Új privát üzeneted érkezett!

Zsizell, csak nyugodtan kend rám és a nyuszira :D

ktc, miért vagy megijedve? Egyébként szép kerek már a te pocid is

Na, lehet,hogy ma én is csináltatok a párommal egy poci képet...

Kép
csipike09

Ktc: szerintem egyáltalán ne légy megíjedve, ahhoz képest, hogy a 12. hétben vagy szép nagy pocakod van.
Ilyenkor még nem is feltétlenül kellene lennie, főleg nem nagyobbnak.
Azon se lepődjünk meg, ha a 12. hét betöltése után kicsit kisebb lesz, majd csak később kezd el ismét nőni.
(Amit majd most írok nem bántásként mondom, hanem azért, mert úgy tudom, hogy ez így van, de sajnos volt már olyan ismerősöm, aki iszonyatosan megsértődött miatta.) Elvileg a 12. hétig ami pocakunk van az még messziről sem a baba és nem a méh. Még mindkettő olyan kicsi a testünkhöz képest, hogy bőven elférne bennünk látatlanul, max egy kis diszkomfort, telítettség érzést, valamint húgyhólyag nyomást okozva. A 12. hétig a méh a szeméremcsont mögött van, és teljesen mindegy, hogy kinek hányadik terhessége, ez orvosi tény, akkor még akkora, hogy nem ér felé.
Az a pocak, amivel mi eddig büszkélkedünk nem más, mint a méh növekedése miatt feltolódott belső szervek és a terhesség alatt kisebb-nagyobb mértékben felpuffadt belek, tehát a rendeződés már megkezdődött odabent, de ha ilyenkor pocakot simogatunk, akkor még nem éppen a babát simogatjuk, akkor inkább a szeméremdombunkat kellene babusgatni, mert ott van kb a méhünk.
Ahogy közeledünk a 12. héthez csökkennek az első trimeszteres tünetek, többek között a puffadás is. Ez is okozhatja azt, hogy most nem látod nagyobbnak a pocakodat.
Nekem például Kristóffal a 8-12. hét között nagyobb pocim volt, mint a 12-16. hét között, mert elmúlt a puffadás, a beleim kevesebb helyet foglaltak és költöztek feljebb is, ami miatt nem gömbölyödtem, hanem derékban vastagodtam.
A többedik babájukat várókon hamarabb kezd el látszani, nagyobb lesz a pocak is, de nem azért, mert gyorsabban nő a méh, vagy a gyerek, mint az első babásoknál, hanem azért, mert az izmok, szövetek már nem annyira kötöttek, hiszen már voltak szép nagyra kitágulva, emiatt kevésbé tartják meg a bent lévő dolgokat, hamarabb engednek, így hamarabb látszódhat a pocak is.

Mindegy nem ragozom tovább, remélem, hogy megnyugtattalak valamennyivel.
Egyébként ott a védőnő hallgat már szívhangot 11 hetesen? Ezen most jól meglepődtem, mert itt azt mondják, hogy a 12. hétig nincs az az átlagos, védőnők által használatban lévő szívhanghallgató, amivel hallani lehet már a babát, épp amiatt, mert még a szeméremcsont beárnyékol. Nekem itt legkorábban a 15. héten hallgatták, azt mondták, hogy előtte vagy megtalálják, vagy nem és nem akarnak paráztatni.
Vendég

Sziasztok!

Céges buli jó volt, a pocakommal nem buktam le, a nemivást meg a pajzsmirigy gyógyszerre fogtam. Én nem mentem be a Balcsiba, de csak azért, mert nem volt kedvem, szerintem csipike fürödj nyugodtan. A természetes vizek öntisztulnak, ott sokkal nehezebb elkapni bármit, mint usziban.

Holnap indulunk Horvátországba, a tengerben már fogok fürödni. Úgy érzem, a napokban összeszedtem valami nyavaját :evil: , jó kis folyásom van, nyaralás előtt ideális. (bocsi a témáért :oops: ) Dokihoz három hétig nem tudok menni, majd imádkozom, hogy múljon mielőbb :roll:

Viszont vettem cuki rucikat, abban fogok pompázni apa előtt :D

Nóri, én szívesen mennék a hordozókendő tanfolyamra. Gondolom addigra be kell szerezni a sajátot, vagy adnak ott "gyakorlókendőt"?

Rosszullét: Ma dicsekedtem a barátnőmnek, hogy múlt szombat óta tökéletesen vagyok. Ehhez képest délelőtt elmentem kocsit takaríttatni, pöpecül kisuvickolták kívül belül, majd a frissen pucolt kocsiban a belváros közepén rámtört a rosszullét. A kocsi tök üres, egy darab zacsi sem volt benne, vagy más használható cucc. Éreztem, hogy nincs időm bemenni valahova, úgyhogy gyorsan félreálltam, majd 3 másodperc alatt mérlegeltem, hogy mi a rosszabb: telehányni a kocsit, amivel holnap indulunk nyaralni vagy elegánsan kinyitni az ajtót, és a közterületre helyezni a rókicát... Ti döntötteket volna :?: :P Szerencsére senki nem jött arra.

A pocim mintha kisebb lenne mint eddig :roll: Ez elég furi. Ma éjjel meg azt álmodtam, hogy megjött a menstruációm. Nagyon rossz érzés volt.

Jövő héten azt hiszem, nem jövök, de nyaralás után jelentkezem. Addig is szép nyarat és rosszullétmentes babavárást mindenkinek!
juci-77

Csipike, azért, mert nem tudom, rendben vagyunk-e. Mozgásokat még nem érzek, s a növekedés a vesszőparipánk, annak idején Borival sem figyeltek eléggé, ráhagyták, hogy "belefér", meg "van ilyen", meg "majd később nőni fog, hízni fogok". Aztán nem így lett. S most van egy lányom... Többet nem írok, nehogy megijesszek valakit.

A védőnő azt mondta, menjünk el 4D-re, de asszem nincs tisztában vele, hogy arra mekkora előjegyzési lista van a legtöbb helyen. Meg hogy nem kis pénz. És most nem költenénk annyit, mikor 11-én lesz a genetikai uh-m. Dokim nem érem el. Ideges vagyok, pedig az nem jó. Sírhatnékom van, mert bizonytalan vagyok. Amúgy tűrhetően vagyok, ma sokat dolgoztam (takarítás, főzés), el is fáradtam bele. Most mértem a pocakkörfogatom a köldökömnél, bár nem tudom, hol szokták mérni, nekem sosem csinálták. Mondom, hogy annó nem figyeltek ránk eléggé, s igaz, azóta új védőnőm van, de lehet, hogy ő is túl könnyedén veszi a dolgokat. Ő sem mért csütörtökön ilyent. Pedig az most segítene. Nem ajánlotta fel a szívhang hallgatást. Mit csináljak??????????????
ktc

Húú, ananácska, örülök neki, amit írtál. Ez nagyon érdekes. Ezek szerint töpörödő pocakom a belsőségek visszavonulásának köszönhető :D
juci-77

KTC: ne ess kétségbe, én továbbra is azt állítom teljes magabiztossággal, hogy azért látod kisebbnek, vagy ugyanakkorának a pocakodat, amit jó hosszan leírtam. Tudom, hogy mi az aggodalmad oka, de ez inkább most csak nagy félelem és nem reális. Nem lesz semmi baja a babádnak és ha nem fejlődne egy baba megfelelően, azt ebben a korban uh-val lehetne csak megállapítani, nem pocakkörfogat méréssel, nem külsőleg!
A körfogatmérés eleve relatív, teljesen egyéni és értelmetlen dolog. Ha már nagyon muszáj, akkor a fundus magasságát szokták méregetni, az sokkal hitelesebben mutatja a baba fejlődését, méh növekedését. (A fundusmagasság a szeméremcsont és a méh boltozata közötti távolság.) De még ezt sem mérik ilyen fiatal terhességnél, tekintve, hogy még nincs mit mérni, mert ilyenkor még nincs ilyen mérhető távolság.
Vendég

Jah, azt még kihagytam, hogy a fundusmagasságot is addig van értelme nézni, amíg le nem száll a pocak, be nem illeszkedik a baba. Mert ha ez megtörténik, akkor ugye minden lejjebb kerül pár centivel és a fundusmagasság egyből kevesebb lehet a leereszkedést követő napon, mint az előtte lévőn.
Vendég

Kösz Annácska és Juci! Közben végre elértem a dokit, s nagyon megnyugtatott. Azt mondta, amit ti is, hogy nem kell semmilyen változást látni még, amit látunk, az nem a méh, hanem a megnövekedett progeszteron szint miatt a belek átrendeződése. A méh még alig nőtt, a pocakkörfogat elavult módszer, max. a 2., 3. trimeszterben lenne értelme mérni.

Na, most megnyugodtam. A doki tudom, hogy nem veszi félvállról a dolgot, hiszen tökéletesen tisztában van az előzményekkel, elvégre Bori neonatológusa az állandó kapocs köztünk.

Bocs, ha benneteket is megijesztettelek. Csak szeretném, ha most minden rendben lenne. Azt hiszem, ledőlök kicsit, ennyi izgalom után jól fog esni a pihenés. Bori apával az Orczy kertbe ment, kavicsokat dobálni a tóba! :wink: :lol:
ktc

Ma strandoltunk egy nagyot. Úgy döntöttem, hogy megkockáztatom. Sosem voltam fertőzésekre hajlamos. Remélem most sem lesz ez másképp. Diétát próbálom tartani, de a gyógyszer mellett nehéz. Majd kiderül, ha már méregetek. Tegnap vettem magamnak egy tök jó len vászon gatyát. Nagyon jó vékony és kényelmes. Gumis a dereka, szóval jól nyúlik. Tegnap én is megint rosszul lettem, de nem igazán tudom, hogy miért. Lefeküdtem két órácskára és utána már jobb lett.

csipike: Szerintem nyugodtan fürödhetsz a balatonban és máshol is. Ezen nem nagyon parázok, de lehet hogy nem én teszem jól. Majd kiderül, hogy a mai pancsinak lesznek-e utóhatásai.

zsizell: Vigyázz magadra te lyány. Csak óvatosan azzal a takarítással.

ktc: Miért ijedtél meg? Volt valami előzménye, vagy csak már parázol, mint ahogy én is tettem? Én még nem vettem szívhang figyelőt, most éppen nem tartom olyan fontosnak (de majd erre visszatérünk mondjuk két hét múlva :D ) Ha akarsz, akkor megnézheted te is a neten, de az angel care-t, mert a másik csak a 7. hónaptól használható. 9990 Ft, szóval nem olcsó ez sem, de a terhesség végéig lehet használni és utána legfeljebb eladod. A védőnő nekem sem szokott haskörfogatot mérni, csak a súlyomat. Fogytam már 3 kilót, de a babám jól van.

ananácska: Akkor nálunk apa simogatta tegnap a babát. Nekem sem nézett a védőnő szívhangot, a készüléknél is azt írták, hogy a 12. héttől lehet vele próbálkozni.

juci: Nem örülök a hányásnak, de remélem a nyaralás jól fog sikerülni. Ha még van időd, akkor próbáld feltölteni az utipatikát homeós bogyókkal.
vicky79
Budapest III. kerület

KTC: orulok, hogy vegul megnyugodtal!
Teljes mertekben megertem a felelmedet, de a legbolcsebb dolog, amit tenni lehet az az elfolytas. Mert a paniktol elorebb nem leszunk, csak rosszabbul erezzuk magunkat.

En is kozeledek a terhessegemnek azon napjahoz, amikor Kristoffal a kezdodo mehlepeny levalasom volt. Akkor kereken 11 hetes es 3 napos voltam uh szerint (aznap neztek), mensi szerint 11 hetes es 1 napos. Ha most is ennyi csuszas van, akkor holnaputan leszek megint epp abban a korban. Es tobbszor eszembe jutott az elmult napokban, hogy mi van ha... Es mi lenne, ha esetleg most nem lennenk olyan szerencsesek...
De elfoljtom magamban a gondolat csirajat is meg mielott tovabb porogne az agyam, mert semmi ertelme nincs, ami akar megtortenik, de miert is tortenne barmi???

En most ugy nezek ki, mint egy heliumos lufi. Es ugy is erzem magam. Nah, ha most keszitenek pocak fotot, akkor mehetnek is at vele a 2009 szeptemberi babasok topicjaba. :lol: :oops:
Ebedre nagyon durva zoldsegleves csinaltam, azt kivantam. Volt benne borso, karalabe, karfiol, brokkoli, sargarepa, krumpli, feherrepa. Es olyan surure foztem, hogy majdnem megallt benne a kanal. Igy szeretem, ami terhessgen kivul ok, de bevagtam belole egy nagy tanyerral es felfuvodtam. :roll:
Gratiszkent uzsira lenyomtam ket oszibarackot, ami meg tovabb dolgozott. Most mar hatalmas belem van, faj is a pocim rendesen, ennek ellenere irdatlan vagyat erzek meg egy tanyer levesre... :roll: :oops: :lol:
Vendég

Hát én még mindig annak örvendek, hogy itthon lehetek, és szomorú vagyok, hogy kedden mehetek vissza dolgozni, és Pécs-Komlóra. Holnap irány a házidoki.

Tegnap Kedvesem főzött rám, tésztás zöldséget, meg gyümölcslevest. Én csináltam egy állati gyümölcstortát, és még egy hörcsög megszökött. Ez most a kaposvári lakásban. :(
Ma közölte, hogy nem kíván meleg ételt enni, én se kívántam, de természetesen délután 3-kor rájöttünk, hogy éhesek vagyunk. Ez akkor volt, mikor mégiscsak készülődtem a Balcsira, és sorra próbáltam a fürdőrucijaimat. Egy hatalmas ringó hájú fehér bálna nézett vissza rám a tükörből, kicsit sírás meg kis hiszti. Így Zsolti lemondta a BAlcsit, helyette elvitt ebédelni :D Ez hiányzott.
Kicsit dolgoznom is kéne, de olyan jó itthon lenni és félig háziasszonyt játszani, hogy rohadtul nem érdekel a munkám. Majd holnap megcsinálom a bért, és elutalom. Ez az egy nap még belefér, elvégre 5-ig kell utalnom.

zarja

Sziasztok!

Hát ájulásban én nagy spíler vagyok! A két kezem sem elég, hogy megszámoljam, hányszro ájultam már el életemben. Az egyik ilyen alkalomnál három fogam bánta... :?
Szóval azt olvastam, hogy a negyedik hónaptól simán belefér az állípotunkba az ájulás - főleg hirtelen pozícióváltáskor. (hirtelen felállsz, leülsz, fordulsz, stb)
Amúgy én ha érzem, hogy jön az ájulás, rögtön leülök, és megkérem, aki velem van, hogy ne teljes erőből, de nyomja lefelé a fejem a tarkómnál. Nekem meg az a dolgom, hogy ellentartsak. Ezzel azt érem el, hogy a mélybehulló vérnyomásom kissé magáhoztér. Ha nincs velem senki, akkor magamnak próbálom megoldani (ilyen is volt már - általában a WC-n ülve). „Tök jó érzés!” :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsizell!
Kéne inni! Sokat! Nekem ebben a melegben nem megy 90 fölé a vérnyomim. Ájulni még nem ájultam, de nem is takarítok nagyon! :roll: :oops:

Bea!
4 napja nem kakiltam. Részletezzem, mekkora a belem? Vagy menjek a 2009 ikres topicba? :lol: :lol: :lol:

Juci!
Jó nyaralást! (nem kell kendő, sőt ott kipróbálhatod a méreteket...stb)
A folyás tök természetes, nekem sem volt régen soha, most meg van. Ha nem gáz, szagold meg. Ha büdös, vagy sárga, az fertőzés, de ha olyan tojás színű, vagy állagú, akkor nincs okod félni!

Viki!
Én ma a Dunában fürödtem. Annál koszosabb nem lehet semmilyen víz. A 30 fok fölötti medence víz viszont TILOS! Egy ismerős 5hónaposan vetélt el a gyógyfürdőtől! :evil:

Katica!
Nekem semmi hasam nem volt a 20. hétig. Most kb akkora a pocid, mint nekem a 27. héten volt Lucával. Elhiszem, hogy az előzmények miatt aggódsz, de nincs rá okod. Sőt!
Vendég

kakti: Ezek az ájulások szörnyűek lehetnek. Én még csak egy párszor voltam úgy, hogy menten le kell dőlnöm, mert elesem. Általában vagy olyan dokinál, ahol nagyon féltem, vagy utána. Ilyen volt a fülészet és a fogászat. Ezeken a helyeken már többször voltam rosszul. De hogy pár percig ne tudjak magamról, olyan nem volt. Remélem nem is lesz. Nálad mitől van ez a nagyon alacsony vérnyomás?
vicky79
Budapest III. kerület

lucababám: Azt tudtam, hogy nagyon meleg vízben nem lehet fürdeni. Hát a mai medence nem volt éppen 30 fokos. Én az éjszaka eléggé gyors ürítésbe kezdtem, mégis akkora a hasam, mint egy lufi. Csinálok már én is egy pocakfotót.
vicky79
Budapest III. kerület

Teszek fel régi képeket. Az elsőn 13 hetes vagyok Lucával. A másodikon 27 hetes és a ruha nagyon csalóka. Talán a jobb cicim alatt látszik, hogy a hasam lényegében nem is létezik, a bugyor csak azért van a felsőn, mert épp nem tudtam már felhúzni a cipzárt a rendes szoknyámon...

Kép
Kép
Vendég

lucababám: Nagyon csini vagy.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi a megnyugtató sorokat! Igen, az előzmények miatt parázok.

Fürdés: Borival nem mehetek be az uszi tanmedencéjébe, mert ott a víz 30-32 fokos, arról leállított a dokim. Viszont a sima uszivízbe, meg napon melegedett vízbe mehetek. Természetes vizekbe amúgy én alapból nem megyek, nem tudom, honnan ez az undor, hiszen gyerekkoromat a Balcsi közelében töltöttem - lehet, hogy onnan? Volt pár sztorim... Már jó ideje maradok a látható aljú medencéknél, valahogy ott biztonságban érzem magam, látom, mi van alattam.
ktc

Jo reggelt lanyok!

Nori, tenyleg nagyon jol nezel ki, orulok, hogy lattam vegre rolad is kepet, mert az iwiw-en levobol ugy emlekszem, hogy nem sok minden latszik beloled. :)

Amugy mi is rossz indulatuak leszunk idovel egymassal???
Onnan jon a kerdes, hogy beleolvastam egy masik oldalon egy masik forumba, ahol eppen 7-8 honaposak a kismamak. Teljesen felment bennem a pumpa, amikor olvasgattam a pocakfotokkal kapcsolatos kommenteket! Ugy ereztem, hogy kicsit gonoszak egymassal. Volt kozottuk ket csaj, aki (szerintem) tok mutatos kismama, formas, feszes, gombolyu pocakkal, egyebkent vekonyak, szerintem a testalkatukhoz kepest epp jo meretu pocakokkal. Erre csupa olyan beszolast kaptak, hogy "nincs is hasad", "hol hordod a gyereket", "nekem 15 hetesen nagyobb volt" es meg sorolhatnam, szerintem nagyon bantoak voltak.
Remelem, hogy mi nem leszunk ennyire rosszmajuak. :roll:
Vendég

Huh csajok! Sziasztok!

2 órámba tellett mire végigolvastalak benneteket.

Pénteken kaptam egy szabadnapot úgyhogy nem voltam. Jó sokat írtatok azóta.

Pénteken kihasználtuk a szabadnapomat és elmentünk strandolni egy kicsit. Én is csak a hidegvízbe mentem be, de arra azt mondta a dokim, hogy egész nyugodtan lehet benne pancsikolni. Csak melegbe ne menjünk.

Pénteken voltam doktorbácsinál :lol: Képzeljétek! Riszálta a kis fenekét :lol: Pontosan szemből láttuk, szét volt téve a két keze meg a két lába és jobbra balra, jobbra balra tologatta a fenekét :lol: Úgy elkezdtünk röhögni a dokival mert mind a ketten egyszerre keztdük el a "riszálom úgyis úgyis" nótát :D Méreteket nem mondott, de azt mondta, hogy megfelelő méretű... 25.-én kell mennem majd down szűrésre másnap meg vérvételre és azt mondta, hogy akkor már majd az ujjacskáit fogjuk számolni... :lol:

Szombaton kabrióztunk egész nap :lol: (párom autókereskedő úgyhogy most a legújjabb szerzeményt vettük birtokba egy kicsit :D )

Vasárnap szintén elmentünk fürcsizni egy kicsit csak akkor a Tiszára... Nagyon jó volt ez a hétvége....

És most már biztos, hogy munkaundoritiszem van, mert ma megint nem vagyok túl jól :cry: Ha jönni kell dolgozni akkor megint minden rossz kijön rajtam :x

Hirtelen ennyi

További szép napot

Reni

bellerreni
Eger

Bea!
Szerintem nem feltétlen gondolták úgy (bár lehet benne némi irigység :lol: ) de, talán még furának is fogod tartani, lehet, hogy ők bóknak szánták.
Nekem tényleg nem volt hasam. Jógán tök gáz volt, mert a 24. héten még megkérdezték, hogy betöltöttem-e már a 12. hetet, mert addig nem lehet tornázni! :evil: :evil:
Aztán az egyik barátnőm bántott meg a legjobban. Ő kb 3-4 héttel előttem járt és a vége fele sokkal kisebb hasa volt, mint nekem. És akkor jött a szöveggel, hogy mekkora belem van. Mindenkinek mutogatta a védőnőnél, hogy nézzék mekkora a hasam, meg, neki milyen pici. Persze ő büszke volt magára! :oops: (amúgy egy súlyban vagyunk és egyforma magasak)
5 héttel szült előttem. 2kg lett a baba és 45cm. Utána nem hozta fel többet a témát. (igaz, utána a gyerekét kezdte versenyeztetni az enyémmel :twisted: :twisted: )

Amúgy gondolhatjátok, hogy nem a hányós képet tettem fel magamról, hanem, ahol valahogy kinézek! :lol:
Viszont leszámítva a nyaralást az elején, meg a karácsonyi képeket összesen egy db kép készült rólam terhesen. 3 nappal a vége előtt. Akkor a Normafánál kirándultunk egy ismerős pár 6 hetes babájával. Szóval nem sok viszonyítási alapom lesz pocakfotó terén! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

A pocakméret szerintem pont olyan, mint az egyenes kontra göndr haj. Mindenki a másik típusra vágyik. Én pl a bálna típus vagyok...így én a pici pocakra vágynék :D . Egyébként a pocak méret és a baba mérete között sincs egyértelmű összefüggés.
Minden esetre szerintem, mire mi eljutunk a 7-8 hónapig nem fogunk az ilyen kommenteken megsértődni.

Kép
csipike09

Sziasztok csajok!

Szerintem nem fogjuk mi fúrni egymást, mert itt csak jófej és segítőkész csajok vannak!!!
A pocakméretről annyit, hogy ahány kismama, annyi pocak... én magas is vagyok, nem vagyok vékony testalkat sem, széles a csípőm elég rendesen, és így a 15.ik a hétben elég rendesen nagy a pocakom... pedig elméletileg a széles csípős, és magas kismamáknál kezd később látszani a dolog..na puff..nem jött be nálam :shock: :shock:
A derekam már 9 hétnél bevastagodott, a nadrágok a szétnyílt csípő miatt már 7 hetesen nem jöttek rám, a pocakom meg szexisen nagy... :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Hát én kimondottan túlsúlyos vagyok - sajnos.
Lehet, hogy már írtam, de tavaly 2. félévben (júni közepétől év végéig) fogytam 15 kilót. Aztán elkezdtük a meddőségi kezeléseket, és a hormonok hatására visszajött 10. Így tényleg sokkal kezdtem. És én még egyáltalán nem látom magamon a változást. A hasam eddig is nagy volt, és most sem kisebb. Talán annyi, hogy a derekam kezd eltűnni sajnos. (Alapvetően volt formám annak ellenére, hogy sok a plusz kiló.) Meg talán a tartásom változott kissé. De én nem látok semmi változást még hasilag magamon. Pedig szerdán én is lezárom a 12. hetet. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea!

Az a lány ikreket vár!!!!! Mármint a fürdőrucis-farmersortos 2009. szeptemberi. :shock: Amúgy tényleg nagyon csini és szerintem csak meglepődtek a többiek (bevallom, picit én is :oops: ) hogy milyen kis cuki pocija van a két baba ellenére is!
Viszont azt megértem, hogy ha valakinek van egy félelme és erősítik benne, az nagyon rossz.
Vendég

Igen, ha valasztani lehetne, akkor en is inkabb gombolyu, formas pocakot szertnek, nem tul terebelyest. Kristoffal se kicsi nem volt, se nagy, de volt rajta hajreteg is, az is dobott rajta, bar a 30. het utan az mar jol kisimult, akkor mar nem ereztem. De azert ott volt. :)
En mindig a netto pocaknagysagomat neztem. Nalam az volt a netto pocak, amit akkor lattam, amikor lefekudtem. Mert akkor a nem babahoz tartozo dologk szepen lecsusztak a gravitacionak koszonhetoen. :D
Viszont a kolleganomnek volt egy jo beszolasa a 30. hetem korul. Azt mondta, hogy mar majdnem akkora hasam van, mint az o anyjanak volt ket honapos terhesen. Ez csak azert volt mokas osszehasonlitas, mert ez egy szomaliai no volt, tipikus fekete testalkattal, tehat alacsony, tomor, olyan szele, mint amilyen magas, hatalmas mellek, nagy has es hatrafele allo nagy fenek. Es az anyja osszesen husz (!!!) gyermeket szult, tehat nem voltam eppen jo osszehasonlitasi alap hozza. Erre egy jofej lengyel kollegam odaszolt viccesen a "beszolonak", hogy "Basszus Ubah, neked meg gyereked sincs, terhes sem vagy, megis nagyobb hasad van, mint amekkora Beanak szules elott lesz!" Ez igy vicces volt, mert Ubah mindig azzal poenkodott, hogy o biztos azert olyan gombolyded, mert alterhes folyamatosan. :D

Nori: megneztem a szeptemberi farmeros lanyt most. Tenyleg o is hasonlo velemenyeket kapott, bar szebbeket, mint amit en olvastam. Egyebkent milyen felelme van? Mert bele nem olvastam most, csak a reagalasokat futottam at. Amit en lattam az egy hoxa-s, vagy nlc-s topic volt. Google-bol talaltam oda, mert rakerestem a pocakfotokra es ezen a ket oldalon gorgettem at egy-ket forumot, mar nemtom, hogy melyiken volt, mert csak a kepekre allt ra a szemem... :roll:
Vendég

Bea!
Sorry, azt hittem erre mondod... Szó szerint ugyanezt írták neki is (hol a gyerek?(ek) nincs is hasa...)
Különben is Te emlegetted a szeptemberi topicot, azért hittem, hogy rá gondoltál. :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
A félelmekkel meg Katicára gondoltam. Ha neki mondanának ilyeneket (NINCS MIÉRT MONDANI, MERT SZÉP, GÖMBÖLYŰ POCAKJA VAN) biztos nem lenne elragadtatva. De asszem én sem örülnék 32 hetes ikerterhesen, amikor pont azt akarta szemléltetni, hogy mennyire lent van a hasa, ha megjegyeznék, hogy mennyire kicsi a hasam. Mert talán az arra utal, hogy a babák is kicsik lesznek! :roll:
Vendég

Én is inkább túlsúlyos fajta vagyok, és már előre félek a 'lebálnázásoktól'...:(

Fogytam ugyan 15 teherbeesés előtt, így lettem 66 az esküvőmre, de az mondjuk koplalós időszak volt, azóta visszajött 2 kiló, de nem hiszem, hogy a terhességtől, csak lelazultam...
Igyekszem megtartani, ameddig lehet, ezt a súlyt, de eddig minden doki b**** tatott, hogy nehogy hízzak, mert mi lesz...
A terhességnek ettől a részétől nem nagyon vagyok feldobva...

boruska

Nori!
A szeptember csak azert jott a szamra, mert vegignezve a tegnap esti heliumos hasamon valami nagyot akartam mondani, de azert az augusztushoz nem volt pofam. :lol: :lol: :lol:
Az oktober meg messze van, igy maradt a szeptember. :P
Most meg egyszer atolvastam a kommenteket, tenyleg hasonloakat kapott, csak a 15 hetes hashoz valo hasonlitas maradt ki az altalam emlitett repertoarbol.
Teny, hog nagy gaz barkit is beparaztatni a pocakmeret alapjan, mert arra rajottem mar a multkor egy masik forumbol, hogy sem a pocakmerettel nincs osszefuggesben a gyerek sulya, sem a hizassal. (A hizassal nincs, azt mar sejtettem eddig is, mert szerencses Edesanyam velem egyaltalan nem hizott, en megis szep kislanyos 3,4 kg-mal szulettem. Tulsuly nelkul inditotta a terhesseget es befektettek meg akkoriban a korhazba a harmincas hetek elejen, mert keveset hizik es biztos gond van velem. Anya vigyorogva meselte, hogy valamit elszurhattak, mert ugyanazt a terhesdietat rendeltek ki neki, amit egyebkent a cukrosoknak, meg azoknak, akik a tul sok hizas miatt voltak bent, ugyhogy az elso nap meg ehen koplalt , majd masnaptol jart be hozza Nagymamam es Apa a hatalmas taskakkal, kosarakkal, mert etvagya volt rendesen.)
Boruska: tok furi, hogy ennyire mondjak, hogy ne hizz. Azert furcsa, mert azt olvastam, hogyha valaki terhesseg elott kozvetlenul dietazott, vagy akkor fogyott, akkor teljesen normalis, ha hizik, sot, nagy esellyel tobbet fog hizni, mert a szervezet a megvonas utan tartalekot akar kepezni. Szoval ilyen szempontbol nekem is van ra eselyem, mert en marcius vegeig dietaztam, az meg nem volt regen.
Vendég

Sziasztok!

Én már nagy készülődésben vagyok, mert megyek 3-ra a dokibácsihoz az eredmények megtárgyalására. Most éppen az a legnagyobb problémám, hogy eddig kocsival mentem - nomeg klímával, de most villamossal kell mennem a hőségben, és ismerve magamat, úgy be fog izzadni ott, ahol most nem kéne...hát nem irigylem a nődokit ilyenkor nyáron...és ez számomra is ciki...vagy én reagálom túl a dolgot? :shock:

pocakfotók: valamelyik nap én is nézegettem valahol ilyen képeket egy fórumon, és ott is elég furcsán reagáltak a lányok egymás hasára. Hogy ez most irigység e, vagy puszta gonoszság, nem tudom.Mi biztosan nem leszünk ilyenek, hiszen már most sem szólunk semmit, hogy egyikünknek nő a pocija, a másiknak meg nem.

Fürdőzés: nekünk aug. 16-án lesz a házassági évfordulónk, és eredetileg wellness hétvége volt a terv, de tegnap mondtam Zsoltinak, hogy szervezzük át a programot, mert mit csinálok én 5 napig egy olyan helyen, ahol semmilyen vízbe nem mehetek (meg nem is akarok így!) bele. Én a Balatont és társait is kihagyom. Még nem terhesen is mindig elkaptam valamit :?
A B terv a sétarepülés, és utána vacsi valami szép helyen. Szerintetek sétarepülni lehet?

Kép
zsizell

Igazad van ananácska, ezzel a hízás dologgal. Én is rettenet keveset ettem már vagy 2 éve, nagyon figyeltem a súlyomra, mert rendkívül hízékony vagyok. Na ahhoz képest most eszek annyit, mint egy normális ember, de rögtön látható hízásba kezdtem, hiszen ez a megszokotthoz képest nagy kalória mennyiség. Sokan azt mondják, ha ezt is megszokja a szervezetem, akkor megint leáll a hízás... Csak látnám már :wink: :lol:

Kép
zsizell

Boruska, ez ne izgasson annyira. Úgy gondolom épp elég aggódni valónk van e nélkül is és mi is pontosan tudjuk, h mire kell odafigyelnünk...Az első 2 terhességemnél engem is állandóan nyaggattak a súlyom miatt (20kg híztam mind a 2x). Az elsőnél a szülés utáni napon már 13kg-ma kevesebb voltam (sima szülés). A 2.-nál már mondjuk nem (császáros), de a gyerekek 4 éves korára ált mindig lefogytam.
.A nőgyogyik ált mind férfiak, ergó még nem hordtak ki babát mégsem tudnak vigyázni a súlyúkra.
Én is (sajnos) +10kg -val indultam neki ennek a babának...kiváncsi vagyok most mennyit sikerül felszednem...
Szerintetek van olyan "fogyókúra" amit kismamák is alkalmazhatnak?

Kép
csipike09

Zsizell!

én pont ilyen esetekre vettem intim törlőkendőt (Carefree-nek, Lactacyd-nek is van, de van pl. a DM-ben van olcsóbb áron Jessa nevezetű saját márkás is - én ezt használom, semmi gond nincs vele). Még vizsgálat előtt besurranok a mosdóba, megtörölgetem magam, és sokkal jobb érzés így bemenni. Ha tök tisztának és frissnek nem is érzi magát az ember, de azért javít a közérzeten. :)

Ami a súlyt illeti... Hááát irigyellek, Boruska! Te fogyás előtt is kevesebb voltál, mint én fogyás után! :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Pocakméret: nekem mind a 2-szer olyan nagy volt a pocakom, hogy már már a gnóm irányba tolódott. A testalkatomhoz képest valami iszonyúan irracionálisan nagy volt. A szülőszobán kérdezték is, hogy ikrekre számitsanak-e. A barátnőmnek nagyon pici hasa volt, oké, a gyerekei is 1 kg-val könnyebben születtek, ám nekem totál kinyúlt a bőröm a hasamon, neki meg nem, mert pici volt a pocakja. Szóval ha igy nézzük jobb a pici pocak. Úgyhogy most én kicsire vágyok, de tudom, hogy megint irdatlan lesz 8)

Csipike, a te gyerekeid mennyi idősek és fiúk/lányok?
Mondtad már nekik, hogy tesó lesz?

Zsizell, nekem is volt már párszor olyan, hogyha nem kapom el az oszlopot elesek, főleg ha felállok, akkor meg kell kapaszkodjak jópár másodpercig...Jó, hogy nem ütötted meg magad.

Ktc, én úgy emléxem, hogy szivhanghallgatás nekem a 16-20.hét körül volt. Most még korai lenne, nem? Tényleg, lehet, hogy meg sem találná a szivhangot..

Nóri, Nagyon jól nézel ki a fotókon!

Reni, tök aranyos lehetett a baba :)
lara

A hizásról annyit, hogy most hogy irogattam itt nektek az előbb, benyomtam egy tábla Boci csokt...azért ez durva :twisted: ebéd előtt...
Most vettem észre, hogy már csak a papirja van itt :oops:
lara

Köszi, lányok, szerintem is az orvosokban van a hiba :)
Én a magam részéről belőttem a 80 kilót februárra, és az alatt nem vagyok hajlandó aggódni :)

Amúgy meg megyek 2-re dokihoz - mostanra végre viszajött az igazi dokim a szabiról, és megvizsgál, meg UH-t is csinál - remélem, ad képet is, mert a múltkori kalimpálásáról nincsen képem :(

ja, és a szokásos drukk, hogy minden rendben van-e

Szerintetek ilyenkor már lehet nyaki redőt nézni?

boruska

Lara, a fiam 14, a lányom 9. Már tudják a kistesót, bár a fogadtatás vegyes volt ( a lányom örült, a fiam nem), mára már szerintem elfogadták a tényt.
Boci csoki hmmm....sajna most a csokikkal és a kényér félékkel vigyáznom kell, mert különben napokig nem sikerül wc-re mennem :cry: (bocsi a témáért)

Kép
csipike09

Szerintem nem nézik ilyenkor még...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Boruska, a nyaki redőt szerintem 11 és 12+6 hét között nézik. De mivel te a vonalzód szerint 10+5 vagy, lehet,h a dokid még többnek látja ababát és az UH-n megnézi.

Kép
csipike09

Boruska!

Nem, nem lehet! Betöltött 12 hét kell hozzá. Olyan 6cm körüli CRL.
a 11. héten többnyire 3-4cm körül van csak!
De legalább tudod, hogy hamar láthatod újra a babácskádat.

Csajok nekem olyan fura az egész. Nemrég jöttem rá, hogy terhes vagyok. 5 hetes voltam, amikor a dokinál jártam. 4 teljes hetet vártam utána a köv. UH-ra. Majd újabbakat a 12. hetire.
Most meg alig 3 hét és AFP. Sőt, utána genetikai 4D a 18-20. hét körül. És már túl is vagyunk a félidőn. Utána jön a karácsonyi készülődés. És a januári maradék-zabálás után már szülünk is! Elképesztő!
Vendég

kakti: nekem is van törlőkendőm, úgyhogy természetesen viszem magammal. De az már akkor sem ugyanaz :? Na jó, tényleg én lihegtem túl :oops:

csipike: igyál meg minden reggel egy pohár tejet, tejes kávét, vagy kakaót. A hatás nem marad el - és ehetsz nyugodtam kenyeret, meg csokit is :wink:

boruska: nekem sincs még képem a kis Bugyborékomról. Remélem a 12 hetes UH-n kapok. Kérni fogok, az biztos. Remélem te még ma kapsz, és megmutatod Nekünk!

Kép
zsizell

Nekem 11+2 héten mérte a nyaki redőt a doki és a tájékoztatókon az van írva, h az első genetikai UH és vizsgálat javasolt időpontaja a 11 és a 13+6 hete között van. Legalább is a sejtbank tájékozatóban ez áll.

Kép
csipike09

Zsizell!

Nekem mázlim van, mert mindig kapok képet. 3-at is!!!
Akár vihetsz egy kis törölközőt magaddal, amit a mosdóban bevizezel és azzal "megmosakszol". Én mindig irrigálok doki előtt. Bár el tudom képzelni az SZTK-rendelésen miket látnak szegények. Ehhez képest az én makulátlan intim gyantám kész felüdülés neki! Na lesz ez még így se, amikor találomra borotválom majd magam a kád szélén a nagy pocitól!

Nekem a kávé sem használ rá. Sőt, a sok gyümi csak ront a helyzeten. Tegnap szilvalekvárt nyammogtam. Kanállal. :oops: Nem mondom, hogy jó, de már nem robbanok fel! :lol: :lol:
Vendég

Zsizell, sajnos a reggeli tejeskávé sem segít már. Sőt a paradicsomlére tej sem :cry:
Így napi 1 zsömlét merek csak enni...

Kép
csipike09

Ezt ismeritek?
Vendég

lucababám: nekem azt mondta a nődoki egyszer, hogy nem örül neki, ha irrigálok vizsgálat előtt, mert akkor nem olyan a ph, mint általában, meg nem olyan a kenet, meg ilyesmiket mondott. Szóval valamiféle hamis képet mutat így a hüvely (de lehet, hogy ez csak annak a dokinak a rigolyája). A lényeg, hogy azóta én nem csinálom közvetlenül előtte.
Én is akarok képet!!!! Ez csalás! :evil:

csipike, akkor sajnos nincs más tippen, nekem ez a tejes dolog mindig segít. Lekvárt én is majszolok. Találtam egy nagyon jót. Pacific szilvalekvár 100 g-ban van 200 g szilva. hmmm- nagyon finom, megyek is, eszek egy kanálkával :lol:

Kép
zsizell

UH kép: én is kaptam már eddig 4-et (1 saját doki, 2 Istenhegyi,1 Várfok utcai) . Ebből viszont csak 1 használható úgymond ( a Várfok utcai), mivel a többin csak fekete foltok vannak :cry:

Kép
csipike09

Lucababám: a fazonigazításról annyit, hogy én már most tanítgatom a férjemet a borotválásra, hogy ha majd oda jutunk tudjon nekem segíteni :lol:

A wc-s dolgokról annyit, hogy nekem sem használ semmi. Ha akar akkor kijön, ha nem akkor nem. Teljesen mindegy, hogy mit eszek vagy iszok. :oops:

bellerreni
Eger

Zsizell!

Neked vesz kenetet a dokid? Mármint minden alkalommal. Nekem utoljára áprilisban vett rákszűrés miatt. Utána pedig csak a 22-24. héten szokás a fertőzés miatti vetélések megelőzése miatt!
Vendég

Uh képet még én sem kaptam, igaz most is elfelejtettem kérni :cry: Olyan rossz, hogy mikor ott vagyok mindent elfelejtek. Kis papírkával fogok járkálni amire minden fel van írva amit szeretnék kérdezni... :?

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?