Új privát üzeneted érkezett!

kakti: presztízs :)

boruska

Mi is jóban vagyunk anyuval. Mindenben segít amiben csak tud, pedig nem is lakunk közel egymáshoz (ők 13.ker mi 17). Most is számítok majd rá. Remélem a suliban pont sí szünet lesz a mikor szülők, mert akkor nem okoz fejtörést, hogyan kerülnek a gyerkőcők suliba (14.ker-be járnak)...

Kép
csipike09

Nálatok dolgoznak még a szülők? nálunk mind a kettő viszonylag friss nyugdíjas - mázli, mi?
és még én vagyok a jófej, hogy csinálok nekik programot, hogy ne unatkozzanak :)

boruska

csajoooooooooooook, örömhíííííííííííííííííír, estére végre kész lesz a konyhaszekrényem, a fürdőbe is, és madarat lehet velem fogatni, mert végre látom a végét a felújításnak, és végre rend leeeeeeeeeeeeesz+ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Nálunk tevékeny nyugdíjasok. Apám úgy döntött növény és állat tartással üti el az időt. Anyu inkább unokázással tenné. így meg van a beszéd és vitatéma közöttük :wink:

Ézsoné élvezd ki a rendet amig nem mászik és pakol a pici :D
Nálunk a rend max 1-2 órán át tart, pedig már nagyok a gyerekek.

Azt kell, h mondjam, igaz az a közmondás, h kisgyíerek kis gond, nagy gyerek nagy gond :D

Kép
csipike09

csipike, mekkorák a gyerekek?

boruska

barbi: Én lefertőtlenítettem mindig a pattanásaimat és így másnapra eléggé tűrhetően néztek ki. De ez még a terhesség előtt volt, nem tudom lehetne-e most is. Szerintem igen.

boruska: Megnézed, hogy utca szerint kihez tartozol. Nálunk ott ki volt téve a telefonszáma, felhívtam és bementem. Vinni kell azokat a papírjaidat, akimet már babásan csináltak és esetleg ha van a krónikus betegségeidnek a papírjait. Kérdezni fogja a családi kórtörténeteket nálad és a férjednél és meg kellett kérdeznem az anyukámtól, hogy milyen gyermekbetegségeim voltak. Súlyt mér, meg vérnyomást. Kiállítja a kiskönyvedet és felvezeti az adataidat a könyvébe. Utána megmondja mit végeztess még el és hogy mikor gyere legközelebb. Ennyi. Körzeti nem kell hozzá.

ézsóné: Gratula a szép lakáshoz. Aztán hozz nekünk fotókat, hogy tudjunk irigykedni.

Szülők: Anyukám és anyósomék 200 km-re laknak, apukám már nem él. Elvagyok velük, de nem bánom hogy nincsenek közelebb. Havonta egyszer megyünk kb. haza. A porontyot viszont nagyon sokan várják, mert anyunak és anyósomnak is ő lesz az első unoka és a párom nagyszüleinél az első dédunoka. Tehát most körbe vagyok rajongva. Mondjuk amikor túlaggódják a dolgokat, azt annyira nem szeretem.
vicky79
Budapest III. kerület

Boruska, 14 és 9 , tehát van egy kamasz és egy kamasz bátyót utánzó kiskamasz lányom :D sokszor a szobájukban csak pattogtatott tevekaki nincs :D

Kép
csipike09

Ma anyuval bementünk a Brendonba nézelődni.
Hát azt kell mondanom elszálltak az árak. Amelyik kiságy +pelenkázó komód tetszett az min 60e Ft/db volt. És ez még nem is olyan sok, mint amit a neten találtam, olasz és angol gyerekágyak 130e-240e között. Nem mondom gyönyörűek de ennyi egy picinek???? :shock:
Nézegettem babakocsit is de nem tudtam dönteni. Én szeretnék egy ernyőre összecsukható, könnyű kb max8kg, vízszintesig lehajtható kocsit, aminek a vázára csatlakoztatható hordozója lenne. És persze +pelenkázótáska, zsák, esővédő stb. Esetle tud valaki vmilyen márkát ajánlani, vagy reménytelen az egész. Mondjuk még van bőven idő keresgélni.

Ti már nézelődtök?

Kép
csipike09

csipike: Felteszem azt a kiságyat és babakocsit, amit én kinéztem.

Babakocsi: http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosit ... t_kod=1788

Kiságy: http://www.kindermobel.hu/index.php?id=31
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, köszi. Le is mentettem az oldalakat. Megmutizom majd apának is :D

Kép
csipike09

Nálunk anyósom tud átjönni papucsban, és már írtam, hogy nem túl jó a viszonyunk, még nem tudja, hogy jön az unoka, próbálom minél tovább húzni... bár szerintem a 7végén neki is elmondjuk, nehogy sértődés legyen, belőle.
Anyuék sajnos 60km-re laknak, de tuti, hogy még így is többet fog jönni hozzánk mint anyósom... bár lehet hogy nem tud majd annyit jönni amennyit szeretne, mert ott van az ő anyukája, és sajnos folyamatos ápolásra szorul. Pont mint egy picibaba.
Na de mindegy, majd kiderül minden időben.
Az előbb csináltam egy bolognait... tök jó lett, jól laktam nagyon.
Viki, ezek nem igazi pattanások, inkább olyan, mintha be lenne gyulladva a bőröm... piros foltos... és nagyon csúnya.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Hát én most anyunál lakom :? nem nagy öröm. Alig várom, hogy hazaköltözzem, és a biztos 60 km-es távban legyek. Akkor úgyse jön el meglátogatni. Eddig a 3 év alatt kétszer látogatott meg Kaposváron. De hogy ide nem hozom a gyermekem az tuti, anyu láncdohányos, és egyébként is állandóan takarítanom kell itt. Anyós lelkes, na de oda se megyünk. Ott is a higiénia :oops: hát izé, vannak gondok. Így megegyeztünk Zsoltival anyák jöhetnek, max egy napra ott alvás nincs (helyhiányra fogjuk, :D ) gyerek meg nem megy.

Bár én már most előre félek, hogy anyu majd szülés után eljön nekem megmondani a frankót. Asszem inkább magamra zárom a lakást. :?

zarja

Nem laktam anyunál, mi Budaörsön a panelban, ő a húgommal kettesben él egy 180nm-es házban 6000nm kerttel tőlünk 60km-re. Gondoltam, mivel meleg van, ott úgyis van medence, a nyár nagyobb részét nála tölteném. De a folytonos beszólogatások, meg a cseszegetés nekem már nem kell. Pl meddig alszom reggel, miért fekszem ilyen későn, szerinte vigyem logopédushoz a gyereket, mert én már másfél évesen folyékonyan beszéltem, ő meg csak egyszerű mondatokat használ, miért ezt eszi a gyerek, miért nem azt (töltött paprikát, amit utál! :roll: )
Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor én dolgoztam, ő meg mondta, hogy kiviszi a Lucát a kertbe. Balogh-apu véletlenül kiment valamiért és látja, hogy Luca a 1,5m mély medence szélén áll, ami nincs letakarva és ugrani készül. Anyám meg 3 méterre tőle locsol és közben telefonál. :evil: :x És még anyu engem cseszett le, hogy ő nincs ilyen neveletlen gyerekhez szokva, aki azt csinál, amit akar! :roll:

Na asszem felnőtt ember vagyok! Szóval ennél itthon is jobb. Én már kinőttem abból, hogy mindent anyuka mondjon meg nekem! Pont! :D

Ma elvitt apa vásárolni. Igaz, csak neki vettünk ruhákat, mert az aréna plázában nincs terhes cucc. De kaptam sushit. Meg vagyok veszve érte. Már kitapasztaltam, hogy van, ami főtt rákból készül, így nem tilos. De minden nap enném!!!!!! :oops:
Vendég

Jó a viszonyom anyukámmal szerencsére, bár szereti ő is mindig megmondani a frankót. Na azt nem annyira szeretem.
Anyós pajti 10 km-re lakik, de a múltkor már telefonon utasított hogy tüntessem el a tengerimalacomat. Nem másik szobába, végleg. Na persze. Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát. :twisted:
Beszéltem ma a dokimmal, pénteken lesz rendelés, úgyhogy mehetünk babanézőbe. Megkérdeztem a 13+0 kombinált tesztet is, azt mondta teljesen rendben van, úgyhogy megnyugodtam. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Húú, olyan sokat írtok egy nap, alig jutottam a végére, de nagyon élvezem, hogy nem vagyok egyedül a gondolataimmal és ti is kb ugyanazon mentek át amiken én :D

Ami a hisztit illeti én sosem voltam könnyű eset, így most "csak egy picit" romlott a helyzet :) A Kedves pedig, ha lehet még jobban viseli mint eddig, mondván, hogy Paszulyka ugrál anyu idegein :lol:

Anya segítségére én nagyon számítok. Már most teljesen elveszettnek érzem magam, tuti, hogy óránként fogom hívni valamilyen bagatell kérdéssel. Ő már gyakorlott nagymama (bátyámnak iker lányai vannak, már 2,5 évesek)! Anyósommal egész jól megvagyunk. Majdnem minden hétvégén náluk ebédelünk és mindig annyit főz, hogy a hét elején is van mit ennem. :D Az viszont biztos, hogy majd nagyon szeretne beleszólni mindenbe. Náluk első unoka lesz és már azt is kifejtette, hogy lányt szeretnének.

Korábban határozottan fiút szerettem volna, de mióta látom a tündéri unokahugaimat, nagyon örülnék akkor is ha leányzó lesz :)
A nevekről még nem döntöttünk, de nekem nagyon tetszik a Bendegúz, a Dávid, vagy a Dóra és az Anna (ez utóbbi tuti kilőve, mert az egyik unokahúgocskám Panna).

Na, megyek aludni, mert holnap kora reggel meló :cry:
zuzmooo

Csipike!

A Bergon babakocsik elég sokfélék, de az a tapasztalatom, hogy azok, aminek vázra lehet csatlakoztatni a hordozót, általában lapra csukhatók. :? Viszont a választásnál gondold át, milyenek felétek a terepviszonyok. Nálunk elég vackok az utak (ha véletlenül van járda, akkor az is bénán lerakott viakolor, vagy már a fele szétmállott), ezért nekünk fontos a nagy kerék, és olyan, ami lehetőleg fixálható, de bolygósítható is.

Azt elfelejtettem írni: én is 13. kerületi lány vagyok, pár éve lakom itt, „falun”. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Nekem mind a két tesómnak van picikéje, az egyik másfél éves fiú a másik 8 hónapos kislány úgyhogy én onnan nagyon sok mindent kapok. Egyedül a babakocsit kell megvenni, ha minden igaz, de azzal meg még ráérünk :) nem akarom elkapkodni.

Anyucikám sajnos 25 km-re lakik tőlünk, de remélem, hogy szülés után egy-két hétre ideköltözik, hogy tudjon nekem segíteni. Anyós sajnos csak két utcára lakik tőlünk, de nem bánnám, ha inkább ő lakna 25 km-re. Nagyon szeret beleszólni abba amihez neki semmi köze nincs... Már az esküvőbe meg a nászútba is bele akart szólni, akkor sikerült leszerelni, remélem majd most is sikerül...

Ma reggel is meglátogatott rókakoma. :cry: Ti hogy vagytok? Nekem már nagyon elegem van a rókázásból... :x Útálooooom... :cry:

Szép napot

Reni

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Reni: kezet foghatunk ma is...én is ölelgettem a wc-csészét egy jó negyed óráig...
Csajok! Ma megyünk uh-ra apával...már reggel mondta a kölöknek, hogy a nődoki közelít feléd a bökdösős bigyókával, akkor vágd magad nagy terpeszbe, és villants meg, hogy mid van :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Mi nagyon egy hullámhosszon vagyunk minden szempontból, pedig te több mint 4 héttel idősebb állapotos vagy mint én... Én már nagyon nem bánnám ha elmúlna...
Várjuk a képet az Uh-ról :lol:

Reni

bellerreni
Eger

Reni! Sajna az ígértek ellenére sem múltak el a rosszullétek a 12 héttel, most aszonták vagy a félidővel, amikor kb először érzem,h megmozdul a baba, vagy végig szarul leszek :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Hát reméljük a legjobbakat....
Uh-s kép? Majd ha apának lesz ideje beszkennelni.. :?

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Én még reménykedem, hogy elmúlik a 12. hét után... A kép bármikor jöhet, ha a párod majd ráér. Várjuk szeretettel :lol:

Reni

bellerreni
Eger

Jó reggelt!

Annyira élvezem, hogy lehűlt az idő! Végre tudtam aludni is - még mindig egy kicsit kókadt vagyok, de ehhez hozzá kell szoknom, attól tartok.
Sajnálom a hányósakat :( , nagy mázlim van, hogy ez a része engem szinte teljesen elkerült.

Már csak három napot dolgozom, aztán juhé, két hét szabadság!

Már vágom a centit :)

boruska

Csajok! Én most nagyon rosszul vagyok... A torkomban van a savam, folyton azon meditálok, hogy szaladjak vagy sem a wc-re. Ez a mai nem az én napot... És még de sokára lesz vége....

Boruska nagyon irigyellek. Biztos nekem is könnyebb lenne ha tudnám, hogy megyek szabira...

Reni

bellerreni
Eger

Sziasztok Csajszik! Hányósoknak részvétem. Engem csak az egésznapos hányinger üldöz, hányni még nem hánytam, de megmondom őszintén, nem is nagyon vágyom rá.
A szülők kérdésre visszatérve, nálunk anyukám és apósék is nyugdíjasok már, apukám sajnos régen meghalt.
A tesómnak volt 2 sikertelen terhessége, úgyhogy nincs babájuk, de szerencsére jól fogadta a hírt, örül neki, így majd ő is babázhat.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Reni!

Egyél sok szénhidrátot. A fehérje savat termel és hiába ajánlják a tejet, hosszabb távon nem jó. Ha ég a gyomrod, vegyél Nilacidot, vagy Maaloxot. Azt szabad szedni.
A cocculine-t próbáltátok már? Nekem segített!

Tegnap este Lucának ment a hasa. Ami azért nem jó, mert csak 5 napja hagytuk el az éjjeli pelust. Erre mondom apjának, hogy hozza fel a kocsiból a gyógyszereket, mert az még ott maradt.
Luca erre közölte, hogy igen, neki gyógyszer kell, mert ő beteg. Majd kért egy üveg vizet, nagyot kortyolt, de nem nyelte le. Rohant a WC-hez, ott eljátszotta, hogy öklendezik, majd kiköpte a vizet. Szerintetek vajon kit utánzott? :lol: :lol: Szétröhögtem magam. Még egy kétéves gyerek is kifigurázza a rosszullétemet! :lol: :lol:
Vendég

Toxo: na az ürülékről annyit, hogy én napi szinte takaritom a kutyakakit, mert a fűre nem nagyon akar menni a kutyusnak…akkor ez elég gáz…mostmár mindenképpen kérem a szűrést, ha nem lenne automatikus..

Csipike, 240eFt egy kiságyért? Hát abban biztos jobban alszik…
8) Én még nem nézelődök, majd a harmadik harmadban.

Edit, ez lesz neked az első genetikai UH-d? VAgy ha már volt, akkor most miért kell megint UH?
lara

Nóri! Ennék én ha bírnék, de még inni se nagyon bírok... Minden rögtön felkavarja a gyomrom és rá sem bírok nézni. Nem bírnék letuszkolni most semmit a torkomon... :cry: Ilyenkor a pihenés szokott segíteni ami most sajnos nem megoldható úgyhogy kínlódok még 7 órát amig hazamehetek... :cry: Utána mennem kellene még köszönteni a barátnőmet, mert ő Krisztina, de lehet, hogy lemondom. remélem meg fogja érteni...

Reni

bellerreni
Eger

Lara!

Nézegessél csak a 2. harmadban, mert a barátnőm is a 30. hétnél kezdett mindennek utánajárni és a bútor, meg a babakocsi nem jött meg a gyerek születésére! :shock:
Legalább annyira, hogy megkérdezed, hogy mennyi szállítási idővel vállalják azt, ami tetszik... :lol:
Vendég

Reni!
Háztartási keksz?
Vendég

Azt majd esetleg megpóbálom, de sajnos majd csak ebédidőben tudok innen megszabadulni, hogy vehessek. Addig is van még 3 év fél óra... Uhh... De lassan meny az idő...Áááááá :cry: :cry: :cry: Haza akarok menni.... Nagyon nyűgös meg hisztis vagyok ilyenkor... Nem is fárasztalak benneteket a bajommal...

Puszi

Reni

bellerreni
Eger

Köszönöm a tippet Nóri! Sok sok puszi érte...

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Kakti, nálunk az utak jók, tehát a kerék ilyen szempontból nem lényeges, viszont a tapasztalataim szerint az esernyőre összecsukható praktikusabb. Mi elég sokat butazunk így nálunk fő szempont,h gyorsan nyiható/csukható valamint könnyű legyen.

Te melyik részén laktál ? Én Angyalföldön.

Hányás: nálam az az érdekes, hogy most jelentkezik erősebben :( , bár szerencsémre még nem hánytam ( utálom azt az érzést)

Lara, azért is érdemes már most nézelődni, érdeklődni, mert december/január környékén a szállítások akadoznak. Arról nem is beszélve, h sok cégnél 4-6 hét a szállítási idő.

Kép
csipike09

Sziasztok
Nekem szerencsére "csak" ingerem van a hányásra, de az rohamokban tör rám. Eddig még elkerültem a porcelán csészét :) A dokim MagneB6-ot ajánlott, de nem vált be, viszont a jeges víz nagyon jó szokott lenni. A másik, hogy mindig van a zsebemben néhány apró cukorka és ha kezdődik a rosszullét, bekapok egyet.

Már csak ezt a napot kell túlélnem és délután mehetünk UH-ra! :D Ha csak rágondolok görcsbe rándul a gyomrom és vigyorgok mint a tejbetök :lol:
Igaz hogy még csak 10 hetes, de nagyon szeretném már látni Paszulymanót! Sajnos nincs korábbi UH képünk, ugyhogy a mait mindenképp megszerzem (viszek pendrive-ot, CD-t, még fényképezőt is ha kell :D)
zuzmooo

reni, nyugodtan panaszkodj, mindenkinek van ilyen napja!

én meg olyan lusta vagyok, hogy nem bírok belekezdeni a feladatamba :(

boruska

Nóri, Csipike, az igazság az, hogy én azért vagyok ilyen laza, mert lévén 3.baba, gyakorlatilag mindenünk megvan, bármilyen nemű is lesz.
Egy új babakocsira gyúrok, de másra nem. Babaruhák is vannak, fiú/lány, 1 hétig használtak (mert kinőtték), úgyhogy ha így nézzük, én már be vagyok vásárolva 8)
Jó, persze azért új babaruhákat csak fogok már venni!!! De hogy fiúsat vagy lányosat, azt nem tudom, mert nálunk a születésnél fog kiderülni a neme, a tervek szerint. Veszek sárgát, az unisex.

Zuzmoo, én is holnap megyek UH-ra :D Te is genetikaira jössz?
lara

Zuzmoo, ja most nézem, hogy te MA mész az UH-ra! juuuuuj, de jó neked!!!!!!!!!!
lara

Lara, de jó neked. Nekem is ő a 3. baba, csak nálunk nagyon nagy a korkülönbség és én annó mindent elajándékoztam.

Nem akarjátok tudni előre a nemét, hogy csak a szülésnél derül ki?

Én nem bírnék addig várni. Remélem a 18-20 heti genetikai Uh-n megmutatja magát :wink:

Zuzmoo, várjuk a híreket és képet :D

Kép
csipike09

Csipike, nem akarjuk tudni, sőt kérni fogom a dokit, hogy el ne szólja magát. Az igazság az, hogy fogalmam sincs, hogy fiúnak vagy lánynak örülnék jobban, mert mivel mindkettő van már itthon, igy tudom, hogy mi a különbség a nemek között(na nem ránézésre gondoltam :) ).
Igy ha lány lesz akkor azért lesz jó, ha fiú lesz akkor meg azért.
És szerintem tök jó lesz, hogy majd ott abban a pillanatban tudom majd ezt meg, amikor kibújik 8)

A két nagyobbnál tudtuk előre a nemét, főleg a másodiknál, mivel az első lány, igy nagyon fiút szerettünk volna. Hát sosem felejtem el azt a boldogságot, amikor a 20 hetes UH-n mondta a doki, hogy fiú..
lara

Én meg annyira lányt szeretnék - egy kicsit csalódott is voltam, amikor kukackezdeményt látott a doki ....

boruska

Lara, nálam pont fordítva van :D . Az első fiú és utána jött a lányom. De én most is kislányt szeretnék...apának mondjuk mindegy, neki ő lesz az első baba

Kép
csipike09

csipike: én is angyalföldi vagyok
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.07.07 20:18-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Én ma egész jól érzem magam. Végre aludtam egy jót, biztos az időjárásnak köszönhetem én is.

Szülők: Nálunk Zsolti részéről meghalt mindkét szülő, az apukája épp az esküvőnk előtt két héttel :? Az én szüleim meg elváltak, az apukám süket, és nem nagyon megy neki a babázás, szóval rá nem számíthatok, anyukámnak tudnék örülni, de ő 200 km-el odébb lakik, elég sokat melózik, ráadásul itt altatni sem tudom, mert egyelőre ebben a garzonban még a gyereket sem tudom, hogy hová fogom tenni...

Rosszullét: nálam szerencsére a napközbeniek elmúltak. Fáradékonyság az van, meg savas torok is sajni, de csak délután és este. Legújabban a Rennie segít. De azt vettem észre, az a jó, ha váltogatom a módszereket (Rennie, háztartási keksz, kaukázusi kefír).

Kép
zsizell

Csajok! Nézzétek mit találtam:

http://portal.szuleteshete.hu/testi-fol ... rz-hanyas-

Kicsit hosszú, de szerintem érdemes elolvasni... Bár nem tudom igaz lehet-e de most nagyon megnyugodtam és a cukokra is jót tett. nem tudom ki mondta, de köszönöm :wink: :lol:

Reni

bellerreni
Eger

Sziasztok!!!

Sajnálom akik még most is hányogatnak.. Remélem engem mostmár végleg elkerül és most már titeket is békén hagy.
Nekem már csak a szédülgetés van, meg a cukor esés.. Ugyhogy mostmár tudom, hogy hogyha elkezdem magam rosszúl lenni akkor 4körül van a cukrom../ami egyébként még halál jó lenne, de én mégis azonnal rosszúl vagyok/ ugyhogy gyors szénhidrát bevitel és már rendeződtem is.. :lol: Pocak égésre én kitartok a rennie-nél.
Én még nem nézegetek dolgokat, meg várom la. a 12.heti UH-ot. Ami most lesz pénteken este 18.45-kor!!! Végre. Én is kicsit tartok tőle, de azt is remélem, hogy mindenkinek rendben lesz minden a babájával!!!
Van valaki aki kívánós esetleg??? Mert nálam még mindig inkább az van, hogy semmit sem ennék, mint az, hogy mindent... :lol:

Kép
Kép
ronci

ronci: nem a mindent evés, de a bizonyos ételek megkívánása megvan nekem. Illetve inkább ízek. Én például nagyon édesszájú vagyok alapból, de most inkább az jöhet, ami sós és savanyú: natúr joghurt, kovászos uborka, káposzta, stb. (kár, hogy néha fáj tőle a gyomrom)

boruska

lányok, nem kéne egy ilyen táblázatot csinálni - más helyeken láttam, csak nem tudom hogy kell - valaki?

boruska

Boruska a kovászos uborka és a káposzta az tipikusan fiús étel... Nekem mamám nagyon sokat mesél a népi megfigyelésekről, így próbáljuk kitalálni, hogy fiam vagy lányom lesz-e... :lol:

Ronci! Én ha éppen jó formámban vagyok és nincs hányinger meg hányás akkor nagyon kívánós tudok lenni és rengeteget is eszem. Mostanában a levesek jönnek be... De ilyen napokon mint a mai képes vagyok semmit sem enni. Ha hazamegyek és lepihenek egy óra után bírok csak enni. Annyi az egész napi kajám :cry: De nem baj, azt mondják, hogy a pici úgyis elveszi tőlem ami neki kell úgyhogy nem bánom. Az energiám igaz, hogy kevesebb, de a szülési még ráérek felerösödni :wink:

Reni

bellerreni
Eger

Ronci, én is pénteken megyek UH-ra, bár még nem a 12. heti. Naaagyon izgulok én is.
Kívánni néha megkívánok dolgokat, de akkor ölni tudnék érte. Nyaralás alatt például nem kapott a nagyfiam nekem kakaós csigát, hát azt hittem ott a világ vége. Amúgy a sós, savanyú dolgokat részesítem én is előnyben.

Boruska, Nóri már csinált táblát az elején, csak akkor sajnos még nagyon sokan potyogtak ki közülünk, ezért egy időre felfüggesztette.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!
A hányósokat én is sajnálom, én ugye még nem hánytam, de fogok. Legalábbis Kristóffal úgy alakult, hogy a 28. hét környékén egyik reggelre a gyerek felnyomta a gyomromat a mellem helyére (elvileg akkor fordult be) és hét héten át ott maradt. Nah, az kegyetlen volt. Ettem volna, de nem volt hely bent. Általában már az ebédlő asztaltól rohantam a mosdóba, ha a gyerek aktívabban rúgott, akkor már kaja közben rohantam és kezdtem elölről az evést. Egy hét múlva megérkezett a gyomorégés is, refluxos lettem. Konkrétan egyáltalán nem zárt a gyomrom, félig ülve aludtam, mert ha feküdtem, akkor reggelre fájt a fogam és a nyelőcsövem, olyan szinten vissza folyt a gyomorsav. A végére lett a jó kis torokgyuszim is miatta. Rengeteget hánytam és csudi jó volt savat hányni. :cry: :cry:
Viszont 35 hetesen egyik reggel kipattantam az ágyból, lehajoltam, hogy összehajtogassam a takarót és akkor tűnt fel, hogy nem jön vissza semmi. Megfogtam a pocimat és éreztem, hogy valami furcsa. Megnéztem tükörben és kiderült, hogy lejjebb került a gyerek, ezután már soha nem volt gondom a gyomorégéssel.
Viszont kijött az aranyerem! :o :o
A midwife azt mondta, hogy az ok egyszerű: a gyerekem az akkor már több, mint három kilójával teljesen beilleszkedett a medencémbe és szépen nyom ott mindent, amit nyomni lehet, a súly miatt jött ki az aranyér. Rájöttem, hogy az aranyér rosszabb, mint a hányás, mert amiatt nem sírtam, emiatt viszont bőgtem minden nap, annyira fájt. De sebaj, aztán megszültem és vége lett. :lol: :lol: :lol:

Szülők: én szeretem a szüleimet is és Feri szüleit is. Sajnos mindkét család messze van, vagyis mi vagyunk tőlük messze. De már nagyon várom azt a négy hónapot, amíg otthon leszünk velük.

Kívánósság: én csak annyira vagyok kívánós, amennyire nem-terhesen. Nekem egész életemben vannak olyan pillanataim, hogy "úgy ennék valamit", de annak ellenére, hogy 100 féle dolog van otthon egyik sem szimpatikus. Illetve beugrik, hogy nekem mandulás süti kell, vagy gyros, akkor nekem az kell és úgy szervezem a napomat, hogy arra járjak és vegyek egyet. Az is jellemző, hogy rákattanok valamire és azon élek 1-2 hétig. Idén nyáron ilyen volt a dinnye, utána a zöldsaláta, most már három hete őszibarack korszakom van, minden másnap megyek venni egy fél táskányi őszibarackot és az a vacsorám. Illetve amióta szombaton ettem a kínaiban bambuszos-gombás csirkét, azóta azt is ennék állandóan, a héten még egyszer bevállalom, de elszállni nem akarok a gyorskajával.
Az étvágyam normális, 10-11 körül reggelizek, addigra már jól eszek, 2-3 körül van az ebéd, a vacsi gyümölcs.
A súlyom még mindig nem szárnyal, a múltkor már feljött fél kiló, azután visszamentem a kiindulóra, most megint alatta vagyok 30 dkg-mal, ami nem sok, de furcsa ahhoz képest, hogy én baba nélkül is inkább 63-63,5 között vagyok, alatta nem szoktam lenni, főleg nem 12. hetes terhesen. Kristóffal a terhességem ezen hetében már 71 kg voltam. Igaz, akkor 65-ről indítottam, de így is durva volt 6 kg plusz. :oops: :oops: :oops:
Viszont úgy érzem, hogy puhány lettem. Löttyedtebb a combom és a fenekem, a derekam eltűnőben, kicsit mintha úszógumis is lennék. De az is lehet, hogy beképzelem, mert reggelente még nincs háj, estére már látom. :roll: :roll: :lol: :lol:

Kelengye vásárlás: már írtam, hogy én csak egy ágyat szeretnék Kristófnak, a kicsi kapja az övét, a kicsinek akarok egy Adamo hintát, illetve egy hordozó kendőt. Ha lány lesz, akkor néhány lányos ruhát, de Kristófnak anno én direkt sok semleges színű rugit, bodyt vettem, sok fehér van, bézs, sárga, piros.
Viszont van egy nagy gondom ezzel az ágyvásárlással. Nem tudom, hogy hogyan viszünk haza áprilisban két ágyat, plusz az összes napi cuccunkat, amikor négy hónapra hazaköltözünk. :?:
Fogalmam sincs.
Úgyhogy most vagy az lesz, hogy mégis kiságyat veszek használtan, valami nagyon olcsót és nagyon egyszerűt és azt itt hagyjuk, csak a már meglévő jobbikat visszük, Kristóf pedig otthon kap ágyat, vagy az lesz, hogy nem veszünk és vagy Kristóf, vagy a pici velünk fog aludni másfél-két hónapig.
Tényleg nem tudom hogy csináljuk, hogy ne az ablakon szórjuk ki a pénzt és mégis jó legyen.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?