Vasárnap reggel már arra ébredtem, hogy fáj a derekam, az ágyékom. Hasonló volt, mint mikor mensis görcseim voltak.
Vártam, hogy elmúljon...vettem be magnéziumot, ittam egy felest (az alkohol izomlazító
)
Közben felkelt a család is... Már mindenki azzal volt elfoglalva, hogy én nem vagyok jól.
Tanakodtunk, hogy ez jósló-e vagy már a szülés. Nem tudtunk dönteni
Felhívtam a kórházat, beszéltem egy szülésznővel, aki azt javasolta, hogy menjünk be.
Kb. fél óra alatt értünk be, akkor már éreztem, hogy ez több, mint jósló fájás.
Kórházban vizsgálat, 3 ujjnyi a méhszáj, CTG fájásokat mutatott, Mili szívműködése rendben volt.
A szülésznők csak a terhességi korom miatt aggódtak. Hívtak is egy doktort, az is megvizsgált, UH-n megnézték Milit, méreteit megfelelőnek találták, UH-n is az látszott, hogy feje már a kijárat felé halad...
Kaptam egy szobát, átöltöztem. megkérdezték, hogy szeretnék-e EDA-t. (nem kértem)
Nem kellett feküdnöm, járkálhattam, volt fürdőszoba káddal, beleülhettem...
Időnként megvizsgáltak, bíztattak, hogy szépen haladunk.
Este 7 felé folyt el a magzatvíz, akkor bő 4 ujjnyi volt a méhszáj.
Szülésznő mindig kínálgatott innivalóval (3 féle gyümölcslé közül lehett választani, vagy tea), meg kekszet is hoztak.
Oxytocint vajúdás alatt nem kaptam. Mikor rákérdeztem, azt mondta a szülésznő, hogy nincs semmi olyan tényező, ami miatt sűrgetni kellene a szülésemet, így Milinek több ideje van alkalmazkodnia a szülőcsatornához, kevésbé sérül ő is és én is.
(Nagyon barátságosak voltak a szülésznők is, az orvosok is, akikkel ott találkoztam.)
Olyan 10 körül jöttek a tolófájások. Rám volt bízva, hogy mennyire nyomom... (fájás szünetben mindig hallgatták Mili szívhangjait).
10:45-re születt meg a kislányom.
Davido vághatta el a köldökzsinórt. Ahogy megszületett, egy takaróba csavarva egyből megkaptam. A szülésznő segítségével a szájába tettük a cicimet, persze akkor még nem szopizott.
Apája asszisztálásával megmérték, megtisztogatták, felöltöztették. Közben engem is rendbetettek, a méhszájnál kellett 2 öltésnyit varrni.
Davido végig velünk lehetett (a kórházi szobában volt egy kinyitható kanapé)
Annak ellenére, hogy éjszaka volt, hoztak nekünk vacsorát (szendvicseket, innivalót).
Reggel a gyerekorvos megvizsgálta Milit, mindent rendben talált. Militől vért vettek. Meg kellett várni, hogy mikor kakil, az megtörtént, megkaptuk a papírokat és jöhettünk haza.
Kaptunk egy csomó tájékoztató anyagot, hogy mikor javasolt orvosi vizsgálatra vinni a gyereket.
Mikor jöttünk haza adtak pelust Milinek, nekem betétet, meg babaápoló cuccokat is...
Akár holnap szülném a következőt