Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt lányok!

Hogy vagytok? Én kivételesen egész jól aludtam az éjjel, pedig nagyon aggódtam emiatt, ugyanis vettem tegnap Béres terhesvitamint, és mindenütt azt olvastam, hogy attól olyan rosszul lesz az ember, hogy csak na. Én meg gondoltam az éjszakák úgyis nyűglődősek nekem, úgyhogy estére veszem be, de szerencsére úgy aludtam, mint a bunda, csak a szokásos pisilésre kellett kimennem.

ktc: nagyon tetszenek, amiket készítettél. Ez a kis kancsócska a kedvencem. :)

Jó nektek, hogy már sokan tudjátok a laboreredményeiteket. Én majd csak hétfőn megyek a nődokihoz. Jövőhétre tolódott a védőnőhöz mendegélés is, mert a héten szabadságon van. És gondolom mennem kell majd a kombinált tesztet vérvételre is, aztán majd 12 hetes UH-ra. Szóval lesz végre program nekem is.

Kérdés azoktól akik ÁEK-be járnak: ott automatikusan felajánlották a kombinált teszt elvégzését, vagy kérni kell?

Kép
zsizell

lucababám: megírnád itt vagy priviben, hogy hol van ez a szuper 4D-s vizsgálat? Köszi.

Kép
zsizell

Csuppancs, igazad van, én is rátapintok az ütőérre, biztos, ami biztos!

Edit, azért megnyugtattál, köszi! Ez jó!
Ronci, inkább többször, mint egyszer sem 

Ktc, ez igen! Nagyon szépek! Nekem a locsolókanna a kedvencem!
lara

Zsizell:
nekem azt mondták a Magzati Diagnosztikai Központban, hogy a kombitesztre a 12. heti genetikai UH eredményével kell menni. Nézz utána, nehogy 2x kelljen menned ebben a sz.r időben...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi Kakti! hétfőn a nődokival mindent lepontosítok.

Kép
zsizell

Jó "reggelt"!
Valóban jó szem előtt tartani a dolgokat. Nekem tavaly nem adták be az adóbevallásomat, mert ugye GYED-en voltam, és aki GYED-en van, az nem létezik :evil: . 120.000Ft-ot csak fél évvel később kaptam meg, ráadásul soha nem derült volna ki, ha nem reklamálok.
Akkor engem csesztek le, hogy akkor kellett volna szólnom, hogy még nem írtam alá. Idén meg mikor hívtam őket, hogy mikor menjek aláírni, közölték, hogy soha nem is kellett aláírni, mert központilag küldik be! :evil: :evil:
Vendég

4D ultarahang: a Magzat Diagnosztikai központban a www.downszures.hu -n
Vendég

[quote="lucababám"]4 írta:lucababámD ultarahang: a Magzat Diagnosztikai központban a www.downszures.hu -n

Én is velük beszéltem, és ott csináltatom a kombinált tesztet. Mennyi náluk a 4D?
És ha a János kh-ból viszem a genetikai UH eredményét, akkor ingyenes a kombi-teszt.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kati!

A múltkor mondtam, hogy a Jánosban a helyszínen is csinálják, nem náluk. Szerintem kérdezd meg telefonon, mert ott a helyszínen csak egy pár intézmény nevét láttam a számítógépben. Neked is jár az ingyenes, csak nem biztos, hogy ott veszik le a vért hozzá.
(most nézem, hogy Te Kerepesről a Jánosba jársz. Jesszus, messzebb nem volt kórház ? :lol: :lol: Nem irigyellek egy-egy vizsgálatkor, hogy tömegközlekedéssel rohangálsz ilyen rohadt melegben!)
Amúgy 12.000Ft a 4D plusz 2.000 a DVD. De azt csak a 19-23. hét között javasolják, mert akkor van a genetikai UH, csak ez sokkal komolyabb gép.
Vendég

Hát megkérdezem majd a Jánosban is.
A Magzati Diagnosztikai KP-t hívtam, és kérdeztem, hogy a János Kh-ba járok, akkor is ingyenes-e. Azt mondták, igen. Őszintén szólva nekem egyszerűbb az Örs vezér térre bemennem vérvételre, mint a Jánosba. :)
Amúgy a dokim a MÁV-ban volt, mikor hozzákerültem, de közben átment a Jánosba. Mit mondjak: nagyon boldog voltam. :D De nem baj. Az orvos-beteg viszony bizalmi viszony, így nem váltogattam emiatt. Mehettem volna pl. a kistarcsai kórházba is, az 2 megálló a hévvel, de nem sok jót hallottam róla. Így maradtam a már ismert dokinál és a kicsit több utazásnál. Amúgy vizsgálatokra/terhesgondozásra a magánrendelőjébe járok, csak két alkalommal kell majd a Jánosba menni. De amúgy is oda jártam egész tavasszal a Meddőségi Centrumba, szóval már megszoktam. Csak a téltől tartok kicsit. De az még odébb van! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nem bírom ezt a forróságot!
Ma itthon vagyok de a lakás iszonyú meleg, délelőtt alig bírtam felkelni, olyan gyenge voltam, és most még a fejem is elkezdett fájni. Lenne munkám, de nem drámai mennyiség, inkább behozom jövő héten a lemaradást...
Nem tudom, Ti hogy bírjátok - országomat egy légkondiért! :)

boruska

Sziasztok!!!

Ma valami furcsa van...nem undorodom a kajáktók, megettem egy kis jégkrémet/pedig lassan 3hónapja nem akarok édességet enni/ meg úgy általában nem voltam rosszúl...fura..most akkor múlik a rosszúllét, vagy valami baj van??? gondolom az első.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

zsizell: Én mondtam a dokinak, hogy szeretném megcsináltatni és adott egy telefonszámot és egy nevet, hogy kinél lehet érdeklődni. A kombinált tesztre csak a 12 hetes uh lelettel mehetsz.

kakti: A kombinált teszt csak a cikkben felsorolt kórházakban ingyenes (akik a Sejtbankkal szerződést kötöttek).

boruska: Ma nekem is fájt a fejem. Biztos valami front.

ronci: Nálam is ilyen tájt kezdett múlni a rosszullét.

Ma halálra sétáltam magam az állatkertben. Hulla vagyok. Pláne, hogy mennyit aludtam az éjszaka. Hát most bevacsoráztam. Már alig várom, hogy feljusson a cukormérőm, mert a diéta és a gyógyszer nem megy együtt. Mindig bekómázok tőle.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
Az a cikk már egy kicsit elavult. Azóta bővült a lista! Nem mondanám, ha nem kérdeztem volna meg! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Nekem ezt a védőnő mondta. Nem tudtam, hogy bővült a lista, nem találtam újabbat. Csak a magzatdiagnosztikát azért nem gondoltam, mert a sejtbank köldökzsinór-vér levételéről ad állítólag reklámanyagot. Csak nem csinálnak maguknak ellenreklámot. De ha ott is ingyen van, akkor jó. Mondjuk én most óriásit szívtam az ÁEK-val, mert 6 emberrel 1,5 óra alatt nem végzett a csaj. Elmentem ugye kajálni, kiszámoltam hogy mikorra kell visszaérnem. Persze már elvitte a futár a vért. Szóval majd jövő héten. Készülj te is a hosszabb várakozásra, hátha te szerencsésebb leszel.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Nekem időpontom volt, akkor pontosan behívtak és kb 5perc alatt végzett is. :roll: :shock:
Lehet, hogy Te is mehetnél a Bolgárkerék utcába. Hívd fel őket sztem...

Csajok!

Van egy ismerősöm, aki hordozókendő-oktató. Én szeretnék menni tanfolyamra, ami két alkalomból áll. Egy a baba születése előtt és egy utána. Vállal csoportot is max 6 főig, szóval ha valakit érdekel a dolog, szívesen leszervezem. Az ár: 3.500Ft/alk./fő
Helyszín valahol Pesten gondolom.
Szóval ha érdekel, jelezzetek. Én úgy gondoltam, hogy az első alkalmat november környékén kellene megejteni, nem mindenórásan, óriáshassal szenvedni, de az időpont teljesen képlékeny. Nos? :D
Vendég

Nóri!

Én jelentkeznék! :) A november nekem is jó lenne! :)

Amúgy én is a Magzati Diagnosztikai Központba (Bolgárkerék utca) megyek majd. (És asszem egy épületben vannak a sejtbankkal. Talán egy cég is.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Remélem mindenkinek jó napja van, örülök, hogy múlik a rosszul létetek.
Ki az, aki még "hányikol"?
Nekem a mai napom kicsit melankolikusan telt, vagy inkább úgy mondanám, hogy van bennem egy rossz érzés.
Éjszaka hihetetlen rossz álmom volt. Azt álmodtam, hogy megszületett a baba, gyönyörű lány baba volt és még haja is volt, barna. Ez még szép is lenne, csak sajnos a 28. héten látta meg a napvilágot, ehhez képest több, mint két kg-os súllyal. Mindenki meg volt lepődve és azt mondták, hogy semmi baja, egyből velem maradhatott. Viszont másnap valami hirtelen történt, rosszul lett és elveszítettük. Nagyon borzasztó érzés volt még így álomban is, teljesen magunkon kívül voltunk Ferivel. Még ti is benne voltatok az álmomban, ugyanis amikor hazajöttünk a kórházból, akkor meg akartam nektek írni, hogy mi történt, de nem volt rá erőm. Még fotónk is volt a babáról.
Iszonyatos volt. :cry:
Azután felébredtem, de egész nap bennem van az érzés.
Talán épp emiatt, ma találtam egy gyönyörű fehér kötött hosszított és olyan Beás kismama felsőt a Zaraban és nem mertem megvenni. :(
Szegény Kristófra is rájárt ma a rúd. Először jól megijesztett, ugyanis a konyha közepén egy élő méhecskét szedtem ki a kezéből. Abban a pillanatban raktam le, mire visszanéztem rá, már láttam, hogy valamit be akar kapni. Remek lett volna.
Majd pedig fél órával később felállt a bárszék mellett, amit egyébként nem engedek neki, de most valamiért nem vettük észre (mindketten mellette álltunk egyébként) és hatalmasat borult vele hátra, magára rántotta a széket is. Volt nagy sírás és lett egy pukli a homlokán, más gond nincs szerencsére. Úgy tűnik, hogy elfelejtette, mert két perce ismét ezzel próbálkozott.
Grátiszként sikerült kicsit megégetnem a reszelt túróst (épp akkor kellett volna kivennem, amikor a baleset történt, de elfelejtkeztem róla a vigasztalás közben). Úgyhogy megkeseredett a kakaós tészta, még jó, hogy Ferinek így is tetszik, eltüntettet belőle egy fél tepsivel, én inkább hanyagolom. Sebaj, amúgy sem hiányzik a fenekemnek. :)
Hát, ennyi történt ma Hermannék háza táján, nem is kell ennél több. Már várom, hogy vége legyen a mai napnak. És holnap elvileg jönnek szétverni a plafont. Az is rossz lesz, de legalább nem leszünk egyedül, itthon lesz Feri is estig.

Nóri: a londoni találkozásban is benne vagyok, kivéve ha épp szeptember első felében jössz. Bár nem lesz olyan egyszerű megszervezni, mert amint visszaérünk én már megyek dolgozni. Annyira azért nem várom, be kell vallanom. Kicsit be vagyok kakilva, hogyan is fogom bírni. Kristófot is nehéz lesz itthon hagyni, illetve nekem sem lesz egyszerű visszarázódni a 6-8 fokos hűtött konyhába és állni egész nap. Ráadásul a kedvenc kollégáim mind kiléptek, amióta én szülési szabin vagyok.
Erősen gondolkodom, hogy inkább az irodába megyek vissza, bár a társaság ott még rosszabb. Felajánlották már, de nem vertem a fenekemet a földhöz örömömben. Nah, majd meglátjuk hogy bírom, ha nem megy, akkor megyek az irodába. Ott legalább nincs hideg és ülhetek, igaz, hogy b.sztatni fognak egész nap. Egyik sem jó megoldás. :roll:
Vendég

Bea!
Basszus még most mész vissza melózni? Nálatok milyen juttatások vannak? Meddig jár és mennyi? (hú de kíváncsi vagyok :lol: )

Állítólag egy édesanya ezerszer átéli a gyereke halálát. Neked Kristóffal nem volt olyan, hogy szinte magad előtt látod, ahogy kiesik valahonnan, vagy megüti az áram...stb. Ilyen jó kellemes anyaszomorító dolgok! :twisted:

Magzat diagnosztika=Sejtbank teljesen egy cég. Vagyis ugyanaz a tulaja. A sejtbank épülete ott van 3 méterre tőlük. A magzat diagnosztika meg funkcióiban az Istenhegyinek felel meg. Csak ők meglépték azt, hogy ingyen megcsinálják a kombit, így nyernek némi célzott reklámalanyt. Képzeljétek csak el, mennyi pénzükbe kerülne, hogy ennyi várandós anyát elérjenek különböző fórumokon.
Bár tény, hogy a lehető legdrágábban kínálják az őssejt levételt. Mi levetettük és fele ennyibe sem került. Ráadásul a tárolást 20 év alatt évente kell fizetni, náluk meg az egészet egy összegben! :evil: (összesen 372.000FT!!!!! :shock: )
Vendég

lucababám: Most azt mondta a csajszi, hogy 10-re menjek, lehet hogy behív. Nekem nem tetszik igazán a hordozókendő, én inkább olyat vennék, aminél nem az én megkötésemtől függ, hogy kiesik-e a gyerek. Nem tudtam, hogy ez a kettő egy cég. Így már értem a dolgot. Én meg azt hittem hogy konkurencia.

ananácska: Ezek szörnyű álmok. Sajnos nem tudunk vele mit csinálni. De sajnálom, hogy emiatt rossz volt a napod. Én azt utálom még az ilyen álmokban, hogy ezeket persze nem felejti el az ember. Ez ott köröz a fejünkben egész nap és akár több napig is. Küldök puszit Kristóf kobakjára. Imádom a reszelt túróst. :? :D
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok!

Internet szolgáltatót váltottunk és csak mostanra sikerült (remélem) mindent rendesen beüzemelni.

Igyekszem minden lemaradásomat pótolni, bár a mennyiséget tekintve nehéz lesz :D

Rólunk röviden: túl vagyok a szekvencia szürés első részén a kombinált teszten. A tesztet elvégezte a dokim is a Jánosban 11+2 hetesen és az Istenhegyin is 12+2 hetesen. Az eredmények különbözőek, de a végeredmény mindenhol NEGATÍV. Az eredmények János: CRL 46mm, BDP 18mm, TAD 16mm, NT 0.9mm, Down kockázat 1:740
Istenhegyi: CRL 68.6mm, BDP 21.1mm, NT 2mm, NB látható, HC 73.5, AC 58.8mm, FL 8.8mm
A doki a Jánosban készítette az UH-t és ott ő vette le a vért is. Az eredményt 1 hét múlva sms-en kapott kőddal az interneten tudta megnézni a párom. Az Istenhegyin a vérvétel +UH+eredmény meg volt 1 1/2h alatt.
Az álomkőrőm elmúlt, híztam 3kg-t, hányinger a nap bármely napszakában bármitől.
Hát röviden ennyi.
Remélem Ti mindannyian jól vagytok. és most megyek olvasni :D

Kép
csipike09

Lányok!
Van még itt valaki???
Február óta nem volt részem egy jó kádfürdőben. Szerintetek meg merjem kockáztatni vagy inkább még hanyagoljam? :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

lefelejtettem az Istenhegyin a Down kockázat 1:397

Kép
csipike09

kakti: Szerintem nyugodtan ülőfürdőzhetsz, csak ne legyen túl meleg a víz. De én a fürdésen és a pancsoláson annyira nem parázom, lehet hogy én fogok vele szívni.

Képzeljétek, most mértem magam és lementem 70 kg alá! Már idejét nem tudom megmondani, hogy mikor voltam 70 alatt. A hasam persze olyan, mintha lenyeltem volna egy dinnyét.

Megyek csicsikálni, jók legyetek.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok! emlékeztek még Rám?:oops:
Jaj, ezer éve nem jártam erre...Már nem dolgozom...már betegállományban vagyok. Ma jöttem ki a kórházból..
Remélem jól van mindenki.
Igyekszem sűrűbben jönni. :oops:

Üdv: Sziszi
Naplónk : www.mioten.freeblog.hu

Kép
sziszitündi

Kakti: szerintem furodhetsz nyugodtan. En is furdenek, ha lenne hol, de csak zuhanyzonk van. :(
En is ugy tudom, hogy csak forro vizben ne szabad, na meg akkor, ha mar meg van repedve a burok, de az meg nekunk odebb van. :D

A sprektumon most megy a test matek. A varandossagrol is szo volt. Majdnem rosszul lettem: egy terhesseg alatt a szervezetunk kicsivel tobb, mint ezer liter magzatvizet termel. Harom orankent atszurjuk es csereljuk. Basszus. Ez rengeteg. Ezek utan adhatnanak valamilyen tamogatast is wc-papirra, mert allandoan pisilni jarunk emiatt. Nemtom, ti eszrevettetek-e, de mi kb masfelszer annyi wc papirt hasznalunk, amiota terhes vagyok. Vicces. :lol:

Nori: itt a babazassal kapcsolatos juttatasok nem igazan osztonzik a tarsadalmat a gyermekvallalasra. Nem sok jar (az itteni arakhoz es viszonyokhoz kepest) es nem is sokaig.
A szulesi szabit a kiirt datum elott 11 hettel lehet legkorabban megkezdeni, de nagyon nem celszeru. Ugyanis akkor onnantol kezdve jar a juttatas, ami nagyon hamar el fog fogyni.
Harom resze van:
- az elso hat hetben kapom a fizu 90%-at
- azutan 33 hetig heti kb 120 fontot (jelzem, hogy ez meg a rossz allapotu egy szobas pici lakasunk heti albi dijara sem eleg)
- majd utana meg 13 hetig otthon lehet maradni, de ekkor mar nem jar semmi. Ez mar olyan, mint a fizetetlen szabi. Ez osszesen 52 het, akkor el lehet donteni, hogy felmond az ember, vagy visszamegy dolgozni.

Dolgozni celszeru szulesig, illetve a vegere tartogatni az eves szabit, mert tappenz itt nem igazan van, nem ir ki a doki, ha nincs baj, sot, engem meg felig leszakadt mehlepennyel is csak harom hetre irtak ki szajhuzogatva. De ha kiirnak, abban sincs koszonet, mert a betegszabira egyseges osszeg jar mindenkinek, kb 110 font hetente, ami egyreszt semmire sem eleg, masreszt nagyon lehuzza a fizu atlagat, amibol kesobb az elso hat hetre jaro juttatast szamoljak ki.

Nekem szeptember kozepen jar le az 52 het, akkor visszamegyek kb ket honapra. Utana kiveszem az osszes bent levo szabimat, ami durvan hat het, majd mar kezdem a szulesi szabit.
Legalabbis en ezt igy gondolom es a munkahelyen megerositett benne a hr-es, hogy valoban igy mukodik es ismet jar nekem minden juttatas. De vannak bizonyos felelmeim. Itt 26 het munkaviszonynak kell lennie a a szulesi szabihoz, ami nekem munkaban toltott idoben nem lesz meg, de tulajdonkeppen a munkaviszonyom meg folyamatos mar ket eve, mert mindegy, hogy most epp szulesi szabin vagyok, de azert a szerzodesem ketyeg.
De kicsit parazok, hogy ez nem ilyen egyszeru es nem fog minden ilyen siman menni.

Tudom, hogy mire gondolsz, amikor a gyermek halalaval kapcsolatban irtal. Rengetegszer atfut nekem is az agyamon a "Mi lenne ha..." Nincs olyan seta, amikor ne jutna eszembe, hogy felszaladhatna egy auto a jardara, vagy eluthetnenek akkor, amikor megyek at zold lampanal a zabran es meg sorolhatnam. Amikor meg aprocska volt Kristof, akkor minden saroktol feltunk Ferivel a lakasban, mert attol feltunk, hogy belevagjuk valahova a fejet a kutacsanal. Es meg sorolhatnam.
De jobb felni inkabb.
Vendég

Úgy érzem ideje egy új pocakfotót csinálni.
Annyi változás történt nálam az elmúlt két hétben, hogy a pocakom már nem befelé homorú, sőt, beelőzte a kiálló csípőcsontomat és elkezdtem elég erősen derekasodni.

Kép
Vendég

Úgy döntöttem, hogy ma abbahagyom az utrót. Poont elfogyott egy sor és már van méhlepény. Majd legfeljebb odaadom valakinek a megmaradt merional mellé.

A párom talált egy jó kis "szabad-e" kérdés-válaszokat. Orvosok válaszolnak. Ha valakit érdekel, elég érdekes dolgok vannak benne.

http://www.babanet.hu/faq/terelet03.php

sziszitündi: Üdv újra köztünk. Miért voltál kórházban?

ananácska: Szerintem nagyon csinos kismami vagy. Nekem már akkora hasam van, hogy elkezdtem repedni a köldököm körül. Eddig is voltak csíkjaim, de ezekre mostanában eszmélek rá.
vicky79
Budapest III. kerület

Szép napot lányok!

Először is elmesélem, hogy amióta szedem a terhesvitamint, azóta sokkal jobban vagyok, és olyan jól alszok éjszaka, hogy csak na. :roll:

Egész héten a hétvégét várom, mert ugye hétköznap egyedüllét van. Ilyenkor legalább Zsoltim itthon van, de most kötelességtudó kispapaként elment maszekolni, és holnap is menni fog, úgyhogy megint egyedüllétre vagyok kárhoztatva. Szívesebben mennék én végre valamit dolgozni. A férfiaknak mindig van valami maszekmeló, a nőknek miért nincs annyi lehetőségük??? :evil:

ananácska: hát ilyen vékonykán könnyű nekiállni a várandósságnak... :lol: nagyon csini vagy még így is!
Tényleg nem volt egy szerencsés napod. Én is álmodtam már kétszer azt, hogy baj van a babával, nekem is rányomta a bélyegét az egész napomra. Most már alig várom a 12 hetes UH-t, hogy megnyugodjak. Szerintem ez a legrosszabb időpont, mert ahogy múlnak a rosszullétek is, egyre nehezebb úgy éreznem, hogy terhes vagyok. Bárcsak mozogna már!
A méhecskétől, darázstól jómagam is nagyon rettegek, mert szörnyen allergiás vagyok rá, azonnal mentőt kell hívni, ha megcsíp-szúr, mert elég hamar képes vagyok belehalni, így babával meg, mintha direkt jönnének rám még többen.

WC-papír: nos, nem kell aggódni, én is fogyasztom rendesen a készletet. Zsolti ezért hozott magának egy zsák occsó szürkét, mert aszonta így kipisilem a vagyonából... :lol:

Ma, ha minden jól megy elkészítem életem első töltöttkáposztáját hálám jeléül, hogy Zsolti ilyen 'jómunkásember'. :shock:

Kép
zsizell

[quote="vicky79"] írta:vicky79gy döntöttem, hogy ma abbahagyom az utrót. Poont elfogyott egy sor és már van méhlepény. Majd legfeljebb odaadom valakinek a megmaradt merional mellé.

A párom talált egy jó kis "szabad-e" kérdés-válaszokat. Orvosok válaszolnak. Ha valakit érdekel, elég érdekes dolgok vannak benne.

http://www.babanet.hu/faq/terelet03.php

sziszitündi: Üdv újra köztünk. Miért voltál kórházban?

ananácska: Szerintem nagyon csinos kismami vagy. Nekem már akkora hasam van, hogy elkezdtem repedni a köldököm körül. Eddig is voltak csíkjaim, de ezekre mostanában eszmélek rá.

Köszönöm!!
Sajnos kedden igen erőcs görcseim voltak, felhívtam a védőnőmet és Ő mondta menjek be a kórházba, ahol bennt is fogtak. Kaptam Pipholfent és szigorú fekvés. Minden rendben van szerencsére, betegállományba is kellett mennem most már végig. Jövő héten doki + kombinált teszt + Uh. Nagyon kíváncsiak vagyunk!! :D

Üdv: Sziszi
Naplónk : www.mioten.freeblog.hu

Kép
sziszitündi

Eljött az idő, hogy én is mutassak valamit a pocakomból Nektek...mintha már látszana - megjegyzem, ezelőtt darázsderekú voltam :wink: (csak a fenekem meg a combom nem bírt soha magával)

Kép 10 és fél hét

Kép
zsizell

Zsizell!

Állítólag van valamilyen cucc a darázs/méhcsípésre, ami olyan, mint a cukrosoknak a toll. Hogy mindig magadnál tudod hordani, és rögtön beadni az injekciót belőle, ha megcsíp. És akkor nem kell mentő, el tudtok jutni az első orvosig. Lehet, hogy érdemes lenne ilyet magadnál tartani - bár úgy tudom, nem túl olcsó...

Közben utána is kerestem a neten.
Ha minden igaz, Anapen a neve, és orvosi vényre lehet kiváltani 15.000,. Ft körül van. :? Ez tényleg nem olcsó! A következő linken van a leírása:
http://www.pirulapatika.hu/210186834/betegtajekoztato/anapen_300_mikrogramm_0,3_ml_oldatos_injekcio_eloretoltott_fecskendoben

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nemtom mi van ma velem, de hihetetlenul ehes vagyok egesz nap.
Nem csak ugy ennek, hanem szo szerint korog a gyomrom.
Eddig sikeresen csalogattam, hogy ne egyek, de asszem, hogy most osszedobok magamnak egy bundas kenyeret, mert persze epp ma nem foztem.
Reggel melegszendviccsel inditottam.
Majd egy barackot ragcsaltam el kinomban es tejet ittam.
Azutan bevallaltam, hogy kiprobalom a kozeli kinai ettermet, mert nagyon bambuszos-gombas csirket akartam. Finom volt es olcso is, csak eppen csirke nem volt benne!!! :roll: :roll: :?: :lol:
Most meg jon a bundas kenyer.
Csupa taplalo es egeszsegcentrikus kaja...

Egyebkent eszrevette, hogy akkor van farkasetvagyam, amikor nem fozok. Ha lenne itthon fott kaja, akkor biztos, hogy nem lennek ehes.
Vendég

Sziasztok!

Szépen gömbölyödnek a pocakok, gratulálok! Remélem, ma végre megcsináljuk az én fotómat is.

Úgy volt, hogy holnap jönnek a szüleim és a bátyámék, de az előbb mondták le a meleg miatt. nem akarnak megfőni az autóban. Jó kifogás sose rossz!

Közben "dolgozgatok", csináltam egy új blogot: http://varandos.blogspot.com/

Voltunk ma Borival a Margitszigeten a Séta a szoptatásért rendezvényen. Nagyon jó volt, Bori is meglepően sokáig bírta a hancúrozást a játszótéren, én közben tanultam, okosodtam, beszélgettem. Most még lemegyünk egy kicsit a játszótérre, már nincs olyan meleg.
ktc

sziszi: Örülök, hogy nincs nagyobb baj. Drukk a jövő heti dolgaidhoz.

zsizell: Én is nagyon megnyugodtam, mióta túl vagyok a 12. héten. Már neked sincs belőle olyan sok. Te is nagyon csini kismami vagy.
vicky79
Budapest III. kerület

Hali Csajok!
Na én tegnap hazajöttek Kaposvárra. Hazahoztam a halakat is. Na volt is sírás meg szemrehányás, mert két hal nem bírta az utat hazáig. Így ahelyett, hogy örült volna nekem, cipekedhettem fel, meg be, pakolhattam ki, és utánna még hallgathattam a szemrehányást, így inkább a gyors alvást választottam. Olyan jó volt ma itthon lenni, nem is vágyok sehova se menni. Az otthonomat akarom!!!
Hétfőn megyek a házidokihoz, hogy kiír e úgy, ahogy én szeretném, ha igen, szeptember közepétől búcsút mondok a cégnek. Így is elég ciki lesz, mert jövő héten már megyünk területre, minden héten szeptemberig.

Uh, Lucababám, én is akarok menni hordozókendő tanfolyamra, csak én itt Pécsen. És a tanfolyam ingyenes, annak aki vesz kendőt (egy Nandu kendő 6-7 e Ft). Kicsit meglepődtem az áron, amit írtál.

zarja

Tudtok nekem Pesten olyan üzletet ajánlani, ahova csak betoppanok és minden további nélkül kapok hordozókendőt?
Itt eddig csak karikásat láttam, de kötögethetőset szeretnék. Egy pár honlapot már megnéztem, de feladtam, mert a legtöbb helyről csak rendelni lehet, én viszont venni szeretnék személyesen, hogy meg tudjam nézni.
Sok időm keresgélni nem lesz, mert a drága otthon töltött napokat nem a vásárlásra szeretném elpazarolni.
Így is gondolkodom még, hogy mire lehet szükségem, mert szülésig már nem megyünk haza és most kellene elhozni, ha kell valami, úgyis kocsival jövünk.
Adamo hintán is gondolkodom...
Vendég

Zarja!
Hát, nem akarok beleszólni, de akinek Nanduja volt az ismerőseim közül, szinte egyik sem használta. Szerintem nem véletlen, hogy fele annyiba kerül, mint a többi kendő. A szövése olyan, hogy belevág az ember húsába és nagyon durva anyagból készül. :evil:
Persze az ára tényleg nagyon jó, de én százszor inkább vennék egy használt, jobb minőségű kendőt ennyiből. A kendőket is be kell törni, ha újak. Sokat kell foglalkozni a fonogatással, hogy finom, puha legyen. Így egy használt kendőnél ezen már kapásból túl vagy.
Nem mondom, hogy profi vagyok a témában, de annyit olvastam utána, meg annyi anyagot fogdostam meg, hogy simán látom, hogy eget rengető minőségi különbségek vannak.
(régen azt gondoltam a kendőről, hogy egy darab rongy, amit a goa partyra járó, Sziget-fan anyukák tekernek csak magukra, akik valami fura bölcsész szakra jártak az ELTE-n :lol: :lol: )

Én Lucával még kenguruztam. Kaptam is egy oltári drága darabot, ami minden igényt kielégített (volna). Viszont senki nem mondta, ogy egy 6-8kgs gyereket két ponton rögzítve rohadt nehéz cipelni. Leülni sem lehet normálisan. A gyerek meg csóri úgy ki van feszítve benne, mint a cövek. Szóval 2-3szor használtam, majd megváltam tőle!

Van itthon ERGO-is. http://www.happy-baby.hu/index.php?cPath=142
Tényleg praktikus dolog, mert egy egyévest kényelmesebben cipelsz, mint másban. A bibi ott van, hogy egy egyéves legalább 10kg. Mi sokat kirándulunk, ahova babakocsival nem lehet menni. Én a magam normál 50kg körüli súlyommal egy 10kg-s bébit nem cipelek fel a hegyre. Apára meg kicsi az a rohadt ERGO. 190cm körül van és izmos testalkat, így ha a hátára próbáltuk rakni, a gyerek a nyakában kötött ki. És nem lehet tovább állítani. Mondjuk egy 70kg-s pasira minden gond nélkül jó volt. Csak az enyém nem olyan! :D
Vendég

Bea!
Én csak azt tudom javasolni, hogy böngészd át ezt a honlapot:
http://hordozokendo.freeblog.hu/
nagyon sok jó info van rajta. Csillus profi, kérdezd nyugodtan. A Lana kendők a legjobbak, viszont eszméletlen drágák, ha csak néha akarsz kendőzni, nem hinném, hogy megéri. Viszont nála meg tudod fogdosni, fel tudod próbálni a kendőket. (fontos a méret is, mert ha túl hosszú, nem tudod kihasználni)
A Brendonban is lehet kapni kendőt, bár fogalmam nincs a minőségéről. De ott odamész és megveszed. Ha akarod persze :-)

(Neked meg főleg mondom, ha kipróbáltál egy kendőt, és tudod a méretet is, ebay-en hihetetlen olcsón - sokszor 10EUR-ért - lehet lőni használtan)

Itt érdemes még nézelődni:
http://www.hordozokendo.hu/

Sőt az nlc-n van hordozókendős fórum is!!! :lol: :lol:
Vendég

Köszi Nóri! Ha lesz lelkierőm, akkor átnézem a két kendős oldalt, esetleg fórumokat, de már most elbizonytalanodtam, hogy kell-e nekem kendő. Utálok vásárolni, válogatni, keresgetni. Nem tudom, hogy miért, de ez a női tulajdonság belőlem kimaradt és épp emiatt, ha ismeretlen dologgal találkozom, amiből túl nagy a kínálat, akkor megfutamodom... :roll:
Pedig kendő kellene, ráadásul valami jó, amiben tényleg könnyű vinni a pici babát is, mert ha nem fontos, akkor nem szeretnék testvérkocsit venni, főleg nem azt első két hónapban, mert utána elvileg megyünk haza négy hónapra és akkor csak még egy dolog lenne, amit költöztetni kell. Ha Feri tud jönni velünk sétálni, akkor nincs gond, de ha délelőttönként ki kell mozdulnom, akkor a pici kendőben lenne, Kristóf kocsiban, mert asszem akkor még nem fog mellettem rohangálni.
Vettem egyébként tavaly piciknek való hordozót is, amiben fekhetnek, illetve kengurut is, de meg tudnám számolni, hogy egy kezemen, hogy hányszor használtuk őket.
Kristóf eleve négy kilóval született, a hordozó szállítása egy hónapot késett, mire ideért már volt a gyerek hat kiló, kényelmetlen volt neki is, nekem is. Nem is használtuk többet.
A kenguruban rövid ideig jól elbírtam, de akkor meg már nyolc kilós volt, amikor azt használni kezdtük. Egyszer elvittem benne vásárolni, egy órás kiruccanás lett, ahonnan hatalmas szatyrokkal érkeztem haza. Mire feljöttem a lépcsőn már azt hittem, hogy menten szülök egy másik gyereket a semmiből, annyira fájt mindenem. Feri jobban bírta benne, de ő is kerüli a szituációkat, amikor kengurut lehetne használni...
Vendég

Sziasztok!!

Kicsit el voltam tűnve, de végre befejeztem a takarítást, és szép tiszta van, meg rend :lol: :lol: :lol:
én már úgy örültem egyébként, mert 2napja nem hánytam, de ma reggel akkorát sikerült, hogy bepótoltam az elmúlt két napot :shock: :shock: :shock:
Mindenkinek elmúlt már a rosszullét? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Bea!

Vegyél rugalmas kendőt. Azt könnyű használni és nagyon picinek az a legjobb választás.
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... s,s,m,l,xl
http://www.babakozelben.hu/hasznalat/kendo_fekvo.htm

Ez már nagyobb baba, de gondolom el tudod képzelni, amíg pici, fekszik a bugyorban, mint egy csomag. Ugyanolyan neki, mint a pocakban.
Vendég

Gyönyörűek a pocak fotók!!! Én is gondoltam csinálni egyet, de késziteni kellene egy reggelit meg egy estit akkormár, mert a kettő között 2 hónap méretbeli különbség van 8)

Ronci, én is azt kezdem tapasztalni, hogy az émelygés valahogy már nem nagyon bukkan fel és én is egyre jobban merek ezt azt enni :)

Ananácska, tök jót nevettem, hogy adhatnának valamilyen támogatást a wc papírra is :D
Akkor a magyar támogatási rendszer még egészen isteni az angolhoz képest. És még mi elégedetlenkedünk. Nahát!

Képzeljétek csütörökön megyek 12 hetes UH-ra, már be vagyok jelentkezve...juuuuuuuj...eljön az én időm, még 4-et kell aludni addig 8)

Az első babával kengurum volt, kb. 3-szor használtam, mert 5 hónaposan én már nem tudtam benne vinni, annyira fájt mindenem. A másodikkal hordozókendőm volt, de azt meg azért nem használtam (max 2-szer), mert nagyon összeizzadtunk a babával és őt is nehéz volt vinni!
Most megint rápróbálok majd a kendőre, lévén februári lesz a bébi, igy nem fogunk összeizzadni pár hónapig.
Később kirándulásokhoz én háti hordozót akarok majd venni, persze ha már nagyobb lesz.
lara

Sziasztok!

Sikerült átolvasnom az előző napokat.

Szépek a pocakok. Ti milyen csinos vékony kismamik vagytok!!! Irigyellek titeket.

A kendőhőz sajnos nem tudok hozzá szólni, nekem egyik gyerekkel sem volt és szerintem most sem próbálkozom. Így kívülről nyáron melegnek, télen hidegnek + a téli cuccokkal elég nehéznek tűnik...

Hogy bírjátok ezt a meleget?
Tegnap lementünk Balcsira. Laza 2 és 1/2 órát autóztunk Pestről Aligáig és persze este 9 -kor uennyit vissza :shock:
Viszont a gyerekek nagyon élvezték a vízet. Én nem mertem bemenni, így kinnt aszalódtam. Szerintetek lehet fürödni a Balcsiban?

Kép
csipike09

Sziasztok!

Kakti köszi az infót a csípéssel kapcsolatban. Én is tudom, hogy van ilyen szer (bár már nem vagyok benne biztos, hogy pont ez volt az), voltam is egy vizsgálaton, és állítólag az adrenalin tartalma miatt nem tudnám biztonságosan alkalmazni :? Mindig hordok magammal ampullás kalciumot, az is segít egy ideig. Csak akkor van probléma, ha épp a szikla tetején vagyok a világ végén, ugyanis sziklát mászom...egyszer már jártam így, csak szerencsére a fejem tetején csípett meg a kis ravasz, így a koponyás alap miatt nem tudott a véráramba kerülni olyan hamar a méreg.

A kendős témában én sem vagyok valami jártas, számomra sosem volt túl szimpatikus, nem tudom megmagyarázni, hogy miért.

Rosszullét: nos, nekem is elmúlt nagyjából. 10 skálán már csak 2-3. Én viszont a meleggel küzdök nagyon. Képzeljétek, ma fürdőszoba takarítás közben elájultam, és ráadásul egyedül voltam itthon. :( Nagyon megijedtem, de egyszercsak kinyitottam a szemem, és nem értettem hirtelen, hogy mi van... :shock:

Ja, egyébként nagyon fincsi lett életem első töltött kápija :wink:

Kép
zsizell

Zsizell és minden rendben? Nem ütötted be semmidet? Hogy történt? Nem volt semmilyen előjele? Szerintem a dokidnak holnap mindenképpen érdemes megemlítened.
A rend nem ér meg ennyit.

Nekem a 9 éves lányom ájult el fésülködés közben néhány hónapja...kivizsgálások hada, de semmit sem találtak (hála az égnek)

Kép
csipike09

Csipike: igazából éreztem már vagy fél órája akkor, hogy nagyon küzdök, de vendégeket vártam mára, és mindenképpen csilivili fürdőt akartam. :? még le is dőltem egyszer az ágyra. aztán szerencsére pont az alsó polcot tisztítottam, ami kb. a wc-vel van egy szinten - szóval guggoltam, vagy térdeltem...már nem is emlékszem pontosan- és éreztem, hogy valami fura érzés jön bennem egyre feljebb, és mikor elérte a fejemet, akkor tudtam, hogy itt ájulás lesz, de már akkor nem tudtam felállni, és eldőltem, mint a sózsák. Nem ütöttem meg magam, mert nem a kád felé estem szerencsére. És fogalmam sincs meddig feküdhettem a földön, szerintem csak pár perc lehetett :(

Holnap megemlítem a dokinak, de remélem nem küld plusz kivizsgálásokra... azt nem szeressem. Örülök, hogy a lányodnál semmi bajt nem találtak. Régebben én is ájulós voltam,de nem tudták az okát nálam sem.

Kép
zsizell

Zsizell, szereintem ha el is küldenek vizsgálatokra az csak EKG,vérvétel és esetleg szemészet lehet (kiindulva abból, h minket hova küldtek).Voltál már vérvételen? Nem lehet, h vérszegény vagy , mert párosítva ezzel a hőséggel szerintem biztos ájulást okoz...

A lényeg, hogy nem ütödted meg magad és a pocidat!!!

A takarítással, meg csak óvatosan. Akinek nem tetszik az pedig ki is takaríthat :wink:

Kép
csipike09

Oké csipike! Majd rád fogom, hogy miért nincs rend :lol:

Egyébként voltam már vérvételen meg EKG-n. Az utóbbin mindent rendben találtak, a vérvétel eredményét holnap tudom meg a nődokitól. Majd megírom, hogy mit mondott.

Kép
zsizell

Sziasztok!

Teszek fel én is pocakfotót, igazából nem látom, hogy az elmúlt majdnem 3 hétben nőtt volna. Talán kerekedett. Most kicsit meg vagyok ijedve, mindjárt hívom a védőnőt, hátha bemehetnék hozzá szívhang-hallgatásra, az megnyugtatna.

Kép 11 hét 4 nap
ktc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?