Híreim
Apa ma "csak" 5 lépést tudott megtenni...
Viszont a bőrpótlása gyönyörűen gyógyul,szépen látszik már a seben egy vékony hártyaszerű valami...állítólag az lesz az új bőre.
De tényleg szépen gyógyul!!!Már én mint hozzá nem értő is látom.
És a traumatológiai osztály főorvosa hétfőn az otthonába,azaz haza akarja bocsájtani,ide hozzánk mert szoros ápolásra már nem szorul és gondoljuk mi,hogy bizti már foglalja az ágyat az osztályon.Csakhogy mi ezt nem akarjuk hogy ő haza jöjjön még,bármilyen kecsegtető is
,de még járni se tud...5-7 lépés volt eddig a legtöbb amit tudott menni. WC-ig még nem ér ki...Itthon kacsázzon és ágytálazzon?A sebe még nagyon nagyon seb...Blanka meg egy örökmozgó tipegő,félő elkerülhetetlen lenne hogy bele ne érjen.Nem zárhatjuk a kiságyába,meg is őrülne.A gyógytornával,kötözéssel a főorvos szerint nem lenne gond,mert ma már létezik olyan hogy házi betegápolás,és a kh-ból kijönnének minden nap hozzánk a gyógytornászok és kötözős nővér,de mi akkor se akarjuk.Nyílván a gyógyulását nem igen segítené elő,ha csak itthon feküdne.Szóval le kell szervezni Nagykőröst.Ott van ugye a rehabilitációs intézmény,ahol azért mégis szakemberek veszik körül,és egész álló nap foglalkozva van vele,és azon dolgoznak hogy mihamarabb pöpecül lábra álljon.Egyértelmű hogy a gyógyulását csak az segíti ha hétfőn Nagykőrösre megy tovább.Úgy gondolom remek,hogy máris a rehab-nál tartunk!!!
Hiszen június 24-én ezt szeptember,október magasságára jósolták,de még csak az augusztusba lépünk be,és ő már Nagykőrösre kerül!!A karja aggasztó,a bal karja sajnos továbbra sem fejlődött tovább.
Még mindig csak vállból mozgatás megy neki,fentről le pakolja és csak vállból,könyökből nem megy,és emelni nem tudja.
Ja és jobbról-balra balról jobbra pakolja.Tehát az a gond,hogy nem emeli,nem tudja...És ma derült ki,hogy ezek a kedves doktorok elfelejtették még Szegedet felhívni Peti karja miatt.
Pedig állítólag időpontos rendszer működik annál az orvosgárdánál,és nehéz bekerülni.És Peti karjának a sérülése olyan jellegű hogy amilyen hamar csak lehet be kell avatkozni,mert minél később nyúlnak hozzá,annál kisebb az esélye hogy meg tudják menteni.
Szóval fasza hogy ennyire nem vették itt Kecskeméten ezt figyelembe,és kiderült hogy még nem is telefonáltak Peti ügyében.
Kb.2 hete már megtehették volna.
Tesómnak szóltunk,holnap már kora reggel hívni fogja a főorvost,mert ezekről a dolgokról ő sem tudott,és azt mondta úgy leteremti hogy hogy gondolja ezt a lazaságot(hogy csak úgy otthonába bocsájtja mikor ehhez nincsenek is meg a feltételek...),és hanyagságot(tudják hogy a karsérülés jellege mihamarabbi intézkedést követel,és mégsem telefonáltak Szegedre időpont ügyben pedig legalább 2 hetük volt rá
).Hát kíváncsi vagyok mit fog mondani a főorvos...
Bocs most hosszú lettem azt hiszem...