Sziasztok!
Kata: HATALMAS GRATULACIO A KIS MILAGROSHOZ! Felicidades!
Irdab: Drukkolok, hogy minden rendben legyen es hamarosan a karjaidban tarthasd a kis Zorat!
Judi: Ugy szinten, drukkolok, hogy minden jol menjen es hamarosan veled lehessen a kis Akos.
Vajon mikor fog elmulni az az erzesem, hogy egyaltalan nem vagyok felkeszulve semmire sem a picivel kapcsolatban...
Sokszor azt erzem, hogy egyaltalan nem vagyok kepben, meg mintha nem is velem tortenne ez az egesz. Mintha csak kivulrol figyelnem az esemenyeket...
Emellett persze folyton megy az aggodas, hogy vajon minden papirt el tudunk-e majd intezni, meg hogy lesz-e eleg penzunk mindenre...
Ma voltunk az apasagi nyilatkozatot elintezni... Hat nem kivanom senkinek ezt a cecot amit csak azert csinaltak mert David nem magyar es nem is tud magyarul. Ket es fel orat voltunk a levegotlen es persze nagyon meleg irodaban. A no amikor mondtam neki, hogy azert jottunk harman mert David nem tud magyarul (es persze kell vki aki fuggetlen tolmacsnak szamit, tehat nem csaladtag), kozolte, hogy: Jajj, de jo... (tudjatok azzal a gunyos hanggal plusz benne volt az is, hogy ez most akkor tobb munka lesz neki). Na nalam ekkor szakadt el a cerna, tul azon, hogy mar egyszer haza kellett mennunk az irodabol mivel nem tajekoztattak pontosan arrol, hogy milyen papirokat kell magunkkal vinni. Tortenetesen ha a baratnom nem kocsival visz-hoz bennunket ez egy kb egy oras kieses lett volna, meg persze buszozas es gyaloglas...
Aztan meg jottek azzal, hogy kell igazolas a dokitol, hogy tenyleg terhes vagyok-e. Nezek rajuk, mondom: A terhes kiskonyv miert nem eleg? Abban benne van minden, hogy kb mikor fogant meg az is hogy orvosi ellatas alatt allok. Hadd ne menjek mar el a 11ik keruletbe a dokihoz csak egy darab papirert...
Plusz nem igaz, hogy nem latjak, hogy terhes vagyok. Szerintem eleg egyertelmu, na de mindegy.
Na aztan kitalaltak, hogy olyan tolmacs kell akinek van tolmacs igazolvanya (hozzateszem, hogy a neten azt irtak ez nem szukseges). Erre aztan tenyleg kiakadtam mar. Kozoltem veluk, hogy felhaboritonak tartom, hogy sehol sincs egyertelmuen feltuntetve, hogy milyen papirok es egyeb intezkedesek kellenek ehhez az egeszhez. Erre jott a nagyon okos otlet, hogy keresnek ok nekem hivatasos tolmacsot, ismernek egy parat, azok kb 8000 foritot kernek orankent... Mondtam nekik, hogy en ugy tudom nem kell hivatasos tolmacs egyebkent meg nincs orankent 8000 forintom arra, hogy nekem valaki leforditson kb 10 mondatot magyarrol angolra. Meg kulonben is, az a tolmacs biztos nem tud bejonni az irodaba kb 20 percen belul. Hat persze, hogy nem, idopontot kene egyeztetni, erre en: Egy mindenoras kismamaval megis hogy akarnak idopontot egyeztetni amikor gyakorlatilag barmelyik pillanatban megindulhat a szules...
Na aztan vegul erdekes modon kiderult, hogy tenyleg nem kell hivatasos tolmacs.
2 es fel oraba telt 3 oldalnyi papir megirasa, kinyomtatasa meg kb 10 mondat leforditasa.
Ekkor mondtam Davidnek, hogy Welcome to Hungary...
Nahh... bocsanat a kifakadasert...