Sziasztok!
Először is köszönöm (jük) lányok a tegnapi figyelmességet, nagyon kedvesek voltatok (itt is, iwiwen is).
Gabi: nem ma van Tamara szülnapja? Nem emlékszem, Erika mit mondott, hányadikán született. Mert beszéltük ugye Bettiéknél, hogy Dóri először 19-én, Tamara? Dani meg 25-én.
Na, szuper, hogy feljött Dani kukija! Nekem azt mondta védőnéni, hogy nem is kell teljesen feljönnie a bőrnek, csak nagyrészt... szerintem most már írasd a krémet (mással). A másikat, amit írtál, utána olvasok...
Unga-bunga: hát csajok... vasaltam 11-ig, majd meggyulladtam itt a nyolcadikon, komolyan nagyon melegem volt. Lezuhanyoztam (tegnap ez volt kb. a 4.-ik). Lefeküdtem, apa még gépezett. Mondom, jó éjszakát, alszok. Erre mondja: dehogy alszol! Rohamtempóban kikapcsolta a gépet, lezuhanyozott és sokat sejtető vigyorral az arcán befeküdt mellém!
A további részleteket már nem írom le, fantáziátokra bízom....
Betti: Nálatok hasonlóan alakultak a dolgok???
Betti: tök szuperul áll a ház... irigy-irigy! Édes Istid, ahogy segít!
Még ovi kiscsoportjában, középsőben is hagyták nálunk, hogy alváshoz (de csak alváshoz) használják a gyerekek a cumit. De én is furcsának találom, ha ekkora gyerek cumizik. Én azt mondom, hogy legkésőbb kiscsoportban kell leszoktani, abban az évben még hagyján, de fokozatosan le kell szoktatni az alvás cumiról is. Bölisen még nyugodtan használja alváskor...
Én Emesét 22 hónaposan szoktattam le, akkor ő már folyékonyan beszélt. Nagyon erősen cumis volt ő is. Megbeszéltük, hogy odaadja a kóbor cicáknak, együtt kitettük az ablak párkányra. (persze még megtartottam egy ideig). Két napig sírt, elég nehéz volt az elalvás, közben nagyon sajnáltam, de sikerült. Látszik, hogy ebben is mennyire más lehet két gyerek, Dóri is még cumizik, igaz, hogy 24 hónapos, de eszem ágában sincs még leszoktatni, még nem érett rá. Majd ha beszél és megérti a dolgokat jobban.
Képességek: ugyan lányok... minden jön majd magától. Csak ha kiugró eltérések vannak, azt kell kezelni. Dórim is elég nehezen indult a beszéddel, most meg fél percenként "anya, anya". Most már használ tárgyakra kifejezést.
Szilvi: Bencus is odateszi a telefonokat a füléhez. Olyan édi! De pl. Dóri ilyenkor már tudta, hogy ha kérdeztem tőle, hogy hol az apa, anya, Emese, már oda rájuk nézett. Bence nem..
Jó szórakozást ma a strandon! Próbálj kikapcsolódni! Azért tényleg bosszantó, hogy skót földön ilyen nehézkes az internet.Röhej...
Csilla: Nektek is jó strandolást mára! Mindenki vigyázzon, mert 40 fokot mondanak mára!
Szerencsések vagytok, hogy nem lettetek betegek a strandtól, én azóta is nagyon sok ismerőst hallok, hogy utána láz, hasmenés volt. Látod, nálunk Emese nem lett beteg egyedül. Lehet, hogy neki a legerősebb az immunrendszere ötünk közül?? Vagy nem fogékony rá?? Bár hál istennek nem volt a 8 év alatt sose hasmenéses betegsége. Dórinak meg már másodjára. Ez is érdekes...
Lola: igen, megint ott vagyok ismerősnél, mert bejelöltem ismerősnek Anettet. Érdekes... mert a Sz.Emesét (tudod) sem találtam ugyanakkor az ismerőseim között, ő meg most ott van. Jelölés nélkül!
Hallottatok valami új védőoltásról? Szomszédnőm magyarázta, hogy a híradóban tegnap látta, hogy 5 éves korig kell beadni, valami hasmenéses járvány ellen. ??
Szilvia