, és remélem, gyorsan megy majd minden...

Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Sziasztok.

Kata: most már én is emlékszem rád innen, most hogy Csenge nevét említetted egyből beugrott. Akkor még pocakos voltam :-).
Annyira drukkoltunk itt nektek és minden elismerésem a Tied, hogy sikerült épp ésszel túljutnod ezen a dolgon és vállalni még egy babát.
Nagyon sok sikert a szüléshez és Zalánhoz is.

Szonce: Adsz eleget inni Ádámnak, mert attól is lehet kemény a kaki.
Ha nem iszik magától eleget, akkor itasd őt "erőszakkal", mert muszáj a folyadék, főleg a nagy melegben.

Reni: Sok sikert a hozzátápláláshoz, kívánom olyan könnyen menjen, mint nekem Botival. :-)

Kubu: Marci még mindig nagyon édi, már nagy a haja, mi lesz vele??? :-)
Én is imádom az ikeás előkét, nekünk is az van. :-)

Mi most küzdünk hőemelkedések lázzal kicsit, szerintem a fogai. Elvittem tegnap a dokihoz, hogy nézze meg miért lázas, de semmi nincs vele, se torok, se fül, se hasmenés, semmi az ég világon.
Arra gyanakszom, hogy mivel minden fogával megszenvedtünk és most 3 jön neki szimultán, ebből kettő őrlő, hogy ez csinál itt galibát. Odaadok neki egy pelust és fél óra múlva csavarni lehet a nyálat belőle, szegény buksim nagyon szenved.... :-( remélem gyorsan túl leszünk rajta. Majd holnap még visszaviszem kontrollra a dokihoz és pénteken megyünk vissza a nagyiékhoz Balcsira, remélem attól meggyógyul. :-)

Na megyek, mert ordítás van.

Puszi. Szilvi

Kép

Kép
silverlion

----
szonce82

Sziasztok!

Kata, üdv, sok sikert és kitartást!

Szonce, látod milyen ügyi Ádám, tényleg ne aggódj, gondolom az unokatesódéknál szembeötlő volt, hogy probléma van. Vagy csak később derült ki?

Millye, Andris négykézlábasához gratula! Nagyon vagány kissrác! :lol:

Kubu, milyen jó, hogy tettél egy régi képet Marciról, milyen picike volt, most már komoly nagyfiú :lol: Örülök, hogy jól telnek a napjaitok.

Kriszta, Bogi nagyon ari! Rengeteg jótanácsot kaptál már, de azért leírom, hogy nálunk mi volt. Én is egy darabig azt hittem, hogy Julcsi hasfájós, adtuk az Infacolt, de két nap után leálltunk, mert inkább csak zavarta szerintem. Aztán rájöttem, hogy inkább csak a pukik zavarják, pedig nálunk kaki mindig volt bőven. Aztán néhány hetes korában arra jöttem rá, hogy hason sokkal-sokkal jobban alszik, és azóta mindig hasra teszem, és nagyon jól alszik azóta, a pukikra még felébredt egy darabig, de hason tök jól vissza tudta altatni magát. Háton nem. Szóval én feladtam a háton altatást, bár tudom, hogy az javasolt a légzésleállás miatt. De úgy voltam vele, hogy ha egyszer hason alszik jól, akkor nem erőltetem.
Nekünk nincs légzésfigyelőnk :oops: de másoktól hallottam, hogy hason beriaszt, mert nem érzékeli a légzést. Szóval ilyen szempontból sajnos nem jó a hason altatás...
Infacolt szerintem ne add Boginak, főleg ha nem használ. Semmi értelme mindenfélével tömni az ilyen pici babókat :wink: Az egyik patikában azt mondták nekem, hogy 6 hetes kor alatt nem is nagyon jó semmit adni, nem tudom, hogy igaz-e.

Ma nagyon pocsék idő van itt a Balcsin :(
Igaz, nem panaszkodom, mert eddig mióta itt vagyunk nagyon jó volt végig. Tegnap még bicajoztunk is apával kettesben, öcsém jött látógatóba és vállalta a bébiszittelést egy órára. Nagyon jó volt, már egy éve semmi aktív sportot nem folytattam, így egy óra tekeréstől rendesen lógott a nyelvem :lol:

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Ja, még akartam írni Kriszta, hogy a párod nem semmi, hogy ilyen ajándékot talált ki :) Ilyenre kevés pasi képes.
Nekem mintaférjem van, nagyon jól bánik velem és Julcsival is, de ilyen sose jutna eszébe :lol:

Millye, ha még visszatérhetnék a tgyás kérdéskörhöz, azt nem tudom már csak, hogy a tgyás alapjába csak a gyed számít bele vagy a táppénz, tgyás is, ami után csak szja-t vonnak?
Konkrétan nekem most 2009-ben úgy van, hogy kaptam év elején táppénzt, most tgyás, aztán ősztől a gyed. Előbbi kettő relatív magas, a gyed ugye már maximálva lesz. Ha már 2010-ben jönne tesó, akkor ezek mind számítanak vagy csak a gyed? Mert ha csak a gyed, akkor jobban járok, ha 2011-ben szülök, mert 2010-ben végig fogom kapni a gyedet. Plusz még esetleg variálhatok a szabadságaimmal is.... Jajj, ez elég bonyesz :shock:

Na persze nem ezen fog múlni a tesóprojekt, de azért érdekelne, hogy van ez :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

sziasztok,

Lenne megint egy kérdésem: beszereztem egy csomó homeopátiás dolgot a szüléshez, csak azt nem tudom, hogy van ezek között olyan, amit érdemes már most elkezdeni eszegetni?

Az alábbiakat vettem:
arnica montana 9 ch
arnica montana 15 ch
caulophyllum 5 ch
cimicifuga racemosa 5 ch

És vettem búzacsíraolajat és orbáncfűolajat is, lassan a gátmasszázst is el kellene kezdenem...

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kubuspace nagyon szívesen! :D Ismét nagyon tündi-bündi képeket tettél fel! :D Marci igazi nagyfiú már! :D

Kevinszpészi a caulophyllum 5 ch-t szülés előtt 3 héttel elkezdheted szedni napi 2x5 golyócska. Én még a Pulsatillát írnám,de az nincs a listádban.... a cimicifuga racemosa 5 ch-t is szoktam javasolni szülés előtt alatt is nagyon jó... méhnyakizom-tágító. Arnica-t csak szülés alatt mondanám, meg szülés után nagyon nagyon jó!!!! :D

Szonce82 szoktam tornáztatni meg amit írtam dögönyöző meg mozgató gyakorlatokat csináljuk játékosan... :D Nekünk a napjaink a következőképpen alakulnak... reggel 9 órakor felkel eszik majd tisztába teszem és utána játszik egyedül. Utána egy kicsit foglalkozom vele majd cici és alszik utána felkel eszik játszunk együtt vagy kimegyünk a kertbe vagy elmegyünk sétálni majd játszik egyedül utána van egy nagy alvás aztán megint eszik játszik énekelek neki játszok vele ha már igényli a társaságomat majd van még egy rövid fél órás alvása utána eszik pancsizik és játszik még egy picit akkor megdögönyözöm és a férjem is játszik vele egy fél órát majd alszik... :D

Zita978 köszi! :D nagyon sajnálom a rossz időt! Ilyenkor mit tudtok csinálni? :roll: A kérdésedre nem tudom a választ pontosan ezért utána kell néznem vagy meg kellene kérdezni egy könyvelőtől mert nem akarlak félrevezetni... de amint megtudom akkor megírom! :D A tgyás és a gyed alapja csak a bér, illetve a táppénz előtt lévő betegszabadság, ezeket annyi nappal osztják, amennyire vonatkozott. Az egészségbiztosítási pénzellátás (terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj, a táppénz) összegének megállapításánál jövedelemként azt az összeget kell figyelembe venni, amely után a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett volt. :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:19-kor.
szonce82

-----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 15:41-kor.
szonce82

Sziasztok!

Na van egy kis időm! Ma Milán felettébb sokat alszik...
Az az igazság, hogy az étvágya még mindig nem javult. Továbbra is mindenen fintorog, vagy öklendezik független attól, ha olyan ennivalókat adok neki, amiket már ismer, vagy újat! Már főzni sem szivesen főzök neki, hisz úgysem eszi meg, most üveges bébiételeket próbálom adni neki, nem nagy sikerrel, de legalább nem töltöm az időmet a neki való főzésemmel is :( Pedig mit meg nem tennék érte, hogy egyen!
Millye! Babáknak való étvágyfokozó bogyesz nincs? Ha van és ilyet adnék, kell tudnia ezt a gyerekorvosomnak, mert 2 hétre elutazott...? :(
Nem tudom mit kezdjek a dologgal. Inni azért szerencsére viszonylag iszik, de nagyon kiborít engem, hogy nem eszik olyan jóízűen, ahogy szokott!
Azt már írtam, próbáltam átverni, cumisüvegből adni a tejpépet is, de ez sem jött be. Öklendezett.. Viszont most vettem neki a Nestle-től ilyen gyümölcsös-gabonás italt, ami elvileg kiválthat egy evést is, na ebből szokott egy fél adagot inni, kb. 100 ml-t, de ugyanúgy kéri a tápszert...

Felébredt!
Majd még jövök!

Kati

Kép
tatyi1983

Millye, azt hiszem válaszoltál a kérdésemre. Merthogy a táppénzből és a tgyásból nem vonnak egészségbiztosítási járulékot, csak szja-t. Szóval ezek akkor nem számítanak egy következő tgyás alapjába. Akkor jobban járok, ha csak 2011-ben jön a tesó, bár túl sok sehogy sem lesz már az a pénz :roll:

Végül jól telt a napunk, meglátogattuk barátnőméket, fél órás kocsiútra vannak tőlünk. Julcsi tök megörült, hogy autózunk, már több mint két hete nem vittük kocsival. Barátnőméknél igen jól viselkedett, egy hangja nem volt, míg barátnőm két lánya (1 és 3 évesek) végig hisztiztek. Dagadt a májam 8) No, azért este pótolta ő is a napi hisztiadagot, délután 6-tól elalvásig ordított, nem tudtuk megnyugtatni anyukámmal :shock: Nem tudok másra gondolni, csak hogy apukáját hiányolta, aki ma visszament dolgozni Pestre :( Hihetetlenül odavannak egymásért.

Szonce, nagyon hasonlítotok Ádámmal! Nekünk is van olyan fotó, hogy egymás mellé rakjuk Julcsit meg engem és szinte ugyanaz :lol: Sajnos nincs alkalmam beszkennelni, de majd lehet, hogy megpróbálom lefotózni.
Julcsi is a tyúkokkal kel, ma fél 5-kor evett és utána kénytelen voltam szórakoztatni fél órát, mondjuk utána én gond nélkül visszaalszom vele, csak azt a fél-egy órát kell valahogy kihúzni, az sem könnyű :) De olyankor a legvidámabb egyébként, huncutul vigyorog, mintha azt mondaná, haha, ébresztő! :lol: Nem lehet rá haragudni.

Néhány fotó a mai napról, Julcsi az új játékával jól elvolt:
Kép

Barátnőm kislánya, pont 1 évvel idősebb Julcsinál és már egyedül eszik, igaz utána lehet a zuhany alá dugni :)

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Szonce82 igen általában 9 órakor kel, de volt már későbbi kelése is viszont este csak fél tíz tíz órakor alszik el... szóval tipikus éjszakai bagoly.... gondolom Ádám már húzza a lóbőrt este fél nyolckor... :D Bár én is szívesen alszom reggel... :D 10 napig egyedül lesztek... ? Hú nem lehet majd egyszerű neked... :? A mozgási fejlődésen meg ne parázz mert Ádám szépen forog! :D Minden gyerek máshogy fejlődik... például van akinél egy rész kimarad és a másikat viszont tök jól csinálja... a fiam 2 hónapja fedezte fel a lábát azóta állandóan a szájába veszi viszont az egyik ismerősnek a gyereke nem csinálta de neki már ül a fia... az én fiamat még nem lehet egyedül hagyni ülni mert nem tud még stabilan... :roll: szóval én sem parázok... :D Nagyon klassz a kép! És Ádám nagyon hasonlít rád! :D

Tatyi1983 Van étvágyfokozó, de azért nem ártana beszélni a gyerekorvossal is amikor visszajön... az egyik Avena Sativa 9CH napi 2x5 bogyó ez étvágy javító hatású, hízás elősegítésére a másik Alfalfa 9CH napi 2x5 bogyó sovány egyéneknél étvágyfokozó :roll: nagyon sajnálom az étvágytalanságot... mondanám, hogy a meleg, de most nincs meleg... esetleg a fogzása... gyümölcsöt sem szereti? A tápszert viszont megeszi ugye? :roll: Csak ki akarod váltani másra? Hú remélem rendbe jön Milán! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Zita978 ha válaszoltam a kérdésedre akkor nem keresek tovább :D Nagyon édes Julcsi! :D SAjnálom az esti nyűglődést! Ilyenkor nyugodtan adhatsz neki Chamomillát mert megnyugtatja! :D A barátnőd kislánya jól összekente magát :shock: :D

Kép

Kép

Kép
millye

krisztacsillag

Lehet a DM-ben kapni meggymag párnát. Mikróban 30 mp alatt felmelegszik, és sokáig tartja a hőt. Amikor Marcit bántották a szelek, akkor erre fektettük rá hason fekve, és rövid időn belül kijöttek a pukik.

millye
Írtad korábban, hogy van egy könyved a homeopátiás szerekről. Kérlek írd meg melyik ez, szeretném megvenni. Szerinted van értelme külön babáknak való homeopátiás könyvet venni?
jaspis

Kevinszpészi,
:(
vigyázz nagyon magadra, hát biztosan kemény lesz az elkövetkező időszak, de ahogy írod is a nagyszülők ott vannak segítségnek.
ÖÖÖ meglestem az iwiwen a képeiteket ááá Marci amikor ülve alszik, illetve együtt alszotok meg a mikis kép, TÜNEMÉNYES.

Szilvi,
Ne is kérdezd, már előre rettegek ha vágni kell, most nem akarom kopira, de fogalmam sincs hogy milyen fazont és hogyan és kivel ?
Kitartást nektek és mielőbbi fogkibújást.

Szonce,
Kb. mennyit ehettek 800 körül ? nem lehet hogy kevés ?
Várj csak mindjárt Ti is hét hónaposak lesztek aztán kezdődik a buli.
Napjaim: őszülök…. Pedig a gyerek még nem is jár. Nekem nincs menetrend kezdek széthullani, hihetetlen h a rendezett, tervezett beosztott napokat felváltja egy megállás nélküli, rendszertelen valami. ÁÁÁ ez nekem nagyon nehéz, kell még alakulnom. Egyébként játszunk, sokat, bújocskásat, dögönyözöset, énekelek, együtt mosunk, terítjük ki a ruhákat és rengeteget sétálunk.
Nem voltak még magzatként vizsgálatok amelyek ezeket kiszűrhették volna, vagy lehet h nem is lehet ezeket olyankor még ?

Zita,
Szuper h tudtatok bicajozni. Öcsédet nem küldenéd át bébiszittelni hozzánk is ?
:lol: Úristen barátnő kislánya… hát ez vár rám is ???? :shock: :shock: :shock:

Kati,
Mi pontosan az a Nestle ital ?

Jaspis,
pont most akartam írni h merre vagy, hogy vagytok ?

kubuspace

kubuspace

Látom, Marci szereti rágni a kiságyat :) Az IKEA-ban láttam "rágókát", ami ilyen műanyag vagy mi, amit az ágy szélére lehet rárakni. Lehet, jobb ha azt rágja, mint a fát, nem? :)
jaspis

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?