Új privát üzeneted érkezett!

Szeretem az augusztust... ilyenkor már jön a tavasz... ma is már 18 fok van :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gratulálok az újonnan született babákhoz!
Olyan babaeső van itt, az ember már alig győzi kapkodni a fejét.
És még csak harmadika!!

:)

Kata: hát nem volt hosszú ez a tél nálatok... Emlékszem még, amikor mindenki a tengerben fürdős képeidre irigykedett, mi meg fagyoskodtunk. Most pedig már újra jön a tavasz. De jó! :) :) :) (Mi még azért nem érezzük a tél közeledtét....)

Irdab
Zora gyönyörű! Én is akarok ilyet!

Kriszti
az én babám (méhem?) is csinálja mostanában, és én sem tudom, mi lehet. De mástól is hallottam, nem hiszem, hogy kóros.

Kép
bikmakk

Kép
Milagros az ágyában :wink:
Vendég

Kép
Kicsit letettük...
Kép
A hangot képzeljétek hozzá.... :oops: :cry: :wink:
Kép
A kedvenc takaróban...apánál...
Vendég

Kriszti, Bikmakk,
Ilyen remegésfélém nekem is volt, mostanában viszont már nincsen. Egy ideig nagyon gyakori volt a csuklás is, és érdekes módon mostanában az sincsen.

Kata,
köszi a táblázatot. Érzem a nyomást, hogy én vagyok a 2in1 tábla tetején :D Mili egyébként nagyon cuki!

Irdab,
Nagyon édi Zora :)

Linácska,
Remélem, Lili füle jobban van.

Cscsi,
nagyon eltűntél! remélem, minden OK :)

Tündi,
háááát, nem hiszem, hogy Ábel harmadikai gyerek lesz. Most már nagyon bele kellene ahhoz húznia. Azért reménykedem még az esti hidegfrontban, hátha hátha...

Piroska,
hidegfrontra fel ti is!!!

Adri

Kép
Kép
flake76

Kata,
beírod nekem, hogy a név Ábel Zsombor lesz? Már annyiszor akartam írni, és mindig elfelejtem.

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Nekifutok másodszor, az előbb abba kellett hagynom, mert Apa hazajött a munkából :lol:

Szóval voltam ma dokinál. Minden ok, Marci buksija még mindig lent van, de a feje még nem illeszkedett be. A méhszájam teljesen zárt. A doki azt mondta, hogy a héten nem várható Marci-baba születése, legközelebb jövőhéten kell mennem hozzá. A strepto leletem negatív lett, kicsit vashiányom van, úgyhogy feltupíroztuk a vas adagomat a duplájára.
Megkérdeztem a szülésindítást is: én ugye 25-re vagyok kiírva, ha 31-ig nem születik meg a baba, akkor 1-én be kell feküdni a kórházba megfigyelésre, és legkésőbb szept 8-án indítanak.

Ilyen remegésszerű nekem is szokott lenni, néha kicsit ijesztő, de nagyon rövid ideig tart és utána már megint rendesen mocorog a baba :lol: :lol:

Tündi: én sem voltam nagy ivó, de nekem is voltak vese gondjaim és akkor elkezdtem nagyon megnövelni a bevitt folyadékmennnyiséget. A titok, hogy minden nap egy kicsit kell növelni, mondjuk egy pohárral. Aztán ha elérted a kívánt mennyiséget, és tartod is egy ideig, akkor egy idő után már figyelni sem kell, mert a szervezeted hozzászokik és szomjas leszel :lol:

Irdab: de jó, hogy már otthon vagytok!!!
Bár nekem még nincs tapasztalatom én inkább a 3 órás rendszerhez szeretném szoktatni Marcit. Nyilván csak akkor ha ennek nem lesz akadálya, de nekünk is könnyebség lesz, ha van napirendünk és ahhoz tudjuk tartani magunkat...

Bea

Kép

Kép
dbea

Irdab:nagyon szép Zora :D :D
Nagyon rendes kislányod van,hogy végig aludta az éjszakát.
Te hogy vagy?

Kata:Mili is gyönyörű!!!!

Flake, Piroska:elvileg ti jöttök,de majd kiderül,hogy a picik úgy gondolják e. :?
Vendég

[quote="flake76"]S írta:flake76ziasztok!
Gyors bekukk, nálunk semmi újdonság. Borzasztóan nyűgös vagyok, és elegem van már mindenből és mindenkiből. Mivel ma lenne a D-day, az ismerősök már nem hagynak békén, hogy na mi van már. A meleg kikészít engem is. Nagyon szeretném, ha megindulna most már a szülés...

Adri, aranyos vagy, hogy hiányolsz :) Amikor ezt olvastam, annyira magamra ismertem, ezért is nem akartam itt nyűglődni.
Engem apám készít ki, hetekig nem beszélünk,most meg minden nap hív. Mondom neki, apa úgy is hívlak, ha van valami, ne kérdezd meg minden nap, hogy egyben vagyok -e. De másnap megint hív :twisted:

Nagyon szépek a babák, úgy szeretek ilyen fotókat nézni, tegyetek fel minél többször!!!!!!!!!!!
Vendég

Sissi,
ne keseríts el, én szülni akarok :!: :shock: :!: :!: :lol:

Adri

Kép
Kép
flake76

Irdab,Kata
Nagyon gyönyörűek a Bébik!
Kérünk még és még és még :D:D:D

Kép
noki&potyi

Szép estét mindenkinek!

Utoljára jelentkezem be mert holnap reggel 7-re a kórházban kell lennem! Innentől apa értesít majd benneteket, illetve én majd küldök Tündinek sms-t ha szülünk.

Megvizsgált a doki:
Az orvos úgy megtúrt 3 ujjal hogy majdnem bekakiltam:!:
Méhszájam zárt és kemény mint a beton, indoklás: még nem érett meg biológiailag, valaki a 30 valahányadik héten szül valaki a 42. héten, én nem fogok mert nem hagyják bent addig.
Szülni doki tipp szerint még szerda délben sem fogunk, ő addig van utána átad a helyettesítőnek akivel holnap találkozni is fogok.
Hajnus feje már teljesen lent van csak a méhszájamnak kéne nyitódnia ezért kellemetlen fájásaim vannak, amire vettem egy kád forró ülőfürdőt az jó is volt és ittam 1 pohár vörösbort.
A Ctg-m jó volt és a kórházban is fognak napi 2x ctg-zni.
Indítani nem akar az orvos mert valószínű hogy császár lenne a vége mivel nem tágulnék rendesen. De lehet hogy így is az lesz.

Na ennyit rólam...

Nagyon szépek a babák, remélem az enyém is ilyen szép lesz!

Flake76: kitartást!

És a többieknek is!
Vendég

Piroska,
kitartást neked!!! Reméljük Hajnus is úgy gondolja, hogy nem szeretne sok időt kórházban tölteni.

Most már olyan kíváncsi vagyok, hogy az én méhszájam hogy áll, nekem 35 hetesen nézték utoljára.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: kívánom hogy nyitva legyen legalább i ujjnyira vagy legalább fel legyen puhulva!
Vendég

Adri,Kata,gyünyörűek a csajok! :)

Adri,sztem szoptass úgy ahogy neked és Zorának jó!!!Én anno igény szerint szoptattam,most is úgy szeretnék..Általában nem telt el 3 óra,csak olyan 2,5,de nálunk egy szopi kb 10percig tartott,nagyon hamar teleette magát.Büfcsike csak jóval később volt.

Cscsi,gyere nyugodtan mégha csak "nyűglődnél"-is,ahogy te írtad...de sztem ez a végén már természetes.Nekem még van kis időm,de látod én is megkezdtem a nyafogást :wink:

Piroska,kitartás a kórházi napokhoz!!Reméljük Hajnus meggondolja magát és hamar kibújik :) Várni fogom az sms-t,és tudósítok itt a csajoknak,de szülés előtt is írhatsz ám,ha unatkozol :)

Dbea,jó ötlet,hogy mindennap egy kicsivel többet inni :) Rajta leszek :wink:

Kata,hajrá tavasz! :) Nem sokáig volt tél,vagy ilyen gyorsan eltelet az idő? :roll:
A hangot hozzáképzeltem a gyönyörűséges Milihez :)

Lina,nekem a 33+4-en csináltak vizsgálatot,azóta nem.Nem tudom nálam mi lehet a helyzet,de nem is tudom,hogy lényeg-e a császi miatt :roll:

Kép
Kép
tundi24

Piroska:drukkolok,hogy Hajnus meginduljon magától és ne kelljen olyan sokat kórházban lenned.
Vendég

Irdab, a szoptatásnál azt mondják jó, ha betartod a 3 órát, mert kevésbé lesz hasfájós a baba. A mi gyerekorvosunk nagyon vonalas, ő a 3 órás etetés mellett kardoskodott, tartottam is hozzá magam, illetve nekünk az elhúzódó sárgaság miatt 3 óránként kelteni kellett mindenképp, hogy egyen, de a köv. gyerkőcnél nem szeretném nézni az órát. És a szoptatások utáni méricskélést is szeretném kihagyni, mert annyira stresszes volt neki is és nekünk is... mikor jól megnyugodott volna szopi után, jött a mérlegelés... Szóval nem hiszem hogy tartani fogjuk ezeket a "szabályokat". Első gyereknél tényleg nagyon nehéz, az ember mindent tökéletesen akar csinálni, de legjobb, ha saját magadra hallgatsz. Ami hozzád közelebb áll mentalitásban, azt tedd, mert akkor leszel nyugodt, és a baba is.:)
Ja, és annak ellenére, hogy 3 óránként szoptattam, nagyon hasfájós volt! Tehát nem volt igaz, hogy attól fáj a hasa, ha igény szerint szopik.

Kép
Kép
Kép
oui

Hali!

Irdab,
szenzációsak ezek az alvós képek! :D

Kata,
Milagros egy tündér! :D

Igény szerinti szopi:
nekem mindhárom igény szerint szopizott, és egyik sem volt hasfájós egy pillanatig sem. Egyszer már írtam, hogy a lányom 2 óránként egy-egy órát szopizott, azaz egy óra evés, egy óra pihi. Ő nem bírta volna ki a három órát, az biztos. És minthogy az én anyagcserém is gyors, és én sem bírok ki három órát (este kétszer vacsizok, utoljára 10 körül, hogy el tudjak aludni, és ne legyek éhes), ezért ugyanígy nem várom el a gyerekemtől, hogy a sokkal kisebb gyomrával, a nem létező időérzékével kibírjon ennyit, csak azért, mert XY doki úgy véli, hogy minden gyerek egyformán, órára kell, hogy működjön, és ugyanannyi időközönként kell, hogy éhes legyen. Arról nem is beszélve, hogy kialakulhat egy ördögi kör: éhes, még nem adok neki, kifárad a sírástól, etetéskor emiatt kevesebbet tud enni, hamarabb lesz éhes, többet sír, még jobban kifárad, még kevesebbet tud enni, a mell elkezd keveset termelni, mert azt hiszi, nem kell annyi tej, a baba nem gyarapszik megfelelően, a doki felírja a tápszert...
A második gyerekem a sárgasága elmúltával magától evett három óránként 5-5 percig.
A barátnőm gyereke két hós korától négyszer evett mindössze egy nap, négy óránként, éjjel meg átaludt 12 órát. Még a védőnő is csodálkozott.
Ezzel csak azt akartam leírni, hogy minden gyerek más, mindnek mások az igényei, azt kell kitapasztalni.
Ja, a másodikat én ébresztgettem éjszaka az elején, három óránként szigorúan, és fél órát szoptattam a tarkóját vakargatva, hogy ne aludjon el, ugyanis elég sárgácska volt, és aluszékony, nehezen is nyerte vissza a születési súlyát.
Még egy adalék, a Schöpf-Méreiben, ami egy kimondottan konzervatív kórház, azt javasolták, hogy az első hat hétben 10-12 alkalommal szoptassunk egy nap, és csak utána ritkuljon a szopik száma.
Utolsó adalék: három és hat hetesen, illetve három és hat hósan vannak fejlődési ugrások a babáknál, amikor hirtelen többet akarnak enni. Ilyenkor, ha órára etet az ember, a tejtermelés nem tudja követni a megnövekedett igényt, és újra a tápszerhez jutunk.
Szóval szerintem aki szeretne sokáig szoptatni, annak sokkal jobb az igény szerinti szoptatás.
Persze ismerek olyat is, akinek a tápszer kényelmesebb volt, mert a munkája miatt rá kellett hagynia a babát másra időnként, ez is teljesen érthető, hogy ő inkább azt választotta, és keveset szoptatott.
Mindenki tegyen úgy, ahogy a babájának és neki a legjobb, és figyelje a baba jelzéseit, hiszen senki sem ismerheti úgy, mint ő! És ha mégsem megy a szopi, akkor lehet segítséget kérni szoptatási tanácsadóktól, és ha még úgysem megy, akkor sincs itt a világvége, a tápszeres gyerekek is ugyanolyan szépen felnőnek! A lényeg, hogy az anyuka nyugodt legyen, és fogadja el, hogy ő a legjobbat adja a babának, amit tud.

Linácska,
jaj, ez a Lilifül téma olyan rosszul hangzik! :( Jobbulást a kicsi lánynak!

Piroska,
drukk, hogy ne kelljen sok időt a kórházban töltened!

Mindenkinek drukk a szüléshez, aki akar! Pont azt néztem, hogy most már majdnem minden baba megszülethet, pár nap múlva már egyik sem lesz koraszülött! :D

Nekem anyum kiadta, hogy legkorábban pénteken szülhetek (ő vigyáz közben a gyerekekre), mert addig minden nap van valami elintéznivalója. Hát, jelenleg nem is tűnik úgy, hogy mostanában beindulna valami, de bevallom, ezt most egy kegyelmi állapotnak élem meg, jóslóm alig, egész jól vagyok, csak a meleget bírom nehezen (a lábaim mint egy mammutéi). Szóval jó lenne még ellébecolni így pár napig. :)

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Judi79: Igy utolag is GRATULALOK a kis fiadhoz! :)

Piroska: Remelem, hogy minden rendben lesz es teljesen normalis uton tudod majd megszulni Hajnus pont ugy ahogy azt szeretned.

Linacska: Jobbulast Lilinek. Amikor annyi idos voltam mint o nekem is nagyon sok gondom volt a fulemmel, azota is emlekszem mennyire tud fajni. Buszke lehetsz, hogy ennyire jol viseli! :)

Oui: En mindig szivesen olvasom a szulestorteneteket, meg akkoris ha eppen nem arrol szolnak, hogy mennyire egyszeru meg konnyu volt az egesz. Jo volt olvasni a te tortenetedet is, koszi, hogy megosztottad velunk.

Sissi: Drukkolok, hogy Ati elerje a 3000grammot! Biztos sikerulni fog!

Tundi: A neveloapam se volt nagyivo nagyon sokaig... Folyton fajt a feje. Neha annyira, hogy mar semmi sem hasznalt. Meg MRI vizsgalatra is elkuldtek, vegul az egyik doki vegre megkerdezte tole, hogy mennyit iszik altalaban. A valasz: a napi KV adagot, meg meg talan 1-2 pohar vizet. Na a doki rogton mondta, hogy akkor ha lehet legalabb 2 liter vizet igyon meg a KV melle. Azota nem volt olyan fejfajasa. Persze fajt neki, de olyan hevesen es olyan sokaig tarto egyaltalan nem volt, sot a vernyomasa is normalizalodott valemelyest ami azelott nagyon alacsony volt szinte folyamatosan.
Szoval szerintem ha tudod probalj meg tenyleg tobbet inni, bajod nem lehet belole az biztos. Segiteni fogja az emesztesi problemaidat is szerintem. :)

En ma voltam NST-n. Megint minden teljesen rendben volt. Szerdan kell mennem legkozelebb. Kivancsi lennek, hogy a mehszaj vajon hogy all nalunk... Engem meg egyszer sem vizsgalt meg a doki emiatt, pedig lehet nem artana tudni, hogy mire szamitsunk.

Zsizsa: Annyira orulok, hogy leirtad ezt a szoptatos dolgot. En magamtol is ugy gondoltam, hogy igenyszerint szeretnem majd szoptatni a picit, de most megerositettel az elhatarozasomban. :) Koszonom! :)

Irdab,Earhart: Edesek a pici lanyok. Annyira jo latni ezeket a kepeket. Meg veluk se nagyon tudok betelni, mi lesz ha mar megszuletik az en kislanyom is? :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Szép napot mindenkinek!

Kitartást mindenkinek!

Kenderike
Livi megtaníthatná Villőnek is a jóságot! :lol: :lol: :lol: :wink:

Eda
Köszi a képet Matyiról!

Jimbone
És te hogy vagy?

Linácska
Jobbulást Lilinek!

Sissi
Ati szépen nő :lol: :lol: :lol: :lol:

Kandi
Nagy ölelés nektek!
Sírjatok nyugodtan... sokszor megkönnyebbül utána az ember...

Irdab
Zora nagyon aranyos a pufi pofijával :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi 3 óránként eszünk..igaz, mi tápszerezünk...

Kata
Ha jön a tavasz, akkor nagyokat sétálhattok Milivel! :lol:

Piroska
Drukkolunk!
Várjuk apa jelentkezését!

Zsizsa
Te még mindig az otthonszülés mellett vagy, vagy valamelyik kórházban fogsz szülni?
Vendég

Jó reggelt neketek!

Köszönöm a megnyugtatásokat a magzat mozgásával kapcsolatban, de mielőtt elolvastam volna a hozzászólásokat elmentünk és megnézetük a korházban. Csináltal ctg az jó lett, megvizsgáltak a méhszáj zárt, és kemény :( nem valószínű, hogy a héten beindul a szülés.Volt ultrahang amin kicsit kiakadtam, tök más adatokat mértek mint másfél hete, kisebbeket. Most olyan 3300 g-ra becsülték, a múltkor meg már 3600 g-ra.Nem tudom, hogy ez, hogy lehet, de gondolom valamelyik doki megint elmérte
:evil: A múltkor a bpd:96mm, most 95 mm,
tad:115mm most 102mm
ac: 348mm most 333 mm
fl: 73mm most 75 mm
a lepény 2. fokban érett. Nem hiszem, hogy másfél hét alatt csak a lába nőtt, a többi része pedig összement. Más doki nézte más gépen.

Kép
krisztina25

A szoptatási időközökkel kapcsolatban még annyit, hogy ahogy elmúlt a sárgaság, én sem néztem az órát, mikor eszik, és 2,5 éves koráig szoptattam.:) Nem volt "nyunyorkája", plüssmackója, hanem én voltam az. Sok mindent kipróbáltam, hogy más dolog is meg tudja nyugtatni, de minden gyerkőc más, nálunk én voltam a kedvenc nyugtató plüssállat. Meg a cici:).
Védőnői tanácsra fejtem is az elején, nagyon sok volt a tej talán pont ezért is, és szerencsére egyszer sem gyulladt be a mellem, lehet ez is a fejés miatt. Barátnőm nem fejt egy percet sem, beállt neki a kellő mennyiség, viszont 1-2-szer volt mellgyulladása. Persze lehet hogy az egész genetika.
Az Istvánban (ez mondjuk "bababarát kórház") is azt mondták, hogy nem kell nézni az órát szoptatáskor.

Irdab, Zora nagyon hasonlít rád:). És szép nagy babának tűnik, gondolom azért mert olyan sokáig egyben voltatok, szépen megnőtt a pocakodban!

Orew, én már bátrabb vagyok születéstörténet olvasásban, mint az első gyerkőc előtt... de akkor elolvastam 1-2-t a magazinok hátuljában még a várandósságom elején, pont elég is volt, azóta ki sem nyitom hátul a kismama-újságokat:).

Linácska, nem lehet könnyű a fül-probléma... drukkolok hogy eltalálják az antibiotikumot.

Kép
Kép
Kép
oui

Jó reggelt!

Remélem máshol is van egy kis hüs,nem csak nálunk.Olyan jól esik :) Ma dél körül megyek a védőnőhöz,addig meg sütök pár palacsintát a gulyásleves mellé.

Krisztina,sztem hagyd a mérteket a csudába!!!Ahány doki,és gép annyi féle eredményt fogsz kapni!!Nyugi biztosan minden rendben van a babáddal!!!!És ne stresszelj,mert azt a baba is megérzi ám.

Ágota,miért mondod,hogy Bömbikének kellene egy kis jóság?Olyan kis tünemény :)

Orew,öntöm magamba az innivalót! :)

Ja,akik az Istvánban fognak szülni...az augusztusi kismama újságban benne van a kórház bemutatása...

Kép
Kép
tundi24

Merre vagytok csajok?Én kisütöttem a palcsintákat.Most kis pihi,aztán zuhi és mehetek a védőnőhöz.

Kép
Kép
tundi24

piroska:
Szurkolok neked a korhazi napokhoz!

irdab:
Timi nalunk a sargasaga miatt es mert rosszul szopizott az elejen nappal 3, ejjel 4 orankent evett. Orvos tanacsolta, meg vedono anno nekem... En minden etetes utan mertem es amikor elerte az aznapi kello mennyiseget a kaja adagja, akkor mar nem koltogettem ejjel, ez kb 3-4 hetesen volt. En talan rossz pelda vagyok, mert Timi 5 hetesen kezdett el normalisan szopizni, de gyakorlatilag csak 8 hosan kezdtem el igeny szerint szopiztatni, addig en kezdemenyeztem az esetek nagy reszeben az etetest, sokszor koltogettem, mert akarmikor probaltam volna errol atterni mindig megallapitottam, hogy nem kel fel az ehsegre, inkabb alszik... Meg fejtem is minden etetes utan 8 honapig, tehat ez is kozrejatszott szerintem abban, hogy a tej mennyisegevel nekem nem volt soha gond amikor nott az igenye. Olyankor kevesebbet fejtem egy darabig, igy a tejtesonak is kevesebb jutott, de Timi mindig degeszre ehette magat. / honapig volt tejtesoja Timinek, aztan a lefejt tejcit mar o itta meg pluszban.
Most nagyon szeretnek igeny szerint szopiztatni, de ha ugy besargul, mint Timi lehet borul megint a tervem. :roll:
Timi nem volt hasfajos, viszont rengeteget bukott. Az elejen sokszor 1,5 ora volt egy etetes. 40-50 perc szopi bimbovedovel, utana 20-30 perc a cumisuvegbol, aztan bufiztetes es aztan aludt, amikor en fejtem... Kesobb jobb lett, amikor mar magatol szopott, akkor az etetes 40 perc alatt megvolt, a fejes 20 perc alatt bufizessel. Mar rutinbol egyszerre tudtam csinalni :D

Voltam ma nst-n, meg a dokimnal. Nst jo lett, doki nem vizsgalt meg, csak az aranyerre adott fajdalomcsillapito kremet, meg a leleteimet nezte meg...
En mar szulni akarok, nem szeretnek meg a kiirasig sem varni. :oops: Annyira turelmetlen lettem ebbol a szempontbol... A dokim is csak 1 hetig van mar, addig jo lenne tullenni rajta. :oops: Ma ejjel is csak nagyon lightos fajasaim voltk, pedig remenykedtem a frontban. :(

baratodildi

Piroska
Hatalmas drukk neked!
Várjuk az infót!
Ildi
Mit kaptál a dokitól az aranyeredre?
Én is reménykedtem a frontba ,de nálunk sem történt semmi.
Tegnap este gyermekem felmászott a "gyomromba"....azóta rókázom.....most ittam B6-ot és jobban vagyok,de a b ordáim nagyon fájnak! Na és akkorákat rúg,hogy néha levegőt alig kapok!
Teljesen kivagyok,hogy mi lelhette az Én gyerekemet :roll: :wink:

Kép
noki&potyi

noki:
Lidokain kremet... A reparon kupot es kremet mellette hasznalom tovabb.
Hanyas :(

baratodildi

Lehet, hogy forradalmasítom az orvostudományt, és terhes maradok? :?
Tegnap voltunk dokinál, még mindig semmi, bár vigasztalt: először szülő nőknél gyakran az a helyzet, hogy szeretik meglepni a dokijukat, és miután ők a vizsgálat végén korrektül közlik a bátorító "hát ez még minimum pár nap, Kismamá"-t, rögtön utána éjszaka felköltik az embert 2 ujnyira kitágulva... :lol:
Azért bíztam a frontban, ehelyett csak vacakul aludtam...
Most amúgy péntekre gondoltam magamat, ez olyan jó könnyen megjegyezhető szülinapi időpont a rokonságnak: 09.08.07. :lol:

Irdab - Nagyon jók a képek! Te hogy vagy?

Tündi - Szia, tudott még újat mondani a védőnő? Remélem, már haza is értél, és a hűvösben majszolod a palacsintát!

oui - Nagyon köszi a szüléstörténetet, én is a SOTE I-en fogok szülni - már ha végre valahára tényleg... Nálatok hogy volt a szopi? Kértek cumisüveget? Mi a helyzet a cukros löttyökkel?

Zsizsa - Neked pedig köszi a szopis leírást, engem is megerősített, bár a többiekét is nagyon érdekesnek találtam: meg kell ismerni a babát, az egyszer biztos.

Ákoska - Vajon milyen lesz?
Akiknek megszületett már a kicsije, nagyon más, mint ahogy elképzelték?

Du. megyek légzésfigyelős tanfolyamra - a fenébe, nem vágyom rá, de a férjem ragaszkodott a cucchoz, és a géppel jár egy ingyenes felkészítő a János Kórházban. Klassz lesz Gödről bemenni, keresztülvergődni a városon a feltúrások miatt. Mivel a páromat balga módon én irattam be a Madarászba, ő már nem megy el még egyszer, viszont nagyon csúnyán nézett rám, amikor megpróbáltam kihátrálni a program elől...
Hah, viszont ha már bent vagyok, utána jó lenne egy utcsó mozi.... Kérdés, kibírok-e pisilés nélkül akár egy rajzfilmet is. :lol:
Este a férjemnek borkóstolója van, 11 után hoznám haza kocsival, addig szingliskedhetnék. Hm, régen milyen jó volt ilyenkor barátnőzni, sétálni, színházazni a városban. Most valahogy minden más...

Kép
goldplast

Sziasztok!

Sajnos sokkal hidegebb most sem lett, de legalabb nem tuz a nap ugy mint eddig.
Viszont itt sem tortent semmi azonkivul, hogy ahogy az idojaras megbolondult ugy bolondult meg a baba is... Folyamatosan mozgolodott egesz este, addig amig le nem nyugodott a szel.
Na meg neha olyan erzesem volt mintha mar majdnem kiesne belolem, csak meg valami visszatartja, ami baromira fajt is.

Tundi: Palacsinta!!! :):):) En imadom! Viszont sutni meg nem nagyon sutottem, mert anyu meg mama a nagy mesterek es mind a ketten nagyon kozel laknak, szoval altalaban az ilyesmit ok csinaljak szerencsere.

Noki: Szerintem nalatok is az idojaras volt az oka annak, hogy a kis picuri maskepp viselkedett mint szokott. :)

Goldplast: En is sokat gondolkozom azon, hogy vajon milyen lesz majd Zara. Ugye sok mindent elkepzel az ember az alapjan, hogy kitol mit orokolhet, de nem lehet tudni, hogy ez pontosan hogy lesz amig meg nem szuletik. Sot meg szerintem utana is sokat valtoznak a dolgok, meg van amit csak kesobb veszel eszre.

Oui: Gondolom a masodiknal mar en is batrabban olvasgatok el mindent. :) Bar ugye nincs ket egyforma szules, szoval lehet, hogy az elso tok siman megy, a masodik meg nagyon nehezen, de ezt senki se tudja megjosolni.

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok!

Vagyok ám én is, csak mostanság olvasómódban... :oops:

A szoptatáshoz most már én is hozzá tudok szólni, 13napos tapasztalattal :lol: :lol:
Amíg a kórházban voltunk, hajszoltak, hogy de igenis 3 óránként etetni, ha kell, ehhez keltsem fel Bettit. Igen ám, de Betti olyan nagyon mélyen aludt, hogy a különféle ébresztési praktikák nem váltak be: szólongatás - áh, simogatás - áh, hidegvizes kendővel áttörlés - csak 5 mp-es ébredés, sőt, még a fürdetést is félálomban élvezte. Szóval nem sikerült 3 óránként ébreszteni, simán 6-7 órákat átaludt. Mára már sikerül az ébresztés, de nincs értelme: kb. 5 percet tud szopizni félálomban, aztán visszaalszik, de kb. 1 óra múlva felébred, hogy éhes. Úgyhogy maradok az igény szerinti szoptatásnál, ami nálunk 4-5 óránként van, de olyankor legalább teleeszi magát.
Sajnos a böfiztetés a másik téma, ami nem megy... Néha nyűglödik a pici lány, látszik, hogy a hasikájában dolgoznak a gázok, és amikor halljuk, hogy trotty (alulról) , akkor könnyebbül csak meg.
Most, ahogy ezt így leírtam, beugrott, hogy kipróbálok egy új módszert: inkább többször egyen kevesebbeket (amiatt, hogy belealszik), mint kevesebbszer többet, hátha így kikerülhető a hasikó miatti nyügi.
(Tegnap este jutottunk el oda, erre nem vagyok büszke, hogy együtt sírtunk: olyan keservesen ordított, szinte sikított a kis "tündérkém", hogy teljesen kétségbeestem én is, és sírva fakadtam, mert sehogy nem sikerült javítani a helyzetén, pedig tényleg igazán mindent megpróbáltam már... :oops: Pedig azt gondoltam, hogy velem ilyen nem fog megtörténni, de amikor megéli az ember, hogy nem tud segíteni a gyerekén és látja szenvedni, az tényleg szívfájdító! )
Ugyanakkor vannak olyan evések is, ami után semmi gond nincs - gondoltam, talán azzal lehet összefüggésben, hogy én mit ettem, ittam, de nem :roll:

Hát, ez az én tapasztalatom - látszik, hogy még javítgatásra szorul, de nem vagyok türelmetlen, majd belejövünk! 8)

Kép

Kép
hmbori

Goldplast, a cukros tea volt anno a sote1-en. Téli baba volt, de akkor is mondták hogy innia kell. Nekem nem tetszett az ötlet, a nyomás alatt persze megpróbáltam itatni - de nem ivott belőle. Szóval hozták mindíg, azt hiszem napi 2x, de nem adtam neki, csak anyatejet. Aztán nem is nagyon erősködtek. Szóval nem kell praktikázni, ha nem szeretnél neki adni, egyszerűen nem teszed a szájába és kész:).
Viszont ha gondod van a szoptatással, járj a nyakukra, mert nem nagyon segítenek egyébként. Nekem furi volt ez, sokat sírtam is elég elhagyatottnak éreztem magam, de ha eleve úgy készülök, hogy csak magam leszek, más lett volna.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

No kis csend honol minálunk.Alszik az egész család,rajtam kívül :lol:

Teáztatás..
A kórházban nekünk is jöttek,hogy teáztassuk a babákat.De ez érthető is volt,ugyanis 1db pelusban leledztek a babák a csecsemőszobában ,olyan melejavascript:emoticon(':lol:')g volt.És bizony míg anyuka teje nem indult be rendesen addig elkélt a tea a bébiknek.
Nekem hála égnek nem volt gondom,ugyanis a Regi a kórházban már bírt 90-et szopizni :lol:
De mondták is a csecsemősök,hogy ilyen mennyiség mellett nem is kell a tea :)

Bori!
Sajnálom,hogy elromlott Bettike is..
Ezeken az időszakokon túl kell lenni..
Valójában semmi nem segít.Mi vettünk már 2féle lötyit is.Valamenyit segít de ha nagyon fáj a pocakjuk akkor semmit nem érnek ezek sem.
Viszont ilyen kicsinek még nemjó ha 4óránál többet alszik evés élkül.
Én elhiszem,hogy ez tök kényelmes meg tök jó de látod ,hogy Bori pocijának nem jó..
Jó lenne 3óránként felkelteni eszikélni,hátha jobb lesz,a másik meg ,hogy kánikula van,simán könnyen kiszáradhat egy ilyen picike baba.
No meg nem tudom ha ennyit alszik mennyit hízik??
Mert erre is oda kell figyelni!
AMit még megpróbálhatsz ha megy.Szopi előtt fejni kis tejcsit a híg elejéből.Ettől is fájhat a pocakjuk.

Oui!
Szia!
Még nem volt alkalmam köszönnöm neked.Kicsit elhavazódtam
:lol:
Az I-es Nőin sajnos én is voltam...(más okból) Most tök véletlen nyaralás alatt Pécsen sikerült szülnöm.
Hát ég és föld a különbség kórház és kórház közt.
Itt még a sima osztályos Nővérek is jöttek óránként és kérdezték segítsenek e valamit,szükségünk van e valamire..stb??
3. gyerekemet szültem,és most életemben előszőr éreztem azt,hogy én az anya vagyok a fontos és nem a zsebük ...

mimi12

Goldplast,
a 09.08.07-et én már kinéztem magamnak, na de egye fene, osztozok rajta veled :lol:
Pedig én még mindig nem tudom elképzelni, hogy lassan szülnöm kellene.

Csajok,
Lili füle tényleg nem fáj :lol: Jön ki rajta a trutyi, és nem feszíti, ő ebből semmit nem vesz észre, csak annyit, hogy néha kitörlöm, meg napi kétszer bevesszük a gyógyszert. Úgy néz ki, ez az új már jó lesz, mert alig jött váladék reggelre, de annyi azért volt, hogy tudott a doktornő mintát venni belőle.
Holnap megyünk újra, szerencsére meg tudtuk oldani, hogy az nst időpontjában kelljen, hogy ne kelljen a fél délelőttöt a kórházban tölteni. Szerencsére a szülészet, meg a fülészet egy telephelyen van, egymás melletti épületben.

Szoptatás: Nekünk felemás volt, mert Lili szopott, amennyit tudott, aztán tápszerrel pótoltuk. A gégéje miatt voltunk a Heim Pálban SIDS szűrésen, és ott mondták, hogy eszembe ne jusson 3 órán belül etetni, mert akkor a félig emésztett tejre ráküldi a frisset, aztán jön a hasfájás, reflux, és soha nem emészti meg rendesen a kaját, mert keveredik. Nekünk bejött, bár lehet, hogy a tápszer miatt jobban is bírta.

Krisztina,
méreteken ne aggódj, tuti nem ment össze a babád, csak más gépen mérték, ennyi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,
Már itthon vagyok.
Nagy-nagy gratula Bimbamnak. Még nem tudtam visszaolvasni, csak ezt az egy infót kaptam el.
Mi nagyon jól vagyunk, gyorsan hazaengedtek a kórházból, minden ok.
Gyönyörű ez a kétgyerekes anyukaság, tényleg nagyon boldog vagyok, de egyben nagyon nehéz is.
Majd azért jövök valahogy. :)

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok!

Van valami olyasmi, hogy a szoptatási időszak elején a kismamáknak nem ajánlott enni puffasztó dolgokat, mert az kiválasztódik az anyatejbe is és fáj tőle a baba hasa. Ez tényleg így van? Ha igen, akkor mik azok az ételeket, amiket jobb kerülni?

Bea

Kép

Kép
dbea

Anett:örülök,hogy már otthon vagytok.Halesz időd mesélj!!!!

Goldplast:dokiddal egyetértek.Amikor Márkot vártam csüt-n voltam nála és minden okés volt méhszáj zárt... stb megbeszéltük,hogy 1 hét múlva találkozunjk.Erre másnap reggel 6kor elindultak a fájások és 1/4 6ra meg is lett Márk

Krisztina:ne aggódj,minden rendben van a babával.Ne parázz ennyire,mert cdak magadnak teszel rossazt ill. a kicsinek.

Én Atit ált. 3 óráként etetem kiv. mikor hamarabb kér.Éjjel van,hogy 4-5 órát is kibir,de ma 3 óránként evett.
Márknál sem néztem soha az időt,igaz Ő mindig 3 óránként ébredt éjjel is.

Tündi:Piroska nem irt sms-t?
Vendég

Bea:tényleg igy van.A k betűs ételekre mondják a krumpli viszont nem tartozik ide mert az burgonya. Állitólag a gyümikkel is vigyázni kell.Szénsavmentes ásványvizet kell inni.Vki a tejes dolgokat is mondta,de én nem emlékszem,hogy Márknal nagyon betartottam volna.
Nekem az at apasztalatom,hogy kisérletezz ha pl.eszel egy kis karfiolt és a babának nncs semmi baja az tök jó.Ha viszont nem tetszik neki azt észreveszed és kerülöd egy kis ideig.
Vendég

Ildi,megy a drukk,hogy egy héten belül megszülj! :)

Goldplast,minden oké volt a védőnőnél,majd holnap jön családlátogatni ha hazaértem nst-ről.
Egy dkg-t sem híztam,viszont megint 2cm-t nőtt a pocim :)
Majd meséld el milyen volt a tanfolyam :)

Orew,én is jobban szeretem úgy a palcsintát,ha más megcsinálja :wink:

Bori,hasfájásra próbáljátok ki a cseresznyemagos párnát.Nekünk az az egy volt ami bevált.a DM-ben lehet kapni,nincs 1000ft-sem,mikróban lehet melegíteni.

Lina,pedig lassan eljön a ti időtök is :) Jó,hogy Lilinek nem fáj a fülecskéje,és hogy megtudtátok oldani holnapra a fülészetet rendes időben.

Anett,gyere ahogy tudsz és mesélj milyen is a két kisgyermekes anyuka sorsa :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sissi,nem írt sms-t Piroska.De majd írok neki,hogy milyen az első napja szegénykének bent.

Kép
Kép
tundi24

Bea!
Igen elvileg figyelni kell.De azért ez is gyereke válogatja..
A lányom anno nagyon hasfájós volt,a Szabi nem annyira és a Regi sem vészes azért(a Fannihoz képest)
AMi minket puffaszt az a babát is puffaszthatja,de ez nem törvényszerű.
Pl a Szabi azt nem bírta,ha tejszínes cuccot ettem,a bablevest viszont meg sem érezte :lol:
Akkor a gyümiknél és italoknál jó figyelni a narancsra,mert az is okozhat pocakfájást..pl a nagyon egészséges narancs lé is.
És igen a tej is rizikós lehet,és pl a szoptatós teáktól is fájhat a baba pocija,sőt ha a babának adunk pocakfájásra teát,ha épp nem fáj a pocakja akkor csinálhat görcsöt..
Szóval ez egy patt helyzet,mert rengeteg dolog van ami segít de ellenkező hatást is elérhetünk vele,ha nem jókor adjuk használjuk.

Sissi!De irigyellek!! Ati alszik néha 4-5órát is??De jó! :lol:

Amúgy én pl igény szerint szoptatok.Ugyanis jelenleg kánikula van.És az anyatej szomjoltó is adott esetben.Szóval nincs 3óra kivárása.Jelenleg van hogy másfél óránként kér iszikélni.de gondolom ha lehűl az idő ez másként lesz majd.
Én sem x időnként iszom,hanem mikor szomjas leszek.
:wink:

mimi12

Sissi,nincs meg a tábliban Piroska száma,gondolom ő tudja az enyémet,mert az enyém benne van és majd ő fog üzenni,ha ott lesz az idő.Peidg jó lenne róla tudni.de mintha írta volna hogy majd a férje fog közvetíteni,hátha ír majd este!

Kép
Kép
tundi24

Mimi, Tündi, köszi a tanácsokat! :wink:

Anettoo, de jó, hogy ilyen jól érzed magad! Üdv újra köztünk, várjuk az újabb képeket (jöhet egy közös kép is Mátéval) :lol:

Linácska, de jó, hogy legalább nem fáj Lili füle! Jó, hogy egymás után tudod holnap intézni az nst-t és a fülészetet - gondolom, a fülészeten voltak rugalmasabbak az időponttal, igaz?

Dbea, igen, a k-betűseket kell elvileg kerülni (karfiol, kelbimbó, káposzta). De szerintem is jobb, ha kisérletezel. (Nálunk sajna a tej, ezzel együtt a kakaó került le az étrendemből! :( Nagyon sajnálom, mert imádtam reggelire a kalácsot kakaóval...)

Sissi, nagyon ügyes ez a kis Ati! Jó, hogy éjjel tud jól aludni! :)

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok Lányok!

Bocsika, hogy csak eltűntem, de a kis Manó minden időmet leköti, amikor meg van egy kis szusszanatnyi időm, akkor pedig próbálom haptákba dobni a házat!De a lényeg, hogy most újra itt!!!Már nagyon hiányzott ám az oldal!!Próbálok visszaolvasni, de elég lassacskán megyeget, de pótolom!!! :lol:
Szülés történetet is fogok írni ígérem......!!

Ma elég mozgalmas napunk volt!!!Itthon vagyunk múlt hét csütörtök óta, de azt hiszem ez a nap volt, ami eddig igazán kivette minden erőmet!!Szegény Manócskámnak fel volt puffadva a pocija (eddig nem volt semmi gond ilyen téren), és kínozta szegénykémet!!!Nézett rám nagy szemekkel és kínkeservesen sírt!!Na több se kellett egyből elkezdtem bőgni, hogy miért is nem tudok szegénnyel semmit csinálni!!Simogattam a hasát, a hátát, mozgattam a lábát, de nem igazán volt sikeres!!!Aztán több órás mozgatás után végre sikerült!!!Nagy volt ám az öröm!!!Gondolhatjátok!!!
Hát ez volt a mai nap nagy problémája!!Van akinek van ilyen jellegű problémája?!?Van valakinek erre ötlete, mit is lehetne csinálni?!?
A kajára figyelek, hogy mit eszem, igyekszem viszonylag időben etetni őt!Este szokott egy kicsit eltérni ez az időpont!

ELŐSZÖR IS SZERETNÉK MINDEN EGYES ÚJ ANYUKÁNKNAK GRATULÁLNI A PICI BABÓCÁJÁHOZ!!!NAGYON SOK TEJCIT ÉS BOLDOGSÁGOT A KIS BABÓCÁKHOZ!!!

Linácska:Jobbulást kívánok a kicsi Lánykádnak!

Vpiroska:Drukkolok neked ezerrel, hogy ne keljen sokáig a kórházban lenned és hogy a kis Hajnussal minden rendben legyen!

Tündi24:Palacsinta?!?!Hmmmm!!!!Mehetek én is egy kicsi kóstolóra?!?Holnap lehet, hogy mondom is Anyósomnak, hogy nem e szeretne egy kis palacsintát enni!!!Úgyis kérdezte, hogy mi finomat csináljon holnap!!!

Hmbori:Ez a többször egyen keveset én is gondolkodtam!!
Én is úgy próbálom, hogy alkalmanként csak az egyik cicit adom neki, és azt viszont hagyom, hogy teljesen kiszívja!!!Hát majd kiderül, hogy bevállik e?!?Mert nálam is hasonló a helyzet, mint nálad!!!

Na most megyek, mert felébredt a kicsi Lánykám!!!Ha tudok jövök!!!Kismamik kitartás!!!Anyukáknak pedig nagyon sok kitartást és boldogságot a kis Babákhoz!

Kép
bener

Kép
Kép

Cicalány :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Holnap megyünk mindenféle ellenörző vizsgálatra. (neonatológia, fülészet, szemészet, UH)
Apa intézett mindenhova időpontot... :lol:
Vendég

Bener
Pocika melegítése, masszírozása... :wink:

Sok hasznos dolgot lehet itt találni...
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/bab/bab1.htm
Vendég

Hmbori,
a fülészet úgy működik, hogy van egy főorvos doktornénink, és ő fogadja Lilit, amikor ráér. Holnap tudtunk volna szintén fél 8-ra menni, vagy 11 után, mert közte rendelése van kórházon kívül. Így marad a 11 után. De ebben az is benne van, hogy ha véletlen behívják sos műteni, akkor várunk rá egy órát is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ágota:Nagyon tündéri a kicsi Viillő!!!Egyszerűen tündéri rajta ez a kis cicás ruci!!!Villő sokat erősödött azóta, amióta a legutolsó képet láttam!!!
Köszike a segítséget a pocifájás enyhítésére!!!Úgy néz ki, hogy a torna és a simike meleg kézzel be fog jönni!De még nem kiabálom el!!! :)

Linácska:Drukk ezerrel holnapra!

Kép
bener

Íme pár kép a kis Dorináról:
Kép

Kép

Imádom a kis Álomszuszékot!

Kép
bener

Sziasztok!

Piroska férje vagyok.
Köszönöm szépen Piroska nevében is sok jókívánságot!!
Úgy tűnik nem lesz rövid a kórházban tartózkodás (sajnos). Elvégeztek egy jó pár vizsgálatot (ctg, ultrahang, méh lepény áramlás vizsgálat) és mindent rendben találtak. A méh száj sajnos még mindig zárt. Az orvos azt mondta, hogy ha nem indul meg magától a szülés és persze a vizsgálatok is jó eredményt mutatnak, akkor leghamarabb hétfőn fogja megindítani a szülést. Addig csak a hidegfrontban bízhatunk!
Ha van új infóm akkor természetesen írok, de csak így este érek ide a géphez, mert bent leszek Piroskánál leszek a kórházban.

Üdv: Z
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?