Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon örülök, hogy a doktor bácsimról (aki persze egyáltalán nem bácsi, csak így hívjuk a férjemmel) ilyen jó véleménye van mindenkinek.
Mackoo, kérdezted, hogy hogy találtam rá, úgyhogy leírom a történetemet.
Szóval szeptember körül elkezdtünk próbálkozni, de egészen decemberig mindig rendesen megjött a vérzésem. Aztán decemberben semmi. Már elkezdtem reménykedni, de hát a teszt negatív lett. Akkor aztán rájöttem, hogy igazából nincs nőgyógyászom, mert addig csak az sztk-ba jártam fogamzásgátlót feliratni, ami már nem volt aktuális egy ideje, és nem bíztam az ottani orvosban. Így elkezdtem mindenfelé kérdezősködni jó orvos iránt, de valahogy nem jöttek jó infók. Akkor találtam rá a babanetre, és erre a topicra, ugyais a Sch-M-t már régóta nézegettem, mert közel van hozzán és olyan jópofa kívülről. Sokat olvastam az itt szülők tapasztalatait, és akkor is jókat írtak a Gáborról, úgyhogy összeszedtem a bátorságomat és felhívtam a kórházat, hogy mikor van bent. Kalandos volt, mert odamentem, és azt sem tudtam, hogy néz ki a doki, akit keresek, de aztán meglett (leszólítottam a folyosón...) és hihetetlenül kedves volt. Kicsit csodálkozott, hogy az internetről ajánlották, és örült neki, mikor mondtam, hogy jókat írnak róla.
rumpusz

Akkor kiderült, hogy sajna nem baba, és aztán a vérvizsgálatból elég hamar azt is megtudtuk (ezért nagyon hálás vagyok neki, hogy ilyen hamar kiderítette), hogy hipotireozisom van, ami pajzsmirigy alulműködést jelent, és emiatt nem sikerült a baba meg voltak mindenféle bajaim.
Ezt sikerült kezelni, és most áprilisban meg is lett az eredménye!
Azóta is nagyon szeretek hozzá járni, mert teljesen megbízom benne, bár mindig mondja, hogy még nincs meg a szakvizsgája. De EMBER, és nekem ez a lényeges.

Hát így történt.

Más: jövő héten megyek AFP-re meg vér-vizelet vizsgálatra, remélem minden rendben lesz. Bár az általatok leírtak alapján meg egyébként sem tartom igazán szükségesnek az AFP-t, de a férjem tegnap azt mondta, hogy viszont ha minden rendben lesz akkor az megnyugtató, ha meg nem, akkor sem fogjuk elvetetni.
Ja, és nagyon várom a 18. heti uh-t!!!

Jó babázást és/vagy pocakosodást nektek!
Rumpusz
rumpusz

Hát, csak így két részletben sikerült elküldeni, de azért sikerült. Kép
R.
rumpusz

Zita,

Nagy nagy gratula Nektek! Képet, beszámolót.....

K.

Alice: Kósa dr. vagy a szonográfus hölgy csinálta az uh-t? Nálunk a baráti körben sok gyerek született 3 kg. alatt. Mind egészséges, gyönyörű baba. Az orvosok szerint ráér egy gyerek kint megnőni. Szerintem ne izguljon a lányod ha csak a súly aggasztja.

cuiccolo

Bocsi, megint én csak rohanok...

Mackoo: én is kaptam antibiotikumot a múlt héten a láz miatt, könnyen találtak olyat ami nem kerül bele a tejbe

Kriszti: az én vizeletemben mindig az LHS (laphámsejt) volt túl sok, de az orvosok szerint ez normális, mert nem katéteres vizeletet vizsgálnak ugye...
Ha izgulsz szaladj el el egy ismétlésre.

Sziasztok,
K.

cuiccolo

Szerencséd volt Rumpusz, hogy ilyen doktort találtál elsőre. Én elsőre egy kuruzslót fogtam ki. ( pedig ajánlották )Holnap hozom a Trefort utca telefonszámát.

Tudja valaki mit jelent pontosan ha a vérem RH Varians ( se nem pozitív, se nem negatív ) Lehet ebből később (pl. a szülésnél ) problémám ?

A.
adus

Sziasztok!

Alice, mond meg a lányodnak, hogy ne aggódjon. Kitartás, már nincs sok hátra és babázhat, inkább erre gondoljon! Kép UH-val kapcsolatban, Lénával együtt én is ellenpélda vagyok. Nekem is 4 kg feletti babát jósoltak (én 4350-el születtem, és állítólag öröklődik), de Kitti mégis "csak" 3600 g volt.

Barbi, hétfőn megyünk az oltásra. Nálunk hétfőn és szerdán van tanácsadás, mi pedig ma töltöttük be a 4. hót. Nem szoktam neki előre adni lázcsillapítót, hanem, csak amikor hazaérünk.
Engem is mindig piszkálnak, hogy miért nem adok teát Kittinek. Bár én nagy néha szoktam, de mostanában leszoktunk róla, Kitti sem issza meg szivesen. Ha elmegyünk itthonról azért viszek magunkkal, de legtöbbször kiöntöm utána.

Zsizsa, tényleg régen jártál erre. Mi újság veletek? Gabi, már 10 hónapos! Húha, pedig emlékszem, hogy te nem sokkal azután szültél, hogy én elkezdtem babanetezni. Kép

Léna, ezek szerint Sára átaludta az éjszakát? Gratula hozzá! Kép

Ed, ezt nem is hallottam, hogy hamarabb kibujhat a fog a napsütéstől. Bár ököltömés és nyálzás megy rendesen, kiváncsi vagyok mikor lesz fogacskánk.

Hicu, beszámoló: mit is írjak? Kép Ma vagyunk 4 hónaposak! Kitti rengeteget dumál, gagyarászik, vigyorog. Ami a kezébe kerül, az rögtön a szájába köt ki. Lassan már ülni is fog szerintem, mert amikor leteszem, néha alig akarja letenni a fejét, és visszintesen nem is lehet kézben fogni, nem szereti. Evés rendben megoldódott, bár már nem méricskélem, csak hetente, hogy rendben hízik. Éjszaka sokat alszik, napközben viszont szinte alig. Ha kétszer fél vagy egy órát alszik, már annak is örülök. Régebben legalább a babakocsiban aludt, most már ott is inkább nézelődik. Nem is lenne ez baj, de van, amikor estére már olyan nyűgős a fáradtságtól. A párom kitatálta, hogy hintát csinál. Most a mennyezetről lóg egy kötél, és arra szoktuk felkötni az autóshordozót, abban elvan. Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Amcsi,
hát, tegnapelőtt végre megevett a kölök úgy egy negyed bébiételnyi mennyiséget, tegnap szintén, úgyhogy talán most végre beindul evésileg.Kép

Emő,
a nagylány tényleg nagy már, bár méretre nem.Kép Ma voltunk mérni ,és 7,39kg, pedig már tíz hós lesz mindjárt. A tanácsadáson mellettünk egy kisfiú volt, akkora, mint Gabi, csak egy kicsit jobb húsban, megkérdeztem, hogy mennyi idős, erre még csak öt hós lesz.Kép De amúgy nagyon ügyes a kiscsaj, már lépked a bútorok mellett, pacsit ad, segít teregetni, és imádja az állatokat.Kép Szóval tökéletesen elégedett vagyok vele, kit érdekel a súlya, ha ilyen kis okos, ügyes és jókedvű, nem igaz? Viszont nem nagyon van mellette időm netezni, azért is nem jövök mostanában ide, örülök, ha a nyár végi topikba tudok pár sort írogatni. Remélem, ti is jól vagytok!Kép

Megyek is, mert a húgom rögtön hozza fel a játszóról, én meg elvileg éppen takarítok.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

SziasztokKép

Most egy picit rövid leszek, emrt ma nagyon zsúfolt napunk volt..Kép

Annyira örülök, hogy végre olvashattam beszámolókat, még egy szüléstörténetet hiányolokKép

Adus!
Vigyázz azért RR kazijával, mert naggyon hülye volt az a csaj amit csinált a várandósság alatt az nem tesz jót a babának... Hiába mondják azt egyesek.
Én elég keményen sportoltam a várandósságom előtt de a harmadik hónapban abbahagytam mert a gyerek fontosabb!!!

Azért jó a Schöpfis torna, mert azt gyógytornász csinálja!!!Kép

Millió puszi csajok!
Remélem bővebben is írhatok majd kicsit későbbKép
Emő

hicudzsi

Sziasztok Lányok!

Elnézést kérek, de a szóbeli beszámoló még ma is el fog maradni, de itt egy hely, ahol van néhány kép Réka érkezéséről: http://www.users.monornet.hu/lakatos-petrik/

Rumpusz!

Nem tudom, hogy a pajzsmirigy problémádat sikerült-e véglegesen megoldani. Mindenesetre leírom, hogy a pajzsmirigy alulműködés a az anyatej mennyiségét is negatív irányban befolyásolja. Ha érdekelnek részletek, akkor érdemes megkeresni majd a szülés előtt kicsivel R. Ungváry Renátát, ő sokat tud erről, és el tudja neked mondani, hogy mire lehet számítani.

Mára ennyi. Remélem holnap sikerül megírni a beszámolót is.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Zita, nagyon megható képeitek vannak!Jól elkapta apuka a pillanatot, mikor magasba röpítették!

Köszönöm a tippeket mindenkinek a pelustömésre+ a teára! Most úgy tűnik Emőnek lesz igaza és fáradt!

Bár jó volt olvasni Zsizsától, hogy ki lehet húzni tejen is sokáig!

Léna, nagyyon irigykedek hogy este 7től reggel 8ig alszik Sára! És ez gyakori?
Nekem 1szer bír 6 órát aztán kéri az adagjait 3 óránként.

Ed, tényleg az indulás a nehéz! Arról pedig, hogy előbb jöhet a foguk nem is hallottam, jó, hogy írtad. A dokinénim egyébként nekem is csak anyatejet ajánlott! A nyügivel: az van nálunk is 2-3 napja. Régebben úgy volt, hogy szopott -másfél óra játszás utána alvás a köv. szopiig. Na most nincs alvás, legfeljeb 1szer utána csak olyan 20-30 percesek. Az a legrosszabb, hogy látom, hogy próbál vissza/elaludni de nem megy neki. (Ezért gondoltam eddig, hogy biztos szomjas maradt) És ha nagyon elfáradt annyira magánkivül üvölt, hogy iszonyú és akkor hiába csinálok bármit. Szóval most ez nekünk megint 1 nehezebb hét.

Tünde, örültem a beszámolónak, ráismertem Bencére!Te mivel tudod szórakoztatni napközben? A hinta jó ötlet! Egy idő után kifogyok az ötletekkel csak ülök, Bence meg néz és várja a szórakoztatást.

Adus, tényleg jó a mozgás! A Rubint féle kazit én is megvettem,bár elég későn a 3. harmadban. Nekem nagyon keménynek tűnt+ elég zsírégetősnek is.+ a családban mindenki azon röhögött, hogy a Rubint Réka hányszor mondja azt, hogy HŰŰHA. De, ha vki sokat tornázott a terhesség előtt annak tényleg jó lehet. Remélem nem beszéltelek le róla csak mindig azok a HŰHák jutnak az eszembe róla.

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Rövid leszek: Kincsőt 9-kor raktuk le aludni, azóta már többször is felsírt. Kemény éjszakánk lesz megint.

Most nincs erőm többet írni. Jó éjt mindenkinek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Zita, édesek a képek, nagyon békésen alszik Réka.
Jó nektek, hogy a műtőben lehetett fényképezniKép

Ed, milyen éjszakátok volt végül?

Barbi, nálunk úgy kezdődött, hogy már kb két hetes kora óta 7-től aludt 2 körülig, aztán kb egy hónapja ezt a hajnali 2-őt kezdte kitolni, ma pl 6-ig.De ez már nagyon jó.Igazából napközben se eszik vmi sokat, mert 125-nél szinte sose eszik többet, és általában ezzel mindig több mint 3 órát bír ki.
Az viszont nem fér be a hajam alá, hogy ha ilyen keveset és viszonylag ritkán eszik, ahhor mitől fejlődik ennyire, hiszen ma 11 hetes és hétfőn volt 5kg 70dkg.Mindegy, az ő dolga, hogy csinálja:D

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok !

Hát, látom eltérnek a vélemények R.R. kazijáról. Igyekszem majd óvatosan csinálni a gyakorlatokat. Kicsi babó biztos jelzi majd, ha nem teszik neki a torna. Nálunk is megragadt a R.R. kazi. Ha mondom, hogy én most elmegyek tornázni. Rögtön hangzik: " HŰHAA " : )

Rumpusz! Itt a Trefort utcai tornász száma. Badruddin Rakib 3180-544 / gyógytorna. H,SZ 8-14 K,CS 14-19 között, pénteken megbeszélés szerint tartja az órákat. Azt kéri, hogy a háziorvostól vigyünk beutalót, hogy el tudjon számolni.

PZita ! Megnéztem a képeket Rékáról. Csuda szép. Gratulálok ! Látom a sírással nincs probléma. Akár az AC/DC. Kép)

Na, dolgozom is már egy kicsit.: )
A.
adus

Adus, köszi a telcsiszámot!
Látom a tornával kapcsolatban mindenkinek érdemes kialakítani a maga ütemének és állapotának megfelelő álláspontot. Én egyelőre nem tudom elképzelni, hogy otthon tornázzak, bár a férjem valszeg jól szórakozna RR kaziján. Valahogy nem vágyom a tornázásra. Mi járunk úszni, de mostanában annyira fáradt vagyopk esténként (igazából inkább úgy mondanám: még mindig), meg későn is érek haza, hogy nem tudtunk elmenni. Az lenne a terv, hogy hetente kétszer megyünk el.
Hicudzsi, írtad, hogy a Schöpfis tornát gyógytornász tartja. Ez is érdekelne. Tudnál írni bővebbet? Kit kell keresni, mikor van?
Most kicsit dolgozom...
R.
rumpusz

Rumpusz!
Én a kórházba jártam terhestornára. Szerintem elég jó volt, legalábbis nekem megfelelt. Én eleve nem vagyok egy sportos alkat, régóta nem sportolok semmit, így aztán terhesség alatt sem éreztem szükségét valami kemény tornának. Tehát nekem megfelelt az ottani torna.
Volt egy olyan része, ami egy kicsit karbantartotta az izmokat annélkül, hogy a babának kárt okozott volna, volt benne szülésre való felkészítés (tágulási szak, légzéstechnika, kitolás) és relaxáció.
Dr. Vajna Zoltánné (Maja néni) tartja. Tavaly hétfőn és csütörtökön volt 4-5-ig. Gondolom, ez azóta nem változott.
Ha mész tornára, akkor előtte be kell jelentkezned a betegfelvételi ablaknál, mert a kórház ezért is hbcs pontot kap. Ha elfelejted, akkor Maja néni ki fog küldeni, hogy elintézd még a torna előtt. Egyébként a torna a pincében van. Ha bemész a bejáraton, akkor elmész a porta mellett és mész tovább egyenesen. Jobbra lehet tovább menni a könyvtár felé, balra vezet ki egy ajtó az udvarra. Ott van egy telefonfülke is, azzal szemben van a tornaterem ajtaja. Nincs külön öltöző, sem zuhanyzó, WC fönt van, a porta mellett.
Ha zárva van a tornaterem ajtaja, a portástól el lehet kérni a kulcsot.
Esetleg érdemes a dokidat megkérdezni előtte, hogy látja-e valami akadályát a tornának.
Vigyél valami kényelmes nadrágot, pólót, cipő nem kell, mert úgysem veheted fel, nehogy tönkretegye a matracokat. Esetleg vigyél zoknit, ha fázós vagy. És törölközőt, ha nincs gusztusod ráfeküdni csak úgy a matracra.

Óra elején Maja néni névsort ellenőriz és kikérdezi az újonnan jötteket, hogy hányadik terhesség, mennyi idős a baba, ki a doki, hol fogsz szülni és mikor.
Minden óra ugyanazon séma szerint zajlik, tehát ne számíts valami nagy hűhóra, de amire szükség volt a szülésnél, azt tényleg végigvettük, és mivel minden órán ismétlődött, ezért aztán úgy megjegyeztem, hogy vajúdásnál sok minden eszembe jutott. Mindenesetre megnyugtató érzés volt, hogy én ezekről már egy csomót hallottam tornán.

Mackoo
mackooo

Azt elfelejtettem, hogy tavaly nyáron volt egy hónap szünet júli. 20. - aug. 20. Lehet, hogy most is így lesz.
mackooo

Jajaj ! Most egy picit irígykedem. Megnéztem mindenki babájának a fotóját. Nagyon szépek mindannyian.

A.
adus

Rumpusz!
Én a kórházba jártam terhestornára. Szerintem elég jó volt, legalábbis nekem megfelelt. Én eleve nem vagyok egy sportos alkat, régóta nem sportolok semmit, így aztán terhesség alatt sem éreztem szükségét valami kemény tornának. Tehát nekem megfelelt az ottani torna.
Volt egy olyan része, ami egy kicsit karbantartotta az izmokat annélkül, hogy a babának kárt okozott volna, volt benne szülésre való felkészítés (tágulási szak, légzéstechnika, kitolás) és relaxáció.
Dr. Vajna Zoltánné (Maja néni) tartja. Tavaly hétfőn és csütörtökön volt 4-5-ig. Gondolom, ez azóta nem változott.
Ha mész tornára, akkor előtte be kell jelentkezned a betegfelvételi ablaknál, mert a kórház ezért is hbcs pontot kap. Ha elfelejted, akkor Maja néni ki fog küldeni, hogy elintézd még a torna előtt. Egyébként a torna a pincében van. Ha bemész a bejáraton, akkor elmész a porta mellett és mész tovább egyenesen. Jobbra lehet tovább menni a könyvtár felé, balra vezet ki egy ajtó az udvarra. Ott van egy telefonfülke is, azzal szemben van a tornaterem ajtaja. Nincs külön öltöző, sem zuhanyzó, WC fönt van, a porta mellett.
Ha zárva van a tornaterem ajtaja, a portástól el lehet kérni a kulcsot.
Esetleg érdemes a dokidat megkérdezni előtte, hogy látja-e valami akadályát a tornának.
Vigyél valami kényelmes nadrágot, pólót, cipő nem kell, mert úgysem veheted fel, nehogy tönkretegye a matracokat. Esetleg vigyél zoknit, ha fázós vagy. És törölközőt, ha nincs gusztusod ráfeküdni csak úgy a matracra.

Óra elején Maja néni névsort ellenőriz és kikérdezi az újonnan jötteket, hogy hányadik terhesség, mennyi idős a baba, ki a doki, hol fogsz szülni és mikor.
Minden óra ugyanazon séma szerint zajlik, tehát ne számíts valami nagy hűhóra, de amire szükség volt a szülésnél, azt tényleg végigvettük, és mivel minden órán ismétlődött, ezért aztán úgy megjegyeztem, hogy vajúdásnál sok minden eszembe jutott. Mindenesetre megnyugtató érzés volt, hogy én ezekről már egy csomót hallottam tornán.

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Adus, ne aggódj, hamar itt a január és babázhatsz! Meglátod, ha megmozdul a bébi, az mlyen csodálatos lesz. Mint kiderült, minden anyuka egy picit irigykedik rátok is a pocak miatt. Tehát kölcsönös a dolog.

Léna, éjfélig sajna felébredt mégegyszer.
Akkor hatalmas sírást csapott és csak cicin aludt el újra + énekelni kell neki : Alszik a pici kincső alszik... Így éjfélig befőztem neki 6 kisüveg maggyet télire. Remélem izleni fog neki. Éjszaka azt álmodtam, hogy almát adok neki. Ébredés 3kor, 7kor, játszás 9ig és most megint alszik.

Tünde, sikerült 5 üveg meggylekvárt is főznöm.

Mostanában játszótérre megyünk sétálni. Kiveszem a kocsiból, nézi a gyerekeket, fákat és szerinetem már menne ő is játszani. Szoktunk hintázni is, az ölembe veszem és gyerünk! Nagyon tetszik neki.

Ma este elutazunk, hétfőn hazaugrok a zh miatt. Bár eddig még nem volt időm, erőm tanulni.

Legyetek jók, du még benézek, mert levelet várok.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Hűűű Mackooo, köszi a részletes beszámolót, nagyon kedves vagy! Azt hiszem ki is fogom próbálni Maja nénit!
Akkor ezek szerint nem is kell fizetni a tornáért?
MIndenképpen megkérdezem majd a dokibácsit a tornáról, még úgysem aktuális, majd akkor augusztus végétől. Addig uszi, meg ilyenek. Múltkor voltunk egy nagyot kirándulni és az is jót tett, bár érdekes módon nem bírtam azért annyira jól a tempót.

Zita, köszi a pajzsmirigyes infót, tényleg oda kell figyelni. Az alulműködés sajnos nem gyógyítható, ezzel együtt kell élni. Szedem a hormonpótlást (ez az állapot azt jelenti, hogy a pajzsmirigyem nem tud kell őmennyiségben pajzsmirigy hormont előállítani, ami nagyonsok mindenhez fontos, és ezt kell pótolni mesterségesen). Szerencsére én most jól be vagyok állítva, de a terhesség pl. hathat rá. Azt is tudom, hogy az aluzlműködés miatt a TSH szintem megemelkedik, ami nem jó, mert az meg kihat a prolaktin termelődésére, ami a tejtermelésért felelős. Ezért okozhat szoptatási gondot a dolog, azt hiszem. De remélem, hogy mivel kezelnek ezzel nem lesz gon. Minden esetre figyelni fogok rá nagyon.

Képzeljétek, azt álmodtam, hogy megszületett a kisbaba, de otthon, a fürdőkádban. És nagyon bénák voltunk vele álmomban, egyáltalán nem volt itthon pl. pelenka.
Fura volt...
R.
rumpusz

Sziasztok!

Nagyon gyors leszek, mert nincs időm és nagyon ideges vagyok, csak azért ugrottam be, hogy tudjatok róla:
Lányok, aki tápszerezi a babáját, számítson arra, hogy a BEBA HA Start már egyáltalán nem kapható és a sima BEBA HA is ki tudja meddig lesz kapható.Köszönet érte a drága nagykernek és a drága politikusainknak.
CSak, hogy értsétek:lementem, hogy kiváltom Sárának a tápszert, erre nincs, megyek a másik gyógyszertárba, ott sincs, és nem is tudják mikor lesz.Erre felhívom a doktornőt, hogy mi van és ő mondja, hogy hát igen, a mostani politikai helyzet tehet róla.És majd ha meg tudnak egyezni a politikusaink a nagykerekkel, akkor lesz újra.
A mellesleg igen drága tápszer.
Hát ezúton üzenem minden érintettnek:KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Csak az a baj, hogy a 11 hetes lányom, sajnos nincs tekintettel az adott politikai helyzetre.

Puszi, Léna

nuska

Nuska!
Sajna ez így vanKép Mi is BEBA-t eszünk, ráadásul HA/AR-eset...
Köszi, hogy szóltál majd kérek másik receptet is a dokitólKép((

Azért vagyok egy picit ritkábban, mert a kistesó bejelentkezettKép Kicsit korábban mint terveztükKép Édua még csak 8 hónaposKép
Továbbra is maradunk drága Szőnyi dokinknál (tündér volt megint) és a SchöpfinélKép

Puszi!
Emő

hicudzsi

Nuska,

Nem tudom, hogy ilyenre gondoltál- e, de találtam valakit, aki ingyen odaadná a megmaradt tápszerét. Hátha jó.
http://babaszoba.hu/forums/messages?tid=130670

Puszi:

Vic
Victoria

Ja, bocsi! Lénát akartam írniKép Csak annyira siettem Neked megírni ezt a helyet.
Victoria

Sziasztok!

Köszi, Vic, már írtam is neki mélt.

Puszi, Léna

nuska

Emő,

most olvasom a hírt, gratula a kistesóhoz!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Emő, most hogy végre lenyugodtam, én is gratulálok a babához.Akkor neked most duplán jóKépVégre újra gyülekeznek a pocakosokKépKép

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Sajnos, rég jártam erre egy családi tragédia miatt - a tejem is elapadt -most kezd visszaállni.
Felírtam, kitől mit, és kinek mit, ha valami nem stimm, ne haragudjatok.

HICU! éDUÁNAK ÍGY KÉSVE IS KÍVÁNOK MINDEN JÓT NÉVNAPJA ALKALMÁBÓL!
Pzita: nagyon gratulálok babád születése alkalmából!
Adus! Neked is. Remélem és tudom, minden rendben lez, bár számomra nem derült ki, ki az orvosod. De a sztorink eleje kísértetiesen hasonló.
Mackoo: Nitrofurantoin.Neked írtam egy mailt, de lehet, hogy nem kaptad meg a fejlesztővel és az én lányomnal kapcsolatban.

RTünde !

Szopival mi van? Én most belekerültem a 22-es csapdájába". A lányom hál'istennek, csak szopik, de láthatóan nem elég neki. A kanáltól öklendezeik, a cumisüveget nem hajlandó a szájába venni. Azt mondják, hagyjam, hogy a kaját lenyalogassa: hát őt ez a nyali kvara nem érdekli, csak cici.Már néha óránként eszik, mert nem elég neki. Most nekem kéne segítség.
Valaki!!!!!!!!!!!!!!
Pusz mindenkinek.
jarenata

Zsizsa, Léna!
Nagyon köszönöm a gratulációkatKép
Pár hét és újra hajnalban kell kelnem a vérvételek miattKép)))

Renáta!
Sajnálom, ami a tejcsivel történt.
Tanácsot egyáltalán nem tudok adni - tápszeres anyuka lévén...Kép
De úgy tudom, minél többet teszed mellre annál inkább beindul a tej!Kép

Puszi mindenkinek és jó hétvégét!Kép
Emő

És egy kép: Komolyan is tudok nézniKép

Kép

hicudzsi

Emő!

Gratula az új pocaklakóhoz!

Renáta!

Az Anyaság/Szoptatás topicban keresd Pelét (Pelcsi) vagy Rózsa Ibolyának írj (segits@iboly.hu) a tejcsivel kapcsolatban. Ők biztosan segítenek a probléma kezelésében. Abból meg baj nem lehet, hogy sokszor mellen van a csemetéd, mert annál gyorsabban állhat vissza a megszokott tejmennyiség.

Üdv:

Zita
pzita

Emő,

Gratulálok a kis jövevényhez!

Zita,
Beszámoló??? :-))

K.

cuiccolo

Sziasztok!

Zsizsa, milyen ügyes Gabi, hogy már ennyi mindent csinál. Remélem az evés is megoldódik.

Zita, ezek a képek gyönyörűek! Kép

Barbi, a szórakoztatás nálunk úgy működik, hogy összerakjuk a hapitapit, körbepakolom mindenféle csörgővel, játékkal és bohóckodom velük. Aztán, amikor az egyiket megunja, jöhet a másik. Vagy közben tornázgatunk egy kicsit.
A hinta tényleg bevált. Most legalább alszik délután másfél vagy két órát. Korábban jó, ha egyet aludt. Van, hogy közben felnéz, de meglóbálom egy kicsit és így visszaalszik. Kép
Így alszunk a hintában:
Kép

Ed, ez igen, úgy látom szépen gyülnek nálatok a befőttek. Kép Egy kalappal a hétfői zh-hoz!

Rumpusz, hát ilyenkor furcsákat álmodik az ember. Kép Néha én is olyan hülyeségeket álmodtam össze.

Hicu, nagy-nagy gratula a kistesóhoz! Kép Ez aztán a jóhír! Hányadik hétnél tartasz? És mikorra várható? Gyönyörű a kép Éduáról! Kép

Vic, mi újság veletek mostanában?

Renáta, sajnálom ami történt. Remélem hamar rendeződnek a dolgok. Nálunk szerencsére rendbe jött a szopi, most nincs semmi gond, Kitti eszik és hízik és rendesen.
Tejszaporításhoz igazából én is csak azt tudom írni, mint a többiek, minnél többet van cicin, annál több tej lesz. Vagy esetleg Laktoherb tea, Urtica Urens?

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok,

Zita nagyon jók a képek. Mégegyszer gratula, jó neked, hogy már babázhatsz, már én is nagyon várom, de már nincs sok hátra.
Még mindíg várjuk a beszámolót.

Mi a héten voltunk dokinál, két héttel látja idősebbnek a babát, úgyhogy lehet hogy hamarabb fog jönni, vagy jó nagy lesz, de ez addig még változhat állítólag. Most másfél kilós és egynek kéne lennie.

Hicu én is gratulálok, remélem azért már túl vagytok az első meglepetésen és kezdtek felhőtlenül örülni a babának. (bocs, ha tévedtem csak a leírtakbol olyan volt, mintha még nagyon a meglepetés erejével hatott volna)

Volt arról szó, hogy lefagyasztjátok a friss gyümölcsöt most és azt adjátok télen a babáknak, ami jó ötlet, csak szerintetek ha én a lányomat jövő januárban kezdem el szoktatni, akkor lefagyaszthatom e most. (pontosam nem emlékszem de mintha olvastam volna olyat, hogy fél évnél későbbi lefagyasztott ételt ne adjunk a gyereknek)

Mindenkinek jó babázást és jó kismamaságot

Pusza:
Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Emő, gratulálok a babához a kislányod meg gyönyörű!

Léna, jó nagylány már Sára.:-) Biztos azért is fejlődik ilyen szépen, mert alszik rendesen.Hát sajnos én nem tudom tolni így az éjszakai alvást, de már egészen beletörődtem. Az a baj hogy mostanában napközben se alszik csak max félórákat és így sokkal nyügősebb. Valamiért nem tud aludni csak nyüglőgik.
Amit írtál a tápszerrel kapcsolatban az nagyon ledöbbentő volt, örülök, hogy megoldódott.

Tünde, nagyon szép Kitti és milyen csini!Megpróbálom a hintázást én is hátha bejön.

Renáta, remélem minden rendbe jön, sajnos én sem tudok mást a gyakori cicizésen kivül.

Olyan kedvet kaptam a kistesóhoz én is, hogy elkezdtük tervezni. Jövő márc. körül lenne jó újra terhesnek lenni, bár a második bébivel biztos más lesz. Csak a szülés nem hiányzik annyira. Először azért féltem mert nem tudtam mi lesz, most meg azért mert tudom. De lehet, hogy csak túl közeli az élmény.

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Hicu, gratulálok a pici bébihez és a nagy lányodhoz is.

Renáta, nekem sincs ötletem, csak egy észrevételem: ha itthon vagyunk, akkor egész nap van valami munka itthon, és sokszor úgy tünt, hogy kevés a tej. Péntek este felköltöztünk a csobánkai kempingbe, ma este jöttünk vissza. Egész nap csak pihenek, nem csinálok semmit és ennek köszönhetően sokkal több tejem van. Sokszor úgy érzem, hogy kipukkadnak. ezzel csak azt akartam mondani, ha van lehetőséged, akkor pihenj sokat! Már amennyire két gyerek mellett lehet.

Ma a holnapi egyetemi nap miatt jöttünk haza, este megyünk vissza. Szombatig nem is akarom látni a várost. Olyan jó ott fent, nem kell csinálni semmit, csak pihenni és sétálni a friss levegőn. Kincsővel átaludtuk az egész hétvégét, végre 4 hónap után kipihentem magam. Szépen hozzá lehet szokni a faházas élethez, a bébinek nem gond, ott vagyok mellette.

Tesót mi is szeretnénk, 2006 nyár elejére tervezzük. Így két év lenne a 2 gyerek között. Érdekes, hogy én a szüléstől nem tartok, bár tudom, hogy milyen. Szerintem nem roszz dolog.

Tünde, olyan nagy kapal nincs, ami elég lenne. Ugyanis a könyv, amit ajánlanak a tanuláshoz, az egy nagy ... ! Talán gyújtósnak lenne jó, de tanulni nem lehet belőle. Bemegyek pofavizitre és megérdeklődöm, hogy mik a további lehetőségeim. Talán most már tudok értelmes jegyzetet koldulni. Csini a lányod.

Barbi, én a játszóra szoktam levinni a gyereket, az ölembe veszem és hintázunk. Ilyenkor elfárad és alszik egy jót.

Olyan jó érzés éjszaka kipihenten ülni a gép előtt! Mindenkinek jó hetet és menjetek nyaralni!!! Talán holnap du még benézek.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Emő, gratuláció!!! Milyen így terhesnek lenni egy kisbaba mellett? Hányadik hétben vagy?
Én még mindig elég fáradt tudok lenni, valahogy ez nem múlt el, bár állítólag az első három hónap után enyhül. Hát...
Viszont tegnap párszor olyan érzésem volt, mintha valaki mozgolódna odabent. Lehet ez? Még csak holnap töltjük be a 15. hetet. Minden esetre nagyon jó volt!
Szerdán meg már mennem kell AFP-vizsgálatra, de kicsit elbizonytalanodtam, mert a Kismamában egy helyen azt olvastam, hogy betöltött 16. hét utáni napokban ad pontos eredményt. Nekem meg a doki bácsi egyértelműen a most szerdát mondta. Ti mikor mentek/voltatok?
Mindenkinek szép napot, és tényleg, aki csak tud, menjen szabira!!!
R.
rumpusz

Sziasztok!

Judit, kitartás, már te is nemsokár babázhatsz. Aztán meg velünk együtt fogsz irigykedni a kismamákra. Kép Erről a fagyasztásról még nem is hallottam. Én csak olyanról tudtam, hogy a lefagyasztott anyatejet kell felhasználni 6 hónapon belül, de itt is inkább van aki 3 hónapot mond.

Barbi, köszi! Kép Remélem hamarosan rendeződik nálatok az alvás. Mi volt a baj a szüléssel? Én olyan szívesen szülnék akár most is. Kép

Ed, köszi neked is. Annyira jó olvasni téged. Tényleg jó lehet az a pihizés! Kép Azért a vizsgát ne add fel ilyen hamar. A remény hal meg utoljára, vannak még csodák! Kép

Rumpusz, lehet, hogy már érzed a babát. Van, aki korán megérzi. Én AFP-n a 17. héten voltam, bár a papírra azt írták, hogy 16-17. hét. Csak tudja a dokid, mikor kell menni. Ne aggódj, különben is, majd az utána következő UH eredménye fog igazán számítani.

Ma megkaptuk a 4 hós szurit. Akkor volt nagy sírás, de aztán felvettem, még a rendelőben egy kicsit nyöszörgött, de hamar megnyugodott. Aztán hazajöttünk, kúp, borogatás, felkötöttem a hintába és azóta alszik. Már több, mint két órája! Kép
Méreteink: 5500 gramm és 62 cm. Végre rendesen hízik a gyerkőc, pedig a múlt hét óta már egyáltalán nem kap külön tejcsit, csak az van, amit szopizik.

Pusza,
Tünde
rtünde

SziasztokKép

Köszönöm először is a sok-sok gratulációtKép
Már voltunk UH-n is, ahol már látszott valami szívmozgás, tehát az 5-6 hét környékén volt akkor a babaKép
Sajna csak 21-én megyünk újabb vizsgálatra, Uh-ra, már nagyon várjuk..

igen, az első sokkon átestem (csak én, mert a férjem szinte repkedett örömébenKép), igazából az egészségügyi vonzataitól féltem a dolognak, császár után ismét baba, méghozzá ilyen korán, de Szőnyi nagyon édesen megnyugtatottKép - mint mindigKépKép
Nem tudom miylen lesz. Eddig esténként fejfájás van és nélha egy kis émelygés. Sajna szédülök is, ami nagyban akadályoz a szabad mozgásomban (takarítás, gyerekhurcibálás..) de ha jól emlékszem az első trimeszter hamar elmúlt és jött a boldog békeidőszakKép
Febr. 20 utánra vagyok kiírva, de ez képlékeny, mert nem volt még rendes beállt mensesemKép A következő UH-tól és a baba nagyságától függ majdKép

Tünde!
Gyönyörűséges a lány!!Kép
És szépek a méreteiKép Ügyesen megoldottátok a szuri-dolgot!!!Kép

Rumpusz!
Az álmokról.
Én két dolog miatt teszteltem. Az egyik az volt, hogy dén, év elején azt álmodtam, hogy júniusban egyszere jelentjük be egy barátnőmmela baráti körünknek, hogy babát várunk.
A barátnőm bejelentette, én meg elrohantam tesztért és kétcsíkos lettKép
A másik dolog az, hogy megkívántam a gyümölcsfagyit: fújj-fújj- csak Duduval a pocakomban bírtam megenni legutóbbKépKépKépKép
AFP: sokszor nem ad rendes infót és csak jól megijesztik vele a mamikat.Kép Érezhetsz mozgolódást!!Kép
Olyan mintha buborékok szállnának föl a hasadbanKép

Zita!
A képek gyönyörűekKép

Ytong!
Sajna a gyümölcsökhöz nem értek. Főleg nem a fagyasztásukhoz.Kép
Egyébként Éduánál nekünk is mindig idősebb babát mutatott a készülék, de nem dátumoztak ettől előreKép

Barbic!
Én is a szüléstől (ismét programozott császár) félek egyedül, na meg attól, hogy egészséges legyen a babóKép

Ed!
Olyan szuper lehet, hogy elszakadtok egy kicsit ettőla várostól...én már nagyon utálomKép
De sajna nem tudunk most sehova se menniKép

Nagyon ügyesek vagytok, hogy így barjátok a faházazást/sátrazást!!Kép

Húú mennem kell, mert rengeteg még a takarítabi/teregetnivalómKép
Puszi!!
Emő

hicudzsi

Bocs a sok hibáért, csak szemüvegben vaksiskodom és fája fejem isKépKép
Remélem attól még olvasható és érthető amiket írtamKép

hicudzsi

Sziasztok!

Rövid leszek: itthon van a férjam, lassan indulunk vissza Csobánkára.

Tünde, az egytemet nem adom fel, csak elhalasztom a szigorlatot. Ma beszéltem a tanárokkal, megértőek és rendesek voltak. 4 zh azért maradt augusztusra.:-((

Kellemes hetet és hétvégét mindenkinek, majd jelentkezek. :-))
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Bocsi lányok, hogy így "ismeretlenül" rátok törökKép, de jöttem gratulálni!Kép

Hicu!
Szívből gratulálok a Kistesóhoz!KépKépKép
Vigyázz nagyon magatokra és gondtalan pocaknövesztést kívánok!Kép
A csaszi miatt pedig tényleg ne izgulj, biztosan minden OK-s lesz!Kép(Látod, a Kistesó is már előre tudta ezt..Kép)

...és még néhány ismerős...
Vic, Tünde!Kép
Nagyon aranyosak a leányzóitok!Kép

Pussz
Sztigris
sztigris

Sziasztok!

Hicu, köszi! Kép Olyan gyorsan el fog menni az idő. Dehát ezt te is tudod. Csak eszembe jutott, hogy egy éve ilyenkor pont ott tartottam, ahol most te. Kép
Ne aggódj a császár miatt, Szőnyi tényleg jó doki, minden rendben lesz.

Ed, még 4 zh? Nem irigyellek! Kép De hátha kipihenten majd jobban fog menni a tanulás. Kép

Sztigris, köszi szépen neked is! Kép Meddig nem lesz netetek? Azért majd fogsz még jönni, ugye?

Képzeljétek nem tudom, hogy a szuritól van-e, de hétfő óta Kitti egy csomót alszik! Kép Mármint ahhoz képest, amennyit szokott. Hétfőn estére lett egy kis hőemelkedése, aztán fel is ébredt hajnalban egyszer, de utána tök sokáig aludt. Tegnap is napközben aludt vagy 6 órát. Ma meg reggel 7-kor ébredt először a szokásos 5-6 helyett. Visszatettem és még most is alszik.

Tegnap elmentem moziba egy barátnőmmel. Megnéztük a Harry Pottert. Ez már nálunk hagyománnyá vált, mert az első két részt is vizsgaidőszak végén láttuk, és ezzel jutalmazzuk magunkat, hogy befejeztük a vizsgákat. Kép

Ma pedig megyünk egy barátnőmhöz babás napot tartani. Az ő lánya 7 héttel idősebb Kittinél. Szoktatjuk össze a barátosnékat. Kép

Hallottatok a DM baba bónusz akcióról? Én nemrég adtam le a jelentkezési lapot, de nem tudom igazából, hogy mit is takar pontosan.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Tegnap voltam AFP-s vérvételen, egész gyorsan ment, pedi gnem is nagyon-nagyon korán mentem. Megkérdeztem a vérvevős nénit, hogy nem túl korai-e (aznap volt a 16. hét első napja), azt mondta, hogy ha már a 16. hétben vagyok, akkor ok. Szóval remélem, hogy nem lesz túl fals az érték.

Az eredmény meg már hétfőre meglesz, ennek örülök, mert hallottam, hogy máshol akár hetekig is ülnek rajta, és szegény kismamák halálra izgulják magukat. Szerencsére én nem izgulok, de azért jó lenne tudni már, hogy mi az eredmény.

Van köztetek olyan, aki december környékén fog szülni? Kíváncsi lennék a tapasztalataira.
Aki meg már szült: hányan tudnak egyszerre vajúni/szülni a kórházban? Van valamilyen alternatív lehetőség pl.: labda, fürdőkád, ilyesmi? Mennyire konzervatívok az előkészületek és a gátmetszés területén a kórházi szabályok? Vagy ez orvostól függ?
Hány napot kell bent maradni utána?

Hát, jó sok kérdésem van, remélem tudtok válaszolni!
Köszi:
R.
rumpusz

Sziasztok!

A genetikai ultrahangon azt mondták fiam lesz, én is így éreztem, de mennyire biztos ez? Gondolom a fiúknál egyértelműbb.

És még az lenne a nagyon fontos kérdésem ha valaki nem az egyágyas szülőszobába kerül hanem a többágyasba ahol a halomások alapján függöny választja el a szülő nőket, úgye ott is ott lehet az apuka?

Rumpusz!

Én november 28 körülre vagyok kalibrálva de szerintem december eleje, ha fogantatástól számolnám. A genetikai ultrahang alapján 19+1 a mai.

Kriszti
kriszti29

Sziasztok,

már elég régen nem jelentkeztem, de azért olvaslak benneteket. Nem tudjátok véletlenül, hogy a csecsemőnek milyen fülbevalót lehet betenni a fülébe? (mármint arany stb.)Csak azért, mert a kórházban ki akarjuk szuratni a gyerek fülét, mert azt mondják, hogy ilyenkor nem fáj, valamint nem akkora a luk, mintha lövetnénk, meg a szülésznő is ajánlotta (álítólag észre sem szokta venni a kicsi).

A gyümölcsre visszatérve, tényleg nem tudom, hol olvastam, de jó lenne, ha tovább lehetne, mert akkor tudnék az almán és a banánon kívül mást is adni télen a gyerkőcnek, meg gondolom nektek is jó lenne, majd még érdeklődöm máshol is.

Egyébként jól vagyunk, a meleget is jól bírjuk, bár az alvatlanság már elkezdődött, de a legrosszabb mégis az orrdugulás, eddig még tűrhető volt, de azh utóbbi pár napban megyre rosszabb, lehet hogy az allergiám is rátesz (bár attól csak tüsszügni szoktam, és nem dugul be az orrom)Már az evés sem a régi, ami nem baj, legalább nem hízom tovább.

Remélem ti is jól vagytok, a babákok hogy viselik a meleget?

Pusza

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Rumpusz, a kórházban van egy háromágyas és egy egy ágyas szülőszoba, meg a császáros műtő.Külön vajúdó szoba nincs, ha nincs tele a szülőszoba akkor ott, ha tele van ,hááááááát, akkor máshol, de hogy pontosan hol ezt nem tudom, mert én az egy ágyasba kerültem, onnan meg a műtöbe.Labda van, kád nincs, viszont lehet zuhanyozni, az egyágyasnak külön zuhanyzója és wcje van.Amikor én vajúdtam épp akkor szerelték a wc papir tartót a szerelők, hát mit mondjak, nem esett túl jól, hogy ki-be járkálnak a hapsikKép
Én úgy tudom, hogy beöntés és gátmetszés mindig van első szülésnél, de azért kérdezd meg, hátha az orvosoddal tudsz egyezkedniKépÚgy emlékszem, hogy sima szülés után 3 nap, császár után 5 nap vagy 1 hét, de ha már a kezedben a baba , olyan, mintha 1 nap lenne az egész, én legalábbis nagyon élveztemKépha van még kérdésed, nyugodtanKép

Judit, mi is tetettünk Sárának fülbevalót be a fülébe, aranyat, én azt hiszem csak azt lehet, viszont azzal nem értek egyet, hogy észre se veszi, mert úgy üvöltött, hogy az nem igaz.

Kriszti, én úgy tudom, hogy a genetikai uh-on biztosan meg tudják mondani.A háromágyasba is bemehet az apuka.Mi az egyágyasba kerülünk és oda anyú is bejöhetett, így hárman lehettünkKépde tényleg csak 1 függöny választja el egymástól az ágyakatKép

Viszont lányok, ha a kórházba jártok uh-ra, vagy bármi másért nyugodtan felmehettek és ha nem zajlik épp szülés, bárki megmutatja nektek.Vagy ha lesz választott szülésznőtök,akkor ha csinálja a CTG-t, akkor úgyis a szülőszobán fogja.Legalábbis nekem ott csinálta mindig.

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Léna!
Bár nem én kérdeztem, de köszi az infokat.
Neked ki volt a választott szülésznőd és miért pont ő?
Én majd januárba szülök, de pesrsze ezek a kérdések mindig izgatnak.

Rumpusz!
Nézz át a kor szerinti topikba, ott vagyunk egy páran téliek és Söfis is van. Én már meg is találtam a szobatársamat, és akkor nem kell vadidegennel lenni a fizetősbe. legalábbis azt reméljük, hogy működni fog.
És ki a dokid?
Én is a 16. hét első napján fogok menni dokihoz, gondolom vért is vesz, bár ezt elfelejtettem a múltkor megkérdetzni. Nekem Dr. Arnold a babavarázslómKép.

Sziasztok
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok!

KÖszi az infókat. Azért még nem fogytam ki a kérdésekből. Kép
Szóval akkor az ember vajúdik, vajúdik, és egyszer csak átkerül a szülőszobára? Ez egy külön helység? Hamarosan majd én is körülnézek fönt, de azért ha le tudnátok írni, jó lenne. És mit csinál ez alatt az orvos és a szülésznő? Meg közben ott járkálnak mindenkik, ha éppen sokan vannak?
Azt olvsatam, hogy vannak fizetős szobák, én is ilyenbe szeretnék menni. Akkor velem lehet a babóka végig? Vagy ha pihenni szeretnék, vigyáznak rá nekem? És mikor érdemes szólni, hogy én ilyen szobát szeretnék?

Még valami: tudjátok esetleg, hogy mi miatt lehet már előre tudni, hogy császárral fog szülni valaki? Hallottam szemproblémákról, meg esetleg ha már volt hasi műtéted, de ezt is jó lenne pontosan tudni.
Hát ennyi:
Kíváncsi Rumpusz
rumpusz

Sziasztok!

Rumpusz, írtam feljebb, hogy ebben a kórházban nincs külön vajúdó helyiség.Ha szerencséd van és nem vagy vmi miatt ágyhoz kötve, akkor vajúdás közben járkálhatsz a folyosón, ha nem, akkor marad a szülőágy.Ha a 3 ágyasba kerülsz, akkor ott bizony igen nagy a forgalomKéporvosok, kismamák, kispapák, szülésznők stb, bár ahogy említettem engem még a szerelőbácsik is meglátogattakKépHa van választott szülésznőd, akkor ő végig veled van, ha nem, akkor csak rád néznek.Vannak olyan orvosok, akik csak a végére érnek be, meg közbe rád-rád néznek, de hallottam olyanról is, aki végig ott volt.A fizetősbe ott lehet veled a baba, de a reggeli vizitre és este fürdetni mindig elviszik.Ha kéred, természetesen a csecsemősök vigyáznak rá.A császárról sajna nem tudok sokat mondani, bár nekem az volt, de nem előre programozott.De vannak
köztünk olyanok, akiknek az volt, ők bizti tudnak segíteni.

Réka, nekem a Fülöp Ilona volt a szülésznőm, egy tündéri fiatal nő.Az orvosom két nevet mondott, őt ismertem meg először és maradtam is nálaKépJanuárig
még van időd, de a szülésznő választást, ha akarsz, ne halogasd majd sokáig, mert ha jól emlékszen 4 válsztott szülésük lehet 1 hónapban és ez bizony hamar telítődik.

Puszi, Léna

nuska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?