Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hogy rohan az idő...a kismamáink lassan szülnek :shock:
Apa most ismét azt mondogatja, hogy még nem akar tesót :roll:
..de akkor "véletlenül" (remélem) fog sikerülni :twisted:

Köszi mindenkinek a névnapi köszöntőt -Viszont kívánjuk a Leviknek!

Szilvió
A fogkrém... mi Gabit használunk. Levi nagyon szereti.
Remélem jó volt az út - jó pihenést!

Titti
Az esti programunk..
20 után eszik vacsit (amit mi ettünk, vagy.. ha nincs olyan, amit megeszik vagy jóllakik vele,
akkor tejpépet) 21 után fürdés, cici és 22 körül elalszik.
Mostanában 9-10 körül ébred (először) reggel.
1 nap 4x eszik + gyümi

Nyafi
Szépek a képek! Gratula a diplomához! :D

Cas
Először is - BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!!
A műtét..
A férjemnek bemetszette hátul a fülét, kivágott egy pici porcdarabot és összehúzta/varrta...
Sajna nem engedte, hogy bent legyek... de ez még 2003-ban volt....

Rólunk:
Levinek még most is 12 foga van.. ahogy érzem a két alsó hátsó kezd beindulni..
Rengeteget beszél (már szépen összerakja a szavakat
pl. anya keze bent - ez azt jelenti, hogy a ruha alatt van a kezem :lol: )
Már szépen tudunk beszélgetni , ügyesen mondja a szavakat
(most a kedvenc a dindin = dinnye :P )
Cici még most is van - este...

A lakásra még nincs vevő :( de jelenleg az egyik kolléganőnk költözik be néhány hétre...
Reméljük aztán jön egy vevő is :roll:

A múltkori kis fogyózásom alatt lement 4 kg és aminek nagyon örülök, hogy nem is jött
vissza a Balcsi alatt :lol:
1-2 nap múlva elkezdem a 90 naposat... jó lenne még fogyni... :roll:

Ma kaptam néhány képet - rakok fel, ha nem gond...
Templomban (uncsitesómék esküvője):
Kép
Néhányan énekeltek, ő pedig:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Holnap megyünk UH-ra!! :D :D :oops: Már nagyon várom, ez lesz a harmadik! Dokim meg közölte, hogy miután legközelebb találkozunk, lehet NST-re is járni.... :shock: Nagggyon szalad az idő! A pici ruháit már kimostam, gyakorlatilag a kádát, mérlegét kell letakarítanom (belepte a por....), és a kiságyat kell valamikor összeraknunk. Pellust már vettünk (összejött 150 pont a DM-ben, úgyhogy mindent megvettünk a 15% kedvezménnyel, ami pár hónapon belül kellhet), és már van halvány elképzelésem arról is, mit fog Rita Berceltől kapni, amikor hazajövünk a kórházból, de persze ez még változhat. Páromnak is kiadtam az ukászt, hogy bármit lát, aminek Rita örülne, és nem felesleges vacak (pl. ezredik darab plüss), akkor vegye meg. Többgyerekes anyukák, ti hogy csináltátok a hazajövetelt?

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


az ajándékvétel Bercelnek jó ötlet. Nálunk most a legjobban vadállatos játékkártyával játszik. Próbálok majd vadászni háziállatost, mert az lenne az igazi. Kocsiban nem is lennénk meg nélküle. Legalább 10 percre leköti. mindenki tudja mekkora segítség 10 perc. Szurkoljatok ma lányok, megyek állásinterjúra. Gigi beteg volt tegnap, de ma már nem lázas.

Kép
nyafi
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszi a panzió/honlap dícséretet, tényleg szívügyünk, a szüleim pedig rengeteget dolgoznak érte. (Nekem is nagyon kedves, a gyerekkoromat egy részét ott töltöttem, a nagyszüleim háza volt). Cas, jó megfigyelő vagy, nincs még játszótér, de lesz, szólok ha elkészül. A jövőbeli terveknél egyébként olvasható, hogy ha összejön lesz egy kalandpark a szemközti telken, csónakázótóval, de még nem kezdődött el az építkezés (pályáztunk rá, várjuk az eredményt). A válságot sajna megérezzük, szóval ezért írtam, ha így kisgyerekkel nem tűnik a legjobb úticálnak, ha a család, ismerősök arra a részre akarnak utazni, ajánlhatjátok és én ezt nagyon köszönöm.

Nagyon nehéz időszak van már megint, az utóbbi héten rendszeresen fél4-4 körül tudtam csak elaludni, olyan sokszorm vagy olyan hosszan ébren volt Blanka. Nem tudom mi lehet. Sejtem, hogy a meleg és a frontok közrejátszhatnak, de elég kétségbeejtő. Ráadásul próbára tettük és nem lehet kifárasztani. Szombatra virradóra volt, hogy hajnal 1 és fél 5 között végig mellette voltam, mert folyton felkelt, nem tudtam letenni aludni. Aztán 7-8-ig szintén, végül 10-ig aludtunk. Délután fél óra pihi, aztán elmendtünk az AmerikaFesztre késő délután, itt Dunakeszin. Jó volt, voltak lovak, agarak, bikák, koncert, reppülők, kis vidámpar. Kiderült, hogy Blanka kis hippi ott táncolt a kemény rock zenére, aztán kutyát kergetett és még egy kisebb hullámvasútra is felült (apa ölében), amit végig mosolygott és meg remegő gyomorral, könnyekkel küszködve néztem kintről. Aztán szerettük volna megnézni a rodeót, amit fél9-kor kezdtek volna, de csúszott 1 órát, de maradtunk, 3 bikát megnéztünk, nagyon látványos volt. Így már 11 után kerül Blanka ágyba. Gondoltuk csak elfáradt, de fél5-kor felkelt és 2 órán keresztül megint nem aludt. Aztán a szokott időben 10-kor felébredt. Ennél jobban pedig nem tudjuk kifárasztani, nem értem ezt a gyereket. :shock: :)

Egyébként megvagyunk, bent hűsölünk nap közben, de már nagyon mennék nyaralni valamerre.

Nyaralóknak jó nyaralást, Nyafi legyél ügyes az interjún, Giginek gyors gyógyulást.
Kia, édes Levi, hogy megvan a véleménye a zenei teljesítményről.

Mennem kell, mert valaki kiabál, hogy annyyaaaa..

Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 


bocsi a sok elütésért.

Kép

Kép
szisz05
 
 


Sziasztok!

Nyafi DRUKKK!!!!
Milyen volt?
Giginek én is jobbulást kívánok.

Dorottya
Mesélj az UH-ról.

Köszi Sziszi!
A foga?
Szerencsére nekünk nincs ébredés.. de rengeteget forgolódik Levi... még jó,
hogy nagy az ágy :lol:

Manónak most a két hátsó, alsó foga indult el... :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Kia szar volt...tömören ennyi. Én is, az állás is, a munkaidő is, meg a hozzáállásuk is ahhoz, hogy van egy ekkora gyerekem...

Kép
nyafi
 
 


Az UH-n azt mondták, Bercel két héttel idősebb, mint a papírforma.... Akkora a feje, a csontjai, stb., mint egy 33 hetes babának. Úgyhogy most belehúzok kissé az előkészületekbe. :P Nagyon aranyos volt, mozgatta a talpacskáját, a szája pedig nyitva volt éppen. Ja, és 8 mm-es haja van! És mindezt normál, TB által fizetett UH-n!

Sziszi, nem irigyellek..... Remélem, hamar túl lesztek ezen az időszakon!

Nyafi, mi volt? Megmondták a döntésüket, vagy "majd kiértesítenek"?

A fogakkal most mi végre parkoló pályán vagyunk, már nagyon elegem volt a hasmenéses-hőemelkedéses-semmitseakarokennis-nyifinyafi időszakokból. Rita most olyan tündér, mint talán még soha, ma kaptam tőle puszit és simit is, méghozzá kérés nélkül. :D Aludni meg magától elmegy, és ált. egy hang nélkül szunyik reggelig. :lol:

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Nyafi, ez piszokság! De legalább most kiderült, nem reménykedtél hiába hetekig....

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Halihó!!! Mindenki nyaral?! :shock:

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Dorottya
Mi már hazajöttünk, de papírok után rohangálunk, mert egy rohadék besurranó tolvaj elvitte az összes iratunkat-pénzünket-fényképezőnket. :evil: :evil: :evil: :evil:
UH: látszik rajta még a haja is?! :shock:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


A papírok nagyját elintéztük, igényeltem új kártyát is, remélem mostmár egyenesbe jövünk.

Dorottya
Amikor Csilla született, Sebi másnap már jött meglátogatni. Megnézte, oké, itt a baba, aki kibújt anya pocakjából, aztán ment inkább játszani a mérleggel?! :lol: Amikor először bömbölt a kiscsaj, akkor teljesen kétségbe esett, és befogta a fülét, nagyon sajnálta CSillát, hogy biztos fáj vmije, ha ennyire sír. Nem győztük megnyugtatni, hogy semmi baja, csak még nem tud beszélni, és így szól, ha éhes/szomjas/fázik/társaságra vágyik stb... :lol:
Aztán aznap, mikor mehettünk haza együtt jöttek értünk az apjával, és akkor CSilla "hozott" Sebinek ajándékot, egy régóta áhított Thomas-kirakót.
mindjárt rakok pár képet is, de bűzölög a lányom, és fennhangon mondogatja, hogy "kaka" :lol:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Ó egyem meg kicsi Sebi!
Mi ma strandolni voltunk, a csajom nagoyn élvezte, túlesett az első szerelmen is. Még tart :wink: A barátnőm fia kifejtette, hogy a Gigi a barátnője. mindent megosztott vele.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Cas, ez nagyon bosszantó lehet. Jól megkeserítette a nyaralást gondolom.

Nyafi, sajnálom. Biztosan lesz jobb is, valószínűleg így kellett történnie...

Jáde, azóta mi újság a cicizéssel?

Mi nem vagyunk túl jól, Blanka 2 napja lázas, soha nem volt még ilyen magas láza, most már délután 39 fok :shock: Helyettesítő doktornéni szerint sok most az ilyen pár napig tartó lázas eset, amúgy a torka piros és picit hólyagos. Nem is nagyon eszik a kis drágám és ilyen elesettnek még sohasem láttam. Dől el mindenhol. Szívfacsaró ilyennek látni. Három napos láza elvileg már volt, de akkor nem volt túl magas a hője, viszont a pöttyök előjöttek utána és akitől elkaptuk, annál megállapították ezt a betegséget. Szóval nem tudom mi lehet.
Pedig vasárnap mennénk nyaralni Sopronba :shock: Remélem addig meggyógyul.
Éjszakák amúgy rendbejöttek, de inkább vittasztanék, minthogy ilyen gyengének lássam.

És pár pozitívum: mostanában Blanka már megkülönbözteti az alap színeket, egyre több dalt énekelget (persze főleg a kezdő sort), és rengeteget beszél. Pár napja egyszer szólt, hogy 'pisi' miután ráadtam a száraz pelust, úgyhogy mentünk a fürdőbe, levettük a nadrágot, pelust és pisilt a bilibe. Ezek szerint vissza tudja tartani és szólni is tud. Lehet, hogy augusztus-szeptemberben megpróbálom levenni róla nappalra.

Szilvi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Szisz :)
Jobbulást Blankának! Orvos nem adott gyógyszert?
Már Marci is mondogatja, hogy pisi-kaki, de én még nem próbálom neki a bilit, talán majd jövőre. Bölcsiben azt mondták nem gond.
Talán , mint már régebben is írtam, a wc - szűkítőt :roll:
Színekről valahol azt olvastam, hogy ebben a korban még nem ismerik fel, csak úgy, hogy "piros autó" pl., nem tudom, mert Marci is mondja a színeket, de nem mindig "találja el" azokat :roll:

Tényleg otthon mikor lesz H1N1 oltóanyag?? itt szeptember körül mondják, s én nagyon szeretném beadatni :roll: Ti mit gondoltok erről?

Cas :)
Nem kis üröm az örömben egy ilyen eset, sajnálom :cry:
Annyira jó volt ezeket a képeket nézni, olyan nosztalgikus érzés fogott el :D

Dorottya :D
Képed nincs az UH-ról?? Úgy nézegetném :wink: Tényleg érdekes, hogy még a haját is látták, bár ha valaki tapasztalt, akkor már gondolom, hogy tudja, hogy mit kell nézni 8)
Alvását irigylem Ritának, s kívánom, hogy maradjon is így a kis Bercel születése utánig :wink: Már tényleg mindjárt megszületik, nagyon megy az idő :roll:

Kia :D
Jók a képek, mint mindig :wink: szép család vagytok!
Gratula a fogyáshoz, s drukk a továbbiakhoz! 90 napos - szerintem - komoly elhatározással tartható :wink:

Nyafi :D
Munkát sajnálom :cry: Biztos, hogy nem lesz egyszerű manapság munkát találni.....de ne add fel, lehet, hogy 50 önéletrajzot kell beadnod, s 20 helyre menned állásintejúra, de majd csak sikerül egy jó!! Tudom, hogy könnyű beszélni..... :oops:

Jade :D
Ügyesek vagytok cici terén :wink:

Mi jól vagyunk, nekem most "aranyéletem" van, anyu volt itt három hétig, s most anyósomék babáznak 3 hétig. Így sokkal több időm van. JÁrok is tornázni majdnem minden nap. Fogyni nem fogyok, mert eszem, de jól érzem magam nagyon, s tudom, hogy muszáj lesz folytatnom, mert jól esik :wink:

Marci egy igazi csodababa, amit mond is, mint már szinte mindent. Mondja, hogy hívják, mit akar enni (na ez nem túl hosszú repertoár), mit akar, mit nem akar...szerintem mire oviba kezdünk (november), addigra már beszél majd olyan szépen magyarul, hogy túl nagyot nem fog kavarni, hogy ott spanyolul beszélnek majd hozzá. Remélem, hogy hamar megtanulja majd.
Gem - nálatok hogyan is volt? Emlékszem, hogy szomorkodtál, hogy valami nem úgy volt Rebeka nyelvtanulásával, annak gyorsaságával, mint szeretted volna? :roll:
Imád táncolni, zenét hallgatni, s már ő is kiegészíti a jól ismert mondókákat, gyerekdalokat. Nekünk már - ha jól számolom - 16 fogunk van, azt hiszem, hogy most szünet jön.
Éjjel rendszerint inni kelünk, már nem kell kivenni, adok neki inni, s ha elég visszadja (tegnap mondta is félálomban, hogy köszi), s alszik tovább...altatás viszont még mindig kézben van a délutáni,illetve az esti alvásnál is.

Bárányhimlő elleni oltásról tudom, hogy volt szó, de ha nem baj, hogy most egy gyors körkérdés formájában ismét rákérdeznék a véleményetekre. Otthon már fel van írva receptre, s ha megyünk megvesszük, s az otthoni dokinénink ígérte, hogy beoltja, de itt a dokibácsi azt mondta, hogy nem jó, mert nem nyújt teljes védettséget, s késöbb veszélyesebb. De úgy emékszem, hogy itt is írta valamelyikőtök, hogy a bárányhímlőnek is vannak veszélyes szövödményei most kicsi korban is :roll:
Én szeretném beadatni, mert minek kitenni valaminek, ami ellen van oltás....s ha megy bölcsibe akkor nagyobb az esélye, hogy elkapja + ha esetleg vmikor teherbe esnék, nem kéne attól félnem, hogy hazahozza ... (bár elkaphatom, amikor megyek érte az oviba/bölcsibe) :roll: :roll:

Kitartás az otthoni meleghez!!! Jó nyaralást a nyaralóknak!!

+1 körkérdés: aug végén, szeptember elején megyünk haza, nem lenne kedvetek valahol talizni????

Titti?? Ti mikor is vagytok otthon???

Na tényleg :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Szilvi jó volt végre hallani rólatok. Mi szívesen talizunk veletek! Bárányhimlőt beadatom, de úgy tudom kettő kell, akkor lesz védett. Cas te ezt már körbejártad ugye?

Kép
nyafi
 
 


Sebi nagyon aranyos, azért a fél szemét rajta tartja a hugicán.... :lol: :lol: :lol:

A haját úgy lehetett látni UH-n, hogy a feje körvonala nem volt sima, hanem elsőre olyannak tűnt, mintha recés lenne. Na, ezek a "recék" a haja, és a hosszukat is meg tudta mérni az UH-s. Képem nincs, DVD-t kértünk, de azon minden klasszul látszik. Viszont azt ide nem tudom feltenni. Majd megpróbálok készíteni róla egy képernyőfelvételt, és azt feltenni.

Szisz, jobban van már Blanka?

Szilvi, én szívesen mennék a találkozóra, de szept. elején más jellegű elfoglaltságom lesz. :D Éppen szokni fogom a két gyerekes anyuka szerpet. :lol:

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Bari-oltás
Beszéltem a gyerekorvosunkkal, ő mindenképp javasolja az oltást, és duplázva. Ősszel megkapják mindketten, Sebi a másodikat, Csilla az elsőt.
Ismerőseim barihimlőt oltás nélkül csináltak végig, és rettentő ronda kiütések jöttek, sokáig tartott, nagyon megszenvedte a kicsi.
Gyerekorvosunk pedig mesélte, hogy a váltótársa csak 1-t adatott be a gyerekeinek, de elkapták, és szintén nagyon megszenvedték.
Így marad a 2-oltásos megoldás.
(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy erre sincsenek még nagyon referenciák, hiszen csak nemrég kezdték meg a kétszeri oltást...)
Sebinél az ekcémája miatt nem rizikóznék, CSilla pedig kicsi még, és az oviból bármikor összeszedheti.

Bili
Ma ünnepélyesen felhoztuk mi is Sebi kacsafejű-bilijét a pincéből, mert Csilla egyre többször szól, amikor éppen jön, hogy kaki vagy pisi. No nem akarok én ebből még nagy következtetéseket levonni, de kíváncsi vagyok, mit kezd vele. Egyelőre nagyon tetszik neki, de csak játszani. :lol:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok,

Szilvi,
Azota teljesen elfelejtette a cicit. Annyira, hogy multkor epp az olemben ult, ramutatott a cicimre, majd megszolalt: púp :)

Bari himlo
En is most elkezdtem utanaolvasni a temanak, mert magamat be kell oltatnom, mert ugy tunik meg nem voltam, anyam legalabbis nem emlexik ra hogy lettem volna. Elotte azert csinaltatok egy vervetelt, mert ki tudjak mutatni belole, hogy voltam-e. Csak hat az is 5-7 ezer Ft.
Hat tobb forumot vegigolvastam a temarol, megdobbentem, hogy sok anyuka irta, hogy az oviban azok kozul, akik be voltak oltva, mindegyik gyerek elkapta, vagy övsömör formajaban jott elo nala. Raadasul ketseges, hogy 20 ev mulva lesz-e hatasa meg. Allitolag 10 evente kell ismetelni, hogy erjen valamit. Ugyhogy a gyerekkel kapcsolatban egyelore nem tudom mit csinaljak.

Fu, megyek alcsizni.
_jáde_
 
 


Sziasztok!

...kicsit eltűntem... :roll:
Pár napig otthon / a másik mamáéknál "nyaraltunk" Levivel, most pedig Apa hugáék
vannak itt(hon). Levi nagyon élvezi, hogy van játszótárs... bár ő már 5 éves múlt...

Manó sokat fejlődött beszédügyileg..
Már neveket is mond... vezetéknevét, Apa nevét, Papák nevét...
Pl: Levente helyett Vente , Levi helyett Jevi... :lol:
Olyan jó, hogy már lehet vele beszélgetni :P

Foga még most is csak 12, a kaka - pisi szavakat nem akarja mondani...
de néha magától megy és felteszi a wc-re a szűkítőt... (főleg kaki után :P )

A fogyás...
Már több, mint 5 kg... (de még esténként most is van cici) így nem tudok más trükköt bevetni...

Majd visszaolvasok, csak felkelt LEVI.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Kia
Gratula a fogyáshoz!!! 5 kg az már tök jól látszik! :D
Csilla is mondja, hogy Levi (barátaink kisfia), de ő úgy hogy "Bebíííí". :lol:

A mai nap nagy híre, hogy mivel már hetek óta száraz pelussal kel a kiscsaj reggel (és a délutáni alvásból is), így reggel kipróbáltuk a bilit. Untam már, hogy reggel olyan óriásit pisil, hogy a csontszáraz pelus sem bírja el, hanem folyik kifelé a bodyjára-hálózsákjára-kanapéra.
Úgyhogy megkérdeztem, hogy jön-e a pisi, mire lelkes "ije" volt a válasz, így rá is ült (pár napja már itt van a nappaliban).
Kicsit pisilt, majd boldogan állt fel, jól megdicsértem, dicsőségesen kiürítettük a wc-be, majd kiöblítettük, majd letöröltük, majd kezet mostunk, majd mondta, hogy "piszi", és akkor aztán beleengedte a teljes adagot (na nem csoda, hogy nem bírta a pelus, nekem is becsületemre vált volna ez az adag!).
Aztán ma fürdés előtt megint pisilt bele kicsit.
Persze messze még a szobatisztaság, nem is cél, de ha a reggeli csurompisiség így elkerülhető, már megérte felhozni a bilit a pincéből. :)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Mi meg fürdés kezdetekor a kádba..... :roll: A szobatisztaság nálunk jövő évre tolódik, előbb nem merem bevállalni, ráadásul Rita egyáltalán nem tudja még, ha bekakilt-pisilt. Nekünk még nagyon korai volna most belevágni.

Levi nagyon ügyes, nálunk a két szótagos szavak kezdenek lassacskán szaporodni (cápa, apa), ill. a szavakat most már egyre többször kétszavas "mondatok"-ban használja (cum száj - cumi a szájba). A éneklés nálunk még nem menő, bár most már szereti, ha éneklek neki (mindig nagyon mosolyog). Olvasni nem nagyon tudok neki, ő lapozgatja a könyvet vagy pörgeti a lapokat az ujjai között, méghozzá olyan sebességgel, hogy egy sort se tudok elmondani. Időnként egy-egy oldalnál megáll, és megmutatja azt, amit ismer, és elmondja a nevét (pl. szeeszám - szerszám).

5 kg fogyás.... Az nagyon jó lehet! Ritával azt mondtam, hogy én ilyen mértékű fogyást a kórházban produkáltam. :lol: :lol: A szülés után rögtön vagy nyolc kilóval lettem kevesebb, az azért nem rossz teljesítmény néhány óra alatt! :D

Barihimlő ellen mi oltatunk, az első vakcina már itt van a hűtöben, csak arra vár, hogy a kisasszony végre kigyógyuljon a takonykórjából. Őrület, nem értem, hogy volt képes harminc fokban megfázni.... :shock:

A legújabb, hogy próbál két lábon felugrani!! Egyszer sikerült is neki, persze általában csak valami furcsa testmozgásnak tünik. Nem tudom, hogyan jött rá, hogy ilyet is lehet, nem látott minket ugrálni....

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Sziasztok!

Megpróbáltam mindent elolvasni, nem volt könnyű.:))

Röviden visszajöttünk a nyaralásból és nem érem utól magam. Ádám csökkentette az alvásadagot egy órával. Most már legalább mindent kimostam, de még úszik a lakás és a hétvégén szülinapok jönnek.

Nyafi: nagy plénum előtt kérek bocsánatot, amiért azóta sem hívtalak vissza. Az üdülés alatt a táskámban volt a telcsi, azóta meg..
Amúgy a lakás átlaghőmérséklete 30 fok, de tényleg. Nagyon szenvedek és én a melegtől mindig ingerült leszek.

Ádámot amúgy egyetlen egyszer lehetett bevinni a Balcsiba, akkor is sokat sírt. Szerintem fázott is. Viszont a kertben boldogan pancsolt a medencében. Ja, és azóta állandóan mondja, hogy hajó, hajó. A discohajónál táncolt is:)

Egész nap beszél, sokszor akkor is, ha nem is akar semmit mondani. Imádom:))

Pisi, kakit nálunk is mondja. Én még nem szedtem elő a bilit és ugye én a wc-szűkítőre szavaztam. Amúgy meg hezitálok, hogy elkezdjek-e bármit, ha szeptembertől úgyis minden megváltozik.

Munkahellyel még én sem jutottam sokra, talán visszavesznek, de még nem biztos. Most a szabadnapjaim számára várok.

Hát dióhéjban ennyi van velünk. Majd teszek fel képet, ha lesz időm lekicsinyíteni:)

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Kia hogy fogytál 5 kilót?
Dorottya! Valószínű klímától fázott meg. Nem semmi, hogy már ugrálni próbál, sztem látta játszótéren valamelyik gyerektől, vagy tv-ben. Én mindenesetre mikor elkezdte, ugráltam vele. Most már nagyon szépen ugrál páros lábbal. Neked persze nem könnyű ugrálni, de apukája biztos szívesen segít és végre valami amit ő taníthat neki.
Szilvi nem tesz semmit. És akkor most mennyit alszik Ádám? A du csökkent? Gigi kb másfél órát szokott. Nekem nem mondja még csak ritkán (ált. utólag) a kakit, a pisit egyáltalán nem, de ma veszek neki bilit is meg wc szűkítőt is, aztán meglátjuk mit szól hozzá.

Kép
nyafi
 
 


Voltunk ma támadónéninél (védőnéninél), képzeljétek, ismét elment az, aki eddig volt, úgyhogy most már a negyediket fogjuk "elhasználni". Egy helyettesítő védőnéni fogadott minket, és az állam is leesett, olyan aranyos, kedves, figyelmes volt, ráadásul minden mondatából látszott, hogy valóban érti a szakmáját (pl. Rita cicának folyik a nózija, és magától ajánlotta, hogy használjunk orrcseppet, Cebiont és melkaskrémet, mert egy picit köhécsel is - ez utóbbi eszembe sem jutott....). Ilyen védőnővel még SOHA sem találkoztam!! Ja, és nem csak a vérnyomásommal és a súlyommal törődött, megnézte a lábamat, van-e rajta visszér-ödéma, kitöltötte a várandós kiskönyvemet (az eddigi banyánk a röpke 30 hét alatt nem írt be minden adatot), meghallgattuk Bercel szívhangját (ilyen is csak a nőgyógyászomnál történt eddig) és hasonlók. Teljesen le vagyok tőle nyűgözve!!

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Nyafi: aha, délután alszik kevesebbet.
Viszont ma reggel úgy ébredt, hog zokogott és ez egy órán keresztül ment így. Be van dagadva alul az ínye, mindkét oldalon. Most már egy csomó helyen indul a foga, de sehol sem jött még ki.
Azt hittem, rosszabb napunk lesz, de végül eddig még nem panaszkodhatom.

Dorottya: nálunk is mindig meghallgattuk a szívhangot és kérdezhettem bármit. Szerintem nekem is csak szerencsém volt.

A képekkel még mindig lógok:((

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia
 
 


Dorottya nekünk még csak a 3. védőnő van...Szilvi képeket!

Kép
nyafi
 
 


Kedves Babanetes Közösség!

Egy topiklakó kisfiú, Roli, nagyon nagy bajban van. Vízbe esett és most tág pupillákkal, agyműködés nélkül fekszik. Kérünk Titeket, hogy ki-ki hite, világszemlélete szerint imádkozzon, szorítson Roliért, drukkoljon a felépüléséért. A közös akarat sokszor csodákra képes, és most erre van szükség. Mától minden este tíz órakor Rolira fogunk gondolni, az ő gyógyulására. Kérünk Titeket, tartsatok velünk!

2005 ősziek



Kép

ayse
 
 


Brrrrrrrrrrrrr...
Nagyon sajnálom szegényt, drukkolunk neki!!!
(Sajnos Sebi egyik kis unokatesója tavaly nyáron pontosan így járt. Ő túl sok időt töltött a vízben, és másnap már...) :cry:

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


hogyhogy Cas sokat volt a balatonba? és hogy történt?

Kép
nyafi
 
 


Nem a Balatonnál történt, hanem máshol, és egy körülkerített medencéhez tudott vhogy bebóklászni, és későn vették észre, hogy beleesett a vízbe. :(

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Utólag...
Nagyon Boldog Névnapot és Szülinapot kívánok azoknak, akik az utóbbi
2-3 hétben ünnepeltek!!! :wink:
Remélem most már tudok jönni rendesen... kicsit nehéz, hogy itt van a
keresztlányunk, Anyós szabin van, ide-oda megyünk...

Voltunk a másik nagyiékhoz, Vadasparkban, strandra járunk.. most szombaton lesz
dédunokatalálkozó Debrecenben (Apósom testvére szervezi)... pörgünk :lol:

Levinek még most is csak 12 foga van... 2-3 napja már nagyon "szenved" -
állíndóan a szájában van a keze vagy valami játék.. kibújhatna az a két fog..
de ettől függetlenül jól alszik. Éjjel még most is 10 - 12 órát, délután 1,5 - 3-at.
Este lefekvés előtt még most is van cici...
Rengeteget beszél, már mindent mond... :lol:

A tesó - még van 2 hónapunk...
(szerintem nehezen fog összejönni, mert idén még csak 3x jött meg..)
A lakás.. még sajnos nincs vevő.

Cas
Drukk a bilihez! Ügyes lányod van :P
...mi még csak a fürdővízbe pisilünk, mint Rita :P

Dorottya
Levi is ugrál mostanában... szépen halad :P
Örülök, hogy jó az új védőnőd... nekem is ilyen jó volt az előző...
...a mostanit még csak kisgyerekesként ismerem...
..remélem hamarosan kismamaként is :lol:

Nyafi
...hogy fogytam?
Este nem eszek... ha mégis éhes vagyok, akkor Norbi rudi és puding (így édességet is eszek)
...bár néha délelőtt is bűnözök. :D
Szép lassan lemegy a plussz..

Képek:
Lovagoltak...
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Horgásztunk is...
Kép Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Kia és azt este eszed? Milyen anyósodékkal? Kijöttök?

Kép
nyafi
 
 


Nyafi - igen.. este, ha éhes vagyok...
Tegnap és ma pl a vacsim dinnye volt és lesz.

Anyósékkal? :roll:
Már költöznék nagyon a saját házunkba...
..de szerintem ezzel így van Apa is. Neki sem olyan jó már (lassan 40 évesen)
együtt élni a szülőkkel. :oops:
Az, hogy mindenbe beleszólnak, vagy hozzászólnak... :evil: de szerencsére két fülem van :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!
Ismet hosszu idore eltuntem, eleg sokminden tortenik velunk, alig vagyok a gep elott.
A legfontosabb, hogy Rebekanak junius vegen volt egy mutete, kivettek az orrmandulajat + betettek egy-egy kis csovet a fulleibe, mert allitolag az orrmandula formaja miatt folyadek gyulemlett fel a fuleben (ezt ki kell szelloztetni). Nagyon paraztam a mutettol, es a mutet alatt is, mert ez ennyire piciknel meg teljes altatassal jar. De vegul minden rendben volt, es a hatasa is bizonnyal mondom egyszeruen a csodaval hataros. A mi kis zarkozott, magaba fordulok csajunk hihetetlen valtozason megy kereszul. Az nem eleg, hogy most mar olyan dolgokat is meghall, amit nem kene :D, de most mar tenyleg sokkal tobbet beszel, neha tul sokat is, es nyitott kiscsaj lett belole. Akkora boldogsag ez nekunk, hogy el sem tudom mondani.
Juli eleje ota logopedushoz is jar, ez is erezhetoen sokat segit neki.

Zsofi borzasztoan megvaltozott, tulajdonkeppen semmit nem lehet csinalni mellette, csak vele, es csakis vele foglalkozni. ha azt mondom, hogy eletveszelyes a kiscsaj, akkor ezzel egyaltalan nem tulzok. Annyi serulese van, hogy szerintem mar tobb nem is ferne ra. Meg kesz szerencse, hogy iden a szunyogok nem olyan veszelyesek, mint tavaly. Mert szerintem akkor ki se latna a sebesuleseibol :roll: es a legrosszabb, hogy tulkepp semmi sem eleg neki, semmibol sem okul, ugyanugy nekimegy a falnak otodszorre is, hatha akkor majd sikerul attorni rajta. A ferjem azt mondja, ne csodalkozzak, hisz a gyerek teljes mertekben ram utott :roll: azert neha nehez a szembesites :?
Ahol nincs serulese, ott altalaban osszefirkalja magat mindenfele filctollal. Egyszer majd csinalok rola egy kepet alkotas kozben :roll: :D

Bocsanat, hogy nem reagalok senkinek, de valojaban tanulni keltem fel vasarnap hajnalok-hajnalan, es egy oraja csak netezek.

Babaproject meg mindig nem jott ossze, most mar orvoshoz is elmentem, hatha mond valami okosat. Es persze nem adjuk fel, mert a remeny hal meg utoljara. Csak jonne mar az a teso!

Aki babat var, annak nagyon gratulalok, veletek vagyok!

Puszi mindenkinek, es a vegere egy kep egyhetes Franciaorszagi "nyaralasunkbol"

Gem

Kép

Ui.: Majdnem elfeleftettem mondani :shock:, hogy kozben elkezdtunk furdoszobat csinalni. Ez mar kb 2 honapja tart, es szerintem meg legalabb 2 honapig el fog tartani, legjobb esetben. A ferjem csinalja, a baratok meg be-besegitenek, amikor idejuk engedi. Ez sem konnyu Zsofi mellett...

Sok-sok puszi mindenkinek, bocs, hogy nem jovok gyakrabban! Azert tartsatok eszben!
_gemini
 
 


"franciaorszagi" (kisbetuvel irando)
_gemini
 
 


Gem
Örülök, hogy újra itt! :D
Helyesek a csajok a képen! :)
Örülök, hogy a műtét ilyen jól sikerült, és ezek szerint akkor rendeződik a hallása, ez szuper! (Én is voltam Sebivel pár hete orrmandula és hallás-vizsgálaton, de nálunk minden oké szerencsére.)
Zsófi-kamikaze: Sebi PONTOSAN ilyen volt (és ilyen még ma is). Elvittem egy BHRG-szakemberhez, aki fejlesztő tornát javasolt. Most sajna nem tudom bővebben leírni, de a lényeg, hogy neurológiailag kicsit fejletlen a kölök (pl. vannak még baba-reflexei, amiknek már rég le kellett volna épülnie, és vannak, amiknek már rég ki kellett volna alakulnia, és nem alakult ki). Szerintem nagyobb korában Zsófit is érdemes volna elvinni, ha ilyen kis "kajla" marad. Legfeljebb azt mondják, hogy minden oké. :)
www.bhrg.hu

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok! Helyesek a csajok nagyon. Gem nem beszélt szépen Zsófi azért vittétek logopédushoz?
Cas ez itthon milyen gyakran van? Olyan mint a kötelező oltás, vagy anyuka csak szépen begyalogol a gyerekkel az sztk-ba?

Kép
nyafi
 
 


Nyafi!
Nem Zsofit vittuk logopedushoz, hanem Rebekat. Harom nyelvvel kuzd, ezert elegge el van maradva a beszedfejlodese. O mar 4 eves. 20 honaposan meg semmikep sem vinnek gyereket logopedushoz. De szerintem csak felcserelted a nevuket :lol:
Pusz
G
_gemini
 
 


Sziasztok!

Hiányolom a képeket...
Mutassátok meg a nagylányokat és nagyfiúkat! :wink:
(remélem én nem viszem túlzásba)

Gem - műtét :(
Örülök, hogy már minden rendben van..
A sérülések Zsófin... ismerős... Levin is van állandóan (bár csak 3-5 db)..
ha épp gyógyul, akkor csinál másikat :lol:

Krisztinák (Titti, Domi)
Holnapra
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!

Dédilátogatás
Kép Kép
hazafelé alvás volt.
Mindennapjaink: (a dátum nem jó)
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok! Tetszik kia ez az új szalag a levi alatt!
Igen bocsesz az elírásért Gem.
Kép fürcsi az erkélyen Kép no comment Kép ott

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Szépek a gyerekek. Kia látszik, hogy Levi nem unatkozik, Giginek és Zsófinak a fotókról is látszik, hogy nem kell a szomszédba menni egy kis turpisságért.
Gem, jó, hogy ilyen ügyesen túljutottatok a műtéten és hogy érdemes volt belevágni.

Mi meggyógyultunk a legutóbbi torokgyulladásból pár nap alatt, köszi a kérdéseket. Csak a magas láz volt nagyon ijesztő. Még kis nyűgösség és gondolom fájdalom volt, amikor megérkeztünk Sopronba, de aztán nagyon jól sikerült a nyaralás, tetszett a hotel is, kirándulgattunk és Blanka most először fürdött medencében, amit nagyon élvezett. Elmentünk Ausztriába a Sonnentherme nevű strandra, már sokat hallottam róla, hogy milyen baba-gyerekbarát hely és tényleg szuper volt. Tisztaság, többféle kinti-benti medence, rendeteg nyugágy, mindenhol pelenkázók, babakaja melegítő és még szoptatósarok is volt. Érdemes egyszer megnézni, nagyobb gyerekeknek rengeteg csúszda, sőt van nyugis, gyerekmentes övezet is. Ezek után egyébként könnyebben indulok Blankával mindenhová, mert az első éjszakától eltekintve aludj jól, illetve úgy, mint itthon. Úgy látszik korábban az utazóágy nem tetszett neki, most rácsosban aludt. Így utólag sajnálom, hogy csak 5 napra vállakoztunk.

Azóta töltöttünk pár napot otthon (folyamatosan mostam :? ), aztán múlt pénteken eljöttünk a szüleimhez és vasárnapig itt vagyunk. Itt, a panzióban is fördött Blanka a nagymedencében, nagyon örülök, hogy így élvezi a vizet. Sok kisgyerek volt a vendégek között és ő boldogan rohangált velük. Egyetlen dolog árnyékolta be egy kicsit eddig a nyaralást, hogy vasárnap a nagy szaladgálás során belelépett egy méhecskébe a kis drágám, és nagyon megszenvedte a csípést. Az első ijedség után ment tovább, sántikálva és lábujjhegyen, de aztán vacsinál megpihent és azután nem tudott lábra állni, csak kétségbeesetten sírt, bármihez hozzáért a lába. Nagyon féltem, hogy napokig ez lesz. Kapott kalciumot, Fenistilt cseppben és kenőcsben és másnap reggel úgy pattant fel, mintha mi sem történt volna.

Hát így vagyunk mostanság. Nagy dolog, hogy tegnap 3 órát aludt délután, amit utoljára 1-2 hónaposan csinált napközben. Úgy látszik hat a levegő és a kellemes fáradtság.

Képekkel én majd otthonról,jövő héten jövök.
Minden jót nektek addig is.
Sziszi

Kép

Kép
szisz05
 
 


Nyafi
Köszi - újítottam.
Gigi nagyon édes lányka!
A vödör... :lol: ismerős... Manónak kettő van - az egyik neki is így áll :lol:

Sziszi
Örülök, hogy jó (volt) a nyaralás.
A méhecske...
SzegényBlanka.... én is félek ettől, mert Levi állandóan a virágokat akarja szaglászni, szedni :roll:

Ma voltunk a Korzóban (bev.kp.).. sok üzletben leértékelés van (pl Benetton, Nike) 30-50-70%
vettünk is néhány dolgot :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Szisz de jó, hogy vagytok! Sopronban hol voltatok?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Gem :D
Örülök, hogy "látlak", s háát a lányok még mindig csudaszépek!
Rebeka nagyon ügyes volt a műtéttel, s hát persze Ti is, s szinte hihetetlen, hogy így megváltozott utána, de egyben, persze jó is :wink: Zsófin látszik a huncutság, s akkor ő nem egy "babázó" kislány típus 8)

Szisz :D
Ügyes Blanka, hogy a torokgyuszit, s a méhecske csípést is ilyen gyorsan kiheverte :) Én biztos, hogy pánikoltam volna ezerrel, s hát félek is nagyon a darazsaktól :oops:
További jó pihenést, s majd várunk a képekkel!

Kia :D
Levi egyre nagyobb fiúcska, s tényleg jól el vagytok foglalva, ami mindkettőtöknek jó, hiszen Levi folyamatosan gyerekek között van, s hát Neked is van felnőtt társaságod, míg Apa dolgozik :wink: Ügyes vagy, hogy nem eszel este, nekem akkor mindig kell valamit ennem, amikor Marcus elalszik :oops: így vezetem le a napot, s hát a legtöbbször fagyit "találok" a hűtőben 8)

Nyafi :D
Gigi nagyon aranyos, s nem is értem,hogy hogyan nézhetik őt fiúnak, szerintem csajos :wink: gyönyörű göndör fürtjei lassan megnőnek, s akkor lehet fodrászkodni is :wink:
Talit akkor majd egyeztetünk, lesz anyutól is netem, s otthon látom majd a programot is jobban :wink:

,..most mennem kell, bocsi attól aki kimaradt, de Marcusnak hiányzom...jövök még

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


mikor is jössz szilvi?

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Apa este 22 óra helyett ma reggel végzett - bejött a szobába.. és én azóta fent vagyok :roll:

Szilvi... a fagyit én is szeretem :lol:
Jó kis vacsora :wink:

Rendeltem Levinek ágyat
(az eladó azt mondta max csütörtök és itt lesz)
Kép
hosszabbítható 100 - 180 cm-ig.
Kiváncs vagyok Manó véleményére...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Nyafi :D
aug 21-én érkezünk, ha minden igaz, s szept 4-én, hajnalban vissza.
Igazából az aug 25-27ig, s a aug 31-től szept. 1-2-ig időszak lehet a nyerő, ahogy így számolgatok, mindenképpen hétköznap 8)

Kia :D
Jó az ágy :wink: s láttad a hozzászólásod időpontját??? 08/08 08:08 :wink:

Utólag kívánok minden Krisztinknek boldogságos névnapot! :oops:
Jól el vagytok tűnve 8) (Titti, Kriszta)

MI jól vagyunk, voltak alleriás pöttyeink, amik mostanra eltűntek, Nagyik elmentek haza, múlt pénteken a Kristóf is elutazott, így hármasban vagyunk. Ma megyünk vásárolgatni, wc-szűkítőt, székemelőt, ami talán kiváltja az etetőszéket :roll: nem tudom, hogy szükség van-e egyáltalán rá :roll:
Én még nem gondolkodom rendes gyerekágyban, kéne????? :roll: Meddig kell egy kicsit rácsos ágyban altatni???
Marci kb. 2 hete szokott rá magától, hogy este megy a saját ágyába, megkapja az almalevét, én melléfekszem a földre, s elalszik kb 10-15 perc alatt.....most nem változtatnék, hogy így átálltunk, úgy gondoltam, hogy majd jövő nyáron :roll:
Délutánonként kb. 1 órát alszik csak, s éjjel még mindig 1-4-szer ébred inni. Mondjuk jó meleg van nálunk(is)
Beszéd terén nagyon jól haladunk, mint pl. ajtó kinyit, anya inni, stb...mondja a számokat egymás után (dirrekt nem azt írtam, hogy számol :wink: ) 10-ig, megismeri a "Tamás", a "Hajni", a "Marci" betűt, mindent tud, hogy mi hol van, az ismert helyeken ahol sokat járunk....még magam sem hiszem, hogy mi mindenre képes a holnap 20 hónapos kisManóm :wink:
Enni viszont még mindig szinte semmit, azaz jól eszik, ha olyan olyanja van de nagyon kevés fajtát, s kanállal semmit...van valakinek valami jó ötlete, hogy mit próbáljak???

Képekkel tartozom, de még utazás elött próbálom pótolni.....

Dorottya??? hogy vagytok??? Még nem is biztos, hogy két "kinti" babád lesz, mire otthon leszünk, két hét múlva, hiszen most nézem, hogy még egy hónapod van egyben :)

Szilvió :D
Te most már mész vissza dolgozni??? Ádám alvása hogy áll??

Szép hétvégét mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


még egy gyors kérdés: a bárányhimlő elleni oltások között mennyi időnek kell eltelni?? írtátok,hogy van kettő egymást követően, mert úgy hatásos.... s erre gondolok :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?