Uh, csajok, ha én ezt tudom, hogy mindenki unatkozik. Feljöttem volna. De már olyan lelkiismeretfurdalásom van, hogy beutazom dolgozni, és egész nap csak netelek. Így ma egy kicsit aktívabb voltam. De már nagyon távoznék innen. Hétfőn megyek az új házidokihoz, akkor megbeszélem vele, hogy szeptember közepétől írjon ki táppénzre, mert hát október novemberben nekem úgyis ott lesz a szakvizsga. Tanulni is kéne rá. Annyira nem panaszkodom, mert kiderült, hogy az Alapítványi munkámat is ki tudom menteni Kft formájában, így azt is tudom csinálni heti pár órában, meg a gyed is csak becsorog. Ennyi kikapcsolódás meg nem árt, mert be fog rozsdásodni az agyam, no meg lemaradok a szakmámban, az meg nálunk elég gáz. Kedden megyek kft alapításra az ügyvédhez. Szóval egyenlőre rózsák az égen, csak ne itt kéne ücsörögnöm már. Még másfél hónap (a tervezet szerint), hát nem tom hogy fogom kibírni.
Már most látom, hogy itt mindenki pedálozik ezerrel, én meg le se ..., mert nem érdekel, a helyem tuti, a kötelező részét a munkámnak ellátom, akkor meg minek vállaljak be pluszt?
Ja és tegnap megvartam az első képeket a babaszobába. Egy falvédőt akarok varrni, meg fejvédőt a kiságyba (igaz ágy még nincs) és a maradékból meg képeket a falra, most ezen edzem varrótudományom. Annyira édesek lettek, ha nem felejtem el rakok fel fotókat.
Az anyagnak, amiből varrom kész sztorija van: a gólya elcserélte a gyermekeket, az oroszlánpapa kérdőjelekkel a feje körül ölében az egérgyermek, az egérmama roskadozik az oroszlánbébi alatt, a zsiráfmama sem érti a fogakat a krokodilbaba szájában, és a legédesebb: a krokodilmama elájult ahogy megllátta hosszú nyakú porontyát és a krokodilpapa legyezgeti. Közben a nap teli szájjal röhög. Ritka édesek.
Na ezekből lesznek képek a falon, meg zsebek a falvédőn. A falvédőn meg méhecskék lóbálják lábukat a felhőkön.
És a Zsolti tesója szerzett polisztirol gyöngyöcskéket, tehát amint átkerül hozzám készül a szoptatóspárna a'la Zarja.
Már alig várom. A maradék anyagból meg apának varrok egy babzsákfotelt. Szabadidőmben ...