Új privát üzeneted érkezett!

Madaran: neked hogy sikerült ilyen nagy betűket írnod :?:
A betűméretet óriásira állítottam és mégis kicsibe írta :cry:
Vendég

Sziasztok!

Először is gratulálok Adrinak és Zora apának a kis Zorához! :)
Jó egészséget és sok sok tejcsikét!

Én is túl vok az első nst-n,minden oké volt.Laborban is voltam...reggel egy kis kólácskát ittam :oops: meg vizet....ma délutánra készen is lesz az eredmény,de majd jöv héten ideadja a doki..
Voltam apolg.hiv-ban is a házassági anykönyvi kivonatért,de azt mondták nem kell,mert ott szülök,ahol a házasságot kötöttük..Remélem tényleg nem fogják kérni..

Azóta trutyika nem távozott belőllem,semmilyen formában sem szerencsére!!!!

Piroska,nagyon csini vagy! :)

Rilla,Krsitóf sem lesz kis babuci :) Miért akarnak befektetni előbb?Csak azért,mert lombikos vagy?

Anett,mostmár tényleg neked kéne következni! :)

Goldplast,csini vagy te is :) A szülsét meg biztosan bírni fogod :)

Ágota,sztem nem foglalkozz ezzel a tápszeres dologgal.Úgy is szépen fel fog nőni Bömbike :wink: Ettől nem leszel "kevesebb"anyuka!!!Úgyhogy fel a fejjel!

Lina,én is szenevdtem múltkor a baldchinnal,de végülis csak sikerült! :) Neked sikerült vagy apára bíztad? :)

Orew,huha nektek is kijut akkor a jó szomszédokból :?

Kép
Kép
tundi24

Irdab: Gratulálok nektek, gyors felépülést

Kenderike
Kép
kenderike

Adri És Párja
Gratulálok!!!
Sok sok tejecskét és minden jót amit lehet azt kívánom Nektek!!!

Kép
noki&potyi

Kata :lol: tappancsok! :lol: :lol: szüléssztorit köszi :lol:

Sziszka :lol: a szülőszobában mi nem voltunk, csak a folyosón. Ti voltatok bent most a dokinénivel? Milyen a benyomásod?

Piroska, Goldplast
:lol: :lol: Nagyon csinik vagytok. tegnap mi is csináltunk néhány fotót a Turulnál, teszek fel mindjárt (ha sikerül) :roll:
Piroska: kijelölsz, először méret: akármi, majd szín: akármi. -bár már volt, hogy nekem sem olyan lett, mint amilyet jelöltem. :? Gratula az évfordulóhoz!

Tünde :lol: nekem is ezt mondták, hogy csak akkor kell, ha máshol szülsz. Nekünk ezért is kellett megcsinálni. Úgyhogy tuti nem kell. Hogyhogy nem azonnal van eredmény? Nálunk a ctg-n egyből jött is ki a papír a görbével... Vagy akkor most tényleg más az nst és a ctg?

Anettoo :lol: :lol: mikor is mész dokihoz? Ház eladással mi a helyzet, ugye nem léptek vissza végül??

Lina :lol: Szegény kis Lili! Jobbulást neki!! AZért egy kis hős tényleg! A fül iszonyatosan tud fájni!!!! :roll:

Rilla :lol: Nem igazán értem én sem, miért kell a lombik miatt egy héttel korábban befeküdnöd. Nekünk mindig azt mondták (mi végigcsináltuk már a 6 lombikot), hogy onnantól kezdve, hogy megtapad, ugyanolyan a terhesslgi állapot, mint egy spontán terhességnél... :roll:

Ágota :lol: egyet értek az előttem szólókkal: ne foglalkozz azzal, hogy tápszert kap Villő!!! Kit érdekel, mit mondanak az emberek!!!??? Csak Bömbikére figyelj, a többit engedd el a füled mellett!! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Anna,az nst eredménye megvan :) Azt azonnal odaadják :)A laborlesz meg du-tán,és majd jöv héten adja oda a doki bácsi.De lehet holnap de. felhívom,hogy azért csak mondja meg milyen lett.Ne izguljak egy hétig :wink:

Kép
Kép
tundi24

na, a tegnapi képekből..

Kép

Turulnál... állítólag lent is van a pocim...Szerintetek?

Kép

szintén ott készült

Kép

ez meg a barlangrajz a Szelim-barlangban a családunkról...

madaran

Tündi :lol: aha, én értettem félre. én tegnap voltam a 36.heti laboron, ma el is hoztam (nem sokat értek hozzá, de van néhány csillagom), majd csak jövő héten megyek dokihoz vele. Az ellenanyag még nincs meg, és úgy néz ki, hogy be kell mennem érte a tanácsadóba, amit rühellek ---azt hittem, hogy oda már nem kell menniiiii!!!!
Képzeld, ma van Zsófi szülinapja (igazi oroszlán-lány), reggel beszéltem is Vele skype-on. Jól vannak, de a kinti Petővel is mindenféle finanszírozási gondok vannak. Úgyhogy ott sem biztos semmi....

madaran

Sziasztok!

Én is megjöttem :P kifáradtam ,hulla vagyok,izzadt ,csurog a hajamról a viz.... :?

Adri és Zora Apuka nagy nagy gratula Zorához igazán tündéri kis csaj,sok-sok tejcsit és jó egézséget kívánok

Tündi? neked vízeletett is néztek?Nekem igen, de nem tudtam szerintem a nővérke akkart alaposkodni(nagyon rendes és segítőkész :P )igy kaptam egy tégelyt.
Nekem a görbéim elég érdekesek voltak :shock: 60-70 -es fájásaim voltak sokszor, majdnem 1 óráig voltam a gépen :roll: de kérdezték,hogy mi van meg érzem e...mondanom se kell,hogy én semmit sem éreztem :!: de tényleg semmit.
Kiváncs lennék ha tényleg érzem mennyit mutatna :roll:
Jövöhét szerda meginnt utána 2-3 naponta..

Madaran :szerintem Tündi a vérvételes leletre gondolt,hogy késöbb jön meg.De a ctg/nst mindenki megkapja szerintem kézbe doki pecsséttel.

Kata a képek szupik :P és a szülésed is :P irigy-irigy :lol:

Ági:Szerintem szard le nagy ivben ki mit gondol :idea: mert nagyon sok nő már kapásból nem tzdná végigcsinálni ezt ..én tudom mert a barátnőmnek korabébije volt...hát nem könnyű az egész ..feldogozni,lelkiismeretfurdaslás..ő mindig stresszelte magát,hogy nem e lesz olyan mint a többi meg hasónló.,..
Tejcsi és akkor mi van, én is tápszeren nöttem fel és kopp-kopp nem vagyok egy beteges emberke :wink:
Ezek az emberek nem is gondolnak bele az érzelmi részébe... :twisted: pedig megviseli ám az embert.És akkor jönnek az okos szopis tanácsokkal... :twisted:

Majd késöbb bekukk mert feldobom a kajcsit :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Adri, gartulálok Zora babához, szép kislány :)! Jó egészséget kívánok az egész családnak!

Kata, szuper, hogy ilyen pozitívan élted meg a szülést :)!

Nekem is volt ma nst, uh, szerencsére minden rendben babával. A lepény továbbra is első fokon érett. Legközelebb hétfőn kell mennem nst-re.
Sikerült elintéznem a lakcímkártyát is, pikk-pakk ment minden, itt az adásvételit kellett bemutatni hozzá.

Piroska, az áramlás a flowmetria, ezt uh vizsgálat keretében csinálják, a véráramlást (s ezzel az oxigénáramlást) nézik a méhben, a babánál. Nálunk a 38. és a 40. héten van ilyen kötelezően, de nekem a dokornő pl. azt mondta, hogy amikor nst-re megyek, akkor nézessem meg ezt is.

Anett, nem semmi, hogy ilyen összegnél 200e miatt vacakol a tulaj... Szerintem ő sem biztos benne, hogy el akarja-e adni a telket... Remélem, sikerül vele zöldágra vergődni mihamarabb!

Kép
angelita

Angelita :lol:
Gratu a lakcímkártyához ---nagy könnyebbség, ha már megvan!

nem igazán értem ezt a méhlepény érettség dolgot. Mitől öregszik???
Nálam már III. stádiumban van, az vajon mit jelent akkor :?: :?: :?: :?: ennél nincs is öregebb fok, vagy nem? és ilyenkor kap elég tápanyagot vajon. :roll: :?:

madaran

Anna,szupik a képek! :)És neked is szép nagy már a pocid!! :) Láttam iwiw-en,hogy Zsófinak ma van a szülinapja :wink: Hát sajnos sztem minden intézmény pénz gondokkal küzd :? :cry:
Nekem nem is néznek ellenanyagot :roll: legalábbis nem mondták..de majd jöv héten rákérdezek.Egyszer már néztek.
B RH+ vagyok,gondolom ez nem változik vagy igen?

Bim-bam,azt mondta a doki ne vigyek vizeletet,de reggel azért csak pisiltem egyet és a laboros néni el is kérte,és szó nélkül kidobta a kis üvegemet :? ez egy kicsit bántott...
Igazándiból nem tudom hogy miben tér el a műtéthez a labor,meg a nagylabor.Mármint hogy mi köztük a különbség.Gondolom az a két korty kóla nem fog bezavarni...vagy mégis? :roll:

Kép
Kép
tundi24

Tündi :lol:
A vércsoport nem változik, de az ellenanyag miatt nézik, ha jól tudom.
Nekem csináltak vizelet-vizsg.-t is. Van is vmi baci benne, majd rá kell kérdeznem, de csak pénteken hívom. De a nagy része negatív. Tök sok helyen még a ref. tartomány sincs rajta :evil: na, akkor most nyugodjon meg a kismama...

madaran

Tündi :de jó fej a laboros néni :twisted:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Anna,de az ellenanyaggal nem akkor szokott gond lenni ha vkinek negatív a vércsoportja?De majd dokinál rákérdezek személyesen :)

bim-bam,gondoltam,hogy szólok neki,hogy vegye már ki a kukából,de inkább nem tettem :? Pedig egész terhesség alatt az volt az én kis pisis üvegycsém :D Összenőttünk :)

Kép
Kép
tundi24

Tudunk valamit Itigramról és Kandiról? Remélem, minden OK Velük!!!

Kép

Kép
hmbori

Tündi,
Ellenanyagot az Rh- anyáknál néznek, ott lehet gond. Én negatív vagyok, de szerencsére nem volt egyik terhességnél sem ellenanyag. Lili is negatív lett, az elvesztett babánál kaptam anti-D-t, remélem Levi is negatív.
Ja, és amúgy apa sem tudott mit kezdeni a baldachinnal. Nem lesz rajta a masni és kész.

Voltam ma UH-n, meg nst-n. Hát nem pici a kisfiam.
BPD: 94 mm
AC: 355 mm
FL: 66mm
HC:344mm
OFD:117 mm
HL: 65 mm
Súly: 3641g
Majd próbálok lementeni képeket, bár egy UH kép a babák mellett már nem olyan izgi :lol:

Amúgy most már van olyan adata, ami megfelel a korának, van olyan, ami néhány nappal, max. egy héttel több. Pedig eddig konstans két héttel volt nagyobb.

Madaran:
a III. fokban érett lepény a legérettebb, annál nincs több. Nekem még mindig csak I. fokban érett. Idővel a méhlepény elkezd meszesedni, mikor kezdi kiszolgálni az idejét.
Lilinek amúgy tubus van a fülében, így nem fáj, mert ha be is gyullad, már folyik is ki a lötyi, nem feszíti, nem tud nagyon begyulladni, szóval jó döntés volt betenni.

Na majd folytatom, de Lili kezdi a műsort az alvással. Éhes vagyok, szomjas vagyok...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Levi szép nagy baba! :lol: :lol:

akkor mi van, ha nem tud tovább érni? azt is mondták, hogy meszes. Nem táplálja a bébit?? és akkor mi van?? :roll: Mindig van min parázni... :roll:

madaran

Madaran,
egy III. fokban érett lepénnyel més símán kihúzod azt a 3 hetet. Amúgy ilyenkor szoktak áramlást nézni, hogy megfelelően táplálja-e a babát még.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bori,Kanidéknál családi gondok voltak,de sajnos azóta nem jelentkezett...remélem hogy jól vannak!!!!
Margitról,meg még ennyit sem tudok. :? Tessék jelentkezni!!!

Lina,szép kis méretek :) És tegyél csak képet,uh-sat is jó nézegetni :)
Akkor csak jól rémlett nekem ez az ellenanyagos mizéria.

Anna,sztem ha gond lenne akkor mondták volna,de a terhesség előrehaladtával öregszik a lepény.Ez így természetes...:) Nekem 33hetesen I.fokban volt érett,már látszódtak rajta kis szemcsécskék,de azt mondta a doki ne foglalkozzak vele..Úgyhogy már lehet én is tartok II.foknál is,de uh nem tudom mikor lesz...

Kép
Kép
tundi24

Hú, annyit írtatok, képtelenség mindenkinek reagálni. Főleg, hogy folyton dolgozom, mint a gép, majdhogynem csak enni meg aludni hagyom abba... Meg orvoshoz menni.

Először is: Irdabnak és párjának nagy-nagy gratula a leányzóhoz, nagyon kis édes!! Milyen jó, hogy végre túl vagytok a szülésen, és a kezetekben tarthatjátok a kis pöttömöt!!

Ágota: Bömbike nagyon kis édes, és mivel sokat tartjátok kézben, meglesz a kötődés szopi nélkül is. A betegességre való hajlam meg nem ezen fog múlni. Puszilom a lánykát!
Nekünk is a harmadik beültetés sikerült egyébként, és előtte végigcsináltuk a 6 inszemet is. De mi mindenképpen szeretnénk tesót. Fagyink mondjuk nincs, úgyhogy megint kemény menet lesz...

Piroska, Goldplast, Anna: nagyon csinik vagytok! Piroska, gratulálok a házassági évfordulóhoz!

Anna: ha már harmadfokban érett a lepény, akkor már egyre kevésbé tudja táplálni a babát. Azt, hogy meddig bírjátok 2in1, nem lehet előre tudni ilyenkor, de a CTG és az áramlásvizsgálat pont ezt célozza. Amíg a CTG ok, addig nem kell aggódnod.

Ellenanyag: nemcsak 2 féle vércsoport rendszer van (ABO és Rh), hanem nagyon sok, csak azok kevésbé jelentősek. Ha viszont valaki valaha életében kapott már vért (vagy terhes volt), akkor érzékennyé válhatott egy olyan vércsoport antigénjére, amire ő negatív. Ezért ha ezek után vért kap, akkor figyelni kell arra, hogy ilyen vércsoport antigént az adott vér ne tartalmazzon (ezt úgy nevezik, hogy választott vért kap, tehát nemcsak az ABO és az Rh szempontjából egyeztetnek, hanem az ő saját külön bejáratú ellenanyagai szerint is). Mivel egy szülésnél felmerülhet, hogy vért kell kapjon sürgősen az illető, ezért előtte mindig mindenkinek megcsinálják az ellenanyag-vizsgálatot, azaz megnézik, hogy termel-e ezen ritka vércsoportok valamelyike ellen ellenanyagot.

orew: én sem tudtam soha ezt a 10 mozgást értelmezni. Egy átlagos napon én szerintem biztos nem érzem 10 külön alkalommal mozogni a bébit, mert ha én is mozgok, jövök-megyek akkor nagyon ritkán érzem. De most, hogy állandóan a gép előtt ülök és fordítok, most simán megvan a 10 külön alkalom. Szerintem ezen nem kell nagyon aggódni...

Kovisziszka: tök jó, hogy jók az eredményeid! És szeretnél szülni mostanában? Én még nem, kb. 1 héttel a kiírt időpont előtt lenne szerintem az ideális, de meglátjuk, Dani hogy gondolja....

Anett: drukkolok, hogy Matyi mielőbb kibújjon! Végül aláírtátok a szerződést? Szerintem is mondjátok azt a telkes néninek, hogy nagyon gondolkoztok egy másikon is, amelyik olcsóbb..

Linácska: jó kis méretek...

Kata: tök jó volt a szüléstörténetedet olvasni.

Rólam: ma elcaplattam megint a dokinénihez CTG-re, merthogy ugye nem volt jó a 2 nappal ezelőtti, mert nem mozgott a bébi. Útközben csokit majszoltam, és elmagyaráztam neki, hogy milyen fontos, hogy most sokat mozogjon. Aztán kivételesen fekve kértem a vizsgálatot, mert azt Dani nem annyira szereti, és olyankor mindig méltatlankodik - gondoltam, ez most jól jönne... Kellett néha kicsit bökdösnöm közben (úúúúgy sajnáltam emiatt), de nagyon ügyes baba volt, és szépen mozgott, ezáltal a múltkor annyira hiányolt szívfrekvencia-emelkedéseket is szépen produkálta, úgyhogy minden jó. Juhéééééj.

Kép
bikmakk

Piroska
Mostmár hamarosan te következel, légy türelemmel !! :D

Tündi, Madaran
A lombik miatt akarnak előbb befektetni ! :(

Madaran
Nagyon jóóóó a barlangfotó !!! :lol:

Linácska
Kérjük az uhképeket !! :D

Bikmakk
Örülök, hogy most jól sikerült az Nst !
Dani lesz a baba neve ?

Kép
Kép
rilla_

Jimbone hírek!

"Hazaértünk.Férjem értünk jövet kisebb baleset érte,mentő vitte be a balesetibe.idegileg kissé kikészültem.próbálok majd írni ha levegőhöz jutok.mindeneki jól van?született baba?"

Hát ez jó hír is,meg nem is...Írtam neki,hogy várjuk vissza,és hogy tudom hogy megoldja a gondokat,és hogy a férjének gyors felépülést,és hogy remélem nem komolyak a sérülései!!!

Rilla,sajnálom hogy csak azért akarnak befektetni,mert lombikos vagy..ez nekem csak azért furcsa hisz ha problémamentes vagy akkor minek bent feküdni?

bikmakk,a sok munka közt azért pihenj is!!!Köszik
e a pontos leírást erről az ellenanyagos dologról..ezt ennyire nem részletezte még nekem se doki,se védőnő.
Örülök,hogy a mai ctg-den minden oké volt! :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!
Megjöttem én is az UH-ról.
A méretek:
BPD: 98 mm
HC: 348 mm
AC: 320mm
FL: 70 mm
becsült súly: 3202 g
A lepény II-III. fokban érett, de még a flowmetria ok.
A gép szerint 38+5 napos, a korábban számolt 36+1-gyel :lol:
Óriásbébi :lol: Ja igen, és visszafordult, megint fejvégű a fekvése :lol: , úgyhogy nem hiába dumáltunk neki olyan sokat :lol: :lol:

Irdab: GRATULÁLOK ZORÁHOZ, NAGYON SZÉP BABA! MINDEN SZÉPET ÉS JÓT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!

Bea

Kép

Kép
dbea

Irdab:
Gratulalok Zora babahoz! Egyszeruen gyonyoru! Remelem sok sok tejcsitek lesz es a csaszar miatti fajdalmak hamar elmulnak.

Kata:
Nagyon meghato a szuletestorteneted. Annyira szep Milla baba. :) Nagyon remelem, hogy nekem is hasonloan szep elmenyben lesz majd reszem nemsoakara :) Hihetetlen, hogy ennyi energiad van, hogy mar le is irtad. En biztosan nem leszek ennyire gyors, mivel minket haza sem engednek meg :wink:

En ma voltam ujbol nst-n, bar mar tegnap kellett volna, de a szuleszno attette. Ma megsimertem a helyettes szulesznot is, nem lesz baj vele... Fajas nulla, Robi jol van. Nem szamitok meg szulesre a kovetkezo napokban.
Ma voltam remelem az utolso vervetelen is. Ezek a bokodesek nem fognak hianyozni az tuti!

dbea:
Jo nagy baba :) A fejvegu fekves az nagyon fontos! :) Orulok, hogy megfordult :)

jimbone:
Ferjednek javulast! Remelem tenyleg csak kisebb baleset volt es nem lesz semmi baja a ferjednek! Drukkolok!!!

tundi:
Koszi a hirt!
Hat ahogy leirod az lehet eppen a nyakdugo, de meg utana sok ido eltelhet a szulesig... Drukkolok, hogy meg 2 het legyen ha azt szeretned... :roll: En meg csak varom a nyakdugot. :roll:

Befektetes:
Eppen most kerdeztem en is ra a szulesznonel. Itt a 40+ 7-10. napon fektetnek be, attol fuggoen, hogy a babaval minden ok -e, meg van e hely a korhazban egyaltalan... Szulest csak 42+0 inditanak be, ha addig semmi nem indokolja. Ami meglepett, hogy a betolott 40. hetig csak heti 1 nst van, aztan van 2 hetente. :roll:

bikmakk, linacska:
Orulok, hogy a Ti nst-tek is jo lett.

Linacska:
Sajnalom az antibiotikumot, de a lenyeg, hogy meggyogyuljon a fule. :roll:

Olyan jo olvasni, hogy mar otthon mit csinalnak a babak. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára baratodildi 2009.07.29 15:52-kor.

baratodildi

Sziasztok Lányok!

Bea: ekkora mérettekkel még találkozhatunk a kórházban, lehet neked is előbb jön Marci nem :lol:

Milyen lenne két Bea két Marci, csak nehogy öszzekeverjék őket. :lol:

Jimbone: Sajnálom ami a férjeddel történt reméljük nincs nagy baj.

Mindenkinek szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok!

Bocsi, 13 után értem haza a védőnénitől, ja meg voltam piacon, a gyerköcök kukoricát szeretnének, aztán meg félórát játszótereztünk! Mikor hazaértem hulla voltam, lefeküdtem!
Köszönöm az érdeklődéseket!

bikkmakk: igen szeretnék mostanában szülni! Mondjuk vasárnap jó lenne, úgyis ügyeletes a dokim! :lol: meg akkor egy héttel jön hamarabb, szerintem az belefér!Ja meg mondtam apának, hogy szombatig fejezze be a fontos munkákat, mert én szeretnék vasárnap szülni! :lol: Bár a családom úgy csinál, mintha lemaradtam volna valamiről, szerintem nem tragédia, hogy eddig még 2 in 1 vagyunk Dominikával! Nem vagyok egy hisztis természet, de kezdenek az agyamra menni!
Bikkmakk: örülök, hogy jó lett az nst-d! Látod Dani baba már most milyen kis szófogadó!

madaran: én is csak a folyósót láttam, meg a pici szobát, ahol a ctg-k vannak! Ja meg két wc-t is teszteltem, baromira tiszta! Figyeltem az ott dolgozókat és annyi kedvességet láttam, hogy el sem hiszem! Remélem majd szülés után is így fogom gondolni! Úgy érzem, jó helyen vagyunk, leszünk!

Ágota: ne izgulj a tápszerezés miatt! Jó anyuci vagy, és anyatej nélkül is meg lesz a kötödés, sőt szerintem már meg is van!
Nagyon jól csinálod a baba körüli teendőket! Szupi vagy!!!!!! :wink:

linácska: jöhet az uh-s kép! Várjuk! :lol:

kovisziszka

Dbea,
na most valamit én nem értek. Ha a te babád kb. minden mérete nagyobb, mint az én Levimé, akkor hogy kisebb 40 dekával??? De komolyan, gépe válogatja, hogy mit dob ki az adataokból???

Bikmakk,
nekem Lilivel anno mindig ún. terhes vércsoportot néztek, vagyis nem csak azt, hogy B-, hanem az antigének is rajta voltak, mert nekem van egy Cc is. Rá is volt mindig írva, hogy C antigénre pozitív vért is kaphatok. Most hiába szóltam, soha nem néztek ilyet. Ok, ha nekem van benne antigén, az kevésbé gáz, mintha apának lenne. Sajnos van olyan pár a nem túl közeli ismerőseim között, ahol az 1. gyerek után kettő halt meg 6 hónapos magzati korban, mert anyuka lebontotta a vérüket, mire a 3-nál alaposabban megnézték. A kislány már 3-4-szer kapott a köldökzsinóron át vért.

Na mindjárt próbálok képet menteni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

noki:
Nem vagy puding. Nem viseljuk egyforman a nem is egyforma fajdalmakat. Szerintem igy a vege fele amugy is sokkal nyugibb az ember es alacsonyabb a fajdalomkuszobunk is. A szules sem lesz leanyalom, de tuti Te is ugyes leszel es igazabol csak az a lenyeg, hogy egy egeszseges baba legyen a vegen a kezunkben, akkor minden fajdalmat elfelejtunk. :)

rilla:
nem igazan ertem mi a lombik koze a befekteteshez, de lehet a dokid extra vigyazni szeretne a babucira es ezert inkabb azt szeretne, hogy tuti kozel legyel a korhazhoz.

Piroska:
Boldog hazassagi evfordulot!

baratodildi

Én nagyon nyűglődök már, jó lenne végre visszakapni az eredeti méreteimet...
Sehogy sem jó :(

Ma nagy ficergés, izgés-mozgás volt a pocimban, remélem nem visszafordult, csak behelyezkedett a szülőcsatornába.
Én pénteken megyek dokihoz, nst és vizsgálat lesz. Se uh, de flow, de rá fogok kérdezni, mert 5 hete nem nézett uh-n, ráadásul akkor megállapította, hogy kevés a magzatvíz.
Nekem vasárnap lesz a szülinapom, és nem szerettem volna kórházban tölteni a napot. Győzködtem a kis babócámat, hogy ünnepeljünk együtt itt kint. Hát nem hagyta magát meggyőzni.... Most már az sem érdekel, ha bent kell leszek aznap, csak szüljünk máááááááár!
Milu reggeltől-estig a kezemben van, hátha... de ez sem segít :(

Bocs a kifakadásért, de attól tartok mire szülésre kerül a sor, az összes energiám elmegy a nem alvással, fájdogálásokkal, hordóhas tolással :(
Persze tudom, milyen kényelmes ott bent, és megértem én, hogy nem lehet sürgetni előbb-utóbb eljön a megfelelő pillanat, de azért jó lenne :)

Viszont isteni lett az ebéd, jól bekajáltam belőle :) csak, hogy valami jót is írjak :)))))
Vendég

Lányok!Én csak azt tudom mondni,hogy kitartás.Remélem aki mostanában akar szülni a baba meghallgatja kérését.
Vszinű én is nehezebben birnám főleg a nagy meleg miatt. Remélem a harmadinál majd nyavajoghatok a szülésért :D

Lina:szép méretekkel rendelkezik Levi. Aztán majd kiderül mekorra lesz.

Csilla:mit főztél? Nálunk ma rántott máj volt sült krumplival.

Jimbone:örülök,hogy otthon vagytok.Férjednek jobbulást,remélem hamar otthon lehet veletek.

Pocifotók:nagyon jók!!!!

Lina.hga tudod tedd fel Levi uh-s képét.
Vendég

Na van pár kép. Igazából már nem nagyon jók, mert nem nagyon fér bele, inkább csak néhány vonás látszik.

Ja, és nem is írtam: mire jó, ha az ember elmegy UH-ra...
Kértem, hogy nézze már meg a vesémet, hogy ok-e. Na az ok, de eltévedt az epém fele is, és talált benne egy szép 1,23 cm-es követ. Na de jó, vesekő, epekő, lassan kereskedést nyithatok belőlük. De igazából még soha nem okozott gondot.

Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: ez a gép által becsült súly, de a néni azt mondta, hogy valószínűleg a súlya ennél nagyobb :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Linácska, köszi a képeket! Milyen édes ez a Levi, szegényke, hogy gyűrődik már ott bent! :(
Segíts, légyszi, hogy az első képen mit kell látni? (Én egy puncit vennék ki belőle, de az biztos nem lehet... :oops: )

Kép

Kép
hmbori

Bori,
herezacskó :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, megdöbbentő, de nagyon hasonlít rád!!!! És abszolut kisfiúsak a vonásai :)

Sissi, tejszines-kukoricás pulykaragut csináltam, nagyon finom lett!
Vendég

Goldplast
Szép nagy volt a dinnye, amit lenyeltél :wink:

Anettoo
A támogatott gyógyszerek kb. 200 ezerbe kerültek egy-egy alkalommal... a speciális vizsgálatok, amiket pluszban megcsináltatott az ember... és akkor még nem számolom bele, hogy egyes doktorok mennyivel akartak még lenyúlni... :cry:
A munkából való kiesés... az, hogy a szervezetet mennyire megviseli a hormonkezelés...
Az rális, hogy egy meglevő gyerekre költ az ember... :wink:

Rilla
Az jó, ha van fagyitok!
Azt még nem nagyon hallottam, hogy azért befektetnek, mert lombikos vagy :roll: :roll: :roll:

Piroska
Egy UH-vizsgálat... az erekben a vér áramlását nézik...
Boldog évfordulót nektek!
Jól nézel ki :lol:

Madaran
Jók a képek!
Vendég

Linácska
Nagyon édes Levi!
Kövek :cry: (gondolom, az nem vigasztal, hogy ezek féldrágakövek)

Tápszer
Én nem is izgatnám magam miatta, ha nem ezen akadna ki mindenki...

Lepény érettsége
Folytattam egy kis kutatómunkát :wink:
Lepény érettsége:
0: sima magzati felszín, egynemű szerkezet (1-2. trimeszterben)
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez (30-32. héten)
2: közepes fokban érett lepény, a lebenyek határain is mészlerakódás (30-36. héten)
3: kiérett lepény, fészkes mészlerakódások (36. hét után)
Vendég

Bori, már én is írni akartam, hogy Margit (Itigram) nagyon régen jelentkezett -reméljük, minden oké velük! (Persze Kandi is jó lenne, ha jelentkezne, csak nála tudjuk az okot.)

Ellenanyag: Rh- kismamáknál nézik és akkor lehet gond, ha a baba Rh+ és az Anyuka ellenanyagot termel. Szüléskor a baba vére bekerülhet a mama véráramába és ilyenkor lehet probléma (ami viszont egyszerűen injekcióval kezelhető). Biztosan hasznos a vizsgálat véradás szempontjából is, de én úgy tudom, elsősorban a fentiek miatt nézik a kismamáknál. Engem spec. érint, mert 0 Rh- vagyok, de ellenanyagot szerencsére nem termelek és azt mondják, első babánál nem is szokott ezzel probléma lenni.

Csilla (Cscsi), a férjemmel egy napon fogtok ünnepelni :).

Anna, ne izgulj a lepény érettsége miatt. Ha már nem táplálja a babát, akkor max. megindítják a szülést, de pl. egyik rokonunk is jó sokáig húzta még érett méhlepénnyel.

Kép
angelita

IRDAB
Gratulálok! nagyon szép kislányotok született! Legyetek nagyon boldogok!

Kép
Vendég

Mili ma már megmutatta, hogy ő a parancsnok :wink:

Folyamatosan gyönyörködünk benne :oops: :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Tündi: marha csini vagyok az erőltetett mosolyommal :) És már kezdek besokallni a bálnás testemtől!
A vércsoportod nem változik az ellen anyag a lényeg ha poz. vagy akkor az ellenanyag neg. és ez a lényeg.

Madaran: a 3. fotó tök szupi! Érdekes ám ez a sok negatív jel dolog mert nálam a streptonál is csak negatív jel volt és a gombánál is és a dokim mégis azt mondta hogy streptom is van meg gombám is, na akkor ez most hogy van?!

Angelita: köszi a felvilágosítást, az egyik ismerősöm is beszélt már erről érdekes mert ő is ceglédi neki volt ilyen nekem miért nincs??? Egyébként neki is azért kellett hamarabb szülnie (36. hét) mert elkezdett öregedni a lepénye!

Baratodildi: 40. hét után 2 hetente van nst? itt 40. hét után minden nap!
Vendég

Linácska - gyógyulást a kis fülecskének !

Kata - kisírta magának, hogy vele foglalkozzatok egész nap?

Tényleg csajszik, van már napirendetek? Mi Mátéval sajnos nem tudtuk összehozni, nem sikerült a háromóránkénti evés.

Cumival hogy vagytok? Adtok nekik? Én először Máténak nem akartam, de aztán csak megpróbáltuk, de nem kellett neki.

Viszont sokszor volt, hogy amikor sírt azonnal adtam neki a cicit, attól megnyugodott, és aztán úgy rászokott, hogy szerintem ezért nem sikerült napirendet csinálni. Ugye ő még most is felkel hajnal 5-kor enni. Eddig még születése óta nem volt egy átaludt éjszakánk sem. Szeretném, ha Matyival sikerülne hamar napirendet csinálni, de azért nem katonásan, mert az sem jó, ha mindig a napirend miatt nem csinálhatunk mást, mint a megszokott.

Rilla - nem semmi, akkor nem lesz túl nagy korkülönbség nálatok sem és simán lehet, hogy a második ikrek :)

Piroska - Boldog Évfordulót !

Én voltam a dokinál, csak nst gépre rakott, meg sem vizsgált, ott minden ok volt és azt mondta, hogy akkor ha addig nem, akkor pénteken délután 4-re menjek a táskámmal, beindítja, megrepeszti a burkot és hajnalra meglesz a baba. Szóval valószínűleg szombat hajnali, tehát már augusztusi baba lesz. Aug.1.
Na, az már tényleg nincs messze. Úgyhogy még kettőt kell aludnom hozzá itthon. :)

Irdabnak akkor végül csak azért igazgatták a babáját, hogy meginduljon a magzatvíz? Értem.

Na, ő már haza is jön, mire én bemegyek. Szülésznőm azt mondta, hogy ha minden ok, akkor kedd reggel jöhetünk majd haza.

Linácska - tényleg hasonlít rád, nagyon nem semmi !!! Hihetetlen és tökre látszik, hogy kisfiú !

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Jimbone - uh, szegényke, gyógyulást nektek ! reméljük nincs semmi komolyabb gond és csak kivizsgáláson van bent a férjed. Nyugodj meg, amennyire lehet, tejcsikének se ártson.

Madaran - annyira állat a barlangrajzos fotó ! Nagyon tetszik !!!!!!!! Nagyon poén !!!!!!!!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok!

Adri: nAgyon gratulálok Zora babához. Nagyon kis szép. Gyors felépülést!

Jimbone: Férjeddel mi a helyzet? Nyugodj meg, mert az idegesség nem tesz jót. Ha lesz időd jelentkezz!

Ágota: Bömbikének mi a helyzet a hámlásával. Elmúlt már?

Csajok Judy mit mondott kinek fog írni?

Bener hol vagy?

Kép

Kép
ádibaba

Anetto,
hát nem tudom, hogy szeretném-e tudni, hogy pontosan mikor szülök. Be lennék tojva. A derült égből villámcsapás nekem lehet, hogy jobban bejön.
Egyébként tényleg nagyon kisfiús Levi, de inkább apja. Meg főleg Lili egykori UH képeire hasonlít.
Majd teszek Liliset is.

Na úgy néz ki, hogy kihúztam a dokim szabadságát, ha minden igaz, ma már hazajött. Igaz holnap-holnapután még szabin van, de ha kell, már elérhető.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lili
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na azt meg nem írtam milyen jók a pocifotók.

Madaran a tiéd aztán szuper nagy :D

Anett: Hogy bírod Máté után a szaladgálást? Azért ez tök jó, hogy bármi van szombaton már tuti babázol.

Kép

Kép
ádibaba

Anetto: de jó neked hogy már tudod mi lesz! Ha nekünk nem alakul semmi én még várhatok hétfőig hogy a dokim mit mond mi legyen a továbbiakban csak akkor tudom meg :cry:
Vendég

Piroska - az sincs már olyan messze, de átérzem, én épp Irdabbal voltam így, hogy de jó neki, ő már befekszik.

Linácska - tényleg nagyon hasonlítanak egymásra, kíváncsi vagyok élőben mennyire.

Olyan furi belegondolni nekem is, hogy még egy ugyanolyan kisfiú lesz, mint Máté, csak mondjuk az orra másmilyen lesz? Vagy tök más lesz? Neked is gondolom, hogy olyan lesz, mint Lili, csak kisfiú?
Fura.

Ádibaba - Igazából épp ezért szeretnék már minél hamarabb megszülni, mert nagyon nehéz már így, meg féltem is Matyit, mert sokat rúgdalja a hasamat Máté, véletlenül persze, de még nem érti meg, hogy azt nem szabad. Persze simán valószínű, hogy még nehezebb lesz, ha kettőre kell vigyázni idekint :).
Te hogy bírod?

Linácska - egyébként én is így gondolom, ahogy te! Nagyon nem akartam indítást !

anettoo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?