2009.07.25 13:18
2009.07.25 15:16
2009.07.25 16:01
2009.07.25 16:08
2009.07.25 16:10
[quote="t-pk"]S írta:t-pkzerintetek ha most kifertőtlenítem a cumikat, üvegeket, mellszívót - akkor az jó lesz a szülésig. Tehát berakhatom a kórházi csomagba, amit vinni akarok vagy előtte még egyszer ki kell fertőtleníteni?
2009.07.25 16:16
[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi[quote="t-pk"]S írta:t-pkzerintetek ha most kifertőtlenítem a cumikat, üvegeket, mellszívót - akkor az jó lesz a szülésig. Tehát berakhatom a kórházi csomagba, amit vinni akarok vagy előtte még egyszer ki kell fertőtleníteni?
t-pk: én semmi ilyesmit nem viszek a kórházba ... így nem tudom ... ... én mondjuk elvből nem adok neki cumit, cumisüveget, és a kórházban van nagy teljesítményű elektromos mellszívó, nem kell a sajátot vinni (ott hogy fogod fertőtleníteni minden használat után ??? ), és steril üveget adnak hozzá, amibe fejheted a tejcsit, és azt odaadják pohárból a kicsinek !!! ... legalább is 2 évvel ezelőtt az Istvánban ez volt a gyakorlat ... ha kifőzted a dolgokat, a fertőtlenítés nem tart szerintem 1 napnál tovább amúgy ...
2009.07.25 16:24
2009.07.25 16:52
[quote="boboka"] írta:boboka[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi[quote="t-pk"]S írta:t-pkzerintetek ha most kifertőtlenítem a cumikat, üvegeket, mellszívót - akkor az jó lesz a szülésig. Tehát berakhatom a kórházi csomagba, amit vinni akarok vagy előtte még egyszer ki kell fertőtleníteni?
t-pk: én semmi ilyesmit nem viszek a kórházba ... így nem tudom ... ... én mondjuk elvből nem adok neki cumit, cumisüveget, és a kórházban van nagy teljesítményű elektromos mellszívó, nem kell a sajátot vinni (ott hogy fogod fertőtleníteni minden használat után ??? ), és steril üveget adnak hozzá, amibe fejheted a tejcsit, és azt odaadják pohárból a kicsinek !!! ... legalább is 2 évvel ezelőtt az Istvánban ez volt a gyakorlat ... ha kifőzted a dolgokat, a fertőtlenítés nem tart szerintem 1 napnál tovább amúgy ...
Bocsi, nem akarok nagyon belekotyogni, de én tavaly voltam az Istvánban, ami mellszívó ott volt (elektromos) az kakit nem ért. Én napi többször próbálkoztam ott azzal, aztán kb. a második nap férjem hozott aventes kézit, és azzal tök szépen beindult a tejcsi, az elektromossal csak kínlódás volt és egy csepp tejcsi sem.
Szóval én a biztonság kedvéért bevinném a kézit, pláne így, hogy nem a szomszédból fog párod bejárni a kórházba.
Ott meg szerintem majd segítenek sterilizálni.
2009.07.25 16:59
2009.07.25 17:01
2009.07.25 17:03
2009.07.25 17:04
2009.07.25 17:04
[quote="t-pk"] írta:t-pkn is mindenképpen akarok vinni - két gyereknél nem lehet tudni, hogy mennyi tej lesz + ez párosul egy kezdő anyukával
2009.07.25 17:07
[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi[quote="boboka"] írta:boboka[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi[quote="t-pk"]S írta:t-pkzerintetek ha most kifertőtlenítem a cumikat, üvegeket, mellszívót - akkor az jó lesz a szülésig. Tehát berakhatom a kórházi csomagba, amit vinni akarok vagy előtte még egyszer ki kell fertőtleníteni?
Bocsi, nem akarok nagyon belekotyogni, de én tavaly voltam az Istvánban, ami mellszívó ott volt (elektromos) az kakit nem ért. Én napi többször próbálkoztam ott azzal, aztán kb. a második nap férjem hozott aventes kézit, és azzal tök szépen beindult a tejcsi, az elektromossal csak kínlódás volt és egy csepp tejcsi sem.
Szóval én a biztonság kedvéért bevinném a kézit, pláne így, hogy nem a szomszédból fog párod bejárni a kórházba.
Boboka: ezzel hadd vitatkozzam egy kicsit: egy elektromos mellszívó sokkal hatékonyabb, mint a kézi (nekem is Avent van itthonra) ... császárral nehezebben indul be a tejtermelés , és a férje azért minden nap menni fog be ...
2009.07.25 17:08
[quote="vicger"]H írta:vicgeralihó!
Csunyeszka, nagyon jó fej dokid van! s teljesen egyetértek Veled. Nekem is kettő gyerkőcöt indítottak, Vicát és Atit, Atit a 41. héten, Gergő volt teljesen sima szülés, s bizony szinte fájdalommentes. Én sem kaptam/kértem még soha Edát, nem is fogok Most elhatároztam, hogy Luca is oximentes lesz, szépen megindul szept 18-án és punktum
T-pk, a legjobb tejserkentő mellszívó a kisbabád/id/ Én teljesen feleslegesnek tartom mellszívót bevinni a kórházba, nem ettől fog beindulni a tej, pláne nem jobban, vagy kevésbé... Babát minél többször mellre tenni, akár 20percenként, sok folyadék /nem szénsavas, nem gyümölcslé, hanem sima ásványvíz/ és nyugalom, na meg lehetőség szerinti pihenés. Ez a titka a megfelelő tej"hozamnak", nem a mellszívó.
Ami a mellszívó sterilizálását illeti első használat előtt mindenképpen ajánlott /de nem hetekkel, mert az olyan, mintha nem is sterilizáltad volna/, de a továbbiakban nem gondolom, hogy minden használat előtt szükséges lenne. A babának szüksége van arra mikroflórára, "bacihalmazra" ami a legszűkebb környezetében van, tehát az anyáéra, aztán apáéra. Ugyanúgy a szoptatásnál sem kell minden mellretétel előtt sterilizálni a mellet, érdekes is lenne. Persze egy sima lemosás ártani nem árt, de pl tusfürdővel, vagy szappan nem is lehet, hisz az egyfajta bevonatot képez a bőrön, s elég vacak íze van.
2009.07.25 17:14
[quote="boboka"] írta:boboka[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi[quote="boboka"] írta:boboka[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi[quote="t-pk"]S írta:t-pkzerintetek ha most kifertőtlenítem a cumikat, üvegeket, mellszívót - akkor az jó lesz a szülésig. Tehát berakhatom a kórházi csomagba, amit vinni akarok vagy előtte még egyszer ki kell fertőtleníteni?
Boboka: ezzel hadd vitatkozzam egy kicsit: egy elektromos mellszívó sokkal hatékonyabb, mint a kézi (nekem is Avent van itthonra) ... császárral nehezebben indul be a tejtermelés , és a férje azért minden nap menni fog be ...
Bibi, a saját tavalyi tapasztalatomat írtam le, nem szentírás, csak egy tapasztalat.
Én szerintem dupla hátrányból indultam, nekem úgy, hogy császárom volt és nem volt velem a babám a kézitől indult be a tejem, nem is kicsit, az elektromos nekem, legalábbis ami a kórházban volt (többet nem próbáltam, de most nem is arról van szó, hogy a kézi vagy az elektromos a jobb, én csak azt írtam, hogy ami tavaly az Istvánban volt elektromos az nagyon gagyi volt -gondolom nem cserélik évente) semmit sem ért.
Én nem szeretnék ezen vitatkozni, mert ez is olyan dolog, hogy kinek mi jön be majd jobban, ebbe beleszólni nem lehet, nem is szabad, ki kell tapasztalni.
Én csak az istvánban lévő elektromos mellszívót véleményeztem...
2009.07.25 17:15
2009.07.25 17:32
2009.07.25 18:05
2009.07.25 19:26
2009.07.25 19:27
[quote="v.andi"] írta:v.andi[quote="vicger"]h írta:vicgeriába van itt a hűvös, hiába aludtam ki magam , olyan nyűgös vagyok, hogy csuda
Kriszti,sztem a front miatt van.Én is dőlök jobbra-balra,mint valami alkesz.Ahol leteszem a fejem,elalszom,pedig nem nagyon tudok napközben aludni.
2009.07.25 19:33
[quote="t-pk"] írta:t-pkn is az ikrek miatt gondolom, hogy viszem-mellszívó, cumi+ kezdő anyukaként, azt hiszem az egész gyerekszobát beköltöztetem a kórházba. Főleg, hogy benn van a pakliban, hogy esetleg hamarabb jönnek - de persze ez kizárt. Ha kell fejjel lefelé lógva, összeszorított lábbakkal, de a 37 hétig mindenki ott marad ahol van
Kifertőtlenítettem mindent, ártani nem árt és elrakom dobozba őket. Ha lesz időm kifertőtlenítem mielött megyek a kórházba. gondolom úgyse lesz más gondom és dolgom, mikor itthon beindul a szülés.
A férjemet kell majd összevadászni valahonnan és azt a röpke 120 km-t lekocsikázni, amíg a kórházba érünk. De fő a + gondolkozás.
kezdő anyukaként, azt hiszem az egész gyerekszobát beköltöztetem a kórházba - szerintetek két babára, mennyi rucit kell bevinni a kórház? Saját ruhába lesznek. Hazaküldeni szerintem mosni nem fogom tudni - férjem a mosógépet sem ismeri fel, anyu meg még Veszprémtől 30 km-re lakik, így mire hozzá elkerülnek és vissza a ruci, remélem itthon is leszek.
2009.07.25 19:39
2009.07.25 19:44
[quote="bex13"]S írta:bex13ziasztok!
Örülök, annak aki tudott aludni! Jó nektek!
Kb. óránként ébredtem. Éjjel 1 körül sikerült elaludni, de óránként keltem.
Tegnap párom elhozta a babaágyat. Már majdnem teljesen kész van. Agyaltam kicsit mit hová, mert papír az nincs hozzá, de párom nemrég ért haza és nézett, hogy ja, már ennyire összeraktad... ??
Volt ma asztalos, elmondtam mit szeretnék, lerajzolta és majd hív az árajánlattal.
2009.07.25 20:08
2009.07.25 20:13
2009.07.25 20:22
2009.07.25 20:25
2009.07.25 20:32
2009.07.25 20:46
[quote="vicger"]z írta:vicgerárlatos bíró ica....
2009.07.25 20:52
2009.07.25 21:34
2009.07.25 21:51
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|