Új privát üzeneted érkezett!

Edit, szerintem is próbálj minél több folydékot inni. Nekem az időlegesen csillapította. (órákra..) Meg a borogatás is be szokott jönni, feltéve, hogy a körülmények alkalmasak.

Érdekes, amit ananácska mond, mert én meg pont egy angol szerző könyvében olvastam, hogy pár aszpirin nem árthat a gyerkőcnek. Na, most légy okos.

Ronci: légyszi a fánkreceptet tedd közzkincsé! Jövő hétre laza programot tervezek, lehet, hogy egy délelőtt stikában megpróbálkozom vele. Az se baj ha nem sikerül tökéletesen és csúnya lesz, kiskoromban imádtam a sütés elején félresikerült palacsintákat.
juci-77

Ma már jobban vagyok. A tegnapi tüneteket nem értettem igazán, mert korán reggel kezdődtek és nem is volt melegem. Utána meg ki se mozdultam a besötétített szobából és ment a léghűtő, amikor már kezdett meleg lenni. Szerintem a melegfront végzett ki, pedig sosem voltam rá érzékeny. Mindegy, ma még diétázom és jobban vagyok egyébként is. Éjszaka meg alig aludtam, mert itt olyan szélvihar volt egész éjszaka, hogy csak úgy mozgatta a redőnyt meg az ablakokat.

Most a hétvégére hazautazunk a szülőkhöz. Megpróbálok majd otthonról is jönni. Puszy

juci: A nyugdíjasokkal én is így vagyok. Nálunk ki is van írva, hogy kismamákat soron kívül fogadnak, hogy nehogy elkapjunk valamit. Engem nem nagyon szoktak érdekelni a háttérzajok. Tegnapelőtt én is időpontra mentem és még alig értem be a rendelőbe, már mehettem is be. Egyébként az én dokim is ilyen lelkiismeretes, nagyon csípem. Hajfestés: Az anyósom allergiás lett a hajfestékekre és a fodrász ajánlotta, hogy fessék be hennával. Ilyen hajfesték is van és ezt kismamák is használhatják, bár csak barnás-vöröses színekben van, de megújulnál és nem látszana a lenövés. Na? Magzatmozgást még csak max. belülről érezhetik azok, akiknél nem első baba van. Remélem nálunk sem várat sokat magára.

ananácska: A két fogásos ebédet nálunk is ritkán kell megfőzni. Vagy gazdagon leves, vagy csak második. Szerencsések vagyunk.

ézsóné: De én néztem és tényleg teljesen más volt, mint mikor még nem voltam babás. Annyit nevettem rajta. Remélem a fejfájás nem lesz általános. Nem vettem be rá semmit, de ha nagyon fájna, akkor néznék valami homeós bogyót. A hányingeres is nagyon bevált.

bellerreni: Tegnap amikor nem volt hányingerem, sajtos-tejfölös tésztát akartam enni. Micsoda véletlen. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Most kitaláltam, hogy ha úgyis el kell mennem a lengyel boltba túróért a sztrapacskához, akkor elsétálunk a Lidl-be is és megnézem, hogy lehet-e még kapni meggybefőttet. Tavaly egyszer ott tudtam venni, igaz, hogy ahhoz képest, hogy egyszerű meggybefőtt baromi drága, de amióta eszembe juttattátok, azóta szeretném enni.
Legalább a séta is meglesz, mert kb egy órányira van gyalogosan.
Vendég

Még gyorsan érdekességképpen rákerestem angol oldalon a terhességre és a fájdalomcsillapítókra. Ezt dobta ki elsőként (mivel BBC-s oldal, így megbízhatónak nyilvánítom): http://www.bbc.co.uk/health/ask_the_doc ... lers.shtml

Akinek nincs kedve angolul olvasni: arról szól, hogy valóban vannak olyan gyógyszerek, amelyek árthatnak a magzatnak, azonban a paracetamolnak nincs bizonyított negatív hatása, ha alkalmanként van használva. De óvatosnak kell vele lenni, heti 2-3 alkalommal lehet használni, de még mindig jobban ajánlott, mint a többi fájdalomcsillapító.
Az aspirint kell a legjobban elkerülni, különösen a terhesség vége felé, de néhány kutatás szerint akár kis dózis is a korai szakaszban is hozzájárulhat a vetéléshez. Ez az Ibuprofenre is igaz. (Erről a fajtáról én még nem is hallottam.)
A fejfájásról is szó van benne, de csak annyit írnak, hogy terhesség alatt a fejfájás sajnos az életünk része lehet, de vannak esetek, amikor oda kell rá figyelni. Például ha magas vérnyomás okozza a fejfájást, akkor ez a pre-eklampszia tünete is lehet, de ez általában csak a 12. hét után fordulhat elő, mindenesetre célszerű mérni vérnyomást időnként.

Juci: szerintem az ellentétek gyakran amiatt vannak, mert a terhesség és babagondozás épp egy olyan terület, ahol folyamatos kutatások vannak és naponta vesznek észre új dolgokat. Ami tavaly jó volt, az idén már nem jó. :roll:
Vannak orvosok, akik átveszik az újabb kutatásokat és vannak olyanok, akik inkább hisznek a régi módszerekben, a szerencsétlen kismama, anyuka meg döntse el, hogy a háziorvosnak, vagy a gyermekorvosnak, vagy a védőnőnek, vagy a szomszéd anyukának hisz.
Itt egyébként azt vettem észre, hogy nincsenek akkora különbségek, legalábbis terhesgondozásra én jártam három midwife-hoz a vége felé, plusz rendszeresen beszéltem háziorvossal és voltam kétszer a kórházban is nőgyógyásznál. Nagyon sok olyan dolog volt, amihez ugyanúgy álltak hozzá mindannyian, speciel ez a paracetamolos téma is ilyen volt.
Hála Istennek még a babagondozásban is ugyanazokat a tanácsokat kaptam mindenkitől.

Egyébként nekem kikészülnek az idegeim néha magyar babás fórumok olvasgatása közben, mert látom, hogy mindenki kicsit másképp csinálja, mindenkinek kicsit mást mond a dokija, védőnője, mást olvasott és másban hisz, ami nem baj, sőt, több szem többet lát és szerintem mindegyik gyerek egészségesen fog felnőni. DE! Észrevettem, hogy amíg itt tök jól elfogadják a különböző nézőpontokat, addig otthon nem nagyon van megértés, nagyon könnyen felelőtlennek és rossz anyának titulálnak mindenkit, csak amiatt, mert az egyik már a gyerek egy éves korától elkezdi bevezetni például a tehéntejet, a másik meg még három évesen sem akarja adni. Vagy az egyik egy évesen még szedegeti le a borsó héját, a másik meg már hét hónaposan bátran adja a héjas borsót a babának, mert nincs tőle baja. Nap estig sorolhatnám.
Engem egyszer azért tituláltak igénytelennek, a gyermekemet pedig virtuálisan, látatlanban büdösnek, mert meséltem, hogy a babám két hónapos koráig csak kétnaponta van fürdetés. Az ok egyébként egyszerű, eleinte naponta fürdettük és Kristóf elkezdett durván hámlani. Akkor látta a gyerekdoki és lebaszarintott, mondta, hogy csak két naponta fürdethetek, a vízbe olívaolaj és fürdető mehet, punktum. Kipróbáltuk és tényleg működött. A babám nem volt büdös, tekintve, hogy nem igazán végzett akkor még komolyabb fizikai munkát. Sőt, az alváson kívül semmit nem csinált. Sebaj, ettől függetlenül jól el voltam ítélve.

Bocsi, hogy nagyon eltértem a tárgytól, de ez jutott hirtelen eszembe és bevallom nektek hősiesen, hogy eleinte kicsit bátortalanul csatlakoztam ehhez a fórumhoz épp amiatt, mert már sokszor kerültem ellentétbe otthon élő kismamákkal, anyukákkal, ha az itteni gyakorlatról beszéltem. Féltem attól, hogy megint csak a vita jön, illetve azt fogom hallgatni naponta, hogy milyen szar ez a rendszer és menjek haza szülni, stb. Mert volt már ilyen bőven, épp emiatt egy jó ideig csak angol fórumokon írogattam, olvasgattam, vagy magyar, de itt élő anyukákkal leveleztem.
De ti nem ítélkeztek hála az égnek! :D
Vendég

Én eddig sem tudtam megenni a meggyet, most meg végképp nem... Már attól forog a gyomrom ahogy írtok róla :cry: Milyen dolgokat tesz a kis pocaklakó a mamival... :shock:

Vicky küldjek egy kis tésztát? :D

A fánkreceptet én is nagyon szeretném :D

Egy dolog vígasztal csajok:

PÉNTEK VAN!!! HURRÁÁÁÁ!!! :D Jön a hétvége és lehet megint egy kicsit fetrengeni :lol: Irigylem azokat akik táppénzen vannak már most és nem kell dolgozniuk. Én is akarooook. :cry: Nekem sajnos majd csak december 31-el adatik meg.... Uhhh de sokára van még...

További szép napot

Reni

bellerreni
Eger

bellerreni: egyetértek :? mi dec. 17-ig dolgozunk, addig kell kihúznom.... :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Ohh, Edit!
Mi nagyon egy cipőben járunk! :) Én is veseköves vagyok. És mi is december közepéig dolgozunk. De én max. november végéig akarok melózni. Majd meglátjuk, mi lesz. :)
És senki nem akart téged reggel b...ogatni, csak segíteni! :) :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Fánk:
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 4 evőkanál olvasztott vaj, 1 kocka élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 ek cukor, csipet só
1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.
2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.
3. Amikor elkészültünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük és egy órán át kelesztjük. /látjátok, hogy mikor kelt meg! Én nem szoktam 1órát várni, mikor meleg van!/
4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbe hajtjuk és mégegyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag!
6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat/pogácsa szaggató, vagy vékonyfalú pohár/
7. A fánkokat egy tiszta konyharuhával lefedjük és fél órán át tovább kelesztjük. Célszerű egy picit bemelegíteni a konyhát, különben a tészta összeeshet/ugyanez van a fél órával: látni fogjátok úgyis!/
8. Ha mindent szabályosan csináltunk, a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőttek
9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni, hogy a tészta mindenhol átsüljön./úgy szoktam, hogy ami a kelesztésnél lent volt, most az kerüljön az olajban felülre, mert akkor még az olajban is tud egy picit kelni!/
10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.

Én szoktam bele rakni egy kis rumaromát meg egy kis vaniliás cukrot is. és a nagy lángon sütésről annyit, hogy inkább a takarék meg a nagy láng között, mert különben 5msp alatt megégnek.Ja és én kézzel gyúrom össze, de teljesen mindegy, hogy géppel vagy kézzel csináljátok. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Ja, én tegnap ennek a dupláját csináltam, abból lett a 40db..

Kép
Kép
ronci

Sziasztok!

Megint jó sokat írtatok.
Mi délelőttönként a játszón szoktunk lenni, így ezért fogok lemaradni mindig. Na, majd ha rossz idő lesz, több időm lesz fórumozni, de azért igyekszem lépést tartani veletek.

Reni, én is a doki szerinti időpontot mondom, meg a kiskönyvembe is az van beírva. Az alvás nekem sem megy vmi túl jól, nehezen alszon el és még nehezebben kelek fel reggel.

Vicky, annyira nem látom, hogy nőtt volna a mellem, viszont iszonyat érzékeny, főleg a bimbóm.

Zarja, a pocakos fordulás nekem is van. Én mindig hason szerettem aludni, de már 6 hetes terhességem óta nem tudom ráfeküdni. Tényleg mi lesz így később, nem tudom.

Nóri, nekem 28 napos a ciklusom, május 7-én volt az utsó mensim, a doki 02.14-et mondott. Néha én is mintha a babát érezném, már a múlt héten is volt rá példa. De nekem ugye már 3. terhesség.

Remélem nem haragszotok érte, de itt a 10 hetes pocakom:

Kép
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Én ma egész jól érzem magam, pár fokkal mintha hűvibb lenne, mint tegnap. Tegnap én is nagyon rosszul voltam, biztos a meleg is rájátszott, sőt én még éjszaka csak kínlódtam.

A gyomorégésemre, meg a savas torkomra nagyon jó volt a Kaukázusi kefír, fél dobozzal megittam este, és szuperjól voltam tőle, sőt reggel is beleittam egy-két kortyot a maradékba, és idáig semmi bajom nincs (már ami a gyomorégést illeti).

Ronci! Jól hangzik a fánkos recept, én csak egy 10 perces receptet tudok, amit natúr joghurttal kell elkészíteni :lol: De egyébként az is fini.

Dolgozó lányok: még a végén kiderül, hogy én jártam jól, amiért a főnököm elbocsátott, mikor kiderült a terhességem. Így fél (az is itthon végezhető) állásban "lóbázhatom a lábam". :shock:

Kép
zsizell

ananácska: Ezt a két naponta fürdetést én is hallottam már olyan babáknál, akinek érzékenyebb a bőre. Annyit javasoltak, hogyha ez nyáron a nagy melegben következik be, akkor a köztes napokon át lehet törölgetni vizes ruhával a hajlatokat. De abban igazad van, hogy itthon nem annyira tolerálják, ha egy kicsit más a véleményed. Még szerencse, hogy ebben a topicban nem volt olyan vita, mint a márciusiban. Ott már az elején elindult a pocskondiázás. Mi egész jól megbeszélünk mindent. Nekem sokat segítenek azok az anyukák, akik már gyereket nevelnek. Sajnos nekem anyu is és anyósom is messze laknak, szóval titeket hamarabb elérlek majd a bajaimmal, mint őket.

bellerreni: Biztos jól esne, de most nem biztos, hogy meg merném kockáztatni. Ma is ment a hasam. Szerintem benyelhettem valami vírust vagy amikor a terheléses cukron voltam, vagy az orvosnál az ekg-n. Nem vettem ugyan észre, hogy bárki is olyan beteg lett volna, de a fene tudja. Én is csak a jövő hét végéig maradok itthon, utána karácsonyig meló, ha minden rendben lesz.

ronci: Köszi a receptet. Sajnos a párom nem nagyon van oda a fánkért, de már tudom mit csináltatok anyuval legközelebb, ha megyünk haza. Ma a madártej volt a kívánságom, ezer éve nem ettem. :D

Ha már nem tudok jönni a hétvégén, akkor mindenkinek jó pihenést. Megyünk haza a szülőkhöz.
vicky79
Budapest III. kerület

chrissyy: Szép pocak :) Majd megpróbálok én is fotózni nektek egyet és felteszem. A nálam a mell érzékenysége elmúlt.

zsizell: azért még így sem hiszem, hogy jobban jártál. Az anyagi biztonság és az a tudat, hogy talán lesz hová visszamenni dolgozni, azért nem rossz érzés. Legalábbis nekem.
vicky79
Budapest III. kerület

Kriszti: hogy neked milyen szép nagy a pocakod! Nekem tegnap volt az első olyan élményem, hogy egy idegen felfedezte , hogy kismama vagyok :lol: A boltban voltunk anyával, amikor egy régi ismerőse odament hozzá, és odasúgta neki, hogy láttam a lányodat, és a pociját is. És gratulált a kismamaságomhoz. Duplán jól esett, mert ezidáig úgy éreztem, hogy inkább kinézek egy jóllakott napközisnek, mintsem kismamának, de most már megnyugodtam. :)

Kép
zsizell

Vicky!

Nem is rossz ötlet! Ha megyünk anyósomékhoz, süttetek fánkot. Nem vacakolok vele ebben a nyárban. :) Esetleg majd ősszel! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

vicky: természetesen igazad van. Eléggé katakol is az agyam a hogyantovábbon. De legalább pihenhetek, és igyekszem nem halálra stresszelni magam a pénz miatt. Ügyes kislány vagyok én, és mivel folyton jár az agyam, majd a kisbabám is nagyon okos kis gondolkodós lesz :wink:

Cicikérdés: a mellem nekem is sokkal érzékenyebb, bár már nem feszül annyira, mint korábban. Viszont a bimbóm környékén kicsit be szokott dagadni, néha már azt hiszem, hogy még egy bimbó nő mellette :lol: , ja és mostanában ki is szokott száradni. Nektek van ilyen?

Kép
zsizell

zsizell: kiszáradás nincs... viszont én gyakran úgy érzem, mintha két tűzgolyót hurcolnék elől magamon.. nagyon forróak szoktak lenni, meg itt a parizer-bimbó is :? :? :? :? :? :?

Edit

Kép
ézsóné

zsizell: Nekem is kiszáradtak a mellbimbóim, de nem érzékenyek és nem is nőttek. Remélem nem is fognak, mert így is elég nagyok. Én nem érzem, hogy a mellem meleg lenne, a hasam alja viszont igen. Mind a két oldalon.
vicky79
Budapest III. kerület

Edit!

Lehet, hogy hülye vagyok, de az micsoda???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: A melleink :D
vicky79
Budapest III. kerület

Párom pont tegnap kérdezte, hogy normáis, hogy ilyen hamar nő a pocakom??? mondtam, hogy igen, hát már grapefruit nagyságú a méhem, szerinte az csak úgy elfér a régi helyén??? bár napközben mindig nagyobb a pocim, mint reggel.. :lol: :lol: majd hétvégén én is csinálok pocifotót!
Parizer bimbó: arra gondolsz, hogy olyan hülyén néz ki szegény??? nem úgy mint eddig??? :lol:
Az én mellem sem annyira érzékeny már, jól megnőtt a bimbóudvar, meg hülyén néz ki a bimbóm, meg nőtt az egész, de ennyi.../végülis mi lehetne még??? :lol: :lol: /

Kép
Kép
ronci

Vicky: én egy ideje már csak hennát használok. Gyönyörű sötétbarna a hajam tőle. Kellemes a tapintása, szép a színe. Egy bajom van, mostanában nincs kedvem ezzel fáradni, mert kicsit hosszadalmas míg felszívódik, nem egy 10 perces hajfestés. Igaz mostanában az epilátort is messziről kerülgetem, inkább a borotva.

Zsizsell: képzeld el, nekem a múlt héten a portás bácsi kérdezett rá: Csak nem babát vár? Mivel akkor még nem mondtam meg a főnökömnek, persze tagadtam ezerrel, hogy ez csak hízás semmi más :D Nem lehetett átverni.

Hát a házidoki szaván múlik, de valszeg a főállásomban szeptember közepéig maradok. Az Alapítvány meg marad végig és utánna is. Bár már most aggódom, hogy gyermekágyasan hogy fogom bírni. Bár most küldtem el a fenntartónak az elszámolási és folyósítási határidőket, okosan januárra tettem az elszámolást. Februárban valszeg örülök ha élek. :D

De azért jó lesz, érdekes itt szeretek dolgozni, és egyébként is hiányozni fognak az agyamnak a számok. És igen az első munkahelyem ami totál családbarát. Kíváncsi leszek, mi lesz ha benn szoptatok majd, mert az tuti hogy muszáj lesz. :(

zarja

zarja, tök jó érzés, ugye, hogy észreveszik, hogy kismama vagy? Mikor megtudják az emberek, még a hangszínük is megváltozik, teljesen másként állnak hozzám. :D

ézsóné: nekem is nagyon forróak szoktak lenni, sőt korábban néha úgy éreztem, mintha két tűpárnám lenne, és most szurkálnák tele tűvel. Szerencsére ez már elmúlt.

ronci: érdekes, nekem is nagyobb a hasam napközben, mint reggel... :shock:

Kép
zsizell

Hát a cickóim nekem is elég érzékenyek amúgy. Ma a héven úgy éreztem, leszakadnak! :? És már érzem, hogy nőttek, pedig amúgy sem kicsik. :) Apa is mindig megjegyzi: húúúúúú, de nagyok!!!!! :lol:
És nagyon nem megy már a hason alvás, pedig én azt szeretem igazán! :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Huh, akkor tényleg jó nagy pocakokkal rendelkeztek már lányok!
Gratula hozzájuk! :)
Én még mindig csak annyit tudok mondani, hogy kb erős félidőre számítok akkora pocira, mint mondjuk most van Krisztinek. Talán. De ebben sem vagyok biztos.
Bár most jelen pillanatban ebéd után én sem panaszkodhatom a hasam méretére, már majdnem fele akkora, mint a Krisztié és ez annak köszönhető, hogy egy jó nagy tányérnyi sztrapacska-gyerek van benne. :lol: :lol: :lol:
De végignézve a családom többi tagján Apa és Kristóf sokkal nagyobb sztrapi-babákkal rendelkeznek, azaz mindenki Lara kutyán kívül, mert ő max holnap eszik belőle, ha marad. Mára neki kutyakaja jut. :lol:
Vendég

Fúúúúúúúúú, a sztrapacskát ne emlegesd Ananácska, mert egyszer néhány hete úgy megkívántam én is, és úgy belakmároztam belőle, hogy azóta ha csak rágondolok hányok :( Pedig imádtam mindigis... tisztára megbolondultam :shock:

Kép
zsizell

Zsizell: épp ezen tulajdonsága miatt hívják nálunk nyögőnek a sztrapacskát. Merthogy eteti magát, jól belaksz, majd azt veszed észre, hogy mindjárt beledöglesz, annyit ettél. :lol: :lol:
Én is jártam már így, de kihevertem és megtanultam megállni.
Tavaly terhesen a KFC-shez hasonló sült csirkeszárnyakkal jártam így (itt rengeteg csirkés gyorskajálda van). Többet ettem jóval, mint kellett volna, de baromi finom volt. De semmi sem maradt bent, azóta rá sem bírok nézni. Vagy ha meg is kívánom, amint elképzelem, hogy beleharapok már rosszul is vagyok.
Vendég

Végre itthoooooooooooon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jövőhéten nem dolgozom, szabin leszek, de itthin annál több a tennivalóm :shock: :shock: :shock: lehet takarítani ezerrel a felújítás maradványait :shock: :?

Edit

Kép
ézsóné

Reni, igen én kb a 32.héttől alig tudtam aludni, mert ha felkeltem pl. pisilni, akkor felébredt a baba a pocakban és onnantól ő nem hagyott visszaaludni :(
Jelenleg éjjel az átlag 4 pisilni kelésnél tartok… :( Visszaalvás nekem sem megy, igy szerintem éjszakánként jó ha az 5 órát megalszom…

Edit, az a rossz a vonalzódban, hogy annyi olvasható, hogy 6 hónap múlva várható a születése, de nem látszik, hogy jelenleg hányadik héten jársz.

Magzatmozgás: egyszer mintha én is érezni véltem volna, de azóta se semmi, így elkönyveltem, hogy biztos valami más volt.

Kriszti, mi napra pontosan ugyanott tartunk, nekem is május 7-én volt az utolsó dátumom.
Jó nagy pocakod van, de gondolom ez délutáni vagy esti fotó, mert reggel talán kisebb lehet ?

Ananácska, nekem a gyerekdokim anno (8éve!) már azt javasolta, hogy ne fürdessem az újszülöttet naponta. Elég 2-3 naponta és közben meg áttörölgetni elég. Sőt ha visszaemléxem, tán még a védőnő is mondogatta, hogy nehogy naponta megfürdessem..

Cicifájás nekem is csökkent, először aggódtam, de most hogy olvasom, hogy majdnem mindenki ezt tapasztalja, megnyugodtam :)
lara

Nagyon sokat írtatok, majd' egy órámba került visszaolvasni. 8)

A melleim nekem is nőttek, s most a bimbóm is változott, ez annó Borival nem így volt. És ennek most nagyon örülök. A hasam nekem is reggel kisebb, nekem estére lesz hatalmas, izgultam is miatta, hogy ez mennyire általános, de ezek szerint nem vagyok egyedül vele.
Éjszaka Bori születése óta átlag 3 órát alszom egyben, rendszeresen megébredek 2 és 5 óra felé. Ezek szinte minden nap előforduló időpontok, de ennél többször vagyok ébren. Könnyen visszaalszom, bár az utóbbi napokban ilyenkor jön rám a hányinger, valószínűleg a melegtől, tegnap éjjel meg a szélvihartól volt iszonyú fejfájásom. Reggel Baby Panadolt vettem be egy keveset, amúgy annak idején az Efferalgan nevű gyógyszert ajánlották kismamának. Szóval az éjjeli pisilések nekem nem tűnnek fel, eddig is minden megébredéskor mentem wc-re meg ittam vizet, ez most sem változott. A sima csapvíz mellett most gyömbért iszom, de előtte kikavarom belőle a szénsavat.
A pocakomat egyetlen ruhába még el tudom rejteni, de ha olyan helyre megyek, inkább kismamanacit és feszülős pólót veszek fel, s büszkén mutogatom. Nekem állítólag az arcomon nagyon látszik, hogy más lett.
Mensi utolsó napja nekem máj. 14, az én várandós korongom szerint febr. 19., a dokimé szerint febr. 17. a születés várható időpontja. A vonalzót nem is említem, mit játszottam vele, míg azt a terhességi kort írta ki, amit én számolok...
Madártej jó ötlet, asszem csinálok is!
Munka... én örülnék neki, próbáltam újra dolgozni, de nem bírtuk (főként Bori), így továbbra is gyesen vagyok vele, s hát ez nem jó tény a kistesó utáni ellátások fényében...
ktc

lara: itt egy másik vonalzó, bár ez pár nappal kevesebbet mutat,mint kéne...elvileg ma vagyok kerek 13 hetes :evil:

Edit

Kép
ézsóné

Hello Csajok!

Egész nap kozmetikusnál meg fodrásznál voltam! Egész újjászülettem! :lol:

Gyógyszer: Sima 500mg-os Paracetamol. De nagyon módjával. Nekem csonthártya gyulladásom volt terhesen és arra meg Mexalent kaptam. Elvileg az Aspirin C-n rajta van, hogy kismamák szedhetik, de az utolsó 3 hónapban nem!
Ha láz van, az más. Sokkal többet árthet a láz terhesen, mint a gyógyszer. A paracetamol lázcsillapító is. Panadolt lehet bevenni, de csak simát. A többiben koffein a segédanyag, hogy gyorsabban hasson. Ibuprofén nem ajánlott. Pl Nurofen.

Fürdetés: kifejezetten benne van a babaápolási tanácsadókban, hogy kb hetente lenne jó fürdetni a bőr savköpenye miatt. Mikor Németországban laktam családnál, meg voltak lepve, hogy minden nap fürdöm. Ők csak hetente. Amúgy csak mosdanak.
(Luca sem fürdik minden nap, ha nagyon későn esünk haza és nem oltári koszos :roll: :oops: )

Cici: Fáj, feszül, nagy. Ez van!

Szülőszoba: azért mentem most, mert a dokim más kórházba költözött És szerintem akarta, hogy lássam, mielőtt újra mellette döntök. Nagyon cuki! :-)
Vendég

Mióta ananácsak felvetette a sztrapacsaka ötletét, nekem folyik a nyálam. Már anyunál is lobbiztam, bár ő nem szokott csinálni, de jövő héten megpróbálkozik vele. Én meg a fánkkal :) Modtam most a páromnak, hogy úúúúgy ennék szrapit, úgyhogy már csak másfél órát kell várni, és megyünk fel a Normafához, ott adnak. Hmm...

Nóri, a szépülés jó lehetett. Mi jövő hét végén utazunk nyaralni, úgyhogy szerdán én is szakemberek kezébe adom magam. Vicky, megkérdeztem Apát, mit szólna a vöröshöz, nem volt elutasító. Azt hiszem, én még nem értem meg az ilyen drasztikus változásra. :roll:

Érdekes, nekem a cicifájás a 6-10. héten nagyon intenzív volt, most nem is érzem. Újabb furcsaság: Mióta jön a baba, nem kívánom az édeset, sőt viszolygok tőle. Ehhez képest tegnapelőtt este benyomtam egy Snickerst. Először apró botlásnak hittem. Párom mamája küldött sütit tegnap, abből lement egy fél doboz. És ez a fánk sem hagy nyugodni. Ha fordult a kocka és ráállok az édességre, az a bébinek sem lesz túl jó, én meg... :oops: Nektek változott az ízlésetek a terhesség alatt?

A pocim harmadakkora sincs mint Krisztié, gondolom első babásoknál lassabban nő. :?:
juci-77

Juci! Nekem is ugyanígy fordult az ízlésem, eddig undor fogott el az édesség tudatára is, erre ma (itteni említés kapcsán) madártejet csináltam magamnak. Tegnap meg tejbedarát. ...
ktc

Mi ma vendégeket várunk így grillezünk a kertben. Hozzá meg rizskochot sütöttem forró fahéjas szilvával. HMMMM! Meg almás pitével! :lol:
Vendég

juci: Az anyós haja inkább olyan vöröses barna, olyan gesztenyés. Nem tudom, milyen szinekben van még, de ilyesmi árnyalatokban. Azért szőkéből nehéz lehet, de ha már nagyon lenő, akkor lehet hogy majd befested. Nekem ilyen drasztikus hajszín váltásom nem volt. Cicifájás nekem is akkor volt intenzív, már én sem érzem igazán. A hasam alját viszont igen, ott ahol a baba van. Csak onnan tudom, hogy az uh-val mindig jobbra kavart a doki, mikor a babát néztük. Kajaízlés: az elejéhez képest visszatért egy kicsit az édességkívánás, de közel sem olyan erősen, mint fénykoromban. Talán mostanában már több mindent megeszem. Még mindig kevés dolgot kívánok, de megeszem.

ktc: Madártej itt is finom volt, anyukám csinált nekem. :)

lucababám: Most összefutott azért a nyál a számban. Imádom a fahéjat.

Túl vagyunk nagyapa szülinapján, a tortájából ettem és ittam vagy két korty pezsgőt. Mondjuk inkább ez koktél volt, nem volt benne túl sok alkohol. Ezt a pezsgőkoktélt nagyon szeretem, szóval nehezemre esett ott hagyni, de a babának nem tesz jót. Szerintem.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, ettől az ünnepi két kortytól nem lesz semmi baja a babának! :) Mi holnap ünnepeljük Bori 5. szülinapját, de csak alkoholmentes pezsgőt fogunk inni. Férjem sörébe nagyon ritkán én is belekortyolok, igaz, 2 kortyintásnál több nem is esik jól. A pezsgőkoktél a Voila? Az nagggyyyyon finom!
ktc

ktc!!! Boldog születésnapot Borinak!!!

Kép
Kép
ronci

Egyezség született: Megvannak a nevek:
Monostori-Koós Luca
vagy
Monostori-Koós Zalán
zarja

Szép vasárnapot mindenkinek!
Tegnap úgy látom mindenki csavargott, nem kellett sokat visszaolvasnom. :D
Mi is kirándultunk, a férjem hamar ébredt és kilenckor elindultunk Windsorba. Nagyon szép, még mindig, gyakran járunk ki. Sétáltunk egy nagyot a Temze partján, én hattyúkat, libákat és kacsákat etettem. Remek volt, mert baromi bátor vagyok, amíg csak 4-5 darab van, de pár perccel később már kb harminc akkora állat követett, mint az én fél testem (mármint tollal együtt akkorák, nem súly szerint :lol: ).
Akkor már kicsit paráztam, féltem, hogy belecsípnek a miniszoknyás fenekembe, mert elfogyott a kenyér... :lol:
Azután jártunk egy nagyon szuper játékboltban, legszívesebben az összes ketyerét hazahoztam volna. Voltak retro játékok és mindenféle egyéb érdekességek, Kristóf kapott egy vízben úszó sárga felhúzós kacsát, én pedig búgócsigát akartam, de annyit nem ért. Gyerekként is odavoltam a búgócsigáért.
Majd mekiztünk, ahol visszafogtam magam és találtunk egy normális fagyizót, ahol ettem egy gömb eperfagyit. Tudni kell, hogy itt a fagyi-kultúra a béka segge alatt van. Ott tartják, ahol a meggyet is. :evil:
Annyira nem szeretem a fagyit, de néha szívesen megennék egy gömb citromot, csokit, vagy valami gyümölcsfagyit, de itt inkább jégrém van, vagy nagy ritkán kerületenként egy jégkrémes dobozból kiszedett gömbfagyis, ami sz.r, illetve a fagyis autók, ahol egy fajta csavaros fagyi van, az is vanília. Jah, meg persze vannak a mekishez hasonló poharas fagyik, ami tömény vanília, viszont elnevezik epresnek, meg karamellesnek attól a fél kanálnyi öntettől, amit a tetejére folyatnak. Én meg utálom a vaníliát.
Szóval tegnap ettem életem első finom, krémes, angol gyümölcsfagyiját.
Kora délután már itthon is voltunk, alig vártam, hogy aludjak egy nagyot. Este Feri dolgozni ment, mi pedig bevásárolni.
Hát ennyi volt a tegnapi napom, a mai hasonló lesz, délelőtt főzök délután egy baráti párhoz megyünk át, este Feri már megint dolgozni megy, mi pedig folytatjuk a csavargást.

Alkohol: szerintem két korty pezsgőtől az ég világon semmi baja nem lesz semmilyen babának, sőt, szerintem még egy pohártól sem lenne, feltéve, hogy nem naponta 3x egy pohárról van szó. A múlt héten én kb 2 dl cydert ittam meg egyik este (almabor, gyengébb mint a sör) és nagyon jól esett. Amikor Kristófot vártam, akkor középidőben jött rám a sörözhetnék, amúgy is szeretem a sört, néha belekortyoltam a Feriébe, de mindig tartottam itthon alkoholmentes sört, az is jó volt. Az esküvőnkön pedig én is pezsgőztem, amikor a polgárinál a köszöntés volt. Ittam egy fél pohárral, majd leraktam, a sógornőm pedig (szülésznő) azt mondta, hogy tök hülye voltam, hogy a saját esküvőm köszöntésén nem ittam ki a pohárból azt a kb alig egy decinyi pezsgőt, mert attól baja nem lesz senkinek.
Hajfestés: nekem is aktuális lenne már. Én is szőke vagyok, vagyis barna, szőkére festve. Másfél-kéthavonta jár ki hozzánk egy fodrász, mert én Kristóffal nem megyek fodrászüzletbe, ilyenkor nekem vág, fest, ferinek csak vág. Most már több, mint két hónapja volt utoljára, de én nem a terhesség miatt nem hívatom, hanem azért, mert mindig elfelejtettem. Kristóffal is kb kéthavonta festettem a hajam, nekem itt azt mondták, hogy szabad, csak ne tüdőzzem le a festékszagot (jah, mert egyébként ez a gyengém :lol: ).
Most már várat a fodrász magára, jó két hét múlva szólok neki hogy jöjjön, mert hazaindulás előtt rendbe akarom rakatni magam.
Az én hajamnak amúgy sincs jelentősége. BAba előtt imádtam vele foglalkozni, mert az enyém se nem egyenes, se nem göndör, ami annyit tesz, hogy mindkettőt lehet belőle csinálni, de mindkettőhöz szárítani kell, vagy vasalni. Ha csak hagyom megszáradni, akkor borzasztóan áll. Amióta Kristóf megszületett állandóan össze van fogva, eleinte azért, mert nagyon hullott szülés után és nem tetszett, hogy a pici babám tele van az anyja hajával, meg úgy kompletten az egész lakás tele volt, ha kiengedtem, most meg azért muszáj minden apró szálat szorosra fogni, mert Kristóf úgy beleragad, ha ki van engedve, vagy lát egy apró kilógó tincset, hogy a könnyem is kicsordul. Szerintem kb három év múlva lehet ismét folyamatosan kiengedve a hajam, mert akkorra fogja megérteni Kristóf és a pocakbaba is, hogy anya nem örül, ha tépik a haját. :roll:

Ki mit főz ma?
Nálunk nem tipikus vasárnapi ebéd lesz. A férjem krumplistésztát követel (az a kedvence, jobb férjet nem is választhattam volna), én pedig a rakott káposztát kívánom. Mindkettő lesz, mert Feri nem eszik káposztát, így külön főzőcskézek.
Vendég

Ananácska!!! jó neked, hogy vágysz valamire!!! Én még mindig semmire, ugyhogy jelenleg még elképzelésem sincs, hogy mit fogok enni ebédre!
reggelire piritóst ettem kakaóval, de nem esett hú de jól, sajna.
ugyhogy én nem tudom mit eszünk ma ebédre..

Kép
Kép
ronci

Bea!

Sokat ettem a windsori mekiben... :lol: Most visszagondolva beleborzongok, mekkora is London. Én meg egyedül császkáltam mindenhova. De valahogy olyan egyértelmű volt minden.
Most egy csomót nosztalgiáztam a Google Eath-ön. :D

Hajfestés: miért nem színezőt használtok. A festékkel ellentétben az csak fizikai elváltozást okoz. Nem épül be a hajba, csak a felső rétegét szíenzi el. Egyébként szerintem semmi gond nincs a terhesség alatti hajfestéssel. Egyedül a 12%-os tőszőkítést nem szokták javasolni, de azt sem a baba miatt, hanem mert a haj máshogy reagál. Én ezért most a 2. baba előtt platinaszőkéből visszafestettem az eredetire, de csak azért, mert eleve 3hetente kellett járnom festeni, mert utálom a lenövést. Most meg sokkal gyorsabban nő a hajam! Szóval most nem festetek, de ha kellene, tuti festetnék.
Hennával kapcsolatban. A LUSH-ban lehet kapni henna hajfestéket, amit csak vízzel a fejre kell kenni. Egyáltalán nem macera. Bár lehet, hogy nem olcsó!

Zarja!
Szép nevek. De én elfogult vagyok! :lol:

Holnap megyek a 12. heti UH-ra! :lol: :lol:
Vendég

ktc: Igen, áfonyás Viola volt. Boldog szülinapot Borinak.

zarja: Szépek a nevek. Mi még közösen nem gondolkoztunk a neveken, majd ha már meg lesz a neme.

ananácska: Nagyon irigyellek ezért a kirándulásért. Biztos szép lehetett. A fagyit viszont sajnálom, lehet hogy otthon kellene csinálni, abba legalább tudod, hogy mit teszel.

lucababám: De jó, hogy te már holnap mész uh-ra, várlak a hírekkel. Én csak kedden megyek.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok lányok,
úgy látom termeltetek megint... alig tudtam visszaolvasni.
Hazaértünk a Balcsiról... nagyon jó volt kicsit kimozdulni itthonról. Minden rendben volt, nem volt semmi barnázás görcs... stb...
A szállás is szupi volt, és tényleg csak pihiztem, és esténként sétálgattunk kicsit.
Holnap már megyek dolgozni, de csak lightosan... nem viszem túlzásba...
Amint tudok, írok többet, és érdemben megpróbálok hozzászólni az eddig írtakhoz...
Most megyek pihizni... szép estét mindenkinek.
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Uh, csajok, kicsit irigykedve olvastam a megjegyzéseket. Nekünk a hétvége munkából állt, mert az utóbbi lidőben kicsit elhanyagoltam a másodállásom, és hát felgyűlt a május-június havi könyvelés. Így szegény Zsoltit befogtam, és együtt toltuk az igát. A jövő héten elindítom a kft alapítást, még sosem vágtam ilyenbe, úgyhogy félelemmel vegyes kíváncsiság van bennem.

Mellesleg nagyon jó sorom van, mert drága párom szakács, így presztízskérdés, hogy ki főz ma. Szombaton ő főzött, vasárnap nekem kellett, mert bealudt a drága. De kiderült, hogy azért én sem felejtettem el főzni :D Ennek kifejezetten örültem.

Mondtam neki, hogy húzós lesz a baba születés után. Közölte velem, hogy ne aggódjak, nekem csak a babával (meg az Alapítvánnyal :D) kell foglalkoznom, majd ő főz rám, meg takarít, meg minden.
zarja

Jó reggelt csajok!

Mindenki alszik még? :D Én sajnos már húzom az igát, vagyis csak úgy csinálok, de a legrosszabb, hogy itt kell lenni :cry: szívesebben fetrengenék otthon :roll:

A pocakkal kapcsolatban nekem is kb ekkora pocakom van, pedig én még hol vagyok hozzátok képest... lehet, hogy csak dagadt vagyok :shock:

A cicik azok nekem is feszülnek meg néha alig tudok feltápászkodni az ágyról mert leginkább akkor akar lehúzni a földre...

A kajával én is még mindig úgy vagyok, hogy nem igazán kívánok semmi, de ha valamit mégis megkívánok mire oda kerülne a sor, hogy ehetnék akorra már nem kell... Furcsa egy szerzet vagyok mi?

További szép napot mindenkinek!

Reni

bellerreni
Eger

Jó reggelt lányok!
Én testileg ébren vagyok, de a szellemem még alszik. Nem tudom, hogy miért, de nem ébredtem jól. Kötekedős hangulatomban voltam, most ez elmúlt és fáradt vagyok.

Asszem, hogy ma csak azt csinálom, amit muszáj, nem többet. Nem lesz plusz szorgalmi munka, meg miegymás. Ellátom a gyereket, szórakoztatom, most még sétálni sem tudunk menni, mert rossz idő van, de semmi több. Nah jó, tornázom is. Főzni úgy sem kell, maradt tegnapról kaja bőven.

Most már tuti, hogy híztam fél kilót. Már két napja ugyanannyit mutat a mérleg. Sebaj, ez még bőven belefér, így is jól vagyok. Méregetem magam centiben, a combom ugyanolyan, mint volt, elvileg amíg a comb nem vastagszik, addig nincs hájasodós hízás.
Ez a fél kiló egyébként hastájékon van. Nem baba pocakom lett, de valamennyi pocakom lett. Állva még így sem látszik szerencsére a hájacska, de ha leülök, akkor kerek az alhasam. Bendősödtem, nagyszerű. Mindegy, maximum szűk felsőben majd nem ülök le sehol és akkor nem is fog látszani. :lol:
Vendég

Annácska!

Én magam szoktam a fagyit csinálni.
Van egy ehhez hasonló cuccom:
Kép
Beledobálok kb. 20-25 dkg fagyasztott málnát (pl) jegesen, porcukrot, és habtejszínt 1-1,5 dl-t. Ezt a géppel összezúzom, és kész a fini málnafagyi. Azonnal fogyasztható! (A tejszínt apránként adom hozzá, hogy ne legyen túl híg a végeredmény.)

Amúgy én hulla vagyok. A hétvégém nagyon húzós és fárasztó volt. Szombat hajnalban mentünk a telekre gazt irtani, tegnap meg Veszprémben voltam koncerten. Éjjel fél kettőkor értem haza, most meg dolgozom. Szóval fáradtság a köbön! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Koszonom szepen a fagyis tippeket!
Ehhez hasonlo gepem nekem is van, majd ha egyszer meg megkivanom szeptemberig, akkor lehet, hogy kiprobalom. De nem vagyok egyebkent tul fagyis, evi 1-2 gomb fagyival en nagyon jol elvagyok, csak az zavar, hogyha megkivannam, akkor sem tudok venni.
Szeptemberben majd otthon lehet, hogy fagyizunk egyet, bar olyan kivansag listaval erkezunk haza mindig, hogy alig birjuk vegig enni.
Mert vannak olyan dolgok, amik csak otthon jok (nekunk). Pesten kezdunk altalaban a nyugatinal kaphato csalamades gyros-szal, majd folytatjuk a fokhagymas-tejfolos don pepe pizzaval, azutan jon a tescos sajtos stangli fustolt sajtos parizsival, valamint az auchanos sajtos, illetve burgonyas pogacsa. Feri az anyukajatol mindig ker toltott paprikat (en maskepp fozom), en a sajat anyukamtol vadast, valamint kaposztas bablevest.
Nah, ez a minimum, amibol ennunk kell, amig otthon vagyunk, legyen az ot nap, vagy ket het. :lol: :lol:
Az emelygos kismamaktol utolag elnezest kerek a hosszu kajafelsorolasert.

Izmosodni, tornazni vagyo kismamik: ha szeretitek Rubint R. tornajat, de kicsit unjatok, vagy kevesnek tartjatok, akkor talaltam szamotokra egy nagyon jo megoldast.
Ez lenne az:
http://www.youtube.com/watch?v=UIjy-yKI ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=c54Yfxi5 ... re=related
Alapvetoen R.R. tipusu gyakorlatok, de megis kicsit valtozatos es nagyon hatekony. Nem kismama torna, de aki csinalta mar azt es kiprobalja ezt, az latni fogja, hogy nem durvabb. Harom resze van eredetileg, az elsoben van a kitores es guggolas, ezt a meg elso trimeszteresek szerintem csinalhatjak, nekem meg konnyebbnek tunik, mint a kismamas valtozat.
A masodik reszben van a foldon csinalhato comb, fenek, csipo resz, ami viszont kicsit nekem erosebbnek tunik, mint a kismamas valtozat, de hasizmot egyaltalan nem dolgoztat, ugyhogy a 2. trimben szerintem siman mehet.
A 3. resz viszont hasizom, azt nem is linkeltem be, az most ugysem aktualis, majd jovo marciusban csak, akkor viszont annal inkabb. :lol:
En ezt is vegigcsinaltam a kismamas elso trimes utan, de csak ket ismetlessel, igy pont jo remegos lett a combom a vegere.
Vendég

Kakti! Milyen koncerten voltal?

En is ugy mennek. De itt a kornyekunkon csak hatalmas koncertek vannak (jah, igen, a Wembley stadiontol tiz percre lakunk gyalogosan). Kismamakent ide nem mertem menni, mert hatalmas a tomeg, amikor otthon jartam, akkor a zp-be kimentem viszont.
Amiota itt lakunk arra vartam, hogy Red Hot Chili Peppers koncert legyen.
Volt is ketszer mar, de mindkettorol lecsusztam. Eloszor meg nem voltam terhes, amikor is volt a Live Earth es persze itt jartak ok is, meg pl Metallica es Madonna, de valamiert nem tudtunk rola. Csak a koncert napjan tunt fel, hogy kb 10 az egy negyzetmeterre juto nepsuruseg a stadionhoz vezeto uton, szoval valamilyen mulatsag lesz. Majd kiteptem a hajam, amikor megtudtam, hogy mi.

A kovetkezo RHCP koncertkor pedig mar terhes voltam es Ferivel megbeszeltuk, hogy nem mehetek.
Nah, most ismet nem mehetnek, ugyhogy tutira lesz a kovetkezo het honapban koncertjuk itt.
Szerintem irni fogok nekik, hogy ha ugyis erre jarnak, akkor a teraszunk alatt huzzanak mar el nekem egy notat, mert az allando allapotossag miatt ugysem fogom oket mar latni, max klimax utan, de akkor meg mar ok is venek lesznek. :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?